Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Λάβρος Λοβέρδος κατά του πολιτικού συστήματος

Με αφορμή τις επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εξαπέλυσε σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό δριμύ κατηγορώ κατά του πολιτικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός στοχοποίησε πολιτικούς που, αντί να κάνουν τη δουλειά τους, «θωπεύουν» και «κανακεύουν» την πλατεία, γεγονός που συνιστά την επιτομή της χρεοκοπίας του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Σημείωσε τέλος, ότι οι ίδιοι  έφθασαν στο σημείο να φοβούνται τους ανθρώπους και την κοινωνία με αποτέλεσμα τελικά να περιφρονούν το 1/5 των εργαζομένων της χώρας που δουλεύει στον τουρισμό και παράγει το 20% του ΑΕΠ. 



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κως: Ροζ τηλέφωνα σε υπηρεσία του δήμου!

Κως: Ροζ τηλέφωνα σε υπηρεσία του δήμου!


Άλλη μια ιστορία «ροζ» τηλεφώνων, που συμβαίνουν κατά καιρούς σε δημόσιες ή δημοτικές υπηρεσίες ήρθε στην επιφάνεια τις τελευταίες ημέρες και «αναστάτωσε» το δήμο και τη δημοτική υπηρεσία που έχει να κάνει με αποκατάσταση βλαβών.
Η αναστάτωση συνίσταται στο ότι η μπάλα απ’ όλο το ντόρο που δημιουργείται παίρνει όλη την υπηρεσία και τους εργαζόμενους της και κυρίως το προσωπικό των γραφείων ή της συγκεκριμένης νυχτερινής βάρδιας που τελικά δεν έχουν σχέση… (Τα τηλέφωνα γίνονταν σύμφωνα με την ΕΔΕ από άλλη βάρδια που πήγαινε στις βλάβες για άσχετους λόγους κι έπαιρνε κρυφά τηλέφωνα από 23:30 τη νύχτα έως τις 02.00 τα ξημερώματα).
Όπως διαπιστώθηκε ο τελευταίος τουλάχιστον λογαριασμός δύο τηλεφώνων της εν λόγω υπηρεσίας αποκατάστασης βλαβών (ενός σταθερού κι ενός κινητού) ήρθε φουσκωμένος γύρω στα 2.700 ευρώ!
Σύμφωνα με το aegeannews.gr, από την Διοίκηση της εν λόγω υπηρεσίας έχει γίνει ΕΔΕ και αναμένεται μάλλον να καταλήξουν στον διακανονισμό με τον ύποπτο να του περικόπτουν κάποιο ποσό από τις μηνιαίες αποδοχές του μέχρι την τελική κάλυψη του φουσκωμένου λογαριασμού…
Πηγή: newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η αστυνομία θα επεμβαίνει άμεσα στα πανεπιστήμια

Η αστυνομία θα επεμβαίνει άμεσα στα πανεπιστήμια


Τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, δίνει το νέο πλαίσιο για το άσυλο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο ειδικός γραμματέας ανώτατης εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Β.Παπάζογλου. Όπως είπε, εάν ένας πολίτης διαπιστώσει έκτροπα, έχει το δικαίωμα να το καταγγείλει στην αστυνομία και η αστυνομία θα αποφασίσει εάν θα παρέμβει.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο ζήτημα του ασύλου, ο κ. Παπάζογλου τόνισε: Το άσυλο, αυτή τη στιγμή, όπως υπάρχει στο νόμο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αυτό στο οποίο εμείς επιμένουμε είναι να πάμε το άσυλο στις «ρίζες» του. Τι σημαίνει αυτό: ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, να μπορεί καθένας να πει τη γνώμη του ελεύθερα μέσα στο Ίδρυμα, να μην φοβάται, να μην προπηλακίζεται, να υπάρχει προστασία της περιουσίας του Ιδρύματος. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία της ακαδημαϊκής ελευθερίας.
«Από εκεί και πέρα επαφίεται σε κάθε Ίδρυμα πώς θα το εφαρμόσει αυτό, μέσω του οργανισμού του. Αν θα κάνει υπηρεσία φύλαξης, πώς θα την κάνει, πώς θα την πληρώνει. Μπορεί ένα Πανεπιστήμιο να πει ότι μόνο ο Πρύτανης θα αποφασίζει, ένα άλλο ότι οποιοσδήποτε, όταν γίνονται έκτροπα, έχει το δικαίωμα να αναφέρει τα έκτροπα στις Αρχές».
Ερωτηθείς «ποιoς θα αποφασίζει τι θα γίνει εάν ένας πολίτης καταγγείλει τα έκτροπα στις αρχές» ο κ. Παπάζογλου δήλωσε: «Μπορεί να τα καταγγείλει και οι αρχές αποφασίζουν πλέον».
Στη διευκρινιστική ερώτηση: «Εάν ο πολίτης καταγγείλει στην Αστυνομία ότι αυτή την ώρα στο χώρο του Πανεπιστημίου γίνονται έκτροπα, η Αστυνομία θα αποφασίσει εάν θα πάει;», ο ειδικός γραμματέας απάντησε: «Ακριβώς. Αυτό σημαίνει ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και πραγματική ακαδημαϊκή ελευθερία κατά τη γνώμη μου».
Τη Δευτέρα παραδίδεται στους πρυτάνεις ο νέος νόμος-πλαίσιο για ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το υπουργείο Παιδείας έχει προσκαλέσει τους πανεπιστημιακούς σε διάλογο, όμως η Σύνοδος των Πρυτάνεων απέρριψε σχεδόν στο σύνολό τους τις προτεινόμενες αλλαγές, τις οποίες χαρακτήρισε «χαριστική βολή στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο».
Η Σύνοδος των Πρυτάνεων αποφάσισε να αναλάβει εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης, των πολιτικών κομμάτων, των θεσμικών οργάνων της Βουλής και κάλεσε την πανεπιστημιακή κοινότητα και την ελληνική νεολαία «να υπερασπιστεί το δημόσιο αγαθό της Παιδείας».
Δεν αποκλείεται εξάλλου οι πανεπιστημιακοί να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, θεωρώντας τις διατάξεις στην πλειονότητά τους αντισυνταγματικές.
ΠΗΓΗ: volospress.blogspot.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πλήρης απελευθέρωση για τα ταξί

Πλήρης απελευθέρωση για τα ταξί

Ο Γ. Ραγκούσης ακυρώνει το Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα...
Πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος του ταξί από σήμερα ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούσης, ακυρώνοντας στην ουσία προηγούμενο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που είχε συνταχθεί επί Δημ. Ρέππα, το οποίο έθετε όριο στον αριθμό των αδειών με βάση τον πληθυσμό κάθε πόλης και καταργούσε τους γεωγραφικούς περιορισμούς στη δραστηριότητα των ταξί.

Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι όποιος θέλει μπορεί από σήμερα να καταθέσει αίτημα στην περιφέρεια προκειμένου να αποκτήσει άδεια ταξί. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία αυτή θα ανακοινωθούν από το υπουργείο μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι έξω από τις προθέσεις του υπουργείου να ορίζει τον αριθμό των ταξί που θα κυκλοφορούν σε μία περιοχή, σημειώνοντας ότι ειδική μέριμνα θα ληφθεί μόνο για ορισμένες απομονωμένες ή με έντονη εποχικότητα περιοχές.

Τέλος, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας θα διαθέτουν δωρεάν δίκτυο WI- FI. Καταρχήν το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το Μετρό και η υπηρεσία θα παρέχεται αρχικά σε επίπεδου οδού και σταθμού με προοπτική μελλοντικά αυτό να γίνεται και στη σήραγγα.


Πηγή 24ωρο
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Φεουδαρχική δημοκρατία η Ελλάδα»


Τρεις οικογένειες κατέστρεψαν τη χώρα, αναφέρει σε άρθρο του το Der Spiegel

Άρθρο με ιδιαίτερα αιχμηρά σχόλια και οξεία κριτική για την ελληνική πολιτική σκηνή παρουσιάζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Το άρθρο έχει τον δεικτικό τίτλο «Φεουδαρχικοί δημοκράτες» και αναφέρει στον υπότιτλο ότι «Τρεις οικογένειες κατέστρεψαν τη χώρα».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο ποσοστό των νεόπτωχων το οποίο αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς. Ορδές πολιτών συγκεντρώνονται καθημερινά στα συσσίτια της Εκκλησίας για να εξασφαλίσουν την τροφή τους. Οι άνεργοι είναι απελπισμένοι και δηλώνουν ότι «αν δεν έχεις μέσον, δεν σε παίρνει κανείς σε δουλειά. Και τα πράγματα συνεχώς χειροτερεύουν». 

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η καταβολή της δόσης ήταν αναγκαία μόνο για να κερδηθεί χρόνος και η κρίση δεν θα ξεπεραστεί. «Δεν θα μπορέσουν να σώσουν την Ελλάδα», υποστηρίζει ο αρθρογράφος. «Γιατί τις προηγούμενες δεκαετίες μια ελίτ, τον πυρήνα της οποίας αποτέλεσαν οι οικογένειες Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη, δημιούργησαν μια πελατειακή οικονομία. Αυτή η πελατειακή οικονομία πέταξε εκατομμύρια, που το κράτος δεν τα είχε», συμπληρώνει με καυστικό τρόπο ο αρθρογράφος. «Οι κεφαλές της δυναστείας ευνοούσαν φίλους και οικογένεια με δανεική ευημερία. Διόγκωσαν την κρατική μηχανή, για να μπει καθένας με τη σειρά σε δημόσιες θέσεις και δημιούργησαν ένα γραφειοκρατικό τέρας». 

Τα κόμματα πάντα έβαζαν τα ρουσφέτια πάνω από την παραγωγή πολιτικής. Με το δημόσιο χρήμα εξαγόραζαν φίλους και ψηφοφόρους. Κατά αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκε η φεουδαρχική δημοκρατία στην Ελλάδα, σχολιάζει το άρθρο. Οι κυβερνήσεις πέφτουν, αλλά τα ίδια ονόματα έρχονται ξανά στο προσκήνιο: Παπανδρέου και Καραμανλής, Καραμανλής και Παπανδρέου, και στο ενδιάμεσο ο Μητσοτάκης. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν ξανάγινε κάτι τέτοιο.
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το μέγεθος ίσως τελικά να μη μετράει...

Το μέγεθος ίσως τελικά να μη μετράει...


Μικροσκοπικό έντομο «τραγουδάει» με το πέος του

Το έντομο με την ονομασία Micronecta scholtzi, μήκους 2 μόλις εκατοστών είναι ικανό να παράγει ήχους έντασης 99,2db, με το να τρίβει το μόριο του στην κοιλιακή του χώρα. Κατατάσσεται έτσι ως το πλέον θορυβώδες πλάσμα στον πλανήτη, αναλογικά και με το μέγεθός του. 

Το συγκεκριμένο πρόκειται για ένα αρκετά διαδεδομένο έντομο σε όλη την Ευρώπη. Τον ήχο τον δημιουργεί ενώ βρίσκεται στο βυθό κάποιας λίμνης ή κάποιου ποταμού και πρόκειται για ένα ερωτικό κάλεσμα. Ο μέσος όρος έντασης του τραγουδιού τους είναι τα 78,9 db, δηλαδή ένταση ήχου ίση με αυτή ενός φορτηγού τρένου που περνάει. 

Στην πραγματικότητα σε απόλυτους αριθμούς το πιο θορυβώδες πλάσμα στον πλανήτη είναι η μπλε φάλαινα με το τραγούδι της να φθάνει τα 188db. 



Πηγή newsbeast
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ετοιμάστε σακίδια!

Ετοιμάστε σακίδια!



Εξορμήσεις εθελοντικής εργασίας από το δίκτυο Μεσόγειος SOS

Τόσο οι λάτρεις του βουνού όσο και οι εραστές της θάλασσας θα βρουν μία εξόρμηση που να ταιριάζει στα γούστα τους για να περάσουν λίγες ημέρες προσφέροντας, συμμετέχοντας στα προγράμματα εθελοντικής εργασίας που υλοποιεί μες στον Ιούλιο το δίκτυο Μεσόγειος SOS.

Ορεινή Ναυπακτία

Μεταξύ 13 και 17 Ιουλίου μία ομάδα από οκτώ εθελοντές του Δικτύου Μεσόγειος SOS θα μεταβεί στην ορεινή Ναυπακτία για να προσφέρει εθελοντική εργασία στην τοπική κοινωνία. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους αγαπάνε το βουνό, την ηρεμία και τους ήσυχους ρυθμούς των μικρών παραδοσιακών χωριών της ορεινής Αιτωλίας. Στην ορεινή περιοχή ανάμεσα στους ποταμούς Εύηνο και Μόρνο, η ιδιαίτερη φυσική ομορφιά αλλά και οικολογική αξία του τόπου χρήζει προστασίας αλλά και ήπιας ανάδειξης. Σε αυτό το πλαίσιο, η δουλειά που θα αναλάβουν οι εθελοντές θα περιλαμβάνει εργασία πεδίου στα ορεινά μονοπάτια της περιοχής και συγκεκριμένα:

1. Ανάδειξη και καθαρισμό μονοπατιών.
2. Αναστύλωση τμημάτων παλαιού γεφυριού.

Οι εργασίες αυτές αποτελούν μέρος της προετοιμασίας για τις Αυγουστιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Δήμος Χερσονήσου Κρήτης

Από τις 23 έως τις 30 Ιουλίου 2011, μια ομάδα 10 εθελοντών θα συμμετάσχει σε μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης, θα «παίξει» περιβαλλοντικά παιχνίδια, αλλά και θα οργανώσει καθαρισμούς φυσικών περιοχών. Κεντρικό θέμα της εκστρατείας είναι το νερό, η ορθή διαχείρισή του και πιο συγκεκριμένα η επαναχρησιμοποίηση λυμάτων για άρδευση.

Το πρόγραμμα είναι ομαδικό και δίνει έμφαση στη συνεργασία και την αλληλοβοήθεια μεταξύ των συμμετεχόντων, όπως επίσης και στην αυτο-οργάνωση. Η λογική του προγράμματος είναι αφενός η προσφορά εργασίας από εθελοντές στις τοπικές κοινότητες και αφετέρου η ενδυνάμωση των ίδιων των εθελοντών και η απόκτηση νέων εμπειριών, γνώσεων και κοινωνικών και πρακτικών δεξιοτήτων.

Σε αυτό το πλαίσιο θα προηγηθεί ειδικό σεμινάριο κατάρτισης των εθελοντών που θα συμμετέχουν, τόσο σε ζητήματα διαχείρισης νερού και επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένων λυμάτων, όσο και σε περιβαλλοντικά παιχνίδια για παιδιά.

Η δράση στην περιοχή της Χερσονήσου Κρήτης δεν θα περιοριστεί στις παραλιακές πολύβουες περιοχές, αλλά θα φτάσει και στα όμορφα ορεινά χωριά του Δήμου Χερσονήσου.
Πηγή newsbeast
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 4 Ιουλίου



Γεγονότα
362 π.Χ: Ο Επαμεινώνδας νικά στη Μαντίνεια τους Σπαρτιάτες και τους Αθηναίους, χρησιμοποιώντας τον σχηματισμό της λοξής φάλαγγας.

1776: Ο Τόμας Τζέφερσον διαβάζει τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Μέσα από τις φλόγες της επανάστασης των αποικιών εναντίον της μητροπολιτικής Βρετανίας γεννιούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

1909: Συγκροτείται στην Αθήνα ο «Στρατιωτικός Σύνδεσμος», μία ομάδα αξιωματικών που προετοίμασε την επανάσταση στο Γουδί τον ίδιο χρόνο και έφερε στην εξουσία τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

1943: Ξεκινά η Μάχη του Κουρσκ, η μεγαλύτερη πολεμική αντιπαράθεση της ιστορίας με άρματα μάχης. Στην αρματομαχία ενεπλάκησαν 6.200 γερμανικά και σοβιετικά τανκς.

1976: Η επιδρομή στο Έντεμπε της Ουγκάντας. Ισραηλινοί κομάντος απελευθερώνουν τους 103 επιβάτες αεροπλάνου της Air France που είχε καταληφθεί από παλαιστίνιους και γερμανούς τρομοκράτες πάνω από την Κόρινθο.

2004: Η Εθνική Ελλάδος στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο, νικώντας στον τελικό τη διοργανώτρια Πορτογαλία με 1-0. Το γκολ σημείωσε στο 56ο λεπτό ο Άγγελος Χαριστέας.

Γεννήσεις

1804: Ναθάναελ Χόθορν, αμερικανός συγγραφέας. («Άλικο Γράμμα», «Το σπίτι με τα επτά αετώματα») [θαν. 19/5/1864]

1807: Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, ιταλός επαναστάτης. Τα κατορθώματά του βοήθησαν ώστε η Ιταλία να πραγματοποιήσει την πολιτική της ένωση και να απαλλαγεί από τους Αυστριακούς. [θαν. 2/6/1882]

1926: Αλφρέδο ντι Στέφανο, σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου από την Αργεντινή.

Θάνατοι


1848: Φρανσουά Σατομπριάν, γνωστός στην Ελλάδα ως Σατωβριάνδος, γάλλος συγγραφέας, πολιτικός, διπλωμάτης και φιλέλληνας. [γεν. 4/9/1768]

1934: Μαρία Κιουρί, γαλλοπολωνέζα φυσικός. Τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ το 1911 για την ανακάλυψη του ραδίου. [γεν. 7/11/1867]

1992: Άστορ Πιατσόλα, αργεντινός συνθέτης του έντεχνου ταγκό. [γεν. 11/3/1921]

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θυμάται μια ζωή που δεν έζησε


Perierga.gr - Μνήμες από τη ζωή που δεν έζησε
Οραματίζεται γεγονότα και καταστάσεις που ανήκουν σε άλλη εποχή και τα οποία δεν έχει ζήσει ποτέ. Οι γιατροί πιστέυουν ότι έχει ζήσει τη μετενσάρκωση. Διαβάστε τις απίτευτες ικανότητες του 6χρονου Κάμερον από τη Σκωτία.
Ίσως κάποιοι από εμάς έχουμε μνήμες από προηγούμενες ζωές μέσα από τα όνειρά μας, ή ακόμα και στο συνειδητό κομμάτι όταν δεν κοιμόμαστε.
Όπως ο εξάχρονος Κάμερον Μακόλεϊ από την Σκωτία που το 2003 και ενώ ήταν τριών ετών άρχισε να μιλάει για μια οικογένεια, έναν τόπο κι ένα άσπρο σπίτι που ποτέ δεν είχε δει.
Ο μικρός θυμόταν και περιέγραφε μία άλλη μητέρα με μακριά και καστανά μαλλιά, τα αδέλφια του, ένα λευκό σπίτι μπροστά στη θάλασσα, ένα μαύρο αυτοκίνητο, έναν σκύλο με βούλες κι έναν πατέρα που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.
Η 42χρονη κοκκινομάλα μητέρα του Νόρμα Μακόλεϊ, η οποία εκτός από τον Κάμερον έχει ακόμη ένα γιο, αναστατώθηκε πάρα πολύ. Λέει ότι ο καιρός περνούσε και ο μικρός περιέγραφε συνέχεια περιστατικά με πολλές λεπτομέρειες κι έλεγε ότι είχε γεννηθεί στο νησί Μπάρα της Κορνουάλλης
Χαρακτηριστικά λέει: «άρχισε να παραπονιέται πως εμείς έχουμε ένα μπάνιο, ενώ το άλλο σπίτι είχε τρία» . Ο μικρός της έλεγε συνέχεια πως «δεν πρέπει να φοβάσαι τον θάνατο, γιατί ξαναγυρίζουμε. Και πριν, Κάμερον με έλεγαν»!
Η επιμονή και το κλάμα του μικρού για να δει την πρώτη του οικογένεια ανάγκασε τη μητέρα του να βρει και να ενημερώσει τον διευθυντή της Κλινικής Παιδικής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια με ειδικότητα στις μετενσαρκώσεις να τους συνοδεύσει μαζί με μία κάμερα στο νησί Μπάρα.
Πράγματι βρήκαν το άσπρο σπίτι με τα τρία μπάνια ακριβώς έτσι όπως το περιέγραφε ο Κάμερον. Το σπίτι είχε εγκαταλειφθεί και μετά από έρευνα στο ληξιαρχείο βρήκαν πως η οικογένεια που περιέγραφε ο μικρός είχε ζήσει στο άσπρο σπίτι πριν πολλά χρόνια.
Ο μικρός είδε φωτογραφίες της οικογένειας και αναγνώρισε τα πάντα μέχρι το μαύρο αυτοκίνητο και αυτό για το οποίο μιλούσε συνέχεια, το σκυλί με τις βούλες.
Η μητέρα του είπε πως «ο Κάμερον έλαμπε από χαρά» και μετά όταν πια γύρισαν στο σπίτι τους, ο μικρός ησύχασε κι έγινε πια πολύ ήρεμος».
πηγή: news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πότε έρχονται τα «μπιλιετάκια» της Εφορίας


Δεν είναι ένα ούτε δύο, αλλάτέσσερα τα χαράτσια της Εφορίας που υπάρχουν μέσα στονΕφαρμοστικό Νόμο και πρόκειται να αρχίσουν σιγά σιγά να μας χτυπούν την πόρτα!
Τα ειδοποιητήρια της… ντροπής θα αφορούν πάνω από 5 εκατ. φορολογούμενους πολίτες, άρα θα μπουν κυριολεκτικά σε κάθε σπίτι. Το ζητούμενο είναι να ξέρουμε το πότε, έτσι ώστε να κάνουμε όλοι τον προγραμματισμό μας, γιατί… είναι πολλά τα λεφτά, τελικά, που θα κληθούμε να δώσουμε πίσω στο Κράτος.
Το βέβαιο είναι ότι στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) εργάζονται πυρετωδώς για να τελειώσουν με τη φορολογία εισοδήματος της φετινής χρονιάς και να ξεκινήσουν με τα «μπιλιετάκια», αρχικά της έκτακτης εισφοράς και εν συνεχεία του τέλους επιτηδεύματος.
Υψηλόβαθμα στελέχη της ΓΓΠΣ διαβεβαίωναν ότι έως τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, το σύστημα θα είναι έτοιμο για να αρχίσει η αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων. Αυτά θα αφορούν τον κεφαλικό φόρο – έκτακτη εισφορά 1% - 4% που θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι πολίτες με εισόδημα άνω των 8.000 ευρώ.
Υπολογίζεται ότι θα αποστέλλονται 150.000 «μπιλιέτα» ημερησίως, με στόχο έως το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου η διαδικασία αυτή να έχει ολοκληρωθεί.
Δεύτερο σε σειρά έρχεται το τέλος επιτηδεύματος, που αφορά περίπου 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και το οποίο για φέτος θα είναι στα 300 ευρώ για όλους. Υπολογίζεται ότι η αποστολή των σχετικών ειδοποιητηρίων θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 15 Σεπτεμβρίου – 15 Οκτωβρίου.
Στη συνέχεια, έχει προγραμματιστεί η αποστολή της έκτακτης εισφοράς πολυτελούς διαβίωσης, που αφορά όσους έχουν αυτοκίνητο πάνω από 2.000 κυβικά εκατοστά, όσους έχουν πισίνα, σκάφος αναψυχής, ελικόπτερο ή αεροσκάφος. Επειδή η κατηγορία αυτή είναι σαφώς μικρότερη, υπολογίζεται ότι τα εν λόγω «μπιλιετάκια» θα έχουν φτάσει στους παραλήπτες, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Στόχος είναι από αρχές Νοεμβρίου να μην έχει μείνει άλλο ειδοποιητήριο, πέραν των αυξημένων τελών κυκλοφορίας, για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.
Η διαδικασία αυτή, έτσι και αλλιώς, όλα τα προηγούμενα χρόνια διαρκούσε έως τα τέλη του έτους, συνεπώς ο στόχος παραμένει να έχει προλάβει το Υπουργείο Οικονομικών και να έχει στείλει όλα τα προηγούμενα «χαράτσια» στους παραλήπτες τους.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

“Χρεοκοπημένοι” την 4η Ιουλίου !

Αυτή η 4η Ιουλίου θα είναι διαφορετική από κάθε προηγούμενη για τις ΗΠΑ!

Η Ημέρα της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών εορτάζεται με κλειστές τις αγορές, αλλά και  με κλειστές τις δημόσιες υπηρεσίες σε αρκετές Πολιτείες, με την Καλιφόρνια ουσιαστικά χρεοκοπημένη, τη Μινεσότα και το Τεννεσί να έχουν δώσει υποχρεωτική άδεια (άνευ αποδοχών) σχεδόν σε όλους τους δημοσίους και πολιτειακούς εργαζόμενους!

Την ίδια ώρα, οι οίκοι  αξιολόγησης προειδοποιούν πως εάν δεν βρεθεί λύση για την «κάλυψη» του υπέρογκου εξωτερικού χρέους της χώρας ως τις 2 Αυγούστου, θα κηρύξουν τις ΗΠΑ σε καθεστώς χρεοκοπίας!

Το αδιέξοδο είναι  προ των πυλών και εάν δεν  βρεθεί μια συμβιβαστική λύση μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για το θέμα της αύξησης του «ταβανιού χρέους», όπως ονομάζεται η επιλογή της αύξησης του ορίου που προβλέπεται από το Σύνταγμα ως ανώτατο για την ποσόστωση του εξωτερικού χρέους επί του ΑΕΠ, τότε ουσιαστικά οι ΗΠΑ θα κηρύξουν εσωτερική στάση πληρωμών...



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μούδιασαν στην κυβέρνηση από τις δηλώσεις Γιούνκερ

«Η  εθνική κυριαρχία των Ελλήνων  θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας». Αυτή η φράση του Προέδρου του  Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκάλεσε εχθές έντονο «μούδιασμα» σε κυβερνητικά στελέχη. Μέλη της κυβέρνησης αργά το βράδυ δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους για την απόφαση του κ. Γιούνκερ να χρησιμοποιήσει μια τέτοια σκληρή πρόταση, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει επιπλέον πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Κυβερνητικές  πηγές ανέφεραν πως η παρούσα  κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να προσπαθεί  «να φτιάξει μια χώρα που να μπορεί να ορθοποδήσει σε δικές της  δυνάμεις και όχι δάνειες» και  συμπλήρωναν πως η βασική επιδίωξη είναι να «αποκτήσουμε ένα σύγχρονο κράτος χωρίς εξαρτήσεις». Οι ίδιες  πηγές, τέλος, υπενθύμιζαν πως από  την περίοδο της διακυβέρνησης  της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία η Ελλάδα βρίσκεται σε εξάρτηση.

Ο πρόεδρος του Eurogroup εμμέσως κατέστησε σαφές πως η νέα κοινοτική βοήθεια δεν θα έρθει χωρίς σκληρά ανταλλάγματα. Ο περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας που θεωρείται βέβαιο ότι θα περιγράφεται με λεπτομέρειες στη νέα δανεική σύμβαση θα προκαλέσει νέα αναταραχή στη χώρα και το κυβερνών κόμμα.  Η πρώτη δανειακή σύμβαση «πέρασε» χωρίς να συζητηθεί στη Βουλή και φωνές από την εσωκομματική αντιπολίτευση ήδη το έχουν επισημάνει αυτό.

Οι κυρίες Βάσω Παπανδρέου, Τόνια Αντωνίου και Χρύσα Αράπογλου  έχουν ασκήσει έντονη κριτική  στον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο νυν υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχει καταστήσει προ καιρού σαφές πως επιθυμεί η νέα δανειακή σύμβαση να έρθει  στη Βουλή και να ψηφιστεί από 180 βουλευτές.

Ο κ. Γιούνκερ σημείωσε ακόμα πως η Ελλάδα χρειάζεται τη βοήθεια «ξένων ειδικών για να προσφέρουν τεχνογνωσία στην υλοποίηση των ελληνικών δεσμεύσεων». Ο τρόπος που θα γίνει αυτό δεν διευκρινίζεται, όμως η επισήμανσή του σε συνδυασμό με όσα είπε περί περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας, δημιουργούν την αίσθηση πως η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί να συνεργαστεί με ξένους συμβούλους, οι οποίοι δεν διευκρινίζεται εάν συμβουλεύουν ή επιβάλλουν πολιτικές εν είδη τρόικας.

Υπενθυμίζεται πως  μερικές εβδομάδες πριν, όταν το «Πρώτο Θέμα» είχε δημοσιεύσει ότι  ήδη είχε ξεκινήσει συζήτηση για  την έλευση επιτρόπων στη χώρα μας, η κυβέρνηση είχε αντιδράσει έντονα αποκρούοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ευρωπαϊκή "μπότα" στην Ελλάδα - Ξένοι τοποτηρητές έρχονται να επιβάλουν το νέο μνημόνιο



Υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία η Ελλάδα: Σχεδόν κάθε γρανάζι του κρατικού μηχανισμού θα γυρίζει πλέον μόνον εφόσον ανάψουν το «πράσινο φως» οι πιστωτές μας..
Ξένοι ειδικοί θα καθορίσουν τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν εφεξής σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό, στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, στις αποκρατικοποιήσεις, αλλά ακόμη και στην διαμόρφωση των κοινοτικών προγραμμάτων και την λειτουργία, την ανθεκτικότητα των τραπεζών
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι κ.κ. Μπαρόζο, Γιούνκερ και Ρομπάι δηλώνουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να βοηθήσει, υπογραμμίζοντας πως ναι μεν «η Ελλάδα διατηρεί τα προνόμιά της», αλλά υπενθυμίζοντας ούτε λίγο - ούτε πολύ ότι σε αυτές τις περιπτώσεις …«περιορίζεται» ολίγον η εθνική κυριαρχία.
Έτσι, τις επόμενες μέρες καταφτάνουν στην Αθήνα τα πρώτα κλιμάκια ξένων απεσταλμένων από Βρυξέλες που θα αναλάβουν να ... «διοικήσουν» την Ελλάδα, το Κράτος και τα μεγάλα έργα.

Οι βασικές παρεμβάσεις τις οποίες οι στρατιές των «μάνατζερ» που θα τοποθετηθούν στα υπουργεία θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας, είναι:
-          κατάργηση των εφοριών και δημιουργία νέου φορολογικού μηχανισμού,
-          «πλήρεις» και όχι «μερικές» αποκρατικοποιήσεις
-          συνεχή stress tests για τις ελληνικές τράπεζες
-          απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μετά από 12 μήνες «μισθωτής εφεδρείας»
-          «νέου τύπου» κοινοτικά προγράμματα, αναπτυξιακή βοήθεια και μεγάλα έργα.
Τι θα κάνουν οι ξένοι «μάνατζερ»
Το πρώτο κλιμάκιο που φτάνει στη χώρα μας θα εξετάσει τα έργα και τις δράσεις που επέλεξαν οι περιφερειάρχες, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα. Δεν δεσμεύονται όμως να τα υιοθετήσουν, αφού οι ίδιοι θα προτείνουν ποια έργα και πώς θα εκτελεστούν, καθώς η ΕΕ θα αναλάβει να τα χρηματοδοτήσει έως και 100% του κόστους τους, χωρίς την οικονομική συμμετοχή της Ελλάδας –τουλάχιστον για τα επόμενα 2-3 χρόνια ή... και εσαεί!
Γενικότερα, οι ανατρεπτικές αλλαγές που επίκεινται προκύπτουν και από την έκθεση της Κομισιόν, μετά την τέταρτη αξιολόγηση της πορείας εκτέλεσης του μνημονίου.
Η πολιτική αυτή συμφωνία της Αθήνας με τις Βρυξέλλες και όλα τα ισχυρά κράτη-μέλη της ΕΕ ήταν η βάση για την εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων και κυρίως, για τον ενός νέου χρηματοδοτικού προγράμματος για την Ελλάδα. Στην έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναλαμβάνει ότι τάσσεται κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας πως μια παρόμοια εξέλιξη θα προκαλούσε σοβαρές επιπτώσεις διάδοσης σε άλλες οικονομίες της ΕΕ και ένα έλλειμμα ρευστότητας που θα έφτανε τα 16,5 δις ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες
Δημόσιο
Στην έκθεση επισημαίνονται καθυστερήσεις στην μείωση του μισθολογικού κόστους αλλά και του προσωπικού στο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ .
Μάλιστα στο εδάφιο που αναφέρεται στο θεσμό της μισθωτής εφεδρείας όπου οι υπάλληλοι θα πληρώνονται με το 60% του αρχικού μισθού, αναφέρει συγκεκριμένα το ενδεχόμενο απολύσεων αν μετά από 12 μήνες μισθωτής εφεδρείας ο δημόσιος οργανισμός όπου υπηρετούσαν οι υπάλληλοι ή κάποιος άλλος δημόσιος φορέας δεν θα μπορέσει να τους απορροφήσει .
Σε ότι αφορά την μείωση του μισθολογικού κόστους η έκθεση αναφέρεται στο νέο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου το οποίο αναμένεται να αρχίζει να εφαρμόζεται από τα μέσα Αυγούστου και το οποίο σταδιακά σε ορίζοντα τριετίας θα φέρει τα επίπεδα μισθών του δημοσίου σε αυτά του ιδιωτικού τομέα .

Ως προς την προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την μείωση του δημόσιου τομέα, η έκθεση υποδεικνύει:
-          Πλήρης και όχι μερική ιδιωτικοποίηση κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων
-          ανά τρίμηνο έλεγχος των αποκρατικοποιήσεων
-          ταχύτερες καταργήσεις και συγχωνεύσεις και φορεών.
-          επαναξιολόγηση και κατάργηση των συνολικά 1500 δημόσιων φορέων.

Ξένοι επιτηρητές
Στην έκθεσή της η Κομισιόν αποκαλύπτει ότι κατά τις διαβουλεύσεις με την ελληνική Κυβέρνηση, υπήρξε ενδιαφέρον από την ελληνική πλευρά για ευρείας έκτασης ( large scale) τεχνική βοήθεια σε συγκεκριμένους τομείς όπως της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, των αποκρατικοποιήσεων, της μεταρρύθμισης των κρατικών επιχειρήσεων, την οργάνωση και διοίκηση του συστήματος υγείας, του ασφαλιστικού και του φορολογικού συστήματος, της σύνταξης του κρατικού προϋπολογισμού αλλά και των αλλαγών στην αγορά εργασίας .
Μάλιστα σημειώνεται ότι η ελληνική πλευρά διεύρυνε το κύκλο των επιτηρητών δηλώνοντας πρόθυμη για την ενίσχυση της τεχνικής βοήθειας από στελέχη και κλιμάκια της Κομισιόν, του ΔΝΤ αλλά και από όλα τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ .

Διαρκή stress tests
 Η έκθεση της Κομισιόν προαναγγέλλει επίσης την επιλογή ενός αξιόπιστου φορέα αξιολόγησης ο οποίος, με την έγκριση και τη συνεργασία της Τραπέζης της Ελλάδος, θα διενεργεί διαρκή και σε βάθος έλεγχο του χαρτοφυλακίου των δανείων των ελληνικών εμπορικών τραπεζών, μέχρι και το τέλος του χρόνου.
Ανάλογα με τις διαπιστώσεις του ελέγχου ο διοικητής της  ΤτΕ θα μπορεί να απαιτήσει μέτρα από τις τράπεζες ώστε όλες να μπορούν να εκπληρώνουν τα νέα περιθώρια κεφαλαιακής επάρκειας, με μέτρα που θα πρέπει να υιοθετήσουν ως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2012 .
Στην κατεύθυνση της εξασφάλισης πολύτιμης ρευστότητας η ΕΕ προτείνει στις εμπορικές τράπεζες ακόμη και την διάθεση πακέτου μετοχών του σε τιμές κάτω από αυτές της αγοράς ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τους . Αν δεν το επιτύχουν όμως τότε θα πρέπει να προσφύγουν άμεσα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Η έκθεση συστήνει όμως και την άμεση κινητοποίηση του τραπεζικού συστήματος για την  διενέργεια συγχωνεύσεων και στρατηγικών συμμαχιών, εντός ή εκτός Ελλάδας.
Ειδικά για την ΑΤΕ και το πρόγραμμα εξυγίανσης χαιρετίζει την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και ζητά την άμεση πώληση περιουσιακών στοιχείων που δεν έχουν σχέση με τραπεζικές εργασίες.



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...