Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

"Δώσε μου 500.000 ευρώ, να σου εγκρίνω επιχορήγηση"


Οι καταγγελίες κατά των επίορκων υπαλλήλων του ΥΠΑΝ και ιδίως κατά της σκανδαλώδους διεύθυνσης επενδύσεων φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος.
Σε μία ακόμα αποκάλυψη για μίζες και παράνομες πρακτικές που απ' ότι φαίνεται αποτελούσαν επί σειρά ετών πάγια τακτική του ΥΠΑΝ προχώρησε επιχειρηματίας από τη Δράμα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega.
Ο πρόεδρος βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου, Σταύρος Γκανής, αποκάλυψε ότι υπάλληλοι του ίδιου τμήματος του είχαν ζητήσει 200.000 ευρώ, προκειμένου να εγκρίνουν επιχορήγηση ύψους 4.400.000 ευρώ για επένδυση στη βιομηχανία.
"Δεν τους δώσαμε τις 200.000 ευρώ που ζήτησαν", είπε ο κ. Γκανής, ωστόσο όπως λέει ο ίδιος, κατάφερε να συγκεντρώσει 100.000 ευρώ.
Στον αντίποδα όμως, οι επίορκοι υπάλληλοι ανέβασαν την "ταρίφα" στις 500.000 ευρώ, αιχμαλωτίζοντας τον κ. Γκάνη στα δίχτυα τους.
"Το ποσό αυτό ήταν για να εκταμιεύσουν το δεύτερο κομμάτι της επιχορήγησης και μάλιστα απειλούσαν να ανακαλέσουν ολόκληρη την επένδυση", αναφέρει ο ίδιος.
Μέχρι σήμερα και καθώς ο επιχειρηματίας δεν κατέβαλε τη μίζα που ζητούσαν οι υπάλληλοι η υπόθεση παραμένει στα συρτάρια της υπηρεσίας.
Ο κ. Γκανής κάνει λόγο για κύκλωμα που είχε συγκεκριμένο υπάλληλο για εισπράκτορα, ενώ καταγγέλλει πως ο φάκελός του "θάφτηκε" στο γραφείο ενός από τους δύο συλληφθέντες υπαλλήλους.
Μάλιστα, ο επιχειρηματίας έκανε καταγγελία στο τμήμα οργανωμένου εγκλήματος της ασφάλειας Αττικής και ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να εξετάσει τα νέα στοιχεία.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εκτός λειτουργίας τα μισά χειρουργεία στο ΚΑΤ


Σε δραματική κατάσταση βρίσκεται το μεγαλύτερο τραυματιολογικό κέντρο της χώρας, το ΚΑΤ καθώς από τις αρχές Φεβρουαρίου έχει μείνει χωρίς αναισθησιολόγους καθώς έληξαν οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στο νοσοκομείο λειτουργούν οι έξι χειρουργικές αίθουσες από τις δώδεκα συνολικά, λόγω έλλειψης γιατρών της συγκεκριμένης ειδικότητας.
Αντίστοιχα, επισημαίνει το δημοσίευμα υποστελέχωση έχει υποστεί και το αιμολογικό εργαστήριο όπως και η αιμοδοσία.
Την ίδια ώρα κανείς γιατρός από τα όμορα νοσοκομεία δε δέχεται να καλύψει τα κενά, όπως προβλέπει ο νόμος, ενώ διευθυντής κλινικής καταγγέλλει στην εφημερίδα ότι προσελήφθησαν πρόσφατα σε υπερστελεχωμένη κλινική δύο ορθοπεδικοί.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τόνοι υγειονομικού υλικού βρέθηκαν... ξεχασμένοι σε αποθήκη του ΙΚΑ


Τεράστιες ποσότητες υγειονομικών υλικών, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, που δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ και που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες του ΙΚΑ για χρόνια βρέθηκαν σε αποθήκη του Ιδρύματος στην πλατεία Θεάτρου. Παράλληλα, γίνονταν νέες παραγγελίες με τις υπερκοστολογήσεις να αγγίζουν το 1.000%.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει «Το Έθνος» στην αποθήκη βρέθηκαν:

8 τόνοι γύψου
2,5 εκατομμύρια πίεστρα γλώσσας
6,5 τόνοι βαμβάκι
6.000 τανάλιες για δόντια
1 τόνος ελαφρόπετρα
40.000 κολποσκόπια
2.000 κουτιά ρητίνες για δόντια
Κι ενώ όλες αυτές οι ποσότητες υλικών ήταν στοιβαγμένες στην αποθήκη της πλατείας Θεάτρου, κάποιοι φρόντιζαν να γίνονται νέες παραγγελίες.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία της υπόθεσης, που αφορά κυρίως το διάστημα από το 2005 έως το 2010, εμπλέκονται γιατροί, υπάλληλοι του Ταμείου, αλλά και εταιρίες που χορηγούσαν τα υλικά.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ζήτησε από τα ασφαλιστικά ταμεία να καταγράψουν αναλυτικά τα υγειονομικά υλικά που έχουν στις αποθήκες τους.

Για το θέμα διεξάγεται ΕΔΕ και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

«Το φαγοπότι και το πάρτι τελείωσαν» διεμήνυσε από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης, εκφράζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει τέλος σε αυτά τα φαινόμενα.


in.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...