Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

"Εγώ στήνω κ... και εσείς διώχνετε επενδύσεις;"


Άστραψε και βρόντηξε ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Στεράς Ελλάδας.
"Ελάτε στη Στυλίδα, που μοιράζουμε συσσίτιο σε πρώην νοικοκυραίους. Θέλω εκατό τόνους πετρέλαιο και δεν έχω τα χρήματα και παρακαλάω, στήνω κ... για να μου βάλουνε ανεμογεννήτριες.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διώχνουμε επενδύσεις που θα φέρουν χρήματα και ανάπτυξη στον τόπο”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Γκλέτσος, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Σκύρου αλλά και τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που συνεδρίαζε για μεγάλη επένδυση αιολικού πάρκου στην Σκύρο.
Υποστήριξε ακόμα, όπως αναφέρει το lamiareport.gr, ότι πρέπει να γίνει η επένδυση παρά τις αντιδράσεις της δημοτικής αρχής Σκύρου και ότι ο ίδιος παρακαλάει την εταιρεία αμέσως μετά να έρθει και στη Στυλίδα, τονίζοντας ότι οι επενδύσεις αυτές είναι τόσο μεγάλες, που βοηθούν όχι μόνο τους Δήμους αλλά και όλη την Ελλάδα.
Να σημειωθεί πως η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης γνωμοδότησε αρνητικά για τη συγκεκριμένη επένδυση -η εταιρεία ΕNTEKA S.A. σκοπεύει να επενδύσει 500-600 εκατομμύρια ευρώ σε αιολικά πάρκα-, αφού όπως είπαν τα μέλη της αντιδρά η τοπική κοινωνία και οι φορείς της Σκύρου.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οφείλει η Γερμανία 70 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα;

image



Άρθρο της γερμανικής εφημερίδας “Die Welt” της 18/9/2011 - Αναδημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό “ΤΙΜΕ” στις 20/9/2011)

(Μετάφραση του άρθρου από το κείμενο του περιοδικού ΤΙΜΕ)

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με την ενδεχόμενη χρεοκοπία του Ελληνικού κράτους, επανέρχεται στην επιφάνεια, με διαρκώς αυξανόμενη συχνότητα, ένα παλαιό και ξεχασμένο ζήτημα: Οι εκτεταμένες καταστροφές που προκλήθηκαν στην Ελλάδα από τους Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα λόγω των πολεμικών αποζημιώσεων.

Οι ελληνικές απαιτήσεις για τις αποζημιώσεις, βασίζονται σε συγκεκριμένα γεγονότα και στοιχεία. Όμως, κάποιος θα μπορούσε να ισχυρισθεί ότι, με βάση το διεθνές δίκαιο, οι απαιτήσεις αυτές έχουν ικανοποιηθεί.

Ας δούμε όμως πώς ακριβώς έχουν τα γεγονότα: Χωρίς να προκληθεί, στις 6 Απριλίου του 1941, ο Γερμανικός στρατός επιτέθηκε στην Ελλάδα και τη Γιουγκοσλαβία. Μετά την κατάληψη των δύο χωρών επιβλήθηκε ένα στυγνό καθεστώς κατοχής. Όπως συνήθως συνέβαινε στις ευρωπαϊκές χώρες τις οποίες κατακτούσαν οι Γερμανοί, το υψηλό κόστος της κατοχής βάρυνε την κατεχόμενη χώρα. Μάλιστα, στην περίπτωση της Ελλάδας, η ελληνική οικονομία λεηλατήθηκε από αναγκαστικές εξαγωγές, είτε προς τη Γερμανία, είτε προς άλλες περιοχές, όπου πολεμούσαν τα γερμανικά στρατεύματα. 
Αυτό προκάλεσε έναν καλπάζοντα πληθωρισμό και οδήγησε σε ένα ριζικά χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο για το σύνολο σχεδόν του ελληνικού πληθυσμού. Επιπλέον, το Τρίτο Ράιχ ανάγκασε την Ελλάδα να χορηγήσει προς τη χιτλερική Γερμανία ένα άτοκο δάνειο ύψους 476 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων (reichsmarks).

Μετά την παράδοση της Γερμανίας, οι Συμμαχικές δυνάμεις οργάνωσαν, το φθινόπωρο του 1945, τη Διάσκεψη του Παρισιού για το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων. Στη διάσκεψη αυτή, η Ελλάδα πρόβαλε απαιτήσεις ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες ήταν το μισό, από τα 20 δισεκατομμύρια που οι Σοβιετικοί πρότειναν ότι θα έπρεπε να πληρώσει η Γερμανία προς την Ελλάδα.

Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει τις καταστροφές που έκαναν οι Ναζί στην Ελλάδα. Πέραν αυτού, κανείς δε μπορεί να μετρήσει το μέγεθος του ανθρώπινου πόνου που προκλήθηκε. 
Ανεξάρτητοι ιστορικοί συμφωνούν ομόφωνα ότι οι συνολικές οικονομικά μετρήσιμες ζημιές που υπέστησαν οι Έλληνες, ως αποτέλεσμα της γερμανικής κατοχής, τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και αναλογικά με τον πληθυσμό, κατατάσσουν την Ελλάδα στην τέταρτη θέση στον κατάλογο των χωρών με τις μεγαλύτερες ζημιές από τους Γερμανούς, μετά την Πολωνία, τη Σοβιετική Ένωση και τη Γιουγκοσλαβία.


Κατά τη Διάσκεψη του Παρισιού για τις αποζημιώσεις, τελικά για την Ελλάδα αναγνωρίστηκε μόλις το 4,5% των απαιτήσεών της για υλικές αποζημιώσεις και 2,7% για αποζημιώσεις άλλων μορφών. Πρακτικά, αυτό σήμαινε ότι η Ελλάδα θα λάμβανε υλικά αγαθά (όπως μηχανολογικός εξοπλισμός) αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία ισοδυναμούν σε περίπου 2,7 δισεκατομμύρια σημερινά δολάρια.

Βεβαίως, οι διατάξεις της Διάσκεψης του Παρισιού, βασίστηκαν στις αμερικανικές απόψεις που υποστήριζαν ότι δε θα έπρεπε να υποβληθούν εξοντωτικές οικονομικές υποχρεώσεις στη Γερμανία, ώστε να μην επαναληφθεί αυτό που συνέβη μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι βαριές οικονομικές επανορθώσεις, αποδυνάμωσαν τη χώρα και προκάλεσαν την κατάρρευση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Διάσκεψη του Λονδίνου για το χρέος της Γερμανίας αποφάσισε την αναστολή της πληρωμής των αποζημιώσεων, μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας ειρήνης. Τελικά, η συμφωνία ειρήνης υπογράφηκε το 1990 και σύμφωνα με αυτή, η Γερμανία δεν υποχρεούνταν να καταβάλει περαιτέρω αποζημιώσεις σε άλλες χώρες και μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα.

Μη έχοντας πολλές επιλογές, η Ελλάδα αποδέχθηκε τη συμφωνία. Άλλωστε, μετά από δεκαετίες εταιρικής σχέσης με τη Γερμανία (σαν μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952 και συνδεδεμένη με τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς από το 1961) θα ήταν πολιτικά δύσκολο να απαιτήσει τις τεράστιες οικονομικές επανορθώσεις, παρά το γεγονός ότι το ζήτημα των διεκδικήσεων αναφερόταν κατά περιόδους από Έλληνες πολιτικούς, κυρίως όμως με στόχο την αποκόμιση εσωτερικών πολιτικών ωφελειών.

Βέβαια, διάφορες πληρωμές έγιναν προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των ετών, από διάφορες πηγές και με διάφορες ονομασίες. Από το 1949, οι πληρωμές αυτές μπορεί να φθάνουν έως και τα 41 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και λόγω των διαφόρων συμφωνιών και των διαφόρων μορφών που αυτές έγιναν, είναι πρακτικά αδύνατο να αποδειχθεί αυτό με βεβαιότητα.

Ανεξάρτητα από άλλες απαιτήσεις κατά αυτής, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, κατέβαλε αποζημιώσεις προς μεμονωμένα θύματα των ναζιστικών θηριωδιών. Στις 18 Μαρτίου 1960 επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Δυτικής Γερμανίας για την πληρωμή 115 εκατομμυρίων μάρκων στα θύματα της ναζιστικής κατοχής. Η συμφωνία έγινε με τον όρο ότι, στο μέλλον, δε θα εγερθεί καμία άλλη απαίτηση για μεμονωμένες ζημιές. 

Παρ’ όλα αυτά, συνέχισαν να εγείρονται απαιτήσεις από απογόνους των θυμάτων. Η περισσότερο διαδεδομένη περίπτωση είναι η υπόθεση των απογόνων των θυμάτων του χωριού Δίστομο, τα οποία φονεύθηκαν από τους Γερμανούς στις 10 Ιουνίου του 1944, σε μία ενέργεια που οι Γερμανοί αποκάλεσαν ως “πράξη αντιποίνων”. Οι απόγονοι των θυμάτων κέρδισαν, το 1997 μία δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία δικαιούνταν αποζημίωση 37,5 εκατομμυρίων ευρώ από τη Γερμανία. Μετά από πολυετείς δικαστικές αντιπαραθέσεις, η υπόθεση εκκρεμεί σήμερα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. 

Ένα ακόμη νομικό ζήτημα που έχει ανακύψει αφορά στα 476 εκατομμύρια μάρκα του Ράιχ, που η Ελλάδα δάνεισε, παρά τη θέλησή της, προς τη Γερμανία. Εάν αυτό θεωρηθεί ως μια μορφή των “ζημιών που προήλθαν από τον πόλεμο”, τότε θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στην οφειλόμενη αποζημίωση - πλην όμως, σύμφωνα με τη συνθήκη του 1990, η Γερμανία δεν υποχρεούται να τις πληρώσει. Όμως, εάν τα χρήματα αυτά δόθηκαν στη βάση μίας συνήθους σύμβασης δανειοδότησης, τότε η Ελλάδα έχει δικαίωμα να πάρει πίσω τα χρήματά της.
Χωρίς τόκους, το ποσό αυτό αντιστοιχεί σήμερα σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Εάν όμως υπολογίσουμε ένα επιτόκιο της τάξης του 3%, τότε στο διάστημα των 66 ετών που έχουν παρέλθει, το ποσό αυτό φθάνει τουλάχιστον σε 95 δισεκατομμύρια δολάρια. Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο: ακόμη και μία μερική αναγνώριση του χρέους από την πλευρά της Γερμανίας, θα δημιουργούσε ένα προηγούμενο το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει την έγερση πολλών ακόμη διεκδικήσεων.

Πηγή forologoumenos.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟ ALTER KAI OI ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ...



'Τα στοιχεία της Media Services για την διαφημιστική δαπάνη που απορρόφησαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί κάνουν επιτακτική την ανάγκη άμεσης παρέμβασης του ΣΔΟΕ! Αντι να βγαζει σπαραξικάρδιους λόγους ο Παπανδρεου στη Βουλή για τα χρεωμένα κανάλια που παίρνουν παράνομα δάνεια ας γίνει αυριο κιόλας ενας ουσιαστικός έλεγχος στο θέμα "διαφημιστικά εσοδα του Alter"! Τι ανακοίνωσε η Media Services; Ότι από τον Ιανουάριο 2011 μέχρι τον Οκτώβριο 2011 το Alter έπαιξε διαφημίσεις που αναλογούν στο ποσό των 30.387.730 ευρώ. Με τους εργαζόμενους απλήρωτους επί 5 εως και 10 μήνες τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά αφού σίγουρα αυτά τα λεφτά δεν τα πήραν οι εργαζόμενοι, αλλά ούτε και η εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία που πάλι μπλόκαραν του λογαριασμούς της επιχείρησης! Οι... γνώστες του χώρου ξέρουν καλά ότι δύο πράγματα συμβαίνουν-: 1. Δεδομένου ότι η MS δεν ελέγχει τα ταμεία των επιχειρήσεων αλλά απλώς μετράει τις διαφημίσεις που παίζουν, είναι σχεδόν βέβαιο πως τα 30 εκτομ,. δεν εισπράχτηκαν ποτέ από το Alter αλλά πήγαν στις γνωστές "επιστροφές" που οφείλει ο Γιαννίκος στους διαφημιστές! Αρα ο σταθμός μένει ανοιχτός και οι 700 εργαζόμενοι δουλεύουν τζάμπα μόνο και μόνο για να παίζουν οι επιστροφές Γιαννίκου, να γλυτώσει ο τελευταίος τη φυλακή και οι διαφημιστές που συμμετείχαν στο μεγαλο φαγοπότι του σταθμού, την πτώχευση! Αλήθεια που ΄χαθηκαν αυτά τα παιδιά; Γιατί τόσο... τουμπεκί για το Alter- που στην αρχή κατήγγειλαν ότι τους κατέστρεψε; Τυχαίο; 2. Το δεύτερο που συμβαίνει είναι τα 30 εκατομ. να αντιστοιχούν σε διαφημίσεις των εταιρειών Γιαννίκου που παίζουν τζάμπα στο κανάλι! Δηλαδή να μένει ανοιχτός ο σταθμός για να προβάλει δωρεάν τα προϊόντα του, κερδίζοντας έτσι 30 εκατομ. που θα πλήρωνε σε διαφημίσεις! Εδώ μπαίνει σίγουρα θέμα ΣΔΟΕ αφού θα πρέπει να γίνει έλεγχος αν οι διαφήμίσεις -ύψους 30 εκατομ. για 10 μήνες- τιμολογούνται και καταβάλλονται οι νόμιμοι φόροι στο ελληνικό δημόσιο! Το σίγουρο πάντως είναι πως οι αριθμοί πλέον μιλάνε από μόνοι τους! Οι εργαζόμενοι του Alter έχουν πέσει επί 10 μήνες θύματα εκμετάλλευσης της δουλειάς τους, για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών! Ο μόνος λόγος που ο σταθμός έπρεπε να είναι ανοιχτός, ήταν να παίξει τις διαφημίσεις των 30 εκατομ. ευρώ απο τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα! Οσο για το παραμυθάκι περί επενδυτή, μάλλον τελείωσε και μάλιστα χωρίς "ζήσαν αυτοί καλά" αφού όλους τους επενδυτές τους έφαγε ο.... κακός λύκος! Αν υποθέσουμε ότι υπήρξαν ποτέ επενδυτές! Αν τολμήσετε να το δημοσιεύσετε, ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ένας που ξέρει...''

Αριστείδης Δίκαιος
email αναγνώστη
www.enimerosi24.gr 

Πηγή (sociologyalert)
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Άνοιξαν σελίδα στο Facebook υπέρ της ευθανασίας των άστεγων!




Κι όμως! Κάποια διαστραμμένα μυαλά άνοιξαν σελίδα στο Facebook με τίτλο: Λέμε ναι στην ευθανασία των αδέσποτων και άστεγων ανθρώπων! 






Αλλά αυτό δεν είναι το πιο σοκαριστικό! Το πιο τραγικό είναι οτι ήδη 43 άνθρωποι έχουν κάνει like στην συγκεκριμένη σελίδα, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν ανοίξει διάλογο μέσω των σχολίων.

Και φυσικά εκείνος που άνοιξε την κατάπτυστη αυτή σελίδα μην έχοντας το θάρρος της γνώμης του είναι ανώνυμος και μόνο σημειώνει: Τέλος στους μύθους των ανθρωπιστών, αυτοί οι άνθρωποι είναι παράσιτα για την κοινωνία και επικίνδυνοι για την οικονομία και την υγεία μας.

Πηγή newsit

Τα σχόλια δικά σας....
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟK: Το καλά κρυμμένο μυστικό της Βασίλισσας Ελισάβετ για 60 ολόκληρα χρόνια! Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟK: Το καλά κρυμμένο μυστικό της Βασίλισσας Ελισάβετ για 60 ολόκληρα χρόνια!

















Η Βρετανική κοινωνία έχει μείνει σοκαρισμένη από την αποκάλυψη ντοκιμαντέρ...
που φέρνει στη δημοσιότητα την αδιαφορία της Βασίλισσας Ελισάβετ για τις  πρώτες ξαδέλφες της,  Nerissa και Katherine Bowes-Lyon,  οι οποίες ήταν  από το 1941 κλεισμένες σε Ιδρυμα για διανοητικά ανάπηρους  στο Surrey.
Τελευταία φορά που επισκέφτηκε κάποιος από την οικογένεια, ήταν το 1960, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Παρόλο που ήταν κοινό μυστικό στο Royal Earlswood, και στην τοπική κοινότητα, ότι δηλαδή στο άσυλο στεγάζονται στενοί συγγενείς της βασιλικής οικογένειας, στον ευρύτερο κόσμο την ύπαρξή τους είχαν σβηστεί.
Η σοκαριστική ιστορία τους ήρθε στο φως λίγο μετά το θάνατο της Νerissa, όταν οι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν ότι ήταν θαμμένη  σε ένα πρόχειρο τάφο με έναν αύξοντα αριθμό.


prionokordela.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΥΠΟΙΚ: Τελεσίγραφο στους μεγαλοοφειλέτες


Μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 καλούνται τα φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μεγαλύτερες των 150.000 ευρώ, να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ τους και να καταβάλουν ή να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους, αναφέρει σε ανακοίνωσή το υπουργείο Οικονομικών.
"Η ενέργεια αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να μην συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα των οφειλετών φυσικών προσώπων που θα δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον ν. 3943/2011 (άρθ. 9, § 1&2, ΦΕΚ 66 ΑΆ) και την Υ.Α. 1185/2011.
Η δημοσίευση των προαναφερθέντων στοιχείων επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη συλλογή των εσόδων και στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης μεταξύ της φορολογικής Αρχής και των φορολογουμένων μέσω της προώθησης της διαφάνειας" καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.


ethnos.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μυστικό project: Δολοφονίες με τη δύναμη της σκέψης


Η παρακάτω σκηνή εκτυλίσσεται σε ένα υπόστεγο στην περιοχή Fort Bragg της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ. Τριάντα κατσίκες με ταμπελίτσες κρεμασμένες στο λαιμό τους βρίσκονται κάτω από αυτό και μασάνε με τις ώρες την τροφή τους κοιτάζοντας στο κενό! Στις ταμπέλες αναγράφεται ένας αριθμός από το 1 έως το 30.
Κάθε 10 περίπου λεπτά μία από αυτές σταματά ξαφνικά το μάσημα, σαν να της κόβετε η ανάσα. Για λίγα δευτερόλεπτα μοιάζει να πνίγεται και να μην μπορεί να αναπνεύσει, αλλά αμέσως μετά συνέρχεται και συνεχίζει να τρώει σαν αν μην συνέβη τίποτα. Αυτό συμβαίνει σταδιακά σε όλες τις κατσίκες του υπόστεγου!
Πώς να σκοτώσετε με τη δύναμη του μυαλού σας!
Ο ένας τοίχος του χώρου όπου βρίσκονται τα ζώα, είναι γυάλινος. Ακριβώς από πίσω του βρίσκεται ένα δωμάτιο. Σε αυτό είναι ένας νεαρός λοχίας του αμερικανικού στρατού ο οποίος έχει το πρόσωπό του «κολλημένο» στο τζάμι και ανά 10 λεπτά επιλέγει μία από τις κατσίκες και «καρφώνει» πάνω της το βλέμμα του! Λίγο πιο πέρα στέκονται και τον παρατηρούν πέντε αξιωματικοί!
Ο λοχίας επιλέγει την κατσίκα με τον αριθμό 17 και αρχίζει να την κοιτάει με απόλυτη αφοσίωση στο έργο του! Ξαφνικά το ζωντανό βγάζει μια σπαρακτική κραυγή και σωριάζεται νεκρό στο έδαφος. Οι πέντε αξιωματικοί αρχίζουν να χειροκροτούν! «Πέτυχε!», φωνάζουν ενθουσιασμένοι!
Ο λοχίας κάθεται εξουθενωμένος σε μία πολυθρόνα. Έχει μόλις καταφέρει να σκοτώσει ένα ζώο με τη δύναμη του μυαλού του! Επιτέλους μετά από χρόνια ερευνών το απόρρητο στρατιωτικό πρόγραμμα των ΗΠΑ με τον κωδικό "Project Jedi", αρχίζει να έχει θετικά αποτελέσματα!
Αν η παραπάνω σκηνή σας θυμίζει ταινία του Χόλιγουντ, είναι πολύ πιθανό να έχετε δει την ταινία με τίτλο "The Men Who Stare At Goats". Το σενάριό της δεν αποτελεί μυθοπλασία αλλά μεταφορά ενός υπαρκτού απόρρητου στρατιωτικού προγράμματος των ΗΠΑ.
Τι είναι το "Project Jedi" του αμερικανικού στρατού!
Πρόκειται για ένα άκρως μυστικό πρόγραμμα που είχε ως στόχο τη δημιουργία του υπερ- στρατιώτη που θα μπορούσε να γίνει αόρατος, να περνάει μέσα από τοίχους και να σκοτώνει με τη δύναμη της σκέψης του! Αν όλα πήγαιναν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των Αμερικανών οι «στρατιώτες Jedi» , θα είχαν την δυνατότητα αξιοποιώντας τις άγνωστες δυνάμεις του εγκεφάλου τους, να εξελιχθούν σε έναν ανίκητο στρατό «υπερανθρώπων»!
«Πρέπει να καταλάβουμε, ότι αυτές οι ιδέες δεν είναι παρανοϊκές» λέει ο λοχίας Glenn Wheaton, ένας στρατιώτης των Ειδικών Δυνάμεων αποσπασμένος στο πρόγραμμα Jedi. «Από πολλούς θεωρούνται ως η επόμενη στρατιωτική φάση. Γι' αυτό και οφείλαμε να γνωρίζουμε αν ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθούν "μεταφυσικές" δυνάμεις για στρατιωτικούς σκοπούς. Όχι μόνο για να τις αξιοποιήσουμε οι ίδιοι αλλά και για να μπορέσουμε να αμυνθούμε αν κάποιος άλλος στρατός τις χρησιμοποιούσε εναντίον μας!»
Οι «ψυχικές δυνάμεις» και ο Μπιν Λάντεν!
Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ο στρατός των ΗΠΑ ενεργοποίησε για τελευταία φορά το πρόγραμμα των «ψυχικών ερευνών» ως ύστατο όπλο για το κυνήγι του Μπιν Λάντεν. «Αργά ή γρήγορα, ο Μπιν Λάντεν θα βρεθεί», έλεγαν. «Ο μόνος τρόπος να τον αιφνιδιάσουμε και να τον εξολοθρεύσουμε είναι να τον σκοτώσουμε με τη δύναμη της σκέψης, από απόσταση!». Επισήμως ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε με τον... παραδοσιακό τρόπο. Ή μήπως όχι;
Πηγή: pyles.tv

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα λάθη που «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς της ΔΕΗ


Αναστάτωση έχουν προκαλέσει σε πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων τα λάθη που γίνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για το τέλος ακινήτων, με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να έρχονται ιδιαίτερα φουσκωμένοι.
Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να ελέγχουν σχολαστικά τους λογαριασμούς αν δεν θέλουν να πληρώσουν ποσά που φτάνουν μέχρι το διπλάσιο του ποσού που υποχρεούνται να καταβάλουν.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων επεσήμανε τα λάθη που υπάρχουν στον υπολογισμό του τέλους, καθώς δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων διαπίστωσαν ότι οι χρεώσεις του τέλους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι διογκωμένες, κυρίως για τους εξής λόγους:
  • Λανθασμένες αντικειμενικές τιμές ζώνης.
  • Λανθασμένοι συντελεστές παλαιότητας.
  • Λανθασμένες χρεώσεις βάσει «πλασματικών» τετραγωνικών μέτρων, που προκύπτουν από ειδικές κατά Δήμο αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων.
  • Διπλάσια πλασματικά τετραγωνικά στα εκτός σχεδίου κτίρια.
  • Επιβολή ειδικού τέλους σε ακάλυπτους χώρους που χρεώνονται με το ΤΑΠ στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
  • Λανθασμένες χρεώσεις κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικιών με ΤΑΠ, και συνεπώς και με Ειδικό Τέλος, ενώ ρητά απαλλάσσονται από το νόμο και από τα δύο.
  • Κοινόχρηστοι χώροι ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Δεν υπάρχει διαδικασία υπολογισμού και αφαίρεσης του εμβαδού των κοινόχρηστων χώρων των κτιρίων αυτών, όπως ρητά προβλέπει ο νόμος.
H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων ζητεί την καθιέρωση διαδικασίας άμεσης διόρθωσης των λαθών στο ειδικό τέλος ακινήτων, ενώ σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ και την ΓΣΕΒΕΕ, με επείγουσα επιστολή τους προς το υπουργείο Οικονομικών, οι ιδιοκτήτες ζητούν την αναστολή της επιβολής Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για όσα οικονομικά έτη θα ισχύσει το νέο τέλος μέσω ΔΕΗ.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ούτε βήμα πίσω οι Ευρωπαίοι

Το απόγευμα ξεκινά στη Βουλή η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου. Και μπορεί να είναι περίπου δεδομένο ότι η μεταβατική κυβέρνηση θα λάβει από την εθνική αντιπροσωπεία το πράσινο φως για να υλοποιήσει πολιτικές και μέτρα που έχουν ψηφιστεί από μήνες αλλά δεν έχουν ακόμη προχωρήσει, όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο θα έχει την ανοχή των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το αντίθετο μάλιστα.
Όπως προέκυψε από τις τηλεδιασκέψεις που είχε το Σαββατοκύριακο ο κ. Παπαδήμος με την καγκελάριο της Γερμανίας κυρία Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους μεταξύ των οποίων οι κύριοι Γιούνκερ, Μπαρόζο και βαν Ρομπάι, οι εταίροι θέλουν να λάβουν τη διαβεβαίωση ότι ύψιστη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν όσα ζητά η τρόικα και όσα υπερψηφίστηκαν τους προηγούμενους μήνες από τη Βουλή χωρίς να έχουν ακόμη δρομολογηθεί. 
 
Το σαββατοκύριακο, η εικόνα που μεταδόθηκε από τα ξένα μέσα ενημέρωσης είναι ότι οι δανειστές θέλουν... αποδείξεις ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί προκειμένου να εκταμιεύσει προς την Ελλάδα την έκτη δόση του δανείου. Κατά συνάφεια, τα όσα προκύπτουν σαν προπαρασκευή του Βερολίνου -από δημοσίευμα στο γερμανικό Spiegel- ότι δηλαδή η Ευρώπη (παρά τις περί του αντιθέτου διαψεύσεις της προηγούμενης βδομάδας) σχεδιάζει τις... άμυνες της χωρίς να αποκλείει ακόμη και το ακραίο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, λειτουργούν ως άσκηση επιπλέον πίεσης στη νέα ελληνική κυβέρνηση. 
"Οι Έλληνες θα χρειαστούν δέκα χρόνια", είπε ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διότι όπως εξήγησε σε ομιλία του στο Σίνγκεν της Βάδης Βυρτεμβέργης το Σάββατο απαιτείται η προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.    
 
Υπ' αυτά τα δεδομένα, ξεκινά στις 7 σήμερα το απόγευμα η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.  
 
Σε ένα εκρηκτικό πολιτικό και κοινωνικό τοπίο και με την Ευρώπη να περιμένει τα νέα δείγματα γραφής από την Αθήνα, αναμένοντας μια πιο αποφασιστική και συναινετική υλοποίηση των ελληνικών δεσμεύσεων, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, θα πρέπει να εμφανίσει μία νέα, πιο αποτελεσματική συνταγή οικονομικής πολιτικής, με διπλό αποδέκτη: Και τον διεθνή παράγοντα, που έχει υιοθετήσει μία στάση επιφύλαξης και θέλει να δει συγκεκριμένες κινήσεις για να απελευθερώσει την έκτη δόση και το νέο πακέτο βοήθειας, αλλά και την εσωτερική κοινή γνώμη, που είδε με συμπάθεια κατ’ αρχήν το νέο εγχείρημα και περιβάλλει με θετικό κλίμα την προσπάθεια του κ. Παπαδήμου. Στόχος του πρωθυπουργού στη συζήτηση στη Βουλή είναι να δοθεί ένα μήνυμα ουσιαστικής συναίνεσης και σύγκλισης των τριών κομμάτων, που υποστηρίζουν και συμμετέχουν στη νέα. Παράλληλα τα κυβερνητικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ καλούνται να διασκεδάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις, που δόθηκαν με τον ανασχηματισμό, καθώς υπήρξε μία αίσθηση άγριου παζαριού και δυσκολίας στη συνεννόηση.






protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...