Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Απόφαση σοκ από το ΣτΕ : Αντισυνταγματική η έκτακτη εισφορά

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα έχει τον τελικό λόγο για το αν είναι ή όχι αντισυνταγματική η έκτακτη εισφορά που είχε επιβάλει η ΝΔ με το Ν. 3758/2009.

Και αυτό γιατί κρίθηκε αντισυνταγματική η έκτακτη εισφορά από το Β' Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με συνέπεια να παραπεμφθεί υποχρεωτικά για οριστική κρίση το όλο ζήτημα στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Ειδικότερα, η επταμελής σύνθεση του Β' Τμήματος (πρόεδρος ο Φ. Αρναούτογλου) έκανε μερικά δεκτή την εισήγηση του συμβούλου Επικρατείας Ι. Γράβαρη και έκρινε κατά πλειοψηφία (5-2) αντισυνταγματική (αντίθετη στο άρθρο 78 παράγραφος 2 του Συντάγματος), τη ρύθμιση του άρθρου 18 του Ν. 3758/2009 για την έκτακτη εισφορά η οποία υπολογίσθηκε επί των εισοδημάτων που είχαν αποκτηθεί πριν από την 1.1.2008.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι κατά τις επιταγές του άρθρου 78 του Συντάγματος «απαγορεύεται απολύτως η αναδρομική φορολόγηση πέραν του "οικονομικού έτους" του προηγούμενου της επιβολής του φόρου».

Μάλιστα, οι δικαστές επισημαίνουν ότι «προκειμένου περί φορολογίας εισοδήματος, νόμος που δημοσιεύεται κατά τη διάρκεια ορισμένου (ημερολογιακού) έτους (π.χ. 2009), δεν επιτρέπεται να υπαγάγει σε φόρο εισοδήματα που έχουν προκύψει πέραν του (ημερολογιακού ομοίως) έτους του αμέσως προηγούμενου της δημοσιεύσεώς του, τουτέστιν, στο πιο πάνω παράδειγμα, εισοδήματα που έχουν προκύψει πριν το (ημερολογιακό) έτος 2008».

Κατά συνέπεια, συνεχίζει η υπ' αριθμ. 693/2011 απόφαση του Β' Τμήματος του ΣτΕ, η «διάταξη του άρθρου 18 του Ν. 3758/2009, ορίζοντας ότι για τον υπολογισμό της προβλεπόμενης με αυτήν "έκτακτης εισφοράς", λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα "των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2008", δηλαδή, όπως σαφώς προκύπτει από την εν λόγω διατύπωση αλλά και το σκοπό του νόμου, το εισόδημα του ημερολογιακού έτους 2007, επιβάλλει αναδρομικώς φόρο επί εισοδημάτων που έχουν προκύψει σε χρόνο προγενέστερο του προηγούμενου της δημοσιεύσεώς της έτους και είναι γι' αυτό ανίσχυρη ως παραβιάζουσα το άρθρο 78 παράγραφος 2 του Συντάγματος».

Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν (1979) από την Ολομέλεια του ΣτΕ, αλλά και από ορισμένα Τμήματα (1981 και 1986) είχαν κριθεί συνταγματικές νομοθετικές διατάξεις περί επιβολής έκτακτων εισφορών. Ωστόσο, το Β' Τμήμα χαρακτηρίζει «παρωχημένες» τις αποφάσεις αυτές και υπογραμμίζει ότι η νομολογία αυτή (παλαιές αποφάσεις) δεν δεσμεύει τους συμβούλους Επικρατείας να ασκήσουν το συνταγματικό τους καθήκον, δηλαδή να μην εφαρμόσουν αντισυνταγματικό νόμο.

Από την πλευρά της, η μειοψηφία (Αρναούτογλου, ο σύμβουλος Εμμ. Κουσιουρής και η πάρεδρος -χωρίς δικαίωμα ψήφου- Ειρήνη Σταυρουλάκη) υποστήριξαν ότι κατά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος δεν «υπήρξε οποιαδήποτε πρόβλεψη για την περίπτωση διαφαινόμενου πλήρους δημοσιονομικού εκτροχιασμού».

Όμως, συνεχίζει η μειοψηφία, «το άρθρο 78 παράγραφος 2 του Συντάγματος, που απαγορεύει την αναδρομική επιβολή "φόρου ή άλλου οικονομικού βάρους", παρά τη γενικόλογη αναφορά και σε "έκτακτες συνθήκες" που έγιναν κατά την ψήφισή του, δεν αντιμετώπισε και, συνεπώς, δεν αποκλείει, σε μια τέτοια περίπτωση, την αναδρομική επιβολή έκτακτης εισφοράς στους πλουσιότερους πολίτες».

Συνεπώς, καταλήγει η μειοψηφία, «θεμιτά επιβλήθηκε με το Ν. 3758/2009 έκτακτη εισφορά επί των εισοδημάτων του οικονομικού έτους 2008».

Παράλληλα, το ΣτΕ απέρριψε τους ισχυρισμούς του φορολογούμενου ότι είναι αντίθετη στη συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος) η μη υπαγωγή των νομικών προσώπων στην έκτακτη εισφορά.

Όπως επίσης απέρριψε και τον ισχυρισμό ότι παραβιάστηκε το άρθρο 20 του Συντάγματος, καθώς δεν κλήθηκε προηγουμένως, δηλαδή πριν από την επιβολή της έκτακτης εισφοράς, ο φορολογούμενος σε ακρόαση από τον αρμόδιο υπάλληλο της ΔΟΥ.

Ιστορικό της υπόθεσης

Στη Δικαιοσύνη έχει προσφύγει φορολογούμενος ζητώντας να ακυρωθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα της έκτακτης εισφοράς της ΔΟΥ Ψυχικού, με το οποίο καταλογίσθηκε εις βάρος του έκτακτη οικονομική εισφορά 10.000 ευρώ, υπολογισθείσα στα δηλωθέντα σύμφωνα με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2008 (χρήσης 2007) εισοδήματα, που ανήλθαν σε 377.637,69 ευρώ.

Σε πρώτο βαθμό, δηλαδή, το Διοικητικό Πρωτοδικείο με την υπ' αριθμ. 18440/2009 απόφασή του (πρωτοδίκης η Αγλαΐα Δημητροπούλου) έκρινε ότι με τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 78 «θεσπίζεται γενική απαγόρευση αναδρομικής επιβολής πέραν του προηγούμενου έτους οποιουδήποτε δυσμενέστερου των ισχυόντων οικονομικού μέτρου, ανεξαρτήτως του είδους αυτού ή της προσωρινότητας της επιβολής του» και προσθέτει ότι «το ταμειακό συμφέρον του Δημοσίου δεν συνιστά λόγο καταστρατήγησης συνταγματικών διατάξεων», όπως αυτών που απαγορεύουν την αναδρομική επιβολή φόρων.

Ακόμη, στην απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου επισημαίνεται ότι η έκτακτη εισφορά υπολογίσθηκε στο δηλωθέν εισόδημα του οικονομικού έτους 2008, δηλαδή στο εισόδημα που αποκτήθηκε κατά τη χρήση 2007. Όμως, προσθέτει η απόφαση, η νομοθετική διάταξη που προβλέπει την έκτακτη εισφορά είναι ανεφάρμοστη, ως αντισυνταγματική, καθώς:

α) «Οι διατάξεις του άρθρου 18 του Ν. 3758/2009 θεσπίζουν οικονομικό βάρος που εκτείνεται πέραν του προηγούμενου της επιβολής του έτους»,

β) «Η έννοια του οικονομικού έτους κατά το Σύνταγμα ταυτίζεται με την έννοια του όρου στη δημοσιονομική διαχείριση και όχι στην έννοια που δίδεται στη φορολογία εισοδήματος».

Αντίθετα, ο δεύτερος δικαστικός βαθμός, δηλαδή, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με πρόεδρο τον Γ. Μπαλάτσο, εισηγήτρια την Αδαμαντία Παπασταμοπούλου και μέλος τη Μαρία Σούκα, έκριναν ότι η έκτακτη εισφορά προς αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης είναι συνταγματική (δεν προσκρούει στο άρθρο 78 του Συντάγματος) και δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Επίσης, το Εφετείο στην απόφασή του αναφέρει ότι η έκτακτη εισφορά «δεν αποτελεί φόρο αλλά έκτακτη φορολογική επιβάρυνση των οικονομικώς ισχυρότερων φυσικών προσώπων κλιμακούμενη ανάλογα προς τη φοροδοτική ικανότητα των υποκειμένων σ' αυτήν προσώπων, χωρίς να παραβιάζεται η καθιερούμενη με το άρθρο 4 παράγραφος 1 και 5 του Συντάγματος αρχή της φορολογικής ισότητας».

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Δεκέμβριος του 2010) ο Γράβαρης είχε επισημάνει ότι η έκτακτη εισφορά είναι αντίθετη στο άρθρο 78 παράγραφος 2 του Συντάγματος που απαγορεύει την αναδρομική επιβολή φόρου ή άλλου οικονομικού βάρους.

Επίσης, ο Γράβαρης κατά τη συζήτηση αυτή είχε αναφέρει έναν ακόμη λόγο αντισυνταγματικότητας της έκτακτης εισφοράς. Ο λόγος αυτός είναι ότι εξαιρεί από τη έκτακτη εισφορά τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, χωρίς να προκύπτει από πουθενά για ποιο λόγο έγινε η διαφοροποίηση αυτή.
newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παραίτηση μετά «αποπομπής» από το Υπ. Οικονομικών

Την παραίτησή του υπέβαλε ο γ.γ. του Υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, υπεύθυνος για τα έσοδα.

Aπό πολύ νωρίς κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν στη zougla.gr πως η υποβολή παραίτησης ισχύει και πρόσθεσαν πως επί της ουσίας πρόκειται για αποπομπή, αφού ο Δ. Γιωργακόπουλος χρεώνεται τη δραματική υστέρηση εσόδων από τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς της χώρας.

Ήδη, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και το οικονομικό επιτελείο είχαν προ ολίγων ημερών εκφράσει δημόσια τη δυσφορία τους για τη αναποτελεσματικότητα αυτών των μηχανισμών. Είναι προφανές πως ο Δ. Γεωργακόπουλος «θυσιάζεται», τη στιγμή μάλιστα που η πρόσφατη υποβάθμιση της χρηματοπιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Moodys βασίστηκε κυρίως στο επιχείρημα της δραματικής υστέρησης στα έσοδα του κράτους.

zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Χιόνισε στην τηλεόραση...



Από χθες τα κανάλια δεν κάνουν άλλη δουλειά, από το να μας δείχνουν... χιονισμένα τοπία!
Και zapping να κάνει ο τηλεθεατής, πάλι σε χιόνια πέφτει, απλά... με άλλο παρουσιαστή στο στούντιο και διαφορετικό "παγωμένο" ρεπόρτερ, στο λευκό τοπίο.

Ακόμα και η εκπομπή "Πάνω στην ώρα" του Alpha, που παίζει πιο light θέματα στην πολύ πρωινή ζώνη, σήμερα ξεκίνησε με... χιόνια!


Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έπεσαν με τα μούτρα στη μάχη του χιονιά και φυσικά δεν έλειψαν και οι υπερβολές. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον ρεπόρτερ στο "10 με 1 μαζί" που περπάτησε στο χιόνι με τις σαγιονάρες του και έκανε ρεπορτάζ με το μαγιό του!


Ρεπόρτερ με μαγιό στον ΑΝΤ1; Ρεπόρτερ μέσα στη χιονοθύελλα στη ΝΕΤ! Ο δημοσιογράφος που βγήκε στο χθεσινό μεσημεριανό δελτίο θύμιζε κάτι από χιονάνθρωπο. Κι όταν τελικά τον έβγαλαν στον αέρα, δε μπορούσε να αρθρώσει λέξη από την παγωνιά!


Θυσίες στο πλαίσιο της ενημέρωσης ή έλλειψη τηλεοπτικών θεμάτων και αναζήτηση... θεαμάτων; Δεν ήρθε δα και η καταστροφή του κόσμου. Απλά... χιόνισε.



Πηγή zappit 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Χώρισαν Καρεμπέ-Σκλεναρίκοβα !

Ένα από τα πιο γνωστά και επώνυμα ζευγάρια δεν είναι πια μαζί. Ο πρώην ποδοσφαιριστής –μεταξύ άλλων και του Ολυμπιακού- Κριστιάν Καρεμπέ και το εντυπωσιακό (τουλάχιστον) μοντέλο, Αντριάνα Σκλεναρίκοβα, χώρισαν και όπως αποκάλυψε η πανέμορφη Σλοβάκα, από το 2005 και μετά, οι σχέσεις τους ήταν απλά τυπικές.

Η είδηση-βόμβα στο χώρο της showbiz δόθηκε από την ίδια την Σκλεναρίκοβα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Paris Match».

«Εδώ και αρκετούς μήνες δεν ζούμε μαζί. Από το 2005 βλεπόμαστε ελάχιστα. Ας πούμε ότι η εξέλιξη των πραγμάτων ήταν διαφορετική απ΄ ό,τι περιμέναμε. Δεν έχουμε πλέον τις ίδιες ανάγκες. Ο καθένας πρέπει να ακολουθήσει το δικό του δρόμο. Δεν θέλω να αμαυρώσω τις όμορφες αναμνήσεις», είπε η 39χρονη Αντριάνα, που πρόσθεσε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον εκείνων που δημοσίευσαν φωτογραφίες της με άλλους άνδρες, χαρακτηρίζοντάς τους ως «συντρόφους» της.

Να θυμίσουμε απλά πως η 39χρονη -πλέον- Αντριάνα έχει ψιλοτέλειες αναλογίες (89-55-90) και τα… ατελείωτα πόδια της έχουν μήκος 1 μέτρο και 24 εκατοστά!

sport-fm.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο πιο ευτυχισμένος Αμερικανός

Ο πιο ευτυχισμένος Αμερικανός

Αντίθετα με ό,τι θα περίμενε κανείς, ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στην Αμερική δεν είναι ούτε επιφανής, ούτε νέος, ούτε ωραίος, ούτε λεφτάς. Δεν ανήκει στις τάξεις του επιχειρηματικού τζετ-σετ. Δεν προέρχεται από τον χώρο της πολιτικής ή του θεάματος και δεν έχει φωτογένεια ούτε υψηλές διασυνδέσεις.

Έπειτα από δημοσκοπήσεις διάρκειας συνολικά τριών ετών, η εταιρεία Gallup έψαξε (βάσει κριτηρίων όπως η ψυχική και σωματική υγεία, το επάγγελμα, ο τόπος κατοικίας, το εισόδημα καθώς και η οικογενειακή-συναισθηματική κατάσταση) και βρήκε τον πιο ευτυχισμένο κάτοικο των ΗΠΑ. Ο λόγος για τον Άλβιν Ουόνγκ, έναν 60άρη αφανή Κινεζοαμερικανό, κάτοικο Χαβάης.
Ο Άλβιν είναι 65 ετών. Ζει στην Χονολουλού. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και έχει ένα ετήσιο εισόδημα της τάξεως των 120.000 δολ. Είναι Εβραίος στο θρήσκευμα και παντρεμένος όχι με καμιά μικρούλα αλλά με την (επίσης μεσήλικη) Τρούντι.
Ερωτώμενος για το μυστικό της ευτυχίας του, ο 65χρονος δηλώνει στους «New York Times» πως «όποιος δε μπορεί να γελάει με τον εαυτό του, είναι καταδικασμένος να ζήσει δύσκολα».
Να σημειωθεί πως η περίπτωση του Άλβιν Ουόνγκ έρχεται να επιβεβαιώσει άλλες πρόσφατες επιστημονικές έρευνες (όπως αυτή του πανεπιστημίου Stony Brook της Νέας Υόρκης) σύμφωνα με τις οποίες, η ευτυχία ξεκινάει στα 50.
Πηγή ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αποκάλυψη σοκ στα “Επίκαιρα” για τον χρόνο και τον τρόπο της προσφυγής του Παπανδρέου στο ΔΝΤ!




Σοκ προκαλεί η συνέντευξη που δημοσιεύεται στο αυριανό τεύχος του περιοδικού “Επίκαιρα” και την οποία παραχωρεί ο δημοσιογράφος που μίλησε με τον Ντομινίκ Στρος Καν στον Canal+ για το θέμα της προσφυγής της Ελλάδος στο ΔΝΤ με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου.
Ο Γάλλος δημοσιογράφος Νικολά Εσκουλάν δηλώνει πρώτον ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει με τον Στρος Καν μιλώντας για βοήθεια του ΔΝΤ μόλις μερικές μέρες μετά την εκλογική του νίκη και δεύτερον ότι όταν ο επικεφαλής του ΔΝΤ του απάντησε ότι η ΕΕ δε θα αφήσει την Ελλάδα να προσφύγει στο ΔΝΤ, ο Παπανδρέου του απάντησε “Μην ανησυχείς για την Ευρώπη, εγώ μπορώ να τους πείσω!”

Το ακριβές κείμενο που δημοσιεύεται στα “Επίκαιρα” και αφορά αυτό το σημείο έχει ως εξής:
Κύριε Εσκουλάν, τι ακριβώς σας είπε ο κ. Στρος-Καν για τον Έλληνα πρωθυπουργό και την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ;
Κύριε Καριπίδη, αυτό που μου είπε –πρέπει να σας επισημάνω πως δεν το έχουμε βάλει στο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί την Κυριακή– είναι πως μερικές μέρες μετά τη νίκη του κ. Παπανδρέου, ο Έλληνας πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Ντομινίκ Στρος-Καν και του είπε επί λέξη: «Είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και έχουνε πολύ σοβαρά προβλήματα. Νομίζεις πως το ΔΝΤ θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα να μας βοηθήσει;».
Και τι του απάντησε ο διευθυντής του ΔΝΤ;
Του είπε πως «θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, αλλά δεν νομίζω ότι η ΕΕ θα σας άφηνε να έρθετε σε μας». «Μην ανησυχείς για την Ευρώπη», του είπε ο Παπανδρέου. «Εγώ μπορώ να τους πείσω». Μερικές ημέρες αργότερα ο Παπανδρέου τηλεφώνησε ξανά στον Ντομινίκ Στρος-Καν και του είπε: «Είχες δίκιο, η ΕΕ δεν με αφήνει να ζητήσω τη βοήθειά σου». «Μετά μεσολάβησαν όλες αυτές οι δραματικές διαβουλεύσεις και τελικά η Ελλάδα κατέληξε στον μηχανισμό στήριξης πολύ καθυστερημένα», μου είπε ο κ. Στρος-Καν.
Αλήθεια, γιατί αυτό το σημείο το έχετε κόψει από το ντοκιμαντέρ της Κυριακής;
Για πρακτικούς λόγους. Το θέμα μας δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η ζωή και το έργο τον κ. Ντομινίκ Στρος-Καν. Κρίναμε ότι είχαμε πιο ενδιαφέροντα πράγματα να πούμε για τη ζωή του.
Σας είπε κάτι άλλο που δεν θα δούμε την Κυριακή;
Ναι. Ο Ντομινίκ Στρος-Καν μας είπε πως αν η ΕΕ είχε δώσει το πράσινο φως στον Έλληνα πρωθυπουργό, όταν αυτός το ζήτησε για πρώτη φορά, η κατάσταση στην Ελλάδα θα ήταν πολύ καλύτερη από ό,τι είναι σήμερα.
Κύριε Εσκουλάν, κυκλοφορεί η φήμη πως σας ζητήθηκε να κόψετε μέρος της συνέντευξης του διευθυντή του ΔΝΤ γιατί με τα λεγόμενά του θίγει τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αληθεύει αυτό ή όχι;
Κύριε Καριπίδη, με κάθε ειλικρίνεια σας λέω πως όχι. Οι συνεργάτες του Ντομινίκ Στρος-Καν ήταν κύριοι. Δεν μου ζήτησαν να κόψω τίποτα από τη συνέντευξη, δεν επενέβησαν καθόλου στη διαδικασία

Πηγή  zoomnews
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο Καντάφι ζήτησε να μείνει σε τέντα στην Υπατία !




Να μείνει σε τέντα στο κτίριο "Υπατία`  ζήτησε πριν λίγο ο Καντάφι από τον πρωθυπουργό!

Η είδηση βόμβα προκύπτει από τη νέα τηλεφωνική επικοινωνία των δύο και ο Καντάφι είπε στον Παπανδρεου ,  ότι το ζητάει για δύο λόγους:



-Έμαθε ότι φεύγουν οι μετανάστες και είναι κρίμα να μένει ανεκμετάλλευτη η Υπατία που είναι το γνωστότερο κτίριο στο εξωτερικό μετά την Ακρόπολη.

-Αν μείνει σε τέντα στην Υπατία μπορεί να κάνει ακόμα  και απεργία πείνας για  να αλλάξει το εναντίον του κλίμα και να γίνουν μέχρι και διαδηλώσεις υπέρ του.

Ο πρωθυπουργός σκέπτεται τα υπέρ και κατά της πρότασης Καντάφι και θα απαντήσει σε επόμενη τηλεφωνική επικοινωνία , την 14η σήμερα.

Σε  αναμονή της απάντησης  ο Καντάφι κόβει βόλτες με το αεροπλάνο του  πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νίκησαν οι απεργοί πείνας της Υπατίας! - Πέτυχαν νομιμοποίηση με όρους! - Σε λίγο οι ανακοινώσεις





- Συνεδριάζουν για να πουν το τυπικό ναι
- 8 χρόνια το όριο για τη νομιμοποίησή τους
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ






Επι 44 ολόκληρες ημέρες έκαναν απεργία πείνας και μάλιστα πολλοί από αυτούς έθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή τους. Ζητούσαν μετά από πολλά χρόνια στην Ελλάδα να νομιμοποιηθούν και να μην θεωρούνται λαθρομετανάστες.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου ωστόσο από την πρώτη στιγμή διαμήνυε οτι δεν μπορεί να παρκάμψει τους νόμους και εμφανιζόταν άτεγκτη στα θέματα αυτά.
Η τελευταία πρόταση που είχε γίνει και είχε παρουσιαστεί με την μορφη τελεσιγραφου, ήταν για 6μηνο καθεστώς ανοχής με δυνατότητα ανανέωσης. Δεν θα άλλαζε τίποτε άλλο. Κι όμως.

Σήμερα όλα άλλαξαν. Τέσσερις κορυφαίοι υπουργοί έσπευσαν με εντολή του πρωθυπουργού στα γραφεία της ΓΣΕΕ και πρότειναν στους απεργούς πείνας σχεδόν όλα όσα ζητούσαν!

Δηλαδή 8 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα αντι για 12 που προβλέπονται για νομιμοποίηση, δυνατότητα μετακίνησης στις χώρες προέλευσης τους με βάση το καθεστώς ανοχής, καθώς και τη δυνατότητα να παραταθεί επ’ αόριστον το καθεστώς της εξάμηνης ανοχής, έως ότου συμπληρώσουν τα χρόνια (και τις προϋποθέσεις) που απαιτούνται για τη νομιμοποίησή τους.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17.30. Από την κυβέρνηση συμμετείχαν η υφυπουργός Απασχόλησης, αρμόδια για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Αννα Νταλάρα, ο υπουργός Απασχόλησης, Γιάννης Λοβέρδος, ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής και ο υπουργός Εσωτερικών και Αποκέντρωσης, Γιάννης Ραγκούσης.

Οι μετανάστες επέστραψαν στο κτίριο της Υπατίας και κάνουν συνέλευση για να αποφασίσουν αν θα γίνει ή όχι δεκτή η πρόταση. Θα γίνει συνέντευξη Τύπου.
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ηράκλειο: Μπήκε για χρήματα και βγήκε με χειροπέδες - Τον έκανε σκόνη 84χρονη γιαγιά!




Ο νεαρός κακοποιός πίστεψε πως λόγω ηλικίας είχε εύκολο έργο. Όταν όμως κατάλαβε το λάθος του, ήταν αργά...






Όλα έγιναν μέρα-μεσημέρι στο σπίτι της ηλικιωμένης στο Γάζι του Ηρακλείου. Πρωταγωνιστής ένας θρασύτατος κακοποιός, που μπήκε στο σπίτι της 84χρονης και αρχισε να ψάχνει μπροστά της, συρτάρια και ντουλάπες. Ο 27χρονος μάλιστα, της είπε να καθίσει σε μια γωνιά και να μην τον εμποδίσει να βουτήξει τα χρήματα και τα κοσμήματα που υπήρχαν στο σπίτι.

Η 84χρονη ξεπέρασε το αρχικό σοκ γρήγορα και τότε έδωσε στον διαρρήκτη να καταλάβει το λάθος που έκανε. Τον άρπαξε από τα ρούχα, τον έριξε στο πάτωμα και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Ο 27χρονος προσπάθησε να ξεφύγει αλλά μάταια. Πολύ γρήγορα μπήκαν στο σπίτι συγγενείς της από τα κοντινά σπίτια και τον ακινητοποίησαν.

Λίγο αργότερα ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς και έτσι τα επόμενα επεισόδια της υπόθεσης θα παιχτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τρεις νεκροί από το κρύο στο κέντρο της Αθήνας!




- Πάγωσαν και πέθαναν αβοήθητοι στο Άλσος του Θησείου
- Τα παγωμένα πτώματα βρήκαν το πρωί εργάτες των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου Αθηναίων
 









Το άθλιο κράτος μας και το ανύπαρκτο πλέον φιλότιμο μας ως αδιάφοροι πολίτες σε όλο τους το μεγαλείο.
 
Τρεις άστεγοι πέθαναν μαρτυρικά από το κρύο και την αδιαφορία ΟΛΩΝ αφού κανείς δεν βρέθηκε να τους βοηθήσει, όχι σε κάποια απομονωμένη βουνοκορφή αλλά στο κέντρο της άκαρδης πρωτεύουσας.
 
Το φριχτό θέαμα των τριών παγωμένων πτωμάτων αντίκρυσαν νωρίς το πρωί εργάτες των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου Αθηναίων.
 
Τα ακριβή αίτια θανάτου αναμένεται να διασαφηνιστούν από τα νοσοκομεία στα οποία μεταφέρθηκαν οι σοροί.
 
Για τραγωδία έκανε λόγο ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης που όμως ίσως να ήταν καλύτερο να μην πει τίποτε και να κάνει κάτι άλλο πέρα των κλισέ δηλώσεων, πως '' οι υπηρεσίες του Δήμου θα εντείνουν τις προσπάθειές τους να προσφέρουν βοήθεια σε όσους δοκιμάζονται από τις κακουχίες και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης''.
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αδιέξοδο με τους μετανάστες απεργούς πείνας




Το υπουργείο Εσωτερικών επανήλθε χθες, επαναλαμβάνοντας την πρόταση για καθεστώς ανοχής, κάνοντας ένα μικρό "λίφτινγκ". Θα προβλέπεται δηλαδή η 12μηνη παραμονή στη χώρα και θα δίδεται στους μετανάστες η δυνατότητα να ταξιδεύουν στην πατρίδα τους. Παράλληλα, προβλέπεται και νομιμοποίηση για όσους βρίσκονται στην Ελλάδα για 12 χρόνια, κάτι που στην πράξη δεν είναι εφαρμόσιμο, καθώς η 12ετής παραμονή θα πρέπει να βεβαιώνεται με λογαριασμούς ΔΕΚΟ και ενοικιαστήρια συμβόλαια, που σπάνια υπάρχουν.
"Περιμένουμε να μας καλέσει ο υπουργός Εσωτερικών, να δούμε ποιες είναι ακριβώς οι προτάσεις που έχει να κάνει και στη συνέχεια να συνεδριάσουμε, προκειμένου να εξετάσουμε την απάντηση που θα δώσουμε", δήλωσε ο Χασάν Κάβζουα, εκπρόσωπος των απεργών.
Οι μετανάστες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ξεπερνούν τους 100, με αρρυθμίες, καρδιολογικές διαταραχές και περιτονίτιδες. Την ίδια στιγμή φουντώνει ο "πόλεμος" περί ιατρικής δεοντολογίας σχετικά με την παρεχόμενη φροντίδα προς τους μετανάστες.
Χθες στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός" συνελήφθησαν δύο κοπέλες, συνοδοί των μεταναστών "γιατί παρεκώλυσαν προσωπικό για τη χορήγηση τροφής σε νοσηλευόμενους απεργούς πείνας". Οι φοιτήτριες συνελήφθησαν από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος τους ο γιατρός της πρώτης παθολογικής κλινικής για παρεμπόδιση λήψης τροφής από τους απεργούς πείνας που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μάλιστα, στις 10 το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις δύο εκπροσώπους της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης
Πηγή Enet
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κρίση χωρίς τέλος στη Λιβύη



Εντείνονται οι πιέσεις των δυνάμεων του Καντάφι εναντίον των αντικαθεστωτικών με βομβαρδισμούς χθες από ξηράς και αέρος σε πόλεις που ελέγχονται από τους εξεγερμένους. 
Τανκς εισβάλλουν στην Ζαουίγια και υπάρχουν αναφορές για πολλούς νεκρούς. Την ίδια ώρα αυξάνονται οι εκκλήσεις για επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού, με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει ότι η όποια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από τον ΟΗΕ και όχι την Ουάσινγκτον. 
Ο Μουάμαρ Καντάφι, σε συνέντευξη του κατηγόρησε τους Δυτικούς, και ειδικά τη Γαλλία, για «αποικιοκρατική συνωμοσία» εναντίον της χώρας του και χαρακτήρισε για άλλη μια φορά τους αντικαθεστωτικούς ως προδότες. 
Επίσης προειδοποίησε ότι «σε περίπτωση επιβολής ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού ο λαός θα πάρει τα όπλα και θα πολεμήσει». 
Παράλληλα, ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης, ο Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ, σε συνέντευξή του στο Αλ Τζαζίρα χθες, δήλωσε ότι αν ο Καντάφι εγκαταλείψει την εξουσία σε 72 ώρες τότε δεν θα κινηθούν νομικά εναντίον του για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει





Οι τελευταίες εξελίξεις:

11:48: Έκλεισε ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου στη Λιβύη που βρίσκεται κοντά στη Ζαουίγια εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.
11:05: Ο Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε σε συνέντεξή του, η οποία μεταδόθηκε σήμερα από το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, πως αν το εξτρεμιστικό δίκτυο Αλ-Κάιντα καταλάβει τη χώρα του, ολόκληρη η περιοχή ως το Ισραήλ θα παραδοθεί στο χάος.
"Η διεθνής κοινότητα άρχισε τώρα να καταλαβαίνει ότι εμποδίζουμε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν να πάρει το έλεγχο της Λιβύης και της Αφρικής", υποστήριξε ο Καντάφι.
Επίσης υπογράμμισε ότι σε περίπτωση επιβολής ζώνης εναέριου αποκλεισμού θα κάνει τους Λίβυους να καταλάβουν τις  πραγματικές προθέσεις της Δύσης που είναι ο έλεγχος του πετρελαίου και τότε  όπως είπε, θα πάρουν τα όπλα και θα πολεμήσουν για την ελευθερία τους.
10:56: Οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, εξετάζουν ένα ευρύ φάσμα στρατιωτικών λύσεων που δεν απαιτούν απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ, όπως τη δημιουργία μιας αεροπορικής και ναυτικής γέφυρας για τη μεταφορά ανθρωπιστικών προμηθειών στη Λιβύη, ναυτικές περιπολίες για να αποκλειστεί κάθε μεταφορά όπλων στην λιβυκή κυβέρνηση, ακόμη και το ενδεχόμενο επιβολής ζώνης εναέριου αποκλεισμού. Όλα αυτά τα ενδεχόμενα θα εξεταστούν αύριο στις Βρυξέλλες όπου συναντιούνται οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.
10:45: Ο Μουαμάρ Καντάφι κάλεσε τους πολίτες στις υπό τον έλεγχο των ανταρτών ανατολικές περιοχές της χώρας, να επανακαταλάβουν τις πόλεις τους. Όπως μεταδίδει το Associated Press, ο Καντάφι μιλώντας σε ομάδα νέων στην πόλη Ζιντάν, η οποία βρίσκεται 120 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης, κατηγόρησε για ακόμη μια φορά την Αλ Κάιντα για τις εξεγέρσεις όχι μόνο στη Λιβύη αλλά και στην Αίγυπτο, στην Υεμένη, στην Αλγερία και αλλού. Οι δηλώσεις του Καντάφι μεταδόθηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης, αλλά δεν αναφέρθηκε πότε πραγματοποίησε αυτή την ομιλία.
10:40:  Τεθωρακισμένα οχήματα έχουν εισβάλει στη Ζαουίγια και κατευθύνονται προς την κεντρική πλατεία της πόλης, δηλώνει στο Ρόιτερς αυτόπτης μάρτυρας.
"Βλέπουμε τανκς. Παντού υπάρχουν τανκς", δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Ρόιτερς ένας αντάρτης προθέτοντας ότι στρατιωτικές δυνάμεις πιστές στον Καντάφι ελέγχουν την κύρια οδική αρτηρία και τα περίχωρα της Ζαουίγια.

Όπως  μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία οι  δυνάμεις των εξεγερμένων ελέγχουν ακόμη την κεντρική πλατεία και οι δυνάμεις του Καντάφι βρίσκονται σε απόσταση 1.500 μέτρων.
Ελεύθεροι σκοπευτές έχουν λάβει θέσεις στις στέγες των περισσότερων κτιρίων, πυροβολώντας οποιονδήποτε τολμά να βγει από το σπίτι του, ενώ η πόλη έχει καταστραφεί από τις αεροπορικές επιδρομές.

"Υπάρχουν πολλοί νεκροί και δεν μπορούν ούτε να τούς θάψουν. Η Ζαουίγια είναι έρημη. Κανείς δεν κυκλοφορεί στους δρόμους" δήλωσε ένας εκ των εξεγερμένων.
7:20: ΓΑΛΛΙΑ: Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ εκτιμά πως η χώρα του και η Ευρώπη "άργησαν να αντιδράσουν" στις επαναστάσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο και θεωρεί απίθανο "να μην κάνουν τίποτε" στη Λιβύη, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Λιμπερασιόν".

"Αργήσαμε να αντιδράσουμε, η Ευρώπη μάλιστα επέδειξε μια ένοχη βραδύτητα, έστω κι αν η κα Άστον (επικεφαλης της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ) πήγε στην Τύνιδα πριν ακόμη από τους γάλλους αξιωματούχους", δήλωσε ο Κουσνέρ, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά για το θέμα.

Για τη Λιβύη εκτιμά ότι "δεν μπορεί να είχαμε προχωρήσει τόσο πολύ και τώρα να μην κάνουμε τίποτε" και εγκρίνει το γαλλο-βρετανικό διάβημα για μια "αυστηρότερη απόφαση υπέρ μιας ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού ώστε να εμποδιστούν οι σφαγές".
"Η επιβολή της ζώνης αυτής απαιτεί μια απόφαση των Ηνωμένων Εθνών, αλλιώς θα ξανακάνουμε το ίδιο λάθος με τον πόλεμο στο Ιράκ" είπε και πρόσθεσε ότι  η εγκαθίδρυση μιας ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού "απαιτεί σε κάθε περίπτωση μεγάλα ναυτικά όπως και αεροπορικά μέσα και σημαίνει επίσης βομβαρδισμούς με στόχο τις αντιαεροπορικές άμυνες".
7:00 Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Λιβύης, Φαρχάτ Ομάρ Μπενγκντάρα, πρόσωπο κλειδί για τα οικονομικά του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, επανεμφανίσθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όμως δεν αποκάλυψε αν παραμένει πιστός στον Μουάμαρ Καντάφι ή αν τάσσεται με την πλευρά της αντιπολίτευσης, αναφέρει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.
Ο Μπενγκντάρα διαβεβαίωσε τους "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" ότι εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του και ότι βρίσκεται στο εξωτερικό για να χειρίζεται καλύτερα τις υποθέσεις.

Υποστηρίζει ακόμη ότι θα παραιτηθεί από τα καθήκοντά του μετά την κρίση και πως το πάγωμα των λιβυκών περιουσιακών στοιχείων μπορεί να οδηγήσει σε μια ανθρωπιστική καταστροφή.
22:15 Οι Ομπάμα - Κάμερον συμφώνησαν σε τηλεφωνική συνομιλία ότι πρέπει να τερματιστεί η βία στη Λιβύη. "Συμφωνήθηκε να πιέσουν, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, για πιθανές αποκρίσεις όπως επιτήρηση, ανθρωπιστική βοήθεια, εμπάργκο όπλων και ζώνης απαγόρευσης πτήσεων" αναφέρει το ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου.
Πηγή Enet
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η εξήγηση για την άνοδο της στάθμης των θαλασσών




Η τήξη των παγετώνων της Γροιλανδίας και της Ανταρκτικής, αναδεικνύονται πλέον στην κύρια αιτία της ανόδου της στάθμης του θαλασσίου ύδατος παγκοσμίως...











σύμφωνα με πολυετή μελέτη επιστημόνων, που είδε το φως της δημοσιότητας. Η έρευνα, της Αμερικάνικης Ένωσης Γεωφυσιολόγων, αποδυκνείει ότι ο ρυθμός, που λιώνουν οι πάγοι στις δύο ηπείρους, τη Γροιλανδία και την Ανταρκτική, έχει πλέον ξεπεράσει το ανάλογο φαινόμενο στα παγόβουνα και τους πολικούς πάγους. Τα συμπεράσματα της 20χρονης έρευνας θα δημοσιευθούν αναλυτικά στην επιθεώρηση του οργανισμού, αυτό το μήνα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της έρευνας, στην οποία συμμετείχε και ένα μέλος από τα εργαστήρια της αμερικανικής αεροδιαστημικής υπηρεσίας (ΝΑΣΑ), οι παγετώνες στη Γροιλανδία και την Ανταρκτική, απώλεσαν κατά μέσο όρο 475 γιγατόνους, από τη μάζα τους, κάθε έτος κατά την περίοδο της μελέτης του φαινομένου, ενώ τα παγόβουνα και οι πάγοι των πόλων, μόλις 402 γιγατόνους το έτος, κατά μέσο όρο.

Όπως αναφέρει η μελέτη, χαρακτηριστικά, η άνοδος της στάθμης των θαλασσών, μόνο από την τήξη των δύο παγετώνων, φθάνει τα 1,3 χιλιοστά το χρόνο, κατά μέσο όρο, ή τα 15 εκατοστά μέχρι το 2050. Έκτιμάται ότι η άνοδος της στάθμης θα είναι σημαντικά υψηλότερη από αυτή που προέβλεπε η δραματική έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το 2007 το Διεκυβερνητικό Πάνελ των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.

Η τήξη των πάγων οφείλεται στην αυξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη από τα αέρια της καύσης των υδρογοναθράκων, εξαιτίας της υπερβολικής τους χρήσης, στις ανθρώπινες δραστηριότητες. 

Πηγή newsit.gr

   
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ελλάδα: Στην 29η θέση ανταγωνιστικότητας στον τουρισμό

Ελλάδα: Στην 29η θέση ανταγωνιστικότητας στον τουρισμό




Στην 29η θέση ανάμεσα σε 139 χώρες βρίσκεται το 2011 η Ελλάδα στην έκθεση ανταγωνιστικότητας τουρισμού και ταξιδίων που παρουσιάστηκε χθες από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum - WEF), στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Τουριστικού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Ανδόρα. Στην έκθεση «Travel & Tourism Competitiveness Report 2011» που δημοσιεύθηκε με θέμα «Πέρα από την ύφεση», η Ελλάδα βρέθηκε πέντε θέσεις χαμηλότερα από την προηγούμενη αξιολόγηση το 2009, όπου είχε την 24η θέση ανάμεσα σε 133 χώρες.

Την ίδια ώρα κατατάσσεται στην 21η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, καθώς επωφελείται από τον πολιτιστικό της πλούτο (στην 25η θέση) τις καλές συνθήκες υγιεινής (στην 20η θέση) και την κορυφαία τουριστική υποδομή (στην 5η θέση). Περαιτέρω, καταγράφεται ισχυρή εξοικείωση της χώρας με τον τουρισμό σε σύγκριση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανόμενης μιας γενικά ανοικτής και θετικής στάσης προς τους τουρίστες (στην 26η θέση). Ωστόσο η πτώση στην κατάταξη αποδίδεται σε παράγοντες, όπως το ασθενέστερο πολιτικό περιβάλλον και οι αυξανόμενες ανησυχίες για την ασφάλεια, καθώς και η χαμηλότερη προτεραιότητα του τομέα των ταξιδίων και του τουρισμού στο εσωτερικό της χώρας, η οποία όπως αναφέρεται στην έκθεση δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένης της γενικότερης δυσμενούς οικονομικής κατάστασης.

Πρόκειται για την τέταρτη έκθεση που παρουσιάζει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για τον τομέα του τουρισμού, βαθμολογώντας 139 χώρες του κόσμου με βάση 60 δείκτες, στους οποίους περιλαμβάνονται το ρυθμιστικό πλαίσιο, η ασφάλεια, η υγεία, οι υποδομές, οι τιμές, ο πολιτισμός, η προστασία του
περιβάλλοντας και τα μέσα μεταφοράς. Στις πρώτες θέσεις με το πιο ελκυστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας κατατάσσεται η Ελβετία, η Γερμανία και η Γαλλία, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Αυστρία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Ισπανία και η Σιγκαπούρη. Από άλλες γειτονικές χώρες η Πορτογαλία καταλαμβάνει την 18η θέση, η Μάλτα την 26η, η Ιταλία την 27η, η Κροατία την 34η, το Μαυροβούνιο την 36η, η Βουλγαρία την 48η και η Τουρκία την 50η.

Η φετινή έκθεση αντικατοπτρίζει τη συγκρατημένα αισιόδοξη προοπτική αλλά και τις επιπλοκές που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η βιομηχανία του τουρισμού, οι οποίες πρέπει να ξεπεραστούν για να εξασφαλιστεί η ισχυρή ανάπτυξη του τομέα στο μέλλον. «Οι κορυφαίες θέσεις της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Αυστρίας καταδεικνύουν τη σημασία της υποστήριξης των επιχειρήσεων και των ρυθμιστικών πλαισίων, σε συνδυασμό με την παγκόσμιας κλάσης υποδομή μεταφορών και τουρισμού, καθώς και την έμφαση σε ανθρώπινους και φυσικούς πόρους για την προώθηση ενός περιβάλλοντος που να είναι ελκυστικό για την ανάπτυξη του τομέα των ταξιδίων και του τουρισμού», δήλωσε η Τζένιφερ Μπλάνκε, επικεφαλής οικονομολόγος και διευθύντρια του Κέντρου Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας και Απόδοσης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Κατάταξη Ανταγωνιστικότητας Ταξιδίων και Τουρισμού 2011 και σύγκριση με το 2009

TTCI
TTCI
TTCI


Country/Economy
2011 Κατάταξη
2011 Score
2009 Κατάταξη
Μεταβολές Κατάταξης 2009-2011

Ελβετία
1
5.68
1

0
Γερμανία
2
5.50
3

1
Γαλλία
3
5.41
4

1
Αυστρία
4
5.41
2

-2
Σουηδία
5
5.34
7

2
ΗΠΑ
6
5.30
8

2
Ηνωμένο Βασίλειο
7
5.30
11

4
Ισπανία
8
5.29
6

-2
Καναδάς
9
5.29
5

-4
Σιγκαπούρη
10
5.23
10

0

Πηγή: WEF

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...