Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Απίστευτο μήνυμα για την Ελλάδα του 2012 μέσα από την Οδύσσεια!


Διαβάστε το !  Αρκούν 2 λεπτά. Αλλά μπορεί να το σκέπτεστε για πολύ περισσότερο.

Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.

ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους "μνηστήρες".

Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν. Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.Της Θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με τα ίδια του τα όπλα. Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του οίκου του που τιμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ.

Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ. Η λέξη μιλά απο μόνη της. Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου.

Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ. Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής.

Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ!

Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ. Που τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ!

Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη!

Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε.

Οι πρόγονοί μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό.

ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!

Και ο Αντίνοος, ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα.

Είναι αυτός ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει πρώτος.

Γι' αυτό, μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ.

Και τον σκοτώνει ρίχνοντας του το βέλος στον ΛΑΙΜΟ, το ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ δηλαδή της επικοινωνίας που την χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων!


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέο ναρκωτικό προκαλεί τάσεις κανιβαλισμού


Συγκλονιστικές διαστάσεις έχει πάρει η εξάπλωση ενός νέου ναρκωτικού που μετατρέπει τους χρήστες σε βίαια όντα, χωρίς καμία συναίσθηση της κατάστασής τους.
Το νέο αυτό ναρκωτικό κυκλοφορεί με την ονομασία «άλατα μπάνιου» λόγω της ομοιότητάς του στην όψη και στην αφή με τα άλατα που χρησιμοποιούνται για χαλαρωτικά μπάνια και έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες του κόσμου και κυρίως στις ΗΠΑ. Το ναρκωτικό προκαλεί τρόμο καθώς οδηγεί τους χρήστες στον κανιβαλισμό. Όσοι το έχουν λάβει εμφάνισαν παράνοια, έντονη διέγερση, παραισθήσεις, είχαν τάσεις αυτοκτονίας αλλά και επιθετικότητα που κατέληγε σε κανιβαλισμό, όπως υποστηρίζει το «iatropedia.gr».
Μπορεί να ακούγεται τρομακτικό και να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας... είναι, όμως, πραγματικότητα.
Κυρίως στην Αμερική έχει λάβει απίστευτες διαστάσεις καθώς έχουν συλληφθεί χρήστες να επιτίθενται σε περαστικούς με σκοπό να τους κατασπαράξουν. Οι αρχές είναι ανήμπορες να καταπολεμήσουν αυτό το άκρως επικίνδυνο φαινόμενο δεδομένου ότι είναι παράνομο αν και οι χρήστες το βρίσκουν εύκολα ακόμα και μέσω διαδικτύου.
Ήδη έχουν καταγραφεί βίαιες συμπεριφορές, με πιο γνωστή αυτή στο Μαϊάμι με χρήστη να έχει κατασπαράξει το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου ενός άστεγου κάτω από μια γέφυρα  και εκείνη που αφορά την 35χρονη μητέρα η οποία κυνηγούσε γυμνή το 3χρονο παιδί της για να το φάει, ενώ προηγουμένως το είχε γρονθοκοπήσει.
Τους τελευταίους μήνες οι φήμες είχαν φθάσει εδώ και καιρό και στις αρμόδιες ελληνικές υγειονομικές αρχές και πλέον υπάρχει η ανησυχία ότι το επικίνδυνο, χημικό, ναρκωτικό μπορεί να εξαπλωθεί και να φθάσει και στη χώρα μας. Άλλωστε έχει εισχωρήσει και στην Ευρώπη και κάνει ήδη «θραύση» στη Γερμανία. Και εκεί οι αρχές σηκώνουν τα χέρια ψηλά κάνοντας απλώς προσπάθειες να εντοπίσουν όσους διακινούν το ναρκωτικό.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟ: Η Σαγκάη του 2020!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟ: Η Σαγκάη του 2020! 

Η Σαγκάη είναι μια από τις πιο
πυκνοκατοικημένες μητροπόλεις στον κόσμο, με έκταση πάνω από 5000 km² και πληθυσμό πάνω από 20 εκατομύρια κατοίκους.

Η πόλη γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη και ήδη οι υπεύθυνοι έχουν σχεδιάσει την μελλοντική της εμφάνιση.
Το μέλλον της πόλης μπορεί κανείς να το δει στο μουσείο αστικού σχεδιασμού της Σανγκάη όπου υπάρχει μια τεράστια μακέτα, που απεικονίζει την πόλη στο 2020!
Η μακέτα καταλαμβάνει μία έκταση μεγαλύτερη των 1000 m²
Η Σαγκάη του 2020!
Η Σαγκάη του 2020!
Η Σαγκάη του 2020!
Η Σαγκάη του 2020!
Η Σαγκάη του 2020!
Πηγή tsekouratoi
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυτοί είναι οι εννέα κολοσσοί που θα ψάξουν για το ελληνικό πετρέλαιο

Αυτοί είναι οι εννέα κολοσσοί που θα ψάξουν για το ελληνικό πετρέλαιο 


Tεράστιο ενδιαφέρον για τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας έχουν εκδηλώσει εννέα μεγάλες εταιρείες με σκοπό την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και την λήξη της προθεσμίας, σήμερα το μεσημέρι κατατέθηκαν 9 προσφορές από κοινοπρακτικά σχήματα αποτελούμενα από ελληνικούς και ξένους ομίλους από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, τον Καναδά και την Ιταλία, αναφέρει το iefimerida.gr.
Μεγάλη έκπληξη σύμφωνα με ιθύνοντες της αγοράς, προκάλεσε η συμμετοχή της Schlumberger, που είναι η κορυφαία εταιρία γεωτρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα αναφέρουν ότι η είσοδος της Schlumberger στο ελληνικό ενεργειακό «παιχνίδι» θα αποτελέσει «κράχτη» και για άλλες παρόμοιου βεληνεκούς εταιρίες να ενδιαφερθούν για κοιτάσματα και σε άλλες περιοχές της ελληνικής επικράτειας .
Ειδικότερα οι προσφορές που κατατέθηκαν είναι οι εξής:
1. Ιωάννινα :
  • ΕΛΠΕ–Edison (Ιταλία)- Melrose Resources (Βρετανία)
  • Energean Oil (εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του Πρίνου) – Petra Petroleum (Καναδάς) και Schlumberger – Arctic- Hunter Energy- KO Enterprises
  • Chariot Oil and Gas
2. Κατάκολο:
  • Energean Oil – Troian Oil (Βρετανία) – Schlumberger
  • Greek Oil Energy Ventures.
3. Πατραϊκός Κόλπος :
  • ΕΛΠΕ –Edison –Melrose
  • Chariot (Βρετανία)
  • Energean Oil- -Troian Oil- Schlumberger                       tsantiri.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κράνη με... έμπνευση

 

Δείτε τα πιο όμορφα και περίεργα κράνη, τα οποία δίνουν μία διαφορετική αισθητική στους μοτοσικλετιστές.








 
Πηγή enikos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αρχαιολογικοί χώροι με ωράρια υπουργείων

Αρχαιολογικοί χώροι με ωράρια υπουργείων 


Μπορεί να βρισκόμαστε στην τουριστική περίοδο και ο κλάδος να έχει υποστεί σημαντική καθίζηση, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να πτοεί την πολιτεία αφού με ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες προβλέπει τη λειτουργία μερικών από τους πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους μέχρι το πολύ τις 5 το απόγευμα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα, όπου ο χώρος κλείνει στις 5 μ.μ και μάλιστα τις Δευτέρες παραμένει κλειστός,
Ανάλογα παραδείγματα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Στην Κρήτη, το μουσείο της Κνωσσού κλείνει επίσης την ίδια ώρα. Το ίδιο καθεστώς ισχύει και για τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας καθώς και το μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών, το οποίο επίσης κατεβάζει ρολά τις Δευτέρες.
Ευτυχώς που το μουσείο της Ακρόπολης, όταν δεν είναι κλειστό για λόγους διαμαρτυρίας, λειτουργεί όλες τις μέρες…
ΠΗΓΗ: 24h.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ένα βαγόνι γεμάτο «νεκρούς» στο μετρό της Αθήνας











Άνοιξα τα μάτια λίγο πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι. Αυτό συμβαίνει τις μέρες του άγχους..
 Ένα βαγόνι γεμάτο «νεκρούς» στο μετρό της Αθήνας
Πρώτη σκέψη της ημέρας 'δεν έχω πληρώσει τη δεη'. Γαμώ τη δεή, η επόμενη σκέψη. Το αντίδοτο του άγχους κοιμάται δίπλα μου. Ευτυχώς. Μέχρι να φτάσω στο μετρό η δεη έχει γίνει μια δουλειά που θα ταχτοποιήσω αύριο.
Μπαίνω στο μετρό. Αλλάζω γραμμή στο Σύνταγμα και μπαίνω στο βαγόνι που με οδηγεί στον τελικό προορισμό. Μόλις που πρόλαβα να βρω τη γωνιά μου και να βγάλω το βιβλίο, μια σπαρακτική φωνή από δίπλα επαναλαμβάνει 'Δε μπορώ να πάρω ανάσα', ΄Χάνομαι'. Είναι μια γυναίκα γύρω στα 40 με τα ρούχα της δουλειάς. Έχει ιδρώσει, το βλέμμα της φανερώνει απελπισία, δε μπορεί να πάρει ανάσα. Παθαίνει έμφραγμα, κρίση πανικού, τι συμβαίνει; Οι διπλανοί της δεν την κοιτάνε καν. Την πλησιάζω. Δεν κουνιέται κανείς.
Μόνο εγώ την ακούω ρε; Τι γίνεται;
Στη διαδρομή μέχρι την επόμενη στάση, φωνάζει σπαρακτικά πως δεν έχει ανάσα. Κουνάει τα χέρια της για να κάνει αέρα στο πρόσωπο της. Σηκώνεται όρθια, το σώμα της έχει μια κλίση προς τα πάνω σαν να προσπαθεί να βγει πάνω από όλους μας, για να αναπνεύσει.
Δε νιώθετε ρε σείς την απελπισία της;
Η οδηγός του μετρό έρχεται στο βαγόνι μας και με πολύ αυστηρό ύφος της λέει ' Σας παρακαλώ κυρία μου, περάστε έξω'. Δε μπορώ να καταλάβω τι γίνεται, γιατί της μιλάει έτσι, τι έκανε λάθος; Τη βοηθάω να βγει έξω. Την ώρα που βγαίνει φωνάζει 'Είχε σταματήσει για χρόνια. Με έχει πιάσει κρίση πανικού. Χάνομαι'. Ζητάει απελπισμένα ένα μπουκάλι νερό. Το ξέρω ότι δεν έχω στην τσάντα, αλλά κοιτάω. Δε ξέρω τι να κάνω. Ένα μπουκάλι νερό ρε σεις. Ο χρόνος έχει παγώσει στην αποβάθρα. Στην απόλυτη ησυχία μια γυναίκα φωνάζει την απελπισία της. Δε μπορεί να αναπνεύσει. Την ακούτε;
Γιατί κοιτάτε όλοι έτσι; Τι έχετε πάθει ρε; Τι σας συμβαίνει;
Ένας ζωντανός ανάμεσα τους της ρίχνει ένα μπουκάλι νερό στα μαλλιά, μια άλλη ζωντανή της δίνει οδηγίες για βαθιές ανάσες. Συνέρχεται. Ηρεμεί. Η ανάσα της κοπάζει, αλλάζει το βλέμμα της. Ζητάει συγνώμη.
Σας ζητάει συγνώμη ρε.
Πλησιάζει το βαγόνι, κάνει να ξαναμπεί. Δυο γυναίκες γύρω στα 60 δεν την αφήνουν. Απαγορεύεται να μπεις της λένε. Η κοπέλα που την είχε βοηθήσει νωρίτερα κι εγώ από λίγο πιο πίσω τους απαντάμε. Τι σημαίνει απαγορεύεται; Οι πόρτες κλείνουν, η γυναίκα μένει απέξω, το μετρό φεύγει.
Τι συμβαίνει; Υπάρχει κάποιος άνθρωπος εδώ μέσα ή έχετε πεθάνει όλοι ρε σεις;
Κλαίω. Δεν είναι μόνο η απελπισία της και τα σπαρακτικά της λόγια που με έχουν λυγίσει. Είναι που δεν υπάρχουν ζωντανοί. Τι έχουν πάθει; Δε μπορώ να συγκρατήσω με τίποτα τα δάκρυα μου. Τα σκουπίζω. Ό άντρας δίπλα μου με κοιτάει.
Τι με κοιτάς ρε; Κι αυτό σου φαίνεται περίεργο; Νιώθεις ρε;
Κι άλλος ένας ζωντανός, γύρω στα 60, κλαίει κι αυτός. Δεν προλαβαίνω να τα μαζέψω και πέφτουν κι άλλα. Κλαίμε εμείς για σας, τρέχουμε εμείς για σας. Για σας, τα ζόμπι με τις ωτοασπίδες που αγχώνεστε να φτάσετε στη δουλειά σας. Που κοιτάνε παγωμένοι, που μπροστά στην απελπισία του άλλου μάθατε μόνο να παγώνετε. Δε σκεφτήκατε σε καμία στιγμή άραγε πως θα μπορούσατε να είστε εσείς στη θέση της; Δε ξέρω πως τα καταφέρνετε.
Βγαίνω από το μετρό. Θέλω να μιλήσω σε έναν ζωντανό. Τα λέω. Κλαίω. Πρώτα μια περιγραφή, μετά η στεναχώρια και τα δε θέλω να ζω εδώ, κωλοέλληνες.
Εδώ, η ζωή δυσκολεύει. Νομίζεις πως θα την αντέξεις, από τη μία σκέφτεσαι πως εσύ πρέπει να συνεχίσεις να είσαι αυτός που θα βοηθήσεις τη γυναίκα που χάνεται και από την άλλη δεν αντέχεις άλλο να τους κοιτάς όλους αυτούς τους παγωμένους. Τους αδιάφορα παγωμένους.
Καθώς έμπαινα στο γραφείο, με έπιασα να φωνάζω σιωπηλά αυτά που δεν είπα στην 60άρα με το απαγορεύεται. Πόσα 'εσείς μας φέρατε ως εδώ' να επανέλαβα άραγε.
Την ξέρω την κρίση πανικού. Είναι μια σκέτη φρίκη. Ωμή απελπισία που σου κόβει την ανάσα. Αυτό που σε πεθαίνει όμως δεν είναι αυτό. Θάνατος είναι αυτά τα εκατοντάδες όρθια και καθιστά ζόμπι που παρακολουθούσαν. Τα σώματα τους έχουν παγώσει από το θάνατο. Η μόνη με ζεστό ακόμα χνώτο φώναζε 'χάνομαι' και 4-5 ζωντανοί της κρατούσαν το χέρι. Αυτοί, οι μόνοι ζεστοί".
To παραπάνω κείμενο έχει ρεκόρ δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα και δημοσιεύτηκε στο blog mpananas.wordpress.com.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...