Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Οι αεροσυνοδοί έκαναν επίδειξη αλά Gaga – Δείτε ξεκαρδιστικό video






Οι όμορφες Κινέζες αεροσυνοδοί της Capital Airlines έδειξαν στους επιβάτες πως να βάλουν τις ζώνες τους αλλά και που βρίσκονται οι έξοδοι κινδύνου του αεροσκάφους τραγουδώντας και χορύοντας σαν την Lady GaGa και την Katy Perry.
 









Το τραγούδι και οι χορευτικές κινήσεις των αεροσυνοδών ''απογείωσαν'' τους επιβάτες της πτήσης ενώ με το video αυτό γίνεται ''χαμός'' στο Internet.
 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γιατί είναι Βούδας ο Καραμανλής και Μαοϊστής ο Πάγκαλος




"Βούδας" ο Καραμανλής , "Μαοϊστής της γαλλικής σχολής " ο Πάγκαλος, μας λένε τα αρχεία της Wikileaks.








¨Όμως δεν μας είπαν κάτι καινούριο, τα ξέραμε αυτά κι εμείς από καιρό. Αν πρόσθεταν για τον Καραμανλή και το "Πότε Βούδας, πότε Κούδας", λόγω και των ποδοσφαιρικών του ενδιαφερόντων, θα ήταν 100% μέσα στην καταγραφή τους.

Ποιος ... βλέπει το βλέμμα του Καραμανλή και δεν λέει ότι είναι , όχι μόνο "μικρός Βούδας", αλλά ένας " μεγάλος Βούδας";

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει ασπασθεί από χρόνια τον βουδισμό και τον βοδισμό, είναι πασίγνωστο αυτό.

Πολλοί συνδυάζουν τον βουδισμό, με ότι δεν μιλάει πολύ, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι όταν τρώνε , δεν μιλάνε. Και ο Καραμανλής, μόνο τρώει και δεν μιλάει καθόλου.

Η λέξη Βούδας στην αρχαία Ινδική γλώσσα, σημαίνει ο «Αφυπνισμένος» ή «Φωτισμένος», αλλά στην Ελληνική ο "Κουρασμένος" . Και τον Βούδα και στον Καραμανλή, διακρίνουμε στο πρόσωπό τους την "Νιρβάνα".'Αλλωστε ο κινηματογράφος Νιρβάνα , ήταν ο αγαπημένος για το δικό μας Βούδα.

Ο Πάγκαλος χαρακτηρίζεται στα wikileaks μαοϊστής της γαλλικής σχολής. Οι Αμερικανοί είχαν προβλέψει δηλαδή από καιρό, ότι θα πέσει το ξεφωνητό στο Παρίσι από τους φοιτητές ή Συριζαίους. Πολύ μπροστά οι άνθρωποι.

Ο Πάγκαλος είναι και ο "Μεγάλος Τιμονιέρης" της κυβέρνησης , από τη θέση του αντιπροέδρου και οπαδός της κινέζικης σοφίας. Έχουν μείνει στην ιστορία του Μάο και του Πάγκαλου, με τις ατάκες-αποφθέγματά τους:

«Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις και καλά γιαούρτια»


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο Καντάφι βομβαρδίζει την Μιζουράτα - Πληροφορίες για νεκρά γυναικόπαιδα - Οι επιχειρήσεις των συμμάχων στη Λιβύη...επί χάρτου




Στρατιωτικές δυνάμεις πιστές στον συνταγματάρχη Καντάφι βομβαρδίζουν την πόλη Μιζουράτα της δυτικής Λιβύης, που τελεί υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, και υπάρχουν νεκροί, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά που επέβαιναν σε αυτοκίνητο που επλήγη, δήλωσε κάτοικος της πόλης στο πρακτορείο Ρόιτερς.

"Η κατάσταση εδώ και πολύ κακή. Τανκς άρχισαν να βομβαρδίζουν την πόλη σήμερα το πρωί... ελεύθεροι σκοπευτές παίρνουν επίσης μέρος στις επιχειρήσεις. Ενα ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητο χτυπήθηκε και σκοτώθηκαν τέσσερα παιδιά που επέβαιναν, το μεγαλύτερο ήταν 13 ετών", δήλωσε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ο κάτοικος που ονομάζεται Μοχάμεντ και βρισκόταν έξω από το νοσοκομείο της πόλης.



Το onalert συγκέντρωσε από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά sites και πρακτορεία τους χάρτες του πολέμου. Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τι διαβάζουν και πως ενημερώνονται οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί, για τις φάσεις της επιχείρησης “Αυγή της Οδύσσειας”.

Ποια και πόσα αεροπλάνα χρησιμοποιούν οι σύμμαχοι, ποιοι είναι οι τομείς που θα χτυπήσει η κάθε χώρα ξεχωριστά, με τι όπλα, που και πως έχει διατάξει τις δυνάμεις του ο Καντάφι.



Στον εμπεριστατωμένο χάρτη της ηλεκτρονικής έκδοσης της Daily Mail μπορούμε να ενημερωθούμε για τις χώρες και τα όπλα που χρησιμοποιούνται.



Σε επιχειρησιακό επίπεδο αυτό που υποστηρίζει η αμερικανική πλευρά είναι οτι ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της διεθνούς στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη.
Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον θα ακολουθήσουν μικρότερης κλίμακας επιθέσεις εναντίον της λιβυκής αεράμυνας ενώ το κέντρο βάρους μετατοπίζεται στην διεύρυνση της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων. Παράλληλα, οι ξένες δυνάμεις θα προετοιμάσουν το έδαφος για μια ανθρωπιστική αποστολή.



Συνέλαβαν πάλι ξένους δημοσιογράφους

Αγνοούνται από το βράδυ της Παρασκευής. Τους κατέβασαν με την απειλή όπλων από το αυτοκίνητο αν και φώναζαν πως ήταν δημοσιογράφοι...
Τρεις δυτικοί δημοσιογράφοι, δύο απεσταλμένοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και ένας φωτογράφος του πρακτορείου Getty Images, που καλύπτουν τα γεγονότα στη Λιβύη,συνελήφθησαν στις 19 Μαρτίου στην περιοχή του Τομπρούκ από τον λιβυκό στρατό, σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού του αυτοκινήτου που τούς μετέφερε.

Oλονύχτιοι βομβαρδισμοί

Οι συμμαχικές δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση " Αυγή της Οδύσσειας ", για την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη Λιβύη, έπληξαν δύο εγκαταστάσεις με ραντάρ της Λιβυκής αεράμυνας, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι,στα ανατολικά της χώρας κοντά στην πόλη της Βεγγάζης, αργά τη νύχτα της Δευτέρας, όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα.



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 22 Μαρτίου




1622: Η σφαγή της Τζέιμσταουν: Ινδιάνοι της φυλής των Αλγοκίων σκοτώνουν 347 άγγλους αποίκους στην Τζέιμσταουν της Βιρτζίνια, το ένα τρίτο το κατοίκων της αποικίας.
1919: Ιδρύεται το Λιμενικό Σώμα.
1963: Στη Βρετανία ξεσπά το «σκάνδαλο Προφιούμο». Ο υπουργός Πολέμου Τζον Προφιούμο κατηγορείται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με την επαγγελματία του είδους Κριστίν Κέλερ, η οποία διατηρούσε παράλληλο δεσμό με σοβιετικό διπλωμάτη στο Λονδίνο.
1963: Οι Beatles κυκλοφορούν το πρώτο άλμπουμ τους υπό τον τίτλο «Please Please Me».
1975: Παραπέμπονται σε δίκη οι πρωταίτιοι του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου του 1967 με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
1982: Ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο.
  • Γεννησεις
1943: Τζορτζ Μπένσον, αμερικανός κιθαρίστας της τζαζ.
1948: Άντριου Λόιντ Γουέμπερ, βρετανός συνθέτης μιούζικαλ. («Γάτες»)
1950: Γκόραν Μπρέγκοβιτς, σέρβος συνθέτης.
  • Θανατοι
1687: Ζαν Μπατίστ Λουλί, γάλλος συνθέτης. [γεν. 28/11/1632]
1832: Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκέτε, γνωστός στην Ελλάδα και ως Ιωάννης Γείθιος, γερμανός φιλόσοφος και συγγραφέας. («Φάουστ») [γεν. 28/8/1749]
1985: Σπύρος Βασιλείου, ζωγράφος. [γεν. 1903]
Πηγή sansimera
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Gay προορισμός η Ελλάδα;

Gay προορισμός η Ελλάδα;

Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να ξανακάνει την Ελλάδα δημοφιλή προορισμό, διαβλέποντας το αυτονόητο πως ο τουρισμός είναι η μοναδική πτυχή οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα που έχει μέλλον. Καιρός λοιπόν για ένα προσοδοφόρο τουριστικό άνοιγμα. 

Η gay αγορά είναι μια από τις πιο δυνατές του πλανήτη, οπότε τα «pink dollars» θα είναι σύμφωνα με την εφημερίδα «Αποκαλύψεις», ο βασικός λόγος που ο Παύλος Γερουλάνος ταξίδεψε και θα ταξιδέψει ξανά στην Αμερική.

Η ανάπτυξη του gay τουρισμού στην Ελλάδα είναι στις προτεραιότητες του ΥΠΠΟΤ και του ΕΟΤ, που καινοτομούν και φέτος με τη διοργάνωση του «Athens Rainbow Week»: μια εβδομάδα αφιερωμένη στους ομοφυλόφιλους της πατρίδας μας. Θεωρούν πως αυτό θα αποτελέσει ένα ικανό βήμα προς το εξωτερικό, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα της Μυκόνου και της Τήλου αποτελεί «όαση» για τους απανταχού gay. Άλλωστε, όπως το χρήμα δεν έχει πατρίδα, δεν έχει και σεξουαλικές προτιμήσεις.

Λέγεται ότι φέτος η αγοραστική δύναμη των ομοφυλοφίλων θα αγγίξει παγκοσμίως τα 835 δις. δολάρια, ενώ η πρόβλεψη για του χρόνου είναι 2 τρις.

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού δαπανάται στις πέντε προσφιλείς χώρες που έχουν νομιμοποιήσει το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών, οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των δημοφιλέστερων –για τους ομοφυλόφιλους-προορισμών.

Τα ροζ δολάρια πέφτουν λοιπόν στην Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Νότια Αφρική και τον Καναδά, όπου τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια καταφεύγουν για να επισημοποιήσουν τη σχέση τους, και ακολουθούν τα κλασσικά «vacation spots» της Μυκόνου, της Ίμπιζα και του Λονδίνου.

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Υπουργοί ακούνε παρελάσεις και… κάνουν μεταβολή

Υπουργοί ακούνε παρελάσεις και… κάνουν μεταβολή

Οι σκηνές με τα γιαούρτια, τις αποδοκιμασίες και την «προστατευτική» παρουσία των ΜΑΤ προκαλούν τρόμο στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ήδη ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σωτήρης Λύτρας βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Δημοκρατία, σε απόγνωση, καθώς αντιμετωπίζει τις συνεχείς αρνήσεις των υπουργών να εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Το φαινόμενο των αρνήσεων εντάθηκε μάλιστα από χθες το μεσημέρι, όταν έγιναν γνωστά τα επεισόδια κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σύρο. Ήδη είχαν προηγηθεί τα γεγονότα των Καλυβίων με τον κ. Πάγκαλο και τα γιουχαρίσματα στους άλλους υπουργούς την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Λύτρας έχει αναλάβει να καταρτίσει, όπως είθισται να κάνει κάθε φορά ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, τη λίστα των στελεχών που θα παραστούν για λογαριασμό της κυβέρνησης στια ανά την Ελλάδα παρελάσεις της Παρασκευής.

Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς εισέπραττε όμως το ένα «όχι» μετά το άλλο. Οι νεότεροι σε θητεία ήταν ομολογουμένως πιο συγκρατημένοι και επικαλούνταν, κατά τις πληροφορίες, διάφορες δικαιολογίες για να αποφύγουν αυτό το «φορτίο» ή τουλάχιστον να εξασφαλίσουν την αποστολή τους σε όσο πιο «ανώδυνες» περιοχές.

Οι παλαιότεροι όμως φέρονται να εκδήλωναν πιο αποφασιστικά την άρνησή τους, χωρίς να κρύβουν τον προβληματισμό τους για τα συνεχή κρούσματα αποδοκιμασιών που εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα.

Ορισμένοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, εξέφραζαν μάλιστα τον φόβο ότι το φαινόμενο μπορεί να πάρει μαζικές διαστάσεις με αφορμή την ημέρα της εθνικής επετείου.

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πώς να γλιτώσετε από τα χρέη του… συζύγου σας

Πώς να γλιτώσετε από τα χρέη του… συζύγου σας

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις γυναικών φορολογούμενων που βρίσκονται μπλεγμένες με τα χρέη των συζύγων τους κάνουν κοινή φορολογική δήλωση και δεν μπορούν να εισπράξουν επιστροφές φορών καθώς αυτές συμψηφίζονται με οφειλές του συζύγου προς την εφορία και το δημόσιο.

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όσες γυναίκες το επιθυμούν, θα μπορούν να λαμβάνουν ξεχωριστά το εκκαθαριστικό και τις επιταγές για τις επιστροφές φόρου ακόμα και εάν κάνουν κοινή φορολογική δήλωση με τον σύζυγο τους.

Προσοχή όμως καθώς σύμφωνα με την σχετική ρύθμιση αυτό θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2011, δηλαδή στην πράξη από το 2012.

Με βάση το άρθρο 8 του νομοσχεδίου (παράγραφοι 16-17), δίνεται από το οικονομικό έτος 2012 στους έγγαμους, η δυνατότητα βεβαίωσης του φόρου, που τους αναλογεί, χωριστά στα δύο μέλη του ζεύγους.

Για την εφαρμογή της ρύθμισης αυτής, θα υπάρχει συγκεκριμένη ένδειξη στο έντυπο Ε1 της δήλωσης, η συμπλήρωση της οποίας θα υποδηλώνει τη βούληση των φορολογουμένων-συζύγων για ξεχωριστή βεβαίωση του.

Με τον τρόπο αυτό πολλές γυναίκες δεν μπορούσαν να εισπράξουν επιστροφές που δικαιούνταν και να αναπτύξουν τη δική τους δραστηριότητα ή να στηρίξουν οικονομικά το δικό τους επάγγελμα, πχ, στην περίπτωση που ο σύζυγος έφευγε, εξαφανιζόταν ή είχε μεγάλα χρέη.

Η ρύθμιση αυτή θα βοηθήσει πολλές γυναίκες που επιθυμούν να εκμεταλλευθούν και τα προγράμματα για γυναικεία επιχειρηματικότητα που προβλέπουν σημαντικές επιδοτήσεις.

Πριμοδότηση 10% θα λαμβάνουν κατά την αξιολόγησή τους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, όσες επιχειρήσεις έχουν συσταθεί από γυναίκες ή ανήκουν σε γυναίκα, σε ποσοστό τουλάχιστον 51%, σύμφωνα με την υφυπουργό Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, ομιλήτρια στην ίδια εκδήλωση.

Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας», δίνεται στήριξη σε επιχειρηματικές δράσεις νέων γυναικών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεργίας, σε τομείς σχετικούς με την πράσινη ανάπτυξη, τον πολιτισμό και την κοινωνία.

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λάτρεψαν τον ...Έλληνα κανίβαλο!




12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι δολοφόνοι έφτασαν σε σημείο να κομματιάσουν και να φάνε τα πτώματα των θυμάτων τους











Αυτό το φρικιαστικό έγκλημα ήρθε στο φως σχεδόν μια δεκαετία πριν στην Αυστραλία και ένας από τους πρωταγωνιστές ήταν ο Τζέιμς Βλασσάκης.
Ο ομογενής ομολόγησε ότι συμμετείχε σε 4 από τους 12 φόνους που έκαναν η μητέρα ο πατριός και ένας φίλος του και περιέγραψε κυνικά πως "σε μερικές περιπτώσεις όταν σκοτώναμε κάποιον και τον τεμαχίζαμε, οι άλλοι έτρωγαν τις σάρκες του πτώματος”.

Η φρικτή ιστορία έγινε ταινία. Το “Snowtown” όπως λέγεται προβλήθηκε στην Αδελαϊδα, τον τόπο όπου έγιναν τα φρικιαστικά εγκλήματα και απέσπασε το "Βραβείο του Κοινού". To κοινό χαρακτήρισε το φιλμ ως "την πιο απίθανη αυστραλιανή ταινία που έγινε ποτέ”!



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η ώρα του θρήνου και της περισυλλογής - Σε ομαδικούς τάφους θάβουν τους νεκρούς τους




Οι Ιάπωνες αναγκάζονται να θάψουν τους νεκρούς τους, γεγονός ασυνήθιστο, αφού δεν υπάρχουν καύσιμα για να λειτουργήσουν τα κρεματόρια. Οι νεκροί σε 12 περιφέρειες άγιιξαν τους 9.079 και οι αγνοούμενοι τους 12.645.













Ο αριθμός νεκρών και αγνοουμένων ξεπέρασε πλέον τους 21.000.


Οι αρχές μέχρι στιγμής έχουν κάνει νεκροψία σε 8.360 πτώματα εκ των οποίων τα 4.670 έχουν αποδοθεί στις οικογένειές τους για ταφή.

310.000 άνθρωποι μένουν ακόμα σε 2.100 καταφύγια. Η ζωή γι' αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν πλέον δική τους στέγη αλλά και πολλοί από αυτούς έχουν χάσει τους ανθρώπους τους στο τσουνάμι είναι ακόμα πιο δύσκολη λόγω του κακού καιρού.

Μείον 2.8 C στην Μοριόκα, πρωτεύουσα της επερχίας Ιγουάτε και μείον 3.1 C στη Σεντάϊ πρωτεύουσα της επαρχίας Μιγιάγκι.



Πηγή newsit.gr

Αποχαιρετούν τους δικούς τους ανθρώπους που κατάπιε το τσουνάμι. 11 ημέρες μετά.... ΦΩΤΟ REUTERS
Αποχαιρετούν τους δικούς τους ανθρώπους που κατάπιε το τσουνάμι. 11 ημέρες μετά.... ΦΩΤΟ REUTERS



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αν θέλετε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα ... δανειστείτε τα!




Απίστευτα προκλητικός εμφανίζεται για μια ακόμη φορά ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Νιλ Μαγκρεγκορ





Ο Μαγκρέγκορ βρέθηκε στην Αυστραλία για να δώσει διάλεξη και με αυτή την αφορμή η εφημερίδα The Sydney Morning Herald του πήρε συνέντευξη στην οποία φυσικά και ερωτήθηκε για τα ελγίνεια...
Ο πολύς κύριος Μγκρέγκορ αφού χαρακτηρίζει τα Μάρμαρα απλά αντικείμενα ακολουθώντας τη γνωστή Βρετανική τακτική προτείνει στην Ελλάδα να τα δανειστεί :
"τα συγκεκριμένα αντικείμενα έχουν νόημα μόνο όταν εκτίθενται στο σύνολό τους, ως αφηγητής όλης της ανθρώπινης ιστορίας... είναι απαραίτητο να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος, ώστε όλος ο κόσμος να τα επισκεφθεί, εφόσον δεν μπορούν να ενσωματωθούν στον Παρθενώνα".
Ότι ο καλύτερος τρόπος είναι βρεθούν μαζί με τα υπόλοιπα στο μουσείον της Ακρόπολης είναι κάτι που ούτε περνάει από το μυαλό των Βρετανών που θέλουν εμμέσως η Ελλάδα να αναγνωρίσει “κυριαρχικά” δικαιώματα στη Βρετανία ζητώντας “δάνειο” κάπως έτσι ο κ. Μαγκρέγκορ τονίζει διαρκών ότι η Ελλάδα δεν θέλει την “επανένωση” των γλυπτών αρνούμενη να τα δανειστεί!



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επίσκεψη στην πόλη Magadan.



Russia Picture Gallery To Russians, Magadan was known as the ?gateway to hell? - over 3 million Russians who arrived at this port were sent to work to their deaths in the icy gold mines of Kolyma.


Magadan - Russia’s Auschwitsz

Η πόλη  Μαγκανταν της Ρωσίας είναι γνωστή στους πολίτες της χώρας ως Πύλη της κολάσεως. Πάνω από 3 εκατ ρώσοι στάλθηκαν να εργαστούν και να βρουν  τον θάνατο στα κρύα ορυχεία χρυσού της περιοχής...  



Το Μαγκαντάν είναι ρωσικό λιμάνι στην Οχοτσκική θάλασσα (ΒΔ Ειρηνικός),και βρίσκεται ακριβώς 5.900 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Είναι η πρωτεύουσα και μοναδική πόλη της Περιφέρειας Μαγκαντάν και σύμφωνα με την απογραφή του 2002, κατοικούταν από 99.399 ανθρώπους.
Κύριες δραστηριότητες των κατοίκων είναι η ναυπήγηση πλοίων, η αλιεία και η διαμετακομιδή του χρυσού που εξάγεται από ταορυχεία του ποταμού Κολιμά.

Η πόλη ιδρύθηκε το 1933 από τον Εντουάρντ Μπέρζιν, διευθυντή της Ντάλστροϊ. Η Ντάλστροϊ ήταν ο οργανισμός που διαχειριζόταν τα προϊόντα των σταλινικών στρατοπέδων καταναγκαστικής εργασίας και σκοπός της νέας πόλης ήταν να αποτελέσει πύλη εισόδου (για τους κρατούμενους) και εξόδου (για τα πολύτιμα μέταλλα) των γκούλαγκ της ενδοχώρας. Κατά ειρωνεία της τύχης ο ίδιος ο Μπέρζιν συνελήφθη ως κατάσκοπος και τυφεκίσθηκε πέντε χρόνια αργότερα.
Αν και τα περισσότερα γκούλαγκ (ιδίως αυτά στα οποία φυλακίζονταν πολιτικοί κρατουμένοι) έκλεισαν κατά την περίοδο της αποσταλινοποίησης, η μεταλλευτική δραστηριότητα συνεχίσθηκε είτε από ποινικούς κρατουμένους είτε από εργάτες επί πληρωμή. Κρίση άρχισε να παρατηρείται μόλις στη δεκαετία του '80 και κορυφώθηκε στη δεκαετία του '90, όταν οι περισσότερες επιχειρήσεις ιδιωτικοποιήθηκαν και έκλεισαν, δημιουργώντας στρατιές ανέργων στο Μαγκαντάν.
Η τραγική ιστορία του Μαγκαντάν εξακολουθεί να στοιχειώνει το ρωσικό συλλογικό υποσυνείδητο. Ο δρόμος Μ56 που συνδέει την πόλη με το Γιακούτσκ, μήκους 2.032 χιλιομέτρων, αποκαλείται Δρόμος των Οστών, επειδή οι κατάδικοι που εργάστηκαν  για την κατασκευή του , πέθαιναν, και   θάβονταν επί τόπου κάτω από το χωμάτινο οδόστρωμα. Επίσης ακόμα και σήμερα το όνομα της πόλης είναι συνώνυμο με την εξορία, όπως επί παραδείγματι στην Ελλάδα ο Αη-Στράτης.
Πρώην πολιτικοί κρατούμενοι ήταν και οι διασημότεροι κάτοικοι του Μαγκαντάν, ο τενόρος Βαντίμ Κοζίν και ο ζωγράφος Νικολάι Γκέτμαν. Αμφότεροι απελευθερώθηκαν από τα γκούλαγκ το 1953 και αποφάσισαν να μείνουν στην πόλη, ως επικεφαλής


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...