Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Μέρκελ… ο "Εξολοθρευτής της ανάπτυξης"


Η 'Ανγκελα Μέρκελ είναι "η πιο επικίνδυνη ηγέτης της Γερμανίας μετά τον Χίτλερ" καθώς "εξολοθρεύει την ανάπτυξη", υποστηρίζει το βρετανικό περιοδικό New Statesman καταγγέλλοντας την "μανία" που έχει η καγκελάριος με τη λιτότητα.
Στο εξώφυλλο του τεύχους της Τετάρτης εικονίζεται η Μέρκελ ντυμένη σαν τον "Εξολοθρευτή", το ανθρωπόμορφο ρομπότ του μέλλοντος από την ομώνυμη σειρά ταινιών με τον 'Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ.
"Η μανία της 'Αγκελα Μέρκελ για τη λιτότητα καταστρέφει την Ευρώπη. Η Γερμανίδα καγκελάριος εξολοθρεύει την ανάπτυξη και μας ωθεί σε μια νέα Ύφεση", γράφει το περιοδικό, παραπέμποντας στα χρόνια της μεγάλης ύφεσης του 1930.
Στο άρθρο του ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Μάχντι Χάσαν διερωτάται ποιος ηγέτης αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια τάξη και την ευημερία από τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας.
"Η απάντηση είναι: μια πρώην χημικός, λάτρης της όπερας με αβρούς τρόπους που κατέχει το αξίωμά της εδώ και επτά χρόνια. Ναι λοιπόν, ας περάσει στη σκηνή η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ της Γερμανίας, η λύση της οποίας για την δημοσιονομική κρίση της Ευρώπης έχει φέρει την ήπειρο -ίσως και όλον τον κόσμο- στο χείλος μιας δεύτερης Μεγάλης Ύφεσης".
"Ας με συγχωρέσει ο Μάικ Γκόντγουιν και ο ομώνυμος κανόνας του, αλλά η Μέρκελ είναι ο πιο επικίνδυνος ηγέτης της Γερμανίας μετά τον Χίτλερ", προστίθεται στο άρθρο.
Ο Γκόντγουιν είναι ένας Αμερικανός δικηγόρος που διατύπωσε τον "κανόνα" πως "όσο επιμηκύνεται μια Διαδικτυακή συζήτηση, η πιθανότητα μιας σύγκρισης που θα περιλαμβάνει τους ναζιστές και τον Χίτλερ προσεγγίζει τη μονάδα".
"Οι οκτώ προκάτοχοί της, από τον Κόνραντ Αντενάουερ μέχρι τον Γκέρχαρντ Σρέντερ, επέβλεψαν ένα κατασκευαστικό θαύμα στην χώρα και την αποκατάσταση της φήμης της Γερμανίας στο εξωτερικό.
Υπό την Μέρκελ όμως η χώρα βρίσκεται και πάλι απομονωμένη", καταλήγει ο Χάσαν, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία προκαλεί εξίσου το μίσος και το φόβο.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργοί


«Κλείδωσε» η σύνθεση της νέας κυβέρνησης καθώς ολοκληρώθηκε μετά 2,5 ώρες η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τους αρχηγούς των άλλων δύο κομμάτων (ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ) κ. Ευ.  Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση.

Ο κ. Κουβέλης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη λήξη της συνεδρίασης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σχήμα λέγοντας ότι υπήρξε σύνθεση μετά την ανταλλαγή απόψεων όλων των πλευρών.

Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Βασίλης Ράπανος για να κλείσουν οι εκκρεμότητες του οικονομικού επιτελείου. Νωρίτερα είχαν συνάντηση οι κ.κ. Σαμαράς και Ράπανος, η οποία διήρκεσε 45 λεπτά με αντικείμενο οι εκκρεμότητες που αφορούν στην οικονομία. Στη σύσκεψη αυτή θα καθορισθεί και το προγραμματικό πλαίσιο συνεργασίας της ΝΔ, του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.

Μετά τις 13.00 άρχισαν τα τηλεφωνήματα στους νέους υπουργούς. Ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος θα είναι ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού με υφυπουργό τον κ. Κ. Τζαβάρα,  ο κ. Ευ. Στυλιαννίδης θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Αν. Ρουπακιώτης αναλαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης - ο κ. Κ. Καραγκούνης υφυπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Κ. Μουσουρούλης με υφυπουργό τον κ. Ν. Βερνίκο στο υπουργείο Ναυτιλίας, η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη στο υπουργείο Τουρισμού, ο κ. Χρ. Σταϊκούρας αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο κ. Ν. Δένδιας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Αθ. Τσαυτάρης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με υφυπουργό τον κ. Μ. Χαρακόπουλο, ο κ. Αν. Λυκουρέντζος στο υπουργείο Υγείας με υφυπουργό τον κ. Μ. Σαλμά, ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης νέος Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Σίμος Κεδίκογλου κυβερνητικός εκπρόσωπος, o κ. Αν. Μανιτάκης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Γ. Δρούτσης στο υπουργείο Εργασίας με υφυπουργό τον κ. Ν. Νικολόπουλο, ο κ. Κ. Χατζηδάκης στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνισμού και Υποδομών με αναπληρωτή τον κ. Νότη Μηταράκη και υφυπουργούς τους κκ Θ. Σκορδά και Στ. Καλογιάννη.

Επίσης, τηλεφώνημα δέχτηκε ο κ. Κ. Μητσοτάκης για να αναλάβει αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, με υπουργό τον καθηγητή κ. Ευ. Λιβιεράτο, αλλά δεν δέχτηκε. Μάλιστα με τον κ. Κ. Μητσοτάκη επικοινώνησε τηλεφωνικώς και ο Πρωθυπουργός αλλά ο πρώτος αρνήθηκε εκ νέου τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος.

Οι πληροφορίες θέλουν την ορκομωσία της νέας κυβέρνησης να πραγματοποιείται στις 19.00 την Πέμπτη ενώ η είσοδος πολλών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση, καθιστούν πιθανή την αλλαγή της οργανωτικής δομής της, με τον κ. Γ. Μιχελάκη να αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας του κόμματος.

Στο μεταξύ, από το πρωί της Πέμπτης συναντώνται, στα γραφεία της ΝΔ στη Βουλή, αντιπροσωπείες των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, για να ολοκληρώσουν το τελικό κείμενο του προγραμματικού πλαισίου. Η ομάδα αυτή αναλαμβάνει πλέον μόνιμα καθήκοντα και ονομάζεται Ομάδα Διαχείρησης Κρίσεων της Κυβέρνησης.

Το κείμενο θα βρεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, για να δώσουν την τελική τους έγκριση.

Επίσης, την Παρασκευή στις 13:00 θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ υπό την προεδρία του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα

Συγχαρητήρια στέλνουν οι ξένες ηγέτες στον Αντώνη Σαμαρά για την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα, τηλεγραφήματα απέστειλαν οι πρωθυπουργοί: της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ καθώς και από τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια.


tovima.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έγινε το πρώτο βήμα: Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε στην Γερμανία! (pic)


Μία μέρα έμεινε για τον αγώνα που περιμένουν όλοι οι Έλληνες.


H Εθνική μας θα αντιμετωπίσει το φαβορί για την κατάκτηση του EURO 2012 και θα τα δώσει όλα για τη νίκη.
Και το πρώτο βήμα για την νίκη έγινε!

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ευχήθηκε μέσω μιας χιουμοριστικής φωτογραφίας που σαρώνει σε Facebook και Twitter:

«ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ»
epitimos_match


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δροσιστείτε στο σπίτι χωρίς κλιματιστικά


Τώρα που το ηλεκτρικό ρεύμα έχει φθάσει στα ύψη διαβάστε πως θα δροσιστείτε οικονομικά χωρίς τη βοήθεια του air- condition.
Αν σας ενοχλεί ο κλιματισμός ή δεν τον αντέχει η τσέπη σας...
και δεν αντέχετε όμως ούτε τη ζέστη, ανακαλύψτε φιλικούς στο περιβάλλον τρόπους να δροσιστείτε ανέξοδα τώρα που ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στα ύψη.

* Με τη δύση του ήλιου, ανοίξτε όλα τα παράθυρα του σπιτιού, ώστε να μπει ο δροσερός αέρας και να δημιουργηθεί ρεύμα αέρα. Αν επιθυμείτε καλύτερα αποτελέσματα και για την επόμενη ημέρα αφήστε τα ανοιχτά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την επόμενη το σπίτι σας θα είναι πιο δροσερό αφού θα έχει κρατήσει τη δροσιά από το βράδυ.

* Φροντίστε η νότια και νοτιοδυτική πλευρά του σπιτιού σας να είναι καλά σκιασμένη. Οι νότιες πλευρές του σπιτιού είναι πιο εκτεθειμένες στην ηλιακή ακτινοβολία και οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν απευθείας στους τοίχους. Έχετε τις τέντες κατεβασμένες κατά τη διάρκεια της ημέρας ή μπορεί να βάλετε αναρριχητικά φυτά ή πολλά ψηλά φυτά στο μπαλκόνι σας. Με τον τρόπο αυτό θα ρίξετε τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού έως 3 βαθμούς.

* Μια ακόμη οικονομική λύση για δροσιά είναι και ο ανεμιστήρες οροφής που βοηθά σημαντικά στην πτώση της θερμοκρασίας.

* Το βράδυ ρίξτε δροσερό νερό με το λάστιχο στο μπαλκόνι και καταβρέξτε τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού.

* Επιλέξτε ανοιχτά χρώματα για τις τέντες και τους τοίχους αφού τα σκούρα δεσμεύουν την ηλιακή ακτινοβολία και αυξάνουν την θερμοκρασία στο εσωτερικό. Διαλέξτε τα επίσης σε ανοιχτές αποχρώσεις και στο εσωτερικό (τοίχοι , καναπέδες, έπιπλα) ώστε να μην απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία. Επιλέξτε βαμβακερά και όχι τα συνθετικά υφάσματα για τα ριχτάρια των καναπέδων. Με αυτόν τον τρόπο θα νοιώθουμε πιο δροσερά όταν καθόμαστε στον καναπέ.

*Αν μένετε στον τελευταίο όροφο φυτεύεστε στην ταράτσα.Τα φυτά αποτελούν ίσως την καλύτερη θερμομόνωση για το σπίτι.

*Απομακρύνετε τους καθρέφτες από τα παράθυρα, γιατί αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία στο εσωτερικό.

*Τέλος έχετε κλειστές τις κουρτίνες τις ώρες της ημέρας που ο ήλιος είναι στα… φόρτε του.

lifezone.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανοχύρωτη η Ελλάδα για τις φωτιές... που έρχονται

Ο τραγικός θάνατος του 28χρονου πυροσβέστη χθες στην Ελευσίνα μας φέρνει για μια ακόμη φορά μπροστά στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται η δημόσια διοίκηση και συγκεκριμένα ο τομέας της Προστασίας του Πολίτη.

  
Η πολιτική του Μνημονίου και οι πολιτικοί που την υπηρέτησαν και την υπηρετούν έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάρρευση της λειτουργίας των νευραλγικών τομέων του κράτους και όχι μόνο.
  
Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες της καταστροφής που έχει συντελεστεί τόσο στο πράσινο της χώρας μας όσο και στις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών από τις εκατοντάδες πυρκαγιές που κατακαίνε κάθε καλοκαίρι τη χώρα. Αντί λοιπόν να πάρουμε επιτέλους ένα μάθημα από τα λάθη μας και να προσπαθήσουμε για τη βελτιστοποίηση των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης, ως κράτος που επιλέγει να υπακούσει μόνο στις επιταγές της τρόικας, αποδυναμώνουμε το μηχανισμό μας.
  
Είναι γνωστές οι εκκλήσεις του έμπειρου έμψυχου δυναμικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προς την εκάστοτε πολιτική ηγεσία των δυόμισι τελευταίων χρόνων για την κάλυψη σημαντικών αναγκών και ελλείψεων τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Εις μάτην… Προηγούνται οι δανειστές μας, την ίδια στιγμή που τα πυροσβεστικά οχήματα, όπως άλλωστε και τα περιπολικά της   Αστυνομίας, δεν έχουν κάνει σέρβις και έχουν φθαρμένα λάστιχα.
Αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους επιτυχημένο ως υπουργό ή ως πολιτικό δημόσιο λειτουργό έχουν αναλογιστεί την ευθύνη τους γι’ αυτή την κατάντια και την ένδεια της χώρας; Όταν καταστρέφεται ο φυσικός πλούτος και το «οξυγόνο» της χώρας, όταν καταστρέφονται οι περιουσίες των φορολογούμενων πολιτών και η Πολιτεία αδυνατεί να ανταπεξέλθει, δεν υπάρχει άλλη λέξη να περιγράψει την κατάσταση, κατάρρευση.
  
Η νέα κυβέρνηση και ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης, όποιος και αν είναι αυτός, οφείλουν να ενσκήψουν στο πρόβλημα χωρίς να χάσουν ούτε ένα λεπτό και να προβούν σε άμεσες ενέργειες για να μην μείνει η χώρα για μια ακόμη φορά ανοχύρωτη.  Οι συνέπειες των καλοκαιρινών πυρκαγιών αφορούν σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, από την οικονομία και τον τουρισμό έως την υγεία και το περιβάλλον.
  
Έχουμε ήδη καεί, δεν χρειάζεται να καούμε περισσότερο…


epikaira.gr



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Προς το τέλος της οδεύει η δίκη του Μπρέιβικ


Με την αγόρευση των εισαγγελέων η δίκη εισέρχεται στο τελικό της στάδιο.
Οι εισαγγελείς Σβέιν Χόλντεν και Ίνγκα Μπέζερ Ενγκ έχουν δηλώσει ότι θα ζητήσουν ο Μπρέιβικ να παραμείνει υπό «υποχρεωτική φροντίδα ψυχικής υγείας» και έχουν ακόμα διατηρήσει το δικαίωμα να ζητήσουν την επιβολή ποινής κάθειρξης 21 ετών ή την προληπτική του κράτηση.
Στην διάρκεια της δίκης, ο Μπρέιβικ δεν επέδειξε καθόλου τύψεις και δήλωσε ότι ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική μονάδα είναι «το χειρότερο πράγμα στο οποίο μπορεί να υποβληθεί ένας πολιτικός ακτιβιστής».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τρεις στους τέσσερις Νορβηγούς θεωρούν ότι ο ακροδεξιός τρομοκράτης θα πρέπει να καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης για τους θανάτους 77 ανθρώπων και όχι να εγκλειστεί σε κλινική. Στην ερώτηση εάν «ο Μπρέιβικ έχει την ικανότητα καταλογισμού των πράξεών του», το 74% των ερωτηθέντων απαντά «ναι», το 10% κλίνει προς την ψυχιατρική του αντιμετώπιση και 15% δεν έχει διαμορφώσει άποψη ή αρνείται να απαντήσει.
Η δίκη ολοκληρώνεται αύριο με την αγόρευση των τελικών επιχειρημάτων της υπεράσπισης. Η ετυμηγορία στην δίκη που διήρκεσε δέκα εβδομάδες αναμένεται να εκδοθεί στις 20 Ιουλίου ή στις 24 Αυγούστου.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

F.U.C.K - Μια λέξη με πλούσια ιστορία...


Από που προέρχεται η λέξη FUCK που χρησιμοποιείται σε όλο τον πλανήτη;
Φημολογείται πως η λέξη fuck προέρχεται από τα αρχικά της φράσης Fornication Under the Consultancy of the King.
Την εποχή που η Σκοτία ήταν υπό Αγγλική κατοχή και ίσχυε η "πρώτη νύχτα" όπου όταν παντρευόταν κάποιος Σκοτσέζος ο Άγγλος ευγενής της περιοχής είχε το δικαίωμα να πάει με τη γυναίκα του την πρώτη νύχτα του γάμου ώστε να γεννιούνται ολοένα και περισσότεροι αγγλοαίματοι…
Στην πόρτα του ζευγαριού κολλούσαν ένα χαρτί που έγραφε:Fornication Under the Consultancy of the King, που σημαίνει "συνουσία με την συμβουλή (την έγκριση) του Βασιλιά".
Μία άλλη ερμηνεία ήταν ότι τα παντρεμένα ζευγάρια της Αγγλίας, έπαιρναν την συγκατάθεση του Βασιλιά, για να έχουν ερωτικές επαφές.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αλβανός εισαγγελέας έπαιρνε φάρμακα ως άπορος


Στο φως ήρθε μετά από ελέγχους στο δήμο Ιωαννίνων, υπόθεση Αλβανού εισαγγελέα, ο οποίος έπαιρνε φάρμακα ως άπορος από τις υπηρεσίες του δήμου.
Για την υπόθεση έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα.Επασχε από σοβαρή πάθηση όμως δικαίωμα να παίρνει φάρμακα από το ελληνικό κράτος δεν είχε, δήλωσε για την υπόθεση στο ρ/σ Alpha 989 ο δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος
Όπως επίσης έκανε γνωστό, κατά τη σχετική απογραφή στο δήμο αποκαλύφθηκαν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις, περίπου 500 στον αριθμό, κυρίως ομογενείς από τη Β. Ηπειρο που λάμβαναν επιδόματα και άλλες παροχές χωρίς να είναι μόνιμοι κάτοικοι Ιωαννίνων.
Ήδη αφαιρέθηκαν τα βιβλιάρια υγείας,ενώ πριν από λίγες ημέρες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων Ευστάθιος Βεργώνης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Huffington Post: ''Η μέρα που η Ελλάδα διέσωσε την Ευρώπη''


Το άρθρο της Montserrat Domínguez με τίτλο ''Η μέρα που η Ελλάδα διέσωσε την Ευρώπη'' κάνει λόγο για το εκλογικό αποτέλεσμα της χώρας, γεγονός που αποδεικνύει πως η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων και πως από αυτή εξαρτάται, εν μέρει, η τύχη όλης της Ευρωζώνης στην περίπτωση των επιδράσεων-ντόμινο.
Αναφορικά με τη λήξη των εκλογών και το αποτέλεσμα της κάλπης η αρθρογράφος της Huffington Post αναφέρει χαρακτηριστικά ''Οι Έλληνες απενεργοποίησαν τον πυρηνικό διακόπτη που απειλούσε να ανατινάξει την Ευρώπη στα ύψη, συμπαρασύροντας τη νομισματική ένωση και το πιο φιλόδοξο δημοκρατικό έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης''.
Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας έδωσε μία προσωρινή ανακούφιση στους Ευρωπαίους εταίρους μας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο πόλεμος κερδήθηκε . Η απειλή παραμένει και η επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν τον ελληνικό χώρο πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος, καθώς η μάχη συνεχίζεται.
Επιπλέον το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, αν θεωρηθεί αναπόσπαστο κομμάτι των όσων συνέβησαν στην Ελλάδα, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην πολιτική της Άνγκελας Μέρκελ. ''Είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε μπροστά, αλλά η στρατηγική λιτότητας που σπρώχνει στην άβυσσο, πρέπει να επανεξεταστεί''.
Η Ελλάδα επηρεάζει όλη την Ευρώπη
Για την Ισπανία το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών θεωρήθηκε αρκετά καλό, καθώς μία πιθανή έξοδος της χώρας από το ευρώ θα συμπαρέσυρε και την ίδια, με τις πιέσεις των αγορών να χτυπούν κόκκινο.
Η Γερμανία μέσω του Υπουργού Εξωτερικών, Guido Westerwelle, έσπευσε να επιβεβαιώσει ότι η συζήτηση για την ευελιξία των όρων του μνημονίου αποτελεί πιθανότητα, εφόσον η Ελλάδα εκπληρώσει τις συμφωνημένες υποχρεώσεις της.
Η ανακοίνωση του Mario Draghi, της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, σχετικά με την ένεση ρευστότητας στις τράπεζες που έχουν ανάγκη, δείχνει πως το χάος των τελευταίων εβδομάδων θα αντικατασταθεί από μία πιο ήρεμη ατμόσφαιρα.
Όλα τα βλέμματα στρέφονται τώρα στη σύνοδο των G-20, η βοήθεια και η υποστήριξη της οποίας είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Επιβεβλημένη η ανάγκη ενός σχεδίου διάσωσης που θα φέρει τέλος στη διάθεση της συλλογικής υστερίας, η οποία έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλη τη γηραιά ήπειρο.
''Η Ευρώπη είχε πάντα μία δραματική ευαισθησία, πιθανό απότοκο των ελληνικών ριζών της. Ας εμπιστευτούμε ότι για ακόμη μία φορά η τραγωδία θα μας δώσει την απαραίτητη ώθηση να βγούμε από το μαρασμό'' αναφέρει κλείνοντας η Domínguez.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

BILD: Καπνίζουν, βρίζουν κι όλη την ώρα πίνουν καφέ...


Συνεχίζει τις τουλάχιστον άκομψες αναφορές στην ελληνική εθνική ομάδα ο γερμανικός λαϊκός Τύπος. Αυτή τη φορά γερμανός δημοσιογράφος της «Bild» διείσδυσε στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή της Εθνικής και περιγράφει με διάφορα χοντροκομμένα σχόλια όσα είδε ή λέει ότι είδε.
«Νιώθω σαν τον… 007. Εγώ, ένας δημοσιογράφος της «Bild» να κατασκοπεύω τους Έλληνες, τους αντιπάλους μας την Παρασκευή. Μένουν στο ξενοδοχείο Βαρζαβιάνκα. Τεσσάρων αστέρων, 38 χιλιόμετρα έξω από την Βαρσοβία. Εδώ προετοιμάζεται η Ελλάδα για τον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος»…
«Το δωμάτιο μου, δίκλινο, κοστίζει 93 ευρώ την βραδιά. Η ομάδα έχει το δικό της ξενοδοχείο, ουσιαστικά. 30 άνδρες ασφαλείας, δυο σε κάθε όροφο. Έτσι, πρέπει να αλλάξω τοποθεσία. Παραπονιέμαι ότι δεν έχω μπαλκόνι. Με 9 ευρώ έξτρα, παίρνω ένα. Τώρα, όμως, ζω δίπλα στον Φερνάντο Σάντος! Ο νέος μου γείτονας είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας»
«Από το μπαλκόνι μου βλέπω πως καπνίζει ο Σάντος. Κάνει ένα τσιγάρο. Κι άλλο ένα. Κι άλλο ένα. Μανιακός καπνιστής! Καημένε Γέγκι (το χαϊδευτικό του γερμανού προπονητή) . Θα έχει πρόβλημα αν η ελληνική «μηχανή» δουλεύει το ίδιο καλά όπως καπνίζει ο προπονητής της... Ακόμα και στα διαλλείματα της προπόνησης καπνίζει τουλάχιστον ένα, όπως πληροφορούμαι από έναν Έλληνα. Ο Φερνάντο πάντως είναι Πορτογάλος.
Το πιο περιζήτητο πράγμα ανάμεσα στους Έλληνες είναι η μηχανή του καφέ. Υπάρχουν δυο στο ξενοδοχείο. Η μια φτιάχνει καπουτσίνο και η άλλη κανονικό. Δουλεύουν και οι δυο… φουλ τάιμ!
Ο τυπικός παίκτης κυκλοφορεί κάπως έτσι: μπλε και άσπρη μπλούζα, μπλε και άσπρη φόρμα προπόνησης και γένια τριών ημερών. Προφανώς οι Έλληνες τα αφήνουν να μεγαλώσουν μέχρι να αποκλειστούν.
Βλέπω τον Θεοφάνη Γκέκα, τον επιθετικό της Μπουντεσλίγκα (Μπόχουμ, Λεβερκούζεν, Χέρτα, Φρανκφούρτη). Ο Γκέκας έχει τεράστια ακουστικά στα αυτιά του και ακούει μουσική στο «iPhone» του, τραγουδώντας πάρα πολύ δυνατά. Ακούγεται σε όλο τον όροφο.
Ξαφνικά, κάποιος φωνάζει από την πίσω αυλή. Τρέχω γρήγορα, κοιτάζω πίσω από την γωνία και βλέπω τον Γιώργο Καραγκούνη. Ο αρχηγός της Εθνικής στα 35 του. Μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο. Φωνάζει, για την ακρίβεια. Κάθε δεύτερη λέξη είναι «μαλ…». Ένας Έλληνας φίλος μου, μου εξηγεί ότι αυτό στα γερμανικά σημαίνει κάτι σαν «φίλα μου τον κ...». Ο φωνακλάς δεν θα είναι στον αγωνιστικό χώρο την Παρασκευή. Ο μαλ…-Καραγκούνης είναι τιμωρημένος. Το απόγευμα βλέπω και τον Γιώργο Σαμαρά. Βασικά, το βερνίκι στα μαλλιά του, που ξεχωρίζει.
Τι μου κάνει εντύπωση: η διάθεση των Ελλήνων! Προχωρούν αγκαλιασμένοι, μιλούν πάρα πολύ, γελούν ακόμα περισσότερο. Και το βράδυ; Κατέβηκα στο λόμπι του ξενοδοχείου στη 1:00. Δεν εμφανίστηκε κανένας. Τώρα, ακόμα και οι μηχανές του καφέ κάνουν διάλλειμα


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η εφορία έστειλε ειδοποιητήριο στον Νικόλα Άσιμο!


Ο στιχουργός, συνθέτης και τραγουδιστής Νικόλας Άσιμος είχε αυτοκτονήσει σε ηλικία 39 ετών στις 17 Μαρτίου του 1988, δηλαδή 24 χρόνια πριν!

Με τα ταμεία του κράτους να είναι στην κυριολεξία άδεια οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών άρχισαν να ψάχνουν στα αρχεία τους οποιαδήποτε εκκρεμότητα.
eidopoiisi2

Όπως δημοσιεύει σήμερα «το Ποντίκι», οι υπάλληλοι τις εφορίας έστειλαν ακόμα και στον Νικόλα Άσιμο ειδοποιητήριο να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του διότι «αν δεν έχει διακόψει τις εργασίες του ως ελεύθερου επαγγελματία, θα θεωρηθεί ότι άσκησε τη δραστηριότητα του και για το 2011 και θα πρέπει να καταβάλει το τέλος επιτηδεύματος».

eidopoiisi

Προφανώς ο υπάλληλος που συνέταξε και έστειλε το ειδοποιητήριο άκουγε άλλου είδους μουσική!


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...