Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

Άρχισαν οι εργασίες της επιτροπής για τον έλεγχο του χρέους


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, άνοιξαν σήμερα Σάββατο στη Βουλή οι εργασίες της νεοσυσταθείσας – με απόφαση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου – Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους.

«Δικαίωμα της Ελλάδας είναι το να ερευνηθεί το χρέος» ως προς τη δημιουργία και την διόγκωσή του, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο σύντομο χαιρετισμό του.

Διευκρίνισε πως η έρευνα δεν θα επηρεάσει την εκπλήρωση των διεθνών υποχρεώσεων και των δημοσιονομικών στόχων που έχει αναλάβει η χώρα, αλλά υπογράμμισε πως ταυτόχρονα η χώρα μας έχει κυριαρχικά δικαιώματα τα οποία δεν έχει εκχωρήσει.

Σε πιο σκληρό ύφος μίλησε η κ. Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι η αποπληρωμή του χρέους λειτουργεί ως μοχλός εκβιασμού και πρόκλησης συνθηκών ανθρωπιστικής κρίσης.

Τόνισε δε πως «όσο δεν έχει ελεγχθεί και αναλυθεί [...] το χρέος παραμένει άγνωστο ποιο ποσοστό του είναι παράνομο», και επισήμανε ότι «ο έλεγχος πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους».

Ο υπουργός Επικρατείας για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, τόνισε πως «δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία για το ότι μία απ' τις βασικότερες αιτίες που η χώρα περιήλθε στη γνωστή κατάσταση, είναι η διαφθορά που εμφανίστηκε ως ενδημικό φαινόμενο σε όλες τις δημόσιες συμβάσεις».

Από την εκδήλωση απουσίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
skai.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μπορείτε να μαντέψετε ποιο είναι το πιο κοινό επίθετο στην Ελλάδα ;


Αν σας ρωτούσαμε ποιο είναι το πιο κοινό επίθετο στην Ελλάδα τι θα απαντούσατε; Αν λέγατε κάτι άλλο εκτός από «Παπαδόπουλος», «χάσατε!»

Σύμφωνα με τον χρήση του Reddit, Teepr, η πλειοψηφία των Ελλήνων ονομάζεται έτσι.

Ο χρήστης δημιούργησε έναν χάρτη όπου σε κάθε χώρα αναγράφεται το πιο κοινό της επίθετο. Διαφωνεί κανείς ότι ο Teepr έχει απόλυτο δίκιο για τη χώρα μας;

the most common surnameshuffingtonpost.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...