Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Στο κίνημα... «Δεν πληρώνω δώρο» 2.100 επιχειρήσεις

Ουκ ολίγα φαινόμενα μη καταβολής του δώρου Χριστουγέννων βγήκαν στην επιφάνεια, ύστερα από καταγγελίες εργαζομένων. Σύμφωνα με στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, οι επιχειρήσεις που καταγγέλθηκαν πως δεν κατέβαλαν το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζομένους έφτασαν τις 2.100, αριθμός ρεκόρ όλων των εποχών.

Ο αριθμός των περιπτώσεων, πάντως, όπου υπήρξε ασυνέπεια των εργοδοτών, είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, ωστόσο κάποια περιστατικά εκτιμάται πως δεν καταγράφηκαν, καθώς αστυνομία και δικαστικές αρχές αγνοούσαν τη σχετική εγκύκλιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Ο νόμος προβλέπει πως ο εργοδότης που δεν καταβάλει έγκαιρα το δώρο Χριστουγέννων, τιμωρείται με μέχρι και έξι μήνες φυλάκιση και με επιβολή χρηματικής ποινής, το ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50% των οφειλών, αλλά ούτε και να είναι μικρότερη του 25% του ποσού που οφείλει ο εργοδότης στους εργαζομένους.

Στην εγκύκλιο του ΣΕΠ αναφέρεται ξεκάθαρα πως «η αντίδραση της ευνομούμενης πολιτείας μας, πρέπει να είναι αυστηρή, άμεση και καθοριστική, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια καταπάτησης της κείμενης νομοθεσίας».

Όσον αφορά στις 2.100 καταγγελίες, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία του ελέγχου, θα ακολουθήσει η διαδικασία κατάθεσης μηνυτήριων αναφορών, μιας και οι ποινικές κυρώσεις εργοδοτών για τη μη καταβολή, αφορούν σε εξάμηνη φυλάκιση και χρηματική ποινή.




protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Εφραίμ


Το μεσημέρι της Παρασκευής, το Συμβούλιο Εφετών, με βούλευμά του, ήρε τη διαφωνία που είχε προκύψει πριν από λίγες ημέρες και κατά την ολοκλήρωση της απολογίας του Εφραίμ, μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα σχετικά με την προφυλάκιση του ηγουμένου
Το τριμελές Συμβούλιο Εφετών ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε χθες ο ηγούμενος, τάχθηκε τελικά υπέρ της γνώμης της ανακρίτριας, Ειρήνης Καλού, η οποία ζητούσε την προφυλάκιση του ηγουμένου που αναμένεται πλέον να οδηγηθεί πλέον στη φυλακή.
Υπέρ της επιβολής περιοριστικών όρων (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ ) στον κατηγορούμενο είχε ταχθεί ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ματζούνης

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πάτρα: Κοίτα... Ε.Σ.Υ. να μαθαίνεις -Στρωματσάδα και μπουγάδες σε νοσοκομείο!




Αδιανόητες εικόνες ακόμα... και για Αφρικανική χώρα, έρχονται στο φως - Στις φωτογραφίες θα δείτε από τρύπες στο ταβάνι μέχρι απλωμένα ρούχα στα καλοριφέρ...

Τρύπια ταβάνια που στάζουν νερό και κουβάδες για να το μαζεύουν...
ΦΩΤΟ από dete.grΦΩΤΟ από dete.gr

Στρωματσάδα στο πάτωμα με κουβέρτες, σεντόνια, και μαξιλάρια...
ΦΩΤΟ από dete.grΦΩΤΟ από dete.gr

Και το όλο σκηνικό να συμπληρώνουν οι απλωμένες μπουγάδες στα καλοριφέρ...
ΦΩΤΟ από dete.grΦΩΤΟ από dete.gr

Όλα αυτά στο περιγερειακό νοσοκομείο Πατρών. Οι φωτογραφίες που βλέπετε μάλιστα, τραβήχτηκαν το βράδυ της  περασμένης Δευτέρας (19-12-2011), όταν το νοσοκομείο εφημέρευε! Έξω από τα δωμάτια των ασθενών λοιπόν, υπάρχουν οι σκηνίτες που εντελώς ανενόχλητοι έχουν βρει κατάλυμα μέσα στο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος!

Εντόπισαν τη γωνιά που τους βόλευε και χωρίς να τους εμποδίσει ο οποιοσδήποτε έστρωσαν σεντόνια, κουβέρτες και μαξιλάρια. Ξάπλωσαν για να κοιμηθούν και μάλιστα - όπως γράφει το dete.gr - έκαναν παράπονα για τον εξαερισμό που φυσούσε από πάνω τους και... ενοχλούσε τη μία από τις τρεις γυναίκες!

Όποιος κάνει λίγα βήματα από τους... κοιμώμενους επισκέπτες του νοσοκομείου, πέφτει πάνω σε έναν κουβά, που δεν βρίσκεται καθόλου τυχαία στη μέση του διαδρόμου...

Πάνω από τον κουβά, βρίσκεται μια τρύπα στο ταβάνι (αρχική φωτογραφία) απ' όπου το νερό στάζει συνέχεια! Αντί οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου να φροντίσουν για την επισκευή σκέφτηκαν κάτι πιο... πρόχειρο. Να τοποθετήσουν από κάτω έναν μικρό κουβά για να πέφτει εκεί μέσα το νερό! Βέβαια ο κουβάς είχε ήδη γεμίσει και όπως φαίνεται και στη φωτογραφία γύρω του είχε αρχίσει να σχηματίζεται μία μικρή λίμνη...
Μετά τον κουβά, το μάτι των επισκεπτών πέφτει στα καλοριφέρ του νοσοκομείου. Ο λόγος; Τα απλωμένα ρούχα των επισκεπτών, που στεγνώνουν...

Άραγε στο υπουργείο γνωρίζουν αυτές τις εικόνες; Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου, έχουν μπει στη διαδικασία να ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατεί τα βράδια; Πόσο... πιο κάτω μπορεί να πέσει η δημόσια υγεία, για να ασχοληθεί κανείς με το πρόβλημα;

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

15χρονη βρέθηκε ζωντανή 7 χρόνια μετά το τσουνάμι


Η 15χρονη σήμερα Ουάτι θεωρείτο ότι ήταν μία από τους 230.000 νεκρούς που άφησε πίσω του το τσουνάμι στην Ινδονησία, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Antara την Πέμπτη.
Οταν το τσουνάμι «χτύπησε» το χωριό Ουγιόνγκ Μπαρόχ του δυτικού Ατσεχ της Ινδονησίας, η 8χρονη τότε Ουάτι χάθηκε από την μητέρα της και τα δύο της αδέλφια.
Ωστόσο, εμφανίστηκε την Τετάρτη κοντά στην πόλη Μεουλαμπόχ, λέγοντας στο προσωπικό μίας καφετέριας ότι προσπαθεί να βρει το σπίτι της.
Η Ουάτι μπορούσε να θυμηθεί μόνο το όνομα του παππού της, Ιμπραήμ.
Το 15χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε στο σπίτι του και από κει στο πατρικό της σπίτι. Οι γονείς της, που την αναγνώρισαν από μία ουλή που είχε πάνω από το φρύδι της, την οποία απέκτησε σε ηλικία 6 ετών έπειτα από χτύπημα, θεωρούσαν τόσα χρόνια ότι ήταν νεκρή, αναφέρει το πρακτορείο.
Το φονικό τσουνάμι προκλήθηκε έπειτα από τον ισχυρό σεισό των 8,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στον Ινδικό Ωκεανό στις 26 Δεκεμβρίου 2004.


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το 2011 των διαδηλώσεων σε φωτογραφίες


Ένα υπέροχο φωτογραφικό αφιέρωμα των  διαδηλώσεων  του 2011 έκανε η Elissa Curtis μέσα από τη ιστοσελίδα του The New Yorker. Με τίτλο 2011: Δώδεκα μήνες διαδηλώσεις η δημοσιογράφος μας θυμίζει ότι όλα ξεκίνησαν στην Τυνησία από την αυτοκτονία του Mohamed Bouazizi, φτωχού οπωροπώλη, στην πόλη Sidi Bouzid ο οποίος διαμαρτυρόταν για την έλλειψη ευκαιριών από το καθεστώς Μπεν Αλί.
Με αφορμή το νεαρό Τυνήσιο άνθρωποι από όλο το κόσμο βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν.
Το κύμα της δυσαρέσκειας εξαπλώθηκε από την Τυνησία στην Αίγυπτο, το Μπαχρέιν, τη Λιβύη, τη Συρία, την Υεμένη. Μεταφέρθηκε στην Ελλάδα του μνημονίου και την Ισπανία της ανεργίας. Πέρασε από την Νέα Υόρκη και τις μεγαλύτερες πόλεις των Η.Π.Α και κατέλυσε στην Ρωσία.
Ιανουάριος: Τυνησία. Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών. Μετά από είκοσι τρία χρόνια της εξουσίας, ο  Zine el-Abidine Ben Ali εγκαταλείπει τη χώρα στις 14 Ιανουαρίου.  Η Τυνησία έγινε η σπίθα που πυροδότησε την  φλόγα της εξέγερσης σε όλο τον αραβικό κόσμο.
Φεβρουάριος: Αίγυπτος. Διαδηλωτές κοιμούνται μπροστά από το Κοινοβούλιο της Αιγύπτου στο κεντρικό Κάιρο.  Ο Χόσνι Μουμπάρακ παραιτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου, μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια στην προεδρία.
Μάρτιος: Μπαχρέιν. Παιδιά κυματίζουν  μια σημαία στην κηδεία του 4χρονου Issa al Radhi, που σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο χωριό Sitra.
Απρίλιος: Ινδία. Στις 5 Απριλίου η Ινδή ακτιβίστρια Anna Hazare βρίσκεται στην τέταρτη μέρα  απεργίας πείνας κατά της διαφθοράς. Σταματά όταν  η κυβέρνηση δημιούργησε έναν  αυστηρό νόμο κατά της διαφθοράς.
 
Μάιος: Ισπανία. Διαδηλωτές  σε δημόσια συνέλευση στην Puerta del Sol της Μαδρίτης.
Ιούνιος: Σαουδική Αραβία. Η αστυνομία της χώρας προσεγγίζει ένα  που οδηγά μια γυναίκα που οδήγησε στο Ριάντ,  ενώ αυτή συνοδεύεται από το σύζυγό της.
Ιούλιος: Συρία. Διαδηλωτές σε ένα αυτοσχέδιο καταυλισμό σε αγροτική περιοχή στα βορειοδυτικά της χώρας. Ένας πατέρας και οι δύο κόρες έχουν στραμμένο το  βλέμμα τους προς τους στους  όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπολύουν μια σειρά από μέτρα καταστολής. Ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά σήμερα της έξι χιλιάδες.
Αύγουστος: Λιβύη. Αντάρτες συλλέγουν  πυρομαχικά  κοντά στην Khamis Katiba, έξω από την  Τρίπολη. Μετά από μια εξάμηνη επανάσταση, οι δυνάμεις των ανταρτών τελικά κατάφεραν να εισέλθουν  στην πρωτεύουσα και να  πάρουν στον  έλεγχο τους το  Bab al-Aziziyah όπου διέμενε ο  συνταγματάρχη Καντάφι του. Τον Οκτώβριο, οι αντάρτες κατάφεραν  και σκότωσαν τον Καντάφι
Σεπτέμβριος: Ελλάδα. Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στους δρόμους έξω από το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου πάνω από είκοσι πέντε χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν  κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην πόλη.
Οκτώβριος: Occupy Wall Street, New York City.
 
Νοέμβριος: Διαδηλωτές Καταλαμβάνουν το Όκλαντ της Καλιφόρνια. Οι διαδηλωτές διαδηλώνουν πάνω σε  εμπορευματοκιβώτια,  στο λιμάνι της πόλης.
 
Δεκέμβριος: Ρωσία διαδήλωση της αντιπολίτευσης κατά του Βλαντιμίρ Πούτιντον οποίο κατηγορούν για νοθεία στις εκλογές



news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πότε οι Έλληνες γιόρτασαν για πρώτη φορά Χριστούγεννα στις 25/12;


Απ' την παλιά θρησκεία στη νέα πέρασαν αιώνες, δεν “ξύπνησαν” μια μέρα κάποιοι και αποφάσισαν να γιορτάσουν τη γέννηση του Χριστού. Αντιθέτως, χρειάστηκαν αιώνες μέχρι να καταλήξουν ακόμη και στην ημερομηνία.








Τα Χριστούγεννα με την έννοια που τα γνωρίζουμε σήμερα οι Έλληνες τα γιορτάζουμε εδώ και 1634 χρόνια. Για την ακρίβεια από το 378 μ. Χ. Οπότε και πάρθηκε απόφαση στην Κωνσταντινούπολη η γέννηση του Θεανθρώπου να εορτάζεται στις 25 Δεκεμβρίου. 

Γιατί τότε και γιατί μέσα στο ... καταχείμωνο;

Χειμώνα γεννήθηκε ο Ιησούς, όμως την ημερομηνία που γιορτάζουμε τα γενέθλιά του την καθόρισαν πολιτικοκοινωνικοί παράγοντες.

Μην ξεχνάμε ότι μιλώντας εκείνη της περίοδο για Κωνσταντινούπολη δεν μιλάμε παρά για την ανατολική πλευρά της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Ο Χριστιανισμός ερχόταν να αντικαταστήσει το 12θεο της αρχαίας Ελλάδας αλλά και ανατολικές θρησκείες ως τα βάθη της αυτοκρατορίας.

Μεγάλες (“αντίπαλες”) γιορτές το χειμώνα, κοντά στα γενέθλια του Χριστού; Τα Κρόνια για τους Έλληνες, τα Σατούρνια για τους Ρωμαίους- κοινή ουσιαστικά λατρεία- και ο εορτασμός της αναγέννησης του Μίθρα (του θεού των Περσών).

Απ' τη μεγαλύτερη νύχτα (22 Δεκεμβρίου) σιγά, σιγά ο Ήλιος κερδίζει τη μάχη με το σκοτάδι. Έτσι ο Μίθρας εορταζόταν στις 25 Δεκεμβρίου.
Μια μέρα πριν 24 Δεκεμβρίου έληγαν τα Κρόνια ή Σατούρνια. 
Κάπως έτσι αποφασίστηκε η γέννηση του Ηλίου της Δικαιοσύνης να εορτάζεται τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Από τότε μας έμειναν διάφορα έθιμα. Τρώμε χοιρινό για παράδειγμα, όπως οι αρχαίοι Ρωμαίοι συνήθιζαν να θυσιάζουν χοίρο στον Κρόνο... 
Τραγουδάμε κάλαντα, όπως τα παιδιά στην ελληνική αρχαιότητα τραγουδούσαν γιορτάζοντας και έπαιρναν δώρα απ' τις γυναίκες στα σπίτια σύκα και καρύδια.

Το δέντρο είναι ... πρόσφατο. Μας ήρθε με τους Βαυαρούς επί Όθωνα.




newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι Κύπριοι παίρνουν δάνειο από τη Ρωσία, εμείς παρακαλάμε τους Μερκοζί!

Οι Κύπριοι παίρνουν δάνειο από τη Ρωσία, εμείς παρακαλάμε τους Μερκοζί!


Οι αδελφοί μας Κύπριοι έκαναν αυτό που η ξεπουλημένη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν τόλμησε. Αντί να κάθονται και να υφίστανται τους εκβιασμούς των παραπληγικών των Βρυξελλών, πήγαν και πήραν δάνειο από τη Ρωσία. Το tsantiri τα έχει «χώσει» πολλές φορές στον Πρόεδρο Χριστόφια, αλλά εν προκειμένω του βγάζουμε το κάπελο. Διαβάστε το δημοσίευμα από το site onlycy.com:
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την παραχώρηση προς την Κυπριακή Δημοκρατία του ρωσικού δανείου, ύψους2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία.
Κληθείς να αναφέρει στο περιθώριο επίσκεψης του στο Στρατόπεδο «Α. Παναγίδη», όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν για την υλοποίηση της επένδυσης με το Κατάρ, πότε θα δοθεί το δάνειο από τη Ρωσία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο κ. Καζαμίας είπε ότι «μπορείτε να μετράτε αντίστροφα».
«Σας είπα ότι το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα υλοποιηθεί έμβασμα της πρώτης, από τις τρεις δόσεις του ρωσικού δανείου, που ανέρχεται στα 590 εκατομμύρια ευρώ», ενώ το Φεβρουάριο θα δοθεί η δεύτερη δόση, πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο παραχώρησης χρηματοδότησης στην Κύπρο από άλλες σοβαρές πηγές, πέραν της Ρωσίας, ο κ. Καζαμίας είπε ότι θα γίνει «με παρόμοιους ευνοϊκούς όρους που είχαμε την προσφορά από τη Ρωσική Ομοσπονδία».
Οι Κύπριοι δεν αρκούνται μόνο στο δάνειο από τη Ρωσία, θα αναζητήσουν δάνεια και από άλλες σοβαρές πηγές. Η Κύπρος είναι επίσης μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης. Γιατί η Κύπρος μπορεί και δανείζεται με ευνοϊκούς όρους απ’ όπου θέλει και εμείς όχι; Ο κύριος Παπαδήμος, ο κύριος Παπανδρέου, ο κύριος Καρατζαφέρης και -βεβαίως- ο κύριος Σαμαράς μπορούν να μας διαφωτίσουν; Μπορούν ή είναι όλοι «συνένοχοι» στην τρέλα;
Πηγή tsantiri
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο "Άγιος Βασίλης" ήταν σκέτη λέρα


Οι ρωσικές αρχές αναζητούν έναν άνδρα που τηλεφωνούσε σε σπίτια και κατάφερνε να πείσει τα μικρά παιδιά που σήκωναν το τηλέφωνο ότι πρέπει να κάνουν ένα δώρο στον... Άγιο Βασίλη, αποσπώντας με τον τρόπο αυτό διάφορα πολύτιμα αντικείμενα.
Τρεις οικογένειες από την πόλη Σουργκούτ της κεντρικής Σιβηρίας κατήγγειλαν ότι δέχτηκαν τηλεφωνήματα από τον "Πατέρα Πάγο"-όπως αποκαλείται ο Άγιος Βασίλης στη Ρωσία.
Ο απατεώνας "άγιος" έλεγε στα παιδιά ότι θα λάμβαναν ό,τι δώρο επιθυμούσαν για τα Χριστούγεννα, αρκεί να μαζέψουν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα από τα σπίτια τους και να τα πετάξουν από το παράθυρο ή να τα βάλουν σε ένα κουτί μπροστά στην εξώπορτα.
Στα θύματά του περιλαμβάνονται δύο αγόρια και ένα κορίτσι κάτω των 8 ετών. Ο απατεώναςκατάφερε να πάρει χρήματα, χρυσαφικά και άλλα κοσμήματα.
Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι τώρα πώς ο δράστης έβρισκε τους αριθμούς των τηλεφώνων και καλούσε όταν τα παιδιά βρίσκονταν μόνα στο σπίτι.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Συσκευές θα διαβάζουν τη σκέψη


Οπως κάθε χρόνο τα τελευταία πέντε έτη, έτσι και φέτος ο αμερικανικός κολοσσός της IBM ανακοίνωσε τις πέντε τεχνολογικές προβλέψεις του για την ερχόμενη πενταετία. Συγκεκριμένα, η IBM (η οποία προσφάτως έγινε 100 ετών) προβλέπει πως οι άνθρωποι στο κοντινό μέλλον θα μπαίνουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς (τραπεζικούς, e-mail) χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογούν κωδικούς πρόσβασης, πως θα ελέγχουν τις ηλεκτρονικές συσκευές με το μυαλό τους και πως δεν θα βομβαρδίζονται άλλο πια από ανεπιθύμητα διαφημιστικά μηνύματα.
ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤON EΓΚΕΦΑΛΟ: Ηδη η IBM, καθώς και άλλες εταιρείες (Emotiv, NeuroSky) έχουν προχωρήσει στον σχεδιασμό συσκευών εξοπλισμένων με ειδικούς αισθητήρες που αγκαλιάζουν το κεφάλι και μπορούν να «διαβάζουν» τη δραστηριότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου.
Η εν λόγω τεχνολογία θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πρώτα στον χώρο της ψυχαγωγίας και των video-games. Εάν τα πράγματα εξελιχθούν όπως τα προβλέπει η IBM, σε μερικά χρόνια θα μπορούμε να καλούμε κάποιον στο τηλέφωνο απλώς... σκεπτόμενοι το όνομά του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ: Στο μέλλον θα πάψουμε να δεχόμαστε ανεπιθύμητα διαφημιστικά μηνύματα όχι επειδή οι εταιρείες θα σταματήσουν να τα στέλνουν αλλά απλώς επειδή αυτά θα είναι τόσο εξατομικευμένα (προσαρμοσμένα στις προτιμήσεις και στις online συνήθειες κάθε χρήστη) που θα μοιάζουν επιθυμητά.
PASSWORDS ΤΕΛΟΣ: Φανταστείτε να πηγαίνετε σε κάποιο μηχάνημα ATM και να «σηκώνετε» λεφτά όχι πληκτρολογώντας κάποιον κωδικό αλλά απλώς μιλώντας ή κοιτάζοντας σε ειδικούς αισθητήρες.
Τα βιομετρικά δεδομένα (η χροιά της φωνής, η ίριδα του οφθαλμού) πρόκειται να αντικαταστήσουν τα σημερινά γραπτά passwords. Μια πρώιμη μορφή της εν λόγω τεχνολογίας έχει ήδη ενσωματωθεί στο λογισμικό Android 4.0 της Google.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ: Στο μέλλον ο άνθρωπος θα μπορεί να παράγει αποθηκεύσιμη και αξιοποιήσιμη ενέργεια με κάθε του κίνηση (περπατώντας, τρέχοντας, κάνοντας ποδήλατο), με τη βοήθεια συσκευών οι οποίες θα προσαρμόζονται, για παράδειγμα, στις σόλες των παπουτσιών.
Η IBM ήδη μελετά την ενεργειακή αξιοποίηση της κίνησης των θαλάσσιων κυμάτων σε συνεργασία με τις αρχές της Ιρλανδίας.
ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΑΣΜΑ: Το χάσμα ανάμεσα στους έχοντες και τους μη έχοντες πρόκειται να γεφυρωθεί με όχημα τα (ολοένα φθηνότερα) κινητά τηλέφωνα, των οποίων η διείσδυση σε παγκόσμιο επίπεδο προβλέπεται σε πέντε χρόνια να έχει φτάσει στο 80%.


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Όποιος πρόλαβε τις …επιλεκτικές επιστροφές φόρου είδε

Έως και 2.000 ευρώ φαίνεται πως «χρώσταγε» το 2011 σε περίπου 100.000 φορολογουμένους που, παρά τα άγρια χαράτσια και την οικονομική ασφυξία, θα πάρουν πίσω τελικά λεφτά από το κράτος αντί ... να πληρώσουν και από πάνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στο πρώτο εικοσαήμερο Δεκεμβρίου εξαντλήθηκαν τα τελευταία 300 εκατ. ευρώ που προέβλεπε ο κρατικός προϋπολογισμός για επιστροφές φόρου εφέτος. Συνολικά μέσα στη χρονιά το ελληνικό δημόσιο επέστρεψε σχεδόν 5 δισ. ευρώ από τους φόρους που εισέπραξε, αφήνοντας όμως «εκτός νυφώνος» εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις που ανέμεναν επιστροφή ή συμψηφισμό  φόρου.

Παρόλα αυτά ο υπουργός Οικονομικών έδωσε εντολή να εξευρεθούν –ει δυνατόν- και άλλα 200 εκατ. ευρώ, με σκοπό να διατεθούν σε όσους δικαιούνται και περιμένουν μικρές επιστροφές φόρου. 

Το σχέδιο προβλέπει πως θα καλυφθούν ποσά επιστροφής φόρου μέχρι 1500 ή 2000 ευρώ και, αν τελικώς το κονδύλι φθάσει στα 200 εκατ. ευρώ, θα επωφεληθούν περίπου 200.000-250.000 πολίτες. Αν φυσικά είναι το μισό κονδύλι ή μικρότερο, τότε οι δικαιούχοι μειώνονται δραστικά.

Ποιοι θα πάρουν χρήματα

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι έχουν δοθεί οδηγίες προς τις εφορίες, όπου είναι δυνατό να προχωρά άμεσα ο «αυτεπάγγελτος συμψηφισμός» των επιστροφών φόρου με βεβαιωμένες οφειλές προς το δημόσιο (ληξιπρόθεσμα χρέη, έκτακτες εισφορές κλπ) και στην συνέχεια οι φορολογουμένοι θα λαμβάνουν ό, τι τους απομένει, αφού το δημόσιο αφαιρέσει όσα έχει λαμβάνειν.

Σε κάθε περίπτωση το δημόσιο δεν πρόκειται να προχωρήσει πριν τον Φεβρουάριο σε διευθέτηση των οφειλών του, ύψους 7 δισ. ευρώ προς τις επιχειρήσεις, ενώ παγωμένες θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας, οι μεγάλες επιστροφές ΦΠΑ προς εξαγωγικές και άλλες επιχειρήσεις.




protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η γυναίκα στον αραβικό κόσμο


Είναι τρομακτικό να το βλέπεις. Αιγύπτιοι στρατιώτες να ξυλοκοπούν με αγριότητα μια γυναίκα, στη συνέχεια να της βγάζουν τα ρούχα και να φαίνεται το σουτιέν της, ενώ ένας άλλος την κλωτσάει με δύναμη στο στήθος.
Η παραπάνω εικόνα από τις διαδηλώσεις της 17ης Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ όλου του κόσμου, και είχε ως αποτέλεσμα μια μεγαλειώδη πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες στο Κάιρο με τη συμμετοχή χιλιάδων οργισμένων γυναικών.
Όλα όσα είδε ο κόσμος στο εν λόγω βίντεο δεν αποτελούν καμία έκπληξη. Η βία εναντίον των γυναικών είναι σύνηθες φαινόμενο τόσο στην Αίγυπτο, όσο και στον υπόλοιπο αραβικό κόσμο. Οι γυναίκες εκεί πέφτουν θύματα βίας μέσα και έξω από το σπίτι.
Στις περισσότερες αραβικές χώρες δεν υπάρχει νομοθεσία που να προστατεύει τη γυναίκα από την οικογενειακή βία, τον συζυγικό βιασμό, ή ακόμη και τον φόνο αν αυτή «ατιμάσει» την οικογένειά της. Ο λόγος, αλλά  και η μαρτυρία της γυναίκας αξίζουν το μισό αυτών του ανδρός. Για αυτό και οι περισσότερες κακοποιημένες αποφεύγουν να καταγγείλουν τη βία εναντίον τους στις αρμόδιες αρχές.
Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για τη βία εναντίον των γυναικών στον αραβικό κόσμο. Υπάρχουν όμως μελέτες που βασίζονται σε συνεντεύξεις.
Μια τέτοια του 2008, από το Αιγυπτιακό Κέντρο των Γυναικείων Δικαιωμάτων αποκάλυψε πως το 83% των γυναικών της χώρας είχαν παρενοχληθεί σεξουαλικά, και το 50% παρενοχλείται καθημερινά.
Σύμφωνα με μια εργασία του πανεπιστημίου του Κατάρ του 2007, το 63% των φοιτητριών ήταν θύματα σωματικής βίας. Μια αντίστοιχη μελέτη του 2009 για τη Λωρίδα της Γάζας, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι το 52%  των εκεί γυναικών είχαν πέσει θύμα συστηματικής σωματικής βίας, ενώ το 14% σεξουαλικής.
Λέγεται συχνά ότι τα αραβικά κράτη δεν μπορούν να προοδεύσουν ή να γίνουν οικονομικά ανταγωνιστικά στον διεθνή τομέα, όσο περιορίζουν τα δικαιώματα του μισού τους πληθυσμού. Οι γυναίκες δεν μπορούν να συνεισφέρουν στη δημόσια ζωή, εφόσον τους απαγορεύεται η είσοδος σε δημόσιους χώρους.
Χθες, οι Αιγύπτιες ενώθηκαν στο Κάιρο, εξορκίζοντας τον φόβο τους. Ίσως οι αδελφές τους στον υπόλοιπο αραβικό κόσμο ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.


antinews.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...