Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Βρέθηκαν τα οστά του Ιωάννη του Βαπτιστή;

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ισχυρίζονται ότι τα οστά που βρέθηκαν σε εκκλησία της Βουλγαρίας το 2010 θα μπορούσαν να ανήκουν στον Ιωάννη τον Βαπτιστή.

Κάτω από την Αγία Τράπεζα βρέθηκε μια μικρή μαρμάρινη σαρκοφάγος, η οποία περιείχε ανθρώπινα οστά, μια φάλαγγα, το μπροστινό μέρος ενός κρανίου, ένα δόντι, αλλά και τρία οστά ζώων.
Η ανακάλυψη των οστών έγινε στη διάρκεια ανασκαφών το 2010 κάτω από εκκλησία στο νησί της Βουλγαρίας Σβέτι Ιβάν, που σημαίνει Άγιος Ιωάννης και τα ευρήματα χρονολογούνται από τον πρώτο αιώνα, την εποχή δηλαδή που έζησε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, σύμφωνα με θρησκευτικά κείμενα, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του βρετανικού πανεπιστημίου.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης κατάφεραν να ανασυνθέσουν τμήμα του γονιδιώματος των οστών και η ακολουθία του DNA έδειξε ότι ανήκουν σε άντρα, με γενετικά χαρακτηριστικά από τη Μέση Ανατολή, ενώ δίπλα στη σαρκοφάγο, οι βούλγαροι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα μικρό κουτί από ηφαιστειακή πέτρα με επιγραφή στα αρχαία ελληνικά που αναφέρεται στον Ιωάννη και την ημέρα της γιορτής του.
Από τις αναλύσεις στο κουτί προέκυψε πως πραγματικά προέρχεται από την Καππαδοκία. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως τα οστά έφτασαν στο νησί της Βουλγαρίας από την Αντιόχεια, όπου είχε φυλαχτεί μέχρι τον 10ο αιώνα το δεξί χέρι του Ιωάννη.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέα δεδομένα φέρνει η κάλπη

Νέα δεδομένα για την Ελλάδα, πιθανόν και την Ευρώπη, δημιουργεί η αυριανή κάλπη στη χώρα μας. Παράλληλα με το αποτέλεσμα των εκλογών, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά και την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού, καθώς οι διεργασίες στο παρασκήνιο είναι μεγάλες.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δίνουν έως το τέλος τη μάχη για την πρώτη θέση, με το πρώτο κόμμα κατά κοινή εκτίμηση να πλησιάζει, ίσως και να ξεπερνάει, το 30%, ενώ και η νέα Βουλή, όπως πιστεύουν τα κομματικά επιτελεία, θα είναι και πάλι επτακομματική, με μικρή πιθανότητα να είναι και οκτακομματική.

Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος θα λάβει την πρώτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αν δεν κατορθώσει να τη σχηματίσει εντός τριών ημερών διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα λάβει ο αρχηγός του δεύτερου και εν συνεχεία του τρίτου κόμματος. Λόγω και του εκλογικού νόμου, με το μπόνους των 50 εδρών, χωρίς το πρώτο κόμμα δεν σχηματίζεται κυβέρνηση και ως εκ τούτου οι πιθανότητες θετικής έκβασης της δεύτερης και τρίτης εντολής είναι ελάχιστες. Αν δηλαδή δεν σχηματίσει κυβέρνηση ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, το πιθανότερο σενάριο είναι να οδηγηθεί η χώρα και πάλι σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τις 3 διερευνητικές εντολές, ως ύστατη ευκαιρία να αποφευχθούν τρίτες κάλπες, που κατά κοινή ομολογία θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή για την ελληνική οικονομία.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, αν δηλαδή αυτό θα παραμείνει στάσιμο ή ελαφρώς μειούμενο ή – το κακό σενάριο – να οδηγηθεί κοντά σε μονοψήφιο ποσοστό. Στη δεύτερη περίπτωση οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, όπως ακόμα πιο ραγδαίες θα είναι στη ΝΔ αν πρώτο κόμμα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενδιαφέρον εμφανίζει επίσης το ενδεχόμενο η ΔΗΜΑΡ να περάσει το ΚΚΕ, αλλά και το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής.


real.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Dracmageddon: Η Αθήνα των συμμοριών και των νεοναζί, ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί

Ένα 24ωρο πριν να ανοίξουν οι κρίσιμες εκλογικές κάλπες, η βρετανική Daily Mail φιλοξενεί εκτενές αφιέρωμα, στο οποίο περιγράφει διεξοδικά, την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.
Η οικονομική κρίση, η έκρηξη της ανεργίας, η αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά και η λίστα αυτοκτονιών που καθημερινά μακραίνει, αποτελούν το πρώτο θέμα της διαδικτυακής εφημερίδας.
Στον τίτλο του άρθρου συμπυκνώνεται όλη η αλήθεια για την καθημερινότητα των Ελλήνων και το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει. "Drachmageddon? Η μεσαία τάξη της φτώχειας. Άγριες συμμορίες. Νεοναζί. Η Αθήνα περιμένει το ηφαίστειο να εκραγεί".
Το άρθρο ξεκινά με την περιγραφή της πρόσφατης αυτοκτονίας του 60χρονου άνεργου μουσικού, που λόγω αδιεξόδου, αποφάσισε να πηδήξει στο κενό από το διαμέρισμα που διέμενε, αφού πρώτα ώθησε σε βουτιά θανάτου, την ίδια του την μητέρα που έπασχε από Αλτσχάιμερ.
Το δημοσίευμα φιλοξενεί όμως και άλλα παραδείγματα οικογενειών με οικονομική εξαθλίωση, ενώ κάνει λόγο και για τα ράφια των σούπερ μάρκετ που αδειάζουν λόγω του φόβου των Ελλήνων.
"Ένα πλαστικό πιάτο μακαρόνια θα είναι το μοναδικό γεύμα της Ελένης για όλη τη μέρα" αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.
" Δεν έχουμε καμία ελπίδα. Ποιον να ψηφίσεις; Οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι" Είναι η δήλωση της Γιωργίας στον αρθρογράφο Robert Ηardman.
"Αυτό που δεν θέλουν οι Έλληνες ψηφοφόροι είναι να παραμείνουν ακυβέρνητοι, όπως τον περασμένο Νοέμβριο", υπογραμμίζει ο συντάκτης.
Το άρθρο συνεχίζει με την περιγραφή της δολοφονίας του 52χρονου φαρμακοποιού, των πρωτοφανών ελλείψεων των φαρμάκων για καρκινοπαθείς, αλλά και της αύξησης των ψηφοφόρων που πλέον ταυτίζονται με την παράταξη της Χρυσής Αυγής.
Σαφώς, από τις αναφορές στη δεινή κατάσταση της χώρας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι φοροφυγάδες, αλλά και το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους εφοπλιστές και την προσπάθεια άμεσης φορολόγησής τους.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Bild:"Αν δεν είχατε τα λεφτά μας, θα είχατε το ελεύθερο να ψηφισετε καθε καραγκιοζη"

Μία ημέρα μετά την πρωτοφανή «σύσταση προς τους ψηφοφόρους» των Financial Times Deutschland και η γερμανική ταμπλόιντ Bild απευθύνει επιστολή προς τους Έλληνες.
 
Γραμμένη στα ελληνικά και στα γερμανικά, η επιστολή προειδοποιεί σε ιδιαίτερα οξύ τόνο ότι «εάν κερδίσουν τις εκλογές τα κόμματα που θέλουν να τελειώσουν με τη λιτότητα και με τις μεταρρυθμίσεις, παραβιάζοντας κάθε συμφωνία- θα σταματήσουμε να πληρώνουμε» και σημειώνει ότι στις αυριανές εκλογές η επιλογή είναι μόνο ανάμεσα στην «επίπονη σύνεση» και στην «ολοκληρωτική καταστροφή».

Η επιστολή, με τίτλο «Αγαπητοί Έλληνες, μην κάνετε τώρα κανένα λάθος» και υπέρτιτλο «Μια επιστολή της Bild από ανησυχία για την Ευρώπη», συνοδεύεται από εισαγωγικό σημείωμα, στο οποίο αναφέρεται ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου «κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ή το εάν η κρίση θα κορυφωθεί δραματικά σε όλη την Ευρώπη»

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Έλληνες,​

είστε περήφανος λαός, περήφανη χώρα. Αύριο έχετε για πολλοστή φορά εκλογές.​

Εσείς λέτε: Είμαστε ελεύθεροι.​

Η BILD σάς λέει: Είναι στο χέρι σας.​

Έχει διαφορά.​

Αν δεν θέλατε τα δισεκατομμύρια τα δικά μας, από μας είχατε το ελεύθερο να εκλέγετε τον κάθε αριστερό ή δεξιό καραγκιόζη που θέλετε.​

Αλλά εδώ και πάνω από δυο χρόνια η κατάσταση έχει ως εξής: Τα ΑΤΜ σας εξακολουθούν να βγάζουν ευρώ μόνο γιατί τα βάλαμε εμείς, οι Γερμανοί, και τα υπόλοιπα κράτη που έχουν το ευρώ.​

Ότι παρόλα αυτά στην Ελλάδα μας βρίζουν Ναζί, δεν το βρίσκουμε αστείο. Τέλος πάντων.​

Για να καταλαβαινόμαστε όμως: Εάν κερδίσουν τις εκλογές τα κόμματα που θέλουν να τελειώσουν με τη λιτότητα και με τις μεταρρυθμίσεις παραβιάζοντας κάθε συμφωνία – θα σταματήσουμε να πληρώνουμε. Η συμφωνία ήταν: εσείς φτιάξτε τη χώρα σας και εμείς στο μεταξύ θα σας βοηθήσουμε.​

Εάν εσείς αυτό δεν το θέλετε πια, ούτε εμείς το θέλουμε.​

Είναι στο χέρι σας.​

Αύριο έχετε εκλογές. Επιλογές όμως δεν έχετε. Θα επιλέξετε μεταξύ επίπονης σύνεσης και ολοκληρωτικής καταστροφής.​

Και πολύ φοβόμαστε: δεν το έχετε καταλάβει ακόμα.​

Φιλικά,

Η Bild σας».
 
 
protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...