Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Δεν ιδρώνει το αυτί του Άκη

Μπορεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος να έχει μπει στο στόχαστρο δικαστικών ερευνών σχετικά με την απόκτηση της περιουσίας του, την υπόθεση των επίμαχων υποβρυχίων και τις κρατικές προμήθειες, ωστόσο λίγο φαίνεται να έχει επηρεαστεί τελικά η ζωή του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου.
Ετσι, αποφάσισε από κοινού με τη σύζυγό του, ενόψει και του καλοκαιριού, να προβούν σε ριζικές αλλαγές στο Μέγαρο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, επιλέγοντας ακριβά και πολυτελή αντικείμενα για το σπίτι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, ανάμεσα στα ιδιαίτερα κομμάτια, συγκαταλέγεται και μία δίφυλλη ντουλάπα, αξίας 3.900 ευρώ από τον οίκο Κούρτη.
Για την ανακαίνιση του σπιτιού ήδη από την περασμένη Τετάρτη, έχουν επιστρατευτεί μεταφορικές εταιρίες από τη Θεσσαλονίκη, φορτηγά από τον οίκο Κούρτη, αλλά και γερανοί με δεκάδες υπαλλήλους από καταστήματα επίπλων στην Αττική.
"Ίσως όλα αυτά, λειτουργούν σαν τονωτική ένεση στη διάθεση του ζεύγους", εκμυστηρεύεται υπάλληλος εταιρίας.
Τον συντονιστικό ρόλο στις απαιτούμενες δουλειές είχε η σύζυγος του πολιτικού Βίκυ Σταμάτη, η οποία με την αμέριστη συμπαράσταση των υπαλλήλων και των βοηθών της, τοποθέτησαν τα έπιπλα στις θέσεις τους.
Καναπέδες, κρεβάτια και πολλά ακόμη συγκαταλέγονται στον ολοκαίνουργιο εξοπλισμό του πολιτικού ζεύγους.
Το συνολικό κόστος της ριζικής ανακαίνισης παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πάντα πληρώθηκαν...τοις μετρητοίς.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τεράστια απάτη στο νησί των ανέμων

Αποδείξεις πως υπάλληλοι του δήμου Μυκόνου εξέδιδαν πλαστές αποδείξεις, παίρνοντας χρήματα από επιχειρηματίες,φέρνει η εισαγγελική έρευνα.
Η ζημιά για το δήμο είναι υπερβολικά μεγάλη, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, καθώς κάποιοι αντί να κάνουν τη δουλειά τους και να εισπράττουν από εκατοντάδες ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια το τέλος παρεπιδημούντων, απλώς δεν το έκαναν.
Αποτέλεσμα, σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, ορισμένοι υπάλληλοι του δήμου να έχουν υπεξαιρέσει πάνω από 300.000 ευρώ από τη μίσθωση παραλιών και 100.000 ευρώ από το τέλος παρεπιδημούντων.
Όμως, σύμφωνα με την Καθημερινή, δεν έχει ξεκινήσει διαχειριστικός έλεγχος στο δήμο Μυκόνου, ούτε και η ανάκριση έχει προχωρήσει ενώ, πολύ περισσότερο, ουδείς εκ των βασικών εμπλεκομένων έχει κληθεί να καταθέσει.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τον έκαψε το ρουσφέτι στον "κολλητό"

Γνωστό στέλεχος της ΝΔ στη δυτική Θεσσαλονίκη, για οκτώ χρόνια δημοτικός σύμβουλος Ευόσμου με τον «γαλάζιο» δήμαρχο Παναγιώτη Αλεξανδρίδη, μέλος της ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα της ΝΔ και άνθρωπος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου την περίοδο που ήταν βουλευτής και στη συνέχεια του Παναγιώτη Ψωμιάδη από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας, ήταν ο «πρατηριούχος» Χρίστος Καραγιαννίδης στον οποίο ο τότε νομάρχης εξαφάνιζε τα πρόστιμά του. Μάλιστα ο τότε δήμαρχος Ευόσμου είχε ορίσει τον «πρατηριούχο» στη διάρκεια της θητείας του ως υπεύθυνο για να διαχειρίζεται και τα... ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ο σημερινός περιφερειάρχης και πρώην νομάρχης, το 2005, παρά το γεγονός ότι ο Χρ. Καραγιαννίδης ήταν υπότροπος επί χρόνια και είχε σωρεία καταλογισμών και προστίμων και από άλλες υπηρεσίες για νοθεία καυσίμων, μετέτρεψε το συνολικό του πρόστιμο για πέντε υποθέσεις, από 89.000 ευρώ σε μόλις 5.000 ευρώ. Το αποτέλεσμα ήταν ο Π. Ψωμιάδης τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό να καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος και να αντιμετωπίζει σύμφωνα με τη νομοθεσία την τοποθέτηση σε αργία, ενώ αν απορριφθεί η προσφυγή του στον Αρειο Πάγο, την έκπτωση από το αξίωμά του.
Τον έκαψε το ρουσφέτι στον  κολλητό
Τα στοιχεία που αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής» διαψεύδουν πολλαπλά τους ισχυρισμούς του Π. Ψωμιάδη ότι από... φιλευσπλαχνία και μόνο μείωσε τα πρόστιμα ενός απλού πολίτη που είχε πρόβλημα υγείας. Στελέχη της ίδιας της ΝΔ αποκαλύπτουν, εκτός των άλλων, ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002 ο «πρατηριούχος» είχε μετατρέψει και το πατάρι ενός από τα δύο πρατήριά του, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, εκατό μόλις μέτρα από την πλατεία Βαρδαρίου, σε... ανεπίσημο εκλογικό κέντρο του «γαλάζιου» υποψήφιου νομάρχη.
«Bοήθησα τον συνάνθρωπό μου»
Ο Π. Ψωμιάδης είχε φροντίσει να καθαρίσει τα πρόστιμα του «πρατηριούχου» του από τον Ιανουάριο του 2005, κι αυτό αφού προηγουμένως ο τελευταίος είχε εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα κατά των προστίμων, χωρίς να πετύχει τίποτα. Να σημειωθεί ότι ο Χρ. Καραγιαννίδης πέθανε το 2009, σχεδόν πέντε χρόνια μετά τη σχεδόν εξαφάνιση των προστίμων.
Πάντως, αυτό δεν εμπόδισε τον Π. Ψωμιάδη στο Περιφερειακό Συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη να δηλώνει ότι τον Ιανουάριο του 2005 «βοηθήσαμε έναν συνάνθρωπό μας που πέθαινε». Ο ίδιος ο Χρ. Καραγιαννίδης τον Μάρτιο του 2003, όταν αντελήφθη ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω του δεδομένου ότι είχε ασφυκτικούς ελέγχους από ΣΔΟΕ και Τελωνείο και προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί την επιχείρησή του, τη μεταβίβασε τυπικά στον γιο του Γιώργο. Ομως ήταν εκείνος που συνεχίζει να κατευθύνει τα πάντα. Σύμφωνα με στοιχεία στελεχών του ΣΔΟΕ, ο συγκεκριμένος πρατηριούχος ήταν αναμεμειγμένος εκείνο το διάστημα και στην υπόθεση της διάθεσης στην αγορά ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης που προέρχονταν από τη μεγάλη κομπίνα κλοπής τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης (αξίας περίπου 7 εκατ. ευρώ) από το ΑΠΘ.
Ο «πρατηριούχος» προμηθευόταν ποσότητες πετρελαίου από την εταιρεία που έχει παραπεμφθεί για την απάτη, όμως στην κατοχή του είχαν βρεθεί από άντρες του ΣΔΟΕ πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές για τις οποίες είχε παραστατικά και τις οποίες αποχρωμάτιζε παράνομα, καταλήγοντας ότι προέρχονταν από τις κλοπιμαίες.
Προκλητικός
Ο χορός της νοθείας που συνέβαινε στα δύο πρατήρια του Χρίστου Καραγιαννίδη, σ' αυτό της πλατείας Βαρδαρίου-Λαγκαδά 24 και στο δεύτερο στο 17,5 χλμ Θεσσαλονίκης-Εδεσσας στην Αγχίαλο, είχε πάρει διαστάσεις και ενώ βοούσε η πιάτσα και οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών είχαν πυκνώσει, ο «πρατηριούχος» συνέχιζε να παρανομεί προκλητικά επί χρόνια.
Με δέλεαρ τις χαμηλότερες τιμές και την πλεονεκτική θέση των δύο καταστημάτων του κατάφερνε να προσελκύει πελάτες, χωρίς να παίρνει υπόψη πρόστιμα, αντιδράσεις, ακόμη και προσφυγές από ιδιοκτήτες ταξί και λεωφορείων που είχαν επιπτώσεις σε βάρος τους από τα νοθευμένα καύσιμα τα οποία προμηθεύονταν.
Toυ είχαν επιβληθεί έξι ακόμα πρόστιμα
Το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει σήμερα ότι από τις αρχές του 2000 και επί τρία χρόνια, μέχρι το τέλος του 2002, οι υπηρεσίες τόσο της Διεύθυνσης Εμπορίου όσο και του ΣΔΟΕ, Τελωνείου κ.λπ. είχαν προχωρήσει σε σωρεία επανειλημμένων ελέγχων με τη λήψη δειγμάτων όλων των ειδών καυσίμων που διέθεταν τα δύο πρατήρια του Χρ. Καραγιαννίδη και από τις αναλύσεις του Χημείου του Κράτους βρέθηκε ότι τις περισσότερες φορές ήταν νοθευμένα, σε υψηλά μάλιστα ποσοστά.
Πέραν των πέντε προστίμων που επιβλήθηκαν για πέντε διαφορετικές χρονικά περιπτώσεις ελέγχων και έφταναν συνολικά τα 89.000 ευρώ για να εξαφανιστούν σχεδόν από τον Π. Ψωμιάδη σε μόλις 5.000 ευρώ, αποκαλύπτουμε και τουλάχιστον άλλα έξι ανάλογα πρόστιμα για νοθεία που επιβλήθηκαν στον Καραγιαννίδη το ίδιο διάστημα. Είναι τόσο της Διεύθυνσης Εμπορίου (2) όσο και του ΣΔΟΕ (4), τα οποία επίσης επιβλήθηκαν υπηρεσιακά και στάλθηκαν στη διοίκηση της νομαρχίας για να καταλογιστούν.
Ομως, ενώ υπεγράφησαν, είναι άγνωστη η τύχη τους. Κι αυτό γιατί τα πρόστιμα αυτά, το ένα για ποσό 10.000 ευρώ (από έλεγχο στις 27-4-2001) υπεγράφη στις 13-2-2003 από τον τότε αντινομάρχη και αδελφό του Π. Ψωμιάδη, τον Διονύση Ψωμιάδη, και το δεύτερο για 9.000 ευρώ (από έλεγχο στις 8-9-2001) υπεγράφη στις 5-8-2003 από τον τότε αντινομάρχη και «δεξί χέρι» του Π. Ψωμιάδη, τον Γιώργο Τσαμασλή.
Να σημειωθεί ότι το ΣΔΟΕ σε άλλους 2 ελέγχους στις 13-10-2000 και στις 11-12-2000 τους έστειλε για καταλογισμό προστίμων και τα περαιτέρω στο Τελωνείο. Στα πρόστιμα αυτά δεν σήκωνε «κούρεμα» γιατί κοινοποιούνταν στη συνέχεια στη ΔΟΥ για είσπραξη. Οι άλλοι δύο που κοινοποιήθηκαν στη νομαρχία για καταλογισμό προστίμων ύψους δύο φορές για 14.600€, ήταν για ελέγχους στις 15-1-2001 και στις 14-7-2001.
Να σημειωθεί ότι εναντίον του Χρ. Καραγιαννίδη είχαν στραφεί 5 οδηγοί ταξί, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του σωματείου ιδιοκτητών ταξί «Ερμής» Πάρι Κισσά, γιατί τελωνειακοί εντόπισαν σε ελέγχους στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους νοθευμένο πετρέλαιο, που προερχόταν από τα πρατήρια του Καραγιαννίδη.
Η Διεύθυνση Εμπορίου
Με 5 ελέγχους εντόπισε τη νοθεία στα καύσιμα

Οι πέντε διαφορετικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Εμπορίου, όργανα της οποίας διαπίστωσαν τη διάθεση νοθευμένων καυσίμων -τόσο πετρελαίου όσο και βενζίνης- και στα δύο πρατήρια, σε δεξαμενές, βυτία και σε αντλίες και επιβλήθηκαν τα συνολικά πρόστιμα των 89.000 ευρώ, έγιναν χρονικά:
1 6-3-2000 (Λαγκαδά 24), πετρέλαιο κίνησης ήταν νοθευμένο με αποχρωματισμένο πετρέλαιο θέρμανσης και παρουσίαζε υψηλή περιεκτικότητα θείου, πρόστιμο 20.000 ευρώ.
2 13-10-2000 (Λαγκαδά 24), νοθευμένο πετρέλαιο, πρόστιμο 20.000 ευρώ.
3 9-12-2000 (Λαγκαδά 24), νοθευμένο πετρέλαιο σε βυτίο, πρόστιμο 10.000 ευρώ.
4 5-4-2001 (Αγχίαλος), νοθευμένη βενζίνη σούπερ με πετρέλαιο κ.λπ., πρόστιμο 10.000 ευρώ.
5 9-12-2002 (Λαγκαδά 24), νοθευμένο πετρέλαιο σε δεξαμενή κ.λπ., πρόστιμο 29.000 ευρώ.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παπούλιας: Ωρα να κοιταχθούμε στον καθρέφτη

«Για να έρθει η πραγματική αλλαγή, πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα μας... Όχι να ενοχοποιηθούμε, ούτε να θυματοποιηθούμε. Να συνειδητοποιήσουμε ότι εθνικό είναι το αληθές, όπως είπε ο μεγάλος μας ποιητής (Διονύσιος Σολωμός), ακόμη και αν πρόκειται για μια αλήθεια άβολη», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την αντιφώνησή του προς τον δήμαρχο Μεσολογγίου, Πάνο Κατσούλη, στο επίσημο γεύμα των εορταστικών εκδηλώσεων.
«Πολλά δεν εξαρτώνται από εμάς, αλλά από τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάποια, όμως, αποτελούν αποκλειστικά δική μας υποχρέωση», συμπλήρωσε ο κ. Παπούλιας και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον εκσυγχρονισμό του κράτους, την εξυγίανση των δημοσιονομικών, την καταπολέμηση της μαύρης οικονομίας, την εμπέδωση κανόνων διαφάνειας, ισονομίας και ισοπολιτείας, την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτείας.
Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει αλλαγές, που λίγο καιρό πριν φαίνονταν αδιανόητες. Κάποιες από αυτές τις χαρακτήρισε «οδυνηρές ή άδικες» και κάποιες άλλες «αναγκαίες και δίκαιες».
«Ας αναλογιστούμε, αν έχουμε προσφέρει το μέγιστο των δυνατοτήτων μας στον τόπο μας, αν είμαστε κοντά σε εκείνους τους ελεύθερους ανθρώπους που έβαλαν πάνω από τη ζωή τους την «Ιερή Πόλη» του Μεσολογγίου, την πατρίδα όλων μας», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ έδωσε έμφαση στη συλλογικότητα επαναλαμβάνοντας ότι «είναι ώρα, για όλους μας, να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Δεν αρκεί απλώς ο καταλογισμός ευθυνών στους απέναντι ή η καταγγελία για τα σκουπίδια του γείτονα, όταν και το δικό μας σπίτι όζει».
Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξόδου έγιναν κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, λόγω της βροχής. Το πρωί εψάλη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και στη συνέχεια ξεκίνησε η πομπή προς τον κήπο των Ηρώων, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στον τύμβο των Ηρώων.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέο «φρένο» στα περί αναδιάρθρωσης χρέους

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η δημόσια συζήτηση για την αναδιάρθρωση δεν βοηθά έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου από την Ουάσιγκτον ερωτηθείς για τη σχετική τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ ο ΥΠΟΙΚ διέψευσε κατηγορηματικά για μία ακόμη φορά τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους, επισημαίνοντας ότι το κόστος μιας τέτοιας κίνησης είναι πολύ μεγαλύτερο από το όποιο όφελος θα μπορούσε να υπάρξει. Υπογράμμισε ακόμη ότι και το ΔΝΤ έχει διαψεύσει πως συζητείται ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» [Βλέπε άρθρο] , ο Κώστας Σημίτης τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα «απελευθερώσει δυνάμεις, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο».
Η αναδιάρθρωση, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες και δεν είναι σκόπιμη όταν η χώρα είναι απροετοίμαστη και σε αδυναμία να ελέγξει τις επιπτώσεις. Οπως διευκρινίζει ωστόσο, «μία καλά προετοιμασμένη αναδιάρθρωση θα βελτιώσει ουσιαστικά τη θέση μας» και για το λόγο αυτό θεωρεί ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν σε αυτήν, σε συνεννόηση με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Νέα αναζωπύρωση των σεναρίων περί αναδιάρθρωσης προκάλεσε και το σαββατιάτικο δημοσίευμα των Financial Times [Βλέπε άρθρο] , σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία ωθεί την Αθήνα να υιοθετήσει έκτακτα μέτρα, που θα προβλέπουν μία εθελοντική «φιλική προς την αγορά» αναδιάρθρωση χρέους.
«Δημόσια περιουσία που δεν αξιοποιείται αποτελεί σπατάλη»
Αναφερόμενος στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012-2015, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα, ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη.
Ειδικότερα όσον αφορά στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων σημείωσε πως «δημόσια περιουσία που δεν αξιοποιείται αποτελεί σπατάλη όταν ζητάμε τόσες θυσίες από τον ελληνικό λαό».
Χαρακτήρισε παράλληλα το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας «ίσως από το πια φιλόδοξα πρόγραμματα αυτού του τύπου, στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια» και μίλησε για παρεμβάσεις σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς για την οικονομία: λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, τομείς που χρειάζονται ιδιωτικά κεφάλαια και ιδιωτική τεχνογνωσία για να μπορέσουν να εκσυγχρονιστούν, να αλλάξουν, και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, επενδύσεων και ανάπτυξης.
Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, μέσα από αυτό το πρόγραμμα η κυβέρνηση προσδοκά να έχει έσοδα 15 δισ. μέχρι το 2013 και 50 δισ. μέχρι το 2015, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα σημαντικής μείωσης του μεγάλου χρέους που έχει η χώρα.
«Κρίνομαι από τους πολίτες και από τον Πρωθυπουργό»
Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τα μέτρα, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε την αναγκαιότητα περιορισμού του ελλείμματος, ενώ ζήτησε στους επικριτές «να μας πουν με ποιο άλλο τρόπο θα σταματήσει η χώρα να ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει». Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχεται ο ίδιος από «πράσινους» βουλευτές, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι δεν ασκεί προσωπική πολιτική αλλά την κυβερνητική και ότι ο ίδιος κρίνεται από τους Έλληνες πολίτες «και βεβαίως, ανά πάσα στιγμή από τον πρωθυπουργό».
«Εγώ θα κάνω τη δουλειά μου. Εκφράζω την πολιτική μιας κυβέρνησης που αποφάσισε να μην αφήσει τη χώρα να πάει στον τοίχο. Να μην την αφήσει να χρεοκοπήσει», πρόσθεσε. Η κυβέρνηση, συμπλήρωσε, αποφάσισε να συγκρουσθεί με τα συμφέροντα που την αντιμάχονται και τις λαϊκίστικες φωνές, και θα κάνει αυτό που πρέπει χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Οσον αφορά στον τραπεζικό τομέα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει την εξυγίανσή του, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ενδυναμωθεί, και στο πλαίσιο αυτό δήλωσε ότι είναι ώρα για τολμηρές αποφάσεις.

Αναφερόμενος τέλος στη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογο του, Τίμοθι Γκάιτνερ, μετέφερε την ικανοποίηση που του εξέφρασε ο τελευταίος, ο οποίος φέρεται να τόνισε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο λαός της Ελλάδας έχουν κάνει πολύ περισσότερα από όσα ανέμεναν όλοι.
Σημειώνεται ότι για σήμερα Κυριακή είναι προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, αλλά και ομιλία του σε εκδήλωση με τίτλο Challenges Facing Sovereign Debt Markets Lessons from the experience of Major Emerging Markets, που διοργανώνει το Institute of International Finance (IIF).
Στρος Καν: Δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά στην Ελλάδα
Δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά την πρόθεση της Ελλάδας να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της, ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν.
Απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο να αποφασίσει η Ελλάδα να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για να μειώσει το ύψος των χρεών της, ο επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε: «Έχω πει ό,τι μπορούσα για το θέμα. Όμως σας αρέσει να το επαναλαμβάνω, οπότε θα το επαναλάβω… Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Τελεία. Οι αγορές μπορούν να μιλάνε επί ώρες για την πιθανότητα να γίνει αυτό ή το άλλο».
Υπενθύμισε ότι η βοήθεια των 110 δισ. ευρώ χορηγήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ με βάση την αντίληψη ότι η Αθήνα θα αποπλήρωνε το χρέος της. «Πάντα υπάρχουν υπέρ και κατά, όποια και αν είναι τα μέτρα της οικονομικής πολιτικής που έχετε στο μυαλό σας. Μέχρι τώρα εργαζόμαστε με βάση το πρόγραμμα που έχει αποφασιστεί», συνέχισε.
Αντ. Σαμαράς: Οι συζητήσεις για αναδιάρθρωση δεν βοηθούν
Kατά της αναδιάρθρωσης του χρέους τάχθηκε και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, εξηγώντας πως οι συζητήσεις για έναν τέτοιο ενδεχόμενο δεν βοηθούν. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και τέτοιες καταστροφολογίες της κάνουν κακό, αναφέρει χαρακτηριστικά.

naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 17 Απριλίου


Γεγονoτα


1937: Ο Ντάφι Ντακ κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο.
1944: Διαρκούσης της γερμανικής κατοχής, δυνάμεις του ΕΛΑΣ εκτελούν στο Κλήμα Δωρίδος τον δημοκρατικό αξιωματικό Δημήτριο Ψαρρό και διαλύουν την αντιστασιακή του οργάνωση ΕΚΚΑ και το στρατιωτικό της σκέλος. Το έγκλημα αυτό προκάλεσε τον γενικό αποτροπιασμό.
1961: Αρχίζει η αμερικανικής εμπνεύσεως «Επιχείρηση του Κόλπου των Χοίρων», με σκοπό την ανατροπή του Φιντέλ Κάστρο.
1961: Ο Μάνος Χατζιδάκις βραβεύεται με Όσκαρ τραγουδιού για «Τα Παιδιά του Πειραιά», που έγραψε για την ταινία του Ζιλ Ντασέν «Ποτέ την Κυριακή».
1964: Οι πρώτοι Έλληνες στρατιώτες της μεραρχίας που προορίζεται να ενισχύσει την άμυνα της Κύπρου φτάνουν μυστικά στη Μεγαλόνησο.
1967: Οι Rolling Stones στην Αθήνα. Δίνουν συναυλία στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, η οποία έχει άδοξο τέλος.
  • Γεννησεις
1863: Κωνσταντίνος Καβάφης, ποιητής. [θαν. 29/4/1933]
1935: Θεόδωρος Αγγελόπουλος, διεθνούς φήμης έλληνας σκηνοθέτης. («Ο Θίασος»)
1957: Άφρικα Μπαμπάαταα, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Κέβιν Ντόνοβαν, αμερικανός μουσικός, από τους πρωτοπόρους του χιπ-χοπ.
  • Θανατοι
487: Πρόκλος, νεοπλατωνικός φιλόσοφος. [γεν. 8/2/412]
1790: Βενιαμίν Φραγκλίνος, αμερικανός εφευρέτης, πολιτικός και διπλωμάτης. [6/1/1706]
2003: Γιάννης Λάτσης, εφοπλιστής. [γεν. 14/9/1910]

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...