Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ανήσυχος εμφανίστηκε ο Θεοδωράκης μετά την συνάντηση με τον Τσίπρα


Την ανησυχία του για τις εξελίξεις εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Βγαίνοντας δήλωσε ότι ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για τις επισκέψεις του στις ευρωπαικές πρωτεύουσες, Βρυξέλλες Βερολίνο και Ρώμη και πρόσθεσε: «Εξέφρασα την εκτίμησή μου ότι τα πράγματα είνα ανησυχητικά, πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων. Ο πρωθυπουργός με ενημέρωσε τις προτάσεις που θα καταθέσει η κυβέρνηση στο Eurogroup της Δευτέρας, για τις έξι μεταρρυθμίσεις και ανταλλάξαμε απόψεις».

Είπε δε ότι ήταν μία καλή συνάντηση «βοήθησε να καταλάβουμε τις προτάσεις της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις αλλά και για να αντιληφθεί κι εκείνος τις δικές μας θέσεις και ποιές μπορούν να ενταχθούν στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση».

Ο κ. Θεοδωράκης ρωτήθηκε για την σύσκεψη των κεντρικών τραπεζιτών στην Κύπρο και απάντησε ότι «ανεξάρτητα από το τι έγινε στην Κύπρο τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν λέω ότι δεν παλεύονται, μπορούμε να τα παλέψουμε. Η τελευταία απόφαση του Eurogroup πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους και από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και από τους εταίρους. Το ζητούμενο είναι να πάμε τα πράγματα πιο μπροστά γιατί υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη που θέλουν τα πράγματα να πάνε πίσω».

Σε ερώτηση για το αν είναι περισσότερο αισιόδοξος ή απαισιόδοξος μετά την συνάντηση με τον κ. Τσίπρα απέφυγε να απαντήσει ευθέως σημείωσε ωστόσο ότι «είχε την διαβεβαίωση από τον πρωθυπουργό ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες από όλους του υπουργούς του να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις». Επίσης, πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός συμφώνησε μαζί του πως δεν είναι εποχή για μεγάλα λόγια και για τίτλους αλλά για συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα. Στο εξής θα υπάρξουν λιγότερα λόγια και περισσότερη ουσία και περιεχόμενο».

Ο κ. Θεοδωράκης ρωτήθηκε και τις δηλώσεις της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου και απάντησε ότι συνομιλώντας και με συνταγματολόγους υπάρχουν κι άλλοι εκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής για να κρίνουν την συνταγματικότητα των νόμων.

Συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι στηρίζει την κυβέρνηση στις μεταρρυθμιστικές προτάσεις που θα καταθέσει στο Eurogroup και ότι είδε τον πρωθυπουργό προβληματισμένο.

Είπε ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας του έδειξε την αλλαγή της διακόσμησης στο πρωθυπουργικό του γραφείο που κατά την άποψή του βελτιώθηκε αισθητικά και έγινε πιο φωτεινό.



protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...