Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Κλείνουν 150 Ειρηνοδικεία σε όλη τη χώρα


Ο Καλλικράτης "σαρώνει" τα 301 Ειρηνοδικεία της χώρας, καθώς η συγχώνευσή τους φτάνει το 50%.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατέθεσε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για «τη συγχώνευση ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων στην Επικράτεια».

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος 150 Ειρηνοδικεία από τα 301 των 17 εφετειακών περιφερειών της χώρας συγχωνεύονται.

Βασικό κριτήριο για τη συγχώνευση των "άγονων" ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων της χώρας αποτέλεσε ο μικρός αριθμός έκδοσης δικαστικών αποφάσεων.
Παράλληλα, από τη συγχώνευση αυτή θα προκύψουν σημαντικότατα οικονομικά οφέλη, όπως εκτιμά το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς υπολογίζεται, ότι η εξοικονόμηση δημόσιας δαπάνης σε ετήσια βάση θα ξεπεράσει συνολικά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η συγχώνευση των Ειρηνοδικείων κρίθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης επιβεβλημένη, καθώς κατά την τελευταία δεκαετία αρκετά από αυτά έχουν καταστεί ανενεργά ή υπολειτουργούν, καθώς εκδίδουν ελάχιστες υποθέσεις το χρόνο, επιβαρύνοντας όμως έτσι το ελληνικό Δημόσιο με δυσανάλογες για τη χρησιμότητά τους δαπάνες.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία υπάρχουν Ειρηνοδικεία τα οποία το 2010 εξέδωσαν από καμία έως εννέα αποφάσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος οι συγχωνεύσεις των Ειρηνοδικείων έχουν ως εξής:

Περιφέρεια Εφετείου Θεσσαλονίκης:

Το Ειρηνοδικείο Σοχού ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Λαγκαδά, το Ειρηνοδικείο Κρύας Βρύσης στο Ειρηνοδικείο Γαννιτσών, το Ειρηνοδικείο Μουριών στο Ειρηνοδικείο Κιλκίς, το Ειρηνοδικείο Γουμενίσσης στο Ειρηνοδικείο Πολυκάστρου, το Ειρηνοδικείο Ιερισσού στο Ειρηνοδικείο Αρναίας, το Ειρηνοδικείο Συκιών στο Ειρηνοδικείο Πολυγύρου, το Ειρηνοδικείο Κολινδρού στο Ειρηνοδικείο Πιερίας με έδρα την Κατερίνη, το Ειρηνοδικείο Φυλλίδος στο Ειρηνοδικείο Ροδολίβους, καθώς και τα Ειρηνοδικεία Πορροΐων και Ηράκλειας στο Ειρηνοδικείο Σιντικής με έδρα το Σιδηρόκαστρο.

Περιφέρεια Εφετείου Πατρών:

Τα Ειρηνοδικεία Τριταίας και Φαρρών ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Πατρών, το Ειρηνοδικείο Εριννεού στο Ειρηνοδικείο Αιγιαλείας με έδρα το Αίγιο, τα Ειρηνοδικεία Κλειτορίας και Αροανίας στο Ειρηνοδικείο Καλαβρύτων, τα Ειρηνοδικεία Ωλένης, Λαμπείας και Ελευσίνος Πελοποννήσου στο Ειρηνοδικείο Ολυμπίων με έδρα το Πελόπιο, τα Ειρηνοδικεία Ανδρίτσαινας και Κρεστένων στο Ειρηνοδικείο Αρήνης με έδρα τη Ζαχάρω, το Ειρηνοδικείο Βαρθολομιού στο Ειρηνοδικείο Αμαλιάδας, τα Ειρηνοδικεία Μυρτουντίων και Βάρδας στο Ειρηνοδικείο Γαστούνης, το Ειρηνοδικείο Ληξουρίου στο Ειρηνοδικείο Αργοστολίου και το Ειρηνοδικείο Ιθάκης στο Ειρηνοδικείο Σαμαίων.

Περιφέρεια Εφετείου Λαμίας:

Τα Ειρηνοδικεία Σπερχειάδας, Θερμοπυλών, Υπάτης, Μαρκακώμης, Φαλάρων, Δομοκού και Αμφίκλειας ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Λαμίας, το Ειρηνοδικείο Ελάτειας στο Ειρηνοδικείο Αταλάντης, τα Ειρηνοδικεία Δωριέων, Δελφών, Ιτέας, Ευπαλίου, Δωρίδος και Τολοφώνος στο Ειρηνοδικείο 'Αμφισσας, τα Ειρηνοδικεία Αγραίων και Απεραντίων στο Ειρηνοδικείο Ευρυτανίας με έδρα το Καρπενήσι και τα Ειρηνοδικεία Αλιάρτου, Δαύλειας, Αράχωβας, Αμβρυσσού και Ορχομενού στο Ειρηνοδικείο Λιβαδειάς.

Περιφέρεια Εφετείου Λάρισας:

Τα Ειρηνοδικεία Ολύμπου, Κισσάβου και Αγιάς ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Λάρισας, τα Ειρηνοδικεία Ζαγοράς, Αργαλαστής στο Ειρηνοδικείο Μηλέων, το Ειρηνοδικείο Σκιάθου στο Ειρηνοδικείο Σκοπέλου, τα Ειρηνοδικεία Πύρρας και Φαρκαδόνας στο Ειρηνοδικείο Τρικάλων και τα Ειρηνοδικεία Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου στο Ειρηνοδικείο Καρδίτσας.

Περιφέρεια Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας:

Το Ειρηνοδικείο Θέρμου ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Αγρινίου, το Ειρηνοδικείο Εχίνου στο Ειρηνοδικείο Βάλτου με έδρα την Αμφιλοχία, τα Ειρηνοδικεία Αιτωλικού, Παραχελωΐτιδος, Ξηρομέρου και Μακρυνείας στο Ειρηνοδικείο Μεσολογγίου, τα Ειρηνοδικεία Αποδοτίας και Προσχίου στο Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου, το Ειρηνοδικείο Απολλωνίων στο Ειρηνοδικείο Λευκάδας και το Ειρηνοδικείο Σολλίου στο Ειρηνοδικείο Βονίτσης.

Περιφέρεια Εφετείου Κέρκυρας:

Τα Ειρηνοδικεία Λευκίμμης, Παξών και Όρους ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Κέρκυρας και τα Ειρηνοδικεία Παραμυθιάς και Φιλιατών στο Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσης.

Περιφέρεια Εφετείου Θράκης:

Το Ειρηνοδικείο Χρυσούπολης ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Καβάλας, τα Ειρηνοδικεία Νέστου, Πρωσοτσάνης και Νευροκοπίου στο Ειρηνοδικείο Δράμας, το Ειρηνοδικείο Σταυρούπολης στο Ειρηνοδικείο Ξάνθης, τα Ειρηνοδικεία Σουφλίου και Σαμοθράκης στο Ειρηνοδικείο Αλεξανδρούπολης και το Ειρηνοδικείο Σαππών στο Ειρηνοδικείο Κομοτηνής.

Περιφέρεια Εφετείου Ιωαννίνων:

Τα Ειρηνοδικεία Ζίτσας, Μετσόβου, Ζαγορίου και Πωγωνίου ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων, τα Ειρηνοδικεία Θεσπρωτικού και Πάργας στο Ειρηνοδικείο Πρεβέζης και τα Ειρηνοδικεία 'Ανω Καλεντίνης, Δροσοπηγής, Τζουμέρκων και Φιλιππιάδας στο Ειρηνοδικείο 'Αρτας.

Περιφέρεια Εφετείου Δωδεκανήσου:

Το Ειρηνοδικείο Σύμης ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Ρόδου και το Ειρηνοδικείο Πάτμου στο Ειρηνοδικείο Λέρου.

Περιφέρεια Εφετείου Αιγαίου:

Τα Ειρηνοδικεία Κύθνου, Σερίφου και Σίφνου ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Μήλου, το Ειρηνοδικείο 'Ανδρου στο Ειρηνοδικείο Τήνου, τα Ειρηνοδικεία Αμοργού και Τραγαίας Νάξου στο Ειρηνοδικείο Νάξου και το Ειρηνοδικείο Ευδήλου Ικαρίας στο Ειρηνοδικείο Ικαρίας με έδρα τον 'Αγιο Κήρυκο.

Περιφέρεια Εφετείου Κρήτης:

Τα Ειρηνοδικεία Καντάνου, Κολυμβαρίου και Καστελλίου ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Χανίων, το Ειρηνοδικείο Χώρας Σφακίων στο Ειρηνοδικείο Βάμου και τα Ειρηνοδικεία Μυλοποτάμου, Σπηλίου και Αμαρίου στο Ειρηνοδικείο Ρεθύμνης.

Περιφέρεια Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας:

Τα Ειρηνοδικεία Σερβίων, Ανασελίτσης και Σιάτιστας ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Κοζάνης, τα Ειρηνοδικεία Πενταλόφου και Δεσκάτης στο Ειρηνοδικείο Γρεβενών, το Ειρηνοδικείο Νεστορίου στο Ειρηνοδικείο Καστοριάς και το Ειρηνοδικείο Πρεσπών στο Ειρηνοδικείο Φλώρινας.

Περιφέρεια Εφετείου Ναυπλίου:

Το Ειρηνοδικείο Επιδαύρου ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Ναυπλίου, το Ειρηνοδικείο Πρασιών στο Ειρηνοδικείο 'Αστρους με έδρα την Παραλία 'Αστρους, τα Ειρηνοδικεία Στυμφαλίας και Φενεού στο Ειρηνοδικείο Νεμέας, τα Ειρηνοδικεία Δερβενίου και Ξυλοκάστρου στο Ειρηνοδικείο Σικυώνος με έδρα το Κιάτο, τα Ειρηνοδικεία Ορχομενού και Τάνιας-Δολιανών στο Ειρηνοδικείο Τριπόλεως, το Ειρηνοδικείο Καρύταινας στο Ειρηνοδικείο Μεγαλοπόλεως, τα Ειρηνοδικεία Τευθίδος, Τροπαίων και Νυμφασίας στο Ειρηνοδικείο Ψωφίδος με έδρα τη Δημητσάνα και τα Ειρηνοδικεία Κροκέων και Καστορείου στο Ειρηνοδικείο Σπάρτης.

Περιφέρεια Εφετείου Καλαμάτας:

Τα Ειρηνοδικεία Οιχαλίας και Παμίσου ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, τα Ειρηνοδικεία Δωρίου και Φιγαλείας στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας και τα Ειρηνοδικεία Εράνης και Φλεσσιάδος στο Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους με έδρα τους Γαργαλιάνους.

Περιφέρεια Εφετείου Βορείου Αιγαίου:

Το Ειρηνοδικείο Πολυχνίτου ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης, το Ειρηνοδικείο Παπάδου στο Ειρηνοδικείου Πλωμαρίου, το Ειρηνοδικείο Ερεσσού στο Ειρηνοδικείο Καλλονής και το Ειρηνοδικείο Βολισσού στο Ειρηνοδικείο Χίου.

Περιφέρεια Εφετείου Ανατολικής Κρήτης:

Το Ειρηνοδικείο Χερσονήσου ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, τα Ειρηνοδικεία Βιάννου και Αρκαλοχωρίου στο Ειρηνοδικείο Καστελλίου Πεδιάδος, το Ειρηνοδικείο Πύργου Κρήτης στο Ειρηνοδικείο Μοιρών και τα Ειρηνοδικεία Τζερμιάδων και Αγίου Νικολάου στο Ειρηνοδικείο Λασιθίου με έδρα τη Νεάπολη.

Περιφέρεια Εφετείου Εύβοιας:

Τα Ειρηνοδικεία Ερυθρών και Θεσπιών ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Θηβών, τα Ειρηνοδικεία Λίμνης και Αγ. 'Αννης στο Ειρηνοδικείο Ιστιαίας και τα Ειρηνοδικεία Αυλώνος Καρυστίας, Ταμινέων και Σκύρου στο Ειρηνοδικείο Κύμης.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τέλος το πενθήμερο - Εξι μέρες εργασία και ωράριο λάστιχο


- E-mail-φωτιά της τρόικας ζητάει αλλαγές στα εργασιακά εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων
- Μειώσεις-σοκ στις αποζημιώσεις που παίρνουν οι εργαζόμενοι όταν απολύονται
- Τσεκούρι και στις αποζημιώσεις για συνταξιοδότηση
- Στο τραπέζι το ωράριο-λάστιχο και οι αμοιβές πείναςΔεν έχουν βρει ακόμη... πάτο στο βαρέλι της μείωσης των αποδοχών των εργαζόμενων στην Ελλάδα οι τροϊκανοί. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από το e-mail-φωτιά που απέστειλαν την περασμένη Παρασκευή στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας με τις “προτάσεις”-απαιτήσεις της για τα εργασιακά με σκοπό να επέλθει η... διαβόητη πια ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα.
Ουσιαστικά εκτός από περικοπές παντού ζητά την επί της ουσίας κατάργηση του πενθήμερου με θεσμοθέτηση πιο ευέλικτων όρων εργασίας.
Προτείνεται λοιπόν η ουσιαστική κατάργηση του ωραρίου έτσι όπως έχει θεσπιστεί ως τώρα και η παροχή δυνατότητας στις επιχειρήσεις να συμφωνούν (εκβιάζουν δηλαδή) με τους εργαζόμενους πιο ευέλικτες μορφές ωραρίου. Ακόμη και μια πρόσθετη ημέρα προτείνεται αντί τετραώρων ή εξαώρων σε εξάμηνη και εννεάμηνη βάση που ισχύει ως τώρα.
Παράλληλα, σύμφωνα με την “Ημερησία” προτείνεται μαζί με το εξαήμερο να μειωθεί ο απαιτούμενος χρόνος ξεκούρασης στις 11 ώρες, αλλά και κατάργηση των περιορισμών στην εναλλαγή πρωινής-βραδινής βάρδιας.
Παράλληλα πέφτει και πάλι στο τραπέζι επιπλέον μείωση των αποζημιώσεων που παίρνουν οι εργαζόμενοι.
Σχεδιάζεται να μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος προειδοποίησης προς τον εργαζόμενο και να μπορούν οι επιχειρήσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να τον απολύουν με το 50% της αποζημίωσης.
Αυτό ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να αυξομειώνουν τον αριθμό εργαζομένων ανάλογα με τις ανάγκες τους (κατά το δοκούν δηλαδή).


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στο βιβλίο Γκίνες το συρτάκι των 5.614 ατόμων!

Ο Βόλος στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες, καθώς εκεί καταγράφηκε το μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο.


Το είπαν και το έκαναν... 5.614 άτομα χόρεψαν το μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο, το βράδυ της Παρασκευής (31/08) στο Βόλο.

Στην παραλία της πόλης, υπό τους ήχους του Μίκη Θεοδωράκη και του θρυλικού Ζορμπά χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας ξέχασαν για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας και το έριξαν... στο χορό.
Οι συμμετέχοντες χόρεψαν για 5 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο και... ο στόχος επετεύχθη.
Η κριτής των βραβείων Γκίνες, που παρακολούθησε από κοντά την προσπάθεια, ανακοίνωσε ότι το μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο μόλις καταγράφηκε, δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς και ρίψη βεγγαλικών, που έκαναν τη νύχτα μέρα.


epikaira.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο Αθανάσιος Διάκος έγινε σουβλατζής και κερατάς για τις ανάγκες της τέχνης


Έντονες και ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη και τον πολιτικό κόσμο η παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου «Αθανάσιος Διάκος - Η επιστροφή», η οποία ανέβηκε στο θέατρο της οδού Πειραιώς στα μέσα Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Στην εν λόγω παράσταση, ο ήρωας του 1821 παρουσιάζεται ως σύγχρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου, ο οποίος βρίζει, ξυλοφορτώνει και τελικά σφαγιάζει την έγκυο σύζυγό του Κρουστάλλω, που με τη σειρά της διατηρεί παράνομο δεσμό με έναν Κούρδο εργαζόμενο στο σουβλατζίδικο.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνουν προσβεβλημένοι από το θέμα της παράστασης και καταδικάζουν τόσο τη σκηνοθέτιδα, όσο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιώργο Λούκο και τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα.

Τις απόψεις τους συμμερίζονται πολλοί χρήστες του ίντερνετ, με τα κοινωνικά δίκτυα να έχουν «πάρει φωτιά» τις τελευταίες ημέρες από σχόλια εναντίον των συντελεστών της παράστασης και κυρίως εναντίον της κ. Κιτσοπούλου.

Από την άλλη, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι, κυρίως από το χώρο της τέχνης, που υπερασπίζονται τόσο την παράσταση, όσο και τη σκηνοθέτιδα για την επιλογή της. Μιλώντας στο FTHIS.GR, η πρωταγωνίστρια της παράστασης, Έμιλυ Κολιανδρή, έδωσε τη δική της εκδοχή σημειώνοντας: «Το έργο είναι καθαρά συμβολικό. Στη συγκεκριμένη παράσταση ο τρόπος που χρησιμοποιείται ο Αθανάσιος Διάκος δεν έχει καμία συνέπεια στην ιστορική μορφή. Αυτό που θέλει να δείξει η δημιουργός είναι η κατάντια του σύγχρονου Έλληνα, ο οποίος θα μπορούσε να είναι απόγονος του Αθανάσιου Διάκου και τον συναντάμε ως σουβλατζή, φαλλοκράτη, άνθρωπο της αρπαχτής. Η παράσταση μιλάει συμβολικά για την κατάντια των Ελλήνων».



iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Ελλάδα χάνεται και αυτοί βολεύουν τους δικούς τους


Ακόμα και η «ωραία του Μορέως», η νικήτρια των πελοποννησιακών καλλιστείων, κατέλαβε θέση στη Βουλή και μάλιστα στο γραφείο του αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου Λεωνίδα Γρηγοράκου, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τους «πατέρες» του έθνους να βολεύουν γιους, θυγατέρες, συζύγους, νύφες κουμπάρους και γαμπρούς.

Η Ρωξάνη Παναγούλια είχε μαγέψει με την ομορφιά της τους θεατές των καλλιστείων το 1994, όταν αναδείχθηκε Μις Πελοπόννησος, και στη συνέχεια Miss Personality 1994 στον διεθνή διαγωνισμό Best Model of the World, χωρίς τότε να φαντάζεται ότι σε μερικά χρόνια θα ανέβαινε και τα σκαλοπάτια της Βουλής ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του βουλευτή Λακωνίας και σε θέση του κλάδου επεξεργασίας κειμένου.

Ο διορισμός του πρώην μοντέλου έγινε στην «καρδιά» του καλοκαιριού και συγκεκριμένα στις 30 Ιουλίου 2012. Ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος γνωρίζει πολύ καλά την 36χρονη Ρωξάνη Παναγούλια, αφού τους συνδέει κοινός τόπος καταγωγής, το χωριό Σπαρτιά Ταϋγέτου.

Και η σύζυγος

Πάντως, στο γραφείο του Λ. Γρηγοράκου είναι σχεδόν όλοι γνωστοί και συγγενείς, καθώς ο βουλευτής Λακωνίας έχει φροντίσει να διορίσει δίπλα του και τη σύζυγό του Σοφία Ανδριτσοπούλου. Η ίδια το 2010 πήρε μετάταξη από το νοσοκομείο «Η Σωτηρία» στον κλάδο επεξεργασίας κειμένων της Βουλής -όπως και η Ρωξάνη- ως μόνιμη υπάλληλος.

Στο ίδιο γραφείο φαίνεται ότι βρίσκουν «καταφύγιο» και άλλοι στενοί συνεργάτες πολιτικών! Ειδικότερα, τον στενό του συνεργάτη και πρώην διευθυντή στο πολιτικό του γραφείο στη Βουλή, Κωνσταντίνο Γουβάλα, φρόντισε να εξασφαλίσει μετά την αυτοδίκαιη λήξη της υπηρεσίας του, τον Μάρτιο του 2012, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Κ. Γουβάλας διορίστηκε ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Λ. Γρηγοράκου με το ίδιο ΦΕΚ που απέκτησε επαγγελματική στέγη και το προαναφερθέν πρώην μοντέλο.

Την ίδια περίοδο, ο μόλις 24 ωρών πρόεδρος της Βουλής, Βύρωνας Πολύδωρας, πρόλαβε και διόρισε την κόρη του Μαργαρίτα στο γραφείο του, ενώ τη «σκυτάλη» πήρε στις αρχές Αυγούστου ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Πειραιά της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος διόρισε στη Βουλή την αδελφή του γαμπρού του, Καλλιόπη Λεοντή, ως μετακλητή υπάλληλο. Αφού είχε ήδη «τακτοποιήσει» στη Βουλή κόρη, γαμπρό και νύφη.

Δυο ακόμα πολιτικά πρόσωπα είχαν καταφέρει να βολέψουν τις κόρες τους. Ο Στέλιος Παπαθεμελής διόρισε στη Βουλή την κόρη του Ελένη το 2004, ενώ έναν χρόνο μετά στη Βουλή διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος και η κόρη του Δημήτρη Τσοβόλα, Λυδία. Υπάλληλος της Βουλής είναι επίσης η Βασιλική-Γεωργία Σεχιώτη, κόρη του πρώην υπουργού Αναστάσιου Σεχιώτη, ενώ στη Βουλή είχε τοποθετήσει τον γιο του Σωτήρη ως μετακλητό υπάλληλο το 2008 και ο πρώην βουλευτής, Αθανάσιος Λεβέντης.

Και ο πρώην βουλευτής Αδάμ Ρεγκούζας είχε διορίσει σε θέση ειδικού συμβούλου στο πολιτικό του γραφείο το 2004 την κόρη του Νικολέτα, η οποία στη συνέχεια ανακλήθηκε. Παράλληλα, πήγε με απόσπαση στο πολιτικό του γραφείο η εκπαιδευτικός σύζυγός του, Αγγελική Λεούδη.

Οι κόρες

Μεταξύ άλλων, γνωστά ονόματα, όπως η κόρη του πρώην υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη, Λώρα, και η κόρη του πρώην προέδρου της Βουλής Στεφανία Σιούφα, εργάζονταν στο γραφείο του από τις αρχές της σύστασής του και μονιμοποιήθηκαν το 2002. Από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή στη Βουλή πέρασε και ο πατέρας του βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα, Κώστας, ενώ το ίδιο ισχύει και με τη σύζυγο του βουλευτή, Αρτεμη Πάνου.

Υπάλληλοι Βουλής είναι και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Γιάννης Αγγέλου, και η γυναίκα του Αλεξάνδρα Μουρτζά, που έχει μονιμοποιηθεί από το 2002 στη Βουλή. Διορισμένη, επίσης, στο γραφείο του τέως προέδρου, και συγκεκριμένα στα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας, είναι και η πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μερόπη Καλδή. Στη Βουλή διορίστηκε το 2004 και η γραμματέας του πρώην υπουργού Επικρατείας, Θόδωρου Ρουσόπουλου, Αμαλία Κυπαρίσση. Την ίδια χρονιά στη Βουλή μονιμοποιήθηκε και ο Κωνσταντίνος Βυζοβίτης, αδελφός της Ντόρας Βυζοβίτου (στενής συνεργάτιδας του πρώην πρωθυπουργού και στενής φίλης της Νατάσας Καραμανλή) και γιος του Χρήστου Βυζοβίτη, του εκλιπόντος πρώην βουλευτή της Ν.Δ. στην Πέλλα. Η Ντ. Βυζοβίτου είναι επίσης υπάλληλος της Βουλής. Στην «οικογένεια» της Βουλής «μέλος» είναι από το 2007 και η σύζυγος του άλλου αδελφού Τάσου Βυζοβίτη, Αλεξάνδρα Κρυστάλλη, η οποία είχε διοριστεί ως μετακλητή στο γραφείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Στη Βουλή ξεκίνησε τη πορεία του ως μετακλητός υπάλληλος και ο πρώην βουλευτής της Β’ Πειραιώς και γόνος μίας εκ των μεγαλύτερων μανιάτικων οικογενειών, Γιάννης Κουράκος, ο οποίος μονιμοποιήθηκε το 2002. Παραιτήθηκε λόγω εκλογής του το 2004 και επανήλθε στην υπηρεσία του το 2007, όταν δεν επανεξελέγη. Με πολύ μικρή προϋπηρεσία στο γραφείο του κόμματος στη Βουλή μονιμοποιήθηκε μέσα σε ένα χρόνο και η σύζυγος του υφυπουργού Ανάπτυξης, Αθανάσιου Σκόρδα, Αθανασία Μπούτσικα. Ακριβώς η ίδια διαδικασία για τον πρώην ειδικό γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ., Στάθη Τριάντη, ο οποίος διορίστηκε στο γραφείο του μετά τις εκλογές του 2007 και μονιμοποιήθηκε έπειτα από έναν χρόνο.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας στο προσωπικό του γραφείο στη Βουλή διόρισε τον κουνιάδο του Νίκο Χαλακατεβάκη, ο οποίος παλαιότερα ήταν και ειδικός σύμβουλός του στη θητεία του στο υπουργείο Ανάπτυξης, τον κουμπάρο και την κουμπάρα του, ενώ μόνιμοι «κάτοικοι» Βουλής έγιναν και οι δύο στενοί του συνεργάτες Δημήτρης Παπαγιάννης και Νίκος Στεφάνου.


real.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καρτέλ πουλερικών: Για δύο 10ετίες καθόριζαν τις τιμές και μοίραζαν πελάτες


Νέα έρευνα σοκ της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καθώς εντόπισε καρτέλ στην αγορά του κοτόπουλου, που λειτουργούσε εις βάρος των καταναλωτών επί δύο δεκαετίες.
Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας "Τα Νέα", προκύπτει ότι στο καρτέλ συνολικά συμμετείχαν δεκατέσσερις εταιρίες, οι οποίες συμφωνούσαν την κατώτατη τιμή πώλησης κρέατος κοτόπουλου, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να τρώνε το τέταρτο ακριβότερο κοτόπουλο στην Ευρώπη.
Όπως φαίνεται, δε, το καρτέλ δεν ήταν ένα, αλλά τρία και λειτουργούσαν συμπληρωματικά το ένα του άλλου.
Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα ελέγχου των τιμών, στο οποίο φέρεται να συμμετείχαν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του χώρου είναι πιθανό να υπήρξαν συμφωνίες και για τις ζωοτροφές, καθώς και για τους νεοσσούς που πωλούσαν κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις.
Η έρευνα αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι των εταιριών που εμπορεύονται κρέας κοτόπουλου και άλλα πτηνοτροφικά είδη, καθώς και ο σχετικός σύνδεσμος επιχειρήσεων, συμμετείχαν από το 1996 έως το 2010 σε συναντήσεις για να συντονίσουν τη δράση τους σχετικά με τον καθορισμό των τιμών πώλησης των προϊόντων τους.
Το αποτέλεσμα ήταν οι Έλληνες καταναλωτές να αγοράζουν ακριβά το κοτόπουλο.
Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2006 στην Ελλάδα η τιμή του κοτόπουλου ήταν η 7η ακριβότερη της ΕΕ, τον Ιανουάριο του 2010 ήταν η 4η ακριβότερη και τον Ιανουάριο του 2012 ήταν η 9η ακριβότερη στην ΕΕ.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς και την αγορανομική διάταξη για τα κυλικεία, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ.Σκορδάς δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στο Mega ότι στόχος του υπουργείου είναι να καταπολεμηθούν τα αίτια της ακρίβειας.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τρελός χορός εκατομμυρίων στις Γραμματείες Υγείας του ΙΚΑ!


Μπορεί το ΙΚΑ να διέθετε κάποτε άπειρο προσωπικό, αλλά αυτό δεν αξιοποιήθηκε ποτέ. Ιδιωτικές εταιρείες εκλήθησαν να παραχωρήσουν υπαλλήλους, με το αζημίωτο βέβαια, προκειμένου να στηριχθούν οι Γραμματείες όπου κλείνονται δια ζώσεις τα ραντεβού με τους γιατρούς.

Σήμερα που οι μονάδες υγείας έχουν μεταφερθεί στον ΕΟΠΥΥ, ο οργανισμός θα τις στελεχώσει και πάλι μέσω ιδιωτικών εταιρειών. Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται μάλιστα ο σχετικός διαγωνισμός. Δείτε τα ποσά που δόθηκαν όταν ο τομέας της Υγείας καταρρέει όπως και τα Ταμεία.

Αμέτρητα εκατομμύρια ευρώ έχουν φύγει από τις τσέπες των Ελλήνων ασφαλισμένων για να καταλήξουν στις τσέπες εταιρειών οι οποίες παραχωρούσαν επί σειρά ετών υπαλλήλους για να στελεχωθούν οι Γραμματείες των μονάδων υγείας του ΙΚΑ όπου οι ασθενείς κλείνουν ραντεβού με τους γιατρούς, χωρίς να μεσολαβούν τηλεφωνικοί αριθμοί.


Οι μονάδες υγείας του ΙΚΑ που πέρασαν πια στον ΕΟΠΥΥ, θα έχουν αντίστοιχη εικόνα καθώς είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός για το ποια εταιρεία θα αναλάβει ακριβώς την ίδια υπηρεσία. Η διαφορά είναι ότι πλέον θα πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Το 2006 ο διαγωνισμός που είχε γίνει υποχρέωνε το ΙΚΑ να δίνει ετησίως 11,5 εκατ. ευρώ.
Και επειδή ο διαγωνισμός έληγε το 2007, προκηρύχθηκε νέος. Και έως ότου ολοκληρωθεί αυτός, έγινε μια πρόχειρη διαπραγμάτευση, που κατέληξε ότι ο Οργανισμός θα πρέπει να δίνει κοντά στα 5,9 εκατ. ευρώ για τρεις μήνες!

Ακολουθεί και πάλι ανοικτός διαγωνισμός τ0 2008 που έκλεισε κοντά στα 12 εκατ. ευρώ.
Το 2009 ο διαγωνισμός βγάζει ένα χαράτσι για 9 μήνες κοντά στα 12,5 εκατ. ευρώ.
Και επειδή... ξανά μανά ο διαγωνισμός λήγει το 2012, κατοχυρώνεται τον Ιούνιο του 2010 στα 7,6 εκατ. ευρώ για μόλις 5 μήνες. Ο συγκεκριμένος κρίνεται εξωσυμβατικός αλλά η υπόθεση μάλλον τακτοποιείται γρήγορα με ειδικό άρθρο κατά τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ (Μάρτιος 2011 άρθρο 73).

Έτσι και σήμερα που όλες οι μονάδες υγείας του ΙΚΑ πέρασαν στον ΕΟΠΥΥ, άλλος ένας διαγωνισμός αντίστοιχος είναι σε εξέλιξη, ανεξάρτητος από αυτόν που κατοχύρωσε τις τηλεφωνικές εταιρείες για τα ραντεβού με τους γιατρούς.
Αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 15 μέρες ώστε η εταιρεία που θα κερδίσει αυτή τη νέα ...μάχη να παράσχει περίπου 400 άτομα για όλη τη χώρα, σε περίπου 104 γραμματείες.
Πόσα θα πληρώσουμε αυτή τη φορά; Άγνωστο...


iatropedia.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φορολόγηση των «μυστικών» καταθέσεων


Στην τελική ευθεία για την υπογραφή συμφωνίας με την Ελβετία που θα προβλέπει τη φορολόγηση των «μυστικών» καταθέσεων που διατηρούν Ελληνες στις ελβετικές τράπεζες, βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει να εισπράξει φόρους ύψους 4-6 δισ. ευρώ.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, οποίος βρίσκεται στη Βέρνη, θα συναντηθεί σήμερα με τον Ελβετό ομόλογό του Μ. Ambuhl, με τον οποίο θα συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας, ενώ χθες συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Ενωσης Ελβετικών Τραπεζών P. Odier. Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο Ρέιμοντ Μπέικερ, πρόεδρος της ΜΚΟ «Global Financial Integrity» στο γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ, αναφέρει ότι: την περίοδο 2003 - 2011 βγήκαν από την Ελλάδα 261 δισ. δολάρια «μαύρου» χρήματος, ενώ το 2010 - 2011 εισέρρευσαν στη χώρα παράνομα 199 δισ. δολάρια που χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για αγορά φτηνών ακινήτων.

Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για τη φορολόγηση των αδήλωτων και αφορολόγητων καταθέσεων -και των χρηματοοικονομικών προϊόντων- αναμένεται να υπογραφεί εντός του Σεπτεμβρίου στα πρότυπα αντίστοιχων συμφωνιών που έχουν συναφθεί με τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστρία.

Το χρηματομεσιτικό γραφείο Helvea, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ», εκτιμά ότι στις ελβετικές τράπεζες βρίσκονται περίπου 20 δισ. ευρώ Ελλήνων και το 99% των οποίων φέρεται να μην έχει δηλωθεί και φορολογηθεί. Στόχος της συμφωνίας είναι να εισρεύσουν στα ελληνικά κρατικά ταμεία 4-6 δισ. Ευρώ.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Προς κατάργηση 21 οργανισμοί


Στη διαδικασία των υπογραφών από τους συναρμόδιους υπουργούς βρίσκεται το νομοσχέδιο για την κατάργηση και συγχώνευση 21 οργανισμών του Δημοσίου, που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση στα μέσα του καλοκαιριού.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να είναι από τα πρώτα που θα φέρει η κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο τις αμέσως επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στα τέλη Αυγούστου ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των νομικών διατάξεων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο αρμόδιος υπουργός κ. Αν. Μανιτάκης σε συνεργασία με τον υφυπουργό κ. Μ. Βολουδάκη επέβλεψαν με ιδιαίτερη προσοχή τις διατάξεις για τη μεταφορά του προσωπικού, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις υπαλλήλων που θα προσμετρούνταν ως προσλήψεις στην αναλογία «1:5».

Οι 21 φορείς που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο είναι:

Συγχώνευση σε ενιαίο εθνικό φορέα εξωστρέφειας με έδρα τη Θεσσαλονίκη του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης και της HELEXPO.

Συγχώνευση σε έναν φορέα του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης, του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης και του Ελληνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας.

Κατάργηση του Ινστιτούτου Οικονομίας Κατασκευών και ενσωμάτωση στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Συγχώνευση του Κέντρου Ερευνας Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας με το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Συγχώνευση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Κατάργηση και απορρόφηση από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επικοινωνίας Πληροφόρησης και Πολιτισμού, του Εθνικού Κέντρου Χαρτών και Χαρτογραφικής
Κληρονομιάς και της Εθνικής Χαρτοθήκης.

Συγχώνευση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας με την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης.

Κατάργηση και ενσωμάτωση στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για Εκτελέσεις Αρχαιολογικών Εργων.

Κατάργηση και ενσωμάτωση στο υπουργείο Τουρισμού του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Κατάργηση και μεταφορά αρμοδιοτήτων στο ΥΕΘΑ της Ελληνικής Θαλάσσιας Ενωσης.

Συγχώνευση των 29 Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών σε 14 φορείς.

Συγχώνευση των 39 Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας σε 13.

Συγχώνευση σε ενιαίο φορέα των 65 Κεφαλαίων Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών.

Συγχώνευση σε ενιαίο φορέα των 63 Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων.

Οι 21 φορείς αποτελούνται από 213 νομικά πρόσωπα ανά την επικράτεια, που θα συγχωνευτούν σε 9 ομάδες φορέων, αποτελούμενες από 34 νομικά πρόσωπα.

Στους οργανισμούς αυτούς απασχολούνται συνολικά 5.256 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα μεταταχθούν υποχρεωτικά στους νέους φορείς ή στα υπουργεία που μεταφέρονται οι υπηρεσίες χωρίς απολύσεις, ενώ τέλος θα σημάνει για τους περίπου 800 συμβασιούχους που δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.
Υπολογίζεται ότι θα υπάρξουν σημαντικές εξοικονομήσεις από τα λειτουργικά κυρίως έξοδα των υπό συγχώνευση φορέων, αφού σήμερα ο κρατικός προϋπολογισμός τούς επιχορηγεί αθροιστικά με περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ (39.383.877 ευρώ).

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σφυρί μέσα σε βράχο 75 εκατομμυρίων ετών


Το σιδερένιο κεφάλι και η ξύλινη λαβή του είναι στερεοποιημένα σε ψαμμίτη.

Οι μελέτες δείχνουν ότι το μέταλλο έχει κατασκευαστεί με μία μορφή σιδήρου που δεν θα μπορούσε να υπήρχε στις σημερινές ατμοσφαιρικές συνθήκες. Θεωρείται ότι πριν από τον κατακλυσμό η ατμόσφαιρα μας ήταν δύο φορές πιο συμπιεσμένη από την τρέχουσα πυκνότητα και επίσης δεν υπήρχε υπέρυθρη ακτινοβολία.


Τον Ιουνίου του 1934, η οικογένεια Χαν ανακάλυψε ένα βράχο που προεξοχεί από ένα πέτρωμα δίπλα σε ένα καταρράκτη έξω από το Λονδίνο του Τέξας. Το πέτρωμα δημιουργήθηκε 75 - 100.000.000 χρόνια πριν,κατά την Κρητιδική περίοδο.Την προσοχή τους τράβηξε ένα κομμάτι ξύλου που προεξείχε από το βράχο. Ο βράχος χωρίστηκε και έτσι το σφυρί με ξύλινη λαβή ήρθαν στο φως.

Το ασυνήθιστο αντικείμενο που αποτελούταν από σίδηρο 96%, 2,6% το χλώριο και το θείο 0,74% (χωρίς άνθρακα). Ο σίδηρος φαίνεται να είναι πολύ καθαρός, χωρίς την παρουσία φυσαλίδων.

Το περίεργο είναι ότι η σύγχρονη βιομηχανία, αδυνατεί να παράγει αντικείμενα τέτοιας ποιότητας, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των δοκιμών που δείχνουν γις φυσαλίδες και τις παραλλαγές της πυκνότητας.

Επιπλέον, πώς θα μπορούσε ένα σφυρί να κατασκευάστηκε 75 εκατομμύρια χρόνια πριν; Το μυστήριο παραμένει.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...