Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Δύο επιδημίες τρομάζουν την Ευρώπη


Η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων αναφέρθηκαν στη Γερμανία (κυρίως Βόρεια), αλλά μικρός αριθμός αναφέρθηκε και σε άλλα κράτη ΕΕ. 


Στις 22 Μαΐου 2011 η Γερμανία δήλωσε την ανίχνευση σημαντικής αύξησης του αριθμού των ασθενών με αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο και αιμορραγική διάρροια εξ αιτίας κολοβακτηριδίου E. Coli που παράγει τοξίνη shiga (STEC). 

Μέχρι τις 8 Ιουλίου έχουν αναφερθεί συνολικά 3.024 κρούσματα STEC O104:H4 (συμπεριλαμβανομένων 16 θανάτων). 
750 κρούσματα αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου (συμπεριλαμβανομένων 28 θανάτων). 

Πιο πρόσφατα συρροή 12 κρουσμάτων αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου αναφέρθηκε στο Bordeaux, της Γαλλίας σε συμμετέχοντες σε τοπική εκδήλωση της κοινότητας Bègles. Η συρροή οφείλεται στο ίδιο στέλεχος STEC O104:H4, το οποίο προκάλεσε την επιδημία στην Γερμανία. 

Οι δύο επιδημίες συνδέονται καθώς το στέλεχος είναι ακριβώς το ίδιο αλλά επίσης συνδέονται με την κατανάλωση φύτρων. Μέσω διαδικασιών ιχνηλάτησης/ταυτοποίησης τα ευρωπαϊκά κέντρα συνδέουν τις επιδημίες με σπόρους μοσχοσίταρου (fenugreek), που εισήχθησαν από την Αίγυπτο. 

Ένα ακόμη σημαντικό σημείο που προέκυψε από την έρευνα στη Γερμανία είναι η ανακάλυψη μεγάλου ποσοστού ασυμπτωματικών λοιμώξεων σε παιδιά.



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέα περαίωση σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις


Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

Νέα περαίωση για εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν είχαν υπαχθεί σε αυτήν το 2010 για τις ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις τους της προηγούμενης δεκαετίας, καθώς και για όσους είχαν εξαιρεθεί από αυτήν (δηλαδή φορολογούμενους με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ και μεγάλες επιχειρήσεις) προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Στις διατάξεις του περιλαμβάνονται ακόμη ρυθμίσεις που αφορούν την αξιοποίηση από το δημόσιο ιδιωτικών ελεγκτικών εταιριών για τους ελέγχους φορολογούμενων με χρέη στο δημόσιο. 

Ακόμη προβλέπεται αυτόματη αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων για καταβολή φόρου σε όσους φορολογούμενους οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν αποκλίσεις μεταξύ των φορολογικών τους δηλώσεων και των πραγματικών φορολογικών στοιχείων τους (εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία κ.α.).

Σε ότι αφορά στην περαίωση, στο νομοσχέδιο διευκρινίζεται ότι θα μπορούν πλέον να υπαχθούν και οι φορολογούμενοι με ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ (αντικειμενικής αξίας) όπως και οι επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο πάνω από 20 εκατ. ευρώ και μέχρι 40 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνεται η επίλυση των φορολογικών διαφορών ενεργείται πριν από την έναρξη του ελέγχου με την αποδοχή από τον υπόχρεο του εκκαθαριστικού σημειώματος εντός 5 ημερών από την αποστολή του. Το ίδιο εκκαθαριστικό σημείωμα θα μπορεί να υποβάλλει και μόνος του ο φορολογούμενος έως τις 31 Οκτωβρίου 2011, διευκρινίζεται χαρακτηριστικά.

Επίσης το νομοσχέδιο προβλέπει ότι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και προκειμένου να εντοπίζονται τα περιουσιακά στοιχεία των υπόχρεων ή συνυπόχρεων προσώπων, μπορεί να ανατίθεται η έρευνα σε ελεγκτικές εταιρίες ή δικηγορικά γραφεία ή κοινοπραξίες τους.

Στο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται και η παράταση ως 31-12-2012 της παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων που θα παραγράφονταν την 31-12-2011.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σε τρεις δόσεις η πληρωμή ΦΠΑ

Σε δόσεις θα μπορούν να καταβάλλουν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες τον ΦΠΑ, όπως προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του φορολογικού νόμου
Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή η ρύθμιση του συμψηφισμού του ΦΠΑ που οφείλουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες, με οφειλές που έχει το δημόσιο προς αυτούς και αφορούν ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος κ.α.



Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι, ο ΦΠΑ που αφορά περιοδικές δηλώσεις οι οποίες υποβάλλονται μετά την 1.07.2011, μπορεί να καταβάλλεται μέχρι και σε τρεις δόσεις, η κάθε μία από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ.
Με την υποβολή της εμπρόθεσμης περιοδικής δήλωσης (αρχικής ή τροποποιητικής), καταβάλλεται, ως πρώτη δόση, ποσοστό τουλάχιστον 40% του συνολικά οφειλόμενου φόρου, με την προϋπόθεση ότι το ποσό αυτό είναι τουλάχιστον 300 ευρώ.
Το υπόλοιπο ποσό, προσαυξημένο κατά 2%, καταβάλλεται σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μέχρι το τέλος του επόμενου και του μεθεπόμενου μήνα.
Η κάθε δόση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 300 ευρώ, εκτός από την τελευταία δόση η οποία μπορεί να είναι μικρότερη από 300 ευρώ.
Διευκρινίζεται ότι η ρύθμιση αυτή ισχύει για τις εμπρόθεσμες περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και όχι για τις έκτακτες δηλώσεις ΦΠΑ.

Ενδεικτικά είναι τα ακόλουθα παραδείγματα:

Παράδειγμα 1: Σε περίπτωση εμπρόθεσμης περιοδικής δήλωσης (αρχική ή τροποποιητική) με οφειλόμενο ποσό 1.200 ευρώ, ο φορολογούμενος είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει ποσό τουλάχιστον 480 ευρώ.
  • Εάν επιλέξει την καταβολή της ελάχιστης πρώτης δόσης με την υποβολή της περιοδικής δήλωσης, δηλαδή 480 ευρώ, το ποσό που απομένει είναι 720 ευρώ, το οποίο με την προσαύξηση του 2% ανέρχεται στο ποσό των 734,40 ευρώ.
  • Οι επόμενες δύο δόσεις προσδιορίζονται στο ποσό των 367,20 ευρώ η κάθε μία, οι οποίες πρέπει να καταβληθούν μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου και του μεθεπόμενου μήνα που ακολουθούν τη βεβαίωση του φόρου.
  • Εάν επιλέξει την καταβολή της πρώτης δόσης κατά την υποβολή της περιοδικής δήλωσης ποσού 800 ευρώ, το ποσό που απομένει είναι 400 ευρώ, το οποίο με την προσαύξηση του 2% ανέρχεται σε 408 ευρώ. Η δεύτερη δόση θα είναι 300 ευρώ και η τρίτη δόση 108 ευρώ.
  • Εάν επιλέξει την καταβολή της πρώτης δόσης κατά την υποβολή της περιοδικής δήλωσης ποσού 1.000 ευρώ, το ποσό που απομένει είναι 200 ευρώ, το οποίο με την προσαύξηση του 2% ανέρχεται στο ποσό των 204 ευρώ. Το ποσό αυτό πρέπει να καταβληθεί σε μία δόση, μέχρι την τελευταία ημέρα του μήνα που ακολουθεί τη βεβαίωση του φόρου, καθώς είναι κατώτερο των 300 ευρώ.

Παράδειγμα 2: Σε περίπτωση εμπρόθεσμης περιοδικής δήλωσης (αρχική ή τροποποιητική) με οφειλόμενο ποσό 500 ευρώ, ο φορολογούμενος είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει ποσό τουλάχιστον 300 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό των 200 ευρώ με την προσαύξηση κατά 2%, γίνεται 204 ευρώ και θα καταβληθεί σε μία δόση, μέχρι την τελευταία ημέρα του μήνα που ακολουθεί τη βεβαίωση του φόρου, καθώς είναι κατώτερο των 300 ευρώ.
Ανάσα για κατασκευαστές
Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών δίνει ανάσα στους κατασκευαστές αδιάθετων ακινήτων. Με την εγκύκλιο ενεργοποιείται η διάταξη του φορολογικού νόμου που προβλέπει ότι οι κατασκευαστές που είχαν αδιάθετα ακίνητα που είχαν αποπερατωθεί ως το τέλος του 2010 θα υποχρεούνται σε καταβολή ΦΠΑ από το 2014.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Διευθυντές με πλαστά πτυχία σε σχολεία


Πάνω σε διευθυντές με πλαστά πτυχία, πλαστά πιστοποιητικά γνώσης νέων τεχνολογιών και διευθυντές σε "ανύπαρκτα" σχολεία έπεσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας κατά τη διαδικασία κρίσης των υποψήφιων για τις θέσεις διευθυντών και σχολικών συμβούλων των σχολείων της χώρας.
Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ζήτησε τη διενέργεια έρευνας όλων των αιτήσεων που κατατέθηκαν και, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", στέλνει άμεσα στον εισαγγελέα όλες εκείνες, στις οποίες υπάρχουν ενδείξεις για τη διάπραξη ποινικού αδικήματος.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας κατά τον έλεγχο των αιτήσεων βρέθηκαν ανάμεσα σε άλλες παρατυπίες και οι ακόλουθες:
* Υποψήφιου διευθυντή που κατέθεσε πλαστό πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών
* Υποψήφιου διευθυντή στην περιοχή της Δ΄Αθήνας στα χαρτιά του οποίου είχε πλαστογραφηθεί τίτλος πιστοποίησης γνώσης νέων τεχνολογιών, αφού είχε αφαιρεθεί το όνομα του πραγματικού κατόχου του πτυχίου και είχε προστεθεί το δικό του
* Υποψήφιου που ήδη είχε "διορισθεί" πλασματικά στο παρελθόν ως διευθυντής σε σχολείο το οποίο ...δεν υπήρχε, για να μετρηθούν τα μόρια που κέρδιζε στο βιογραφικό του. Το ανύπαρκτο σχολείο στην πραγματικότητα ιδρύθηκε ένα χρόνο μετά την πρόσληψη του
* Υποψήφιου σχολικού συμβούλου στην περιοχή της Αττικής που ήδη υπηρετούσε στην θέση αυτή τα προηγούμενα χρόνια παράτυπα, καθώς προερχόταν από τη ιδιωτική εκπαίδευση (ο νόμος δεν το επιτρέπει).
Η διαδικασία των κρίσεων των νέων διευθυντών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 31 Ιουλίου, ώστε τα "νέα πρόσωπα" της εκπαίδευσης να αναλάβουν υπηρεσία την 1η Αυγούστου.
Οι κρίσεις των σχολικών συμβούλων αντίθετα, θα ολοκληρωθούν το Φθινόπωρο. Άλλωστε, με δεδομένες τις νέες υπέρ-εξουσίες που δίνει ο νέος νόμος του υπουργείου Παιδείας στους διευθυντές των σχολείων, η διαδικασία επιλογής τους αλλάζει εφέτος συνολικά.
Ο υποψήφιος για την πρόσληψη σε θέση διευθυντή, στη διάρκεια της συνέντευξής του, πρέπει πλέον να δώσει "εξετάσεις" και να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν θέματα της καθημερινότητας και καταστάσεις κρίσης σε ένα σχολείο, στα οποία και πρέπει να απαντήσει πως θα τα αντιμετώπιζε.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Διάγγελμα Δ. Χριστόφια μετά την τραγωδία στη ναυτική βάση

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφιας, διαβεβαίωσε ότι «θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει, όποιον κι αν βαρύνουν, από το ανώτατο μέχρι το χαμηλότερο επίπεδο, μέσα από πλήρη διερεύνηση των συνθηκών, αιτίων και λόγων που οδήγησαν στην τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς».

Στην αρχή του διαγγέλματος ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Επίσης, ανακοίνωσε τον διορισμό του νομικού Πόλυ Πολυβίου ως μονομελούς ανεξάρτητης επιτροπής διερεύνησης, τονίζοντας ότι η ευθύνη του θα είναι να ερευνήσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όλες, ανεξαιρέτως, τις πτυχές και όλα τα συμβάντα για την τραγωδία.

Είπε, ακόμη, ότι το έργο της αναζήτησης τυχόν ποινικών ευθυνών έχει ανατεθεί στην Αστυνομία.

Ο κύπριος πρόεδρος τόνισε, ότι «στόχος είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του λαού στους θεσμούς και τους νόμους του κράτους, που έχει τρωθεί μετά τα τραγικά γεγονότα στη ναυτική βάση».

Σε άλλο σημείο του διαγγέλματος ο κ. Χριστόφιας επεσήμανε: «Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν μέσα από διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους. Δεν μπορεί κανείς να αναγορεύει εαυτόν σε δικαστή, να δικάζει και να καταδικάζει. Ούτε και μπορεί ακραίες εθνικιστικές ακροδεξιές ομάδες να εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και την πίκρα των πολιτών για να οχλαγωγούν, να επιχειρούν να κάψουν το Προεδρικό και να αμαυρώνουν ειρηνικές εκδηλώσεις, που αποτελούν δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών, το οποίο σεβόμαστε και υπερασπιζόμαστε».

Υπογράμμισε, δε, ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί στόχο το Προεδρικό Μέγαρο, όποιος κι αν είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Ειδικά αυτές τις μέρες των μαύρων επετείων του πραξικοπήματος και της εισβολής, δεν μπορεί τέτοιες εκδηλώσεις να φέρνουν στη μνήμη εκείνες τις εποχές» τόνισε.

Συμμεριζόμαστε, είπε, και κατανοούμε την απογοήτευση και την πίκρα των πολιτών, αλλά τόνισε ότι «οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμοι και νηφάλιοι και να σεβαστούμε τις διαδικασίες και να κοιτάξουμε μπροστά μας».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην οικονομία του τόπου, επισημαίνοντας ότι «μπροστά μας έχουμε το πιεστικό καθήκον να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την τραγωδία».

Διαβεβαίωσε, ότι όλες οι υπηρεσίες του κράτους εργάζονται εντατικά για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην οικονομία του τόπου, προκειμένου να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα και βοήθεια που προσφέρεται στην Κύπρο.

Ήδη, είπε, έχει απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας αρωγή στα πλαίσια της κοινοτικής αλληλεγγύης, και ευχαρίστησε τις χώρες που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν.

Ανέφερε, ακόμη, ότι οι υπηρεσίες του κράτους βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση για την αποκατάσταστη των ζημιών σε σπίτια, υποστατικά και περιουσίες.

Ο κ. Χριστόφιας επεσήμανε ότι είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, και ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η προετοιμασία για την κυπριακή προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αναφορά στις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού και την ευρωπαϊκή προεδρία, τόνισε, δεν αποτελούν άλλοθι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και για τις ευθύνες που υπάρχουν. «Εμείς, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια σ' αυτά τα ζητήματα αλλά και σε όλους τους άλλους τομείς της διακυβέρνησης, αναμένοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, και τότε ανάλογα θα απευθυνθούμε ξανά στο λαό», κατέληξε ο κύπριος πρόεδρος.



newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Είναι αυτή η χαμένη Ατλαντίδα ;

Μία περιοχή ηλικίας 65 εκατομμυρίων ετών, που εντοπίστηκε θαμμένη στο βυθό τουΑτλαντικού Ωκεανού, θα μπορούσε - συμφωνα με γεωλόγους- να είναι η χαμένηΑτλαντίδα!
Μια εταιρεία μελέτης της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, η οποία πραγματοποιεί έρευνα για λογαριασμό πετρελαϊκών εταιρειών, με τη βοήθεια της τεχνικής της βυθομετρικής- ακουστικής απεικόνισης συγκέντρωσε υποθαλάσσια δεδομένα, τα οποία ανέλυσε σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Το αποτέλεσμα ήταν η εικόνα που βλέπετε, μία περιοχή μεγάλου γεωλογικού ενδιαφέροντος, με ποταμούς, δάση και βουνά, η οποία θα μπορούσε να είναι η χαμένη Ατλαντίδα!
«'Οταν κάναμε την τρισδιάστατη απεικόνιση της θαμμένης περιοχής, είδαμε κάτι που έμοιαζε με κομμάτι ξηράς κάποιας χώρας.Θα μπορούσαμε να το πούμε απολίθωμα ενός αρχαίου τοπίου το οποίο διατηρήθηκε περίπου δύο χιλιόμετρα κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας», δήλωσε ο δρ Νίκι Γουάιτ, γεωλόγος από το Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ.
Η περιοχή την οποία ερεύνησαν οι επιστήμονες βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10.000 τετρ. χλμ. δυτικά των νησιών Όρκνι και Σέτλαντ, ενώ δεν αποκλείουν ένα μεγάλο κομμάτι της να ενώθηκε με τα εδάφη της σημερινής Σκοτίας και να εκτείνεται μέχρι τη Νορβηγία!
Τα στοιχεία που βρήκαν τους οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η βυθισμένη περιοχή κάποτε βρισκόταν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στη συνέχεια είχε αναδυθεί από το βυθό, πριν βουτήξει για πάντα στα βαθιά.
Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι ο χρόνος μέσα στον οποίο πραγματοποιήθηκε η ανάδυση και στη συνέχεια η επαναβύθιση του χαμένου τοπίου. «Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, λένε ότι αυτό μάλλον έγινε μέσα σε διάστημα 2,5 εκ. ετών – ένα χρονικό περιθώριο ιδιαίτερα μικρό από γεωλογικής απόψεως», εξηγεί ο επικεφαλής.
Να αναφέρουμε πάντως πως η χαμένη Ατλαντίδα, αποτελεί το «ιερό δισκοπότηρο» των αρχαιολόγων, ενώ τα κονδύλια που κατά καιρούς διατίθενται για σχετικές έρευνες είναι τεράστια!
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μισά – μισά με την Τουρκία τα πλούτη του Αιγαίου

Τώρα που η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν την πτώχευση –έστω και επιλεκτική κατά Βενιζέλο- αρχίζει η εφαρμογή του σχεδίου μοιρασιάς με την Τουρκία του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου (πετρέλαια και φυσικό αέριο).
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χίλαρυ Κλίντον που φθάνει στην Ελλάδα, φέρνει τις σχετικές οδηγίες  - μετά τις συνεννοήσεις της με την Τουρκία.
Το αγκάθι σε όλη αυτή την ιστορία είναι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) που επί τέλους για πρώτη φορά σκοπεύει να χαράξει η Ελλάδα, για την οποία όμως αναζητείται φόρμουλα για την υπαγωγή του Καστελόριζου σε αυτή.
Η Τουρκία δε συζητάει καν την υπαγωγή του Καστελόριζου στην Ελληνική ΑΟΖ , γιατί έτσι αποκλείεται από τα πλούσια κοιτάσματα του φυσικού αερίου στην περιοχή Λεβιάθαν (ανάμεσα σε Κρήτη και Καστελόριζο).
Η πίεση στην αδύναμη Ελλάδα από την πλευρά των ΗΠΑ και μέσω ΔΝΤ είναι: συμφωνείστε για μοιρασιά του ορυκτού πλούτου στο Αιγαίο και ξεκινήστε αμέσως από κοινού έρευνες και στη συνέχεια σε συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων.
Μάχη χαρακωμάτων για να γλιτώσει ότι μπορεί από μια τέτοια επαχθή συμφωνία δίνει η Ελληνική κυβέρνηση, αναζητώντας νέες συμμαχίες στην περιοχή (αυτός ήταν και ο λόγος της πρόσφατης σύσκεψης Παπούλια στο Ισραήλ).
Ένας από τους συμμάχους της Ελλάδας στο μέτωπο ΗΠΑ – Τουρκίας- ΔΝΤ είναι το Ισραήλ, που συνεργάζεται ήδη με την Κύπρο για την εξόρυξη των τεράστιων αποθεμάτων του φυσικού αερίου στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κύπρου – Ισραήλ.
Το Ισραήλ, όπως και η Κύπρος – που επίσης σε ένα χρόνο το πολύ θα έχει μια τεράστια παραγωγή φυσικού αερίου προς εξαγωγή- βλέπουν την Ελλάδα σαν μεταφορικό κόμβο προς την Ευρώπη του φυσικού τους αερίου.
Όλα παίζονται για την Ελλάδα στην επίσκεψη της Χίλαρυ Κλίντον, ενώ υψηλό κυβερνητικό στέλεχος που ασχολείται με το θέμα του ορυκτού μας πλούτου δήλωσε στο newsbomb σήμερα το μεσημέρι: "Οι πιέσεις είναι μεγάλες για συνεκμετάλλευση. Σαν γεγονός δεν πρέπει να το απορρίπτουμε αλλά απορρίπτουμε τους όρους που μας βάζουν".
Του Κώστα Χαρδαβέλλα

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στη φυλακή για χρέη πάνω από 5.000 ευρώ στο Δημόσιο

Όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 € θεωρούνται ποινικό αδίκημα και με την πάροδο τεσσάρων μηνών από την καθυστέρηση καταβολής του χρέους το αδίκημα αυτό χαρακτηρίζεται διαρκές και θα παραγραφεί μετά από 5 χρόνια.

Στη σχερική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών τονίζεται μάλιστα ότι μετά από 4 μήνες καθυστέρησης η οφειλή θα θεωρείται διαρκές ποινικό αδίκημα άρα θα διώκεται με την διαδικασία του αυτοφώρου.
 
Ειδικά για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 31.3.2011 η εγκύκλιος προσδιορίζει ότι θα θεωρηθούν ποινικό αδίκημα την 1.8.2011, στις εξής περιπτώσεις:
-Οφειλών συνολικού ύψους άνω των 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του χρόνου που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι την 31.3.2011
-Οφειλών συνολικού ύψους άνω των 10.000 ευρώ, για τις οποίες κατά την ως άνω ημερομηνία δεν είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αφότου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες
 
Αντίθετα, για οφειλές συνολικού ύψους άνω των 10.000 ευρώ για τις οποίες είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αφότου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες κατά την ως άνω ημερομηνία (31.3.2011) δηλ. είχε διαπραχθεί το αδίκημα, εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι προγενέστερες διατάξεις.
 
Στην ίδια εγκύκλιο προσδιορίζεται ότι κατά την διάρκεια της δίκης η εμφάνιση του μάρτυρα στο ακροατήριο δεν είναι υποχρεωτική, εφόσον έχει προηγηθεί έγγραφη ενημέρωση του αρμόδιου εισαγγελέα ή του δικαστηρίου εκ μέρους της Δ.Ο.Υ. για ρύθμιση της οφειλής τρεις τουλάχιστον ημέρες πριν τη δικάσιμο.

newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 14 Ιουλίου

1789: Πέφτει η Βαστίλη - Ξεκινά η Γαλλική Επανάσταση. (Εθνική εορτή της Γαλλίας)

1795: Η «Μασσαλιώτιδα» υιοθετείται και επισήμως ως ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας. Γράφτηκε το 1792 από τον Ρουζέ ντε Λιλ.

1867: Ο σουηδός βιομήχανος εκρηκτικών Άλφρεντ Νόμπελ επιδεικνύει ενώπιον άγγλων ειδικών τη νέα του εφεύρεση, τη δυναμίτιδα.

1904: Πέθανε ο Άντον Τσεχοφ, ρώσος δραματουργός. («Βυσσινόκηπος», «Τρεις αδελφές», «Θείος Βάνιας»)

1910: Πέθανε ο Μαριούς Πετιπά, γάλλος χορογράφος.

1918: Γεννήθηκε ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, σουηδός σκηνοθέτης. («Φάνυ και Αλέξανδρος», «Κραυγές και Ψίθυροι», «Σκηνές από ένα γάμο»).

1919: Γεννήθηκε ο Λίνο Βεντούρα, ιταλός ηθοποιός. («Η δεύτερη πνοή», «Οι άθλιοι»).

1969: Ένας διαφιλονικούμενος ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στο Ελ Σαλβαδόρ και την Ονδούρα προκαλεί τον πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών, που κόστισε τη ζωή σε 1000 άτομα.

1992: Απόπειρα δολοφονίας εναντίον του υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Παλαιοκρασά από τη «17 Νοέμβρη» στην πλατεία Συντάγματος. Σκοτώνεται ο περαστικός Θάνος Αξαρλιάν.

1993: Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, πλήττει την Πάτρα, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του από καρδιακή προσβολή και πολλοί να τραυματιστούν.




sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στο αρχείο η μήνυση πολίτη κατά βουλευτών


Τους κατηγορούσε για εσχάτη προδοσία επειδή ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά από μήνυση πολίτη εναντίον των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου για εσχάτη προδοσία, λόγω υπερψήφισης του Μνημονίου. 

Έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ενημερώνει τους βουλευτές του ΛΑΟΣ κ.κ. Άδωνη Γεωργιάδη και Αθανάσιο Πλεύρη, οι οποίοι είχαν ζητήσει να ενημερωθούν σχετικά με την τύχη της μήνυσης, ότι έγινε προκαταρκτική εξέταση από Πταισματοδίκη, μετά το πέρας της οποίας η δικογραφία ετέθη στο αρχείο και ήδη έχει υποβληθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, προκειμένου να εγκρίνει την αρχειοθέτησή της.

Η μήνυση για εσχάτη προδοσία κατά των μελών του κοινοβουλίου, είχε υποβληθεί από κάτοικο της Χαλκίδας.

Οι δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ που είχαν υποβάλει ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης είχαν ζητήσει να ενημερωθούν ποια είναι η πορεία της μηνύσεως κατά του πολιτικού συστήματος ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη και να μην πέφτει θύμα παραπληροφόρησης. Επισήμαιναν εξάλλου ότι «το ΣτΕ στις 21.06.2011 έκρινε με απόφαση της Ολομέλειας του ότι το Μνημόνιο είναι συνταγματικό».
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΙΔΟΥ Η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΣΥΝΤΡΙΨΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ!


ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ 2000 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜ”Ε”. ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΕΡΤΑ ΤΩΝ ΒΑΡΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
  • ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ!
  • ΕΤΑΙΡΟΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΑΛΕΞΙΟΥ!
  • ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ “ΕΙΔΙΚΕΣ” ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • ΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ.
  • ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ DOMAIN ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΔΗΛΩΝΕ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!!
  • Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;
  • ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΩΣ “ΜΚΟ” ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Εδώ και ημέρες, ξεκινήσαμε την έρευνα για να δούμε που κατέληγαν οι χορηγίες κρατικών οργανισμών όπως το ΤΤ αλλά και υπουργειων, στα συνέδρια που φερόταν να οργάνωνε η εταιρεία “I4CENSE”, του αδελφού του πρωθυπουργού, κυρίου Ανδρέα Α. Παπανδρέου. Είχαμε αποκαλύψει ότι στο site της εταιρείας δεν υπήρχε ούτε διεύθυνση, ούτε τηλέφωνο. Δηλαδή τα στοιχεία της εταιρείας ήταν ΑΓΝΩΣΤΑ, μη προσβάσιμα στο κοινό.
Παρ’ όλη την σοβαρότητα της καταγγελίας, ούτε ένας εισαγγελέας δεν ευαισθητοποιήθηκε, ούτε ένα κανάλι δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Όπως και με το ότι ο αδελφός του πρωθυπουργού ακόμα και για την καταχώρηση του Domain της εταιρείας, δήλωσε ως διεύθυνση το …ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!
ΤΟ κτίριο στην οδό Vignerons 1A όπου στεγάζεται η εταιρεία του Α. Παπανδρέου

Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε την εταιρεία που διατηρεί ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου στην Ελβετία, με μοναδικούς εταίρους αυτόν και την σύζυγο του κυρία Μαριάνθη Αλεξίου.
Δείτε τα στοιχεία της εταιρείας:
Κλικ στην εικόνα για να δείτε καθαρά τα στοιχεία. 
Η εταιρεία λοιπόν ονομάζεταιInstitute for Climate and Energy Security
Όνομα που ξεκάθαρα ταυτίζεται με το ακρωνύμιο “I4CENSE”, το δημοσιοποιημένο όνομα της εταιρείας δηλαδή, μέσω της οποίας λαμβάνονται χορηγίες από κρατικούς φορείς, οργανισμούς αλλά ακόμα και τη …SIEMENS!
Συνεχίζοντας την έρευνα διαπιστώσαμε ότι η επωνυμία της εταιρείας δεν βρισκόταν γενικώς στον τηλεφωνικό κατάλογο αλλά και στην συγκεκριμένη διεύθυνση δεν φαινόταν εταιρεία με αυτό το όνομα.
Σε αυτοψία λοιπον που κάναμε στο κτίριο (φωτό), είδαμε ότι όντως δεν υπήρχε ούτε ταμπελάκι, ούτε καν κουδούνι (!). Βλέποντας ότι ως αποδέκτη αλληλογραφίας ο κύριος Παπανδρέου είχε δηλώσει το όνομα Etude Häsler, είδαμε ότι στο ίδιο κτίριο στεγάζεται το γνωστό δικηγορικό γραφείο H&B LAW, (κλικ στην φωτό για μεγένθυση), όπου υπεύθυνος είναι ο κύριος Hasler Marc. Την αυτοψία επιβεβαιώνει και η καταχώρηση στον τηλεφωνικό κατάλογο.
Η εταιρεία του Ανδρέα Α. Παπανδρέου, στεγάζεται στο δικηγορικό γραφείο H&B LAW, γραφείο που φημίζεται για τις δραστηριότητες τους σε …Venture Capitals, συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιρειών, δραστηριότητες με μεγάλη ζήτηση από ανθρώπους με διαθέσιμα κεφάλαια, για τους οποίους η Ελβετία είναι ακόμα “ασφαλές λιμάνι”. Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία έχει ειδικό division για Ρώσους πελάτες.
Το τι είδους εταιρείες στεγάζονται σε δικηγορικά γραφεία με τέτοιον τρόπο, ρωτήστε κάποιους ειδικούς να σας διαφωτίσουν όσοι δεν το γνωρίζετε.
Δείτε σκαναρισμένα αποσπάσματα του καταστατικού της εταιρείας, με την επίσημη σφραγίδα του Ελβετικού κράτους και τις υπογραφές τους.  Το καταστατικό είναι στην διάθεση των αρχών και των ΜΜΕ που θα θελήσουν να παρουσιάσουν το θέμα, αλλά κυρίως στην διάθεση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που πρόσφατα έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στο μνημόνιο δεν γνωρίζατε τι ψηφίζατε κύριοι. Τώρα δεν μπορείτε να επικαλεστείτε άγνοια.
Ένα μεγάλο Μπράβο στους φίλους του Ολυμπία για την ανιδιοτέλεια και την αυτοθυσία τους.
Ένα μεγάλο Μπράβο στο παλικάρι που λέγεται ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ. Από το θάρρος και την μπέσα ενός άνδρα ξεκίνησαν όλες οι αποκαλύψεις αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις. ΑΥΡΙΟ ΠΑΝΟ, ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ IJ PARTNERS ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ LEHMAN BROTHRS.
ΥΓ. Κύριε Κλέωνα, θα μας πείτε τώρα που στέλνατε τα λεφτά για τις χορηγίες; “Άστους, μην ασχοληθείς, αυτοί είναι περιθωριακοί!!”





Πηγή pinnokio - http://olympia.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ρεκόρ πωλήσεων για την «Κλεμμένη ζωή»

Ρεκόρ πωλήσεων για την «Κλεμμένη ζωή»


Εκατόν εβδομήντα πέντε χιλιάδες αντίτυπα πούλησε την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας το βιβλίο «A Stolen Life» της της Τζέισι Ντιούγκαρντ που απήχθη το 1991 και κρατήθηκε αιχμάλωτη επί 18 χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster.

Το βιβλίο που έγραψε η Ντιούγκαρντ κυκλοφόρησε και σε μορφή ebook με πωλήσεις που έφτασαν τις 100.000, σημειώνοντας νέο ρεκόρ πωλήσεων μέσα σε μια ημέρα, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο.

Η Τζέισι απήχθη σε ηλικία 11 χρόνων από τον Φίλιπ Γκαρίντο, που είχε καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα. Στη διάρκεια της ομηρίας της η Τζέισι βιάστηκε, κακοποιήθηκε και απέκτησε δύο κόρες από τον απαγωγέα της.

Η νεαρή γυναίκα απελευθερώθηκε μαζί με τα παιδιά της το 2009 όταν η αστυνομία συνέλαβε τον Γκαρίντο σε πανεπιστημιούπολη της βόρειας Καλιφόρνιας. Ο ίδιος καταδικάστηκε σε ισόβια και η σύζυγός του Νάνσι σε κάθειρξη 36 χρόνων.

Η Ντιούγκαρντ αποζημιώθηκε με 20 εκατομμύρια δολάρια και ζει σήμερα με την οικογένειά της.

Το βιβλίο καλύπτει την περίοδο από την απαγωγή της το 1991 ως σήμερα. Αποσπάσματα του βιβλίου δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό People και την συνέντευξη της Τζέισι στο ABC στην εκπομπή «Primetime» παρακολούθησαν περίπου 15 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Ήδη ο εκδοτικός οίκος έχει προχωρήσει στην πέμπτη έκδοση του βιβλίου.

Δείτε τα βίντεο


 


Πηγή newsbeast
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καμπάνια για την πρόληψη του καρκίνου της μήτρας

Καμπάνια για την πρόληψη του καρκίνου της μήτρας

Με το σύνθημα «πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου» ξεκινάει η καμπάνια του υπουργείου Υγείας για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου τη μήτρας, στην οποία θα συμμετάσχει ενεργά ο δήμος της Αθήνας.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, παρουσιάστηκαν οι παράμετροι μίας εκστρατείας, που στόχο έχει την πρωτοβάθμια πρόληψη μιας σημαντικής και δύσκολης ασθένειας.

Παράλληλα, φωτίστηκε ο τρόπος με τον οποίο θα συνεισφέρει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην εκστρατεία που αναλαμβάνει το υπουργείο, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον καρκίνο 2011-2015.

Ήδη, τα δημοτικά ιατρεία στα Πετράλωνα άρχισαν να εφαρμόζουν το πρόγραμμα, που γρήγορα θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα δημοτικά ιατρεία των Αθηνών, αλλά και πολλών άλλων πόλεων.

Στόχος της προσπάθειας είναι να αυξηθεί η πρόληψη, να οργανωθεί καλύτερα και αποτελεσματικότερα η ενημέρωση των γυναικών, ώστε από το 13% που εξετάζεται σήμερα για αυτόν τον καρκίνο να φτάσουμε στο 50%.

Στη συλλογική προσπάθεια θα ενταχθούν τα 110 κέντρα υγείας της χώρας, τα ογκολογικά νοσοκομεία αλλά και τα δημοτικά ιατρεία, τα οποία θα ενισχυθούν και θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης».

Για τη συνεργασία αυτή, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε: «Από τα δημοτικά ιατρεία των Πετραλώνων ξεκινάει η προσπάθεια και υπάρχει η βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξουν επικαλύψεις».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας ανέφερε, ότι το 2010 ήταν κάθετη η αύξηση των κρουσμάτων του ΑΙDS, γεγονός που πρέπει να αποδοθεί στην παράνομη μετανάστευση και τους ανεξέλεγκτους μηχανισμούς διακίνησης των ναρκωτικών και της πορνείας.

Ο κ. Λοβέρδος επέμεινε, ότι χρειάζεται συστηματική ενημέρωση των πολιτών, για όλους τους κινδύνους που ελλοχεύουν στη μη οργανωμένη πορνεία, και να επαναλαμβάνεται συστηματικά η προτροπή σε κάθε Έλληνα που δεν θέλει να αντιληφθεί τους διάχυτους κινδύνους.

Να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος για τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, οι γυναίκες από 25 έως και 65 ετών θα λάβουν μία πρόσκληση, η οποία θα τις καλεί να υποβληθούν σε ΠΑΠ τεστ.

Μετά την πρώτη εξέταση θα λαμβάνουν πρόσκληση για επανάληψη του τεστ κάθε τρία χρόνια, μέχρι και τη συμπλήρωση του 55ου έτους. Στη συνέχεια, και μέχρι την ηλικία των 65 ετών, θα λαμβάνουν πρόσκληση κάθε πέντε χρόνια.



Πηγή newsbeast
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αν ο Μότσαρτ έκανε... ηλιοθεραπεία

http://news247.gr/kosmos/paraksena/article1185974.ece/ALTERNATES/w620/motsart2.jpg


Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι αν ο Μότσαρτ είχε μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο…
θα ζούσε περισσότερα χρόνια. Διαβάστε τι ανακάλυψαν

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, από μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ''Medical Problems of Performing Artists'', ο διάσημος Αυστριακός συνθέτης Αμαντέους Μότσαρτ θα ζούσε περισσότερο αν έκανε ηλιοθεραπεία. Ρόλο κλειδί στην υπόθεση έχει η βιταμίνη D.
Ο Μότσαρτ πέθανε σε ηλικία 35 ετών, από τότε πολυάριθμες έρευνες έχουν δει το φως της δημοσιότητας και προσπαθούν να εξηγήσουν τους λόγους του πρόωρου θανάτου του.
Η ταφή του σώματός του έγινε τρεις ημέρες μετά το θάνατό του, ενώ η νεκροψία δεν πραγματοποιήθηκε, αφήνοντας πολλά ερωτήματα αναπάντητα. Ο συνθέτης έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και είχε υποστεί πολλές λοιμώξεις τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Η πληροφορία αυτή ήταν καταλυτική και προκάλεσε το ενδιαφέρον του William Grant, συνταξιούχου φυσικού της NASA και του δρ. Stefan Pilz, οι οποίοι πιστεύουν ότι ίσως υπήρχε μία υποκείμενη αιτία για τις συνεχείς λοιμώξεις.
Αναζήτησαν στοιχεία, έκαναν πολλές έρευνες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για όλα ευθύνεται η απουσία της βιταμίνης D.
Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι ένα θρεπτικό συστατικό που είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών. Βρίσκεται σε τροφές, όπως ο σολομός, αλλά το σώμα είναι σε θέση να την παράξει όταν το δέρμα εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία Β.
Ο Μότσαρτ, ο οποίος ζούσε σε ένα σπίτι ψηλά στο βουνό, δεν είχε επαρκή έκθεση στον ήλιο λόγω της περιοχής. Είναι επίσης γνωστό ότι ο συνθέτης επέλεγε τις νυχτερινές ώρες για να δουλεύει, ενώ κοιμόταν την ημέρα, με αποτέλεσμα να μην τον ''βλέπει'' ο ήλιος.
Τα τελευταία χρόνια η ανεπάρκεια της βιταμίνης D έχει συνδεθεί με πολλές ασθένειες, με κυριότερη αυτή της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Αν και δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί η θεωρία για τη βιταμίνη σε σχέση με τον πρόωρο θάνατο του Μότσαρτ, οι ερευνητές είναι σχεδόν σίγουροι ότι λίγη ηλιοθεραπεία δε θα έβλαπτε τον ταλαντούχο συνθέτη.


Πηγή 24ωρο
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...