Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Απίστευτο! Δίδυμα κοριτσάκια άλλαζαν χέρια επί μήνες!

 


Η μητέρα τους τα εγκατέλειψε σε μια συγγενή της, εκείνη σε γνωστούς της και τελικά τα δύο μωρά, μόλις πέντε μηνών, κατέληξαν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Ουσιαστικά πρόκειται για παιδιά χωρίς χαρτιά, τελείως απροστάτευτα. Είναι μια ιστορία που συγκλονίζει.
Πρόκειται για δυο μωρά που είδαν το φως πριν μερικούς μήνες προφανώς από γονείς μετανάστες. Οι γονείς τους ίσως θέλησαν να μεταναστεύσουν αλλού και τα δυο μωρά φαίνεται αποτελούσαν εμπόδιο. Έτσι αποφάσισαν να τα εγκαταλείψουν ίσως προσωρινά.
Σύμφωνα με το in.gr ο ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, με βάση την πρώτη εικόνα που υπάρχει τα δύο μωρά, μάλλον αφγανικής καταγωγής, τα άφησε η μητέρα τους σε κάποιο συγγενικό της πρόσωπο, προκειμένου να φύγει από την Ελλάδα. «Δεν είχε χρήματα και σκόπευε να τα στείλει αργότερα με κάποιον συγγενή της. Συγκεκριμένα, τα άφησε σε μία θεία, η οποία και αυτή έφυγε και άφησε τα παιδιά σε μια σειρά από μετανάστες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να τα κρατήσουν και τα έδωσαν σε μία από τις δικές μας επωφελούμενες που έμενε σε μας, μια γλυκύτατη γυναίκα, η οποία τα κράτησε, αλλά έφτασε σε απόγνωση, καθώς δεν είχε τι να τα ταΐσει και έτσι τα έφερε σε μας».

Ευτυχώς τα παιδιά έτυχαν πολύ καλής φροντίδας από την γυναίκα, είναι καλά στην υγεία τους. Το ζήτημα είναι τι μπορεί να γίνει από 'δω και πέρα.

Η οργάνωση έχει ήδη ενημερώσει τις Αρχές, την εισαγγελία ανηλίκων και θα ξεκινήσει η διαδικασία να φιλοξενηθούν τα μωρά σε κάποιο ίδρυμα. «Υπάρχει αμηχανία. Είναι κάτι πολύ καινούργιο και για μας και μας αποκαλύπτει ένα άλλο πρόβλημα το οποίο είχαμε υποτιμήσει. Ότι παιδιά κυρίως μεταναστών είναι τελείως απροστάτευτα».

Δυστυχώς αυτά τα παιδιά είναι ¨παιδιά φαντάσματα” για το ελληνικό κράτος, επί της ουσίας δεν τους αναγνωρίζεται κανένα δικαίωμα, είναι κυριολεκτικά σαν να μην υπάρχουν.

Δυστυχώς πρόκειται για τα έκτα παιδιά που φτάνουν απροστάτευτα στα αζήτητα στους Γιατρούς του Κόσμου, αυτά είναι τα πιο μικρά σε ηλικία.
Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...