Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Οι αρχαιότεροι σύλλογοι στον πλανήτη


Από τους 10 αρχαιότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους που εξακολουθούν να υπάρχουν, όλοι τους παίζουν σε κατηγορίες της Αγγλίας και μία από αυτές είναι από την Ουαλία.

Μόλις μία είναι στην Premier League, ενώ μία έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της χώρας, αλλά και αυτό της Ευρώπης και μάλιστα δύο σερί χρονιές.

Δείτε τους 10 αρχαιότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του πλανήτη...

10. Nottingham Forest FC (1865)

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Η Νότιγχαμ Φόρεστ κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας το 1978 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1979 και το 1980. Φέτος είναι στην Championship (2η κατηγορία) και είναι στην 9η θέση.



9. Wrexham (1864)

Η Ρέξαμ από την Ουαλία παίζει στην 5η κατηγορία της Αγγλίας (Conference Premier) για 7η συνεχόμενη χρονιά. Μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία της η νίκη επί της Άρσεναλ για το FA Cup το 1992 (πρωταθλήτρια η Άρσεναλ) και η νίκη επί της Πόρτο στο Κύπελλο Κυπελλούχων το 1984.



8. Brigg Town F.C (1864)

Χωρίς λαμπρή ιστορία, παίζει στην Northern Premier League Division One South, την 8η κατηγορία της Αγγλίας δηλαδή.



7. Bradford Park Avenue A.F.C (1863)

Δεν πρόκειται για την Μπράντφορντ Σίτι, ενώ αγωνίζεται στην 6η κατηγορία της Αγγλίας (Conference North).



6. Stoke City F.C (1863)

Η Στόουκ είναι η μοναδική ομάδα της λίστας που παίζει στην Premier League. Πέρσι τερμάτισε 9η και τώρα βρίσκεται επίσης στην 9η θέση μαζί με την Γουέστ Χαμ.



5. Notts County F.C (1862)

Η Νοτς Κάουντι έχει παίξει περισσότερα από 4800 ματς, κατέκτησε το FA Cup το 1894 και πήγε στον τελικό το 1891. Βρίσκεται στην 3η κατηγορία της Αγγλίας (League One).



4. Worksop Town F.C (1861)

H 4η αρχαιότερη ποδοσφαιρική ομάδα του πλανήτη είναι ημιεπαγγελματική και στην ιστορία της έχει φτάσει μόλις 4 φορές στους "64" του FA Cup. Στην... πυραμίδα παίζει στην 10η κατηγορία (Northern Counties East Football League).



3. Cray Wanderers F.C (1860)

Και αυτή ημιεπαγγελματική, παίζει στην Isthmian League Division One North (7η κατηγορία), ενώ μόλις μία φορά στην ιστορία της έχει φτάσει στον 4ο γύρο του FA Cup.



2. Hallam F.C (1860)

Υπάρχει ως σύλλογος κρίκετ από το 1804, ενώ παίζει στο "Sandygate", το παλαιότερο γήπεδο στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες. Βρίσκεται στην "Northern Counties East Football League", δηλαδή 9η-10η κατηγορία της Αγγλίας.



1. Sheffield F.C (1857)

Η Σέφιλντ είναι η αρχαιότερη ποδοσφαιρική ομάδα στον πλανήτη, σύμφωνα με την FA και την FIFA. Δέκα χρόνια μετά την ίδρυση της έπαιξε το πρώτο της ματς κόντρα στην Hallam, ματς που έχει γίνει ντέρμπι. Παίζει στην Northern Premier League Division One South, την 8η κατηγορία στην πυραμίδα της Αγγλίας.






sport24.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το Αλτσχάιμερ αρχίζει από τα 20 μας χρόνια


Η νόσος Αλτσχάιμερ δεν αρχίζει στην τρίτη ηλικία, αλλά από τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Το «πρωτοφανές», όπως το χαρακτηρίζουν οι ερευνητές, αυτό εύρημα υποδηλώνει ότι η ασθένεια φθείρει τον εγκέφαλο επί μισό αιώνα πριν εκδηλωθεί και όχι επί δύο δεκαετίες όπως πίστευαν έως τώρα οι ειδικοί. Το σημαντικό, όμως, είναι πως δεν είναι γνωστό πόσοι από τους 20άρηδες με τις πρώτες ενδείξεις Αλτσχάιμερ, θα εκδηλώσουν τελικά τη νόσο. Τη νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Brain», πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Northwestern του Σικάγου, οι οποίοι εξέτασαν τους εγκεφάλους 50 εθελοντών.

Οι 21 από αυτούς είχαν ηλικία 60-95 ετών και έπασχαν από νόσο Αλτσχάιμερ, οι 16 είχαν ηλικία 70-99 ετών και δεν έπασχαν από άνοια, ενώ 13 είχαν ηλικία 20 έως 66 ετών και φυσιολογική εγκεφαλική λειτουργία. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι η συσσώρευση της βήτα-αμυλοειδούς πρωτεΐνης που οδηγεί στο Αλτσχάιμερ, δεν συνέβαινε 15 ή 20 χρόνια πριν από την εκδήλωση του Αλτσχάιμερ, αλλά άρχιζε από την ηλικία των 20 ετών. «Η ανακάλυψη ότι η βήτα-αμυλοειδής συσσωρεύεται τόσο νωρίς στη ζωή είναι πρωτοφανής», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τσανγκάιζ Γκιλά, καθηγητής Νοητικής Νευρολογίας στο Northwestern. «Είναι πολύ σημαντική, διότι είναι καλά τεκμηριωμένο πως όταν η πρωτεΐνη αυτή υπάρχει επί πολύ καιρό στον εγκέφαλο, τον βλάπτει σοβαρά».

Όταν η βήτα-αμυλοειδής πρωτεΐνη συσσωρευτεί στον εγκέφαλο δημιουργεί πλάκες γύρω από τα κύτταρά του, που προκαλούν τις χαρακτηριστικές βλάβες οι οποίες είναι εμφανείς στις εξετάσεις των πασχόντων από νόσο Αλτσχάιμερ.

tanea.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παιδόφιλοι και θανατική ποινή


Όχι, δεν μιλάω για σοκολάτες και καραμέλες. Μιλάω για τους ψεύτικους λογαριασμούς στο φέισμπουκ, μέσα από τους οποίους παριστάνουν τους ανήλικους, με πλαστές φωτογραφίες, πλαστά στοιχεία, πλαστές ταυτότητες. Ο τρόπος με τον οποίο επινοούν τον εαυτό τους για να εξυπηρετήσουν τούτο το άρρωστο πάθος (ή τον επανεκινούν, αν θέλετε, στα όρια της σκοτεινής τους χώρας), είναι ανατριχιαστικός. Διάβαζα μιαν αμερικανική έρευνα πρόσφατα η οποία έλεγε ότι μπορούν μήνες ολόκληρους να περιμένουν, έχοντας βάλει στο μάτι κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο και φλυαρώντας μαζί του στα διάφορα chat rooms ως "φίλοι" εξ' αποστάσεως. Σήμερα, που και τα ίδια τα παιδιά είναι πιο υποψιασμένα από τις προηγούμενες γενιές, το Ίντερνετ είναι το μεγαλύτερο όπλο των παιδόφιλων. Χάρη σε αυτό υπάρχουν, και χάρη σε αυτό τρέφονται με αθώο αίμα. Αλλά, ευτυχώς, χάρη σε αυτό κιόλας συλλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

Κάθε φορά που έρχεται στο φως μια ιστορία παιδεραστίας, η αντιπαράθεση στην κοινωνία είναι πάντα η ίδια: αξίζουν την θανατική καταδίκη; Πρέπει η θανατική ποινή να επανέλθει;
Το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγώ. Πάμπολλες φορές. Κάθε φορά. Αλλά πάντα καταλήγω εκεί όπου έχω ανάγκη να βάζω τον εαυτό μου και τον κόσμο. Όχι σε μια πραγματικότητα μίσους και εκδίκησης, Μα σε μια πραγματικότητα όπου ο θάνατος ως ποινή είναι λάθος γιατί δεν διαφέρει και πολύ από την έννοια του λιντσαρίσματος. Αξίζουν την θανατική καταδίκη οι παιδεραστές; Και με το παραπάνω! Πρέπει η θανατική ποινή να επανέλθει; Όχι, δεν πρέπει. Δεν μπορεί. Η θανατική ποινή πρέπει να εξαλειφθεί και από τα λίγα μέρη στον κόσμο όπου έχει απομείνει.

Όχι πως δεν υπήρξαν φορές που έχω αμφιβάλλει γι' αυτό. Μπορεί η ποινή του θανάτου να είναι ο πιο κατάπτυστος τρόπος τιμωρίας που επινόησε ο μηχανισμός της κοινωνίας, μπορεί να ζωντανεύει την βαρβαρότητα που την ίδια ώρα τιμωρεί, μα πολλές φορές δεν γίνεται να μην παρασυρθείς από την άγρια επικαιρότητα, από τις σοκαριστικές φωτογραφίες, από την αίσθηση ότι ο τρόμος της διπλανής πόρτας έχει σχεδόν αγγίξει την πόρτα σου. Κάτι τέτοιες στιγμές, το ομολογώ, έχω σκεφτεί κι εγώ ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην εξαναγκάζονται σε θάνατο άνθρωποι που εξαναγκάζουν πιο αδύναμα όντα από αυτούς. Έχω σκεφτεί πως ναι, ίσως οι παιδεραστές και οι βιαστές θα πρέπει να πεθαίνουν. Και έχω αιτιολογήσει (στον έκπληκτο εαυτό μου) τις σκέψεις τούτες αναλογιζόμενος έναν πολιτισμό που εξυπηρετεί τα μάτια του κόσμου και όχι την ουσία. Κάθε φορά στο παρελθόν που αμφιταλαντεύτηκα για το αν αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πεθαίνουν, σκεφτόμουν ότι έχουμε επιτρέψει τα ισόβια στο πλέον βορβορώδες είδος εγκλήματος και έχουμε εναποθέσει -τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την κατηγορία των παιδόφιλων- την πιο δίκαιη τιμωρία τους στο νόμο της φυλακής. Και αναρωτιόμουν: Είναι απάνθρωπο δηλαδή να σκοτώνεις με μιαν ένεση ένα τέρας που σε είκοσι χρόνια θα βρίσκεται πάλι στους δρόμους και δεν είναι απάνθρωπο να τον αφήνεις στο έλεος των συγκρατουμένων του; Τι σόι κοινωνικός πολιτισμός είναι τούτος. Ακόμα και οι χειρότεροι των χειροτέρων δεν αξίζει να φεύγουν μέσα από λιντσαρίσματα που παραπέμπουν σε πρωτόγονους κόσμους. Αν πρόκειται να φύγουν, αξίζει να φεύγουν τιμωρημένοι από όλους εμάς.

Όμως αξίζει να φεύγουν παραπέμποντας σε κοινωνίες που μαστίζονται από την βία, τον όχλο, τα ακραία ένστικτα; Όχι, γαμώτο. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από την κοινωνία, αλλά δεν πιστεύω ότι η θανατική ποινή είναι η λύση στο πρόβλημά μας. Η θανατική ποινή ταιριάζει στις χώρες των τζιχαντιστών. Εδώ έχουμε 2015. Δεν κόβουμε κεφάλια. Δεν σκοτώνουμε ανθρώπους.

Δυστυχώς η μάστιγα της παιδοφιλίας έχει εξελιχθεί εδώ και πολλά χρόνια σε λαίλαπα. Είτε είναι ο Δουρής, είτε ο σέντερ φορ της Σάντερλαντ που συνελήφθη πριν από μερικές μέρες στην Αγγλία, είτε ο ντράμερ του συγκροτήματος Judas Priest, του οποίου η εικόνα έχει αφαιρεθεί από όλες τις παλιές τους φωτογραφίες, είτε ο σαραντάχρονος με το βαν, με αφορμή τον οποίο γράφω αυτό το κείμενο, η ουσία είναι μία: ο ίδιος ο μηχανισμός της κοινωνίας πρέπει να αφυπνιστεί. Το πρώτο μέλημα είναι να προστατευθούν τα παιδιά. Ο έλεγχος εναπόκειται στις οικογένειες. Μια οικογένεια που πραγματικά ενδιαφέρεται και δεν υπεκφεύγει από τις υποχρεώσεις της θα κάνει ό,τι μπορεί για να ασκήσει έναν έλεγχο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο έλεγχος θα είναι αποτελεσματικός. Σημαίνει όμως ότι μέσα από την επαγρύπνηση για το πού μπορεί να σερφάρει ένας ανήλικος, τίθενται κάποια όρια σε αυτό το ξέφραγο αμπέλι που λέγεται Ίντερνετ, Φέισμπουκ και ούτω καθεξής. Το δεύτερο μέλημα είναι να σφίξει η δικαιοσύνη. Οι ποινές να γίνουν ακόμη πιο βαριές, οι εικοσαετίες να μετατραπούν σε ισόβια ακόμα και για την διακίνηση πορνογραφικού υλικού. Δεν χρειάζεται να επαναφέρεις την θανατική ποινή. Αρκεί να βεβαιωθείς ότι ο παιδεραστής δεν θα ξαναβγεί ποτέ από την φυλακή. Αρκεί αυτό.


του Στέφανου Δάνδολου



iefimerida.gr 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σε κόντρα οι φαρμακοποιοί με το υπουργείο Υγείας για τα γενόσημα


Αντιπαράθεση μεταξύ υπουργείου Υγείας και Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου έχει προκαλέσει η επανακοινοποίηση εγκυκλίου του ΕΟΠΠΥ προς τους φαρμακοποιούς, που τους υπενθυμίζει την υποχρέωση τους να χορηγούν το φθηνότερο φαρμακευτικό σκεύασμα (γενόσημο), ανά θεραπευτική κατηγορία.

Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για «μνημονιακό νόμο Βορίδη που εξαναγκάζει τους φαρμακοποιούς να αστυνομεύουν τους ασφαλισμένους, προκειμένου να λαμβάνουν τα φθηνότερα φάρμακα» και
υποστηρίζουν ότι ως επιστήμονες υγείας δεν μπορούν να συνηγορήσουν στους ενδεχόμενους κινδύνους από την «υποχρεωτική» αλλαγή της φαρμακευτικής αγωγής, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα γίνουν οι αστυνόμοι των ασφαλισμένων».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι φαρμακοποιοί είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν ως απόθεμα και να χορηγούν το φαρμακευτικό προϊόν με τη χαμηλότερη λιανική τιμή για κάθε δραστική ουσία, περιεκτικότητα και συσκευασία από τα φάρμακα που περιέχονται στη θετική λίστα συνταγογραφούμενων προϊόντων. Κατά την εκτέλεση της συνταγής οι φαρμακοποιοί υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν στον ασθενή το φθηνότερο φάρμακο και το ποσοστό συμμετοχής που αντιστοιχεί σε αυτό.

Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος επιλέξει ακριβότερο σκεύασμα καταβάλλει τη διαφορά που προβλέπει η νομοθεσία, δηλαδή τη διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής του φαρμάκου που επέλεξε, συν το 25% της συμμετοχής του, και υπογράφει σε ειδικό χώρο πάνω στη συνταγή.

Επιπλέον, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να ελέγχει σε μηνιαία βάση τις συνταγές των φαρμακοποιών και σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι οι φαρμακοποιοί δεν χορηγούν στον ασθενή το φθηνότερο φάρμακο ή ότι ο ασθενής δεν υπέγραψε στη συνταγή ότι λαμβάνει το ακριβότερο φάρμακο αντί του φθηνότερου γενόσημου, τότε θα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις μέσα σε δέκα ημέρες. Εάν οι εξηγήσεις δεν κριθούν επαρκείς, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο από 500 έως 5.000 ευρώ ή να αποκλειστεί το φαρμακείο προσωρινά από την εκτέλεση συνταγών του ΕΟΠΥΥ, από έναν έως έξι μήνες.

Η επανακοινοποίηση της εγκυκλίου προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος με ανακοίνωσή του τονίζει ότι η απόφαση είναι ανεφάρμοστη και ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να την ανακαλέσει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, Κωνσταντίνο Λουράντο, «και αυτή η μνημονιακή απόφαση, για την οποία οι φαρμακοποιοί έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, θα πέσει στο κενό».

Αναφερόμενος δε στα πρόστιμα που προβλέπονται, απαντά «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Η νέα πολιτική ηγεσία έχει δείξει τη διάθεσή της για την ανατροπή των μνημονιακών διατάξεων. Μένει τώρα να την αποδείξει και εμπράκτως» σημειώνει ο κ. Λουράντος.


in.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πώς αντιμετωπίζουμε την κρίση στην καθημερινότητά μας


Είναι μάλλον βέβαιο (δυστυχώς) ότι κάθε άνθρωπος έχει αντιμετωπίσει μια δύσκολη και δυσάρεστη κατάσταση στη ζωή του. Ειδικά σε περιόδους κρίσης (οικονομικής, ανθρωπιστικής, πολιτισμικής, ηθικής) οι δυσοίωνες συνθήκες επιβαρύνουν σημαντικά τον άνθρωπο. Η απώλεια της εργασίας, μια σοβαρή ασθένεια ή ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου και η εν γένει ξαφνική αλλαγή καθημερινών συνηθειών αποτελούν μερικά από τα παραδείγματα δυσμενών εμπειριών στη ζωή του ατόμου. Δεν αντιδρούν, όμως, με τον ίδιο τρόπο όλοι οι άνθρωποι σε περιστάσεις σαν αυτές. Πολλοί αντιδρούν με αρνητικά συναισθήματα και έντονο το αίσθημα της αβεβαιότητας, ενώ άλλοι προσαρμόζονται με σχετική ευκολία σε στρεσογόνες καταστάσεις και σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους. Τι είναι αυτό που καθιστά ικανούς τους ανθρώπους για αυτή τη μετάβαση; Το βασικότερο στοιχείο είναι η ψυχική ανθεκτικότητα (resilience).

-Τι είναι όμως η ψυχική ανθεκτικότητα;

Ψυχική ανθεκτικότητα είναι η ικανότητα της θετικής προσαρμογής, παρά την ύπαρξη δύσκολων και αντίξοων συνθηκών και παρά την έκθεση σε παράγοντες επικινδυνότητας. Με άλλα λόγια, είναι η ικανότητα να διαχειριζόμαστε τα δυσάρεστα γεγονότα, χωρίς να ακυρώνουμε τη χαρά της ζωής.

Η ψυχική ανθεκτικότητα δεν αποτελεί ένα μόνιμο χαρακτηριστικό του ατόμου αλλά μια δυναμική και συνεχιζόμενη διαδικασία που ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος μπορεί να μεταβάλλεται.

Η αναπτυξιακή εξέλιξη και οι μεταβαλλόμενες συνθήκες της ζωής είναι στοιχεία μπορούν να την επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό.

-Ποια στοιχεία τη συνθέτουν και ποια την αποδυναμώνουν;

Σπουδαίο ρόλο στο πόσο ευπροσάρμοστοι είμαστε στις καθημερινές αντιξοότητες παίζει η σχέση που έχουμε με το συναίσθημα μας. Η αναγνώριση, αρχικά, του τι ακριβώς νιώθουμε και στη συνέχεια η αποτελεσματική διαχείριση του μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να χτίσουμε την ανθεκτικότητα μας. Το στοιχείο της ενσυναίσθησης, της δυνατότητας δηλαδή να μπαίνουμε στη θέση του διπλανού μας, γνωρίζοντας, όμως, πότε να βγούμε από τη θέση αυτή, είναι ένα ακόμη σημαντικό δείγμα ικανοποιητικής προσαρμοστικότητας. Τα δυο προηγούμενα στοιχεία οδηγούν και στο τρίτο, την επαρκή δυνατότητα επικοινωνίας με τους άλλους. Κάποιος που έχει την ικανότητα να δημιουργεί σχέσεις με γερές βάσεις, ανοιχτή επικοινωνία και αμοιβαίο μοίρασμα είναι σε θέση να «πολεμήσει» τις δυσκολίες που θα εμφανιστούν. Σημαντικό στοιχείο της ψυχικής ανθεκτικότητας αποτελεί, επίσης, η δυνατότητα του ατόμου να αναγνωρίζει και να αναλύει την αιτία ενός προβλήματος που ανακύπτει, καθώς και να είναι αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση του, χωρίς να εμμένει στην αφορμή ή στην πρώτη, δυσάρεστη αίσθηση.

Τα σημαντικότερα στοιχεία που αποδυναμώνουν το κατά πόσο αντέχουμε στις άσχημες καταστάσεις είναι οι αρνητικές σκέψεις και ο μη ρεαλιστικός τρόπος σκέψης. Αυτό γιατί, αφενός ξεκινώντας από μια αρνητική θεώρηση των πραγμάτων, είναι λογικό και η στάση μας απέναντι στις συνθήκες να είναι αρνητική, και αφετέρου βγάζοντας το ρεαλισμό από τη σκέψη μας αφήνουμε πρόσφορο έδαφος στα καταστροφολογικά σενάρια να επηρεάσουν τη συμπεριφορά μας. Οι παγιωμένες συνήθειες αποτελούν, επίσης, σημαντικό ανασταλτικό παράγοντα στην ανάπτυξη της αντοχής μας, καθώς αντιτίθενται σε οποιαδήποτε προσπάθεια μας για αλλαγή ή προσαρμογή σε νέες συνθήκες. Από τα χαρακτηριστικά που αντιστέκονται στην ανθεκτικότητα μας δε θα μπορούσαν να λείψουν οι βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις, οι οποίες συχνά δε μας επιτρέπουν να δούμε εναλλακτικές λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν στην καθημερινότητα μας.

Τρόποι ανάπτυξης της ψυχικής ανθεκτικότητας

• Ζητήστε στήριξη/ βοήθεια

Η λαϊκή ρήση «Πρόβλημα που μοιράζεται, είναι μισό πρόβλημα» δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Με το να ζητήσουμε βοήθεια από τους κοντινούς μας ανθρώπους, θωρακίζουμε το ψυχικό μας σθένος και χτίζουμε υγιείς σχέσεις

• Δημιουργήστε ένα ‘μέρος χωρίς στρες’

Η καθημερινότητα είναι γεμάτη αγχογόνες καταστάσεις και ένταση. Όταν δε μπορούμε να αποφύγουμε ό,τι γεννά στρες, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μέρος, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, όπου θα είναι το καταφύγιο μας π.χ. το σπίτι μας, κάποια αγαπημένα μας πρόσωπα, ένα τραγούδι, μια συγκεκριμένη βόλτα.

• Ακολουθήστε ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων

Μπορεί να φαίνεται μικρής σημασίας, όμως μην υποτιμάτε τα θετικά που μπορεί να επιφέρει η σωστή οργάνωση του χρόνου μας στη μείωση του άγχους.

• Αποφύγετε να δείτε τις κρίσεις σαν ανυπέρβλητα προβλήματα

Μεταφράζοντας τον Επίκτητο, αυτό που, συνήθως, μας επηρεάζει είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα και όχι τα πράγματα αυτά καθεαυτά. Επομένως, όσο πιο δυσεπίλυτα θεωρούμε τα προβλήματα μας, τόσο μεγαλύτερη προσπάθεια θα χρειαστεί να καταβάλλουμε για να τα αντιμετωπίσουμε.

• Δεχτείτε ότι η αλλαγή είναι μέρος της καθημερινότητας και της ζωής

Σκεφτείτε πόσο βαρετή θα ήταν η ζωή όλων μας, εάν όλα παρέμεναν ίδια στο πέρας του χρόνου.

• Θυμηθείτε: δικαίωμα στην ατέλεια

Στην προσπάθεια μας να έχουμε το συνεχή έλεγχο στα στοιχεία που συνθέτουν τη ζωή μας, συχνά ξεχνάμε ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Με αυτό, προφανώς, δεν υπονοοείται «Κάνετε λάθη!», αλλά δείξτε επιείκεια στους εαυτούς σας και στους ανθρώπους που σας περιβάλλουν.

• Βελτιώστε τις σχέσεις σας με τους σημαντικούς για εσάς ανθρώπους

Βελτιώνοντας την επικοινωνία με τα σημαντικά πρόσωπα της ζωής μας, ενδυναμώνουμε την ανθεκτικότητα μας στις δυσκολίες που παρουσιάζονται καθημερινά.

• Τονώστε τη ρεαλιστική σας αισιοδοξία

Η αισιοδοξία είναι επιλογή μας. Είναι άσκοπο να πιστέψουμε ότι η θετική σκέψη, εν γένει, θα φέρει και θετικά αποτελέσματα. Είναι, όμως, σημαντικό να κρατάμε μια θετική, ρεαλιστική στάση στα πράγματα.

• Δημιουργήστε ρεαλιστικούς στόχους

Η θετική στάση ζωής καθεαυτή δε μπορεί να επιφέρει θαύματα, αν οι στόχοι μας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ένας στόχος κάθε φορά, λοιπόν, είναι το μέτρο.

• Αναγνωρίστε τις θετικές ικανότητες σας και δείξτε τους εμπιστοσύνη

Όλοι μας ξέρουμε έστω και ένα θετικό μας στοιχείο. Ας το αναγνωρίσουμε και ας το εμπιστευτούμε.

• Φροντίστε τον εαυτό σας (ύπνος, τροφή, άσκηση, χαλάρωση)

Όλα τα παραπάνω δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν για την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας, εάν δε φροντίζουμε για τη σωματική υγεία και ηρεμία του εαυτού μας.


*Η Εύη Καραγεώργου είναι Ψυχολογος MSc – Γνωσιακή Ψυχοθεραπεύτρια
Απόφοιτος Τμήματος Ψυχολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Sussex (MSc in Clinical Psychology and Mental Health) και εξειδίκευση στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική προσέγγιση τόσο στα πλαίσια των μεταπτυχιακών σπουδών, όσο και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Εμπειρία στην ατομική και ομαδική συμβουλευτική ενηλίκων. Συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο: evi@iasmos.eu



Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2015 στο k-mag.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανήσυχος εμφανίστηκε ο Θεοδωράκης μετά την συνάντηση με τον Τσίπρα


Την ανησυχία του για τις εξελίξεις εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Βγαίνοντας δήλωσε ότι ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για τις επισκέψεις του στις ευρωπαικές πρωτεύουσες, Βρυξέλλες Βερολίνο και Ρώμη και πρόσθεσε: «Εξέφρασα την εκτίμησή μου ότι τα πράγματα είνα ανησυχητικά, πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων. Ο πρωθυπουργός με ενημέρωσε τις προτάσεις που θα καταθέσει η κυβέρνηση στο Eurogroup της Δευτέρας, για τις έξι μεταρρυθμίσεις και ανταλλάξαμε απόψεις».

Είπε δε ότι ήταν μία καλή συνάντηση «βοήθησε να καταλάβουμε τις προτάσεις της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις αλλά και για να αντιληφθεί κι εκείνος τις δικές μας θέσεις και ποιές μπορούν να ενταχθούν στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση».

Ο κ. Θεοδωράκης ρωτήθηκε για την σύσκεψη των κεντρικών τραπεζιτών στην Κύπρο και απάντησε ότι «ανεξάρτητα από το τι έγινε στην Κύπρο τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν λέω ότι δεν παλεύονται, μπορούμε να τα παλέψουμε. Η τελευταία απόφαση του Eurogroup πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους και από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και από τους εταίρους. Το ζητούμενο είναι να πάμε τα πράγματα πιο μπροστά γιατί υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη που θέλουν τα πράγματα να πάνε πίσω».

Σε ερώτηση για το αν είναι περισσότερο αισιόδοξος ή απαισιόδοξος μετά την συνάντηση με τον κ. Τσίπρα απέφυγε να απαντήσει ευθέως σημείωσε ωστόσο ότι «είχε την διαβεβαίωση από τον πρωθυπουργό ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες από όλους του υπουργούς του να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις». Επίσης, πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός συμφώνησε μαζί του πως δεν είναι εποχή για μεγάλα λόγια και για τίτλους αλλά για συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα. Στο εξής θα υπάρξουν λιγότερα λόγια και περισσότερη ουσία και περιεχόμενο».

Ο κ. Θεοδωράκης ρωτήθηκε και τις δηλώσεις της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου και απάντησε ότι συνομιλώντας και με συνταγματολόγους υπάρχουν κι άλλοι εκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής για να κρίνουν την συνταγματικότητα των νόμων.

Συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι στηρίζει την κυβέρνηση στις μεταρρυθμιστικές προτάσεις που θα καταθέσει στο Eurogroup και ότι είδε τον πρωθυπουργό προβληματισμένο.

Είπε ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας του έδειξε την αλλαγή της διακόσμησης στο πρωθυπουργικό του γραφείο που κατά την άποψή του βελτιώθηκε αισθητικά και έγινε πιο φωτεινό.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Stratfor: Η Ευρώπη θα χωριστεί στα τέσσερα τα επόμενα δέκα χρόνια


Τις προβλέψεις της για τις γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και τους συσχετισμούς δυνάμεων για την επόμενη δεκαετία ανακοίνωσε η εταιρεία Stratfor, εκτιμώντας ότι ο κόσμος θα γίνει ακόμα πιο επικίνδυνος απ' ότι είναι σήμερα κι ότι ολοένα και περισσότερες χώρες θα βρεθούν αντιμέτωπες με το χάος.

Συγκεκριμένα η Stratfor προβλέπει ότι:

1. Η Ρωσία θα καταρρεύσει

Αν και δεν θεωρεί πιθανή μια εξέγερση στο εσωτερικό της Ρωσίας, η Stratfor εκτιμά ότι οι κυρώσεις, η πτώση στις τιμές πετρελαίου, η πτώση του ρουβλιού και οι αυξανόμενες εξοπλιστικές δαπάνες θα αποδυναμώσουν την ισχύ της ρωσικής κυβέρνησης σε τέτοιο βαθμό που θα προκύψουν ημιαυτόνομες περιοχές που απλά θα πρέπει να ανέχονται η μία την άλλη.

"Είναι μάλλον απίθανο να καταφέρει να επιβιώσει η Ρωσία με τη σημερινή της μορφή" αναφέρει η ανάλυση.

2. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να επέμβουν

Καθώς τα πυρηνικά όπλα στη Ρωσία είναι διασκορπισμένα σε μια αχανή έκταση, μια πιθανή αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, όπως ειπώθηκε παραπάνω, θα εκθέσει τα όπλα αυτά σε διάφορα "χέρια", πιθανώς επικίνδυνα.

Αυτός ο κατακερματισμός των αποθεματικών των πυρηνικών όπλων της Ρωσίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή της επόμενης δεκαετίας, σύμφωνα με τη Stratfor.

Μια τέτοια κατάσταση θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στέλνοντας στρατιωτικές δυνάμεις.

"Η Ουάσινγκτον είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αντιμετωπίσει το θέμα αυτό, είτε μέσω μιας σταθεροποίησης των επιμέρους κυβερνήσεων είτε με την κατασκευή ενός νέου στρατιωτικού όπλου που δεν φανταζόμαστε αυτή τη στιγμή" τονίζει.

3. Η δύναμη των ΗΠΑ στον πλανήτη θα μειωθεί

Οι ΗΠΑ θα σταματήσουν να ακολουθούν τον ηγετικό ρόλο που έχουν υιοθετήσει μέχρι στιγμής και θα επιλέγουν τις καταστάσεις στις οποίες έχουν δικαιοδοσία.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν αποτελούν τη μεγαλύτερη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική δύναμη παγκοσμίως αλλά θα κρατήσουν πολύ χαμηλότερο προφίλ. Αυτό θα επιτείνει το χάος και την αταξία στην οποία εισέρχεται ο κόσμος την επόμενη δεκαετία" υπογραμμίζει η Stratfor.

4. Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα

"Περιμένουμε από τη Γερμανία να αντιμετωπίσει σημαντικά οικονομικά προβλήματα τα επόμενα 10 χρόνια" αναφέρει η Stratfor, εξηγώντας ότι καθώς η οικονομία της εξαρτάται από τις εξαγωγές κι έχει επωφεληθεί από την απελευθέρωση του εμπορίου στην Ευρωζώνη, η χώρα είναι αυτή που θα υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες από μια παρατεταμένη ευρωκρίση. Η εγχώρια κατανάλωση της Γερμανίας δεν θα μπορέσει να αναπληρώσει το κενό από την πτώση των εξαγωγών σε συνδυασμό με την μείωση του πληθυσμού με αποτέλεσμα να βιώσει μια στασιμότητα, παρόμοια της Ιαπωνίας.

5.Η Πολωνία θα αναδειχθεί σε ηγετική δύναμη στην Ευρώπη

Τη θέση της Γερμανίας σε όρους οικονομικής ανάπτυξης αλλά και πολιτικής επιρροής θα καταλάβει η Πολωνία.

Ο πληθυσμός της δεν πρόκειται να μειωθεί περισσότερο από τις υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες. Σημαντικός παράγοντας για την οικονομική και πολιτική της ανέλιξη είναι και το γεγονός ότι είναι η μεγαλύτερη και η πιο εύρωστη ευρωπαϊκή χώρα στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας.

6. Η Ευρώπη θα χωριστεί στα τέσσερα

Μπορεί πριν από λίγα χρόνια η ευρωπαϊκή ενοποίηση να αποτελούσε τη μόνη φυσική πορεία, καθώς τα οικονομικά και πολιτικά σύνορα της Ευρώπης εξαφανίζονταν. Αλλά σε δέκα χρόνια από τώρα αυτό ίσως να φαίνεται απλά μια μακρινή ανάμνηση.

"Η Ευρώπη θα χωριστεί σε 4 κομμάτια, τελείως διαφορετικά το ένα με το άλλο: στη δυτική Ευρώπη, την ανατολική Ευρώπη, τη Σκανδιναβία και τα βρετανικά νησιά. Αν και θα συνυπάρχουν δεν θα είναι σε καμία περίπτωση τόσο κοντά όσο βρίσκονταν πριν" αναφέρει η ανάλυση.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να επιβιώσει με τη μία ή την άλλη μορφή, αλλά οι σχέσεις ευρωπαϊκής πολιτικής, οικονομίας και στρατού θα κυβερνώνται κυρίως μέσω διμερών σχέσεων, σε περιορισμένη κλίμακα και κυρίως θα είναι μη δεσμευτικές" εξηγεί.

7. ΗΠΑ και Τουρκία θα αναγκαστούν να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοι

Με αρκετές αραβικές χώρες στο χείλος της κατάρρευσης, η Τουρκία αναμένεται να λάβει το ρόλο της σταθερής, ισχυρής οικονομίας στην Μέση Ανατολή. Αν και θα παραμείνει διστακτική να αναμειχθεί στα εσωτερικά των γειτόνων της θα χρειαστεί αναπόφευκτα να το κάνει. Αυτό θα αναγκάσει τις ΗΠΑ να την κάνουν πολύτιμο σύμμαχο,κι ως αντάλλαγμα θα πρέπει να εξασφαλίσουν την ασφάλεια της χώρας από τη Ρωσία.

8. Προβλήματα και στην Κίνα

Η Κίνα θα βιώσει επιβράδυνση της οικονομίας της καθώς το κομμουνιστικό κόμμα θα γίνεται ολοένα και λιγότερο δημοφιλές με αποτέλεσμα ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί στην εξουσία θα είναι να ενισχύσει την καταπίεση στο εσωτερικό.

Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα του Πεκίνου είναι και θα είναι το γεγονός ότι η ανάπτυξη δεν έχει κατανεμηθεί ισομερώς στη χώρα.

Οι μεγαλουπόλεις της Κίνας και οι επαρχίες θα συνεχίσουν να διευρύνουν το χάσμα και αυτό θα οδηγήσει σε πολιτικό χάος.

9. Η Ιαπωνία θα εξελιχθεί στη μεγαλύτερη ναυτική δύναμη της Ασίας

Η Ιαπωνία έχει ιστορία στη ναυτοσύνη την οποία και θα χρησιμοποιήσει για να υπερασπιστεί τις ναυτικές διαδρομές της στην Σινική Θάλασσα, καθώς οι εντάσεις με την Κίνα για τον έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων δεν θα εκλείψουν.

"Αυτή τη στιγμή η Ιαπωνία εξαρτάται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πρόσβασή της στις θαλάσσιες διαδρομές. Αλλά με την αποδυνάμωση των ΗΠΑ και την διστακτικότητά της να αναμειχθεί σε διεθνείς διενέξεις η Ιαπωνία θα πρέπει να αυξήσει τη δύναμη του στόλου της για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της", εκτιμά η Stratfor.

10. Tα νησιά στην ανατολική Σινική Θάλασσα θα συνεχίσουν να είναι "μήλο της έριδος"

Αν και η Κίνα και η Ιαπωνία δεν πρόκειται να ξεκινήσουν πόλεμο για χάρη τους τα νησιά αυτά θα συνεχίσουν να δηλητηριάζουν τις μεταξύ τους σχέσεις, ιδιαίτερα μετά την αποδυνάμωση της Ρωσίας, που αποτελεί επίσης "ανταγωνιστή" των δύο χωρών στην περιοχή.

11. Θα δημιουργηθούν 16 νέες "Κίνες"

Η επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας, θα δημιουργήσει αύξηση της παραγωγής σε 16 αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως το Μεξικό, η Νικαράγουα, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Περού, η Αιθιοπία, η Ουγκάντα, η Κένυα, η Τανζανία, το Μπαγκλαντές, η Μιανμαρ, η Σρι Λάνκα, το Λάος, το Βιετνάμ, η Καμπότζη, οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία.



newmoney.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βρέθηκε η χαμένη πόλη του Θεού των Πιθήκων


Μετά από 500 χρόνια αναζήτησης, βρέθηκε σε στην καρδιά της ζούγκλας, σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ονδούρας, η διαβόητη Λευκή Πόλη του Θεού των Πιθήκων.

Μια ομάδα Αμερικανών εξερευνητών που μόλις επέστρεψε από την Ονδούρας, πιστεύει ότι βρήκε μέσα στη ζούγκλα την μυστηριώδη Λευκή Πόλη του θεού των Πιθήκων.

Η ομάδα συνεργάστηκε με ντόπιους επιστήμονες αλλά και με πρώην μέλη των ειδικών δυνάμεων της Βρετανικής Αεροπορίας (SAS) που διευκόλυναν τις μετακινήσεις στην απομακρυσμένη περιοχή.



Οι αρχαιολόγοι χαρτογράφησαν την περιοχή και εντόπισαν, πλατείες,  αναχώματα, μια πήλινη πυραμίδα και άψογα διατηρημένα ερείπια που ανήκουν σε έναν πολιτισμό πολιτισμό, ο οποίος άκμασε πριν από χίλια χρόνια και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Τα πέτρινα γλυπτά που βρίσκονται σπαρμένα παντού έχουν μείνει άθικτα, καθώς τα σκέπασε η ζούγκλα όταν εγκαταλείφθηκε η πόλη.

Αν και το βασίλειο αυτό γειτόνευε με την αυτοκρατορία των Μάγια, πολύ λίγα είναι γνωστά γι’ αυτό, κυρίως από θρύλους, τοπικούς μύθους και τραγούδια που διατηρήθηκαν μέσα στους αιώνες. Η ταυτότητα και η τύχη αυτού του πολιτισμού είναι όμως άγνωστες. Δεν έχει διασωθεί κάποιο όνομα και κανείς δεν ξέρει γιατί εξαφανίστηκαν.



Σύμφωνα με τους μύθους, η πόλη είχε ως άρχοντα έναν θεό με τη μορφή πιθήκου, που είχε απαγάγει μαζί με τους συντρόφους του τις πιο όμορφες κοπέλες της περιοχής για να τεκνοποιήσει. Από την ένωση των θεών πιθήκων με τις κοινές θνητές προέκυψε μια φυλή ανθρωπόμορφων πιθήκων.

Οι πρώτη γραπτή αναφορά για τη μυθική πόλη ήταν σε ένα γράμμα με παραλήπτη τον Ισπανό Βασιλιά Κάρολο 5ο.

Το 1939, ο Theodore Morde είπε ότι ανακάλυψε τη Λευκή Πόλη ωστόσο σκοτώθηκε σε τροχαίο προτού αποκαλύψει την ακριβή της τοποθεσία.

Μέσα στα ερείπια οι αρχαιολόγοι εντόπισαν μια κρύπτη με διάφορα αντικείμενα, λεπτοδουλεμένα σκεύη, καθώς και ένα ομοίωμα ανθρώπου - ιαγουάρου.



Η ακριβής τοποθεσία διατηρείται μυστική προς το παρόν σε μια προσπάθεια να αποθαρρυνθούν οι αρχαιοκάπηλοι, ενώ περιμετρικά της αρχαίας πόλης έχουν λάβει θέσεις στρατεύματα της Ονδούρας που περιπολούν στην περιοχή.

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που έχει ενθουσιάσει τους αρχαιολόγους, οι οποίοι σκοπεύουν να επιστρέψουν σύντομα για να συνεχίσουν τις έρευνες στην περιοχή.





news247.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η ώρα των «θεσμών» -Επιστρέφει στην Αθήνα η Τρόικα, αλλά με άλλο όνομα


Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι των «θεσμών».

Πρόκειται για την παλιά γνωστή Τρόικα, η οποία επιστρέφει στην Αθήνα με άλλο όνομα και αποτελούμενη από ένα κλιμάκιο 20 τεχνοκρατών, αντί για 45 που ήθελαν οι «θεσμοί».

Ποιος θα είναι ο ρόλος τους

Οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν θα συναντώνται με υπουργούς αλλά με μια ολιγομελή ομάδα περίπου εννέα ατόμων από την πλευρά της Ελλάδας έτσι ώστε να συζητούνται οι τεχνικές λεπτομέρειες. Επιπλέον οι «θεσμοΊ» δεν θα επισκέπτονται όλα τα υπουργεία όπως είχαμε συνηθίσει, αλλά μόνο τα υπουργεία και τους εκπροσώπους των υπουργείων που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση.



iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Περικοπές σε ασυνεπείς βουλευτές και «έξωση» πρώην πρωθυπουργών από Ζωή Κωνσταντοπούλου


Τέλος στα βουλευτικά προνόμια, αλλά και σε πρώην πρωθυπουργούς, βάζει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στην πρώτη συνέντευξη Τύπου για την λειτουργία της Βουλής κατά τη νέα βουλευτική περίοδο και παραχώρησε την Τετάρτη.

Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε επίσης ότι υπάρχει ζήτημα εγκυρότητας των μνημονιακών ρυθμίσεων που έχουν ψηφιστεί με ονομαστική ψηφοφορία και με λιγότερες από 151 ψήφους, με αφορμή την απουσία των προφυλακισμένων Βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτηριστικά τόνισε:

«Υπάρχει ζήτημα εγκυρότητας ρυθμίσεων που ψηφίσθηκαν με ονομαστική ψηφοφορία, έλαβαν λιγότερες από 151 ψήφους, και στις συνεδριάσεις δεν συμμετείχαν Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Για όλα αυτά θα υπάρξουν διαδικασίες και θα ενημερωθείτε»,
Επεσήμανε δε ότι το ζήτημα εγκυρότητας είναι άσχετο με το αν η παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών θα άλλαζε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει πρόταση στο πλαίσιο της Επιτροπής Κανονισμού του Κοινοβουλίου να συγκροτηθεί όργανο ώστε οι ποινικές δικογραφίες που φτάνουν στη Βουλή «να μην πέφτουν στο πηγάδι, αλλά να καθίστανται αντικείμενο έρευνας», καθώς από την προηγούμενη περίοδο υπάρχουν εκατοντάδες δικογραφίες.

Ρυθμίσεις οι οποίες θα συζητηθούν στο πλαίσιο της «ενίσχυσης και υποστήριξης των βουλευτών», εξήγγειλε επίσης η κ. Κωνσταντοπούλου τονίζοντας πως είναι «παραμορφωτική της πραγματικότητας η δαιμονοποίηση των βουλευτών και η εμφάνισή τους ως προνομιούχων εκπροσώπων. Υπήρξαν πράγματι αντικοινοβουλευτικά παραδείγματα,. δεν είναι όμως αυτός ο κανόνας».

Ειδικότερα:

Την 1η Σεπτέμβρη θα καταγγελθεί η σύμβαση leasing για τα βουλευτικά αυτοκίνητα, η οποία λήγει τέλη Δεκέμβρη. Μέχρι τότε θα μπορεί η Βουλή να επανεκτιμήσει τον τρόπο με τον οποίο υποβοηθούνται οι Βουλευτές στον τρόπο μετάβασής τους, αλλά και να υπάρξει εκλογίκευση στις δαπάνες.

Θα εφαρμοστεί ο Κανονισμός που προβλέπει ότι, αν υπάρξουν αδικαιολόγητες μη προσελεύσεις σε συνεδριάσεις της Ολομέλειας, θα υπάρχει περικοπή της αποζημίωσης κατά το 1/5

Υπάρχει μία πρώιμη ιδέα που δεν έχει μεταφραστεί σε πρόταση, όμως πρέπει να αρχίσουμε να συζητούμε την κατάργηση της αποζημίωσης που δίνεται στους Βουλευτές για την παρουσία τους στις Επιτροπές.

Θα υπάρξει ανακατανομή των χώρων στο Κοινοβούλιο για να διευκολυνθούν οι Βουλευτές και οι εργαζόμενοι. Στο πλαίσιο αυτό αύριο θα σταλεί επιστολή στους 3 πρώην Πρωθυπουργούς που δεν είναι Βουλευτές (Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου) να αποδώσουν τους χώρους που διαθέτουν στο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου. Επίσης ζητήθηκε από μη δικαιούμενους μη κοινοβουλευτικούς παράγοντες να απελευθερώσουν τους χώρους αυτούς.

Δεν θα επαναληφθεί τα φαινόμενα των κατεπειγόντων νομοσχεδίων

Δεν θα επαναληφθούν οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής σε άσχετα νομοσχέδια.

Θα γίνονται δεκτά τα αιτήματα για ακρόαση περισσότερων φορέων.

Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων «θα παραπεμφθεί αρμοδίως, διότι δεν επιτρέπεται οι προτάσεις νόμου της αντιπολίτευσης να αραχνιάζουν στα συρτάρια».

Άρσεις ασυλίας: θα γίνονται δεκτές, εκτός και αν πίσω από το αίτημα υποκρύπτεται πολιτική σκοπιμότητα

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου είπε ακόμη ότι σε δύο εβδομάδες θα ανακοινωθεί η συγκρότηση της επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, η οποία είναι ήδη υπό συγκρότηση.

Η ίδια εκτιμά πως μεγάλο μέρος του δημόσιο χρέους είναι επαχθές και επονείδιστο.



huffingtonpost.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυτή είναι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων μετά από απόφαση του ΚΥΣΕΑ


Μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την τοποθέτηση των Αντιστράτηγων, Αντιναυάρχων, Αντιπτεράρχων και Υποπτεράρχων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων διαμορφώνεται ως εξής:

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος

Αρχηγός ΓΕΝ: Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης

Αρχηγός ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης

Αρχηγός ΓΕΑ: Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαίτσης

Διοικητής 1ης Στρατιάς: Αντιστράτηγος Ιωάννης Ηλιόπουλος (έως σήμερα Διοικητής ΑΣΔΕΝ)

Αρχηγός Στόλου: Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης (έως σήμερα Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης)

Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας: Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου (έως σήμερα Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης)

Διοικητής Δ Σώματος Στρατού: Αντιστράτηγος Ιωσήφ Μαυράκης (νεοπροαχθείς)

Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αντιναύαρχος Σπυρίδωνας Δημητρίου έως (σήμερα Διοικητής Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου)

Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ : Αντιπτέραρχος Γεώργιος Παρασχόπουλος (έως σήμερα Διευθυντής Α Κλάδου ΓΕΑ)

Διοικητής ΑΣΔΕΝ: Αντιστράτηγος Μενέλαος Μεϊμάρης (νεοπροαχθείς)

Διοικητής Γ Σώματος Στρατού (NRDC-GR ): Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης

Διοικητής Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού: Αντιναύαρχος Ηλίας Δημόπουλος (Μ)

Γενικός Επιθεωρητής ΓΕΑ: Αντιπτέραρχος Γεώργιος Βορρόπουλος (Μ)

Γενικός Επιθεωρητής Στρατού: Αντιστράτηγος Νικόλαος Δεβετζής (έως σήμερα Α Υπαρχηγός ΓΕΣ)

Α Υπαρχηγός ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Ανδρέας Ηλιόπουλος (έως σήμερα Διοικητής ΣΕΘΑ)

Β Υπαρχηγός ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Αλέξανδρος Οικονόμου

Διοικητής Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ): Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπαλαφούτης (νεοπροαχθείς)

Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος στη Στρατιωτική Επιτροπή του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΣΑ/ΣΕΒΑΣ): Αντιστράτηγος Νικόλαος Ζαχαριάδης

Διοικητής ΣΕΘΑ: Αντιστράτηγος Δημήτριος Θωμαΐδης (νεοπροαχθείς)

Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης: Υποπτέραρχος Συμεών Αστρεινίδης (έως σήμερα Υπαρχηγός ΑΤΑ)...




mixanitouxronou.gr





Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...