Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Θύμα απαγωγής έπεσε πλούσια Αθηναία από τον "εγκέφαλο" της εταιρείας των δολοφόνων

Ο καταδικασθείς τη δεκαετία του ΄80, ως αρχηγός της «εταιρείας δολοφόνων», που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο για τις δολοφονίες εύπορων ηλικιωμένων με σκοπό την οικοιοποίηση των περιουσιών τους, Χρήστος Παπαδόπουλος (73 χρόνων σήμερα), δικηγόρος και πρώην δήμαρχος Χαλκηδόνας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, στο Μενίδι, με την κατηγορία ότι οργάνωσε την αρπαγή 57χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η γυναίκα εκρατείτο παράνομα πέντε μήνες σε διώροφο σπίτι στη Συκιά Κορινθίας. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία, ωστόσο, η υπόθεση έχει παραπεμθεί στη Δικαιοσύνη, η οποία θα αποφανθεί.

Για το ίδιο αδίκημα, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορούνται 50χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Κρήτη και αποφυλακίστηκε το 2009, και ένα ακόμα άτομο.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται προχθές από το Τμήμα Ασφαλείας Ξυλοκάστρου, ύστερα από διαδοχικά γεγονότα. Οι λεπτομέρειες, που αποκαλύφθηκαν, θυμίζουν θρίλερ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχημάτισε η αστυνομία, η παράνομη κράτηση της γυναίκας διαπιστώθηκε εντελώς τυχαία, όταν η καθαρίστρια του κρυσφύγετου των κατηγορουμένων παραβίασε τις εντολές των εργοδοτών της και ανέβηκε στον α΄όροφο, όπου της είχαν απαγορεύσει να μπαίνει, και βρήκε την 57χρονη.

Η γυναίκα, η οποία όπως αναφέρουν πληροφορίες από την αστυνομία, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, είπε στην καθαρίστρια ότι κινδυνεύει και της ζήτησε να ειδοποιήσει τον αδελφό της στη Δράμα, πράγμα το οποίο έγινε.

Ο αδελφός της 57χρονης πήγε αμέσως στο αστυνομικό της περιοχής του, όπου κατήγγειλε όσα πληροφορήθηκε. Ακολούθως, ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλέιας Ξυλοκάστρου και ύστερα από παρακολουθήσεις και έρευνες, έγινε έφοδος παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι στη Συκιά, όπου βρέθηκε η 57χρονη, η οποία, με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Κορίνθου, έχει τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας γεμιστήρας πιστολιού με 12 φυσίγγια και εννέα ναρκωτικά δισκία.

Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Κορίνθου, σε βάρος του Παπαδόπουλου, ο οποίος συνελήφθη σήμερα στο σπίτι εξαδέλφης του, όπου διέμενε τις τελευταίες μέρες και θα οδηγηθεί αύριο το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου στη συνέχεια να σταλεί στον ανακριτή.

Από τα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι η 57χρονη είναι χήρα γνωστού αντικέρ και ιδιοκτήτη παλαιοπωλείου στην Αθήνα και γνώρισε τον Παπαδόπουλο, μέσω γνωστών της, ως δικηγόρο ειδικό στα κληρονομικά για να της τακτοποιήσει τις κληρονομικές εκκρεμότητες. Η συνέχεια, όμως, αποδείχτηκε εξαιρετικά δυσάρεστη για τη γυναίκα.
Το σπίτι, όπου την κρατούσαν, ανήκε στη σύζυγο του 50χρονου, η οποία έχει πεθάνει. Ο ίδιος εκτιμάται ότι είχε γνωριστεί με τον Παπαδόπουλο στις φυλακές.

newsit.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αγεφύρωτο το χάσμα Ραγκούση-ιδιοκτητών ταξί


Οι αυτοκινητιστές συνεχίζουν την επ' αόριστον απεργία

Το χάσμα που χωρίζει τους αυτοκινητιστές με τον υπουργό Υποδομών στο ζήτημα της απελευθέρωσης των ταξί επιβεβαιώθηκε πλήρως στη σημερινή μαραθώνια συνάντηση των δύο πλευρών, η οποία απέβη άκαρπη. 

Μολονότι είχε καλλιεργηθεί ένα κλίμα αισιοδοξίας και παρά το γεγονός ότι μετά το ραντεβού οι ιδιοκτήτες ταξί τόνισαν ότι υπήρξε θετικότερη στάση από πλευράς του Γ. Ραγκούση, εντούτοις δε βρέθηκε σημείο επαφής, και ως εκ τούτου οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος, αν και ο κ. Ραγκούσης έδειξε διάθεση για διάλογο, «δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα».

Ανέφερε ακόμη πως ο υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση στα αιτήματά τους. «Μέχρι να πάρουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, η απεργία συνεχίζεται κανονικά», κατέληξε.

Οι αυτοκινητιστές προσήλθαν στα τραπέζι του διαλόγου επαναλαμβάνοντας την «κόκκινη γραμμή» για τον κλάδο, η οποία είναι να ισχύσουν πληθυσμιακά κριτήρια για την έκδοση νέων αδειών. 

Από τη μεριά του, ο υπουργός Υποδομών εμφανίστηκε και αυτός αμετακίνητος στη θέση του για πλήρη απελευθέρωση, τονίζοντας πως αναμένει τις προτάσεις όλων των φορέων έως το τέλος Αυγούστου.

newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μια γυναίκα όλα τα μπορεί…


Πόσω μάλλον όταν είναι δεκατρείς και… Ελληνίδες!

Η Εθνική γυναικών του πόλο «έπνιξε» την Κίνα μέσα στο σπίτι της (9-8), φόρεσε το χρυσό μετάλλιο στη Σανγκάη και… τα γυαλιά σε όλα τα ομαδικά αθλήματα της χώρας μας (κατακτώντας τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο στην ιστορία τους)!

Συνεπείς στο ραντεβού με την επιτυχία οι κοριτσάρες του Μορφέση, μετατράπηκαν στη μόνη ομάδα που έχει ανέβει στο βάθρο όλων των μεγάλων διοργανώσεων (Ολυμπιακοί Αγώνες, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο)!


Το ματς

Όπως και στον ημιτελικό έτσι και στον τελικό η Ασημάκη ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ για την Εθνική ομάδα κάνοντας το 1-0. Η εστία της Ελλάδα πολιορκήθηκε για περίπου δύο λεπτά όμως η Κούβδου κατάφερε μα να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Όχι για πολύ ωστόσο καθώς οι Κινέζες εκμεταλλεύτηκαν την παίκτρια παραπάνω και ισοφάρισαν σε 1-1. Η Ρουμπέση ξαναέδωσε προσωρινό προβάδισμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με της ομάδα της διοργανώτριας χώρας να απαντά αμέσως σε 2-2. Οι άμυνες «έσφιξαν» εκατέρωθεν με αποτέλεσμα να σημειωθεί άλλο τέρμα στο πρώτο οκτάλεπτο.

Με όπλο την εξαιρετική άμυνα και με λίγο τύχη καθώς δεν βγήκαν στις Κινέζες τα περιφερειακά σουτ η Εθνική ομάδα κράτησε ανέπαφη την εστία της στη δεύτερη περίοδο. Την ίδια ώρα Ρουμπέση και Μανωλιουδάκη εκμεταλλεύονταν το «δώρο» των αντιπάλων τους και έδιναν στην ομάδα τους Γιώργου Μορφέση πλεονέκτημα δύο τερμάτων.

Μπορεί η άμυνα των Ελληνίδων να χαλάρωσε λίγο και να επέτρεψε στις Κινέζες να σημειώσουν τέσσερα τέρματα, ωστόσο βρήκε περισσότερες λύσεις στην επίθεση και όχι μόνο διατήρησε το προβάδισμα αλλά και το αύξησε (4-7 και 5-8). Αχίλλειος πτέρνα για τις αντιπάλους τα άστοχα περιφερειακά σουτ της Μα που έδειχνε να μην είναι σε φόρμα. Η τρίτη αποβολή της Γερόλυμου -που την έθεσε εκτός τελικού- τρία λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, αναπτέρωσε το ηθικό της Κίνας, η οποία ευτυχώς δεν κατάφερε να κάνει μεγάλη ζημιά (μείωσε σε 6-8).

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το τελευταίο οκτάλεπτο, με την Λιόση να δίνει προβάδισμα τριών τερμάτων στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (6-9). Ωστόσο, στη συνέχεια οι Ελληνίδες έπαιζαν με το χρόνο στην επίθεση, με αποτέλεσμα τα τελειώματα να μην είναι ιδανικά. Αυτό, εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι Κινέζες, οι οποίες σημείωσαν δύο τέρματα, μειώνοντας στο γκολ τη διαφορά (8-9). Δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθεί η αναμέτρηση, οι οικοδέσποινες είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με παίκτρια παραπάνω, αλλά τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση έβγαλαν την άμυνα, ανεβάζοντας την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.


Κορυφαίες για τον αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα οι Ρουμπέση και Ασημάκη.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 4-4, 2-1

Κίνα (Χουάν Ζανέ): Γιανγκ, Τενγκ 1, Λιου 2, Σουν Γιούχουν, Χε 1, Σουν Γιάτινγκ 1, Σονγκ 1, Τσεν, Γουάνγκ Γι 2, Μα, Σουν Χουίζι, Ζιάνγκ, Γουάνγκ Γιν

Ελλάδα (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη 1, Ψούνη, Λιόση 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου, Λαρά, Γουλά.



sport-fm.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα επιδόματα που αποχαιρετούν οι δημόσιοι υπάλληλοι


Καλοκαιρινό σοκ για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα δουν το εισόδημά τους να μειώνεται δραστικά, λόγω της περικοπής επιδομάτων και μάλιστα αναδρομικά.
Από 1η ιουλίου 2011, μειώνεται από 10% έως 50% από 1 Ιουλίου 2011 το κίνητρο απόδοσης που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και άλλα ειδικά επιδόματα.
Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο "Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση" από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Ρέππα και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σύμφωνα με την τροπολογία από 1-7-2011 μειώνονται:
* 50% το ποσό του κινήτρου απόδοσης των πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου, των ΟΤΑ και των λοιπών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου το οποίο κυμαίνεται σήμερα από 57 έως 100 ευρώ
* 30% το ποσό του κινήτρου απόδοσης των διπλωματικών υπαλλήλων, του επιστημονικού προσωπικού της ειδικής νομικής υπηρεσίας, της ειδικής νομικής υπηρεσίας των ευρωπαϊκών κοινοτήτων καθώς και των υπαλλήλων των κλάδων των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εξωτερικών. Αυτό ανέρχεται σήμερα σε 208 ευρώ.
* 25% το ποσό του ειδικού ερευνητικού επιδόματος των Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων των Ερευνητικών Κέντρων και Ανεξάρτητων Ερευνητικών Ινστιτούτων που κυμαίνεται από 140 ευρώ έως 388 ευρώ.
* 20% το ποσό του ερευνητικού επιδόματος των μελών ΔΕΠ που κυμαίνεται από 316 ευρώ έως 426 ευρώ. Επίσης κατά το ίδιο ποσοστό μειώνεται το ερευνητικό επίδομα του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ που κυμαίνεται από 136 ευρώ έως 385 ευρώ, του επιδόματος για την ταχύτερη προώθηση των ερευνητικών προγραμμάτων Επιστημονικού Ερευνητικού Προσωπικού ΚΕΠΕ και του ειδικού ερευνητικού επιδόματος Συμβούλων και Παρέδρων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που κυμαίνεται από 172 έως 394 ευρώ.
* 20% του επιδόματος νοσοκομειακής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ που κυμαίνεται από 355 ευρώ έως 450 ευρώ, του επιδόματος του αποκλειστικού ειδικού λειτουργήματος των Αρχιερέων της Εκκλησίας που σήμερα ανέρχεται στα 274 ευρώ, του επιδόματος ειδικής απασχόλησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που κυμαίνεται από 179 ευρώ έως 464 ευρώ, του ειδικού επιδόματος Ναυτικής Εκπαίδευσης του εκπαιδευτικού προσωπικού των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού που κυμαίνεται από 125 ευρώ έως 364 ευρώ, του ειδικού ερευνητικού επιδόματος του διδακτικού προσωπικού των ΑΣΕ που κυμαίνεται από 180 ευρώ έως 370 ευρώ, του ερευνητικού επιδόματος των μελών ΕΕΔΙΠ των ΑΣΕΙ που κυμαίνεται από 80 έως 110 ευρώ, του ερευνητικού επιδόματος του διδακτικού προσωπικού των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών που κυμαίνεται από 125 ευρώ ως 364, του ερευνητικού επιδόματος του επιστημονικού προσωπικού των Ινστιτούτων Εκπαιδευτικής Πολιτικής που κυμαίνεται από 258 ευρώ 328 ευρώ, του ειδικού επιδόματος του ειδικού και εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ που κυμαίνεται από 118 ευρώ ως 153 ευρώ.
* 15% του επιδόματος δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης των δικαστικών λειτουργών και του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, της πάγιας αποζημίωσης των Ιατροδικαστών που ανέρχεται στα 500 ευρώ, του ειδικού μουσικού επιδόματος του μονίμου καλλιτεχνικού προσωπικού της ΚΟΑ, ΚΟΘ, ΕΛΣ που σήμερα είναι 647 ευρώ και του ειδικού ερευνητικού επιδόματος των καθηγητών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που σήμερα είναι 426 ευρώ.
* 10% των ποσών που χορηγούνται έως ειδική πρόσθετη αμοιβή ή ως επίδομα παραγωγικότητας στο ειδικό επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών που κατά μέσο όρο είναι 700 ευρώ
* 30% των ποσών που προβλέπονται ως κίνητρο ή ως πριμ παραγωγικότητας από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που καταβάλλονται στο προσωπικό με σχέση εργασίας του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τουριστικά λεωφορεία-φαντάσματα στην Αθήνα


Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία

Πλαστή άδεια κυκλοφορίας, πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, πλαστό δελτίο ΚΤΕΟ, πλαστή Κάρτα Ελέγχου καυσαερίων και πλαστό Βιβλίο Δρομολογίων (!) είχε τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε 54 άτομα και το οποίο μπλόκαραν αστυνομικοί της Τροχαίας Αττικής στη Νέα Χαλκηδόνα. 

Ο οδηγός του, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης Τουριστικού Γραφείου, συνελήφθη. 

Λίγο αργότερα άνδρες της τροχαίας ακινητοποίησαν και δεύτερο τουριστικό λεωφορείο- χωρίς επιβάτες αυτή τη φορά- στο Ίλιον. Είχε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, πλαστή άδεια κυκλοφορίας, δελτίο ΚΤΕΟ, Βιβλιάριο ρεπό και ασφαλιστήριο συμβόλαιο. 

Ο οδηγός του, ο οποίος επίσης συνελήφθη, εργαζόταν στο Τουριστικό Γραφείο του πρώτου κι εκτελούσε δρομολόγια για λουόμενους. 

Οι δύο άνδρες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ενώ τα λεωφορεία κατασχέθηκαν. 
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 29 Ιουλίου

1829: Ο Ιωάννης Καποδίστριας διανέμει σε ακτήμονες 200.000 στρέμματα εθνικής γης.

1883: Γεννήθηκε ο Μπενίτο Μουσολίνι, ιταλός δικτάτορας (1922 - 1943).

1890: Πέθανε ο Βίνσεντ Βαν Γκονγκ, ολλανδός ζωγράφος.

1919: Γεννήθηκε ο Μίλτος Σαχτούρης, ένας από τους σημαντικότερους έλληνες ποιητές της μεταπολεμικής γενιάς.

1925: Γεννήθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης, διακεκριμένος έλληνας συνθέτης από τη Χίο.

1973: Το ψευδοδημοψήφισμα που οργάνωσε η χούντα καταργεί την Μοναρχία με ποσοστό 78,4% και κηρύσσει την Προεδρική Δημοκρατία με πρόεδρο τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο.

1981: Ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας παντρεύεται τη λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ στον Άγιο Παύλο του Λονδίνου.

2004: Πέθανε η Ρένα Βλαχοπούλου, μεγάλη ελληνίδα κωμικός.

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το μυστηριώδες «εξάγωνο» του πλανήτη Κρόνου


Όταν πριν από τρία χρόνια το διαστημικό σκάφος Cassiniκατέγραψε μια "μυστηριώδη"εξαγωνική δομή στον πλανήτη Κρόνο, κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν για "φουσκωμένα σύννεφα" που έδιναν την ψευδαίσθηση κάποιου ακίνητου εξάγωνου σχηματισμού στον βόρειο πόλο του γιγάντιου πλανήτη (στη φωτογραφία).
Από το 1980, έχουν φωτογραφήσει το περίεργο εξάγωνο!
Για τους γνωρίζοντες, το επιχείρημα των "νεφών" ήταν τουλάχιστον αστείο, αφού ήταν κοινό μυστικό πως το 1980 τα διαστημικά σκάφη της NASAVoyager 1 και 2, είχαν αποτυπώσει ξανά τμήματά του ίδιου εξαγώνου. Τότε η επίσημη θέση έκανε λόγο για κακή οπτική γωνία, που δεν είχε επιτρέψει στα σκάφη να καταγράψουν τη μυστηριώδη δομή στο σύνολό της.
Σχεδόν 30 χρόνια μετά ο οπτικός και υπέρυθρος φασματογράφος χαρτογράφησης του Cassini απαθανάτισε για πρώτη φορά ολόκληρο το εξάγωνο, όταν το διαστημικό σκάφος βρισκόταν πάνω από τον πόλο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2006. Ακολούθησε νέα φωτογράφηση το 2007.

Πώς είναι ο εξάγωνος σχηματισμός του Κρόνου.
Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, το εξάγωνο καταλαμβάνει έκταση σχεδόν 25.000 χιλιομέτρων –δυο φορές το πλάτος της Γης- και φαίνεται σαν ένα "άνοιγμα" ανάμεσα στα σύννεφα που εκτείνεται τουλάχιστον 75 χιλιόμετρα κάτω από τις ορατές κορυφές των σύννεφων του πλανήτη.

Το μέλος της ερευνητικής ομάδας, Kevin Baines, από το Jet Propulsion Laboratory της NASA, δήλωσε αναφερόμενος στο εξάγωνο: "Είναι ένα πολύ παράξενο χαρακτηριστικό που αναπτύσεται με αυστηρά γεωμετρικό τρόπο, με έξι σχεδόν ίσες ευθείες πλευρές. Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο σε κανέναν άλλον πλανήτη".
Η θέση της Nasa
O Tony DelGenio του Ινστιτούτου Goddard της NASA που συμμετείχε στην αποστολή του Cassini, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός: "Για μένα το πιο περίπλοκο χαρακτηριστικό που βγαίνει από τις νέες παρατηρήσεις του Casini είναι το επίμονο εξάγωνο στα περιστρεφόμενα σύννεφα. Το 2006 όταν δημοσιεύθηκαν οι χαμηλότερης ανάλυσης φωτογραφίες του βόρειου πόλου έγινε από πολλούς η υπόθεση ότι ήταν ένα ασταθές πρόσκαιρο χαρακτηριστικό που θα εξαφανίζονταν σύντομα. Αλλά το εξάγωνο επιμένει να βρίσκεται εκεί έναμιση χρόνο μετά", επισημαίνει.
Σε ανακοίνωσή της το 2007, η NASA ανέφέρε ότι αυτή η ιδιομορφία "μπορεί να είναι ένα ασυνήθιστα δυνατό πλανητικό κύμα που περιβάλλει τον πόλο και εκτείνεται βαθιά μέσα στην ατμόσφαιρα".

Νέες εικόνες τον Οκτώβριο του 2008
Στην επόμενη αποστολή το διαστημόπλοιο Cassini, έστειλε εικόνες από τον Κρόνο που αποκάλυπταν ένα γιγάντιο κυκλώνα στο βόρειο πόλο του πλανήτη, ορατό μόνος σε μήκος κύματος κοντά στο υπέρυθρο (περίπου επτά φορές μεγαλύτερο από το μήκος κύματος του ορατού για το ανθρώπινο μάτι φωτός), καθώς ο βόρειος πόλος του Κρόνου έχει χειμώνα και το σκοτάδι δεν είναι διαπερατό από τις κάμερες του ορατού φωτός.
Ο κυκλώνας, σαν μια γιγάντια ρουφήχτρα, περιστρεφόταν με ταχύτητα 530 χιλιομέτρων την ώρα, τουλάχιστον δύο φορές ταχύτερα σε σχέση με τους πιο γρήγορους ανέμους κυκλώνων που έχουν μετρηθεί στη Γη. Υπολογίστηκε ότι ήταν εκατοντάδες φορές ισχυρότερος από τον πιο μεγάλο γήινο κυκλώνα.
Ο κυκλώνας περιβαλλόταν από το περίεργο εξάγωνο που ήταν πλέον φανερά ακίνητο ενώ τα σύννεφα στο εσωτερικό του εκινούντο με ταχύτητα, μεγαλύτερη των 500 χλμ. την ώρα. Περιέργως για τους επιστήμονες, ούτε τα κινούμενα σύννεφα στο εσωτερικό του εξαγώνου, ούτε η περιστροφή του ίδιου του κυκλώνα, προκαλούσαν οποιαδήποτε μεταβολή στο εξάγωνο.
Εν αναμονή της επόμενης αποστολής που ίσως ρίξει περισσότερο φως στο μυστήριο του εξαγώνου που καλά κρατεί εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια!

newsbomb.gr
 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παιχνίδι με την ιστορία μας κάνουν οι Τούρκοι


Όσο στην Ελλάδα ασχολούμαστε μόνο με νούμερα και δείκτες, η γειτονική χώρα αναπτύσει τεράστια δυναμική και αυτό είναι πλέον αποδεκτό από όλους.
Πρόσφατο παράδειγμα, η έκθεση με τίτλο «Απέναντι. Οι Κυκλάδες και η δυτική Ανατολία κατά την 3η χιλιετία π.Χ.», η οποία προσπαθεί να πείσει για την παρουσία Τούρκων στην περιοχή μας από την αρχαιότητα.
Φυσικά, αυτό αποτελεί παραχάραξη της ιστορίας, αλλά ποιός κυβερνητικός να μπει στον κόπο να εξηγήσει πως όλα τα εκθέματα των Τούρκων προέρχονται από αρχαίες ελληνικές πόλεις;
Ψιλά γράμματα είναι αυτά στην εποχή του ΔΝΤ…

prionokordela.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Ξηλώνει» το σύστημα Παπακωνσταντίνου ο Βενιζέλος

«Ξηλώνει» όλο το ανίκανο σύστημα στην κεντρική υπηρεσία, σε εφορίες και τελωνεία, που διόρισε ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με τροπολογία που προσυπέγραψε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρεππας, θα μπορεί να στελεχώνει, ανεξάρτητα της μοριοδότησης, η οποία ήταν πλασματική, τους διευθυντές εφοριών, του ΣΔΟΕ και των τελωνείων, με ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Αυτό σημαίνει ότι η επιλογή των νέων στελεχών θα μπορεί να ανατρέψει όλο το καθεστώς της αδράνειας που έπληξε τον εισπρακτικό μηχανισμό τους τελευταίους
18 μήνες στις εφορίες όλης της χώρας.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φοροεπιδρομή σε μεγαλοφειλέτες του δημοσίου


"Φοροκυνηγητό" για να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία και να στηριχθούν τα έσοδα του προϋπολογισμού ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών.
Με εντολή της ηγεσίας του υπουργείου, στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν, σε πρώτη φάση τουλάχιστον οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, όσοι δηλαδή χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ.
Στη μάχη για την τόνωση των εσόδων επιστρατεύονται και ιδιωτικές εταιρείες, στις οποίες το οικονομικό επιτελείο αναθέτει να κάνουν φύλλο και φτερό τις λίστες με τους οφειλέτες του Δημοσίου έτσι ώστε να εντοπίσουν τα "μεγάλα ψάρια".
Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τη χθεσινή ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, κατά την οποία αποκάλυψε ότι σήμερα θα καταθέσει στη Βουλή ειδική τροπολογία για τη βελτίωση της αποδοτικότητας της φορολογικής διοίκησης.
"Τους ιδιώτες τους καλούμε να βοηθήσουν για τα ληξιπρόθεσμα, σ' αυτούς που έχουν χρέη άνω των 150.000 ευρώ. Είναι δικηγόροι και λογιστικά γραφεία που θα μας βοηθήσουν να αποσαφηνίσουμε την περιουσιακή κατάσταση των μεγάλων οφειλετών. Αυτό είναι αυτό που κάνουμε τώρα και αν πετύχει θα το κάνουμε και ευρύτερα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
Οι δικηγόροι και τα λογιστικά γραφεία καλούνται να εντοπίσουν τους 10.000 οφειλέτες που χρωστούν στο δημόσιο 37 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά και να συλλέξουν στοιχεία για την περιουσιακή κατάσταση των οφειλετών αυτών.
Αμέσως μετά τον εντοπισμό τους θα ενημερώνονται οι Εφορίες οι οποίες με τη σειρά τους θα επικοινωνούν με τους οφειλέτες και θα τους καλούν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.
Το νέο φορολογικό
Τη Δευτέρα εξάλλου αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την υιοθέτηση του νέου εθνικού φορολογικού συστήματος, το οποίο αναμένεται να λάβει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου τη μορφή σχεδίου νόμου, το οποίο θα περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων.
Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ότι την προσεχή Δευτέρα ξεκινά στο υπουργείο η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, όμως ανέφερε ότι τα μόνα κόμματα που μου έχουν απαντήσει στις έγγραφες προσκλήσεις είναι ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία.
Για το λόγο άλλωστε αυτό έκανε για μια ακόμη φορά έκκληση και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να αποδεχθούν την πρόσκληση και να στηρίξουν το διάλογο και την προετοιμασία για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.
Πιστοποιητικό
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η συμβολή των ιδιωτών θα προέλθει και από τη θέση σε ισχύ, όπως επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος, και του φορολογικού πιστοποιητικού.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι ορκωτοί ελεγκτές και οι λογιστές που θα πιστοποιηθούν από το υπουργείο θα διενεργούν, για λογαριασμό των ΔΟΥ, πλήρη έλεγχο σε φορολογικά αντικείμενα (φορολογία εισοδήματος, Φ.Π.Α., φόρος μισθωτών υπηρεσιών) προκειμένου να εκδίδουν ετήσιο φορολογικό πιστοποιητικό.
Ειδικότερα οι επιχειρήσεις θα μπορούν θα θεωρούνται «φορολογικά καθαρές» αν το πιστοποιητικό είναι λευκό, δηλαδή δεν καταγράφονται σε αυτό φορολογικές παραβάσεις ή άλλου τύπου παρατηρήσεις, ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα διενεργείται τακτικός φορολογικός έλεγχος.
Σε δόσεις ο φόρος εισοδήματος από νομικά πρόσωπα
Σε δόσεις θα μπορούν να καταβάλλουν τα νομικά πρόσωπα το φόρο εισοδήματος που οφείλουν για δηλώσεις που είχαν ξεχάσει να υποβάλλουν έως το 2010, ενώ τα φυσικά πρόσωπα έχουν προθεσμία έως και τις 31 Οκτωβρίου.
Η αλλαγή του τρόπου καταβολής των ποσών που προκύπτουν από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, που θα υποβληθούν για εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέχρι και τη χρήση του 2010 και τα οποία δεν δηλώθηκαν ή δηλώθηκαν ανακριβώς, επέρχεται με τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευαγ. Βενιζέλος στο σχέδιο νόμου Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - Θέματα αρμοδιότητας υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Περαίωση
Σε άλλη προσθήκη που αφορά τη διεύρυνση της περαίωσης, προβλέπεται ότι για τον υπολογισμό του φόρου στην περίπτωση των γεωργικών συνεταιρισμών λαμβάνεται υπόψη το 20% των δηλωθέντων ακαθαρίστων εσόδων και στις λοιπές περιπτώσεις τα δηλωθέντα ακαθάριστα έσοδα αφαιρουμένων των εσόδων από πώληση και επαναμίσθωση του ίδιου πάγιου εξοπλισμού.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...