Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Χιλιάδες είπαν το τελευταίο αντίο στον "καλό μας άνθρωπο" Θ.Βέγγο





Μεγαλειώδης ήταν η προσέλευση του κόσμου στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο για να πουν το τελευταίο αντίο σε έναν από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη που έκλεισαν όλοι οι δρόμοι γύρω από την εκκλησία!

'Οπως έγινε γνωστό, λίγο νωρίτερα, η οικογένεια του δημοφιλούς ηθοποιού γνωστοποίησε την πρόθεσή της να μην δημοσιοποιηθεί η ώρα και ο τόπος που θα ταφεί ο πατέρας και σύζυγος Θανάσης, καθώς οι διακριτικοί τόνοι και το χαμηλό προφίλ του ηθοποιού, σε όλη την διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία. Σύμφωνα με πληροφορίες  η σορός του μεγάλου μας ηθοποιού φυλάσσεται στο Α Νεκροταφείο.



 



Τα εγγόνια του
Τα εγγόνια του

Ο γιος του Θανάση Βέγγου
Ο γιος του Θανάση Βέγγου

Τελευταίο αντίο...
Τελευταίο αντίο...

 

Ο πολύ καλός του φίλος και συνεργάτης Παντελής Βούλγαρης
Ο πολύ καλός του φίλος και συνεργάτης Παντελής Βούλγαρης

Η οικογένεια του μεγάλου μας ηθοποιού έξω από την εκκλησία
Η οικογένεια του μεγάλου μας ηθοποιού έξω από την εκκλησία



 

H Αννα Φόνσου και ο Σταύρος Μπιμπίλας
H Αννα Φόνσου και ο Σταύρος Μπιμπίλας









Κατασυγκινημένη η Ειρήνη Κουμαριανού
Κατασυγκινημένη η Ειρήνη Κουμαριανού



 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος

Ο Κώστας Πρέκας
Ο Κώστας Πρέκας

H Βάσια Τριφύλλη
H Βάσια Τριφύλλη

Και ο Λάκης Λαζόπουλος
Και ο Λάκης Λαζόπουλος







Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανακαλύφθηκε νέα γλώσσα στην Ινδία !

Γλωσσολόγοι οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα Enduring Voices για λογαριασμό του National Geographic, ανακάλυψαν μια άγνωστη μέχρι τώρα γλώσσα, με το όνομα Koro.
Οι γλωσσολόγοι βρίσκονταν στο μικρό κρατίδιο της Ινδίας, Arunachal Pradesh και μελετώντας δύο γλώσσες, την την aka και τη miji, ξαφνικά συνειδητοποίησαν πως μια Τρίτη γλώσσα ακουγόταν από τις καλύβες.
Η koro, διαφέρει πολύ από τις aka και miji, ενώ η σύνταξή της διαφέρει πολύ από όλες τις γλώσσες της περιοχής. Ινδοί και Αμερικάνοι επιστήμονες, σύμφωνα με δημοσίευμα του scienceillustrated, εκτιμούν πως η aka με την koro είναι εντελώς διαφορετικές γλώσσες και μοιάζουν μεταξύ τους όσο η Ισπανική με την Αγγλική. Ωστόσο, οι ντόπιοι θεωρούν τις aka και koro ως διαλέκτους της ίδιας γλώσσας.
Μυστήριο παραμένει για τους επιστήμονες η προέλευση της koro, ενώ για την aka θεωρούν πως προέρχεται από δουλεμπόρους που δρούσαν παλιότερα στην περιοχή.
Με την ανακάλυψη της νέας γλώσσας, οι γλώσσες ανά τον κόσμο αυξήθηκαν στις 6.909.

blog.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στη Β' Εθνική ο Ηρακλής, γλίτωσε ο Πανιώνιος

Στη Β' Εθνική θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Ηρακλής. Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης απέρριψε το αίτημα της «κυανόλευκης» ΠΑΕ, ενώ αντίθετα ο Πανιώνιος παραμένει στη Σούπερ Λίγκα, καθώς τα μέλη της επιτροπής καλύφθηκαν από την υπερασπιστική γραμμή των δικηγόρων της ομάδας.
Έτσι, ο Ηρακλής υποβιβάζεται για δεύτερη φορά στην ιστορία του στη Β' Εθνική. Αυτό είχε ξανασυμβεί το 1980, όταν μπορεί να τερμάτισε 8ος στο πρωτάθλημα, αλλά έπεσε με δικαστική απόφαση, εξαιτίας σκανδάλου για στημένο ματς Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ανέβηκε αμέσως και από τη σεζόν 1981-82 αγωνιζόταν ανελλιπώς στη μεγάλη κατηγορία.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τη θέση του στη Σούπερ Λίγκα θα πάρει ομάδα της Β' Εθνικής. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τις δύο ομάδες που κερδίζουν την απευθείας άνοδο, θα προβιβαστούν δύο (και όχι μία) από τα πλέι οφ.

Ωστόσο, εκκρεμεί η προσφυγή της Σούπερ Λίγκας στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Ο συνεταιρισμός έχει ζητήσει να μην ανέβουν τέσσερις ομάδες, αλλά ο αντικαταστάτης να είναι σύλλογος που βαθμολογικά θα έπεφτε από την πρώτη κατηγορία. Η εκδίκαση, στην οποία θα παρέμβει η Ένωση Β'-Γ' Εθνικής, έχει οριστεί για την επόμενη βδομάδα και ο Αστέρας Τρίπολης εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα μείνει στην κατηγορία από το... παράθυρο.

Ο Πανιώνιος

Η αισιοδοξία των ανθρώπων του Πανιωνίου τις τελευταίες μέρες αποδείχθηκε βάσιμη. Η τριμελής επιτροπή έκανε δεκτή την έφεση της "κυανέρυθρης" ΠΑΕ και έτσι η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα αγωνίζεται και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ:

Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1.Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανιώνιος. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.

2.Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανσερραϊκός. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.

3.Εκανε δεκτή τυπικά και απέρριψε κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η άδεια που εκδίδεται για κάθε ΠΑΕ αναφέρεται ως άδεια UEFA, μετά την πλήρη εξομοίωση των κριτηρίων για τη συμμετοχή, τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο στο πρωτάθλημα της Super League.
Λάρισα: Σκηνοθετημένη διαδικασία

Με την αδειοδότηση του Πανιωνίου, η Λάρισα έχασε κάθε ελπίδα να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα. Η «βυσσινί» ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την οργή και τη θλίψη της για την απόφαση της ΕΠΟ, κάνοντας λόγο για «σκηνοθετημένη διαδικασία». Μάλιστα, η διοίκηση θα προσφύγει στο CAS, ώστε να εξαντλήσει όλες της τις πιθανότητες για παραμονή.

Η θεσσαλική ομάδα, που ήλπιζε σε μη αδειοδότηση των Πανιωνίου και Ηρακλή ώστε να έχει ελπίδες παραμονής στη Σούπερ Λίγκα, κατηγορεί την επιτροπή ότι ακολούθησε... υπόγειες διαδρομές για να εξασφαλίσει άδεια στους "κυανέρυθρους". Ακόμα, η Λάρισα μιλά για "σόου της παράνοιας" και απαριθμεί τους λόγους που -κατά τη γνώμη της- δεν έπρεπε να σωθεί ο Πανιώνιος.

Μάλιστα, η ΠΑΕ αναμένεται να φτάσει μέχρι το CAS, το διεθνές διαιτητικό δικαστήριο, ώστε να ζητήσει τον υποβιβασμό του Πανιωνίου, ελπίζοντας παράλληλα ότι η προσφυγή της Σούπερ Λίγκας (που ζητά οι ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια να αντικατασταθούν από συλλόγους που βαθμολογικά υποβιβάζονταν στη Β' Εθνική) θα αλλάξει τα δεδομένα και θα την κρατήσει στην κατηγορία.

Η ανακοίνωση της Λάρισας

Στη χώρα του ''δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν'' έπρεπε να το περιμένουμε, ως το χρονικό μιας προαναγγελθείσας… αδειοδότησης!

Σήμερα ολοκληρώθηκε το ''σόου'' της παράνοιας, μία σκηνοθετημένη διαδικασία που μας κάνει να αναρωτηθούμε: Γιατί άραγε χρειάστηκε να μεσολαβήσουν 72 ώρες για την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων; Αυτό όμως είναι το λιγότερο σημαντικό ερώτημα. Υπάρχουν πολλά ακόμα που μένουν αναπάντητα.

- Γιατί πετάχθηκε στο καλάθι των αχρήστων η αρνητική εισήγηση του Διευθυντή του Τμήματος UEFA Licensing της ΕΠΟ;

-Γιατί εκδιώχθηκε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εφέσεων ο κ. Δημητρίου, ο κορυφαίος (κατά την ΕΠΟ) εμπειρογνώμονας σε θέματα αδειοδότησης;

- Κι αν η άποψή του ήταν περιττή, γιατί τέλος πάντων η ΕΠΟ τον όρισε ως επικεφαλής του τμήματος αδειοδότησης, κάτι που σημαίνει ότι είναι de facto ο καθ' ύλην αρμόδιος να κρίνει ποιος σύλλογος πληροί τις προϋποθέσεις;

- Από πότε η προσφυγή στη FIFA ποδοσφαιριστή που διεκδικεί χρήματα, δεν αποτελεί κριτήριο αδειοδότησης; Κι αν υπάρχει πλέον τέτοιο δεδικασμένο, παροτρύνουμε τους ιδιοκτήτες όλων των ΠΑΕ που ''ματώνουν'' για να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες στις καταληκτικές ημερομηνίες, να σταματήσουν να το κάνουν. Η ζωή είναι ωραία και οι υποθέσεις στη FIFA χρειάζονται 18 μήνες για να τελεσιδικίσουν!

- Ποιος δίνει το δικαίωμα να προσκομιστούν συμπληρωματικά στοιχεία που αφορούν σε πληρωμές ποδοσφαιριστών μετά τις 31 Μαρτίου 2011, αφού ο κανονισμός περί τήρησης των καταληκτικών ημερομηνιών δεν περιλαμβάνει εξαιρέσεις;

- Επίσης, μήπως μπορεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να μας διαφωτίσει, σε ποια ακριβώς σελίδα από τις περίπου 120 του Κανονισμού Αδειοδότησης, προσδιορίζεται ότι «δεν πειράζει αν δεν έχουν πληρωθεί 5-6 παίκτες. Το μείζον θέμα είναι να αποδειχθεί η βιωσιμότητα του συλλόγου;

Ναι, υπογράψαμε όλοι τη ρήτρα εμπιστευτικότητας. Επειδή, όμως, ο κόσμος έχει τραβήξει πολλά τον τελευταίο χρόνο και δεν αντέχει άλλο χλευασμό, μήπως θα ήταν φρόνιμο κύριοι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, να δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο των φακέλων αδειοδότησης;

Ας τεθεί, έστω, το θέμα σε ψηφοφορία. Όχι μυστική, βέβαια. Ώστε σε περίπτωση αρνητικής πλειοψηφίας, να ξέρει ο κόσμος ποιος έχει κάτι να κρύψει και ποιος πρεσβεύει τη διαφάνεια και την ισονομία.

Το θέατρο του παραλόγου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που ξεκίνησε από τις ηχογραφημένες συνομιλίες παραγόντων και συνεχίστηκε με στοιχηματικά σκάνδαλα, ύβρεις, προκλήσεις, διαιτητικές αδικίες, πρωτοφανή επεισόδια και ασφαλώς ποινές-χάδια, πολύ θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι σήμερα ολοκληρώθηκε.

Δεν γίνεται πιο κάτω από 'δω…

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τέλος στα περί καταβολής αναδρομικών σε πρώην βουλευτές

Τέλος στη συζήτηση περί καταβολής αναδρομικών που διεκδικούν 800 συνταξιούχοι βουλευτές έβαλε το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το θέμα.

Τέλος στη συζήτηση περί καταβολής αναδρομικών που διεκδικούν 800 συνταξιούχοι βουλευτές έβαλε το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του.

Όπως τονίζει η ηγεσία του υπουργείου, «το αίτημα αναδρομικής αναπροσαρμογής βουλευτικής σύνταξης ή αποζημίωσης προσβάλλει το κοινό αίσθημα δικαίου, ιδιαίτερα στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία».
Για το λόγο αυτό ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να ικανοποιήσει οποιαδήποτε παρόμοια απαίτηση και θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.
Είχε προηγηθεί ομόθυμη καταδίκη από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα του αιτήματος των πρώην βουλευτών που έφερε στην επιφάνεια η αντιπρόεδρος του Β΄ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Φλωρεντία Καλδή.
Την κατηγορηματική αντίθεση της κυβέρνησης στη διεκδίκηση αναδρομικών από πρώην βουλευτές εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Επικαλέστηκε μάλιστα δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου το 2006, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι δεν πρέπει να επιδιώκεται η διεκδίκηση αναδρομικών σε περίοδο μάλιστα που οι κοινωνικές ομάδες πλήττονται.
Και ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος σημείωσε πως «όλοι θα πρέπει να συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών που περνά ο τόπος και των επώδυνων θυσιών που επωμίζονται οι έλληνες πολίτες».
Από το βήμα της Βουλής νωρίτερα ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης έκανε λόγο για ένα ζήτημα που «απασχολεί και προκαλεί την κοινωνία» και ζήτησε από τους πρώην βουλευτές να κάνουν πίσω. Όπως χαρακτηριστικά είπε «διεκδικούν να πάρουν πρόσθετες απολαβές τη στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται και το πολιτικό σύστημα κρίνεται και επικρίνεται».
Ο κ. Σαχινίδης είπε ακόμη ότι η στάση τους συμβάλλει «σε περαιτέρω απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών που το υπηρετούν».
Εκ μέρους της ΝΔ, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μιχελάκης χαρακτήρισε «προκλητικό» το αίτημα πρώην βουλευτών. «Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο που περικόπτονται τα εισοδήματα εκατομμυρίων Ελλήνων και δοκιμάζονται οι αντοχές τους, το να υποβάλλονται από οποιονδήποτε τέτοιες απαιτήσεις είναι για εμάς προκλητικό και απαράδεκτο», επισήμανε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπομπής στελεχών της ΝΔ που έχουν κάνει σχετική προσφυγή στην επιτροπή δεοντολογίας, σημειώνοντας πως κάθε περίπτωση θα εξετάζεται χωριστά.
Από την πλευρά του ο Ιωάννης Βρούτσης ανέφερε ότι είναι «προκλητικό ακόμη και ανήθικο, σε μια περίοδο κρίσης που κόβονται συντάξεις, τέως βουλευτές να αξιώνουν υπέρογκα ποσά, έστω και αν περιέχουν στοιχεία νομιμότητας».
Στον ίδιο τόνο κινήθηκε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σημειώνοντας πως «απαράδεκτη και προκλητική για το λαό δεν είναι μόνο η απαίτηση για αυξήσεις και αναδρομικά στις βουλευτικές συντάξεις, αλλά και η ίδια η ύπαρξη των βουλευτικών συντάξεων». Ανέφερε μάλιστα ότι με επιμονή θέτει «ζήτημα κατάργησής τους και οι βουλευτές να ασφαλίζονται από τα ασφαλιστικά τους ταμεία».
«Ξεκούδουνη ενέργεια και εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτήρισε τις αξιώσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, τονίζοντας ότι όταν κόβονται μισθοί και συντάξεις, οι βουλευτές δεν μπορούν να είναι τόσο προκλητικοί. «Χαιρόμαστε που κανείς εξ αυτών δεν ανήκει στον ΛΑ.Ο.Σ», σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κόμματος Κωστής Αϊβαλιώτης.

Με σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε στο ζήτημα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής σημείωσε ότι η κοινωνία μουντζώνει τους 800 βουλευτές και οργίζεται. «Είναι νόμιμο», πρόσθεσε, «αλλά είναι και ανήθικο, είναι νόμιμο αλλά είναι και προκλητικό».

«Δεν μπορεί την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά και η ανεργία και η φτώχεια κάνουν το μέσο Έλληνα να στενάζει, πρώην βουλευτές να διεκδικούν επιστροφή αναδρομικών, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ», παρατηρεί η Δημοκρατική Συμμαχία.
«Η εξέλιξη αυτή μέσα στο περιβάλλον που ζούμε δεν μπορεί να είναι αποδεκτή. Θα ενισχύσει δε, επικίνδυνα το κλίμα απόρριψής και αποστροφής προς την πολιτική και τους θεσμούς», τονίζει ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Γ. Οικονόμου και καλεί τους πρώην βουλευτές «παρά το ότι μπορεί να δικαιούνται τα χρήματα αυτά, να μην τα αποδεχθούν για όσο καιρό η Ελλάδα θα βρίσκεται σε συνθήκες μνημονίου».
«Tην ώρα που η κοινωνία, στη μεγάλη της πλειονότητα, χειμάζεται, είναι λυπηρό πρώην βουλευτές να διεκδικούν από το ελληνικό δημόσιο καταβολή αναδρομικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ», σχολιάζει η Δημοκρατική Αριστερά και τους καλεί «να αντιληφθούν ότι με την ενέργειά τους αυτή ενισχύουν ακόμη περισσότερο την εικόνα απαξίωσης της πολιτικής».
«Κάθε τέτοια διεκδίκηση από την πλευρά των πρώην βουλευτών είναι απαράδεκτη και προσβλητική για την κοινωνία», καταλήγει.

naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 4 Μαϊου

Γεγονoτα

1905: Ηλεκτροφωτίζεται για πρώτη φορά η οδός Αθηνάς.
1931: Οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν τον Αλ Καπόνε για φοροδιαφυγή, σημαίνοντας την αρχή του τέλους για την «καριέρα» του διάσημου κακοποιού.
1959: Ανακοινώνονται τα πρώτα μουσικά Βραβεία Γκράμι: Άλμπουμ της Χρονιάς: Χένρι Μαντσίνι, «The Music from Peter Gunn». Τραγούδι της Χρονιάς: Ντομένικο Μοντούνιο, «Nel Blu Dipinto di Blu».
1979: Η Μάργκαρετ Θάτσερ γίνεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στη Μ. Βρετανία.
1994: Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Γιτζάκ Ράμπιν και ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ υπογράφουν τη Συμφωνία του Καΐρου, με την οποία επιτυγχάνεται η αυτονομία των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και την Ιεριχώ.
2001: Ο πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ επισκέπτεται την Ελλάδα. Είναι η πρώτη επίσκεψη προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μετά το Σχίσμα.
  • Γεννησεις
1904: Ουμ Καλσούμ, αιγυπτιακής καταγωγής τραγουδίστρια - θρύλος για τους Άραβες. [θαν. 3/2/1975]
1929: Όντρεϊ Χέμπορν, βρετανοβελγίδα ηθοποιός. [θαν. 20/1/1993]
1939: Άμος Οζ, σπουδαίος ισραηλινός συγγραφέας.
  • Θανατοι
1980: Γιόζιπ Μπροζ Τίτο, κομμουνιστής ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας και Πρόεδρος της χώρας. [γεν. 7/5/1892]
1987: Πολ Μπάτερφιλντ, αμερικανός λευκός μπλουζίστας. [γεν. 17/12/1942]
2006: Αλέξης Δαμιανός, σκηνοθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας. Οι ταινίες του «Μέχρι το πλοίο» και «Ευδοκία» σηματοδότησαν την ιστορία του νέου ελληνικού κινηματογράφου. [γεν. 1921]

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

FT: Αναπόφευκτη η χρεοκοπία της χώρας για τους επενδυτές – 55% haircut προεξοφλούν οι αγορές






"Κρίνεται πλέον αναπόφευκτο. Μετά από έναν από τους χειρότερους μήνες με αρνητικά ρεκόρ για την ελληνική αγορά ομολόγων, από τότε που η χώρα προσχώρησε στο ευρώ πριν από μια δεκαετία, οι επενδυτές είναι πεπεισμένοι ότι η Αθήνα θα χρεοκοπήσει", επισημαίνει η Financial Times. Η εφημερίδα τονίζει ότι οι αγορές προεξοφλούν κούρεμα 55% στα ελληνικά ομόλογα, ενώ εκτιμάται από ορισμένους επενδυτές ότι η χρεοκοπία στην Ελλάδα θα μπορούσε να έρθει το 2012, δεδομένου ότι πλέον η χώρα δεν θα έχει χρήματα από το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.
Το άλμα των ελληνικών αποδόσεων τον Απρίλιο κατά σχεδόν 10 εκατοστιαίες μονάδες για τα διετή ομόλογα έχει ωθήσει τη συζήτηση απότομα προς τα εμπρός και το ερώτημα για τις αγορές είναι πότε και πώς - και όχι αν - η Αθήνα θα αναδιαρθρώσει το δημόσιο χρέος της. Μια περαιτέρω αύξηση των αποδόσεων θα ήταν πιθανό να δημιουργήσει περισσότερη αστάθεια στην Αθήνα και να κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη για αναδιάρθρωση. Επιπλέον, οι απότομες αυξήσεις στο κόστος του ελληνικού δανεισμού θα αύξανε τον κίνδυνο της μετάδοσης στην Ισπανία, την τέταρτη σε μέγεθος οικονομία της ευρωζώνης, και την εμβάθυνση της κρίσης του ενιαίου νομίσματος.
Τι βλέπουν οι αναλυτές
Ο Andrew Balls, επικεφαλής των ευρωπαϊκών επενδύσεων στην Pimco, δηλώνει στην εφημερίδα: "Οι πολιτικοί ρυθμιστές πρέπει να είναι σε καραντίνα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Μέχρι στιγμής, αυτή η καραντίνα στρατηγικής φαίνεται να λειτουργεί, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει απότομα και γρήγορα".

Την Τρίτη, τα Ελληνικά διετή ομόλογα υποχώρησαν 113 μονάδες βάσης, στο 24,78 %, σε μια ένδειξη του πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει η συμπεριφορά στην αγορά, ενώ η Αθήνα αρνήθηκε ότι είχε κατά νου μια αναδιάρθρωση. Ωστόσο, πολλοί στρατηγικοί αναλυτές λένε ότι οι αγορές θα δουν μια διαρκή βελτίωση του κλίματος και λήξη στην απειλή της μετάδοσης, εφ'οσον οι Ευρωπαίοι πολιτικοί μιλήσουν με μία φωνή. Η κερδοσκοπία στον γερμανικό Τύπο, διευκρινίζεται στο άρθρο, ότι το Βερολίνο επιθυμεί μια ελληνική αναδιάρθρωση ενάντια στη βούληση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναστατώνει τους επενδυτές κατά τις τελευταίες εβδομάδες συμβάλλοντας σε υψηλότερες αποδόσεις των περιφερειακών ομολόγων.
Αυτό που πρέπει να συμβεί στη συνέχεια, εκτιμούν στρατηγικοί αναλυτές, είναι οι ρυθμιστές της πολιτικής να κινηθούν προς μια ομαλή αναδιάρθρωση με μια αξιόπιστη στρατηγική εξόδου, αποφεύγοντας το παράδειγμα της Αργεντινής. "Σε αυτό το σημείο, ο χρόνος είναι σημαντικός. Η συναίνεση στην αγορά είναι ότι η χρεοκοπία θα έρθει του χρόνου επειδή η Ελλάδα, θα στερέψει από χρήματα από το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Επιπλέον, το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει ένα όγκο από αναχρηματοδοτήσεις ύψους 112 δισ ευρώ από ομόλογα που λήγουν ανάμεσα στο 2012 και 2015, προτρέπει κάποιους επενδυτές να πιστεύουν ότι η αναδιάρθρωση θα ενισχυθεί με επιπλέον δάνεια, απαλλάσσοντας τους ιδιώτες επενδυτές από άγρια κουρέματα".

Οι χρηματοοικονομικές αγορές εκτιμούν, ότι το κούρεμα θα αγγίξει το 55% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα, επισημαίνει στην εφημερίδα ο David Oakley. Η ING Investment Management έχei υπολογίσει ότι ένα τέτοιο σενάριο θα σήμαινε ότι oι ελληνικές αποδόσεις των διετή ομολόγων θα αυξηθούν από 24,78% που είναι σήμερα σε 45%.
Επομένως, μια τέτοια κίνηση-χορήγησης επιπλέον δανείων- μπορεί να αποδειχθεί απαραίτητη λαμβάνοντας υπόψη ότι το 55% κούρεμα των ελληνικών ομολόγων,
εκτιμάται με 80% χρέος προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σύμφωνα με τις σημερινές προβλέψεις. Αυτό είναι πάνω από το όριο του 60 % στη συνθήκη του Μάαστριχτ, που καθορίζει τις φορολογικές κατευθυντήριες γραμμές για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η όλο και ευρύτερη συναίνεση είναι ότι μια εθελοντική αναδιάρθρωση, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει κάποιου είδους παράταση των προθεσμιών λήξης των ομολόγων, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί κατ 'αρχάς, φέτος, με μια πλήρη στάση πληρωμών το επόμενο έτος ή το 2013.
Η εθελοντική αναδιάρθρωσης προβλέπει ότι οι επενδυτές θα είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν. Ένας από τους πιο επιφανείς επενδυτές δηλώνει: "Η Ελλάδα έχει πρόβλημα ισολογισμού, το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με σημαντική περικοπή παρά την παράταση της προθεσμίας εξόφλησης του δανείου. Αυτό είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των τεράστιων δημόσιων χρεών της. " Το κούρεμα ύψους 55% σε ομόλογα 262 δισ ευρώ θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει δυσκολίες για τις τράπεζες της Αθήνας, οι οποίες κατέχουν μεγάλο μέρος του χρέους, και άλλων δανειστών της ευρωζώνης που εκτίθενται στην Ελλάδα, ενώ η ΕΚΤ έχει περίπου 20 δισ. έως 30 δισ. ευρώ σε ελληνικά κρατικά ομόλογα .
Ο Valentijn van Nieuwenhuijzen, επικεφαλής σταθερού στρατηγικού εισοδήματος της ING Investment Management, δηλώνει: "Μία ελληνική αναδιάρθρωση δεν μπορεί να απομονώσει την Ελλάδα, λόγω της έκθεσής της σε άλλες χώρες της ευρωζώνης. Η αναδιάρθρωση στην Ελλάδα ενδέχεται να πυροδοτήσει συζήτηση για το αν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία θα ακολουθήσει, ενώ θα έχει αντίκτυπο και στις χώρες του πυρήνα που εκτίθενται στην Ελλάδα".
Ωστόσο, περισσότεροι στρατηγοί αναλυτές, σύμφωνα με τη Financial Times, δεν πιστεύουν ότι η Ισπανία θα απορροφηθεί από την κρίση, όμως οι κίνδυνοι εξάπλωσης δεν μπορούν να αποκλειστούν. Η αβεβαιότητα, ως εκ τούτου, παραμένει το σημείο-κλειδί για τους επενδυτές και τους στρατηγικούς αναλυτές.
Ο Gary Jenkins, επικεφαλής σταθερού εισοδήματος στην Evolution Securities, τονίζει: "Το μόνο πράγμα που είναι βέβαιο για την ευρωζώνη κρίσης είναι η αβεβαιότητα. Δεν ξέρουμε πώς μια ελληνική αναδιάρθρωση θα πρέπει να αντιμετωπιστe;i. Θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα βαθύτερη κρίση ή να παρέχει στην αγορά ένα θετικό σημείο καμπής ".
Πηγή newscode.gr




Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ερωτήματα για το αν οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τα όρια σκοτώνοντας τον μπιν Λάντεν





Ερωτήματα για το αν οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τα όρια αναλαμβάνοντας τον ρόλο του αστυνομικού, του δικαστή και του εκτελεστή του πλέον καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο, εγείρει η επίθεση κατά του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο οποίος ήταν άοπλος.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι ο μπιν Λάντεν προέβαλε αντίσταση στις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις όταν πραγματοποίησαν έφοδο στο κρησφύγετό του στο Πακιστάν και ότι υπήρχαν ανησυχίες πως θα «αντισταθεί κατά την επιχείρηση σύλληψής του». Ο εκπρόσωπος Τζέι Κάρνεϊ αρνήθηκε να διευκρινίσει τι είδους αντίσταση προέβαλε ο μπιν Λάντεν και πρόσθεσε ότι: «Αναμέναμε έντονη αντίσταση και συναντήσαμε έντονη αντίσταση. Υπήρχαν πολλοί άλλοι άνθρωποι που ήταν ένοπλοι...στο κτίριο».
«Ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου»
«Ήταν ξεκάθαρα μία παραβίαση του διεθνούς δικαίου». Αυτή την άποψη συμμερίζεται και ο αυστραλός δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τζόφρι Ρόμπερτσον. «Δεν είναι δικαιοσύνη. Είναι μία διαστρέβλωση του όρου. Δικαιοσύνη σημαίνει οδηγώ κάποιον στο δικαστήριο, τον κρίνω ένοχο με βάση αποδεικτικά στοιχεία και τον καταδικάζω», είπε ο Ρόμπερτσον στην αυστραλιανή τηλεόραση από το Λονδίνο.
«Αυτός ο άνδρας εκτελέσθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και αυτό που τώρα προκύπτει, μετά από μεγάλες δόσεις παραπληροφόρησης από τον Λευκό Οίκο, είναι ότι ενδέχεται να πρόκειται για μία εν ψυχρώ δολοφονία».
Ο Ρόμπερτσον είπε ότι ο μπιν Λάντεν θα έπρεπε να έχει δικαστεί, όπως συνέβη με τους ναζιστές του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στη Νυρεμβέργη ή τον πρώην πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ο οποίος παραπέμφθηκε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου μετά τη σύλληψή του το 2001.
«Το τελευταίο πράγμα που ήθελε είναι να περάσει από δίκη, να καταδικαστεί και να τελειώσει τη ζωή του μέσα σε μία φυλακή της Νέας Υόρκης. Αυτό που επιθυμούσε είναι αυτό ακριβώς που έλαβε - να χάσει τη ζωή του εν μέσω τζιχάντ (ιερού πολέμου) και να πάει γρήγορα στον παράδεισο και οι Αμερικανοί του το προσέφεραν», λέει.
«Ο μπιν Λάντεν θα έπρεπε να έχει συλληφθεί και να έχει εκδοθεί στις ΗΠΑ»
Ο Γκερτ-Γιαν Κνουπς, ειδικός στο διεθνές δίκαιο, ο οποίος εδρεύει στην Ολλανδία, εκτίμησε ότι ο μπιν Λάντεν θα έπρεπε να έχει συλληφθεί και να έχει εκδοθεί στις ΗΠΑ. «Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι βρίσκονται σε πόλεμο με την τρομοκρατία και εξοντώνουν τους αντιπάλους τους στο πεδίο της μάχης», λέει ο Κνουπς.
«Η Αμερική προωθεί τον νόμο της ζούγκλας παντού»
Ο ανώτατος μουσουλμάνος κληρικός στο Νέο Δελχί, ο Σαϊντ Άχμεντ Μπουκάρι, δήλωσε ότι οι αμερικανοί στρατιώτες θα μπορούσαν εύκολα να συλλάβουν τον μπιν Λάντεν. «Η Αμερική προωθεί τον νόμο της ζούγκλας παντού, είτε πρόκειται για το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Πακιστάν και τη Λιβύη. Οι άνθρωποι σιωπούσαν για πολύ καιρό, αλλά τώρα ξεπέρασε τα όρια».
Ανησυχία για την πόντιση της σορού στη θάλασσα
Για πολλούς μουσουλμάνους ηγέτες, το ζήτημα που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι το κατά πόσο η πόντιση της σορού του ηγέτη της αλ Κάιντα στη θάλασσα ήταν αντίθετη με την ισλαμική παράδοση.
Ο Σον Χαντ, εκπρόσωπος της Jema'ah Ansharut Tauhid, της ισλαμικής οργάνωσης που έχει ιδρύσει ο ινδονήσιος Αμπού Μπακάρ Μπασίρ, δήλωσε ότι είναι σαφές πως ο μπιν Λάντεν έγινε μάρτυρας.
«Στο Ισλάμ, ένας άνδρας που πεθαίνει...στη διάρκεια μάχης σύμφωνα με τη σαρία θα εξασφαλίσει τον ανώτατο τίτλο (τιμής) για την ανθρωπότητα, πέραν του προφήτη, δηλαδή εκείνον του μάρτυρα. Ο Οσάμα είναι ένας μαχητής για το Ισλάμ, για τη σαρία».
Η σορός του ηγέτη της αλ Κάιντα μεταφέρθηκε με αμερικανικό αεροπλανοφόρο και σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους ποντίστηκε στη θάλασσα με βάση τις μουσουλμανικές παραδόσεις.
«Αυτός δεν είναι ο ισλαμικός τρόπος. Ο ισλαμικός τρόπος είναι να θάβεις τον νεκρό στη Γη (αν έχει πεθάνει εκεί) όπως όλους τους άλλους ανθρώπους», λέει ο σαουδάραβας Άμπντουλ Μόχσεν Αλ-Ομπάϊκαν, σύμβουλος το Σαουδικού Βασιλικού Δικαστηρίου.
Ο Αμιντάν, μέλος του ινδονησιακού Συμβουλίου των Ουλεμάδων (MUI), της ανώτατης ισλαμικής αρχής στη μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα στον κόσμο, υποστηρίζει ότι περισσότερο τον προβληματίζει η ταφή παρά το πως σκοτώθηκε ο μπιλ Λάντεν.
«Η πόντιση της σορού κάποιου στον ωκεανό προϋποθέτει την ύπαρξη μίας εξαιρετικά ιδιαίτερης κατάστασης. Υπάρχει τέτοια;,» είπε στο Reuters.
“Αν οι ΗΠΑ δεν μπορούν να το εξηγήσουν αυτό, τότε φαίνεται το ίδιο με το να πετάξεις το κουφάρι ενός ζώου (στη θάλασσα) και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει σεβασμός προς τον άνθρωπο...και αυτό που έκαναν μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο μένος στους υποστηρικτές του Οσάμα”, σχολιάζει ο ίδιος.
 Πηγή newscode.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποιά ταινία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα 'Οσκαρ!





To “Attenberg” της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη είναι η πρόταση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τη συμμετοχή της Ελλάδας στα φετεινά Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Πρωταγωνιστής έκπληξη!








Εντυπωσιακό είναι οτι στην ταινία που θα μας εκπροσωπήσει ένας εκ των πρωταγωνιστών είναι ο Γιώργος Λάνθιμος, δημιουργός του "Κυνόδοντα" που είχε προταθεί για όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στα περσινα όσκαρ!

Η υπόθεση της ταινίας Attenberg είναι η εξής: Η Μαρίνα μεγαλώνει με τον πατέρα της, ο οποίος είναι σοβαρά άρρωστος, σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη. Περνά τις ώρες της παρακολουθώντας στην τηλεόραση ντοκιμαντέρ για τη ζωή των θηλαστικών και κάνοντας παρέα με τη φίλη της Μπέλλα, ώσπου γνωρίζει έναν μηχανικό που έχει έρθει στην πόλη για δουλειές.

Σάρωσε ο Μαχαιροβγάλτης

Η ταινία « Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη, απέσπασε τα περισσότερα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2011, στην τελετή απονομής χθες βράδυ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Πέρσι, στα πρώτα βραβεία της Ακαδημίας, το καλωσόρισμα στον θεσμό είχε κάνει ο Θανάσης Βέγγος. Φέτος η είδηση του θανάτου του επισκίασε την γιορτή. Και δεν ήταν η μόνη απώλεια φέτος.

Μέσα στην χρονιά έφυγαν από την ζωή πολλοί και σημαντικοί: ο μεγάλος θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλης, ο σκηνοθέτης Τάσος Δαλιανίδης, ο σκηνογράφος Τάσος Ζωγράφος, ο κριτικός και διανομέας Γιώργος Τζιώτζιος, ο ντοκυμαντερίστας Γιώργος Κολόζης , πρόσφατα ο σκηνοθέτης Γιάννης Λάμπρου. Τους μνημόνευσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας, Τάσος Μπουλμέτης, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί «στην υποχρέωση της πολιτείας να στηρίζει τον πολιτισμό ακόμα και σε περιόδους κρίσης».

Οι υποψηφιότητες φέτος για τα βραβεία της Ακαδημίας ήταν 17 ταινίες μυθοπλασίας, 6 ντοκυμαντέρ και 25 ταινίες μικρού μήκους. Από την ψηφοφορία αναδείχθηκαν νικητές , αναλυτικά οι εξής:

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Βραβείο Ειδικών Εφφέ και Κινηματογραφικής Καινοτομίας πήραν: ο Νίκος Μούτσελος για την ταινία Η Υπογραφή και ο Ντίνος Θεοδοσίου για την ταινία Τα Σκυλιά.

Βραβείο Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου, για την ταινία «Χώρα Προέλευσης».

Βραβείο Ήχου: Ντίνος Κίττου και Κώστας Φυλακτίδης, για την ταινία «Μαχαιροβγάλτης».

Βραβείο Ενδυματολογίας: Γιώργος Γεωργίου για την ταινία «Ταξίδι» στη Μυτιλήνη.

Βραβείο Σκηνογραφίας : Ιουλία Σταυρίδου για την ταινία «Μαχαιροβγάλτης».

Βραβείο Μοντάζ : Ιωάννα Σπηλιοπούλου, για την ταινία «Απ’τα Κόκαλα Βγαλμένα», Γιάννης Χαλκιαδάκης για την ταινία Μαχαιροβγάλτης και Πάνος Βουτσαράς για την ταινία «Χώρα Προέλευσης».

Βραβείο Φωτογραφίας: Δημήτρης Κατσαϊτης, για την ταινία Μαχαιροβγάλτης.

Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής: Drog_A_Tek για την ταινία Χώρα Προέλευσης.

Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου : Ιωάννα Τσιριγκούλη για την ταινία Χώρα Προέλευσης.

Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου: Δημήτρης Ήμελλος για την ταινία Απ’τα Κόκαλα Βγαλμένα.

Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου: Ariane Labed για την ταινία Attenberg.

Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου: Αργύρης Ξάφης για την ταινία Απ’τα Κόκαλα Βγαλμένα.

Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους: Γιώργος Ζώης για ην ταινία Casus Belli.

Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη :Σύλλας Τζουμέρκας για την ταινία Χώρα Προέλευσης.

Βραβείο Σεναρίου: Γιάννης Οικονομίδης και Δώρης Αυγερινόπουλος για την ταινία Μαχαιροβγάλτης.

Βραβείο Σκηνοθεσίας : Γιάννης Οικονομίδης, για την ταινία Μαχαιροβγάλης.

Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Τεκμηρίωσης: Ρέα Αποστολίδου και Γιούρι Αβερώφ για την ταινία Τα Παιδία Παίζει.

Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας: Πάνος Παπαχατζής για την ταινία Μαχαιροβγάλτης.
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Καμπάνα» 50.000 ευρώ στους Ράδιο Αρβύλα

«Καμπάνα» 50.000 ευρώ στους Ράδιο Αρβύλα

Με πρόστιμο 50.000 ευρώ «φιλοδώρησε» το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα», με το αιτιολογικό ότι ο παρουσιαστής της εκπομπής, Αντώνης Κανάκης, χαρακτήρισε «κλίκα» του βουλευτές.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε μετά από καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα, για προσβολή θεσμών.

Ο βουλευτής θίχτηκε από τη φράση του Αντώνη Κανάκη ότι: «λειτουργούν σαν κλίκα οι βουλευτές. Είναι μια σπείρα των 300. Καλύπτει ο ένας τον άλλον».



ΠΗΓΉ NEWSBEAST.GR
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Προκαλούν το δημόσιο αίσθημα! - Βουλευτές ζητούν αναδρομικά ως και 250.000 ο καθένας!





- Την ώρα που κόβονται μισθοί πείνας και συντάξεις εκείνοι ζητούν να αυξηθούν κι άλλο οι ήδη παχυλές αμοιβές τους!
- Υπάρχει τέως βουλευτής που ζήτησε αναδρομικά 233.000 ευρώ και δικαιώθηκε
- Εκκρεμούν άλλες 800 - 850 αιτήσεις
- "Τα χαρίζω στους Παπανδρέου" λέει στο ΝewsIt βουλευτής που διεκδικεί αναδρομικά











Σε ημέρες Μνημονίου, σε ημέρες που δεν ξέρει κανείς αν η επόμένη θα τον βρει να έχει την δουλειά του, είτε στον ιδιωτικό είτε στον Δημόσιο τομέα, άνθρωποι που "υπηρέτησαν" τον λαό παίζουν με τα νεύρα του και την υπομονή του!

Συνταξιούχοι βουλευτές, ή συγγενείς τους απαιτούν ποσό που ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια ευρώ ενώ υπάρχει και προφορική δέσμευση των προέδρων των κομμάτων οτι τουλάχιστον οι εν ενεργεία βουλευτές δεν θα τα διεκδικούσαν!

Η εξοργιστική αυτη απαίτηση, ειδικά αυτή την περίοδο, μόνο θυμό και απαξία προκαλεί στην κοινή γνώμη η οποία παρακολουθεί για ακόμα μια φορά ανθρώπους που υποτίθεται οτι υπηρέτησαν τον πολίτη να ζητούν τα... ρέστα!

Αν γίνει δεκτό το αίτημά τους τελικά, τότε ένας βουλευτής με μακρά θητεία άνω των 18 ετών θα δικαιούται περίπου 100.000 ενώ ένας βουλευτής με θητεία περί τα πέντε χρόνια θα πάρει κάπου 5.000 ευρώ...

Όπως αποκάλυψε η Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Φλωρεντία Καλδή – κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής - περίπου 850 συνταξιούχοι βουλευτές επιμένουν να ζητούν να λάβουν αναδρομικά αυξήσεις, επί το πλείστον στη βάση της αντίστοιχης ρύθμισης που έχει γίνει για τους δικαστές (περίοδος 2003 – 2007), κι είναι θέμα χρόνου να βγει η τελική δικαστική απόφαση.

Μάλιστα η κ. Καλδή ζήτησε από το Κοινοβούλιο, επικαλούμενη εμμέσως πλην σαφώς φόρτο εργασίας, να φέρει σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Θυμίζουμε ότι αν δικαιωθεί έστω και ένας συνταξιούχος βουλευτής που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ανοίγει ο δρόμος για να διεκδικήσουν αυξήσεις εκτός από τους συνταξιούχους, και όσοι εν ενεργεία βουλευτές το επιθυμούν.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o πρώην βουλευτής και υπουργός Στάθης Παναγούλης "εγώ αυτή την αγωγή την έκανα όταν δεν είχε κηρυχθεί σε πτώχευση η χώρα μας, πριν 5 με 8 χρόνια και είναι χρήματα που τα δικαιούμαι. Σήμερα όμως δεν διεκδικώ τίποτα για τον εξής λόγο. Γιατί αυτά τα λεφτά που μου χρωστάει το ελληνικό κράτος τα έφαγε ο Τσοχατζόπουλος, ο Μαντέλης και όλη η φαμίλια του Παπανδρέου. Όλη αυτή η συμμορία που κυβερνάει από το 1974. Το 1982 εγώ παραιτήθηκα από υπουργός καταγγέλοντας όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Δεν διεκδικώ τίποτα αλλά ούτε κατηγορώ και τους συναδέλφους που τα διεκδικούν. Τα χάριζω στην οικογένεια Παπανδρέου τα χρήματα μου".

Πάντως ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος - όπως υπενθύμισε και κατά την επίμαχη συνεδρίαση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης - έχει δεσμευτεί εκ μέρους των «300» ότι δεν πρόκειται να ζητήσουν οποιαδήποτε αύξηση.

Κοντός ψαλμός…!
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...