Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

"Φτου σας μπαγάσηδες Μαυρογιαλούροι και γλοιώδεις πολιτικοί"


Σε ένα απολαυστικό άρθρο που δημοσιεύει στην εφημερίδα "Τα Νέα" ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος στρέφει τα βέλη του εναντίον του σαθρού πολιτικού συστήματος και εναντίον των ξεκούμπωτων εκπροσώπων των κομμάτων που περνούν καθημερινά το κατώφλι της Βουλής.
Με ένα χειμαρρώδες κείμενο, στο οποίο περιγράφει τα ενδυματολογικά ήθη των πολιτικών, εξαπολύει δριμύ κατηγορώ στους ξεκούμπωτους εκπρόσωπους κομμάτων που καμιά γραβάτα δεν καλύπτει τους "χυδαίους, μαλλιαρούς, ιδρωμένους, με σπυράκια, εν πάση περιπτώσει κάθε είδους σβέρκους και λαιμούς".
Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με καυστικό ύφος αναπολεί την εποχή της ενδυματολογικής ευπρέπειας του πολιτικού κόσμου – δείγμα σεβασμού προς τους ψηφοφόρους - και δεν χάνει την ευκαιρία να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας ότι τα δικά του στελέχη ήταν αυτά που καθιέρωσαν τις εμφανίσεις χωρίς γραβάτα.
"Η γραβάτα στο Κοινοβούλιο ήταν θέμα αρχής: σεβασμού προς αυτούς που μας είχαν στείλει εκεί να τους εκπροσωπούμε. Σιγά σιγά, τα τελευταία χρόνια διάφοροι εμφανίζονταν χωρίς γραβάτα, ελάχιστοι χωρίς σακάκι. Δεν φοβόταν κανένα. Δεν υπήρχαν πια οι τρομεροί πρόεδροι, ο Αλευράς, ο Τσαλδάρης που θα σε ειρωνευόταν από το ύψος της έδρας, εξαναγκάζοντάς σε σε μία ευπρεπή συμπεριφορά που οπωσδήποτε περιελάμβανε ως πρώτο και αναντικατάστατο συστατικό τη γραβάτα", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Πέραν όμως των συντρόφων του κ. Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Πάγκαλος τα βάζει και με πρώην υπουργούς επισημαίνοντας ότι "είναι τόσο μεγάλη η δίψα για τη νεοτερικότητα, είναι τόσο μεγάλο το μίσος για κάθε τι παλιό και καθιερωμένο ώστε ακόμα και πρώην υπουργοί με δεκαετίες και βάλε θητείες πέταξαν στον αέρα τα ντεκολτέ τους για να μαζέψουν ψήφους. Φτού σας μπαγάσηδες Μαυρογιαλούροι! Φτου σας ψηφοθήρες και γλοιώδεις λαοπλάνοι!".
Πάντως, ο κ. Πάγκαλος σημειώνει ότι αν και έχει αποχωρήσει από την ενεργή πολιτική, αν "εμφανιζόταν ένα κόμμα της γραβάτας θα με δελέαζε αφάνταστα. Εκεί που καταντήσαμε άλλωστε δεν βλέπω γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπο".


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Reuters: Από που προμηθεύεται πετρέλαιο η Ελλάδα;

Σε αποκλειστικό του δημοσίευμα, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σχολιάζει τις επιπτώσεις που είχε η απόφαση της Διεθνούς Κοινότητας και την ΕΕ να ασκήσει εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, κάτι που σημαίνει την παύση αγοράς πετρελαίου που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου.


Η απόφαση αυτή ήρθε στην πιο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, καθώς εξαρτιόταν αποκλειστικά από το Ιρανικό πετρέλαιο εφόσον οι περισσότερες πετρελαϊκές εταιρείες και τράπεζες δεν δέχονταν να παρέχουν πίστωση στη χώρα, από φόβο πως θα κηρύξει χρεοκοπία.

Στην «διάσωση» της Ελλάδας έσπευσαν οι εταιρείες Glencore και Vitol, τα κεφάλαια των οποίων τους επέτρεψαν να παρέχουν πίστωση 300 εκατομμυρίων ευρώ, επιτρέποντας στην Αθήνα να αγοράζει πετρέλαιο χωρίς να παρέχει εγγυήσεις από τράπεζες.

Αυτό επέτρεψε στην Αθήνα να αποφύγει μια κατακόρυφη άνοδο στις τιμές του πετρελαίου και να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσει έλλειψη καυσίμων, αλλά η διάσωση έρχεται φυσικά με το αζημίωτο, καθώς η τιμή που χρεώνουν οι δύο αυτές εταιρείες είναι η υψηλότερη δυνατή.

Σημειώνουμε πως τα Ελληνικά Διυλιστήρια βασίζονταν στο Ιράν για παραπάνω από το 50% των εισαγωγών πετρελαίου τον τελευταίο χρόνο, καθώς το Ιράν ήταν πρόθυμο να παραβλέψει τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας και να παρέχει «ανοιχτή πίστωση», κάτι που σημαίνει πως η Ελλάδα μπορούσε να καθυστερήσει τις πληρωμές από 60-180 μέρες.



epikaira.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Ξεπάγωσαν" 11.000 προσλήψεις σε Δήμους


Την άρση της αναστολής προσλήψεων στους ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, μετά από αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών προς την αρμόδια επιτροπή που συγκροτείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, γνωστοποιεί, με εγκύκλιό του, ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης.

Αιτία οι αυξημένες ανάγκες που έχουν οι δήμοι και οι περιφέρειες αυτή την εποχή. Η άρση αναστολής προσλήψεων αφορά περίπου 11.000 συμβασιούχους.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών στην εγκύκλιο που εστάλη στις αποκεντρωμένες περιφέρειες, με την απόφαση εγκρίθηκε η άρση αναστολής, σε περίοδο προεκλογικής περιόδου, για τη συνέχιση της διαδικασίας πρόσληψης 4.703 ατόμων για ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ (προσωπικό καθαριότητας), την πρόσληψη 5.000 ατόμων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου μέγιστης διάρκειας δύο μηνών, για προσωπικό πυρασφάλειας, δημοτικών βρεφονηπιακών και καθαριότητας των ΟΤΑ, καθώς επίσης και ναυαγοσώστες, την πρόσληψη 500 υδρονομέων άρδευσης και την πρόσληψη 700 ατόμων για τη στελέχωση των δημοτικών παιδικών κατασκηνώσεων.

O μέγιστος αριθμός διμήνων συμβάσεων που μπορούν να υλοποιηθούν ανά Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει ως εξής:

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 1.500,
στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, 600
και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, 300.
Επιπλέον, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, 450
και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, 300.
Τέλος, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, 300
και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης, 1.550.

Σε περίπτωση που στους φορείς αρμοδιότητας κάποιας από τις ανωτέρω Αποκεντρωμένες Διοικήσεις δεν εξαντληθεί το σύνολο των χορηγούμενων ατόμων, οι γενικοί γραμματείς οφείλουν να το γνωστοποιήσουν, προκειμένου το υπόλοιπο να διατεθεί σε φορείς αρμοδιότητας άλλων αποκεντρωμένων διοικήσεων.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα παιδιά που συμπονά η Λαγκάρντ


Δεν πάσχουν μόνον από ελλιπή εκπαίδευση, αλλά και από τα ραδιενεργά απόβλητα μια πανίσχυρης πυρηνικής βιομηχανίας. Κάτι, που η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ξέχασε να μας πει!


Η δήλωση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ πως λυπάται περισσότερο τα παιδιά του Νίγηρα από τα παιδιά της Ελλάδας, αυτομάτως κατατάσσει την χώρα μας συγκρίσιμη με μία τριτοκοσμική χώρα, όπως ο Νίγηρας. Τα παιδιά που λυπάται περισσότερο η Λαγκάρντ και τα συγκρίνει με τα παιδιά της δικής μας χώρας, ζυγίζουν 40% κάτω από το κανονικό τους βάρος!

Προφανώς ξέχασε η κυρία Λαγκάρντ ότι σ’ αυτήν την χώρα που είναι η τελευταία στην κατάταξη του ανθρώπινου δείκτη του ΟΗΕ, έσπευσε να εγκαθιδρυθεί μία γαλλική πανίσχυρη εταιρεία η AREVA που έχει στείλει μια ώρα αρχύτερα στον θάνατο αυτά τα παιδιά που τόσο πολύ λυπάται η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η γαλλική εταιρεία AREVA εμφανίζεται να έχει σπείρει τόσο πυρηνικό θάνατο στην περιοχή με ουράνιο και άλλα ραδιενεργά στοιχεία, που ακόμη κι αν τα παιδιά εκεί μπορούσαν να πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο -όπως επικαλέστηκε η κυρία Λαγκάρντ- θα πέθαιναν την ώρα του μαθήματος!

Και να θυμίσουμε και κάτι άλλο στην ευγενή αυτή παρουσία του ΔΝΤ, ότι η AREVA έσπευσε στην περιοχή με ένα πανίσχυρο διεθνές marketing και σκοπό -όπως τουλάχιστον προβαλλόταν και από ξένες κυβερνήσεις- να σώσει την χώρα με διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα! Το αποτέλεσμα;

Ο Νίγηρας παραμένει να είναι η πιο φτωχή χώρα του κόσμου και η AREVA μία από τις πλουσιότερες γαλλικές βιομηχανίες. Η AREVA αποτελείωσε πρώτα οικονομικά τον Νίγηρα και δεύτερον περιβαλλοντικά! Η πανίσχυρη αυτή πυρηνική βιομηχανία παράγει στον Νίγηρα το 50% του ουρανίου παγκοσμίως. Μια περιοχή που είναι η πέμπτη στην παγκόσμια κατάταξη παραγωγός χώρα ουρανίου. Η συγκλονιστική αντίφαση του σύγχρονου κόσμου.

Λυπάται η κυρία Λαγκάρντ για τα παιδιά του Νίγηρα όταν οι κάτοικοι δίπλα από τα ορυχεία της γαλλικής βιομηχανίας, χτίζουν τα σπίτια τους με ραδιενεργά υλικά γιατί δεν έχουν με τι άλλο να τα χτίσουν. Οι εξορύξεις της AREVA με σκοπό την εκμετάλλευση κοιτασμάτων ουρανίου, γίνονται εδώ και 40 χρόνια.

Φυσικά έχει αναπτύξει μία σειρά ευεργετικών project, εκπαιδευτικών κτλ., τα οποία είναι περιορισμένα και με σκοπό την δημόσια προβολή. Αυτό που ξέχασε η AREVA είναι να συστήσει όλα αυτά τα χρόνια; Ένα παρατηρητήριο υγείας. Όχι, δεν ξέχασε τελείως το θέμα της υγείας.

Η συνεισφορά της, όμως, τελείωσε στην στρατολόγηση της πολιτικής εξουσίας στην περιοχή, όπως καταγγέλλεται διεθνώς. Ακόμη και τα νοσοκομεία δεν παρέχουν ακριβή στοιχεία για τις επιπτώσεις της ραδιενέργειας στους πολίτες...


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

14 ελληνικοί προορισμοί ανάμεσα στους 100 καλύτερους στην Ευρώπη


Δεκατέσσερις ελληνικοί προορισμοί συμπεριλαμβάνονται μέσα στους 100 καλύτερους εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Η ανακοίνωση της βράβευσης και η απονομή των τίτλων έγινε στην Πορτογαλλία, στο Torres Vedras, στις 18 Μαΐου 2012.

Ανάμεσα στους 100 ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς που διατηρούν την τοπική τους
ταυτότητα, το φυσικό περιβάλλον, την πολιτιστική τους κληρονομιά και το καθαρό φυσικό περιβάλλον, βρίσκονται: η Ιεράπετρα Κρήτης στη 2η θέση, η Σαμοθράκη στην 7η και η Αλόννησος τη 17η, κατατάξεις που οδήγησαν και τους τρεις αυτούς ελληνικούς προορισμούς στην απόκτηση Χρυσού Βραβείου.

Εκπρόσωποι των τριών δήμων έλαβαν τα «Χρυσά Βραβεία Ποιότητας Παράκτιων Περιοχών» βραβεία τους από τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής Ποιότητας Παράκτιων Περιοχών καθηγητή Francisco Taveira Pinto ή τον πρόεδρο της Ένωσης EUCC Oosterreld Herdrik, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τον Εναλλακτικό Βιώσιμο Τουρισμό που έγινε στο Torres Vedras της Πορτογαλλίας. Τη Σαμοθράκη εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Α. Βίτσας.
Τα νησιά του βορείου Αιγαίου κατέλαβαν την τρίτη θέση στην κατανομή των 10 Ποιοτικότερων Παράκτιων Περιοχών, ενώ οι Αζόρες της Πορτογαλίας την πρώτη και οι ακτές Zuid-Holland coast της Ολλανδίας την δεύτερη θέση.

Το πρόγραμμα «QualityCoast-Ποιότητα Παράκτιων Περιοχών/' της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παραλιών και Παράκτιων Περιοχών (European Coastal & Marine Union - EUCC) συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κατάταξη με τους 100 καλύτερους προορισμούς είναι αποτέλεσμα μιας εκτεταμένης έρευνας και αυστηρής αξιολόγησης 1000 παράκτιων ή νησιωτικών περιοχών στην Ευρώπη, ενώ χρησιμοποιήθηκαν 120 δείκτες αξιολόγησης. Κάποιοι από αυτούς είναι το ποσοστό επιφάνειας των προορισμών χωρίς δόμηση, τα ποσοστά θορύβου και εντατικού φωτισμού, η καθαρότητα των υδάτων, η έλλειψη ατμοσφαιρικής ρύπανση, η προώθηση τοπικών προϊόντων, η διατήρηση παραδοσιακών οικισμών κοκ

Ένας μεγάλος αριθμός τουριστικών πρακτόρων (όπως αυτοί που συνδέονται με το TUI Ολλανδίας,) θα προβάλλουν τους Ποιοτικούς Παράκτιους Προορισμούς στα διαφημιστικά τους φυλλάδια και στις γενικότερες δράσεις τους προβολής τουριστικών προορισμών.


aftodioikisi.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

50 Ευρωπαίοι ζητούν να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα


Αντικρούοντας την κυρίαρχη άποψη του ευρωπαϊκού Βορρά που θέλει την Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ, μια ομάδα 50 επωνύμων Ευρωπαίων αρνείται να αποδεχθεί αυτή την εξέλιξη αυτή και απευθύνει έκκληση προς τους ηγέτες της Ευρώπης να την αποτρέψουν.
Η έκκλησή τους αυτή δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο και μεταξύ των υπογραφόντων είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Αϊχελ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουλιάνο Αμάτο και ο Γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ.
Οι υπογράφοντες επισημαίνουν ότι αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που πιστεύουν ότι η ευρωζώνη θα μπορούσε χωρίς προβλήματα να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το χώρο του κοινού νομίσματος.
«Εμείς, αντίθετα, πιστεύουμε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα συνεπαγόταν μια πολιτική και οικονομική καταστροφή» αναφέρουν στην έκκλησή τους οι Ευρωπαίοι, προσθέτοντας ότι οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί διάσωσης δεν προσφέρουν σίγουρη προστασία.
«Καταστροφική μία έξοδος της Ελλάδας»
«Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να προκαλέσει την διάλυση όλης της ευρωζώνης, κάτι που θα οδηγούσε σε βαθιά ύφεση και θα είχε ως συνέπεια μια νέα παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση» αναφέρουν οι 50 στην έκκληση τους, ζητώντας από τους Ευρωπαίους ηγέτες να δώσουν στην Ελλάδα την ευκαιρία να επιστρέψει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης, εντός της ευρωζώνης.
Οτι η πολιτική λιτότητας ήταν καταδικασμένη στην αποτυχία είναι στο μεταξύ αδιαμφισβήτητο, διευκρινίζουν οι υπογράφοντες, καλώντας τον πολιτικό κόσμο να βρει μια συμβιβαστική λύση που θα εγγυάται το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα, αλλά θα προφέρει και περισσότερο χρόνο στην Αθήνα για να αποπληρώσει τα χρέη της στο ΔΝΤ και στους εταίρους της.
Οι περισσότεροι υπογράφοντες είναι μέλη του think tank «Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR), στο οποίο ανήκουν ο Τζορτζ Σόρος, ως ιδρυτής του φόρουμ, ο Γιόσκα Φίσερ και ο Μπράιαν Ένο, οι οποίοι όμως δεν συνυπογράφουν την έκκληση.


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...