Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Πώς διαμορφώνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα


Η πολυαναμενόμενη εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά ήρθε το απόγευμα της Δευτέρας, στο φως της δημοσιότητας, βάζοντας τέλος στην αγωνία και τις απορίες χιλιάδων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Στη διευκρινιστική εγκύκλιο περιλαμβάνονται ασφαλώς αναλυτικά οι όροι - μπούσουλας για τους λογιστές, βάσει των οποίων οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται κατακόρυφα.
Στην εγκύκλιο επισημαίνεται η παράταση έως τις 14 Μαΐου του 2012 για την υπογραφή των νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Σε περίπτωση μη υπογραφής, τότε ο μισθός μπορεί να μειωθεί στο κλιμάκιο που ανήκει ο εργαζόμενος, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του, συν τα επιδόματα επιδόματα ωριμάνσεων, επικινδυνότητας, σπουδών και τέκνων.
Μεγαλύτερη μείωση - και με χαμηλότερο όριο τη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας - μπορεί να υπάρξει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου.

Από την εγκύκλιο προκύπτει επίσης η μείωση 22% στα κατώτατα νόμιμα όρια μισθών και ημερομισθίων και πλέον διαμορφώνονται ως εξής:
*Βασικό ημερομίσθιο 26,18 ευρώ, για ανειδίκευτο άγαμο εργατοτεχνίτη.
*Βασικός μηνιαίος μισθός 586,08 ευρώ, για ανειδίκευτο άγαμο υπάλληλο.
Επιπλέον, σύμφωνα με την εγκύκλιο, νόμιμες είναι όλες οι μειώσεις που έχουν γίνει σε συμβάσεις που έχουν ήδη λήξει και έχουν τροποποιηθεί με ατομικές συμφωνίες πριν από τις 14 Φεβρουαρίου του 2012.
Τέλος, νέοι έως 25 ετών, σε οποιονδήποτε κλάδο και εάν εργάζονται, μπορούν να αμειφθούν με μειωμένους κατά 32% μισθούς σε σχέση με αυτούς που προβλέπει η Εθνική Γενική Σύμβαση.


news247.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα παιδιά του Χίτλερ αφηγούνται…

.



Απόγονοι των πιο ισχυρών φυσιογνωμιών του ναζιστικού καθεστώτος, άνδρες και γυναίκες των οποίων η κληρονομιά τους ...
συσχετίζει με ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην Ιστορία, φέρουν στην ταυτότητά τους επίθετα που από μόνα τους σκορπούν τον τρόμο.

Η Μπετίνα Γκέρινγκ και ο αδελφός της υποβλήθηκαν σε στείρωση προκειμένου να μην περάσουν "το αίμα ενός τέρατος" στις επόμενες γενιές.

Η Κάθριν Χίλμερ παντρεύτηκε το γιο ενός επιζήσαντα του Ολοκαυτώματος και ευελπιστεί ότι κάποια μέρα θα μπορέσει να αφηγηθεί στο γιο της την αληθινή ιστορία για το "σκοτεινό" παρελθόν της οικογένειας της.

Ο Ράινερ Ες μόλις έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί το μέγεθος της τραγωδίας του Ολοκαυτώματος στην πλήρη του διάσταση.

Δεκαετίες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τα παραπάνω πρόσωπα, μαζί με μια ακόμη μικρή ομάδα Γερμανών -ανδρών και γυναικών- συνειδητοποιούν το μέγεθος των εγκλημάτων των πατεράδων, των θείων και των παππούδων τους, αποφασισμένοι να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους.

Ο Αδόλφος Χίτλερ δεν είχε παιδιά και τα παιδιά του Γκέμπελς πέθαναν στο οχυρό του Χίτλερ, μαζί με τους γονείς τους.

Τι απέγιναν, όμως, οι οικογένειες των Γκέρινγκ και Χίμλερ, Άιχμαν και Μπόρμαν, του φον Σίραχ και του Χανς Φρανκ;

Πώς αντιμετωπίζουν οι απόγονοί τους την "κληρονομιά" που τους άφησαν οι γονείς τους;

Τι απέγιναν τα παιδιά εκείνα που εξακολουθούν να φέρνουν στη μνήμη τους τις σιγοψιθυριστές συζητήσεις των γονιών τους, ακόμη και το ελαφρό χτυπηματάκι στο κεφάλι από τον ίδιο το Φύρερ;

Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνει ο Ισραηλινός σκηνοθέτης Χανόχ Ζεεβί μέσα από το ντοκιμαντέρ του "Τα παιδιά του Χίτλερ" που προβάλλεται στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

«Όλα ξεκίνησαν σε μια συνάντηση που είχα με την Τράουντλ Γιούνγκε, γραμματέα του Χίτλερ, στο πλαίσιο ενός άλλου project. Ως Ισραηλινός και ως εβραίος ήταν σοκαριστικό για μένα να κάθομαι δίπλα της, στο διαμέρισμά της στο Μόναχο, με πολλή ένταση και από τις δύο πλευρές. Ξαφνικά με ρώτησε αν έχω παιδιά και βρέθηκα να της δείχνω τις φωτογραφίες των κοριτσιών μου» δήλωσε ο σκηνοθέτης Χανόχ Ζεεβί.  Και συμπλήρωσε: «Ήταν πολύ σοκαριστικό για μένα, όταν συνειδητοποίησα ότι άνθρωποι-πρωταγωνιστές αυτής της περιόδου παραμένουν ζωντανοί. Κι ήταν ακόμη πιο σοκαριστικό για μένα όταν, αφού τις έδειξα τις φωτογραφίες των παιδιών μου, πήγε και μου έφερε φωτογραφία της με τον Φύρερ. Ήταν σοκαριστικό το γεγονός ότι δεν μπορούσε να κρύψει το θαυμασμό της για το Χίτλερ ακόμη και ενώπιον μου, ενώπιον ενός Ισραηλινού εβραίου».

«Τότε κατάλαβα ότι το Ολοκαύτωμα όχι είχε μόνο συμβεί, αλλά ήταν και κάτι πολύ ισχυρό. Τότε, συνειδητοποίησα επίσης ότι κάποια μέρα θα βρεθούν στο δρόμο μου, όχι οι ίδιοι οι κακοποιοί, αλλά απόγονοί τους», κατέληξε.

Όπως είπε, αποφάσισε να "ανοίξει" αυτό το διάλογο με την "άλλη πλευρά" για να μπορεί κάποιος να καταλάβει καλύτερα την ιστορία του Ολοκαυτώματος.

«Καταλαβαίνω, τώρα, πως σχεδόν 70 χρόνια μετά, μπορούμε να κάνουμε αυτό το διάλογο» είπε, αποκαλύπτοντας πως για πολύ καιρό είχε χάσει τον ύπνο του, προβληματιζόμενος για το αν θα έπρεπε να δώσει "φωνή" στους απογόνους των ανθρώπων που ευθύνονται για το χαμό εκατομμυρίων ομοθρήσκων του.

"Τα παιδιά του Χίτλερ" είναι ένας άλλος τρόπος για να αφηγηθεί κανείς την ιστορία του Ολοκαυτώματος" τόνισε.



Ζώντας με μια "βαριά" ταυτότητα

Η Μπετίνα Γκέρινγκ είναι μεγαλο-ανιψιά του Χέρμαν Γκέρινγκ, δεύτερου στην τάξη της "μηχανής θανάτου" που είχε στήσει το Ναζιστικό καθεστώς. Συνειδητοποιώντας τα εγκλήματα που φέρνει, συνειρμικά, στο νου το "βαρύ" επώνυμό της, αποφάσισε να κάνει κάτι που είναι δύσκολο να το χωρέσει ο ανθρώπινος νους: προχώρησε σε στείρωση, μαζί με τον αδελφό της, για να μην περάσει το "μολυσμένο" αίμα του ναζιστή συγγενή της στις επόμενες γενιές.

Ο διαβόητος θείος της καταδικάστηκε στην περίφημη Δίκη της Νυρεμβέργης, το 1946, αλλά αυτοκτόνησε πίνοντας δηλητήριο, τη νύχτα πριν από την εκτέλεσή του. Ο πατέρας της Μπετίνα, ο οποίος πέθανε το 1981, δεν μιλούσε ποτέ για το Ολοκαύτωμα ή για τον διαβόητο θείο του, αλλά η γιαγιά της τον λάτρευε.

«Παρακολουθούσαμε μαζί κάποιο ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση για το Ολοκαύτωμα κι εκείνη φώναζε: “Είναι όλα ψέματα. Δεν έγινε ποτέ”» είπε η Μπετίνα, η οποία διανύει σήμερα την πέμπτη δεκαετία της ζωής της.

«Το χειρότερο για μένα είναι ότι θα μπορούσε να μού είχε αρέσει ο Γκέρινγκ. Με σοκάρει αυτό. Τώρα, αρχίζω να αποδέχομαι τον εαυτό μου γι' αυτό που είμαι - ό,τι κι αν αυτό περικλείει: καλό, κακό ή άσχημο» δήλωσε.

Η Μόνικα Γκετ ήταν μόλις 13 ετών, όταν η ναζιστική μηχανή θανάτου σκορπούσε τον τρόμο στην Ευρώπη. Γι' αυτήν, ο Άμον Γκετ ήταν κάτι λίγο περισσότερο από ένα άλμπουμ με πολυκαιρισμένες φωτογραφίες.

Όσο για το Πλάζοβ (Plaszow), όπου συνήθιζε να τρέχει ο πατέρας της, ήταν απλά ένα μακρινό, μυστήριο μέρος. Ό,τι μπορούσε να συλλέξει για να κατανοήσει το περιβάλλον στο οποίο ζούσε, ήταν κάποια μισόλογα από την πικραμένη μητέρα της και ιστορίες που συνήθιζε να λέει, σιγοψιθυρίζοντας η αγαπημένη της γιαγιά.

Γνώριζε ότι ο πατέρας της είχε κάτι να κάνει με τους Εβραίους, αλλά για ένα μικρό κορίτσι στη Γερμανία, στις αρχές της δεκαετίας του 1950, οι Εβραίοι ήταν σαν ένα είδος χαρακτήρων των παραμυθιών- όπως τα ξωτικά ή τα τρολ.

Δεν υπήρχαν πλέον Εβραίοι στη Γερμανία. Όσο για τον πατέρα της, η Μόνικα δεν είχε ακούσει ακόμη την περίφημη φράση που βγήκε αργότερα από το στόμα ενός επιζήσαντα από το στρατόπεδο του Πλάζοβ: «Όταν έβλεπες τον Γκετ, έβλεπες το θάνατο».

Είχε πολλά χρόνια μπροστά της για να ψάξει για τον αληθινό Άμον Γκετ… και για τα θύματά του. Η Μόνικα είναι ένα από "τα παιδιά του Χίτλερ".

Λίγα χρόνια αργότερα, όταν έμαθε για την "κληρονομιά" του πατέρα της, η Μόνικα συνάντησε κάποιον άλλο επιζήσαντα του Πλάζοβ, σε ένα ξενοδοχείο στην Κρακοβία.

Η Μόνικα είχε πάει εκεί για να μάθει για το στρατόπεδο και τη βαρβαρότητα του πατέρα της. Ο Γιαν Ροζάνσκι, επικεφαλής ενός γκρουπ Ισραηλινών, όταν έμαθε πως στην αίθουσα όπου δειπνούσαν ήταν και η κόρη του Γκετ, αναφώνησε: «Η κόρη του Γκετ; Δεν μπορώ να πιστέψω πως ένα τέρας έχει αφήσει κάποιον πίσω του!».

Η Μόνικα έφυγε τρέχοντας από την αίθουσα, αποφασισμένη να πάρει το πρώτο τρένο της επιστροφής στη Γερμανία, αλλά οι φίλοι του Γιαν τη μετέπεισαν. Τελικά, κάθισε δίπλα του και σύντομα ξεκίνησε μια φιλία τόσο δυνατή, που συνεχίζεται ως σήμερα.

Ο Νίκλας Φρανκ, γιος του Χανς Φρανκ, υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Ναζιστικού καθεστώτος, μισεί τον πατέρα του και ντρέπεται για ό,τι έχει κάνει, αλλά έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ερευνώντας και γράφοντας γι' αυτόν.

Δημοσιογράφος κατ' επάγγελμα, ο Νίκλας Φρανκ έγραψε μια σειρά από άρθρα για τον πατέρα του και τη ναζιστική μηχανή του τρόμου, που χαρακτηρίστηκαν από κάποιους αμφιλεγόμενα και οδήγησαν στην έκδοση ενός βιβλίου με τον τίτλο "In the Shadow of Reich" (Στη Σκιά του Ράιχ).

Σήμερα, ο Νίκλας Φρανκ γυρίζει από περιοχή σε περιοχή και μιλά σε νέους ανθρώπους στην ανατολική Γερμανία για τον πατέρα του, τη «λέρα ενός φανατικού Χιτλερικού», όπως χαρακτηριστικά συνηθίζει να λέει.

Στον κύκλο των φίλων του συγκαταλέγεται ένας Πολωνός παρτιζάνος, που κυνηγήθηκε από τους Γερμανούς στη διάρκεια του πολέμου, ο Ισραηλινός συγγραφέας Γεχόσουα Σόμπολ, τον οποίο και βοήθησε ν' ανεβάσει ένα έργο για τη δράση του πατέρα του στο Φεστιβάλ Θεάτρου της Βιέννης.

Το παρελθόν, όμως, όπως είπε, είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να σβήσει κανείς. Γι' αυτό και συχνά ο Νίκλας, ο νονός του οποίου ήταν ο ίδιος ο Χίτλερ, αναρωτιέται αν έχει κληρονομήσει την υπαιτιότητα για τα εγκλήματα του πατέρα του.

Το ντοκιμαντέρ "Τα παιδιά του Χίτλερ" του Χανόχ Ζεεβί θα προβληθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, τη Δευτέρα, 12 Μαρτίου στις 15.00, στην αίθουσα "Παύλος Ζάννας" και την Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 13.00, στην ίδια αίθουσα.



Πηγή 24ωρο
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η NASA διαψεύδει κατηγορηματικά τους Μάγια


Να διαψεύσει τους Μάγια επιχειρεί η Αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA, κατευνάζοντας τους φόβους αναφορικά με την πρόβλεψη ότι ο κόσμος θα καταστραφεί στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.


Η 21η Δεκεμβρίου θα είναι μια μέρα όπως όλες οι άλλες, είναι το κεντρικό μήνυμα της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας δια στόματος του Ντον Γίομανς, επικεφαλής του Προγράμματος Εγγύς στη Γη Αντικειμένων.

Όπως επισημαίνει, οι θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν με τη διάδοση της πεποίθησης ότι το ημερολόγιο των Μάγια φθάνει στο τέλος του εκείνη την ημέρα. «Το ημερολόγιό τους δεν τελειώνει τότε», λέει ο ερευνητής. «Είναι απλώς το τέλος ενός κύκλου και η αρχή ενός νέου, όπως το δικό μας ημερολόγιο φθάνει στο τέλος του στις 31 Δεκεμβρίου για να αρχίσει το ημερολόγιο ενός νέου έτους, την 1η Ιανουαρίου.»

Στη συνέχεια, απορρίπτει τη μία μετά την άλλη τις κυριότερες θεωρίες σχετικά με τα αίτια της υποτιθέμενης αποκάλυψης των Μάγια, όπως την εμφάνιση του φανταστικού πλανήτη Νιμπίρου από το εξώτερο ηλιακό σύστημα και τη σύγκρουσή του με τη Γη. «Αυτός ο τεράστιος πλανήτης υποτίθεται ότι θα κατευθυνθεί προς το μέρος της Γης, όμως αν ήταν να συμβεί κάτι τέτοιο, θα το είχαμε δει εδώ και πολύ καιρό, ενώ ακόμη κι αν ήταν με κάποιο τρόπο αόρατος, θα βλέπαμε τη [βαρυτική] επίδρασή του πάνω στους γειτονικούς πλανήτες», λέει ο Γίομανς.

«Χιλιάδες αστρονόμοι, οι οποίοι σαρώνουν σε καθημερινή βάση τον ουρανό, δεν το έχουν δει».

Ο ερευνητής αναφέρεται φυσικά και στο ενδεχόμενο... συγκάλυψης της απειλής από τη NASA, προλαβαίνοντας νέες θεωρίες συνωμοσίας.

«Φαντάζεστε οι χιλιάδες αστρονόμοι που παρατηρούν καθημερινά τους ουρανούς να κρατούν το ίδιο μυστικό από το ευρύ κοινό εδώ και αρκετά χρόνια;»

Η NASA διαβεβαιώνει επίσης ότι ούτε ο άξονας της Γης θα μετατοπιστεί ούτε υπάρχουν ενδείξεις για μετακίνηση του μαγνητικού πεδίου, κάτι που όπως λέει ο Γίομανς συμβαίνει κάθε περίπου μισό εκατομμύριο χρόνια.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έσφαξαν κι έκαψαν γυναίκες και παιδιά – Γενοκτονία στη Συρία



Στις συνοικίες Καρμ αλ-Ζεϊτούν και Αλ-Ανταουίγε της Χομς βρέθηκαν 57 πτώματα: 28 παιδιά, 23 γυναίκες και 6 άνδρες, σύμφωνα με καταγγελίες της συριακής αντιπολίτευσης. 

«Ορισμένα έχουν ίχνη βασανισμών, ορισμένοι κάηκαν ζωντανοί, άλλοι σφαγιάστηκαν με μαχαίρια», σύμφωνα με τον ακτιβιστή Ομαρ Χόμσι. 

Σύμφωνα με τον Χάντι Αμπντάλα, μέλος της Γενικής Επιτροπής της Συριακής Επανάστασης, μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού κατόρθωσαν να μεταφέρουν τα πτώματα στη συνοικία Μπαμπ Σεμπάα στη Χομς. Ετσι οι αντικαθεστωτικοί ήταν σε θέση να τα βιντεοσκοπήσουν.

"Ορισμένα από τα θύματα είχαν σφαγιασθεί με μαχαίρια, άλλα είχαν μαχαιρωθεί. Αλλα, κυρίως παιδιά, είχαν χτυπηθεί στο κεφάλι με αιχμηρά αντικείμενα. Ενα κορίτσι είχε ακρωτηριασθεί , ενώ ορισμένες γυναίκες είχαν βιασθεί πριν φονευθούν", είπε.

Όλα έγιναν το βράδυ της Κυριακής, λίγο μετά το νέο βομβαρδισμό των δυνάμεων του Άσαντ στη Χομς. Εκατοντάδες συριακές οικογένειες διέφυγαν από τις συνοικίες της πόλης μετά τη νέα σφαγή.

Η σφαγή διαπράχθηκε από τους σαμπίχα (ένοπλες ομάδες του καθεστώτος), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χάντι Αμπντάλα, της Γενικής Επιτροπής της Συριακής Επανάστασης επιδεικνύοντας ως απόδειξη σχετικό βίντεο.

Η κρατική τηλεόραση επέρριψε από την πλευρά της την ευθύνη σε "ένοπλες "τρομοκρατικές συμμορίες" , ότι "απήγαγαν πολίτες στις συνοικίες της Χομς, τους σκότωσαν και τους βιντεοσκόπησαν για να προκαλέσουν διεθνείς αντιδράσεις εναντίον της Συρίας.

Το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο ζήτησε την "επείγουσα σύγκληση" του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα, έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Ντεράα σκότωσε ένα κορίτσι και τραυμάτισε ακόμη 25 μαθητές.
"Το αυτοκίνητο εξερράγη στις 9 το πρωί στη συνοικία αλ-Κάσεφ, μπροστά από το Γυμνάσιο Θηλέων αλ-Μαχάτα, το οποίο είχε δραστηριοποιηθεί στις διαδηλώσεις κατά του Άσαντ", δήλωσε στο Reuters ο Μάχερ Αμπντελχάκ, ακτιβιστής της αντιπολίτευσης. 

Στο μεταξύ, ομάδα ενόπλων επιτέθηκε σε αγωγό που μεταφέρει πετρέλαιο από την επαρχία Χομς στη Χάμα, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, στήλη καπνού υψώνεται από τον πετρελαιαγωγό και οι αρχές εργάζονται για την αποκατάστασή του. 

Πετρελαιαγωγοί έχουν πληγεί επανειλημμένα κατά τον ένα χρόνο που διαρκεί η εξέγερση κατά του Άσαντ. Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης κατηγορούν τις κυβερνητικές δυνάμεις ότι σαμποτάρουν τους αγωγούς για να διακόπτουν την προμήθεια πετρελαϊκών προϊόντων στις πόλεις που οι κάτοικοί τους τάσσονται κατά του Άσαντ.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανησυχία από νέα μορφή γρίπης


Ανησυχία ακόμη και στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές έχει προκαλέσει ένας νέος τύπος του ιού της γρίπης που δεν καλύπτεται από το υπάρχον εμβόλιο και έχει «κρεβατώσει» σχεδόν ολόκληρη τη χώρα ενώ έχει οδηγήσει στο θάνατο ήδη 15 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μέχρι την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί δεκαπέντε (15) θάνατοι. Οι εν λόγω θάνατοι αφορούν σε έντεκα (11) ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη που χρειάστηκαν νοσηλεία στη Μ.Ε.Θ και σε τέσσερις (4) ασθενείς που
δεν νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ. Ένα από τα δεκαπέντε αυτά κρούσματα ήταν εισαγόμενο.
Ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε οδηγίες για την αντιμετώπιση της γρίπης ενώ το μεσημέρι ειδικοί επιστήμονες θα δώσουν λεπτομέρειες για τον ιό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) το εμβόλιο δεν καλύπτει πλήρως τα νέα στελέχη του ιού με συνέπεια πολλοί ασθενείς να εμφανίζουν πολύ έντονα συμπτώματα.

Τα συμπτώματα είναι μεταξύ άλλων έντονος πόνος στο στήθος, πονοκέφαλος αλλά και πολύ υψηλός πυρετός.

Η νόσος κρατά 8 με 10 ημέρες ενώ μετά αφήνει βήχα όπως σημείωσε και ο υπουργός Υγείας.

Πάντως η προειδοποίηση των υγειονομικών αρχών είναι όποιος εμφανίζει αυτά τα συμπτώματα  για να μην εμφανισθούν επιπλοκές όπως βρογχίτιδα, να σπεύδει στο γιατρό.

Στο μεταξύ ο Ανδρέας Λοβέρδος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε και στα εμβόλια της γρίπης που είχαν αγορασθεί όταν είχε ξεσπάσει η επιδημία της γρίπης και έμειναν ως απόθεμα στις αποθήκες του υπουργείου Υγείας αφού δεν είχαν χρησιμοποιηθεί. Εδώ και καιρό το υπουργείο Υγείας επιστρέφει τις τεράστιες ποσότητες που είχαν αγορασθεί προκειμένου να εισπράξει πίσω τα χρήματα που είχε δώσει γεγονός που δε βρίσκει σύμφωνες όλες τις παρασκευάστριες εταιρείες.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας: «Θα τα πάρουμε πίσω όλα τα λεφτά από τα εμβόλια. Θα κερδίσουμε τις εταιρείες».


iatropedia.com

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στους 9.500 οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποχώρησαν το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2011


Σε 9.502 ανέρχεται ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους από την 6η Οκτωβρίου 2011, ημερομηνία κατάθεσης προς ψήφιση στη Βουλή του νόμου 4024/2011 (εργασιακή εφεδρεία, αυτοδίκαιη απόλυση και προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα) έως την 27η Νοεμβρίου 2011, ημέρα μέχρι την οποία είχαν προθεσμία οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού να εκδώσουν τις απαιτούμενες διαπιστωτικές πράξεις για την εφαρμογή του νόμου. Από τους 9.502 υπαλλήλους, οι 7.545 παραιτήθηκαν.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από το έγγραφο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνου Ρόβλια, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 5 Μαρτίου.

Ο Ν. 4024/2011 εισήγαγε την εργασιακή εφεδρεία, την αυτοδίκαιη απόλυση και την προ συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή αφορούν τις προαναφερόμενες κατηγορίες αποχωρήσεων, αλλά και τις αποχωρήσεις υπαλλήλων λόγω παραίτησης.

Από το έγγραφο προκύπτει ότι από τους 9.502 υπαλλήλους που έχουν αποχωρήσει, στη συντριπτική πλειονότητα λύθηκε η υπαλληλική σχέση κατόπιν υποβολής αίτησης παραίτησης. Πρόκειται για 7.545 υπαλλήλους στο σύνολο των 9.502 και από αυτούς οι περισσότεροι έχουν αποχωρήσει από υπουργεία (4.135 υπάλληλοι), ακολουθούν τα ΝΠΔΔ από τα οποία παραιτήθηκαν 1.529 υπάλληλοι και οι δήμοι, από τους οποίους παραιτήθηκαν 956 υπάλληλοι.

Όπως εξάλλου ενημερώνει το υπουργείο, σε 4.939 ανέρχεται ο αριθμός των εφέδρων, προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, στη βάση του Ν. 4024/2011 για την εργασιακή εφεδρεία, συμπεριλαμβανομένων και των εκκρεμοτήτων.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος είχε ζητήσει να ενημερωθεί «ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των εφέδρων που τέθηκαν στο περιθώριο» και «ποιο είναι το οικονομικό όφελος που προέκυψε για τον προϋπολογισμό από τη σφαγή αυτή των στελεχών της διοίκησης». Στην ερώτησή του, ο βουλευτής κατήγγειλε ότι το μέτρο της εφεδρείας απέτυχε και ότι στηρίχθηκε σε ένα ιδιότυπο ρατσιστικό ηλικιακό κριτήριο.


in.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέο τσουνάμι μέτρων μέχρι το 2015


Μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να εξειδικευτούν μέτρα ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο έως το 2015 στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου.
Οι περικοπές αναμένεται να γίνουν στις δαπάνες του Δημοσίου, με έμφαση στους μισθούς, τις κοινωνικές δαπάνες και τα επιδόματα.
Ειδικότερα, αναμένεται "ψαλίδι" 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στη μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου, με έμφαση στις περικοπές των ειδικών μισθολογίων, το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις φορέων, καθώς και τις αποχωρήσεις περίπου 15.000 υπαλλήλων έως το τέλος του 2012.
Θα υπάρξει επίσης μείωση 6,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στις κοινωνικές δαπάνες, με έμφαση στο φάρμακο. Ωστόσο, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο για νέο "μαχαίρι" στις συντάξεις.
Αναμένονται ακόμα περικοπές κοινωνικών επιδομάτων ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει δραστική μείωση ή και κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών, θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, θα καταργηθεί ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ και θα καθιερωθεί ένας ενιαίος φόρος για τα ακίνητα.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το πόρισμα για τα εμβάσματα των 24 πολιτικών


Το τελικό πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών για τα 24 πολιτικά πρόσωπα τα οποία το 2011 έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ αναμένεται σήμερα στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής προκειμένου να διαπιστωθεί εαν τα έχουν καταγράψει στις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης ή αν πρόκειται για «αδήλωτους» λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες μεταξύ των 24 περιλαμβάνονται

-          5 εν ενεργεία βουλευτές και ευρωβουλευτές,

-          2 εκπρόσωποι μικρών μη κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν λάβει μέρος σε εκλογικές αναμετρήσεις

-          ο κ. Ισίδωρος Κούβελος ο οποίος εμφανίζεται να στέλνει μέσω επιχειρηματικού λογαριασμού ποσό άλλο από αυτό του γνωστού 1ος εκατ. δολαρίων

-          ο κ. Γιώργος Δημητρακόπουλος πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ και πλέον μέλος της ΔΗΣΥ της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος δεν έχει καταθέσει «πόθεν έσχες» ως όφειλε

-          13 πρωην, βουλευτές και ευρωβουλευτές

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι όπως έχει αναφέρει ο πρόεδρος της επιτροπής «πόθεν έσχες» Βαγγέλης Αργύρης  οι ελεγκτές έχουν ολοκληρώσει ήδη την έρευνα για τις πρώτες 13 περιπτώσεις και πλην του κ. Δημητρακόπουλου – ο οποίος δεν έχει καταθέσει δήλωση περιουσιακής κατάσταση προκειμένου να ελεγχθεί εάν είχε δηλώσει το έμβασμα – οι υπόλοιποι 12 δεν παρουσιάζουν νομικά προβλήματα, δηλαδή έχουν καταγράψει στα «πόθεν έσχες» τις συγκεκριμένες τραπεζικές κινήσεις.

Υπο αυτά τα δεδομένα, σήμερα αναμένονται τα ευρήματα των ερευνών για τους υπόλοιπους 11 καθώς και το τελικό πόρισμα της επιτροπής ώστε όπως εξήγησε ο κ. Αργύρης «να συγκεντρωθούν όλες οι περιπτώσεις στις οποίες έχουν εντοπιστεί παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας και να διαβιβαστούν στο εισαγγελέα». Να σημειωθεί ότι εως αυτή την ώρα τα μέλη της επιτροπής έχουν αποφασίσει να διαβιβάσουν στον εισαγγελέα εφετών την υπόθεση με το «αδήλωτο» 1 εκατ. δολάρια του κ. Κούβελου καθώς και την περίπτωση του κ. Δημητρακόπουλου.

Στην Θεσμών ο Νικολούδης

Πέραν όμως των κρίσιμων εργασιών της επιτροπής «πόθεν έσχες», με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση του προϊστάμενου της Ανρχής για την Καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» Παναγιώτη Νικολούδη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (12:00) προκειμένου – όπως ο ίδιος ανέφερε - να δώσει «αποστομωτικές απαντήσεις σε όλους και για όλα» μετά την «υβριστική και αβασάνιστη» επίθεση που εξαπολύθηκε εναντίον του με αφορμή την υπόθεση με το ένα εκατομμύριο δολάρια του ζεύγους Κούβελου - Μπακογιάννη.

Υπενθυμίζεται, ο κ. Νικολούδης έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών Θανάση Τσούρα με την οποία ζήτησε να κληθεί «άμεσα» και να δώσει «ενδιαφέρουσες απαντήσεις».

Να σημειωθεί ότι  η υπόθεση με το ένα εκατομμύριο ευρώ που αρχικά «χρεώθηκε» σε «φαντομά βουλευτή» και στην συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι αφορά στον σύζυγο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη ξεκίνησε από κατάθεση που είχε δώσει ο κ. Νικολούδης πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες στην επιτροπή θεσμών. Το γεγονός αυτό μετέτρεψε τον πρόεδρο της Αρχής σε «κόκκινο πανί» για το ζεύγος Μπακογιάννη - Κούβελου καθώς σε σειρά ανακοινώσεών τους ανέφεραν ότι «πρόκειται για ακατάλληλο εισαγγελικό λειτουργό, για τη λεπτή θέση που βρίσκεται και ασφαλώς είναι ελεγκτέος για βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα».

Υπο αυτά τα δεδομένα, ο κ. Νικολούδης αναφέρει στην επιστολή του τα εξής:

«Σε συνέχεια της από 1-3-2012 ανακοίνωσης μου και ως απάντηση στη συνεχιζόμενη σε βάρος μου δημόσια κριτική, επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα:

Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας αναφέρθηκα σε πρόσωπο (έναν ή μία), το οποίο ανήκει στον “πολιτικό κόσμο της χώρας”, με την ευρύτερη του όρου έννοια και όσοι ήταν παρόντες στη συνεδρίαση το γνωρίζουν πολύ καλά. Κάθε διαφορετική ερμηνεία, με την επίκληση αποσπασμάτων από άλλα σημεία των πρακτικών και σύνδεση με μισοτελειωμένες, στον προφορικό λόγο, φράσεις είναι τουλάχιστον αυθαίρετη.

Έκανα λόγο για ένα εκατομμύριο, χωρίς άλλο προσδιορισμό.

Δεν ανέφερα “Ελβετία” ούτε άλλη χώρα του εξωτερικού.

Όταν ερωτήθηκα και απάντησα, στη συνεδρίαση της 21-2-2012, χρειάστηκε ν΄ ανακαλέσω στη μνήμη μου μία (1) από τις 4.618 υποθέσεις του προηγούμενου έτους και είναι αληθές, ότι ανέφερα το “Μάιο” αντί το “Μάρτιο” του 2011. Το θέμα αυτό, το διευκρίνισα αρμοδίως τις αμέσως επόμενες ημέρες. Θέλω όμως να τονίσω, για μία ακόμη φορά, την ελάχιστη αν όχι ανύπαρκτη, σημασία του αν το γεγονός συνέβη το Μάιο ή το Μάρτιο του 2011 και αντίθετα, την τεράστια σημασία της από μέρους μου επισήμανσης, ότι το παραπάνω ποσό ήταν νόμιμο χρήμα. Αυτός ήταν ο στόχος και η ουσία της απάντησής μου, η οποία αν δεν είχε υπάρξει, σύντομα θα σημειωνόταν πολύ χειρότερη εξέλιξη στην όλη υπόθεση και την εξέλιξη αυτή θα ήμουν υποχρεωμένος να παρακολουθώ σιωπηρός.

Ζητώ απ΄ όλους να κατανοήσουν την ιδιόμορφη και ιδιαίτερα δυσχερή θέση ενός δημόσιου λειτουργού, ο οποίος ενώ ερωτάται και οφείλει ν΄ απαντά, οφείλει ταυτόχρονα να τηρεί και το καθήκον της εχεμύθειας. Για το λόγο αυτό, ακριβώς, θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να υβρίζεται, έτσι αβασάνιστα, κάποιος, ο οποίος εμποδίζεται από τον ίδιο το νόμο στο να δώσει ολοκληρωμένες και αποστομωτικές απαντήσεις σε όλους και για όλα.

Ο μόνος χώρος, που μου επιτρέπεται να μιλήσω είναι ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας. Ας κληθώ άμεσα σε μία συμπληρωματική ακρόαση και εκεί θα δοθούν ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Αν αυτό δε συμβεί τώρα, σύντομα θα καταστεί αναπόφευκτο. Και εάν δεν καταστεί αναπόφευκτο από τα γεγονότα, θα το επιδιώξω εγώ ο ίδιος».


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος


Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής τήρησης του καταστατικού του Κινήματος Γ. Ανωμερίτης, η μόνη υποψηφιότητα που πληροί τις προϋποθέσεις είναι αυτή του Ε. Βενιζέλου.
Το προεδρείο του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος επέμεινε στην πιστή τήρηση του καταστατικού ενώ ανέφερε πως η υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή δεν ήταν σύμφωνη με το καταστατικό.
Ο Χρήστος Παπουτσής είχε δηλώσει ότι οι υποψηφιότητες δεν πρέπει να συνδέονται με υπογραφές, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είχε συγκεντρώσει τον αναγκαίο αριθμό υπογραφών (190) επέμενε να τηρηθεί το καταστατικό, δηλαδή υποψήφιος να είναι όποιος συγκεντρώνει το ένα τέταρτο των υπογραφών.
Τα αιτήματα του Χ. Παπουτσή και Σ. Τζουμάκα οι οποίοι αυτοπροτάθηκαν χωρίς να έχουν συμπληρώσει βάσει καταστατικού τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών κρίθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος διά ανατάσεως της χειρός, αλλά δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των 94 μελών του οργάνου.
Ειδικότερα ,11 σήκωσαν το χέρι υπέρ του Παπουτσή και 3 υπέρ του Τζουμάκα.
Έτσι, η υποψηφιότητα του Ε. Βενιζέλου είναι εκείνη που θα κληθούν να επικυρώσουν οι πολίτες στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή, 18 Μαρτίου.

Βενιζέλος: Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που επωμίζομαι
"Στόχος μας είναι η νίκη στις βουλευτικές εκλογές, είναι η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ανακήρυξή του ως μοναδικού υποψήφιου για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενώ ευχαρίστησε θερμά το Εθνικό Συμβούλιο που του έκανε την πολύ μεγάλη τιμή να τον ανακηρύξει υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Μεταξύ άλλων, κάλεσε όλα τα μέλη του κινήματος να προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν την επόμενη Κυριακή, σημειώνοντας πως έχει αποδείξει την πίστη του στις πολυφωνικές διαδικασίες.
"Σας περιμένουμε με ανοικτή αγκαλιά στις κάλπες", ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Όλοι θα είναι δίπλα μου κι εγώ θα είμαι δίπλα σε όλους. Ειδικά αναφέρομαι στον Χρήστο Παπουτσή που είχε την πολιτική παρρησία να παρουσιάσει και να αναδείξει την προγραμματική του πρόταση στην Εθνική Συνδιάσκεψη", είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Παπουτσής: "Τα διαδικαστικά τεχνάσματα επικράτησαν της πολιτικής ουσίας"
Ο κ. Παπουτσής διαφωνώντας με την διαδικασία τόνισε ότι τα πολιτικά προβλήματα, όπως αυτό που είχε ενώπιόν του το Εθνικό Συμβούλιο "δεν λύνονται ούτε με τεχνητά οφ σαϊντ ούτε με διαδικαστικά τερτίπια".
 "Πολύ μακριά από τις αναζητήσεις των χιλιάδων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, από τις αναζητήσεις της ελληνικής κοινωνίας, σήμερα δυστυχώς οι διαδικασίες επικράτησαν της πολιτικής, τα διαδικαστικά τεχνάσματα επικράτησαν της πολιτικής ουσίας", τόνισε, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του Εθνικού Συμβουλίου.
Ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ότι "στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ αντί της μεγάλης επιλογής της πολυσυλλεκτικότητας, της ενότητας και μιας νέας προοδευτικής προοπτικής, επιλέξαμε το μικρό, το φοβικό ΠΑΣΟΚ". "Λυπάμαι", κατέληξε.
Ο κ. Τζουμάκας χαρακτήρισε, με δήλωσή του, "δημοκρατικά διάτρητη και αμφισβητήσιμη| τη διαδικασία, ενώ, νωρίτερα, είχε κατηγορήσει τον κ. Ανωμερίτη ότι ψεύδεται ανακοινώνοντας ότι κατατέθηκαν δύο μόνο υποψηφιότητες, του κ. Βενιζέλου και του κ. Παπουτσή. Στη συνέχεια ο κ. Ανωμερίτης διευκρίνισε ότι ο κ. Τζουμάκας κατέθεσε την πρότασή του μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΕΚΑΠ, εκπρόθεσμα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ζήτησε συσπείρωση όλου του κόμματος γύρω από την νέα ηγεσία καλώντας τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσιάζοντας  στην Εθνική Συνδιάσκεψη την πολιτική του πλατφόρμα, ανέπτυξε μια ιδεολογία προσαρμοσμένη στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, τοποθέτησε το ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Κεντροαριστεράς, έκανε αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου, ζήτησε συγγνώμη από το λαό για τα λάθη που έγιναν, ευχαρίστησε για τις θυσίες που έκανε και τόνισε με έμφαση ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάει στις εκλογές με στόχο τη νίκη.
Αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση του PSI η χώρα απομακρύνθηκε από τη χρεοκοπία, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη.
Την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου ανακοίνωσαν δημόσια ότι θα στηρίξουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Θεόδωρος Πάγκαλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Φώφη Γεννηματά και άλλοι.
"Καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο που δήλωσε", του ευχήθηκε χαρακτηριστικά ο Θ. Πάγκαλος.


news247.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...