Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Τρομοκρατικό χτύπημα στην Αίγυπτο


Εκρήξεις σε αγωγό αερίου

Δυνατή έκρηξη έγινε πριν από μερικά λεπτά σε αγωγό αερίου που περνάει από την Αίγυπτο και προμηθεύει με αέριο το Ισραήλ.

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν υπάρχουν θύματα, ενώ τα διεθνή μέσα μεταδίδουν ότι οι εκρήξεις συνεχίζονται.

Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου που ανακοίνωσε ότι η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη και οι εκρήξεις συνεχίζονται και στις δύο πλευρές του αγωγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αιγυπτιακός στρατός διέκοψε τη ροή φυσικού αερίου προς τον αγωγό που άγνωστοι ανατίναξαν σήμερα στο βόρειο Σινά και προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει.

Το Reuters αναφέρει ότι ο αγωγός δεν έχει πάθει ζημιά, καθώς και ότι η παροχή διεκόπη για προληπτικούς λόγους.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε, επικαλούμενη αξιωματούχο, πως ο αγωγός αυτός τροφοδοτεί με φυσικό αέριο το Ισραήλ και την Ιορδανία.

Σύμφωνα με το SITE που παρακολουθεί τις ιστοσελίδες της αλ Κάιντα και άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων, ορισμένες από τις οργανώσεις αυτές προέτρεπαν ισλαμιστές μαχητές να επιτεθούν στον αγωγό αυτό.
Πηγή : newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γιατί ο Παπανδρέου δε μιλάει σε ελληνικά ΜΜΕ;


Στο εξωτερικό, ο Πρωθυπουργός είναι «άλλος άνθρωπος»

Αν παρακολουθούσε κανείς την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, πριν από λίγες ημέρες, θα καταλάβαινε πως έχει εξελιχθεί σε καλό «ψυχοθεραπευτή». Οι βουλευτές μπορεί να μην έγιναν σοφότεροι με αυτά που άκουσαν, αλλά έφυγαν από την αίθουσα της Γερουσίας πιο ήρεμοι.

Σκέφτομαι ότι δεν είναι μόνο οι 156 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που έχουν ανάγκη «ψυχοθεραπείας», αλλά και οι πολίτες που δεκαπέντε μήνες τώρα εμπιστεύτηκαν και στήριξαν τον κ. Παπανδρέου -είτε τον ψήφισαν στις εκλογές είτε όχι.

Έχουν ανάγκη να ακούσουν τον πρωθυπουργό να τους λέει ότι υπάρχει προοπτική για τη χώρα, να τους εξηγεί ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε, αναλύοντας το πώς και το τι. Τι θα φέρει στην ελληνική οικονομία αυτό το ευρωπαϊκό σχέδιο που ετοιμάζεται, και τι άλλες θυσίες θα απαιτήσουν οι δανειστές μας. Τι θα γίνει μετά το 2013 που λήγει το μνημόνιο.

Γιατί και ο Έλληνας πολίτης έχει ψυχή. Και, μάλιστα, ψυχή που τρέμει από την αγωνία. Ακούει καθημερινά πληροφορίες, διαβάζει αναλύσεις, προσπαθεί να κλείσει τα αυτιά του στις φήμες που τον τρομοκρατούν. Αλλά πόσο να αντέξει κι αυτός; Συνεχώς ακούει τον κ. Παπανδρέου να του λέει «θα τα καταφέρουμε, αρκεί να κάνουμε υπομονή».

Και σου λέει: Δέχτηκα μείωση μισθού, φροντίζω το άνεργο παιδί μου στην οικογένεια, στηρίζω τα γερόντια μου που δεν τους φτάνει η σύνταξη, τουλάχιστον, βρε αδελφέ, κάποιος, πότε πότε να μου εξηγεί τι γίνεται, τι να περιμένω. Όλο κάποιοι άλλοι μου τα λένε και πάντα με μισόλογα. Ο άνθρωπος μου, που μιλά με τους ξένους ηγέτες, που διαπραγματεύεται, που έχει συνολική εικόνα της κατάστασης, όλο στα ξένα κανάλια μιλά και μόνο αποσπασματικές δηλώσεις του βλέπουμε.

Κάθε φορά που έρχεται η Τρόικα αρχίζουν οι διαρροές. Άλλος πανικός. Θα κοπούν κι άλλο οι μισθοί, επιβάλλονται ατομικές συμβάσεις, δεν είναι ευχαριστημένοι ο Τόμσεν και ο Ντερούζ από τα έσοδα. Νισάφι πια.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν αναρωτηθεί γιατί στο εξωτερικό ο κ. Παπανδρέου είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος. Αφήνεται, χαλαρώνει, βγάζει τον άλλο του εαυτό, χαμογελά, τα βλέπει πιο αισιόδοξα. Και η μεγάλη απορία πολλών είναι γιατί αυτό δεν το κάνει και όταν βρίσκεται στην Ελλάδα; Ίσως τώρα που κάπως σταθεροποιήθηκαν τα πράγματα είναι καιρός, κατά διαστήματα, να επιλέγει ένα ελληνικό τηλεοπτικό μέσο, και να μιλά ανοιχτά, ανθρώπινα στους πολίτες για όλα.

Θα μου πείτε, «σιγά το δύσκολο». Μπορεί και να το κάνει. «Δεν λέω», μπορεί. Υπάρχει, όμως, και ένας άλλος προβληματισμός. Η αλήθεια είναι πως ο πρωθυπουργός πιστεύει βαθιά μέσα του ότι στην Ελλάδα τα μέσα ενημέρωσης -και ιδίως η τηλεόραση- παίζουν τον ρόλο του εισαγγελέα (το είπε πρόσφατα στην κοινοβουλευτική ομάδα) και πως οι δημοσιογράφοι έχουν απώτερο στόχο να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και όχι να τους ενημερώσουν με ψυχραιμία. Υπάρχει τρόπος, όμως, όλα αυτά να ξεπεραστούν. Είναι η εμπιστοσύνη που πρέπει να δείξει ο πρωθυπουργός στους Έλληνες δημοσιογράφους.
Πηγή : newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι αγκαλιές απαλύνουν τον πόνο


Αμερικανοί ψυχολόγοι ισχυρίζονται πως μια ζεστή αγκαλιά ή το κράτημα του χεριού ενός αγαπημένου μας προσώπου μπορεί να μειώσει τον σωματικό πόνο ειδικά στις γυναίκες. Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια προξένησαν σε 25 γυναίκες ένα μικρό κάψιμο και κατόπιν τους έδειξαν φωτογραφίες των συντρόφων ή των συζύγων τους. Οι γυναίκες δήλωσαν κατόπιν πως η θέα του αγαπημένου τους προσώπου λειτουργούσε αναισθητικά απέναντι στον, ελαφρύ έστω, πόνο που ένιωθαν εκείνη την ώρα.
Παρόμοια επίδραση πάνω τους ειχε και το κράτημα του χεριού του συντρόφου τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των επιστημόνων, «οι εθελόντριες κατέθεσαν κατόπιν πως ένιωθαν σημαντική μείωση του σωματικού πόνου», συμπέρασμα που, κατά τους ερευνητές, δικαιολογεί και την γνωστή κίνηση που μια μητέρα φιλάει το χέρι του παιδιού της στο σημείο που εκείνο έχει χτυπήσει «ώστε να περάσει ο πόνος».
Μιλώντας για σωματικότητα, αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή μπορεί να αναπτύσσεται και ανάμεσα σε ασθενείς και τα κατοικίδιά τους.
Πρόσφατες έρευνες στη Βρετανία έδειξαν ότι όσοι ιδιοκτήτες κατοικιδίων αναρρώνουν, ιδίως από κατάγματα και σοβαρούς τραυματισμούς, χρησιμοποιούν έως και 50% λιγότερα αναλγητικά σε σχέση με όσους δεν έχουν κατοικίδια.
Πηγή : ΤΟ ΒΗΜΑ


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι νέοι άνδρες θέλουν πιο πολύ να γίνουν μπαμπάδες

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ανατρέπεται το στερεότυπο που θέλει τους νέους άνδρες να προτιμούν την εργένικη ζωή χωρίς παιδιά και τις γυναίκες να επιδιώκουν να παντρευτούν και να γίνουν μητέρες, όπως αποκαλύπτει η μεγαλύτερη σχετική έρευνα που έχει γίνει ως τώρα στις ΗΠΑ. Σε μια «αντιστροφή» των φύλων, το 50% των ερωτηθέντων ανδρών ηλικίας από 21 ως 35 ετών επιθυμεί να κάνει παιδιά, τη στιγμή που για τις νέες γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 46%.

Οπως αποκαλύπτει η αμερικανική έρευνα του Πανεπιστημίου Ράτγκερς του Νιου Τζέρσεϊ, στην οποία συμμετείχαν 5.200 άτομα, οι άνδρες έχουν αρχίσει να αποκτούν περισσότερο «γυναικεία» χαρακτηριστικά και οι γυναίκες «ανδρικά»- και αυτό δεν σχετίζεται με την ομοφυλοφιλία. Οι άνδρες αφήνουν πίσω το στυλ του σκληρού ή μποέμ εργένη, ενώ οι γυναίκες μοιάζουν αποφασισμένες να διατηρήσουν την ελευθερία τους και τείνουν σε μια ζωή χωρίς πολλές δεσμεύσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 16% των άτεκνων γυναικών ηλικίας από 35 ως 44 ετών επιθυμεί να κάνει παιδιά, ενώ για τους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 27%. Επίσης, εκεί που το 58% των ανδρών θεωρεί πολύ σημαντικό τον προσωπικό του χώρο, την ίδια άποψη έχει το 77% των γυναικών.

Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα όμως επιθυμούν οι γυναίκες να περιχαρακώσουν και το δικαίωμα να ικανοποιούν τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα και χόμπι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το 78% των γυναικών και μόλις για το 64% των ανδρών. Οσο για τα βράδια που μια γυναίκα και ένας άνδρας έχουν δικαίωμα να περνούν με τους φίλους τους, αυτό αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα για το 35% των γυναικών και το 23% των ανδρών.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι οι άνδρες έχουν γίνει πιο ρομαντικοί, καθώς το 50% δηλώνει ότι έχει ερωτευτεί με την πρώτη ματιά, ενώ μόνο το 44% των γυναικών ισχυρίζεται το ίδιο.

Επίσης όταν αναζητούν έναν σύντροφο και τα δύο φύλα φαίνεται ότι σε μεγάλο βαθμό δεν λαμβάνουν υπόψη κοινωνικά στοιχεία, όπως η θρησκεία ή το χρώμα. Το 83% των ανδρών και το 63% των γυναικών δεν θα δώσει σημασία στη θρησκεία του άλλου, ενώ όσον αφορά τη φυλή, δεν θα βαρύνει υπέρ ή κατά ενός υποψήφιου συντρόφου για το 80% των ανδρών και το 71% των γυναικών.

Πηγή : ΤΟ ΒΗΜΑ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...