Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Θεράπευσαν τη μεσογειακή αναιμία με μωρό-δότη




Ο εξάχρονος Θοδωρής από την Πρέβεζα είναι το πρώτο παιδί στην Ελλάδα που θεραπεύτηκε πλήρως από τη μεσογειακή αναιμία, με μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τα οποία πάρθηκαν από «κατά παραγγελία δότη», που δεν ήταν άλλος από τη μικρή αδελφή του.
Όπως γράφει το "Εθνος της Κυριακής", η γέννηση της μικρής Αλκηστης, έλυσε το τεράστιο πρόβλημα αναζήτησης, ακόμα και διεθνώς, ιστοσυμβατού δότη ανοίγοντας τον δρόμο για την καινοτόμο θεραπεία, δίνοντας τη δυνατότητα για ευρύτερη εφαρμογή της σε παρόμοια περιστατικά.

Μάλιστα, η εν λόγω μέθοδος έχει ήδη εφαρμοστεί στη χώρα μας για τη χρόνια κοκκιωματώδη νόσο. Αρχισε το 2005 και ολοκληρώθηκε το 2007, ενώ χρησιμοποιείται για την παιδική λευχαιμία - πλέον και για τη μεσογειακή αναιμία.

Η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων στον μικρό Θοδωρή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις του, που τον τελευταίο καιρό επαναλαμβάνονται τακτικά, είναι φυσιολογικές, αφού το παιδί έχει θεραπευθεί από την επικίνδυνη θανατηφόρο μορφή μεσογειακής αναιμίας από την οποία έπασχε.

Το επίτευγμα αυτό οφείλεται στη συνεργασία τριών ομάδων Ελλήνων επιστημόνων, του καθηγητή Κωνσταντίνου Πάγκαλου από το Διαγνωστικό Κέντρο Γενετικής, του δρος Κωνσταντίνου Πάντου από την κλινική «Γένεσις Αθηνών» και του αν. καθηγητή Στέλιου Γραφάκου, διευθυντή της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού Οστών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». «Μας φαίνεται απίστευτο ότι ο Θοδωρής είναι πλέον καλά. Ημασταν τυχεροί που ο Θεός αλλά και οι ειδικοί επιστήμονες μας βοήθησαν και θεραπεύτηκε το παιδί» δήλωσε στην εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» η μητέρα των παιδιών, Κατερίνα Κατσαΐτη-Παπά.

«Η πίστη ότι θα τα καταφέρουμε υπερίσχυσε και ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών φτάσαμε σ' αυτό το αποτέλεσμα. Η χαρά μας είναι πολύ μεγάλη, γνωρίζοντας ότι είναι το πρώτο παιδί στην Ελλάδα που θεραπεύεται με αυτήν τη μέθοδο από τη μεσογειακή αναιμία. Ευχόμαστε όλες οι οικογένειες που έχουν το ίδιο πρόβλημα να βρουν λύση και να νιώσουν την ίδια χαρά με εμάς».

«Εάν δεν πιστεύαμε, ειδικά η σύζυγός μου, ότι τελικά θα θεραπευθεί το παιδί, δεν θα μπαίναμε σ' αυτήν τη διαδικασία. Ημασταν οι πρώτοι που εμπιστευτήκαμε τους επιστήμονες» εξηγεί ο πατέρας των παιδιών, Χρήστος Παπάς, και συνεχίζει: «Αλλες οικογένειες που γνωρίσαμε αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα με δεισιδαιμονίες (!), με μαγικά και τάματα, ενώ κάποιοι άλλοι μας επηρέαζαν αρνητικά, λέγοντάς μας ότι δεν υπάρχει θεραπεία και ότι πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Ωστόσο, μεταξύ της οικογένειάς μας και των επιστημόνων υπήρχε αμοιβαία εμπιστοσύνη και ειδικά από τη στιγμή που μας πληροφόρησαν ότι μπορεί να θεραπευθεί, αποφασίσαμε να ξεπεράσουμε όποιες δυσκολίες κι αν προκύψουν. Καταλυτικό ρόλο σ' αυτήν τη διαδικασία έπαιξε η καλή σχέση με τη σύζυγό μου, Κατερίνα, η οποία κρατούσε άσβεστη την ελπίδα, όταν εμένα με κυρίευε ο φόβος ότι άδικα προσπαθούμε.

Στις 4 Μαΐου κλείνουμε 2 χρόνια από τη μέρα που έγινε η μεταμόσχευση και οι εξετάσεις δείχνουν ότι το παιδί έχει θεραπευτεί. Τα καταφέραμε. Κερδίσαμε τον πρώτο αριθμό του λαχείου! Οταν η μικρή Αλκηστη μεγαλώσει, θα της διηγούμαστε με λεπτομέρειες πως η ίδια συνέβαλε σε ένα θαύμα, αλλά και ότι ο ερχομός της στη ζωή ήταν επίσης για εμάς μεγάλο θαύμα»!

Πηγή: "Έθνος της Κυρακής"
 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι “χρυσοί” Έλληνες που κατέκτησαν την Αμερική


Εφοπλιστές, βιομήχανοι, επενδυτές, διασημότητες της σόουμπιζ, συγκαταλέγονται μεταξύ των 50 πλουσιότερων ομογενών που ξεκίνησαν από το μηδέν και με όπλο τη δημιουργικότητα και τη θέληση για επιτυχία κατάφεραν να φτάσουν ψηλά.

Κατέκτησαν το «αμερικάνικο όνειρο» και αποτελούν τους κορυφαίους «πρεσβευτές» της Ελλάδας στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Επιτυχημένοι ο καθένας στον τομέα του, οι 50 πλουσιότεροι ομογενείς στις ΗΠΑ, όπως παρουσιάστηκαν στην ετήσια ειδική έκδοση του «Εθνικού Κήρυκα», κινούνται σε όλα τα μήκη του επιχειρηματικού φάσματος. Εφοπλιστές, βιομήχανοι, επενδυτές, διασημότητες της σόουμπιζ, αλλά και ιδιοκτήτες εστιατορίων, όλοι έχουν καταφέρει να φτάσουν ψηλά. Οι περισσότεροι δε από αυτούς ξεκίνησαν από το μηδέν με μοναδικά εφόδια τη δημιουργικότητα και το πείσμα για την επιτυχία.

Η περιουσία των 50 πλουσιότερων ομογενών των ΗΠΑ στο σύνολό της ξεπερνά τα 30 δισ. δολάρια. Ανάμεσά τους μεγιστάνες όπως οι φημισμένες οικογένειες Κατσιματίδη, Αργυρού, Μητρόπουλου, Σπανού και Τσακόπουλου, αλλά και ανερχόμενοι επιχειρηματίες, οι οποίοι περιλήφθηκαν στη λίστα για πρώτη φορά, όπως ο μόλις 37 ετών Τζορτζ Λογοθέτης με περιουσία 700 εκατ. και αντικείμενο το real estate.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η χαμηλών τόνων οικογένεια Χασιώτη. Με καταγωγή από την Ηπειρο και τη Μακεδονία, ο Βασίλειος και η Αφροδίτη Χασιώτη έκαναν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στις ΗΠΑ το 1938 αγοράζοντας την πρώτη φάρμα τους με μία αγελάδα έναντι 84 δολαρίων. Ανοιξαν το πρώτο τους μπακάλικο και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφεραν να δημιουργήσουν την 3η μεγαλύτερη αλυσίδα του είδους στις ΗΠΑ. Σήμερα διαθέτουν 1.200 υποκαταστήματα. 

Η εταιρεία τους αποτελεί την 37η μεγαλύτερη μη εισηγμένη επιχείρηση των ΗΠΑ, με 6.500 υπαλλήλους και 8,2 δισ. δολάρια σε ετήσιες πωλήσεις. Τα ηνία έχει πάρει η κόρη τους, Λιλή Χασιώτη Μπεντάς. Με 2,2 δισ. ακολουθεί ο επιχειρηματίας Γιάννης Κατσιματίδης, ιδιαίτερα αγαπητός στην ομογένεια και γνωστός για τη συμβολή του στην προβολή της Ελλάδας. Σημαντική είναι η προσφορά του στην καθιερωμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Φέτος μάλιστα ήταν ο μεγάλος χορηγός για την τηλεοπτική κάλυψη από τον όμιλο Fox.

Μάλιστα, ο Γ. Κατσιματίδης έχει συμπεριληφθεί στη 212η θέση της λίστας του «Forbes» με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς. Μια τέτοια καταξίωση δύσκολα θα μπορούσαν να τη φανταστούν οι γονείς του, που μετανάστευσαν στις ΗΠΑ από τη Νίσυρο όταν εκείνος ήταν 6 μηνών. Πριν ακόμη τελειώσει το Πανεπιστήμιο, ο κ. Κατσιματίδης άνοιξε το πρώτο του μανάβικο με την επωνυμία «Red Apple». Στα 24 του είχε ήδη δέκα μανάβικα στη Νέα Υόρκη και ετήσιο εισόδημα 25 εκατ. δολ.! Τότε, αποφάσισε να ασχοληθεί με το real estate καταφέρνοντας μέσα σε μια πενταετία να πολλαπλασιάσει την αρχική επένδυση των 5 εκατ. σε 100 εκατ.! Αργότερα, αγόρασε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Christides» καθώς και το διυλιστήριο «United Oil».

Τη δεύτερη θέση μοιράζεται μαζί του ο Τζορτζ Μίτσελ, ο οποίος πρωτοπορεί στον τομέα της Ενέργειας και του real estate. Και αυτός βρίσκεται στη λίστα του «Forbes» κατέχοντας την 188η θέση. Ο Τζ. Μίτσελ μεγάλωσε στο Τέξας όπου ο πατέρας του είχε καθαριστήριο ρούχων. Σπούδασε μηχανικός και δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της Ενέργειας μαζί με τον αδελφό του Τζον. Εκανε περιουσία ψάχνοντας για πετρέλαιο στο Τέξας και τη Λουιζιάνα και στη συνέχεια πούλησε την εταιρεία του για 3,5 δισ. για να ασχοληθεί με το real estate, ενώ είναι και ιδιοκτήτης 20 ξενοδοχείων. Αν και 92 ετών σήμερα, πηγαίνει σχεδόν καθημερινά στο γραφείο του και κάνει επαγγελματικά ταξίδια όποτε χρειαστεί. Εχει 10 παιδιά και 28 εγγόνια.

Την τέταρτη θέση, με περιουσία 1,9 δισ. δολ., κατέχει ο 83χρονος φαρμακοβιομήχανος, Μάικλ Ζαχαρής. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ουισκόνσιν, υπηρέτησε στον πόλεμο της Κορέας και έπειτα έπιασε δουλειά σε φαρμακευτική εταιρεία, ενώ παράλληλα σπούδαζε στο πανεπιστήμιο σε νυχτερινό τμήμα για να πάρει το πτυχίο του. Μαζί με τον συνέταιρό του, Φίλιπ Φροστ, ίδρυσαν το 1972 την «Key Pharma-ceuticals», που ειδικεύεται στα φάρμακα για την καρδιά και το άσθμα, εκτοξεύοντας στα ύψη τις πωλήσεις της εταιρείας, στα 836 εκατ. δολάρια, πριν συγχωνευθεί με τη Schering-Plough, το 1986.

Παρόμοιο είναι και το success story του 74χρονου Τζορτζ Αργυρού, με καταγωγή από τη Σμύρνη. Αν και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με μόλις 900 δολάρια, επενδύοντας σε ένα μεσιτικό γραφείο, σήμερα βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας με περιουσία 1,8 δισ. δολ. Μόλις στα 11 του μοίραζε εφημερίδες από τις 5.30 το πρωί, ενώ στα 14 του δούλευε σε παντοπωλείο, κερδίζοντας 25 σεντς την ώρα. Ο κ. Αργυρός έχει βοηθήσει στην προώθηση των ελληνικών ζητημάτων στην αμερικανική ατζέντα, ενώ το 2001 ο Τζορτζ Μπους τον διόρισε πρέσβη των ΗΠΑ στην Ισπανία, σε ανταπόδοση της συμβολής του στη συγκέντρωση μεγάλου χρηματικού ποσού για την καμπάνια των Ρεπουμπλικανών.

Τα «καμάρια» της σόουμπιζ - Κοσμούν το Χόλιγουντ και τα μίντια

Η συμμετοχή της στην περίφημη τηλεοπτική σειρά «Τα φιλαράκια» δεν την έκανε μόνο διάσημη αλλά και πολύ πλούσια. Η... Κρητικιά Τζένιφερ Ανιστον (Αναστασάκη), η «αγαπημένη» των ΗΠΑ, όπως την αποκαλούν στο Χόλιγουντ, έχει περιουσία που αγγίζει τα 230 εκατ. δολάρια. Και πώς να μην έχει καταφέρει να κερδίσει τόσα χρήματα, όταν για το κάθε επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς που γύρισε δέκα κύκλους, εισέπραττε 1 εκατ. δολάρια!
Εκτός όμως από τα επαγγελματικά της έσοδα, πέρυσι κέρδισε από την αγορά του σπιτιού της, το οποίο πούλησε έναντι 35 εκατ., σε διπλάσια τιμή απ' ό,τι το είχε αγοράσει. Οσο ψηλά κι αν έφτασε πάντως, η Ανιστον δεν ξεχνάει τις ρίζες της  μάλιστα φήμες που επιβεβαιώνονται από το ευρύτερο οικογενειακό της περιβάλλον λένε πως θα επιλέξει την ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Χανιά, για τον γάμο της που θα γίνει φέτος το καλοκαίρι.

Αλλη μια ηθοποιός-παραγωγός -πλέον και τραγουδίστρια- με προσωπική περιουσία 200 εκατ. δολ. είναι η Ρίτα Ουίλσον, σύζυγος του Τομ Χανκς. Το πραγματικό της όνομα είναι Μαργαρίτα Ιμπραήμοφ, ο πατέρας της γεννήθηκε στα Πομακοχώρια και η μητέρα της σε ελληνόφωνο χωριό στα σύνορα της Αλβανίας. Η 55χρονη σήμερα Ουίλσον έγινε ευρύτερα γνωστή το 2002 συμμετέχοντας στην παραγωγή της κωμωδίας «Γάμος αλά ελληνικά» με πρωταγωνίστρια την καλή της φίλη, επίσης Ελληνίδα, Νία Βαρντάλος.

Συνεργασία Ελληνίδων... Το 2008, έκανε την παραγωγή του «Mamma Mia» στη Σκόπελο, ταινία η οποία απέφερε κέρδη ύψους 600 εκατ. δολαρίων, ενώ διαφήμισε την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο. Αλλωστε η ίδια και ο σύζυγός της επιλέγουν τη χώρα μας σχεδόν κάθε καλοκαίρι για τις διακοπές τους, στο σπίτι τους στην Αντίπαρο.

Η κ. Ουίλσον είναι υπεύθυνη για τη στήλη «Βaby Boomers» της Huffington Post που απευθύνεται σε νέες μητέρες. Η δημιουργός της διαδικτυακής εφημερίδας, Αριάνα Στασινοπούλου Χάφινγκτον, βρίσκεται στην 39η θέση της λίστας με περιουσία 130 εκατ. δολαρίων. Η Huffington Post, η δημοφιλής ιστοσελίδα με 26 εκατ. επισκέπτες μηνιαίως το 2011, «άλλαξε χέρια» πριν από έναν χρόνο όταν η Χάφινγκτον και οι συνεργάτες της πούλησαν το μερίδιό τους στην «American Online» έναντι 315 εκατ. δολ.

Η γυναίκα-φαινόμενο των μίντια όπως την αποκαλούν έχει γράψει 13 βιβλία, ενώ συγκαταλέγεται στη λίστα με τους 100 δημοφιλέστερους ανθρώπους που επηρεάζουν την κοινή γνώμη.
Στην 48η και τελευταία θέση της λίστας με περιουσία 40 εκατ. δολ. φιγουράρει μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες κωμικούς ηθοποιούς της τηλεόρασης, η 41χρονη Τίνα Φέι, καθώς και ο 59χρονος πρόεδρος της Fox Filmed Entertainment Τζιμ Γιαννόπουλος.

Εχει γραφτεί πως η Φέι μόνο από την εκπομπή «Saturday night live» έβγαζε ως παραγωγός 1,5 εκατ. δολάρια τον χρόνο ενώ για τα επεισόδια του περσινού κύκλου της σειράς «30 Rock» αλλά και από τις πωλήσεις του βιβλίου της κέρδισε 13 εκατ.
Ο «χρυσοχέρης του Χόλιγουντ», όπως αποκαλούν τον κ. Γιαννόπουλο, το όνομα του οποίου κοσμεί υπερπαραγωγές όπως ο «Τιτανικός» και το «Αβατάρ», μαζί με τον συνέταιρό του Τομ Ρόθμαν θεωρούνται σήμερα οι δύο ισχυρότεροι άντρες της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ο ίδιος επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα και στο πρόσφατο παρελθόν είχε δείξει ενδιαφέρον για να «μετακομίσει» στα μέρη μας χολιγουντιανές παραγωγές.

Μία εξίσου δυναμική Ελληνίδα κατακτά τον ανδροκρατούμενο κόσμo της γαστρονομίας. Πρόκειται για τη 44χρονη Κατ Κόρα, την πρώτη (και μοναδική μέχρι σήμερα) γυναίκα που κατάφερε να κερδίσει το 2005 στον διαγωνισμό «Iron Chef». Από τότε παρουσιάζει το τηλεοπτικό «Food Network», ασχολείτα0000ι με τη συγγραφή βιβλίων, είναι ιδρύτρια και πρόεδρος του φιλανθρωπικού οργανισμού «Chefs for Humanity» και σύμβουλος μεγάλων εταιρειών. Το οικογενειακό της επίθετο ήταν Καραγκιόζος, το οποίο ο παππούς της Πίτερ (ιδιοκτήτης εστια­το­ρίων) άλλαξε στο πιο? εύηχο Κώστας. Η ίδια σχεδίασε το πρώτο της εστιατόριο σε ηλικία 00015 ετών. Η περιουσία της ανέρχεται στα 40 εκατ. δολάρια.

Οι 50 πλουσιότεροι ομογενείς (σε δολάρια)

Οικογένεια Χασιώτη: 3,3 δισ. Παντοπωλεία, Πετρέλαια
Τζον Κατσιματίδης: 2,2 δισ. Πετρέλαια, real estate, σούπερ μάρκετ
Τζορτζ Μίτσελ: 2,2 δισ. Ενέργεια, real estate
Μάικλ Τζαχάρις: 1,9 δισ. Φαρμακευτικά
Τζορτζ Αργυρός: 1,8 δισ. Real estate
Ντιν Μιτρόπουλος: 1,2 δισ. Επενδύσεις, εταιρεία κεφαλαίων
Αλεξ Σπανός: 1,1δισ. Real estate
Οικογένεια Κάλαμος: 1 δισ. Αμοιβαία
Κώστας και Τομ Καρτσότης: 1 δισ. Αξεσουάρ
Πίτερ Πίτερσον: 1 δισ. Επενδύσεις
Τζορτζ Ανδρέας: 975 εκατ. Ζωγράφος, real estate, επενδύσεις
Τζορτζ Μπεχράκης: 930 εκατ. Φαρμακευτικές επιχειρήσεις
Τζορτζ Σακελλάρης: 800 εκατ. Ενέργεια και περιβάλλον
Στιβ Βαλιώτης: 750 εκατ. Real estate
Τζον Παγιαβλάς: 650 εκατ. Βιομηχανία φαγητού
Τζ. Χάνος: 600 εκατ. Επενδύσεις
Τζορτζ Λογοθέτης: 700 εκατ. Ναυτιλία, real estate
Τζον Παπατζόν: 600 εκατ. Επενδύ σεις
Τεό Λεόνσις: 590 εκατ. Κομπιούτερ, μάρκετινγκ, σπορ
Ρόι Βάγγελος: 550 εκατ. Φάρμακα
Αγγελος Τσακόπουλος: 540 εκατ. Real estate
Πίτερ Αγγελος: 500 εκατ. Δικηγόρος, ιδ. ομάδας μπέιζμπολ
Τζορτζ Χασόπουλος: 450 εκατ. Θερμικές τεχνολογίες
Νικόλας Καραμποτς: 450 εκατ. Εκδόσεις, real estate
Τζορτζ Μάρκους: 450 εκατ. Real estate
Τζον Ράνγκος: 425 εκατ. Ενέργεια
Π. Μπάρις: 400 εκατ. Επενδύσεις
Σωτήριος Βαχαβιόλος: 360 εκατ. Σύμβουλος επενδύσεων
Τζέιμς Ντίμον: 355 εκατ. Διαχείριση εταιριών
Νικόλας Γαλακάτος: 350 εκατ. Tεχνολογία βιοϊατρικής
Τζον Τζόρτζες: 350 εκατ. Ναυτιλιακά, φαγητό
Αγγελική Φράγκου: 315 εκατ. Ναυτιλιακά
Μάικλ Καπέλας: 300 εκατ. Διαχείριση εταιρειών
Τζένιφερ Ανιστον: 230 εκατ. Ηθοποιός
Στράτων Σκλάβος: 225 εκατ. Κομπιούτερς, επενδύσεις
Χρήστος και Χάρης Παππάς: 200 εκατ. Εστιατόρια
Ουίλιαμ Σταυρόπουλος: 200 εκατ. Διαχείριση εταιρειών
Ρίτα Ουίλσον: 200 εκατ. Παραγωγός
Αριάνα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον: 130 εκατ. Συγγραφέας, δημοσ/φος
Θεόδωρος Σπυρόπουλος: 120 εκατ. Πετρέλαια, αξεσουάρ αυτοκινήτων
Κων. Ιορδάνου: 100 εκατ. Ασφάλειες
Τζορτζ Περλέγκος: 100 εκατ. Ηλεκτρονικά
Μερκούριος Αγγελιάδης: 98 εκατ. Κατασκευές, real estate
Τζορτζ Τσούνης: 85 εκατ. Ξενοδοχεία, real estate
Ουίλιαμ Κατακόσινος: 80 εκατ. Μεταλλεύματα
Αντριου Λιβέρης: 70 εκατ. Χημικά, πλαστικά
Μάνουελ Σταματάκης: 50 εκατ. Ασφάλειες, real estate
Κατ Κόρα: 40 εκατ. Σεφ, τηλεόραση
Τίνα Φέι: 40 εκατ. Ηθοποιός
Τζιμ Γιαννόπουλος: 40 εκατ. Διευθ. Σύμβουλος Fox (κινηματογράφος)


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δημόσιο: Μετά τις κάλπες, ανοίγει ο κύκλος απολύσεων

Από την πρώτη εβδομάδα μετά τις εκλογές θα αρχίσει ο... χορός του Ζαλόγγου για τους Δημοσίους Υπαλλήλους, καθώς τα περιθώρια που έχουν δώσειοι εταίροι μας είναι ιδιαίτερα πιεστικά... Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο ορισμένων δημοσίων οργανισμών και φορέων, η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών των υπουργείων αλλά και η κατάργηση του 40% των δομών τους, ενώ και οι απολύσεις από το Δημόσιο Τομέα θα πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως μετά τις εκλογές, καθώς οι τροϊκανοί έχουν αποδείξει ότι... δεν αστειεύονται. Μετά μάλιστα και την συνέντευξη του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, Πόουλ Τόμσεν, κατά την οποία εμφίστηκε ιδιαίτερα αυστηρός με τα μέρα και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει άμεσα να τεθούν σε εφαρμογή, κουνώντας μάλιστα και το δάκτυλό του, τα περιθώρια για την ελληνική κυβέρνηση έχουν στενέψει επικίνδυνα...
Με την τρόικα μάλιστα να έχει βγάλει την πρώτη... κίτρινη κάρτα στην ελληνική πλευρά, καθώς θεωρεί ότι το κόστος της διεξαγωγής των εκλογών επιβαρύνει αρκετά τον «προϋπολογισμό» τους, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στον Δημόσιο Τομέα θα συνεπάγονται και αθρόες μετακινήσεις εργαζομένων, καθώς η δέσμευση αυτή έχει αναλυφθεί από την ελληνική πλευρά με το Μνημόνιο, καθώς η Ελλάδα έχει «προσυπογράψει» τη μείωση του αριθμού των υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2015 κατά 150.000 και ως το τέλος του χρόνου τουλάχιστον κατά 15.000.
Ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης θα βρεθεί η αναδιάρθρωση των φορέων, από τους οποίους τουλάχιστον 120, που απασχολούν 8.000 υπαλλήλους, αναμένεται να καταργηθούν.


epikaira.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Bασιλιάς" των Offshore το Κρανίδι


Υπερτετραπλασιασμός του αριθμού των Offshore εταιρειών μέσα σε διάστημα οκτώ ετών και συγκεκριμένα έως το 2009.
Η ανοδική πορεία τους σε σύγκριση με τα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ποσά αντιστρόφως ανάλογα, καθώς τα έσοδα από την είσπραξη φόρων μειώνονταν.
Το Κρανίδι, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, ανεδείχθη πρωτεύουσα των Offshore, καθώς εκεί έβριθαν εταιρείες ακινήτων με έδρα στο εξωτερικό.
Με 5.000 κατοίκους και 187 υπεράκτιες εταιρείες, μέχρι να επιβληθεί φόρος 3%, και 104 από τότε, ο τίτλος της πρωτεύουσας των Offshore ανήκει δικαιωματικά στη μικρή πόλη της Ερμιονίδας.
Την ίδια ώρα, άτομα τα οποία εμφάνιζαν εισοδήματα έως 15.000 ευρώ, διαχειρίζονταν εταιρείες αξίας πολλών εκατομμυρίων.
Πρόκειται για εταιρείες ακινήτων , οι οποίες έχουν την έδρα τους σε χώρες που άλλες έχουν καθεστώς διοικητικής συνδρομής με την Ελλάδα και άλλες όχι, ενώ στην πλειονότητά τους ανήκουν σε ναυτιλιακούς και κατασκευαστικούς ομίλους.
Στις περισσότερες περιπτώσεις έδρα τους ήταν η Κυπριακή Δημοκρατία. Η Κύπρος διατηρούσε αυτό το φορολογικό καθεστώς ως το 2004.
"Σε πολλές περιπτώσεις, οι πραγματικοί τελικοί δικαιούχοι των εταιρειών ενοικίαζαν τα ακίνητα στον εαυτό τους", σημειώνει αξιωματούχος του ΣΔΟΕ.
Με την επιβολή του φόρου 3%, για όσους είχαν υπεράκτιες εταιρείες το 2003, άρχισε μία αλυσίδα μεταβιβάσεων, ενώ αρκετές εταιρείες έγιναν ανενεργές.
"Προφανώς πουλήσανε τότε στον εαυτό τους", αναφέρει η ίδια πηγή, ενώ δύο ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επισήμαναν πως στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων αυτός ο φόρος του 3% ουδέποτε καταβλήθηκε.
Σε πολλές περιπτώσεις στο Κρανίδι, φορολογούμενοι με εισόδημα της τάξεως των 10.000 και 15.000 ευρώ, εμφανίζονται διαχειριστές 10 - 12 υπεράκτιων εταιρειών ακινήτων αξίας πολλών εκατομμυρίων.
Η επιβολή του φόρου 3% είχε αποτέλεσμα να μείνει ανενεργό το 40% των εταιρειών, στο σύνολο περίπου 83 εταιρείες.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Υπό οικονομικό διωγμό οι χριστιανοί στη Θράκη !


Μια κίνηση που θα θορυβήσει κι εν όψει εκλογών κόμματα και κάθε νοήμονα άνθρωπο, ετοιμάζουν οι τέσσερις μητροπολίτες της Θράκης, οι οποίοι  διερμηνεύοντας τα αισθήματα των χριστιανών κατοίκων μετά την τροπολογία που ψηφίστηκε πριν λίγες εβδομάδες στο παραπέντε δίνοντας το προβάδισμα της αντιμετώπισης με θετικό τρόπο μόνο στους μουσουλμάνους κατοίκους. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής θα καταβάλλουν μειωμένο πρόστιμο κατά 80% στη νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών τους ενώ οι χριστιανοί θα πρέπει να πληρώσουν τα πρόστιμα στο ακέραιο και κατά 100%  κάτι που συνθέτει μια οφθαλμοφανή αδικία και διαφοροποιεί την αντιμετώπισή τους δημιουργώντας καθεστώς διαφοροποιήσεων ανάμεσα σε Έλληνες πολίτες.

Έτσι  θα δοθεί στην δημοσιότητα από στιγμή σε στιγμή το γραπτό κείμενο που αναφέρεται ξεκάθαρα στο ζήτημα κι αποτυπώνει την βαρύνουσα θέση της Εκκλησίας και θα υπογράφεται από τους μητροπολίτες κ.κ. Παντελεήμονα Ξάνθης και Περιθεωρίου, Δαμασκηνό Μαρωνείας και Κομοτηνής, Άνθιμο Αλεξανδρουπόλεως Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, Δαμασκηνό μητροπολίτη Ορεστιάδας - Διδυμοτείχου εκφράζοντας την αδικία που επιχειρείται βάση θρησκείας.

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:

ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ
ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ
ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΣ


Πρὸς
τὸν Ἐξοχώτατον
Πρόεδρον τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας
κ. Κάρολον Παπούλια
Εἰς Ἀθήνας

Πρός
Τόν Ἐξοχώτατον
Πρόεδρον τῆς Ἑλληνικῆς Κυβερνήσεως
κ. Λουκᾶν Παπαδῆμο
Μέγαρον Μαξίμου
Εἰς Ἀθήνας


Ἐμεῖς, οἱ ποιμενάρχες τῶν Ἱερῶν Μητροπόλεων τῆς ἀκριτικῆς Θράκης, οἱ Μητροπολίτες Μαρωνείας καί Κομοτηνῆς Δαμασκηνός, Διδυμοτείχου, Ὀρεστιάδος καί Σουφλίου Δαμασκηνός, Ξάνθης καί Περιθεωρίου Παντελεήμων καί Ἀλεξανδρουπόλεως Ἄνθιμος, ἐκφράζοντας τόν προβληματισμό καί τήν ἀπογοήτευση τοῦ εὐσεβοῦς λαοῦ τῆς περιοχῆς μας, ἐρχόμαστε σήμερα νὰ τοποθετηθοῦμε ἐπὶ τοῦ ζητήματος τῆς γνωστῆς καὶ ἀψυχολόγητης (στά πλαίσια τοῦ νέου Οἰκοδομικοῦ Κανονισμοῦ) τροπολογίας τοῦ Ἀναπληρωτή Ὑπουργοῦ Περιβάλλοντος, Ἐνέργειας καί Κλιματικῆς Ἀλλαγῆς κ. Νικολάου Σηφουνάκη, διὰ τῆς ὁποίας τὰ αὐθαίρετα περιουσιακὰ στοιχεῖα τῆς μουσουλμανικῆς μειονότητος δέχονται ΜΕΙΩΣΗ ἐπί τοῦ ἐπιβαλλόμενου προστίμου σὲ ποσοστὸ ΟΓΔΟΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ (80%), καὶ δηλώνουμε τὰ ἑξῆς:

1. Ἡ ὡς ἄνω τροπολογία ψηφίστηκε σὲ ὥρα κατὰ τὴν ὁποία ἡ συντριπτικὴ πλειοψηφία τῶν βουλευτῶν ἀπουσίαζε ἀπὸ τὸ κοινοβούλιο, ὅσοι δὲ παρευρίσκονταν σὲ αὐτὸ μᾶλλον ἦταν βυθισμένοι ...... λόγω τοῦ προκεχωρημένου τῆς ὥρας. Ἀναρωτιώμαστε ἂν τέτοιες πρακτικὲς τιμοῦν τὸ κοινοβούλιο καὶ τὸν ἑλληνικὸ λαὸ κατ' ἐπέκτασιν. Σὲ στιγμὲς ποὺ ὁ λαὸς μας ἔχει ἀνάγκη ἀπὸ προβολὴ ἑνὸς νέου, διαφορετικοῦ ἤθους, τὸ κοινοβούλιο δείχνει ὅτι δέν συνειδητοποιεῖ τίς εὐθύνες του γιά τό πού ἔφθασε ἡ χώρα.

2. Ἀνεξάρτητα βέβαια ἀπὸ τὸ σεβασμὸ στοὺς κοινοβουλευτικοὺς θεσμούς, ἡ ἀπαράδεκτη αὐτὴ καί ἀντισυνταγματική τροπολογία ἔρχεται νὰ γκρεμίσει ὅλα ὅσα δεκαετίες τώρα χτίζουμε στὴν ἀκριτικὴ Θράκη, ἡ ὁποία μὲ οὐχί ὀλίγη προσπάθεια ἔχει καταστεῖ πρότυπο συνύπαρξης χριστιανῶν καὶ μουσουλμάνων. Ἐὰν αὐτὴ ἡ τροπολογία βρεῖ ἐφαρμογή, τότε χάνεται κάθε αἴσθηση ἰσονομίας καὶ ἰσοπολιτείας. Σὲ μία ἐποχὴ ποὺ ἡ κομματοκρατία καταβαράθρωσε τὴν ὑπόληψη τοῦ ἕλληνα καὶ βύθισε τὴν οἰκονομία στὰ τάρταρα καὶ τὸν λαὸ σὲ ὁλοένα καὶ διογκούμενη ἐξαθλίωση ἀντὶ γιὰ πολιτικὲς δικαιοσύνης καὶ ἀλληλεγγύης οἱ κρατοῦντες, περνοῦν νομοσχέδια ποὺ παγιώνουν τὸ αἴσθημα τῆς ἀδικίας, μὴ ἀναλογιζόμενοι τὶς συνέπειες, καὶ μάλιστα σὲ μία εὐαίσθητη καὶ ἀκριτικὴ περιοχή, ὅπως ἡ Θράκη μας.

3. Ἀλλά, γιατί, κ. Ὑπουργέ, ἂν ὑποθέσουμε πῶς τὸ μέτρο αὐτὸ εἶναι ὀρθό, νὰ περιορίζεται ἡ ἐφαρμογὴ του μόνο στὴ Θράκη; Ἂν τὸ μέτρο αὐτὸ θὰ ἀνακουφίσει τὸν λαό, γιατί νὰ μὴν ἐπεκταθεῖ ἡ ἐφαρμογή του; Γιατί λ.χ. νὰ μὴν ἰσχύσει γιὰ ὅλες τὶς ἀκριτικὲς καί δυσπρόσιτες περιοχὲς τῆς χώρας καὶ γιὰ ὅλα τά ἀκίνητα ὅλων τῶν Ἑλλήνων πολιτῶν ἀνεξαρτήτου θρησκεύματος. Γιατί, μὲ ἄλλα λόγια, ἐπιχειρεῖτε νὰ διαφοροποιήσετε τὴν Θράκη ἀπὸ τὸν ὑπόλοιπο ἐθνικὸ κορμό; Ἡ Θράκη μᾶς περισσεύει;;; Εἶναι κάτι «ἐξωτικὸ» ποῦ ἀπαιτεῖ «εἰδικὴ» μεταχείριση;

4. Θὰ θέλαμε νὰ δηλώσουμε ὅτι μὲ τὴν τοποθέτηση μας αὐτὴ δὲν παρεμβαίνουμε στό ἔργο τῆς Κυβέρνησης καί τοῦ Κοινοβουλίου καί δέν ἐρχόμαστε σὲ καμία ἀντιδικία μὲ τοὺς συντοπίτες μας μουσουλμάνους, μὲ τοὺς ὁποίους ἀναπνέουμε τὸν ἴδιο ἀέρα, πατᾶμε τὰ ἴδια χώματα καὶ μοιραζόμαστε τὴν κοινὴ μοίρα τοῦ ἀκριτικοῦ μας τόπου.
Ἁπλῶς θέλουμε νὰ ἐπισημάνουμε πὼς γιὰ τὴν ὁμόνοια καὶ τὴν εἰρήνη στὴν περιοχή, γιὰ τὴν ἀνάπτυξη καὶ τὴν ἀλληλεγγύη, γιὰ τὴν προκοπὴ καὶ τὴν πρόοδο, πρωτοβουλίες σὰν αὐτὴ τοῦ κ. Ὑπουργοῦ καλὸ θὰ ἦταν νὰ μὴν εἶχαν ἀναληφθεῖ ποτέ. Ἀναμένοντας τὴν ἄρση τῆς συγκεκριμένης τροπολογίας διατρανώνουμε τὴν ἀγάπη μας καὶ τὴν προσήλωσή μας στὸν τόπο μας, γιὰ τὴν εἰρήνη καὶ τὴν προκοπὴ τοῦ ὁποίου θὰ ἀγωνιζόμαστε πάντοτε μὲ ὅλες τὶς δυνάμεις μας, σὲ πεῖσμα τῶν παραγόντων ἐκείνων τῆς πολιτικῆς καὶ κοινωνικῆς ζωῆς ποὺ θὰ ἐπιθυμοῦσαν τὸ ἀντίθετο.

Μετ΄ εὐχῶν καί τιμῆς

Ὁ Μαρωνείας καί Κομοτηνῆς
Δαμασκηνός

Ὁ Διδυμοτείχου Ὀρεστιάδος καί Σουφλίου
Δαμασκηνός

Ὁ Ξάνθης καί Περιθεωρίου
Παντελεήμων

Ὁ Ἀλεξανδρουπόλεως
Ἄνθιμος

Κοινοποίηση:
1. Μακαριώτατο Ἀρχιεπίσκοπο Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερώνυμον.
2. Πρόεδρο Βουλῆς τῶν Ἑλλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο
3. Ἀρχηγούς Κομμάτων


onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Ξεμπλοκάρουν» οι εργασίες στους 4 μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας


Κανονισμό που θα ξεμπλοκάρει τα έργα στους 4 μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας υιοθέτησε η Ευρωβουλή. Οι εργασίες στους συγκεκριμένους οδικούς άξονες είχαν σταματήσει από το 2010, εξαιτίας της κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας των τραπεζών.

Ο κανονισμός που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναμένεται μέσα στο Μάιο να υιοθετηθεί και από το Συμβούλιο της Ε.Ε, προβλέπει ότι τα κράτη-μέλη που λαμβάνουν κοινοτική βοήθεια και είναι υπό καθεστώς μνημονίου θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο μέρος της περιφερειακής χρηματοδότησης που τους αναλογεί ως εγγύηση στις τράπεζες, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα υποδομής.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι γνωστή ως Μέσο Επιμερισμού Κινδύνου, και τα κονδύλια που θα διοχετευθούν μέσω του ΕΣΠΑ, υπολογίζονται σε 1,5 δισ. ευρώ, με στόχο μέσω της μόχλευσης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να διατεθούν τουλάχιστον 2,25 δισ. ευρώ για δανεισμό ή εγγυήσεις.

Η εξέλιξη αυτή θα επιτρέψει την επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων Ελευσίνα - Πάτρα - Πύργος, Ιονία Οδός, Ε65 και Μαλιακός – Κλειδί, τα οποία σταμάτησαν λόγω διακοπής της δανειοδότησης από τις τράπεζες.

Πάντως, για να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες στους αυτοκινητοδρόμους θα πρέπει να ξεπεραστούν δύο προβλήματα. Αφενός να καθοριστεί το τελικό ποσό της μόχλευσης, καθώς η Ελλάδα επιδίωκε 3 δισ. ευρώ, αίτημα όμως που ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγερ αρνείται να ικανοποιήσειμ και αφετέρου η Ελλάδα θα πρέπει με παράλληλες διαδικασίες να οριστικοποιήσει τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση των συμβάσεων παραχώρησης, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των έργων.

iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η μυστηριώδης υπόγεια Ευρώπη


Ένα ολόκληρο δίκτυο από υπόγειες σήραγγες και σπηλιές κρύβεται κάτω από τις πόλεις και τα δάση της Ευρώπης.


Πρόκειται για τεχνητές σήραγγες, ο χρόνος κατασκευή των οποίων υπολογίζεται περίπου τον 10ο με 13ο αιώνα. Από αυτές έχει εξερευνηθεί μόνο ένα μικρό ποσοστό.

Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα απαντήσει στο γιατί δημιουργήθηκε αυτό το υπόγειο δίκτυο, καθώς η άποψη ότι χρησιμοποιούνταν για επικοινωνία μεταξύ των φέουδων έχει απορριφθεί επειδή οι περισσότερες σήραγγες καταλήγουν σε αδιέξοδο.

Στη Γερμανία και την Αυστρία έχουν εξερευνηθεί περισσότερα από 1000 τέτοια τούνελ, αριθμός που αποτελεί μόλις το 10% των υπαρχόντων, όπως υπολογίζουν οι αρχαιολόγοι.

Το μέγεθός τους ποικίλει. Κάποιες σήραγγες έχουν μήκος 25 μέτρα, ενώ άλλες ξεπερνούν τα 100 μέτρα. Σε μερικά μέρη έχουν βρεθεί και πόρτες με σύρτες.

Οι υπόγειοι αυτοί χώροι ίσως αποτέλεσαν καταφύγια από πολέμους και επιδρομές ληστών ή ακόμα και τόπους λατρείας παγανιστών, όταν ο χριστιανισμός επικράτησε στην Ευρώπη.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δωρίζει το μαγαζί σε ανέργους


Η ιστορία ακούγεται απίστευτη, θυμίζοντας μάλλον παραμύθι, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινή.Ο ομογενής, 'Αθα Ματσάκος, γεννημένος στην Αυστραλία, με καταγωγή από την Κατερίνη, χαρίζει την επιχείρησή του επιδιόρθωσης αυτοκινήτων, σε κάποιον που είναι άνεργος και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η αξία της είναι 150.000 δολάρια.

Ήταν λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της προσφοράς, στην εφημερίδα «Herald Sun», και το πρώτο πράγμα που είπε στο «Νέο Κόσμο» ήταν ότι είχε ήδη τηλεφωνήματα από 500 άτομα. «Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα υπάρξει τόση ανταπόκριση. Το τηλέφωνο δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό. Εκείνο που τους λέω είναι να έρθουν να δουν τον χώρο, να εξακριβώσω κι εγώ αν ξέρουν τη δουλειά, αν πράγματι έχουν ανάγκη βοήθειας και αν είναι διατεθειμένοι να ζήσουν σε χωριό» είπε.

Το Camperdown, όπου ζει ο σύγχρονος Σαμαρείτης, έχει 3.165 κατοίκους -σύμφωνα με την απογραφή του 2006- και βρίσκεται 194 χλμ. νοτιοδυτικά της Μελβούρνης. Πρόκειται για ένα πανέμορφο, γραφικό χωριό, περικυκλωμένο από τρεις λίμνες με πλούσιο ψάρι και ξαπλωμένο στους πρόποδες του Mount Leura. Είναι γνωστό για τα κλασικά ιστορικά του κτίρια, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει ο γοτθικού ρυθμού Πύργος με το ρολόι, ύψους 131 μέτρων, το Πολεμικό Μνημείο, το Μνημείο των Στρατιωτών, το Δικαστήριο, το Ταχυδρομείο και το Βασιλικό Θέατρο. 'Εχει επίσης πολλά αθλητικά κλαμπ, όπως κρίκετ, ποδηλασίας, γκολφ, ιππασίας, τένις, ιστιοπλοΐας, ποδοσφαίρου, θαλάσσιου σκι κ.ά.

«Είναι ιδανικό μέρος για έναν οικογενειάρχη που θέλει να μεγαλώσει τα παιδιά του σ' ένα ωραίο περιβάλλον, μακριά από το θόρυβο της πόλης και το άγχος που προκαλεί συχνά η πολυκοσμία, χωρίς, στην ουσία, να τους λείψει τίποτε. Προσωπικά, αυτόν τον τόπο δεν θα τον άλλαζα με κανέναν» θα πει ο κ. Ματσάκος αποκαλύπτοντας και την άλλη πλευρά των δραστηριοτήτων του, τη διοργάνωση ενός από τα γνωστότερα Φεστιβάλ, το Camperdown Cruise. To ίδρυσε ο ίδιος το 2008 και σήμερα είναι γνωστό σ' όλον τον κόσμο. Πρόκειται για συνδυασμό μουσικής από διάφορα ρεύματα και παρέλασης παλιών αυτοκινήτων. Προσελκύσει πάνω από 10.000 κόσμο και το φετινό θα γίνει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη. Όλα τα έσοδα διατίθενται στο τοπικό Νοσοκομείο και Γηροκομείο.

«Είναι η μεγαλύτερη απόλαυση να μπορείς να δίνεις χαρά στον άνθρωπο. Ανακούφιση και χαρά. Αυτά τα δύο μαζί με τον βασικό παράγοντα της αγάπης για τον άνθρωπο, νομίζω ότι καθορίζουν και το νόημα της ζωής» λέει.

Στην επισήμανση ότι κάποιοι εύκολα μπορεί να πούν ότι «για να είναι τόσο γενναιόδωρος σημαίνει ότι είναι, το λιγότερο, άνετος οικονομικά», απαντά: «Όχι ακριβώς. Έχω τα απολύτως βασικά. Δεν χρειάζομαι όμως πολλά. Μέσα στις προτεραιότητές μου, δεν είναι η απόκτηση υλικών αγαθών. Είναι τα έργα που δίνουν χαρά στον άνθρωπο. Μερικοί με ρωτούν "καλά γιατί δεν πουλάς την επιχείρησή σου και τη χαρίζεις;" H απάντηση είναι ότι, στο κλίμα που ζούμε σήμερα, με τόση ανεργία και δυστυχία γύρω μας, με ανθρώπους να στερούνται και τα πλέον βασικά, θα ήταν απάνθρωπο να ζητήσω λεφτά. Δεν μπορώ να το κάνω. Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί ένα άτομο που να ξέρει τη δουλειά και να αγαπήσει αυτόν τον τόπο. Να τον νοιώσει δικό του. Είμαι διατεθειμένος να μείνω τρεις μήνες μαζί του, μέχρι να συνηθίσει, να τον συστήσω στην εδώ τοπική κοινωνία και να τον βοηθήσω να σταθεί στα πόδια του. Αν είναι οικογενειάρχης, ακόμη καλύτερα. Θα λύσει το πρόβλημά του γιατί η επιχείρηση αποφέρει αρκετά κέρδη, ώστε να του εξασφαλίσει μια άνετη ζωή. Τα σχολεία εδώ είναι πολύ καλά, υπάρχουν όλες οι ευκολίες σχεδόν για όλα τα σπορ, οπότε το βέβαιο είναι ότι ο τόπος προσφέρεται για οικογενειακή ζωή».


enikos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γιατροί, οι σύγχρονοι μετανάστες


Είναι γνωστή η ρήση πως η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της και έρχεται να επιβεβαιωθεί από την αύξηση της μετανάστευσης Ελλήνων γιατρών στο εξωτερικό στην πιο παραγωγική τους ηλικία, 35-44 ετών.
Το συγκεκριμένο μεταναστευτικό ρεύμα ''επιστημονικού επιπέδου'' καταγράφεται ως το πιο ισχυρό αριθμητικά και δείχνει την τάση των νέων ανθρώπων να ξεφύγουν από τη στάσιμη κατάσταση της χώρας, αναζητώντας μία καλύτερη επαγγελματική ζωή σε κάποια πόλη του εξωτερικού, με προτίμηση τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Αγγλία και τη Δανία.
Οι νέοι γιατροί τελειώνοντας τις ιατρικές σχολές της χώρας αναζητούν να κάνουν την ειδικότητά τους σε ιατρικά κέντρα του εξωτερικού με την ελπίδα άμεσης και πιο συμφέρουσας οικονομικά επαγγελματικής αποκατάστασης.
Οι υψηλότερες αποδοχές και οι καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης σε σχέση με αυτές του ΕΣΥ, οδηγούν 4 στους 10 απόφοιτους, ετησίως, να βρίσκονται στη διερευνητική διαδικασία να κάνουν την ειδικότητα τους στο εξωτερικό.
Όπως δήλωσε στην Καθημερινή, ο Ιωάννης Δατσέρης, αντιπρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης ''Κάθε χρόνο αποφοιτούν από τις ιατρικές σχολές 1200 άτομα, από αυτά το 40% των αποφοίτων κινούν διαδικασίες ειδικότητας στο εξωτερικό, με τον αριθμό αυτών να αυξάνεται συνεχώς''.
Το κύμα μετανάστευσης δεν αφορά μόνο τους γιατρούς που θέλουν να πάρουν ειδικότητα, αλλά και τους ήδη ειδικευμένους .
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2011 ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε σε ειδικευόμενους και ειδικευμένους γιατρούς 1438 πιστοποιητικά μετάβασης στο εξωτερικό, έναντι 1044 το προηγούμενο έτος. Το πρώτο τρίμηνο του 2012 έχουν ήδη εκδοθεί 581.
Με βάση τα στοιχεία, οι γιατροί που φεύγουν για το εξωτερικό είναι κυρίως αναισθησιολόγοι, χειρουργοί, ορθοπεδικοί και καρδιολόγοι ηλικίας 35-44 ετών.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...