Σάββατο 28 Μαΐου 2011

«Κόψτε το ΑΕΠ να συνέλθετε»


Η συμβουλή του σουηδού ΥΠΕΞ για την Ελλάδα

Περικοπές δαπανών ύψους 15% του ΑΕΠ, συνιστά στην Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

Ο Άντερς Μποργκ μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» λέει ότι «η Ελλάδα πρέπει να κάνει η ίδια περισσότερα και να δείξει ότι παίρνει τα ‘’φάρμακα’’ της αγωγής που της δόθηκε».

Μόνον όταν η Ελλάδα επιτύχει ουσιαστικά πλεονάσματα, μπορεί να γίνει λόγος για επιμήκυνση ή άλλες παρόμοιες ελαφρύνσεις, προσθέτει ο Α.Μποργκ και σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα των βαλτικών χωρών, π.χ. της Εσθονίας, όπου οι περικοπές του προϋπολογισμού έφτασαν το 15% του ΑΕΠ.

Ο Σουηδός υπουργός, υπογραμμίζει ότι ειδικά στο ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας χρειάζονται αλλαγές, ενώ εκτιμά ότι θα χρειαστούν μέχρι και επτά χρόνια, προκειμένου η Ελλάδα να επανακτήσει τη δημοσιονομική της αξιοπιστία.
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ηλεκτροσόκ για το πολιτικό σύστημα


Κατάρρευση του δικομματισμού καταγράφουν τρεις δημοσκοπήσεις για τον κυριακάτικο τύπο. Με το ζόρι αγγίζουν το 40% ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, δείγμα της τεράστιας απογοήτευσης των πολιτών.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", το ΠΑΣΟΚ διατηρεί οριακό προβάδισμα από τη ΝΔ, η οποία μειώνει τη διαφορά.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 20,7% έναντι 20,4% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,9%, ο ΛΑΟΣ με 5,6 , ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,6, η Δημοκρατική Αριστέρα με 2,3, οι Οικολόγοι με 2 και το Αρμα Πολιτών με 1,1%.
Την ίδια ώρα, το 43% των πολιτών συμφωνεί με την αρνητική στάση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το 40% διαφωνεί.
Το 82% ξεκαθαρίζει πως δεν θα δέχθει πληρώσει νέους φόρους για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ενώ το 62% φοβάται ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα υπάρξει αδυναμία ακόμα και στην πληρωμή μισθών και συντάξεων.
Το 68% ζητά μάλιστα την αντικατάσταση του Γιώργου Παπακωστανίνου, την ώρα που επτά στους δέκα πιστεύουν πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση.
Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι το 54% συμφωνεί με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν, το 60% συμφωνεί με την αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, το 61% με την κατάργηση οργανισμών του δημοσίου, ενώ το 68% διαφωνεί κάθετα με την πώληση δημόσιας γης και ακινήτων.
Μικρό προβάδισμα στη ΝΔ
Ελαφρύ προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, και χαμηλά ποσοστά για τα δύο κόμματα εξουσίας, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse - RC που δημοσιεύει ο "Τύπος της Κυριακής".
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 19,5% έναντι 19% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, ενώ από 2% συγκεντρώνουν Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία και Αρμα Πολιτών.
Ένα 3,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 23,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει λευκό είτε θα απέχει από την ψηφοφορία, ενώ το 7,5% δηλώνει αναποφάσιστο.
Ισοπαλία υπάρχει μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνουν από 20,5%, με το 56% να μην επιλέγει πάντως κανέναν από τους δύο.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 74% των ερωτηθέντων, εκτιμά πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, ενώ το 53% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.
Το 76% των πολιτών εκτιμά πως τα προτεινόμενα μέτρα από την κυβέρνηση δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Το 52% θεωρεί σωστή την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην συμφωνήσει με τα περισσότερα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ το 53% εμφανίζεται θετικό όσον αφορά τις προτάσεις του προέδρου της ΝΔ για τη μείωση της φορολογίας.
Τέλος, ένα 46% εκτιμά πως οι αποκρατικοποιήσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.
Με το ζόρι 10%
Έντονη αμφισβήτηση του δικομματικού συστήματος αποτυπώνεται και στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης που δημοσιεύει ο «Αγγελιοφόρος της Κυριακής».
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μόλις που καταγράφουν διψήφιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου.
Συγκεκριμένα, σε σχέση με την πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 10,1% (από 23% σε αντίστοιχη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου) και το ίδιο ποσοστό, 10% συγκεντρώνει η ΝΔ (από 14% στη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου).
Το ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται στο 8%, ο ΛΑΟΣ στο 4,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 2,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 4,2%, η Δημοκρατική Αριστερά στο 2%, η Δημοκρατική Συμμαχία στο 1,5% και το Άρμα Πολιτών 0,4%.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 50% των ψηφοφόρων σκέφτονται την αποχή ή είναι αναποφάσιστοι. Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ κυμαίνεται στο 22% και της ΝΔ στο 29%.
Η δημοσκόπηση καταγράφει επίσης τις απόψεις των πολιτών για το χρέος, το ευρώ και τη δραχμή και τη γνώμη τους για τους νέους δημάρχους, τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον πρώην πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ποσοστό 73%, απαντά ότι σε περίπτωση δημοψηφίσματος θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Το 65% των ερωτηθέντων απαντά ότι σε περίπτωση δημοψηφίσματος για το αν η Ελλάδα πρέπει να εξυπηρετήσει το χρέος της ή να κηρύξει πτώχευση θα ψήφιζε υπέρ της πληρωμής του χρέους.
Το 67% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει να πάρει θέση για την οικονομική κρίση, τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του και τα νέα μέτρα.
Τέλος, το 49% θεωρεί δίκαιη την καταδικαστική απόφαση για τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φυτεία μέσα στη φυλακή !!!

Δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσε μέσα στην Αγροτική φυλακή Αγυιάς Χανιών ένας 56χρονος απο την Μεσσηνία ο οποίος συνελήφθη.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό αποκαλύφθηκε το βράδυ της Παρασκευής (27/5), όταν σωφρονιστικός υπάλληλος έκανε τσακωτό τον 56χρονο να "περιποιείται¨τα δενδρύλλιά του, που προφανώς και δεν τα είχε για λόγους "καλλωπισμού"..

Αμέσως ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και αστυνομικοί του ΑΤ Νέας Κυδωνίας συνέλαβαν τον....καλλιεργητή. ο οποίος πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης και της....ανανέωσης της παραμονής του στις φυλακές.

Να σημειωθεί πως ο 56χρονος εξέτιε ποινή φυλάκισης....για καλλιέργεια κάνναβης.
 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η επιστολή του Μίκη προς τους Αγανακτισμένους

«Χαιρετίζουμε τους δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους μας, που μαζεύτηκαν στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για το Μνημόνιο-μνημόσυνο, ζητώντας να φύγει η Κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα.Η θέση όλων αυτών δεν είναι στη Βουλή, είναι στη φυλακή.

Χαιρετίζουμε τις πρώτες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στο κέντρο των πόλεών μας, τον άμεσο δημοκρατικό χαρακτήρα που πασχίζει να ανακαλύψει το πρωτοφανέρωτο κίνημα των νέων μας.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους των δημόσιων επιχειρήσεων, που άρχισαν από χτες διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις, υπερασπιζόμενοι το κράτος μας, που χρειάζεται απελπιστικά, όχι την κατεδάφιση που προγραμματίζει το ΔΝΤ, αλλά τη ριζική του βελτίωση και μεταρρύθμιση.

Με τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι του Ταμιευτηρίου, της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ υπερασπίζονται τη δική μας περιουσία, την περιουσία του ελληνικού λαού, που επιχειρούν τώρα να λεηλατήσουν οι ξένες τράπεζες, μέσω μιας κυβέρνησης-μαριονέτας τους στην Αθήνα.

Ο παραδειγματικά ειρηνικός χαρακτήρας των διαδηλώσεων απέδειξε ότι όταν η αστυνομία και οι προβοκάτορες δεν έχουν πάρει εντολή να επέμβουν, δεν ανοίγει μύτη. Καλούμε τους Έλληνες αστυνομικούς να μη δεχτούν να γίνουν τα όργανα των σκοτεινών δυνάμεων που θα θελήσουν ασφαλώς, σε κάποια στιγμή, να ματοκυλίσουν τους νέους μας και τους εργαζόμενους.

Η θέση τους, το καθήκον τους και το συμφέρον τους είναι στο πλευρό του ελληνικού λαού, της ειρηνικής του διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, είναι στο πλευρό της Ελλάδας και όχι στων ξένων δυνάμεων που υπαγορεύουν στη σημερινή κυβέρνηση την πολιτική της.

'Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Μνημονίου, και οι πέτρες ακόμα ομολογούν την αποτυχία του. Μετά από αυτή την εμπειρία δεν δικαιολογείται πλέον καμιά αυταπάτη. Ο δρόμος που πήρε και συνεχίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου, υπό την καθοδήγηση των ξένων τραπεζών και υπηρεσιών, της Goldman Sachs και των Ευρωπαίων υπαλλήλων της, οδηγεί στην καταστροφή της Ελλάδας. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει τώρα, είναι επιτακτική ανάγκη να φύγουν τώρα.

Κάθε μέρα που περνάει οι πράξεις τους ομολογούν πόσο επικίνδυνοι είναι για τη χώρα. Διερωτώμεθα γιατί ο Εισαγγελέας δεν έχει επέμβει ακόμα εναντίον του Υπουργού Οικονομικών, για τις νέες δηλώσεις του περί επικείμενης χρεοκοπίας και άδειων ταμείων. Γιατί δεν έχει επέμβει για τις δηλώσεις περί εξόδου από το ευρώ του Προέδρου του ΣΕΒ και της Επιτρόπου.

Γιατί δεν έχει επέμβει για τη μαζική τρομοκρατία, με την οποία, μια χρεοκοπημένη κυβέρνηση, σε συνεργασία και καθ' υπαγόρευση της τρόικας, επιχειρεί ακόμα μια φορά να εκβιάσει τον ελληνικό λαό. Με τους Τιτανικούς, με τις εντατικές, με όλα αυτά που βγαίνουν και λένε για να τρομάξουν τους ΄Ελληνες, κατάφεραν να εξευτελίσουν τη χώρα διεθνώς και να την οδηγήσουν πραγματικά στο χείλος της χρεοκοπίας.

Αν ένας διευθυντής επιχείρησης μιλούσε για την επιχείρησή του με τον τρόπο που ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του μιλάνε για την Ελλάδα, θα σάπιζε τώρα πίσω από τα κάγκελα της φυλακής καταδικασμένος για βαριά απιστία.

Απευθυνόμαστε και στους λαούς της Ευρώπης. Ο αγώνας μας δεν είναι μόνο αγώνας για την Ελλάδα, είναι αγώνας για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική Ευρώπη. Μην πιστεύετε τις κυβερνήσεις σας, που λένε ότι τάχα εσείς βοηθάτε την Ελλάδα με τα λεφτά σας.

Μην πιστεύετε τα χονδροειδή, εξωφρενικά ψέματα των βρώμικων εφημερίδων, που θέλουν να σας πείσουν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε δήθεν γιατί οι ΄Ελληνες είναι τεμπέληδες, όταν δουλεύουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους! Την κρίση δεν την προκάλεσαν οι εργαζόμενοι, την προκάλεσε και τη χρησιμοποιεί το μεγάλο χρηματιστικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί στις υπηρεσίες  του.

Τις μεγάλες τράπεζες και μόνο αυτές βοηθάνε τα προγράμματα τους, δήθεν σωτηρίας, αυτές ακριβώς που επέβαλαν μέσω των πολιτικών και των κυβερνήσεων που έχουν εξαγοράσει, το οικονομικό μοντέλο που οδήγησε στη σημερινή κρίση. Δεν υπάρχει καμιά άλλη λύση από τη ριζική αναδιάρθρωση του χρέους όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης.

Δεν μπορεί οι τράπεζες και οι κάτοχοι χρήματος, που προκάλεσαν την κρίση, να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για τις ζημιές που επέφεραν! Δεν μπορεί οι τραπεζίτες να είναι το μοναδικό ασφαλές επάγγελμα στον κόσμο!

Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση από την αντικατάσταση του σημερινού οικονομικού μοντέλου της Ευρώπης, που είναι φτιαγμένο για να δημιουργεί χρέος, με επιστροφή σε μια πολιτική τόνωσης της ζήτησης και της ανάπτυξης, και τον προστατευτισμό, με δραστικό επανέλεγχο του Χρήματος.

‘Η τα Κράτη μας θα κυριαρχήσουν στις αγορές, ή αυτές θα τα καταπιούν, και μαζί τους η Δημοκρατία και όλα τα επιτεύγματα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Αθήνα, όταν ο Σόλων διέγραψε τα χρέη των φτωχών στους πλούσιους. Ας μην επιτρέψουμε τώρα στις Τράπεζες να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή Δημοκρατία, για να αποσπάσουν τα μυθώδη ποσά που οι ίδιες δημιούργησαν ως χρέος. Πως μπορεί να προτείνεται, για να διοικήσει την Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης, ένας άνθρωπος της Goldman Sachs... Τι είδους κυβερνήσεις, τι είδους πολιτικούς έχουμε στην Ευρώπη;

Δεν σας ζητάμε να υποστηρίξετε τον αγώνα μας για λόγους αλληλεγγύης, ούτε γιατί στα δικά μας χώματα γεννήθηκε ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, ο Περικλής και ο Πρωταγόρας, οι ιδέες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Ευρώπης. Δεν ζητάμε ιδιαίτερη μεταχείριση γιατί υπομείναμε, ως χώρα, μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην Ευρώπη αγωνιζόμενοι για να μην επικρατήσει στην ήπειρό μας ο φασισμός.

Σας ζητάμε να το κάνετε για το δικό σας συμφέρον. Αν αφήσετε τώρα την ελληνική, την ιρλανδική, την πορτογαλική, την ισπανική κοινωνία να καταστραφούν, στο βωμό του Χρέους και των Τραπεζών, θα έρθει σύντομα η δική σας σειρά. Δεν θα ευημερήσετε εν μέσω ευρωπαϊκών κοινωνικών ερειπίων. Εμείς αργήσαμε, αλλά ξυπνήσαμε. Ξυπνήστε κι εσείς.

Ας φτιάξουμε μαζί μια νέα Ευρώπη της ανάπτυξης, της δημοκρατίας, της ευημερίας, της ειρήνης, αντάξια της ιστορίας, των αγώνων, του πνεύματός της. Αντισταθείτε στον ολοκληρωτισμό των αγορών, που απειλεί να διαλύσει την Ευρώπη κάνοντάς την Τρίτο Κόσμο, να βάλει τον ένα ευρωπαϊκό λαό εναντίον του άλλου, να καταστρέψει την ήπειρό μας, ξανακάνοντας επίκαιρο τον φασισμό».
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 28 Μαϊου

Γεγονότα
585 π.Χ. - Συμβαίνει έκλειψη Ηλίου που είχε προβλεφθεί από τον Θαλή τον Μιλήσιο.
1871 - Συντρίβεται η Κομούνα των Παρισίων
1905 - Ρωσοϊαπωνικός Πόλεμος: η ναυμαχία της Τσουσίμα λήγει με την καταστροφή του Ρωσικού Βαλτικού Στόλου από τους Ιάπωνες.
1934 - Γέννηση των πεντάδυμων των Ντιόν στον Καναδά, των πρώτων που επέζησαν όλα της βρεφικής τους ηλικίας.
1937 - Ανοίγει επίσημα η κρεμαστή γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ στο Σαν Φρανσίσκο.
1952 - Οι γυναίκες στην Ελλάδα αποκτούν δικαίωμα ψήφου.
1961 - Το άρθρο του Πίτερ Μπένενσον "Οι ξεχασμένοι κρατούμενοι" δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα The Observer. Η δημοσίευση του άρθρου θα καθιερωθεί αργότερα ως η ίδρυση της Διεθνούς Αμνηστίας.
1961 - Ιδρύεται η Διεθνής Αμνηστία. Για την προσφορά της στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα βραβευτεί 16 χρόνια αργότερα με Νόμπελ Ειρήνης.
1967 - Ο Sir Francis Chichester κάνει ολομόναχος το γύρο του κόσμου σε 119 μέρες με το ιστιοφόρο του
1969 - Η Μίλαν νικά τον Άγιαξ με 4-1 στο Μπερναμπέου και κατακτά το 14ο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης. Η ΕΡΤ μεταδίδει για πρώτη φορά απευθείας αγώνα ποδοσφαίρου και ο Γιάννης Διακογιάννης κάνει την παρθενική εμφάνισή του στην περιγραφή
1969 – Ο Μικ Τζάγκερ και η Μαριάννα Φέιθφουλ συλλαμβάνονται στο σπίτι τους στο Λονδίνο και κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών.
1979 - Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπογράφει τη συμφωνία πλήρους ένταξης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε.Ο.Κ.)
1993 - Ο 19χρονος Φραγκίσκος Αλβέρτης κάνει τον ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα μπάσκετ εναντίον της Γερμανίας. Με την εθνική, ο μετέπειτα αρχηγός του Παναθηναϊκού, θα συμμετέχει σε 155 αγώνες σε 12 χρόνια μέχρι το 2004.
1994 - Η εθνική ομάδα νεανίδων στο ανσάμπλ κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη.
1999 - Αλβανός καταλαμβάνει λεωφορείο των ΚΤΕΛ στη Θεσσαλονίκη και το οδηγεί στην Αλβανία. Κατά την επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας έξω από το Ελβασάν σκοτώνεται ο ίδιος και ο όμηρος Γιώργος Κουλούρης.
Γεννήσεις
1692 - Τζόζεφ Μπάτλερ, Άγγλος φιλόσοφος
1738 - Ζοζέφ Γκιγιοτέν, Γάλλος γιατρός και πολιτικός
1779 - Τόμας Μουρ, Ιρλανδός ποιητής
1879 - Μιλουτίν Μιλάνκοβιτς, Σέρβος αστρονόμος, γεωφυσικός και πολιτικός μηχανικός
1908 - Ίαν Φλέμινγκ, Βρετανός συγγραφέας, δημιουργός του Τζέιμς Μποντ
1910 - Τι Μπόουν Γουόκερ, Αμερικανός μπλουζ τραγουδιστής, μουσικός και συνθέτης
1925 - Μπουλέντ Ετζεβίτ, Τούρκος συγγραφέας, δημοσιογράφος και πολιτικός
1943 - Έλενα Σουλιώτη, Ελληνίδα σοπράνο
1944 - Γκλάντις Νάιτ, Αμερικανίδα τραγουδίστρια
1968 - Κάιλι Μινόγκ, Αυστραλή τραγουδίστρια και ηθοποιός
Θάνατοι
1787 - Λεοπόλδος Μότσαρτ, μουσουργός, πατέρας και δάσκαλος του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ
1805 - Λουίτζι Μποκερίνι, Ιταλός μουσουργός
1843 - Νόα Γουέμπστερ, Αμερικανός λεξικογράφος και πολιτικός
1849 - Αν Μπροντέ, Αγγλίδα συγγραφέας
1878 - Τζον Ράσελ, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου
1927 - Μπόρις Κουστοντίεφ, Ρώσος ζωγράφος
1937 - Άλφρεντ Άντλερ, Αυστριακός ψυχολόγος
1953 – Χόρι Τατσούο, Ιάπωνας συγγραφέας
1988 - Σάι Όλιβερ, Αμερικανός τρομπετίστας της τζαζ
2003 - Ίλυα Πριγκοζέν, Ρώσο-Βέλγος φυσικοχημικός, Νόμπελ Χημείας 1977
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο επικεφαλής των οικονομολόγων της ΕΚΤ μιλάει για ιδιωτικοποιήσεις 300 δισ.

Ο επικεφαλής των οικονομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γιούργκεν Σταρκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα Βελτ αμ Ζόνταγκ, τονίζει πως η Αθήνα θα πρέπει να δημιουργήσει μια ανεξάρτητη υπηρεσία για τις ιδιωτικοποιήσει. Προσθέτει δε, ότι ειδικοί υπολογίζουν ότι αυτές θα μπορούσαν να αποφέρουν έως και 300 δισεκατομμύρια ευρώ.
"Μέρος αυτών των περιουσιακών στοιχείων πρέπει να διοχετευθεί για να μειωθεί το επίπεδο του χρέους", σημειώνει.
 
Ο Γιούργκεν Σταρκ ζητεί από την Ελλάδα να προχωρήσει γρηγορότερα σε ιδιωτικοποιήσεις.
 
"Πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη φιλοδοξία για να μειωθεί το επίπεδο του χρέους κατά 20%", σημειώνει ο Σταρκ στη συνέντευξή του αυτή, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γερμανικό Πρακτορείο.
 
Ο Σταρκ απορρίπτει επίσης τις προτάσεις περί "αναδιάταξης" του ελληνικού χρέους με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του, λέγοντας ότι αυτό θα μείωνε μόλις και μετά βίας το φορτίο του χρέους, ενώ θα παρέλυε την οικονομική προσαρμογή.
 
enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι "Αγανακτισμένοι" δεν τρομάζουν τον Πάγκαλο

Την ώρα που όλο και περισσότεροι Έλληνες διαδηλώνουν στους δρόμους ειρηνικά και ανανεώνουν καθημερινά το ραντεβού τους στις πλατείες, ο Θεόδωρος Πάγκαλος φαίνεται να θεωρεί ασήμαντο αυτό που συμβαίνει στη χώρα εδώ και τέσσερις ημέρες.
Σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής" αναφέρεται απαξιωτικά στο κίνημα των "Αγανακτισμένων" πολιτών το οποίο σχολιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
Ερωτηθείς σχετικά απαντά ότι "Η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινηματος όσο και αν αυτό δυσαρεστεί ορισμένους, που ακολουθούν τη μόδα των τεχνολογιών δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του Facebook", καθώς φαίνεται ότι οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες δεν τον ανησυχούν ιδιαίτερα.
"Τα εύκολα όχι πολλές φορές ενώνουν πιο άνετα, απ' ό'τι τα πολύ πιο δύσκολα ναι" λέει ο Θεόδωρος Πάγκαλος και συνεχίζει: "δείτε την Αίγυπτο. Που οδήγησε το κίνημα του Facebook; Στην εδραίωση σκληρού στρατιωτικού ελέγχου στη χώρα. Κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, δηλαδή κινήματα που βασίζονται σε ένα συναίσθημα σε μια οργή, δύο πράγματα μπορεί να προσφέρουν. Είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσματική τελικά εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική αυτή καθ' εαυτήν, είτε ανοίγουν το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους σε οργανωμένες μειοψηφίες".
Ο κ. Πάγκαλος καταλήγει λέγοντας ότι πολιτικό κίνημα θα σχηματιστεί όταν στο πανό, δεν βλέπουμε μια διαρκή άρνηση όπου τεράστια όχι δεσπόζουν και καταπίνουν τα πάντα, αλλά όταν δούμε μια ιδέα, για την οποία αξίζει κάποιος να κάνει θυσίες.
Να ψηφίσουν τώρα νέο εκλογικό νόμο
Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση στη χώρα, καλεί τη ΝΔ να ψηφίσει εδώ και τώρα νέο εκλογικό νόμο που να οδηγεί σε ισχυρή κυβέρνηση.
"Με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο", τονίζει ο κ. Πάγκαλος, "θα πάμε σε ακυβερνησία που σημαίνει πως την επομένη των εκλογών το δημόσιο δεν θα καταβάλει μισθούς και συντάξεις, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο", τονίζει χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά δηλώνει πως "αν θέλει πραγματικά να αμφισβητήσει τη λαϊκή νομιμοποίηση της κυβέρνησης, τότε να ψηφίσουμε νέο εκλογικό νόμο που να ισχύσει άμεσα και να εγγυάται ότι το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση."
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να μπουν στην κυβέρνηση και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη ο κ. Πάγκαλος, αναφέρει πως σε καμία περίπτωση η άσκηση της εξουσίας δεν μπορεί να αφεθεί σε πρόσωπα ή θεσμούς που δεν έχουν άμεση λαϊκή νομιμοποίηση, αν και παραδέχεται πως υπάρχουν και περιπτώσεις όπου τέτοια στελέχη είναι χρήσιμα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιτίθεται σε όσους προτάσσουν σενάρια για επιστροφή στη δραχμή, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα μας πήγαινε στο χειμώνα του 41.
" Μόνο οι μαυραγορίτες θα πλουτίσουν και αυτοί είναι που διακινούν αυτά τα σενάρια", δηλώνει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας μάλιστα πως υπάρχουν Έλληνες που έχουν ποντάρει τα λεφτά τους στην καταστροφή της χώρας.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Αγανακτισμένοι" για τρίτη μέρα στο Σύνταγμα


Για τρίτη μέρα βρέθηκαν στο Σύνταγμα την Παρασκευή οι αγανακτισμένοι πολίτες που συνεχίζουν να βγαίνουν στους δρόμους. Το ραντεβού μάλιστα ανανεώθηκε για το απόγευμα του Σαββάτου στις 18:00 το απόγευμα.
Χθες, στην πλατεία Συντάγματος μαζεύτηκαν πάνω 10.000 άτομα, διαδηλώνοντας ειρηνικά κατά των μέτρων λιτότητας, χωρίς κομματικά καπέλα και χρωματισμούς.
Πολλοί από τους συγκεντρωμένους πήγαν ξανά στο Σύνταγμα κρατώντας πάσης φύσεως κατσαρολικά, παραπέμποντας στη διαμαρτυρία της κατσαρόλας στην Αργεντινή, το 2001, όταν μετά την παρέμβαση του ΔΝΤ, πολίτες της χώρας βγήκαν στις κεντρικές πλατείες χτυπώντας κατσαρόλες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική οικονομική πολιτική.

Με κεντρικό σύνθημα "πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω" οι συγκεντρωμένοι στην Αθήνα έκλεισαν την οδό Αμαλίας, έστησαν πάγκους, συγκεντρώνοντας υπογραφές υποστήριξης.
Αρκετοί, δε, από αυτούς δήλωσαν διατεθημένοι να περάσουν τη νύχτα τους στον δρόμο και μάλιστα, σε αντίσκηνα, που φρόντισαν εγκαίρως να στήσουν στο Σύνταγμα.
Και όντως μετά τις 11 - 11.30 αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι έμπαιναν στις σκηνές τους, δείχνοντας καθαρά πως ο αγώνας συνεχίζεται.

Ανάλογη συγκέντρωση έγινε και στη Θεσσαλονίκη, παρά τον κακό καιρό. Πολλοί έστησαν αντίσκηνα γύρω από τον Λευκό Πύργο. Η κίνηση ήταν εμφανώς πιο οργανωμένη την Παρασκευή, καθώς υπήρχαν ομάδες πληροφόρησης και περιφρούρησης.
Στην Πάτρα, περίπου 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου και διαμαρτυρήθηκαν, όχι μόνο κατά της τρόικας και του μνημονίου αλλά και της κατάπτωσης, θεσμών και αξιών.
Την Κυριακή, το κίνημα της "15ης Μαΐου" θα ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη, καθώς οργανώνονται μέσω Facebook συγκεντρώσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Στην ιστοσελίδα των αγανακτισμένων πολιτών στο Facebook, πολίτες καλούν σε μαζική συμμετοχή και ζητούν να βουλιάξει η πλατεία Συντάγματος για να δοθεί το μήνυμα στην πολιτική ηγεσία.
Αρκετοί σχολιάζουν αρνητικά την απομάκρυνση διαδηλωτών στη Βαρκελώνη με πρόφαση ενδεχόμενους πανηγυρισμούς για το Champions League.

news247.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Βρείτε τα, ο χρόνος σας τελειώνει» - Ζητά νέα συνάντηση !











Τη λύπη της για την αποτυχία να υπάρξει συναίνεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση χρέους εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
Η πρώτη αντίδραση από τις Βρυξέλλες ήρθε από τον αρμόδιο Επίτροπο, Ολι Ρεν. Σε γραπτή του δήλωση όχι μόνο εξέφρασε την απογοήτευσή του για το ναυάγιο της κρίσιμης συνάντησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά άσκησε εκ νέου πιέσεις για συναίνεση, στέλνοντας ακόμη ένα τελεσίγραφο στην Αθήνα: «ο χρόνος σας τελειώνει» προειδοποιεί.

Ο κοινοτικός επίτροπος υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη διακομματικής συμφωνίας για στήριξη στο κοινό πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ. «Θα πρέπει να βρεθεί σύντομα συμφωνία. Ο χρόνος εξαντλείται», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ολι Ρεν. Τι ζητάει κοινώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για να υπάρξει συμφωνία. Η επιμονή των Βρυξελλών για συναίνεση προκαλεί ερωτήματα, καθώς ΠΟΥΘΕΝΑ στο μνημόνιο δεν υπάρχει όρος πως η αντιπολίτευση πρέπει να συμφωνεί με τα μέτρα ώστε να εκταμιεύονται οι δόσεις του δανείου, ενώ ξεκάθαρα αποτελεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.

Σύμφωνα με το Φιλανδό επίτροπο «είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση και να υποστηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος.

Το εύρος της πρόκλησης αποτελεί τεστ για την ελληνική κοινωνία συνολικά και για το λόγο αυτό απαιτεί τη συμβολή όλων των κομμάτων και των πολιτών», καταλήγει.

Την ίδια ώρα, όπως και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικόλα Σαρκοζί νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ εμμένει στην απόρριψη της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας και πιέζει για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

«Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά και πλήρως το πρόγραμμα», τονίζει στην εφημερίδα «Aachener Zeitung“ (έκδοση Σαββάτου). «Είναι πολύ σημαντικό να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος, προκειμένου να ανοίξει σταθερά ο δρόμος για τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ επισημαίνει ότι είναι προς το συμφέρον και της ίδιας της Γερμανίας «να προχωρήσει η Ελλάδα στην πορεία της οικονομικής προσαρμογής και να είναι ένας σταθερός εταίρος στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη».



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Όλοι οι τελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ από το 1956






O τελικός ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι ο 19ος στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ και ο 55ος συνολικά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη. Το Λονδίνο θα φιλοξενήσει για 5η φορά τον τελικό, ενώ οι δύο ομάδες μετρούν από τρεις κατακτήσεις μέχρι στιγμής.

Κύπελλο Πρωταθλητριών

ΣεζόνΠόληΖευγάριΣκορ
1956ΠαρίσιΡεάλ Μαδρίτης – Ρεμς4-3
1957Μαδρίτη Ρεάλ Μαδρίτης – Φιορεντίνα2-0
1958Βρυξέλλες Ρεάλ Μαδρίτης – Μίλαν 3-2 (παρ.)
1959Στουτγκάρδη Ρεάλ Μαδρίτης – Ρεμς2-0
1960ΓλασκώβηΡεάλ Μαδρίτης – Φρανκφούρτη 7-3
1961ΒέρνηΜπενφίκα – Μπαρτσελόνα3-2
1962Άμστερνταμ Μπενφίκα – Ρεάλ Μαδρίτης5-3
1963Λονδίνο Μίλαν – Μπενφίκα2-1
1964Βιέννη Ίντερ – Ρεάλ Μαδρίτης 3-1
1965Μιλάνο Ίντερ – Μπενφίκα 1-0
1966Βρυξέλλες Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτίζαν 2-1
1967Λισσαβώνα Σέλτικ – Ίντερ 2-1
1968ΑμβούργοΛονδίνο Μάντσεστερ Γιουν. – Μπενφίκα 4-1 (παρ.)
1969Μαδρίτη Μίλαν – Άγιαξ 4-1
1970Μιλάνο Φέγενορντ – Άγιαξ 2-1 (παρ.)
1971Λονδίνο Άγιαξ – Παναθηναϊκός 2-0
1972Ρότερνταμ Άγιαξ – Ίντερ 2-0
1973Βελιγράδι Άγιαξ – Γιουβέντους1-0
1974Βρυξέλλες Μπάγερν – Ατλέτικο Μ. 1-1 (παρ.)
ΡεβάνςΜπάγερν – Ατλέτικο Μ. 4-0
1975Παρίσι Μπάγερν – Λιντς2-0
1976Γλασκώβη Μπάγερν – Σεντ Ετιέν 1-0
1977Ρώμη Λίβερπουλ – Γκλάντμπαχ3-1
1978Λονδίνο Λίβερπουλ – Κλαμπ Μπριζ 1-0
1979Μόναχο Νότιγχαμ – Μάλμε 1-0
1980ΜαδρίτηΝότιγχαμ – Αμβούργο 1-0
1981Παρίσι Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0
1982Ρότερνταμ Άστον Βίλα – Μπάγερν 1-0
1983Αθήνα Αμβούργο – Γιουβέντους 1-0
1984Ρώμη Λίβερπουλ – Ρόμα 1-1 (4-2 πέν.)
1985Βρυξέλλες Γιουβέντους – Λίβερπουλ 1-0
1986Σεβίλλη Στεάουα – Μπαρτσελόνα 0-0 (2-0 πέν.)
1987Βιέννη Πόρτο – Μπάγερν 2-1
1988Στουτγκάρδη Αϊντχόφεν – Μπενφίκα 0-0 (6-5 πέν.)
1989Βαρκελώνη Μίλαν – Στεάουα 4-0
1990Βιέννη Μίλαν – Μπενφίκα 1-0
1991ΜπάριΕρυθρός Αστέρας - Μαρσέιγ0-0 (5-3 πέν.)
1992ΛονδίνοΜπαρτσελόνα – Σαμπντόρια 1-0 (παρ.)

Τσάμπιονς Λιγκ
ΣεζόνΠόληΖευγάριΣκορ
1993Μόναχο Μαρσέιγ – Μίλαν 1-0
1994ΑθήναΜίλαν – Μπαρτσελόνα 4-0
1995Βιέννη Άγιαξ – Μίλαν 1-0
1996Ρώμη Γιουβέντους – Άγιαξ 1-1 (4-2 πέν.)
1997Μόναχο Ντόρτμουντ – Γιουβέντους 3-1
1998Άμστερνταμ Ρεάλ Μαδρίτης – Γιουβέντους 1-0
1999Βαρκελώνη Μάντσεστερ Γιουν. – Μπάγερν 2-1
2000Σεντ ΝτενίςΡεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 3-0
2001Μιλάνο Μπάγερν – Βαλένθια 1-1 (5-4 πέν.)
2002Γλασκώβη Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβερκούζεν2-1
2003Μάντσεστερ Γιουβέντους – Μίλαν 0-0 (2-3 πέν.)
2004Γκελζενκίρχεν Πόρτο – Μονακό3-0
2005Κωνσταντινούπολη Μίλαν - Λίβερπουλ 3-3 (2-3 πέν.)
2006Σεντ ΝτενίςΜπαρτσελόνα – Άρσεναλ 2-1
2007Αθήνα Μίλαν – Λίβερπουλ2-1
2008Μόσχα Μάντσεστερ Γιουν. – Τσέλσι 1-1 (6-5 πέν.)
2009ΡώμηΜπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουν. 2-0
2010Μαδρίτη Ίντερ – Μπάγερν2-0

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Ύψωσαν" τουρκική σημαία στη Σαντορίνη


Στα χνάρια του γερμανικού περιοδικού Focus αποφάσισε να βαδίσει η ολλανδική εφημερίδα De Pers, υψώνοντας την τουρκική σημαία στην κορυφή τρούλου εκκλησίας της Σαντορίνης.
Το προκλητικό εξώφυλλο της εφημερίδας έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, όπως αυτά του Focus με την Αφροδίτη της Μήλου να προβαίνει σε άσεμνη χειρονομία ή να εμφανίζεται ως ζητιάνα.
Με τη βοήθεια του Photoshop, το free-press έντυπο τοποθέτησε στη θέση του σταυρού της εκκλησίας την τουρκική σημαία προκειμένου η φωτογραφία να συνοδεύσει άρθρο αναφορικά με τους Τούρκους που, ενόψει πτώχευσης της Ελλάδας, βρίσκουν ελκυστικές τις επενδύσεις στην Ελλάδα.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο επικείμενο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, με τη δημοσιογράφο να επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση θέλει να πουλήσει κρατικές τράπεζες, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μέρος του ΟΤΕ, τα λιμάνια του Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθώς και ορισμένους αερολιμένες.
Επιχειρηματίες από την Τουρκία, όπως σημειώνει η δημοσιογράφος της De Pers Eva Ludemann, ετοιμάζονται να αγοράσουν ελληνικά λιμάνια, αεροδρόμια και ακόμα και σύνολο νησιών.
Αναφέρει μάλιστα ειρωνικά, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, ότι οι διπλωμάτες της χώρας μας σφουγγαρίζουν τους διαδρόμους επειδή τα χρήματα δεν επαρκούν για να συντηρήσουν προσωπικού καθαρισμού.
Στο δημοσίευμα, η Eva Ludemann σημειώνει ακόμα ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν βελτιωθεί τα τελευταία δέκα χρόνια μετά τους σεισμούς που έπληξαν Τουρκία και Ελλάδα το 1999 και ότι έχει τετραπλασιαστεί ο όγκος των συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών. Ωστόσο, υπογραμμίζει πως τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν, κάνοντας αναφορά στο Κυπριακό και το Αιγαίο.
Η απάντηση του δημάρχου Θήρας υπήρξε άμεση, με τον Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο να αποστέλλει επιστολή στην εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι το υβριστικό δημοσίευμα της εφημερίδας προσβάλλει βάναυσα την ιστορία του τόπου και προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα των κατοίκων της Σαντορίνης.
Το δημοσίευμα, όπως επισημαίνει, δημιουργεί εικόνες αποπροσανατολισμού, παράγει ψευδείς ειδήσεις, από σκοπιμότητα ή πορισμό οφέλους, και πιθανόν εγείρει εθνικά ζητήματα.
"Με τα δημοσιεύματά σας προκαλείται το αίσθημα της περηφάνιας του λαού μας και αυτό δεν το ανεχόμαστε. Σας καλούμε άμεσα να αποκαταστήσετε την αλήθεια. Επιφυλασσόμαστε δε παντός νομίμου δικαιώματός μας", υπογραμμίζει.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Ζητιάνα" η Αφροδίτη της Μήλου


Μετά το προκλητικό εξώφυλλο του Φεβρουαρίου στο γερμανικό περιοδικό Focus και την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία, άλλο ένα εξώφυλλο έρχεται να προστεθεί στην σωρεία αρνητικών για την προσπάθεια νοικοκυρέματος της ελληνικής οικονομίας δημοσιευμάτων.
Το σημερινό γερμανικό Focus παρουσιάζει την Αφροδίτη της Μήλου περιτυλιγμένη από μία κουρελιασμένη ελληνική σημαία. με τη μορφή ζητιάνας, να απλώνει το χέρι της και να ζητά ελεημοσύνη προς όλα τα κράτη – μέλη της ευρωζώνης και κυρίως προς την ίδια τη Γερμανία, που κατέχει το υψηλότερο ΑΕΠ και αναμένεται να προσφέρει και την υψηλότερη χρηματική βοήθεια μέχρι τις 19 Μαΐου προς τη χώρα μας, στο σύνολο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα και τα χρήματά μας» και σχολιάζει αρνητικά τα κονδύλια που θα καταβάλει η Γερμανία, στο πλαίσιο της συμφωνίας για το μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας που ανακοίνωσαν χτες τόσο η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλωντ Τρισέ και ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.
Σύμφωνα με την προαναγγελία του τεύχους, το κύριο άρθρο του περιοδικού παρουσιάζει τις δραματικές συνέπειες της ελληνικής κρίσης για το ευρώ και τους Γερμανούς φορολογούμενους.
Στο στόχαστρο του γερμανικού Τύπου βρίσκεται, άλλωστε, και η Γερμανίδα καγκελάριος, εξαιτίας της συγκατάθεσής της για τη δανειοδότηση της Ελλάδας, ενώ πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν πως «η στρατηγική της Άνγκελα Μέρκελ δεν απέφερε» και ότι «ουδείς μπορεί να πιστέψει τους Έλληνες» ότι θα προχωρήσουν σε ραγδαίες περικοπές δαπανών.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...