Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Κυβέρνηση μέχρι αύριο το μεσημέρι


Κορυφώνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, με όλες τις πληροφορίες και εκτιμήσεις να συγκλίνουν για εξεύρεση οριστικής λύσης μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, οπότε και εκπνέει η προθεσμία, που έχει ο Αντώνης Σαμαράς με τη διερευνητική εντολή. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί αύριο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και εφόσον έχει, όπως όλα δείχνουν, εξασφαλίσει τη συμφωνία ικανών δυνάμεων, για να συγκροτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τότε θα λάβει και εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ήδη υπάρχουν οι βασικές παράμετροι της συμφωνίας του Αντώνη Σαμαρά ΝΔ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ και οι δύο αναμένουν τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη να συμμετάσχει στο σχήμα συνεργασίας. Ο κ. Κουβέλης έχει ζητήσει χρόνο για να λάβει και την τελική έγκριση των συλλογικών οργάνων του κόμματός του και προς τούτο απόψε συνεδριάζει η κεντρική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιφυλάξεις στελεχών, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να κάμπτονται, όμως βουλευτές όπως οι Γιάννης Πανούσης, Νίκος Τσούκαλης, Οδυσσέας Βουδούρης και άλλοι εξακολουθούν να έχουν ενστάσεις.

Οι τρεις αρχηγοί βρίσκονται σε συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες, προκειμένου να διευθετηθούν δύο ειδών θέματα, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Το πρώτο θέμα αφορά στις προγραμματικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης με σημεία αιχμής τα αιτήματα του κ. Κουβέλη για τη θέσπιση της απλής αναλογικής και τη διαμόρφωση νέας πολιτικής για τη λαθρομετανάστευση.

Το δεύτερο θέμα αφορά στα πρόσωπα, όπου εκτυλίσσεται ένα άγριο παρασκήνιο. Αυτή η διαδικασία ίσως πάρει κάποιο χρόνο, καθώς τόσο ο Φώτης Κουβέλης, όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσεγγίζουν τη στελέχωση με πολλές επιμέρους επισημάνσεις. Ο μεν κ. Κουβέλης δεν θέλει σε πόστα κλειδιά πρόσωπα, που προκαλούν το κεντροαριστερό κοινό, ούτε και υπουργούς της τελευταίας περιόδους, φωτογραφίζοντας παράγοντες των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Ο κ. Βενιζέλος δεν επιθυμεί κατ’ αρχήν να τροφοδοτήσει το κόμμα του με στελέχη πρώτης γραμμής, ενώ προωθεί πρόσωπα όπως τη Φώφη Γεννηματά και τον Γιώργο Ζανιά, καθώς και νυν υπηρεσιακούς υπουργούς της επιλογής του ΠΑΣΟΚ όπως τον Γιάννη Στουρνάρα και Ναπολέοντα Μαραβέγια. Ενδεικτικό της διάθεσης του κ. Βενιζέλου είναι ότι ο ίδιος απέρριψε τις σκέψεις να αναλάβει αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών και στη νέα κυβέρνηση!  

Τους υπηρεσιακούς υπουργούς Αντώνη Μανιτάκη (για το Δικαιοσύνης) και Αντώνη Ρουπακιώτη (για το Εργασίας) φαίνεται να προκρίνει η ΔΗΜΑΡ.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Είμαι μικροτσούτσουνη κομπλεξάρα!"


Με ειρωνικό ύφος ο επικεφαλής της Δημιουργίας Ξανά, χρησιμοποιεί ακόμη και χυδαίες εκφράσεις για να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του προδότη, δοσίλογο, γερμανοτσολιά, σκουλήκι που έκλεψε την ψήφο σας για δικό του όφελος, αλήτη, χαμερπή, κάθαρμα, μικροτσούτσουνη κομπλεξάρα.


Αναλυτικά η επιστολή του κ. Τζήμερου:

«ΗΤΤΑ, ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Απέτυχα. Είμαι λοιπόν έτοιμος να υποστώ τις συνέπειες. Διαλέξτε: την κεφαλή επί πίνακι, απαγχονισμό στην κεντρική πλατεία, ανασκολοπισμό ή κάτι άλλο πιο πρωτότυπο; Τι διάολο δημιουργικοί είμαστε; Δεν θα βρούμε έναν βασανιστικό (και φαντασμαγορικό – προς παραδειγματισμό) τρόπο;

Σε καμιά περίπτωση δεν συνέβαλε η πόλωση. Τι κι αν άνθρωποι που ήταν από την πρώτη μέρα στη «Δημιουργία» έκαναν έκκληση να ψηφίσουμε Ν. Δημοκρατία; Τι κι αν γνωστοί, φίλοι και συγγενείς ξεκαθάριζαν: εσάς πιστεύουμε, τον Σαμαρά δεν θέλουμε ούτε ζωγραφιστό να τον δούμε, αλλά θα τον ψηφίσουμε για να κόψουμε τον δρόμο στους παρανοϊκούς... Τίποτε από αυτά δεν έχει σημασία. Έπρεπε να βρω τον τρόπο – εγώ προσωπικά – να τους πείσω και να πείσω επίσης κι όλο το σάπιο ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει Τσίπρα ώστε να υπάρχει απειλή. Δεν το έκανα. Δικό μου λάθος.

Σε καμιά περίπτωση δεν συνέβαλε το εσωτερικό «ξεκατίνιασμα». Έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη στο καταστατικό, πως όποιος διαφωνεί κάνει πραξικόπημα στο Facebook, στέλνει επιστολές σε όλα τα ΜΜΕ, κατηγορεί χυδαία τους πάντες, αφήνει υπονοούμενα ότι θα δεχτεί «μαφιόζικα» αντίποινα (!) η οικογένειά του, και οργανώνεται με τους υπόλοιπους για να παραιτούνται ένας κάθε μέρα, ώστε να υπάρχει τροφή για τους αδηφάγους Bloggers. Έτσι έπρεπε, ώστε οι σοβαροί άνθρωποι να μπαίνουν στο group και να θαυμάζουν το επίπεδο εσωτερικής μας δημοκρατίας. Δεν υπήρχε τέτοια πρόβλεψη. Δικό μου λάθος.

Σε καμιά περίπτωση δεν συνέβαλε η λάσπη. Έπρεπε να έχω εξασφαλίσει γραπτές βεβαιώσεις από όλα θρησκεύματα και τις αιρέσεις απανταχού της γης ότι δεν είμαι μέλος τους, να τα αναρτήσω σε περίοπτη θέση στο βιογραφικό μου και να τα στείλω σε κάθε δαιμόνιο ρεπόρτερ – με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής.

Έπρεπε επίσης να ξέρω ότι στη χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα, το να υποστηρίζεις ότι η απάντηση που δίνει ή δεν δίνει κάθε άνθρωπος στα μεγάλα ερωτήματα της Ύπαρξης είναι προσωπικό του θέμα και ναι, αφού επιμένετε, εγώ τυπικά είμαι βαφτισμένος Χριστιανός Ορθόδοξος αλλά στην προσέγγιση του Επέκεινα, προτιμώ τον δρόμο της φιλοσοφίας, ωστόσο αναγνωρίζω τη σημασία της Ορθοδοξίας στη διαμόρφωση της εθνικής μας φυσιογνωμίας, αλλά παράλληλα υποστηρίξω την ανεξαρτησία της εκκλησίας από το Κράτος – πού πάω και τα λέω όλα αυτά; Αφού θα κάνω εχθρούς και τους μεν και τους δε! Δεν θα μπορούσα να ανάψω ένα κεράκι (ας ήταν και με το ποτηράκι όπως ο ΓΑΠ...) και να φωνάξω και τα κανάλια, να τελειώσει η ιστορία; Τι τις ήθελα αυτές τις σύνθετες έννοιες; Έπρεπε επίσης να μην έχω πει μόνο σε 7 προεκλογικές (πριν τις εκλογές του Μαΐου) ομιλίες και συνεντεύξεις πως δεν έχω πτυχίο της ΑΣΟΕΕ. Έπρεπε να το λέω κάθε φορά που συστήνομαι: «Γεια σας, Θάνος Τζήμερος, δεν έχω πάρει το πτυχίο της ΑΣΟΕΕ.» Δικό μου λάθος.

Σε καμία περίπτωση δεν συνέβαλαν τα οργανωμένα συμφέροντα των ΜΜΕ, που με παρουσίασαν τουλάχιστον ως τέρας – δημόσιο κίνδυνο ή που μου την είχαν «στημένη». Έπρεπε να ξέρω πώς παίζεται το παιχνίδι. Ή να έχω περισσότερα να «προσφέρω» από τον «ανταγωνισμό» ή να αποσυρθώ. Έπρεπε να μην έχω στο παρελθόν καμία επαγγελματική δραστηριότητα. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έχω προβλέψει πριν από 10 χρόνια όταν τύπωνα ένα επιστημονικό έντυπο μιας εταιρείας που ανήκε σε έναν Όμιλο, ότι 10 χρόνια μετά ο επί κεφαλής του Ομίλου, τον οποίο ουδέποτε συνάντησα, θα ήταν φυγόδικος και θα βρίσκονταν «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι που θα με παρουσίαζαν ως τον «φίλο του λαμόγιου». Ήδη στις νέες επαγγελματικές συνεργασίες ζητάω τη γνώμη μέντιουμ με κληρονομικό χάρισμα με 10ετή πρόβλεψη. Θα έπρεπε να το είχα κάνει προ 20ετίας τουλάχιστον. Δικό μου λάθος.

Σε καμία περίπτωση δεν συνέβαλε η πίεση του χρόνου. Έπρεπε να βρω τον τρόπο μέσα σε 100 μέρες να οργανώσω ένα κόμμα με χιλιάδες μέλη και φίλους ώστε να πάρει μέρος σε 2 εκλογές, να αξιολογήσω τους πάντες, να δώσω ρόλο σε όλους, να έχω ψάξει το παρελθόν τους (το πολιτικό, το ιδεολογικό, το επαγγελματικό...) να βρω τρόπο να τοποθετήσω 20 τουλάχιστον υποψήφιους σε 4 εκλόγιμες θέσεις, να απαντάω σε 500 περίπου e-mail τη μέρα και σε 200 μηνύματα στο FB, να δίνω συνεντεύξεις σε 20 περίπου ΜΜΕ τη μέρα να ταξιδεύω σε όλη την Ελλάδα για να είμαι σε επαφή με τη βάση, με τους τοπικούς φορείς (δήμους επιμελητήρια, συλλόγους, σωματεία) να είμαι ταυτόχρονα στην Αθήνα, να διευθύνω τα εσωκομματικά, να καταπραΰνω τους δυσαρεστημένους, να εμψυχώνω τους «πεσμένους» να ποστάρω στο FB, να κάνω συναντήσεις με όλους τους «επώνυμους» που ήθελαν να προσφέρουν αλλά ζητούσαν να δουν εμένα αποκλειστικά διότι δεν ήθελαν να «εκτεθούν», να ταξιδεύω στο εξωτερικό, να συναντιέμαι με παράγοντες της ΕΕ, με τον Πατριάρχη, να γράφω συνεντεύξεις, ομιλίες, ανακοινώσεις, να εκπαιδεύω τα στελέχη της ΔΞ , να παίρνω στρατηγικές αποφάσεις που να είναι όλες αλάνθαστες και με μηδενικό περιθώριο λάθους. Τι κι αν μείωσα το χρόνο του ύπνου σε 2-3 ώρες το 24ωρο για 3 ολόκληρους μήνες, τι κι αν κατάργησα την έννοια της ξεκούρασης, τι κι αν είχε να με δει το σπίτι μου βδομάδες ολόκληρες, τι κι αν έβαλα την (υγιέστατη) εταιρεία μου στον αυτόματο πιλότο χάνοντας και δουλειές και πελάτες... Θα έπρεπε να βρω τον τρόπο να κάνω το 24ωρο 124ωρο ή να εργάζομαι ταυτοχρόνως και σε ένα παράλληλο σύμπαν. Δεν τον βρήκα. Δικό μου λάθος.

Για όλα αυτά αναγνωρίζω πως είμαι προδότης, προδότης, προδότης (μπορείτε να το συνεχίσετε εσαεί), δοσίλογος, γερμανοτσολιάς, σκουλήκι που έκλεψε την ψήφο σας για δικό του όφελος, αλήτης, χαμερπής, κάθαρμα, μικροτσούτσουνη κομπλεξάρα, ότι θα πρέπει να επισκέπτομαι γναθοχειρουργό κάθε φορά που θα με πετυχαίνουν διάφοροι Χρυσαυγιτικής «διαλεκτικής», όλα αυτά σταχυολογώντας τα... ηπιότερα από τα μηνύματα που δέχομαι. Εν τω μεταξύ, όλοι εσείς που πέσατε να κατασπαράξετε με λύσσα το πρώτο κόμμα που έγινε από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, επειδή δεν τα έκανε όλα ακριβώς όπως τα είχατε στο μυαλό σας, να χαίρεστε την ανανέωση του πολιτικού σκηνικού που προέκυψε με την ψήφο σας ή με την αποχή σας.

Θα επανέλθω, με επόμενο σχόλιο, γιατί η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! τώρα ξεκινάει!!!»


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επιστρέφει στην Ελλάδα η τρόικα


Στην ανάγκη να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση στην Ελλάδα, ώστε στη συνέχεια να αρχίσουν οι σχετικές συζητήσεις με την τρόικα επί της πρώτης αξιολόγησης της εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος, αναφέρθηκε σήμερα, στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ.
Όπως τόνισε ο κ. Αλταφάζ, το ζητούμενο αυτών των συζητήσεων, που θα πρέπει να αρχίσουν σύντομα, είναι να γίνει μια αποτίμηση του που βρισκόμαστε σε ότι αφορά την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, προκειμένου να αποφασιστούν από κοινού τα επόμενα βήματα.
Είναι σημαντικό, τόνισε, η νέα κυβέρνηση να αναλάβει την πλήρη ιδιοκτησία του προγράμματος, με στόχο να ξαναμπεί η χώρα στον σωστό δρόμο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν σημείωσε ότι η Επιτροπή δεν προβαίνει σε εικασίες επί των δυνατοτήτων να υπάρξει νέο Μνημόνιο, τη στιγμή μάλιστα που μόλις πριν από λίγους μήνες αποφασίστηκε το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Ωστόσο, αρμόδιες πηγές της ευρωζώνης τόνισαν σήμερα ότι, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση στην Ελλάδα, ένας από τους στόχους της συνεδρίασης του Γιουρογκρούπ, την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο, είναι η έναρξη συζήτησης επί ενός «νέου Μνημονίου» καθώς διαπιστώνεται η ανάγκη για προσαρμογές στο πρόγραμμα, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και την πορεία των φορολογικών εσόδων.
Όπως διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές, στόχος αυτών των συζητήσεων, που θα ολοκληρωθούν με τις σχετικές υπογραφές, εντός του καλοκαιριού, είναι να υπάρξει διαφάνεια και ασφάλεια στην εφαρμογή του προγράμματος, ένα νέα Μνημόνιο που θα είναι αποδεκτό από τις δύο πλευρές και θα αφορά, μεταξύ άλλων, και το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των δόσεων της βοήθειας, σημείωναν οι ίδιες πηγές.


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έρχεται... λυπητερή 1.450 ευρώ για 650.000 φορολογούμενους


Τώρα που τελειώσαμε με τις εκλογές έρχεται και ο... λογαριασμός, αφού 650.000 χρεωστικά εκκαθαριστικά έχουν πάρει το δρόμο τους!

Έως σήμερα, η στοιχεία η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει παραλάβει περίπου 980.000 φορολογικές δηλώσεις επί συνόλου 5,5 εκατομμυρίων. Από αυτές, έχουν εκκαθαριστεί 650.000 δηλώσεις που προβλέπουν φόρο 945 εκατ. ευρώ. Δηλαδή σχεδόν 1.450 ευρώ ανά φορολογούμενο! 

Υπάρχουν βέβαια και οι... τυχεροί! 87.000 φορολογούμενοι όχι μόνο δε θα πληρώσουν, αλλά δικαιούνται και επιστροφή φόρου 574€! Στους «τυχερούς» προσθέστε και τους 245.000 φορολογούμενους που ούτε θα πάρουν επιστροφή αλλά ούτε και θα πληρώσουν εφορία, αφού το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της δήλωσής τους ήταν μηδενικό.

Όλα αυτά είναι μόνο η αρχή. Γιατί τις επόμενες μέρες θα σταλεί η δεύτερη παρτίδα με 480.000 εκκαθαριστικά σημειώματα. 

Η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων λήγει στις 16η Ιουλίου, ενώ όσοι θα καταθέσουν χειρόγραφα τη δήλωσή τους, η προθεσμία λήγει στις 2 Ιουλίου.

Το Δημόσιο ελπίζει ότι φέτος θα εισπράξει 5,1 δισ. ευρώ από τις επιστροφές φόρου. Ευελπιστεί δηλαδή να αυξήσει κατά 4 δισ. ευρώ τα έσοδά του σε σχέση με πέρυσι.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...