Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ποιος είναι ο εκλεκτός του Ομπάμα για τη θέση του πρεσβευτή στην Ελλάδα

Διπλωμάτης καριέρας,γνώστης των ελληνικών θεμάτων, πρώην δημοσιογράφος. Ο άνθρωπος που προτείνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα για τη θέση του πρεσβευτή της χώρας στην Ελλάδα είναι ο Ντέβιντ Πιρς.

Ο κ. Πιρς, ο οποίος από τον περασμένο Ιανουάριο είναι αναπληρωτής ειδικός απεσταλμένος για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, θα καταθέσει σε ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας για την απαιτούμενη έγκριση του διορισμού του. Της Επιτροπής προεδρεύει ο γνωστός υποστηρικτής των ελληνικών θεμάτων, Δημοκρατικός γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, γίνονται προσπάθειες η ακρόαση να γίνει πριν την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών. Επειδή όμως βρίσκονται σε αναμονή ακροάσεις άλλων περίπου τριάντα προτεινόμενων από τον Αμερικανό ηγέτη για πρεσβείες σε διάφορες χώρες, ενδέχεται η ακροαματική διαδικασία στη Γερουσία για τον κ. Πιρς να καθυστερήσει και να μετατεθεί για το φθινόπωρο.

Ο σημερινός πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, ο οποίος υπηρετεί στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας από το Σεπτέμβριο του 2010, έχει ήδη λάβει παράταση της παραμονής του για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Ντέιβιντ Πιρς (David D. Pearce) γεννήθηκε το 1950 στο Πόρτλαντ της πολιτείας Μέιν. Το 2008 με 2011 υπηρέτησε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλγερία και στη συνέχεια για ένα σχεδόν χρόνο διορίστηκε βοηθός επικεφαλής της αποστολής στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Θεωρείται γνώστης ελληνικών ζητημάτων, αφού το διάστημα 1985-1987 ήταν υπεύθυνος του γραφείου για την Ελλάδα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πιο πριν υπηρέτησε στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Το 2005-2008 διετέλεσε σύμβουλος πολιτικών θεμάτων στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρώμη. Τότε, ήταν και ειδικός απεσταλμένος για το Ιράκ. Το 2003-2005 υπηρέτησε σε διπλωματικές αποστολές σε Ισραήλ, Συρία, Ντουμπάι και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μεταξύ των θέσεων που υπηρέτησε ήταν και βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις το 1991.

Ο κ. Πιρς σπούδασε δημοσιογραφία στο Bowdoin College, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Πριν την ένταξή του στο διπλωματικό σώμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το 1982, εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε αρκετά έντυπα για μια δεκαετία και διετέλεσε ανταποκριτής, καθώς και σε διευθυντικές θέσεις. Μεταξύ άλλων, εργάστηκε στους δημοσιογραφικούς οργανισμούς: Associated Press, United Press International, Rome Daily American, National Geographic Society και Washington Post. Ο κ. Πιρς είναι και συγγραφέας βιβλίου για τη διπλωματία και τα ΜΜΕ.



iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυτά είναι τα επιδόματα που φορολογούνται για πρώτη φορά

Χιλιάδες πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για επιδόματα που μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητα, αφού θα συνυπολοσιστούν για την έκακτη εισφορά. Δείτε ποια είναι και πόσο θα πληρώσετε.

Με εισφορά αλληλεγγύης από 1% έως 4% θα φορολογηθούν φέτος χιλιάδες πολίτες οι οποίοι θα κληθούν να δηλώσουν φέτος στην εφορία μία σειρά επιδομάτων και κοινωνικών παροχών. Σημειώνεταιι ότι από φέτος, είναι υποχρεωτική η αναγραφή στη φορολογική δήλωση όλων των εισοδημάτων είτε αυτά απαλλάσσονται της φορολογίας είτε φορολογούνται με ειδικό τρόπο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, τα εισοδήματα αυτά θα συναθροιστούν με τα υπόλοιπα φορολογητέα εισοδήματα του φορολογούμενου και θα επιβαρυνθούν στο σύνολό τους με εισφορά αλληλεγγύης που διαμορφώνεται σε 1% για ετήσιο εισόδημα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, σε 2% για ετήσιο εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ, σε 3% για ετήσιο εισόδημα από 50.001 ευρώ έως 100.000 ευρώ και με 4% για ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται, σε όλα τα εισοδήματα, ακόμη και τα απαλλασσόμενα, εκτός από τις εξαιρέσεις που ρητά ορίζονται στο νόμο.

Όσα από τα επιδόματα - βοηθήματα αποτελούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΦΕ εισόδημα, ακόμη κι αν απαλλάσσονται της φορολογίας, δηλώνονται υποχρεωτικά στον κωδικό 659-660 της δήλωσης (έντυπο Ε1) με βάση τις διατάξεις της παραγρ. 6 του άρθρου 62 του ΚΦΕ, όπως τροποποιήθηκε με τον ν.4110/2013 και συνεπώς υπόκεινται στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τις υφιστάμενες διατάξεις του ΚΦΕ, συγκεκριμένα την παραγρ. 5 του άρθρου 6, αποτελούν εισόδημα απαλλασσόμενο της φορολογίας οι συντάξεις αναπήρων πολέμου, το εξωιδρυματικό επίδομα, η ισόβια σύνταξη, το επίδομα πολύτεκνων, το ΕΚΑΣ, το επίδομα επικίνδυνης εργασίας.

Ποιοι εξαιρούνται

Προκειμένου ένας άνεργος να απαλλαγεί από την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, πρέπει να πληρούνται όλες οι παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Να λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ή να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο των ανέργων του εν λόγω οργανισμού για τουλάχιστον 12 συνεχόμενους μήνες, ούτως ώστε να χαρακτηρίζεται μακροχρόνια άνεργος. Οι προϋποθέσεις αυτές πρέπει να συντρέχουν στο πρόσωπο του κατά την 30/04/2013, για να υπάρχει και για το τρέχον οικονομικό έτος ένα σημείο αναφοράς, κοινό για όλους τους φορολογούμενους. Συνεπώς μακροχρόνια άνεργος, για την εφαρμογή του νόμου κατά το οικονομικό έτος 2013, νοείται αυτός που είναι συνεχόμενα εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ, τουλάχιστον από 30/04/2012 έως και 30/4/2013.

β) Να μην έχει κατά το χρόνο της βεβαίωσης της εισφοράς πραγματικά εισοδήματα, γεγονός που το δηλώνει υπεύθυνα ο φορολογούμενος, μαζί με την αίτηση απαλλαγής του από την εισφορά που θα υποβάλλει στη Δ.Ο.Υ. (μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος) και θα ελεγχθεί κατά την υποβολή της φορολογικής του δήλωσης κατά το επόμενο οικονομικό έτος.



http://in-fo-stires.blogspot.gr/
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κοινωνικός Τουρισμός 2013: Οι δικαιούχοι και τα δικαιολoγητικά

Ξεκινάει από τον Ιούλιο η πρώτη φάση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του ΕΟΤ και του υπουργείου Τουρισμού, που θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2013 και αφορά 43.000 δικαιούχους. Η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2014 και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2014.

Η πρώτη φάση διαθέτει δύο προγράμματα. Ένα για εξαήμερες διακοπές και ένα για την τρίτη ηλικία.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος εξαήμερων διακοπών είναι:

• Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ.

• Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της.

• Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, πρώην ΤΑΕ οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας. Εξαιρούνται οι ασφαλισμένοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, του Ταμείου Νομικών

• Συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε., το οποίο ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες, ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε., πρώην ΤΑΕ Τ.Σ.Α.,ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ και οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας

• Οι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ

• Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/1978 ως 31/12/2005

• Άτομα τα οποία είναι ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη.

• Άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενοι του ΙΚΑ προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό.

• Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων.

• Πολύτεκνοι (τέσσερα τέκνα και άνω): Οι πολύτεκνοι που ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων δικαιούνται δελτίου για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο για ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους»

Δικαιολογητικά

Οι δικαιούχοι, προκειμένου να λάβουν Δελτία του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» Εξαήμερων Διακοπών, θα πρέπει να προσκομίσουν στα ΚΕΠ τα παρακάτω δικαιολογητικά:

• Φωτοαντίγραφο, του εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους 2012 που αφορά εισοδήματα του 2011 ή φωτοαντίγραφο της φορολογικής δήλωσης του έτους 2013 που αφορά εισοδήματα του 2012 για όσους έκαναν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση το 2013.

Δεν υποχρεούνται στην προσκόμιση εκκαθαριστικού σημειώματος τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω, και οι πολύτεκνοι.

• Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας .

• Φωτοαντίγραφα των βιβλιαρίων ασθενείας σε ισχύ από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία του ασφαλισμένου και των προστατευομένων μελών
του.

• Απόδειξη κράτησης μέσω Τράπεζας σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και αναφέρονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του Ε.Ο.Τ., για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το κατάλυμα συμμετέχει στο Πρόγραμμα.

 Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει κάποιουποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του δικαιούχου μπορεί να υποβληθεί απόδειξη κράτησης μέσω ΕΛ.ΤΑ. η οποία όμως θα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου ότι πρόκειται για κράτηση σε συγκεκριμένο κατάλυμα καθώς και με απόδειξη καταβολής μέσω e-banking.



patrisnews.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...