Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ούτε ευρώ στην Ελλάδα, χωρίς εφαρμογή του μνημονίου


Στο γνωστό μοτίβο των εκβιαστικών διλημμάτων επιστρέφουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, καθώς όλα δείχνουν ότι θέλουν να βάλουν στον "πάγο" τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.
Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται δηλώσεις ανώτατου Ευρωπαίου αξιωματούχου, ο οποίος αποκάλυψε ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου θα γίνει μόνο αν το Eurogroup κρίνει ότι η χώρα μας έχει επιστρέψει σε τροχιά υλοποίησης του μνημονίου.
"Δεν θα υπάρξουν νέα χρήματα για την Ελλάδα μέχρι το Εurogroup να αποφασίσει ότι το πρόγραμμα ξαναμπήκε σε τροχιά" είπε χαρακτηριστικά.
Το δημοσίευμα έρχεται λίγες ώρες πριν την εκφώνηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Σαμαρά, οποίος από κοινού με τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη, έχουν δεσμευθεί να δώσουν μάχη για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.
Σύμφωνα με την εκτίμηση της υπηρεσιακής κυβέρνησης τα ταμειακά διαθέσιμα, του κράτους θα επαρκούσαν μέχρι τα τέλη Ιουλίου.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εμφύλιος Γερμανών οικονομολόγων


Αποστάσεις από την δημόσια κριτική που άσκησαν με ανοιχτή επιστολή τους στις αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της κρίσης 160 διακεκριμένοι Γερμανοί οικονομολόγοι λαμβάνουν συνάδελφοί τους από διάφορες «σχολές» οικονομικής σκέψης της Γερμανίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Der Handelsblatt, οι οικονομολόγοι, σε κείμενο που έχουν συντάξει, επικρίνουν την πρωτοβουλία, η οποία, όπως εκτιμούν, «δημιουργεί φόβους και πάθη για την τραπεζική ένωση, χωρίς όμως τα απαραίτητα στοιχεία».
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαρακτήρισε ανεύθυνη την κριτική που ασκήθηκε από τους 160 στην κυβέρνηση, καθώς και εξοργιστική την δημόσια παρέμβαση που έκαναν.
Προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη, υποστήριξε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό και θα πρέπει να χρησιμοποιούν υπεύθυνα τον όρο «τραπεζικά χρέη»
Οπως είπε ο κ.Σόιμπλε, οι πρόσφατες συμφωνίες δεν αποτελούν κάποια εγγύηση για τα τραπεζικά χρέη, αλλά για την δημιουργία ενός κοινού εποπτικού μηχανισμού στην Ευρώπη.


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έτσι είναι οι εξωγήινοι


Ξεχάστε το Σταρ Τρεκ και τον ΕΤ, γιατί οι εξωγήινοι δεν έχουν καμία σχέση με τις διάσημες κινηματογραφικές φιγούρες, υποστηρίζει μια Βρετανίδα επιστήμονας.


Σύμφωνα με την Δρ Μάγκι Άντεριν-Πόκοκ, οι εξωγήινοι μοιάζουν περισσότερο με τις γνωστές μέδουσες που κολυμπούν στις θάλασσες. Η διαφορά είναι ότι έχουν μεταλλικό δέρμα εξωτερικά, ενώ τα εσωτερικά σημεία τους έχουν χρώμα πορτοκαλί.

Η επιστήμονας κατέληξε σε αυτό, «μελετώντας» τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών πάνω στη Γη.
jelly2


Τα εξωγήινα πλάσματα ρουφούν χημικά από την ατμόσφαιρα και επικοινωνούν μεταξύ τους με δέσμες παλλόμενου φωτός, που γίνονται αντιληπτές από αισθητήρες στη σπονδυλική τους στήλη, υποστηρίζει η Δρ Πόκοκ.

Επίσης, τα σώματά τους μεγαλώνουν όταν έρχονται σε επαφή με το φως και έχουν την ικανότητα να πηγαίνουν κόντρα στην άνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεωρία της Δρ Πόκοκ γίνεται γνωστή λίγο μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης, ότι οι γοργόνες δεν υπάρχουν.


newsbomb.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυτοκτονίες: «Ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία»

Το τελευταίο εξάμηνο ο αριθμός των αυτοκτονιών στη χώρα μας έχει αυξηθεί δραματικά, με τις αυτοκτονίες να αποτελούν σχεδόν καθημερινή είδηση.


Η αυτοκτονία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο ήταν του συνταξιούχου φαρμακοποιού Δημήτρη Χριστούλα, που αυτοπυροβολήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, αφού ο αυτόχειρας άφησε ένα καθαρά πολιτικό σημείωμα για τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.
  
Πριν και μετά από τον Δημήτρη Χριστούλα εκατοντάδες άνθρωποι ακολούθησαν αυτόν το σκληρό δρόμο της διαφυγής από τη σκληρή πραγματικότητα. Μια μητέρα με το γιο της, ένας δικηγόρος στην Πλάκα, ο 44χρονος στην Καλλιθέα που δήλωσε ότι  "Δεν πάει άλλο, δεν αντέχω αυτή την κατάσταση. Συγνώμη...", ο συνταξιούχος στο Γαλάτσι, ο τραπεζικός που έπεσε από την Ακρόπολη, ο μουσικός, αδελφός γνωστού καλλιτέχνη, ο ηλικιωμένος μέσα στο στάβλο, ο λέκτορας που δεν είχε ακόμη διοριστεί στο Πανεπιστήμιο, ο 45χρονος δάσκαλος από την Ξάνθη είναι οι πιο γνωστές περιπτώσεις αυτοκτονίας στο πρόσφατο διάστημα.
  
Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους έγραψαν στα σημειώματά τους ότι δεν άντεχαν άλλο την ανέχεια και τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης που έχει δημιουργήσει η κρίση. Είναι αντικείμενο των ψυχολόγων να ερμηνεύσουν τα ενδεχόμενα ψυχοπαθολογίας, ο ιστορικός του μέλλοντος όμως θα θέσει το ερώτημα γιατί σε μια πανέμορφη χώρα με τόσο λαμπρό ήλιο και πολιτισμό οι άνθρωποι αυτοκτονούν.
  
Το ίδιο ερώτημα θα έπρεπε να έχουν θέσει προ πολλού το ελληνικό πολιτικό σύστημα, τα επιχειρηματικά συμφέροντα που επηρεάζουν το πολιτικό γίγνεσθαι, η Δικαιοσύνη και οι «φωτισμένοι» ευρωπαίοι ηγέτες.
  
Οι Έλληνες, ένας περήφανος λαός, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους μπροστά στην καταστροφή από τη λαίλαπα του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης.

 Όσο είναι καιρός πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα και να αποδοθεί δικαιοσύνη σε ένα διαρκές «έγκλημα» με ηθικούς αυτουργούς.


epikaira.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τέλη κυκλοφορίας: Καταργούνται τα σήματα


Καταργούνται από το τέλος του 2012 τα αυτοκόλλητα που τοποθετούνταν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων ή στις μοτοσικλέτες.


Πλέον οι ιδιοκτήτες όλων των τύπων οχημάτων θα καταβάλουν το αντίτιμο μόνο στις τράπεζες.

Ο λόγος είναι ότι το κόστος αποστολής των ειδοποιητηρίων αλλά και των αυτοκόλλητων σημάτων κοστίζει στο κράτος 80 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με το τωρινό σύστημα έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλά κρούσματα παράνομης τοποθέτησης αυτοκόλλητου σήματος σε οχήματα που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη.

Με το νέο σύστημα οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα πηγαίνουν στην τράπεζα με τη φορολογική τους δήλωση αλλά και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους, ώστε οι υπάλληλοι να μη χρειάζεται να βεβαιώσουν ούτε τους φορολογήσιμους ίππους, αν πρόκειται για παλιό ΙΧ ούτε τις εκπομπές ρύπων αν είναι καινούργιο.

Έτσι θα βάλουν τέλος και στις ουρές που παρατηρούνται στις εφορίες τις τελευταίες μέρες διάθεσης των τελών.

Η μεγάλη κομπίνα με τα σήματα

Με το τωρινό σύστημα έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλά κρούσματα παράνομης τοποθέτησης αυτοκόλλητου σήματος σε οχήματα που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Κάποιος που διαθέτει δύο ή περισσότερα ΙΧ φρόντιζε να καταβάλει τα τέλη στο όχημα που είχε το μικρότερο κινητήρα ή τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Στη συνέχεια μετά από 10 ή 20 μέρες πήγαινε στην εφορία προσκομίζοντας την απόδειξη καταβολής των Τελών του ΙΧ του με την αιτιολογία πως καταστράφηκε το παρμπρίζ όπου είχε βάλει το αυτοκόλλητο και έπαιρνε καινούργιο μόνο με 3 ευρω και το έβαζε στο όχημα που δεν είχε πληρώσει τα τέλη!


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αγωγή κατά της Τουρκίας από τον Δήμαρχο Πεντέλης για τους εμπρησμούς του 1995


Η αγωγή κατά της Τουρκικής Δημοκρατίας κατατέθηκε από τον κύριο Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη χθες, 5/7/2012 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης διεκδικεί την πλήρη αποκατάσταση των 20.000 στρεμμάτων δάσους, που κάηκαν το 1995 και στηρίζει την ενέργεια του αυτή στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2011, σύμφωνα με τις οποίες τη δεκαετία του 1990 Τούρκοι πράκτορες είχαν αναλάβει να κάνουν εμπρησμούς στα ελληνικά δάση.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σε ποιους θα επιστραφεί το χαράτσι της ΔΕΗ


Το συνολικό ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ θα επιστραφεί στους καταναλωτές που κατέβαλαν το ειδικό τέλος ακινήτων, παρότι έπρεπε να τύχουν απαλλαγής.
Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη δυνατότητα συμψηφισμού του ειδικού τέλους (ΕΕΤΗΔΕ) στις περιπτώσεις που υπάρχουν χρέη προς το Δημόσιο.
Με αυτόν τον τρόπο, εκτιμάται πως θα αποφευχθούν πρόσθετες αποκλίσεις που θα επιφέρει στα έσοδα η επιστροφή του συνόλου του ποσού.
Το "χαράτσι" καταβάλλεται μαζί με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και στη συνέχεια ο κύριος ή ο επικαρπωτής του ακινήτου υποβάλλει αίτηση επιστροφής του τέλους στην αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματός του ΔΟΥ.
Η Δ.Ο.Υ. άμεσα μετά την παραλαβή της αίτησης, βάσει των μηχανογραφημένων καταστάσεων που έχουν αποσταλεί σε αυτήν από τη Γ.Γ.Π.Σ, αποφαίνεται για το αν η αίτηση γίνεται δεκτή ή απορρίπτεται.
Σε περίπτωση που η αίτηση γίνει δεκτή, με απόφαση του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ., συντάσσεται Α.Φ.ΕΚ. και, εάν από την εκκαθάριση αυτού προκύψει επιστροφή στο δικαιούχο, επιστρέφεται σύμφωνα με τις διατάξεις περί χορήγησης ενημερότητας.
Σε περίπτωση που η Δ.Ο.Υ. δεν κάνει δεκτή την αίτηση, τότε πρέπει να ενημερώσει τον υπόχρεο για την απόρριψη αυτή.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...