Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ανοχύρωτη η Ελλάδα για τις φωτιές... που έρχονται

Ο τραγικός θάνατος του 28χρονου πυροσβέστη χθες στην Ελευσίνα μας φέρνει για μια ακόμη φορά μπροστά στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται η δημόσια διοίκηση και συγκεκριμένα ο τομέας της Προστασίας του Πολίτη.

  
Η πολιτική του Μνημονίου και οι πολιτικοί που την υπηρέτησαν και την υπηρετούν έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάρρευση της λειτουργίας των νευραλγικών τομέων του κράτους και όχι μόνο.
  
Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες της καταστροφής που έχει συντελεστεί τόσο στο πράσινο της χώρας μας όσο και στις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών από τις εκατοντάδες πυρκαγιές που κατακαίνε κάθε καλοκαίρι τη χώρα. Αντί λοιπόν να πάρουμε επιτέλους ένα μάθημα από τα λάθη μας και να προσπαθήσουμε για τη βελτιστοποίηση των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης, ως κράτος που επιλέγει να υπακούσει μόνο στις επιταγές της τρόικας, αποδυναμώνουμε το μηχανισμό μας.
  
Είναι γνωστές οι εκκλήσεις του έμπειρου έμψυχου δυναμικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προς την εκάστοτε πολιτική ηγεσία των δυόμισι τελευταίων χρόνων για την κάλυψη σημαντικών αναγκών και ελλείψεων τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Εις μάτην… Προηγούνται οι δανειστές μας, την ίδια στιγμή που τα πυροσβεστικά οχήματα, όπως άλλωστε και τα περιπολικά της   Αστυνομίας, δεν έχουν κάνει σέρβις και έχουν φθαρμένα λάστιχα.
Αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους επιτυχημένο ως υπουργό ή ως πολιτικό δημόσιο λειτουργό έχουν αναλογιστεί την ευθύνη τους γι’ αυτή την κατάντια και την ένδεια της χώρας; Όταν καταστρέφεται ο φυσικός πλούτος και το «οξυγόνο» της χώρας, όταν καταστρέφονται οι περιουσίες των φορολογούμενων πολιτών και η Πολιτεία αδυνατεί να ανταπεξέλθει, δεν υπάρχει άλλη λέξη να περιγράψει την κατάσταση, κατάρρευση.
  
Η νέα κυβέρνηση και ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης, όποιος και αν είναι αυτός, οφείλουν να ενσκήψουν στο πρόβλημα χωρίς να χάσουν ούτε ένα λεπτό και να προβούν σε άμεσες ενέργειες για να μην μείνει η χώρα για μια ακόμη φορά ανοχύρωτη.  Οι συνέπειες των καλοκαιρινών πυρκαγιών αφορούν σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, από την οικονομία και τον τουρισμό έως την υγεία και το περιβάλλον.
  
Έχουμε ήδη καεί, δεν χρειάζεται να καούμε περισσότερο…


epikaira.gr



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...