Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ποια αυθαίρετα νομιμοποιούνται και ποια τακτοποιούνται


Λύση στο γόρδιο δεσμό της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων και των ημιυπαίθριων χώρων επιχειρεί η κυβέρνηση. Στη δημοσιότητα θα δοθεί τις επόμενες μέρες το νομοσχέδιο που «ξεμπλοκάρει» τα αυθαίρετα και τα νομιμοποιεί πλήρως ακόμα και αν δεν έχουν οικοδομική άδεια, ενώ παράλληλα προβλέπεται η δυνατότητα να τακτοποιηθούν για 30 χρόνια οι παρανομίες σε άλλα ακίνητα.

 Συγκεκριμένα, νόμιμα θα θεωρούνται όλα τα κτίσματα που ανεγέρθηκαν προ του 1975 και δε διαθέτουν οικοδομική άδεια, σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου. Με το ίδιο νομοθέτημα, νομιμοποιούνται όλες οι μικροαυθαιρεσίες ενός ακινήτου που διαθέτει οικοδομική άδεια. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», η δυνατότητα νομιμοποίησης των μικρών αυτών πολεοδομικών παραβάσεων θα ισχύει εσαεί. Προβλέπεται ακόμα να νομιμοποιηθούν ορισμένες μεσαίου εύρους αυθαιρεσίες, όπως παραδείγματος χάριν κλεισμένος ημιυπαίθριος χώρος περιορισμένης επιφάνειας, πάλι εντός οικοδομικής άδειας. Οι μεγάλες παραβάσεις θα καλύπτονται από την ισχύουσα ρύθμιση της τακτοποίησης για 30 χρόνια.

Παράλληλα με τη θεσμοθέτηση του νέου νόμου για τα αυθαίρετα, προχωράει και η εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής ταυτότητας των κτιρίων, η οποία θα περιλαμβάνει σε ψηφιακή μορφή όλα τα στοιχεία ενός κτιρίου - σχέδια, οικοδομική άδεια, ενεργειακό πιστοποιητικό, βεβαιώσεις μηχανικών. Πάντως, το νέο νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει την νομιμοποίηση αυθαίρετων μέσα σε δασική περιοχή που κηρύχθηκε αναδασωτέα ή σε αυτά που έχουν αναγερθεί στον αιγιαλό.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φοιτητές της Ιατρικής βοηθούν ευπαθείς ομάδες


Στο πλευρό των ασθενών με Αλτσχάιμερ αλλά και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων βρίσκονται οι φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ μέσα από τα προγράμματα Δ.Ι.ΑΝΟΙΑ και Ν.Ι.Κ.Η της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε)-Παράρτημα Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Δ.Ι.ΑΝΟΙΑ (Δραστήριοι Ιατροί για την Άνοια), που ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου και θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα Μαϊου, 90 φοιτητές Ιατρικής προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στα Κέντρα Ημέρας «Άγιος Ιωάννης» και «Αγία Ελένη» της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε, Κώστας Ιμπριάλος, το πρόγραμμα Δ.Ι.ΑΝΟΙΑ, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών παρέχει τη δυνατότητα σε φοιτητές από όλα τα έτη της Ιατρικής να συμμετάσχουν ενεργά σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που αφενός περιλαμβάνουν εθελοντικές υπηρεσίες προς ασθενείς με Αλτσχάιμερ και αφετέρου συμβάλουν στην εκπαίδευση των μελλοντικών γιατρών στην αναγνώριση της νόσου και στην ανάλογη αντιμετώπιση αυτών των ασθενών.

«Ήδη με τη συμμετοχή 25 φοιτητών έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος του προγράμματος με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα Μαϊου με τη συμμετοχή άλλων 65 φοιτητών και σχεδιάζουμε να το συνεχίσουμε και στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος» πρόσθεσε ο κ. Ιμπριάλος.

Εξάλλου οι φοιτητές της Ιατρικής του ΑΠΘ συνεχίζουν από τον περασμένο Οκτώβριο να προσφέρουν εθελοντικά ιατρική υποστήριξη στους Γιατρούς του Κόσμου στο πλαίσιο του προγράμματος Ν.Ι.Κ.Η.(Νέοι Ιατροί του Κόσμου στα Ηνία). Μάλιστα εκτός από την εθελοντική προσφορά τους έχουν αγοράσει με χρήματα που συγκέντρωσαν σε φιλανθρωπική εκδήλωση 90 εμβόλια τα οποία διέθεσαν στο πρόγραμμα εμβολιασμών των Γιατρών του Κόσμου.

«Προγραμματίζουμε πριν το Πάσχα να διοργανώσουμε μία ακόμη φιλανθρωπική εκδήλωση για να μπορέσουμε να αγοράσουμε κι άλλα εμβόλια για να εμβολιάσουμε παιδιά από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που προσέρχονται στο πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου» ανέφερε ο κ. Ιμπριάλος.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος συνολικά 50 φοιτητές προσέφεραν πέρσι τις υπηρεσίες τους στο πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου ενώ περίπου άλλοι τόσοι θα συνεχίζουν την εθελοντική προσφορά τους μέχρι και τον Μάιο.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μάθημα ανθρωπιάς: Μαθητές στην Πάτρα θυσίασαν την 5ημερη για να...


Μαθήματα ανθρωπιάς και στήριξης του πλησίον δίνουν τις τελευταίες ώρες οι μαθητές της Γ' τάξης του Λυκείου των Δεμενίκων στην Πάτρα, οι οποίοι προχώρησαν σε μια κίνηση η οποία θα συζητηθεί αλλά και θα μείνει χαραγμένη για καιρό στις μνήμες των μελών του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής.


Οι μαθητές του λυκείου πριν από λίγες ημέρες πληροφορήθηκαν μέσω mail, που έστειλε προς όλα τα σχολεία της περιοχής η διεύθυνση του 11ου Γυμνασίου της Πάτρας, για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Κόσμος".

Πρόκειται για μαθητή ο οποίος πάσχει από ινομύωμα εγκεφάλου και χρειάζεται οικονομική ενίσχυση για την ιατρική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αμέσως μόλις οι μαθητές της Γ' Λυκείου των Δεμενίκων πληροφορήθηκαν για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο μαθητής του 11ου Γυμνασίου, έλαβαν την απόφαση, όλα τα χρήματα που έχουν συγκεντρώσει για την πραγματοποίηση της πενταήμερης εκδρομής τους, να τα διαθέσουν για τις ανάγκες της νοσηλείας και πραγματοποίησης της εγχείρησης.

Σήμερα αντιπροσωπεία των μαθητών του Λυκείου Δεμενίκων θα επισκεφθεί στο Νοσοκομείου τον μικρό μαθητή και θα παραδώσει τα χρήματα που προορίζοντο για την εκδρομή.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο εκπληκτικός χάρτης της κίνησης στο Διαδίκτυο!

Ενας άγνωστος προς το παρόν χάκερ χρησιμοποιώντας ολίγον… αθέμιτα μέσα κατάφερε να χαρτογραφήσει τη κίνηση στο Διαδίκτυο στη διάρκεια του 24ωρου σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο χάκερ χρησιμοποίησε μια από τις συνήθεις μεθόδους παράνομης εισόδου σε υπολογιστές και καταγραφής των δεδομένων της χρήσης που κάνουν οι κάτοχοί τους. Απλώς, στην προκειμένη περίπτωση, δεν έκανε την εισβολή με κακό σκοπό αλλά είχε πιο αθώες προθέσεις. Κατάφερε να εμφυτεύσει το πρόγραμμα καταγραφής των δεδομένων (που είχε μέγεθος μιας χαμηλής ανάλυσης φωτογραφίας τύπου jpeg) σε εκατομμύρια υπολογιστές σε ολόκληρο τον πλανήτη. O χάκερ ονόμασε τον χάρτη του «Carna Botnet» – Carna είναι το όνομα μιας θεάς των Ρωμαίων, προστάτιδας των ανθρώπινων οργάνων και της υγείας γενικότερα και botnet είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για τα προγράμματα που χρησιμοποιούν οι χάκερ προκειμένου να διεισδύουν σε μεγάλο αριθμό υπολογιστών.


Με τα δεδομένα που συνέλεξε ο χάκερ έφτιαξε έναν χάρτη στον οποίο η ημερήσια κίνηση στο Ιντερνετ καταγράφεται χρωματικά. Στον χάρτη τα χρώματα μεταβάλλονται ανάλογα με το επίπεδο της κίνησης. Με μπλε χρώμα αποτυπώνεται η φυσιολογική κίνηση και με κόκκινο η κίνηση όταν χτυπά… κόκκινο. Φυσικά, ανάλογα με την ώρα, κάθε περιοχή του πλανήτη «βάφεται» με διαφορετικά χρώματα δημιουργώντας μια κινούμενη παλέτα χρωμάτων που αναπαριστά την τοπική αλλά και την πλανητική δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο κατά τη διάρκεια του 24ωρου. Στον χάρτη η κίνηση στο Διαδίκτυο σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι παραμένει όλο το 24ωρο σε πολύ υψηλά επίπεδα αλλά, σύμφωνα με τον δημιουργό του χάρτη, αυτό πιθανώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οπως υποστηρίζει ο χάκερ, προφανώς τις νυχτερινές ώρες η κίνηση μειώνεται αλλά, σε αντίθεση με άλλες λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές του πλανήτη, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια υπολογιστές σε μόνιμη σύνδεση με το Ιντερνετ. Ετσι, ακόμη και αν κάποιος δεν χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του κάποια στιγμή, το ψηφιακό στίγμα του παραμένει ενεργό στις λεωφόρους του κυβερνοχώρου.

tovima.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...