Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τσάι αξίας… 1000 ευρώ για τα μάτια της TROICA! [φωτο]

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τσάι αξίας… 1000 ευρώ για τα μάτια της TROICA! [φωτο]


Μάλλον, ο Πολ Τόμσεν είναι… εκλεκτικός, και ας μας τα χώνει άγρια! Και εμείς, ως… πατριώτες, του σερβίρουμε τσάι (και άλλα ροφήματα) αξίας 1000 ευρώ!
Ναι, καλά διαβάσατε!
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό έγγραφο, το… κυλικείο του υπουργείου πήρε 1000 ευρώ για να προμηθευτεί τσάι (και άλλα ροφήματα) για τις διαβουλεύσεις που έκανε ο Δημήτρης Ρέππας και ο Ντίνος Ρόβλιας με την… TROICA, όπως γράφεται στο έγγραφο, την TASK FORCE κοκ, για τον μήνα Ιανουάριο!
Το ποσό, σαφώς και είναι… μικρό, αλλά για τσάι; Ούτε από το βουνό να το έφερναν!
Και σε όλα αυτά, να έχεις τον Πολ Τόμσεν, τον ευγενικό της τρόικα, να μας την λέει άγρια, μάλλον μη αναγνωρίζοντας την.. αξία των ροφημάτων που του προσφέρθηκαν.
ΕΛΛΑΔΑ, 2012…
ΠΗΓΗ: parapolitika.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Διακόπτει την κυκλοφορία της η γαλλική οικονομική εφημερίδα La Tribune

la-tribuen_2


Η δεύτερη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία οικονομική εφημερίδα της Γαλλίας, η La Tribune, διακόπτει από τη Δευτέρα την κυκλοφορία της με την έκδοση του τελευταίου φύλλου της.
«Η La Tribune σας αποχαιρετά» αναφέρει ο πρωτοσέλιδος τίτλος του σημερινού τελευταίου φύλλου και συνοδεύεται από τη φωτογραφία μιας εφημερίδας που φλέγεται.
Την εφημερίδα εξαγόρασαν ένας περιφερειακός εκδοτικός οίκος, ο France Economies Region, και ένας εκδοτικός οίκος εντύπων σε ηλεκτρονική μορφή, ο Hi-media, που σχεδιάζουν να την μετατρέψουν σε εβδομαδιαία.
Ο δικτυακός τόπος της εφημερίδας συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.
Η La Tribune κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1987 και βρισκόταν πάντα σε ανταγωνισμό με την Les Echos, την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία οικονομική εφημερίδα της Γαλλίας.
Η κατακόρυφη πτώση στα διαφημιστικά της έσοδα εν μέσω της οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με την τάση προς τις δωρεάν ηλεκτρονικές εκδόσεις επέσπευσαν το τέλος της εφημερίδας, η οποία τον περασμένο χρόνο κήρυξε πτώχευση.
Την εποχή εκείνη η κυκλοφορία της κυμαινόταν στα 65.000 φύλλα.
Η La Tribune είναι η δεύτερη γαλλική ημερήσια εφημερίδα που διακόπτει την κυκλοφορία της έντυπης έκδοσής της τους τελευταίους δύο μήνες.
Τον Δεκέμβριο, η France Soir διέκοψε την κυκλοφορία της διατηρώντας μόνο την ηλεκτρονική της έκδοση μετά από 67 χρόνια.

Πηγή theinsider
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Συσσίτια στα σχολεία από το υπ.Παιδείας





Μετά από αρκετές περιπτώσεις που εμφανίστηκαν σε σχολεία όπου μαθητές λιποθυμούσαν λόγω ασιτίας το υπουργείο Παιδείας ξεκινάει ένα πρόγραμμα σιτισμού μαθητών. 








Δράση για τους μαθητές που υποσιτίζονται αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας. Όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διάθεση μικρογευμάτων σε 18 σχολεία της Αθήνας, που βρίσκονται σε λαϊκές και υποβαθμισμένες περιοχές (Ταύρο, Εξάρχεια, Μενίδι, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πλατεία Βάθης, Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο Αυλώνα).  Η διάθεση θα γίνεται μέσω κουπονιού που θα δίνεται στους μαθητές και θα το «εξαργυρώνουν» στα κυλικεία, λαμβάνοντας τρόφιμα.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου απέδωσε στην γραφειοκρατία την εφαρμογή τους εξαγγελθέντος προγράμματος (που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ), κι όπως είπε, κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μελετάται σχέδιο έτσι ώστε τη βοήθεια να τη λαμβάνει η οικογένεια, προκειμένου να μη στιγματίζεται στο παιδί στο σχολείο.

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο…, για να μη «σημαδευτούν» τα παιδιά που υποσιτίζονται, τα μικρογεύματα – αξίας 1 έως 2 ευρώ το καθένα – θα διατίθενται προς όλους τους μαθητές των σχολείων, στα οποία θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Πράγματι οι παρεμβάσεις πρέπει να έχουν μαζικό χαρακτήρα. Να εντοπίσουμε εκείνες τις οικογένειες που είναι σε τόσο απελπιστική κατάσταση που δεν μπορούν να παρέχουν τροφή στα παιδιά τους» δήλωσε από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής της Ν.Δ..

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απειλεί τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ο Εφραίμ

efraim-vatopedi-400x228


Ο μοναχός  Εφραίμ έστειλε εξώδικο στη εκπομπή "Κουτί της Πανδώρας" και στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη , το οποίο κοινοποίησε και στο ΕΣΡ, απαιτώντας να μην μεταδοθεί  η αυριανή εκπομπή με θέμα το περιβόητο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.  Με αφορμή το εξώδικο του Εφραίμ, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνηςγράφει :
"Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να ασκήσουν προληπτική λογοκρισία στην εκπομπή. Το θράσος του Εφραίμ βέβαια ξεπερνά κάθε όριο.Αφού έπαιξε με τις ευλογίες του η “αλήθεια” για το Βατοπέδι στο ΣΚΑΙ,τώρα που η αλήθεια με έγγραφα και μαρτυρίες βγαίνει στις οθόνες, ο ηγούμενος-μάνατζερ, θυμάται την πραγματική του λειτουργία. Του μπίζνεσμαν που πουλάει, αγοράζει και βέβαια στα πλαίσια της δουλειάς του στέλνει και εξώδικα.
Στις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, το Βατοπέδι δεν φαίνεται να αγοράζει λιβάνι και κεριά, αλλά ακίνητα. Χιλιάδες σελίδες συναλλαγών αποκαλύπτουν εκτός από το real estate, πως εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν χωρίς νομική δικαιολογία σε άτομα που σχετίζονταν με το Βατοπέδι. Ακόμη και κυρίες που περιγράφουν θαύματα της Αγίας Ζώνης, έχουν καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων από τη Μονή ως επιβράβευση.
Ένα στέλεχος του ΔΟΛ, το οποίο εμφανίζεται ως πρόεδρος Πνευματικού Συλλόγου που καλεί τον Εφραίμ σε εκδηλώσεις του, έχει ανεξήγητα μηνιαίες καταθέσεις στους προσωπικούς του λογαριασμούς από τη Μονή Βατοπεδίου. Απευθυνθήκαμε λοιπόν σε αυτόν όπως και σε άλλους που παίρνουν απ ό,τι φαίνεται μαύρο χρήμα από το Βατοπέδι να μας δώσει εξηγήσεις. Έτσι πρέπει να κάνουμε δημοσιογραφικά. Μας απάντησε πως θα μας δώσει εξηγήσεις ο δικηγόρος του. Αντί αυτού μας ήρθε ένα εξώδικο από τον “προιστάμενο” Εφραίμ που προσπαθεί να ανακόψει την δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων
Γιατί άραγε;Τι φοβούνται οι ρασομάνατζερ; Γιατί τους τρομάζει η διαφάνεια;Η δουλειά μας είναι να αποκαλύπτουμε την αλήθεια.Όχι την αλήθεια των στημένων ερευνών που καθαγιάζουν τους άνομους σκοπούς αλλά τη δημοσιογραφική αλήθεια.

Πηγή theinsider
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Αν πληρώσουμε αποζημιώσεις στην Ελλάδα, θα μας τα πάρει όλα"


Με νέες δηλώσεις υπέρ της Ελλάδας για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων επανήλθε ο οικονομολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου του LSE Albrecht Ritschl, σε συνέντευξή του στο Spiegel.
Ο Γερμανός οικονομολόγος επισήμανε στους συμπατριώτες του τον κίνδυνο, να αποσπάσει η Ελλάδα τεράστιες πολεμικές αποζημιώσεις, στην περίπτωση που τις διεκδικήσει ακόμη και τώρα.
"Θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες και να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς συνεχίζουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, ίσως κάποιοι μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς", είπε χαρακτηριστικά.
"Οι χρεοκοπίες της Γερμανίας τα περασμένα χρόνια δείχνουν τη λύση: πρέπει τώρα να συμφωνηθεί μια μείωση του χρέους. Όποιος δάνεισε λεφτά στην Ελλάδα, πρέπει να χάσει ένα μεγάλο μέρος τους", πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας.
Σύμφωνα με τον  Ritschl στάση πληρωμών κήρυξε ουσιαστικά η Γερμανία όταν αρνήθηκε να εκπληρώσει συμβατικές υποχρεώσεις της με την επανένωση της Γερμανίας, όταν καγκελάριος ήταν ο Kohl, ο οποίος αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου, του 1953, που έλεγε ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των δύο Γερμανιών, θα πρέπει να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση.
"Το οικονομικό μας θαύμα έγινε δυνατό αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις. Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά την εχθρική στάση των γερμανικών ΜΜΕ".
"Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πιο επιθετική,μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις! Αν αρχίσει η Ελλάδα και αν ποτέ αναγκαστεί η Γερμανία να πληρώσει, τότε θα μας τα πάρουν όλα", τόνισε.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Την έπνιξαν γιατί γέννησε κορίτσι για τρίτη φορά

Την έπνιξαν γιατί γέννησε κορίτσι για τρίτη φορά


Μία 30χρονη κοπέλα από το Αφγανιστάν έχασε τη ζωή της από τα χέρια του συζύγου και της πεθεράς της, οι οποίοι δεν δίστασαν να την πνίξουν επειδή έκανε για τρίτη φορά κορίτσι.

Η Στόρεϊ ήταν μόλις 30 ετών και είχε την «ατυχία»... γα κάποιους να γεννάει κορίτσια. 

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σύζυγός της την είχε προειοδοποιήσει πει ότι αν γεννούσε πάλι κορίτσι θα την σκότωνε.

Η γυναίκα γέννησε το τρίτο της κορίτσι πριν από τρεις μήνες.

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει την πεθερά της και αναζητά τον σύζυγό της ο οποίος έχει εξαφανιστεί. 

Τον περασμένο μήνα, μια έφηβη διασώθηκε από την αστυνομία στην γειτονική επαρχία Μπαγκλάν μετά τον βασανισμό της από τα πεθερικά της και την κράτησή της επί έξι μήνες μέσα σε μια τουαλέτα επειδή αρνούνταν να εκπορνευθεί.

Οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επανειλημμένως εκφράσει ανησυχίες για τη μεταχείριση των γυναικών στην αφγανική κοινωνία.

Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών του 2010 αναφέρει ότι σχεδόν το ένα τρίτο όλων των γυναικών στο Αφγανιστάν εκτίθενται σε κάποιον βαθμό σωματικής και ψυχολογικής βίας και ότι περίπου 25% υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση



Πηγή newsbeast
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εισάγουμε ελαιόλαδο από τη Γερμανία που δεν έχει ούτε ένα...ελαιόδεντρο!





Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία η Ελλάδα μέσα στο 2010 ξόδεψε 1,5 εκατ. ευρώ για να εισαγάγει γερμανικό ελαιόλαδο. Πως είναι δυνατόν να  εισάγουμε ελαιόδαδο από μια χώρα που δεν έχει ούτε ένα ελαιόδεντρο;

Αν και εξάγουμε χιλιάδες τόνου ελαιόλαδου στο εξωτερικό, είναι γεγονός ότι αδυνατούμε να καλύψουμε την εσωτερική ζήτηση στο σύνολό της, καλύπτοντας την κατανάλωση ελαιόλαδου μέσω εισαγωγών.

Οπως καταγγέλει στο Newsit o Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας, Γιώργος Γονιωτάκης "μετά τη δημοσιευση των στοιχείων από την εθνική στατιστική υπηρεσία είδαμε με μεγάλη έκπληξη οτι κάνουμε εισαγωγή ελαιολάδου από τη Γερμανία. Οπως είναι γνωστό η Γερμανία ειναι μια χώρα οπου όχι μόνο δεν παράγει λάδι αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα ελαιόδεντρο. Καταλαβαίνετε πως αυτό σημαίνει πως κάτι παίζεται".

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

"Δυστυχώς οι κερδοσκόποι που λυμαίνονται το χώρο για άλλη μια φορά κατάφεραν να εμφανίσουν οτι φέρνουν λάδι από τη Γερμανία που κατά την άποψη μας δεν είναι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο" αποκαλύπτει ο κύριος Γονιωτάκης και συνεχίζει " είναι κακής ποιότητας λάδια ή ακόμη και υποβαθμισμένα σπορέλαια τα οποία οι επιτήδειοι που τα φέραν στη χώρα μας, τα έφεραν για να τα ανακατώσουν με ελληνικό λάδι και να το ρίξουν στην ελληνική αγορά. Δυστυχώς παρά τις καταγγελίες που έχουμε κάνει τόσο στα υπουργεία όσο και στις συναρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουμε δει να ληφθεί ούτε ένα μέτρο για να προστατέψει τον έλληνα παραγωγό αλλά και τον έλληνα καταναλωτή. Και το λέμε αυτό γιατί αυτή την περίοδο ειδικά ο ελληνας παραγωγός περνάει μια μεγάλη κρίση διοτι η τιμή του ελληνικού ελαιολάδου έχει κατεβει γύρω στο 1,80 ευρώ και μιλάμε για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ενώ η τιμή στον καταναλωτή παραμένει στα 5,5 με 6 ευρώ το λίτρο. Δυστυχώς απουσιάζει η πολιτεία και το κράτος και δεν γίνεται ούτε ένας έλεγχος παρά τις καταγγελίες που έχουμε κάνει. Οι κομπίνες γίνονται από κάποιους εμπόρους (όχι όλους) που δρουν σαν μαφία που λυμαίνεται το χώρο του ελαιολάδου και κάνουν τις κομπίνες τους. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, θα πρέπει να καταλάβετε ότι ένα υποβαθμισμένο λάδι η αγορά το έχει γύρω στα 0,80 λεπτά το λίτρο. Καταλαβαίνετε τις διαφορές που υπάρχουν. Ως συνηθως στο ράφι δε φτάνει αυτό το λάδι γιατί ελέγχεται, το μεγάλο πάρτυ γίνεται σε χώρους μαζικής εστίασης ή σε άλλους χώρους που το προίον είναι σε μια χύμα μορφή".



Σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το ελληνικό ελαιόλαδο διατίθεται χύμα σε εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες αναλαμβάνουν και την τυποποίηση του. Ο κύριος εισαγωγέας του ελληνικού ελαιόλαδου είναι η Ιταλία η οποία αναλαμβάνει τη συσκευασία και την προώθηση του στις διεθνείς αγορές ως ιταλικού προϊόντος με αποτέλεσμα να έχει τεράστια κέρδη. 


Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο Πλεβνέλιεφ μας καλεί να γίνουμε... Βούλγαροι


Την κατάργηση τουλάχιστον 100.000 θέσεων εργασίας προτείνει στην Ελλάδα ο νέος Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ και χαρακτηρίζει την χώρα του υπόδειγμα για την Ελλάδα στην πολιτική περιορισμού του χρέους.
Ο κ. Πλεβνέλιεφ υποστηρίζει ότι η Βουλγαρία δεν κατάργησε απλώς 100.000 θέσεις στον κλάδο των κατασκευών, αλλά και 15.000 θέσεις στον Δημόσιο Τομέα, ενώ προχώρησε σε γρήγορες και ευρείες ιδιωτικοποιήσεις, με αποτέλεσμα το συνολικό χρέος από το 100% του ΑΕΠ την προηγούμενη δεκαετία να φθάσει σήμερα στο 16%.
Σε συνέντευξή του στην γερμανική έκδοση των Financial Times, ο κ. Πλεβνέλιεφ, πέρα από τις νουθεσίες στην Ελλάδα, εκφράζει τον τον θαυμασμό του για την "κουλτούρα σταθερότητας" της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.
Ζητεί μάλιστα αυτή η κουλτούρα να βρει εφαρμογή σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και δηλώνει πεπεισμένος ότι "η Γερμανία θα μας οδηγήσει σε μια πολύ πιο ισχυρή Ευρώπη".
Σόιμπλε: "Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει"
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει άλλα χρήματα από την ευρωζώνη αν δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί.
"Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει", είπε, απαντώντας στην ερώτηση αν η ευρωζώνη θα χορηγήσει ή όχι ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας, ύψους 130 δισεκατομμυρίων.
Η Ευρώπη είναι "έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα" με ένα νέο πακέτο βοήθειας, υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός, όμως αν η Αθήνα "δεν εφαρμόσει τις απαραίτητες αποφάσεις και περιορίζεται σε εξαγγελίες. Κανένα ποσό δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα", εκτίμησε.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στις 21 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν τη Δευτέρα 21 Μαΐου οι πανελλαδικές εξετάσεις...

των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β') για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α') θα αρχίσουν την επομένη, Τρίτη 22 Μαΐου με το ίδιο μάθημα.


Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί περί τα μέσα Ιουνίου.


Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν στις 11 Ιουνίου 2012.


Σύμφωνα εξάλλου με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων-δηλώσεων υποψηφιότητας θα είναι ενιαία για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και η προθεσμία ορίζεται από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β).


Σε κοινή προθεσμία, που θα ανακοινωθεί έγκαιρα, θα υποβληθούν και τα Μηχανογραφικά Δελτία των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β).


Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία 10-28 Φεβρουαρίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση-δήλωση.


Όσοι μαθητές της Γ' τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ επιθυμούν να μην συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις, στο ίδιο διάστημα 10-28 Φεβρουαρίου υποβάλλουν στο Γενικό Λύκειο φοίτησης σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση.


Στις 18 Μαΐου ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των στοιχείων των υποψηφίων από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια προς τα οικεία εξεταστικά κέντρα.


epikaira.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στον … τοίχο η Ελλάδα στη Σύνοδο ;


«Εάν οι Έλληνες δεν είναι ικανοί να τα καταφέρουν οι ίδιοι, τότε θα πρέπει να υπάρξει ισχυρότερη πολιτική καθοδήγηση και έλεγχος από το εξωτερικό, για παράδειγμα, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Aυτή η δήλωση – πρόκληση, δια στόματος του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομίας της γερμανικής κυβέρνησης Φίλιπ Ρέσλερ, αποτυπώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο το διόλου φιλικό κλίμα που πρόκειται να αντιμετωπίσει στις Βρυξέλλες και στη Σύνοδο Κορυφής ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Ελάχιστες ώρες μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός προσέρχεται στη Σύνοδο έχοντας εξασφαλίσει τη συναίνεση των τριών πολιτικών κομμάτων για το … έως που μπορεί να διαπραγματευτεί. Και πάντως οι «κόκκινες γραμμές» της Ελλάδας πόρρω απέχουν από τα όσα εμφανίζονται ως προαπαιτούμενα από την Τρόικα και τους δανειστές μας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το χρέος και για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Το σίγουρο είναι πως η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων των Ευρωπαίων ηγετών και η συγκυρία δεν μοιάζει θετική. Κάτι που επεσήμανε εμφατικά και η έτερη «ηχηρή» δήλωση, του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, με μια διόλου διπλωματική γλώσσα, «προειδοποίησε» πως παρόλο που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν κάθε διάθεση να βοηθήσουν την Ελλάδα, εντούτοις «η Ευρωζώνη μπορεί να αρνηθεί την χρηματοδότηση μιας νέας διάσωσης της Ελλάδας ωθώντας την σε χρεοκοπία σε περίπτωση που η χώρα δεν πείσει πως προχωρά σε εξυγίανση των οικονομικών της».

Το νόημα σαφές: «ή κάνετε όσα ζητάμε, ή αλλιώς χρεοκοπείτε …».
Κι εδώ κάπου η Ελλάδα καλείται να απαντήσει στην πράξη εάν θα επαληθεύσει την άποψη αρκετών Γερμανών πολιτικών – όχι όλων είναι η αλήθεια – πως χρειάζεται «πολιτική καθοδήγηση και έλεγχο όσον αφορά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» κατά πως λέει ο χερ Ρέσλερ.

«Περιμένουμε ότι το πολιτικό επίπεδο θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί περισσότερο στην Ελλάδα. Δεν μιλάμε για μείωση κόστους, μιλάμε για μεταρρυθμίσεις. Εδώ δεν έχουμε δει πρόοδο μέχρι στιγμής». Αυτά είναι τα λόγια της Αυστριακής Μαρία Φέκτερ, που ομοίως αναμένεται να κάνει «δύσκολη» τη ζωή του κυρίου Παπαδήμου.
Πάντως η επίσημη «γραμμή», έτσι όπως τη δήλωσε και η ίδια η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μερκελ από το Νταβός, είναι πως απόφαση και δη άμεση δεν μπορεί να ληφθεί, αφού εκτός των άλλων η περιβόητη έκθεση της τρόικα για την ελληνική οικονομία δεν είναι έτοιμη.

«Στη συνάντηση αυτή θα συζητήσουμε κυρίως για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στην Ευρώπη. Σε τελική ανάλυση όλα τα δημοσιονομικά μέτρα εξαρτώνται από το πώς θα εδραιώσουμε σταθερή οικονομική ανάπτυξη σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Κομισιόν στη Deutshe Welle, αλλά επί της ουσίας όλα αυτά ακούγονται ως δευτερεύοντα θέματα μπροστά στα θέματα που θα απασχολήσουν και τις συζητήσεις των ηγετών, αλλά και το … παρασκήνιο της συνόδου.

Θέματα όπως η κεφαλαιακή επάρκεια του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, άρρηκτα δεμένα και με τις αποφάσεις για την Ελλάδα, θα βρεθούν ψηλά στη λίστα με τις «καυτές πατάτες» της Συνόδου.
Κανείς δεν ξεχνά πως Κομισιόν και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξακολουθούν να ζητούν αύξηση των πόρων του μηχανισμού στήριξης, ενώ η Γερμανία επιμένει στο «ταβάνι» των ήδη συμφωνηθέντων πόρων.
 Σε κάθε περίπτωση η Σύνοδος είναι κρίσιμη. Δεν είναι η Ελλάδα προφανώς το μόνο «αγκάθι», καθώς στην επίσημη ατζέντα που θέλει ως θέματα συζήτησης την χώρα μας και τη γενικότερη δημοσιονομική πειθαρχία, ενδέχεται να προστεθεί και η … Πορτογαλία.

Στην ατζέντα και η Πορτογαλία

Μια Πορτογαλία που είδε τις θυσίες και τις προσπάθειές της να μην αποδίδουν τα προσδοκώμενα και πλέον βρίσκεται κατάφατσα με το ενδεχόμενο να ζητήσει με τη σειρά της μια «διάσωση» νούμερο 2!
Ήδη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων της Πορτογαλίας Αντόνιο Σαραΐβα εκτιμά ότι η χώρα θα αναγκαστεί να ζητήσει επιπλέον βοήθεια για να χρηματοδοτήσει την οικονομία της.
Κι ας μην ξεχνάμε πως η Λισαβόνα λαμβάνει ήδη χρηματοδότηση ύψους 78 δισ. ευρώ για τρία χρόνια από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Και δεν της φτάνει.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν πολλούς λόγους να πονοκεφαλιάζουν και σε αυτή την Σύνοδο!


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σε κλοιό χιονιά όλη η χώρα


Χαμηλές θερμοκρασίες και στο Αιγαίο βοριάδες τοπικά 9 μποφόρ θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τη Δευτέρα (30/1). Επίσης, κατά διαστήματα θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο σε ανατολική Πελοπόννησο και νότιο Αιγαίο.
Mικροπροβλήματα παρατηρούνται στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, λόγω ενίσχυσης των ανέμων. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στην πορθειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας,ενώ από Πειραιά δεν θα γίνει το πρωινό δρομολόγιο του υδροπτέρυγου για Πόρο,Υδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες.
Επίσης δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο του πλοίου "Πανόραμα" από Μαρμάρι για Ραφήνα.
Όπως σας έχει ενημερώσει το Deltiokairou.gr τις επόμενες ημέρες αναμένουμε θυελλώδεις ανέμους στη θάλασσα των Κυθήρων και το βορειοανατολικό Αιγαίο που κατά τόπους θα φθάσουν τα 9 με 10 μποφόρ.
Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.
Η αναλυτική πρόγνωση
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο στα νοτιότερα και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες ενώ υπάρχει πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρξουν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από -4 έως 4 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την  Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις ενώ κατά διαστήματα ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα νοτιότερα και χιονοπτώσεις στα βορειότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά 8 τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 και στα δυτικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα νότια όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα νότια 5 με 7 και στα βόρεια 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Δείτε τον καιρό το επόμενο τριήμερο στο deltiokairou.gr


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...