Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

"Ηero-παίδες style"... η Ελληνική απάντηση στον PSY και το Gangnam Style!

Όπως λένε οι δημιουργοί του βίντεο-παρωδία πρόκειται για... "ένα παραμυθάκι για την Ελλάδα από την Σατυρική τηλεοπτική εκπομπή HERO-Παίδες που ενώνει τις μεγαλύτερες Ελληνικές πόλεις καυτηριάζοντας την πολιτική επικαιρότητα. Προκαλούμε το Gangnam style με το ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ καλύτερο ΣΤΥΛ EVER,το ΕΛΛΗΝΙΚΟ!"

Δείτε το!.

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δέκα νέοι φόροι μας χτυπούν την πόρτα το 2013


Υψηλότερους έως και 689% θα κληθούν να πληρώσουν για τα εισοδήματα του έτους του 2013 περίπου 3.000.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Αυτό λόγω της κατάργησης των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα παιδιά και την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας που επιφέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η Ημερησία, περίπου 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις με ετήσια εισοδήματα μέχρι 55.000 ευρώ θα υποχρεωθούν να καταβάλουν φόρους αυξημένους έως και 2.500%, εξαιτίας της επιβολής φόρου 26% στα εισοδήματά τους από το πρώτο ευρώ. Αναλυτικά, οι φόροι που έρχονται για τα εισοδήματα του 2013:

Μόνο τρία κλιμάκια στη φορολογική κλίμακα

Θεσπίζεται νέα φορολογική κλίμακα με τρία μόνο κλιμάκια. Για τα πρώτα 25.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος από μισθούς ή συντάξεις θα ισχύει συντελεστής φόρου 22%, για τα επόμενα 17.000 ευρώ, δηλαδή για το τμήμα ετησίου εισοδήματος από τις 25.001 έως τις 42.000 ευρώ, θα ισχύσει συντελεστής φόρου 32% και για το υπερβάλλον των 42.000 ευρώ τμήμα του εισοδήματος θα ισχύει συντελεστής 42%.

Παράλληλα καθιερώνεται έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ για εισοδήματα έως 21.000 ευρώ. Για εισοδήματα πάνω από τις 21.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου θα μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί στο επίπεδο εισοδήματος των 42.000 ευρώ.

Από την εφαρμογή του νέου αυτού συστήματος φορολόγησης θα προκύψουν:

α) Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους χωρίς παιδιά:

Μειώσεις φόρων κατά 10 έως και 400 ευρώ τον χρόνο, εφόσον τα ετήσια εισοδήματα είναι πάνω από 5.000 και μέχρι 23.000 ευρώ.
Αυξήσεις φόρων κατά 60 έως και 1.280 ευρώ τον χρόνο, εφόσον τα ετήσια εισοδήματα είναι πάνω από 23.000 και μέχρι 40.000 ευρώ.

β) Για τους μισθωτούς με 1 παιδί:

Μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων κατά 80 έως και 200 ευρώ τον χρόνο, εφόσον τα ετήσια εισοδήματα είναι πάνω από 5.000 και μέχρι 11.000 ευρώ.

Αυξήσεις φόρων κατά 40 έως και 1.480 ευρώ τον χρόνο, εφόσον τα ετήσια εισοδήματα είναι πάνω από 11.000 ευρώ και μέχρι 40.000 ευρώ.

γ) Για τους μισθωτούς με 2 παιδιά, θα προκύψουν αυξήσεις φόρων:

Κατά 120 έως και 400 ευρώ τον χρόνο, εφόσον τα ετήσια εισοδήματα είναι πάνω από 10.000 και μέχρι 23.000 ευρώ.

Κατά 460 έως και 1.680 ευρώ τον χρόνο, εφόσον τα ετήσια εισοδήματα είναι πάνω από 23.000 ευρώ και μέχρι 40.000 ευρώ.

Τι ισχύει για φοροαπαλλαγές - αποδείξεις

Διατηρείται αλλά είναι "ψαλιδισμένη" η έκπτωση φόρου 10% για ιατρικά έξοδα και νοσήλια. Επίσης παραμένουν οι δαπάνες για δωρεές, χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο.

Υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων συνολικής αξίας ίσης με το 25% του ετησίου εισοδήματος θα έχουν μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα μέχρι 42.000 ευρώ.

Όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις αξίας 10.500 ευρώ.

Επίσης αυξάνεται από 10% σε 22% το πέναλντι φόρου που θα καλείται να πληρώσει κάθε μισθωτός ή συνταξιούχος, ο οποίος δεν θα καταφέρνει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες αποδείξεις.

Φορολόγηση ενοικίων από το πρώτο ευρώ

Τα ενοίκια θα φορολογούνται αυτοτελώς από το πρώτο ευρώ. Συγκεκριμένα, σε ποσά ενοικίων μέχρι 12.000 ευρώ τον χρόνο θα επιβάλλεται φόρος 10%, ενώ τυχόν επιπλέον ποσά, πέραν των 12.000 ευρώ, θα φορολογούνται με 33%.

Φορολόγηση Α.Ε. - ΕΠΕ

Αλλάζει η φορολογία των κερδών για τις ανώνυμες εταιρείες και τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης. Ειδικότερα:

Τα αδιανέμητα κέρδη των εταιρειών θα φορολογούνται με συντελεστή 26%, από 20% που ισχύει σήμερα.

Στα μερίσματα (διανεμόμενα κέρδη) θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10%, από 25% που ανέρχεται σήμερα.

Φορολόγηση Ο.Ε. - Ε.Ε.

Αυξάνεται η φορολογία των κερδών των ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών, που τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην β' κατηγορίας).

Συγκεκριμένα, ο φόρος αυξάνεται από το 20% στο 26% για τα πρώτα 50.000 ευρώ των καθαρών κερδών και στο 33% για τυχόν επιπλέον ποσό κερδών πέραν των 50.000 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην γ΄ κατηγορίας) το συνολικό καθαρό εισόδημά τους υποβάλλεται σε φόρο 26%.

Ελεύθεροι επαγγελματίες - ατομικές επιχειρήσεις

Τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων τα οποία προέρχονται από ατομικές επιχειρήσεις ή από ελευθέρια επαγγέλματα θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ και μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ με συντελεστή 26% και πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ με 33%.

Νέοι επαγγελματίες

Για τους νέους επιτηδευματίες, κατά τα τρία πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους, θα ισχύει μειωμένος φόρος στο 13% για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος. Τα επιπλέον 40.000 ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 26% και για το τμήμα του εισοδήματος που υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ θα επιβάλλεται φόρος 33%.

Φορολογούμενοι με μπλοκάκι

Ως μισθωτοί και όχι ως ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Ο εργαζόμενος να παρέχει τις υπηρεσίες του με βάση έγγραφη σύμβαση που έχει συνάψει με φυσικό ή νομικό πρόσωπο και

β) Ο εργαζόμενος να παρέχει υπηρεσίες μέχρι και σε 3 εργοδότες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή σε περισσότερους από 3 εργοδότες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, εφόσον στην περίπτωση αυτή το 75% των ακαθαρίστων εσόδων του προέρχεται μόνο από έναν εκ των εργοδοτών αυτών. Όσοι αμείβονται με μπλοκάκι, από το εισόδημά τους, εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές που αφαιρούνται, δεν δύναται να εκπέσει καμία δαπάνη.

Αυξημένο το τέλος επιτηδεύματος

Αυξημένο έως 100% είναι το τέλος επιτηδεύματος που θα κληθούν να πληρώσουν το 2013 οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ειδικότερα το τέλος διαμορφώνεται ως εξής:
800 ευρώ από 400 ευρώ για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους.
1.000 ευρώ από 500 ευρώ για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους.
650 ευρώ από 500 ευρώ για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
600 ευρώ από 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.

Διατηρείται, αλλά είναι "ψαλιδισμένη" η έκπτωση φόρου 10% για ιατρικά έξοδα και νοσήλια. Επίσης παραμένουν οι δαπάνες για δωρεές, χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο.




news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυτός, αυτές και τα μυστήρια της λίστας Λαγκάρντ


Δoνήσεις στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η αποκάλυψη για την παραποίηση της λίστας Λαγκάρντ με την απάλειψη συγγενικών προσώπων του πρώην υπ. Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου. Η Βουλή καλείται να ρίξει φως στην πολύκροτη υπόθεση, ώστε να διαφυλάξει το κύρος του πολιτικού κόσμου.

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό ανάβει η παραλαβή εκ νέου της αυθεντικής λίστας Λαγκάρντ, καθώς εκτός της ουσίας της υπόθεσης που αφορά ενδεχόμενες περιπτώσεις φοροδιαφυγής και κτήσης μαύρου χρήματος, προκύπτουν σοβαρές πολιτικές (ενδεχομένως και ποινικές) ευθύνες για την αλλοίωση του περιεχομένου του πρώτου αντιγράφου της λίστας με τις καταθέσεις Ελλήνων στην HSBC.

Αλλοίωση η οποία, όπως καταδεικνύουν τα τρία ονόματα που αφαιρέθηκαν από τη λίστα, δεν μπορεί να είναι τυχαία, καθώς αφορούν και τα τρία σε συγγενικά πρόσωπα του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η υπόθεση «λίστα Λαγκάρντ» παίρνει πλέον μυθιστορηματικό χαρακτήρα, καθώς μετά την αποκάλυψη ότι πίσω από τους τρεις λογαριασμούς που είχαν αφαιρεθεί κρύβονταν οι δύο εξαδέλφες του Γ. Παπακωνσταντίνου, Ελένη και Μαρίνα, και οι σύζυγοί τους, ακόμη αναζητούνται πειστικές απαντήσεις για το τι ακριβώς έχει συμβεί με μια λίστα (από τις πολλές που θα έπρεπε να υπάρχουν ήδη στα χέρια των ελληνικών αρχών) που εδώ και τέσσερις μήνες βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας και δηλητηριάζει την ελληνική πολιτική σκηνή.

«Εξαφανίστηκαν»

Η αποκάλυψη ότι πίσω από τους διαγραμμένους λογαριασμούς βρίσκονταν οι θυγατέρες του αείμνηστου Μιχάλη Παπακωνσταντίνου προκάλεσε μεν έκπληξη, αλλά συγχρόνως έστρεψε όλα τα φώτα στο πρόσωπο του Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πλέον θα πρέπει να αντικρούσει τις κατηγορίες ότι στη λίστα την οποία παρέλαβε από τους Γάλλους το 2010, και την οποία για λόγους που αναζητά προς το παρόν η Δικαιοσύνη άφησε αναξιοποίητη, είχαν λογαριασμούς και οι δύο εξαδέλφες του, που «εξαφανίστηκαν» όμως στη διάρκεια της περιπετειώδους διαδρομής της λίστας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει μέσω της συνέντευξής του στο «Εθνος της Κυριακής» ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος για οποιαδήποτε αλλοίωση της λίστας και κάνει λόγο για χοντροκομμένη σκευωρία.

Βέβαια οι επικριτές του ισχυρίζονται ότι το γεγονός και μόνον ότι ο ίδιος είχε αποφύγει να δώσει στις αρμόδιες αρχές ολόκληρη την πρώτη λίστα Λαγκάρντ ακυρώνει και το πιο ισχυρό υποστηρικτικό εργαλείο που θα είχε, ώστε να αποδείξει ότι η λίστα Λαγκάρντ δεν αλλοιώθηκε από τον ίδιο.

Πολύ περισσότερο μάλιστα που δεν μπορεί να μην είχε αντιληφθεί την ύπαρξη των ονομάτων των συγγενών του, όταν διατρέχοντας τη λίστα εντόπισε τους είκοσι λογαριασμούς που είχε παραδώσει στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ για έλεγχο.

Βεβαίως σε κάθε τέτοια υπόθεση το πρώτο που αναζητείται είναι το κίνητρο. Και εκεί αρχίζουν τα μυστήρια.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχοντας στα χέρια του μια πραγματική βόμβα, όπως ήταν η λίστα Λαγκάρντ, εμφανίζεται να φροντίζει μόνο για τις δύο εξαδέλφες του, οι οποίες είχαν λογαριασμούς σχεδόν 1,2 εκατομμυρίου ευρώ, ποσό που δεν φαίνεται εξωφρενικό εφόσον προηγηθεί η ανάγνωση του επαγγελματικού βιογραφικού τους και έχοντας γνώση της καταγωγής τους από ένα ισχυρό πολιτικό και οικονομικό τζάκι της Μακεδονίας.

Πολύ περισσότερο εφόσον τα ποσά αυτά μπορούν να δικαιολογηθούν από τις φορολογικές δηλώσεις τους, ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν είχε κανέναν πρακτικό λόγο να ανησυχήσει για τυχόν εμπλοκή των εξαδέλφων του. Αλλά ακόμη κι αν αυτά τα ποσά δεν δικαιολογούνται από το εισόδημά τους, θα ήταν απολύτως αφελές να επιχειρηθεί η αφαίρεση των ονομάτων τους από μια λίστα, κάτι που εύκολα θα μπορούσε να αποκαλυφθεί στο αμέσως προσεχές μέλλον.

«Επίδειξη αλαζονείας»

Αλλοι, από εκείνους που δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ φίλοι του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κάνουν λόγο για ακόμη μία αχρείαστη επίδειξη αλαζονείας του άλλοτε πανίσχυρου τσάρου της ελληνικής Οικονομίας και ισχυρότερου μετά τον πρωθυπουργό Γιώργου Παπανδρέου κυβερνητικού παράγοντα, που απλώς θεώρησε ότι μπορεί να προσφέρει μια οικογενειακή εξυπηρέτηση απαλλάσσοντας από ενοχλητικά τρεχάματα τις εξαδέλφες του. Προστατεύοντας συγχρόνως όμως και το δικό του όνομα από την εμπλοκή του οικογενειακού ονόματος Παπακωνσταντίνου εν μέσω κρίσης, σε μια έστω και αθώα και νόμιμη κατοχή λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα.

Ετσι παραμένει αναπάντητο ερωτηματικό το κίνητρο που οδήγησε το χέρι εκείνου που αφαίρεσε τα ονόματα των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου από τη λίστα Λαγκάρντ.
Απλώς δύσκολα θα μπορέσει να πειστεί όχι μόνο η κοινή γνώμη αλλά και η προανακριτική ή η εξεταστική επιτροπή ότι δεν ήταν ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου που θέλησε να προστατεύσει, για άγνωστους λόγους μέχρι στιγμής, τις δύο εξαδέλφες του, θέτοντας σε κίνδυνο και το ίδιο το προσωπικό (και όχι απλώς το πολιτικό) μέλλον του.

ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ

Τα θολά σημεία για τον πρώτο παραλήπτη

Εντύπωση προκαλεί, πάντως, η «ανακρίβεια» για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που περιλαμβάνεται στο πόρισμα που παραπέμφθηκε στη Βουλή και αφορά το πρόσωπο που παρέλαβε την πρώτη λίστα το 2010.

Στην ένορκη κατάθεση του Θ. Φλωράτου, διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, ο οποίος ταξίδεψε στο Παρίσι και παρέλαβε τη λίστα Λαγκάρντ στις 20 Δεκεμβρίου, περιγράφεται ολόκληρη η διαδικασία της μετάβασής του, της συνάντησης με στελέχη του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών και η παραλαβή για δεύτερη φορά.

Ο κ. Φλωράτος αναφέρει συγκεκριμένα: «Θέλω να προσθέσω ότι στο αρμόδιο γραφείο του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών διατηρείται φάκελος και για την προηγούμενη παράδοση του ψηφιακού δίσκου που είχε παραδοθεί στον Ελληνα πρέσβη κ. Κλη...».

Η αναφορά αυτή δημιουργεί σειρά ερωτημάτων, καθώς ο πρέσβης Ηλίας Κλης είχε πράγματι υπηρετήσει στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι αλλά η θητεία του εκεί είχε ολοκληρωθεί το 2002 και κατόπιν είχε μετατεθεί στην ελληνική πρεσβεία της Μόσχας, πριν συνταξιοδοτηθεί το 2008. Από το 2009 παραμένει πρέσβης στο Παρίσι ο Κ. Χαλαστάνης, ο οποίος και σύμφωνα με τις ημερομηνίες είχε την ευθύνη για την παραλαβή. Προκαλεί, λοιπόν, ερωτηματικά το γεγονός ότι οι γαλλικές αρχές διατηρούν φάκελο σύμφωνα με τον οποίο εκείνος που παρέλαβε τη λίστα είναι Ελληνας διπλωμάτης που είχε υπηρετήσει στο Παρίσι πριν από οκτώ χρόνια.

Εάν δεν πρόκειται περί γραφειοκρατικού λάθους, τότε θα πρέπει από τις ελληνικές αρχές να ζητηθούν διευκρινίσεις για το ποιος και πότε παρέλαβε την αρχική λίστα.





ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βρέθηκε η σούπερ πρωτεΐνη που κάνει... τούμπανο τους μύες !


Μία σημαντική ανακάλυψη για το χώρο της υγείας αλλά και του bodybuilding έκαναν Αμερικανοί ερευνητές...


Βρήκαν και απομόνωσαν μία ξεχωριστή πρωτεΐνη η οποία, όπως εξηγούν, προκαλεί υπερτροφία (φούσκωμα) στους μυς, αν συνδυαστεί με έντονη σωματική άσκηση.

Ερευνητές του Ινστιτούτου Καρκίνου Dana-Farber, του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και της Κλινικής Mayo ανακάλυψαν την πρωτεΐνη, με την ονομασία PGC-1 α-4, η οποία ανιχνεύεται στους σκελετικούς μυς τόσο των τρωκτικών όσο και των ανθρώπων.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό είναι ότι η PGC-1 α-4 είναι σχεδόν πανομοιότυπη με μια άλλη πρωτεΐνη, την PGC-1 α, η οποία είναι γνωστό ότι αυξάνει την αντοχή έπειτα από αερόβια άσκηση.

«Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι δύο πρωτεΐνες που προέρχονται από το ίδιο γονίδιο ρυθμίζουν τις επιδράσεις και των δύο τύπων άσκησης» σχολίασε ο Χορχέ Ρούας συγγραφέας της μελέτης και τόνισε ότι «Θα ήταν συναρπαστικό να βρίσκαμε τρόπο να αυξήσουμε τα επίπεδα αυτής της πρωτεΐνης»

Αρχικά η PGC-1 α-4 αυξάνει τη δραστηριότητα μιας άλλης πρωτεΐνης, της IGF1, η οποία προάγει την αύξηση των μυών και από την άλλη, καταστέλλει τη δράση της πρωτεΐνης μυοστατίνης, η οποία λειτουργεί σαν φρένο στην αύξηση των μυών.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ζουλήξτε το στήθος σας, αποτρέπει τον καρκίνο του μαστού

 


Ναι καλά διαβάσατε. Ζουλήξτε το στήθος σας και έχετε μεγάλες πιθανότητες να αποτρέψετε τα κακοήθη κύτταρα, να δημιουργήσουν καρκίνο. Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ οι οποίοι ύστερα από έρευνα που έκαναν βρήκαν πως το ελαφρύ ζούληγμα του στήθους, βοηθάει τα κακοήθη κύτταρα να επιστρέψουν σε έναν φυσιολογικό κύκλο ανάπτυξης. Το γιατί συμβαίνει αυτό διαβάστε το παρακάτω...
 
Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Γκάουθαμ Βενουγκόπλαν, τονίζει πως η ομάδα του απέδειξε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή η σωματική πίεση μπορεί να ενεργοποιήσει τον οργανισμό: “ Όταν σηκώνουμε βάρη οι μύες μας μεγαλώνουν. Με τη μελέτη μας δείχνουμε ότι η φυσική δύναμη μπορεί να παίζει ρόλο στην ανάπτυξη –και αντίστροφα- καρκινικών κυττάρων”.
Οι επιστήμονες ανέπτυξαν in vitro, κακοήθη επιθηλιακά κύτταρα μαστού, σε μια γέλη μέσα σε σιλικόνη. Έτσι είχαν τη δυνατότητα να ασκούν πίεση κατά τα πρώτα στάδια ανάπτυξης με αποτέλεσμα να παρατηρήσουν ότι τελικά η πίεση αυτή αποδείχτηκε “δώρο” αφού τα καρκινικά κύτταρα εξαφανίσθηκαν. Και μάλιστα σε όσα κύτταρα δεν ασκήθηκε πίεση εκείνα έγιναν καρκινικά.
Οι επιστήμονες πάντως διευκρινίζουν ότι η πίεση ή το ζούληγμα δεν αποτελεί το “φάρμακο” κατά του καρκίνου του μαστού, είναι όμως μια κατευθυντήρια γραμμή και ένας άλλος τρόπος πρόληψης. Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Κυτταρική Βιολογία, στο Σαν Φρανσίσκο.

Πηγή iatropedia
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Προβλήματα απο την κακοκαιρία σε πολλές περιοχές - Δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα

 

Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές των Βορείων Προαστίων της Αττικής έχει προκαλέσει η νυχτερινή νεροποντή.

Απο τις πέντε το πρωί το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα ημι-υπόγεια και ισόγεια καταστημάτων και σπιτιών σε Νέα Μάκρη, Καστρί, Μαρούσι, Κηφισιά, Κρυονέρι, Κάλαμο, Λυκόβρυση, Νεα Ερυθραία, Αγιο Στέφανο και Δροσιά.

Στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως στη Νέα Μάρκη βρίσκονται 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Μεγάλη πρόσοχη θα πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί, εξαιτίας της συσσώρευσης λιμναζοντων υδάτων σε πολλές κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν απο το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα να την πρόγνωση της ΕΜΥ .


Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...