Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Σκάνδαλο Siemens: Οι κατηγορίες του ΠαΣοΚ για τους τέσσερις πρώην υπουργούς

Προκαταρκτική επιτροπή για τέσσερις πρώην υπουργούς κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ και της Νέας Δημοκρατίας προτείνουν οι βουλευτές του ΠαΣοΚ, με πρόταση που θα καταθέσουν την Παρασκευή στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο 25σέλιδο κείμενο της πρότασης, τονίζεται ότι προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις για την τέλεση των αδικημάτων της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και κατ' εξακολούθηση, από τους πρώην υπουργούς κ. κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη καιΓιώργο Αλογοσκούφη. Για τους κ. κ. Ακη Τσοχατζόπουλο και Αναστάσιο Μαντέλη, σημειώνεται ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για πιθανολογούμενες δωροδοκίες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 

Το «ΒΗΜΑ» αποκαλύπτει τα κυριότερα σημεία της πρότασης, που θα κριθεί από Τριμελές Συμβούλιο Εισαγγελέων, πριν από τη συζήτηση στη Βουλή.

«Είχε υποχρέωση ελέγχου»

Για τον κ. Αλογοσκούφη, πρώην υπουργό οικονομίας (2004-2008), επισημαίνεται ότι «ήταν σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν. 3429/2005, πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών ΔΕΚΟ. Επομένως είχε υποχρέωση ελέγχου νομιμότητας και σκοπιμότητας των ενεργειών της διοίκησης του ΟΤΕ. Η Προγραμματική Συμφωνία 8002 συνέχισε να ισχύει χωρίς να γίνεται έλεγχος στις ρήτρες και στις τιμές, παρόλο που ο χρόνος λήξης των προγραμματικών είχε παρέλθει. Αν ο τότε υπουργός είχε ασκήσει τον απαιτούμενο έλεγχο για την εφαρμογή των ρητρών, θα είχε εξασφαλίσει σε βάθος εξαετίας, δηλαδή από το 1998, όλα τα υπερτιμήματα και θα είχε προστατεύσει κατά τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο συμφέρον. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο έλεγχος ισοδυναμεί με υποκατάσταση της διοίκησης, όπως ο πρώην υπουργός ισχυρίστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή. Είναι προφανές ότι ο κ. Αλογοσκούφης σκόπιμα παρερμηνεύει τις έννοιες διοίκηση...».» Το γεγονός ότι συνειδητά δεν εξετέλεσε το καθήκον ελέγχου που είχε και το γεγονός ότι γνώριζε πως αυτή η παράλειψή του είχε ως συνέπεια τη ζημία του ελληνικού δημοσίου, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ενώπιον της Εξεταστικής ισχυρίστηκε ότι συνολικά οι ενέργειες της διοίκησης Βουρλούμη ήταν προς το συμφέρον του ΟΤΕ, αν και γνώριζε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του τότε διοικητή κατηγορία για απιστία από την ελληνική Δικαιοσύνη».
Σύμφωνα με την πρόταση, επί υπουργίας Αλογοσκούφη, το ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημία 162.157.579 ευρώ από την προγραμματική σύμβαση με τη Siemens και συνολικά από άλλες προμήθειες του ΟΤΕ ζημιά 286.154.918 ευρώ.
Η παραλαβή του C4I

Για τον κ. Μαρκογιαννάκη, υφυπουργό Δημόσιας Τάξης 2004-2006 καταγράφεται ότι εξέδωσε απόφαση, με την οποία ενέκρινε την οριστική παραλαβή με μειωμένη τιμή του C4I. Στην πρόταση αναφέρεται ότι η κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή το 2010, όπου ανέφερε ότι υπογράφτηκε μνημόνιο για την προσωρινή παραλαβή του C4I, επειδή στη δοκιμή του συστήματος στις αρχές Ιουλίου διαπιστώθηκε ότι μπορούσε να προσφέρει σημαντικά πράγματα, είναι ανεπαρκής και εν μέρει ανακριβής... Η Επιτροπή Παραλαβής και οι τεχνικοί σύμβουλοι της εταιρείας BOARTES με έκθεσή τους είχαν αξιολογήσει αρνητικά την επανάληψη της άσκησης. Παρά τη διαπίστωση ότι το C4I ήταν ακατάλληλο, ήδη από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων με υπαιτιότητα της SAIC, εν τούτοις δεν κηρύχτηκε η διαδικασία να κηρυχτεί η εταιρεία έκπτωτη.

Στη μαρτυρία του ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρει την έλλειψη εμπιστοσύνης στην εταιρεία BOARTES, διότι όπως τονίζει δεν είχε κανένα λόγο να μην έχει υπόνοιες ότι μεταξύ BOARTES και SAIC υπήρχε κάποιο παιχνίδι. Συνάγεται, σύμφωνα με την πρόταση, ότι ο υφυπουργός με τις πράξεις και παραλείψεις του ως υφυπουργός και υπουργός δεν διαχειρίστηκε σωστά τη δημόσια περιουσία και η ζημιά του Δημοσίου ανέρχεται σε 254.999.999 ευρώ.

«Χρήματα σε δύο υφισταμένους του»

Για τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο (Αμυνας 1996-2001): «Ευρέθησαν χρηματικά ποσά σε δυο υφιστάμενους του, όπως:
- Σε λογαριασμό του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Γενικής διεύθυνσης Εξοπλισμού,Αντώνη Κάντα σε ελβετική τράπεζα, που είχε ανοιχτεί στα τέλη του 2002, εμβάστηκαν 500.000 ευρώ από την εταιρεία Martha Holding Corporation δικαιούχος της οποίας ήταν οΠρόδρομος Μαυρίδης και στην οποία έρεαν χρήματα από τα "μαύρα ταμεία" της Siemens.
- Σε λογαριασμό του Παύλου Νικολαϊδη, πρώην αντιπροέδρου της ΕΒΟ επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου εμβάστηκαν τον Ιούλιο του 2000, 5.000.000 δραχμές από λογαριασμό του πρώην στελέχους της γερμανικής εταιρείας Ηλία Γεωργίου από την τράπεζα UBS».
Η πρόταση αναφέρεται και στην υπόθεση των PATRIOT και συνδέεται με την κατάθεση Σίκατσεκ στους ανακριτές Ζαγοριανό και Αθανασίου ότι παρέδωσε περίπου 10 εκ. ευρώ στους Ψαρρό και Γκεμπάουερ... Αλλά και το άλλο στέλεχος της Siemens, Niedl έκανε λόγο για «φακελάκι», που ήθελε ο στρατός για να κλείσει τη σύμβαση...

Το έμβασμα των 200.000 μάρκων

Για τον Τάσο Μαντέλη, πρώην υπουργό Μεταφορών: Σύμφωνα με την έκθεση, η εμπλοκή του αφορά τη γνωστή κατάθεση από την Ελβετία του ποσού των 200.000 γερμανικών μάρκων, μέσω λογαριασμού της κυρίας Αντωνίας Μάρκου, παρένθετου προσώπου του κ. Ηλία Γεωργίου. Κατηγορείται ότι δεν άσκησε εποπτεία για την υλοποίηση της σύμβασης 8002 με αντάλλαγμα το ποσό, που εμβάστηκε από τη γερμανική εταιρεία. Στην πρόταση επισημαίνεται ότι τα αδικήματα των Τσοχατζόπουλου Μαντέλη έχουν μάλλον παραγραφεί, αλλά προτείνεται η αυτοτελής παραπομπή τους στην τακτική Δικαιοσύνη.



tovima.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ξέχασαν αθλητή των Special Olympics στο ΟΑΚΑ !

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι η αντιπροσωπεία ενός αθλητή των Special Olympics από τη Ρουάντα ξέχασε τον άτυχο νέο έξω από το ΟΑΚΑ, μερικές ημέρες μετά το τέλος των Αγώνων!

Η αντιπροσωπεία επέστρεψε κανονικά στη Ρουάντα αλλά χωρίς τον αθλητή οποίος βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης να περιπλανιέται αφυδατωμένος και φανερά εξαντλημένος γύρω από το ΟΑΚΑ.

Ο αθλητής των Special Olympics μεταφέρθηκε στην Πολυκλινική και αμέσως μόλις εξακριβώθηκε η ταυτότητά του, ξεκίνησαν οι διαδικασίες επιστροφής του αθλητή στη χώρα του.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που συνέβαλαν στο να ξεχάσει η αντιπροσωπεία το νέο.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Υπ. Υποδομών: Προχωρά κανονικά η απελευθέρωση του κλάδου των ταξί

Τη θέση της ότι προχωρά κανονικά η απελευθέρωση του κλάδου των ταξί με βάση τους κανόνες που θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα, όπως ο νόμος προβλέπει, εξέφρασε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών κατά τις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών (ΣΑΤΑ) και των οδηγών (ΟΣΜΕ) ταξί.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στη διάρκεια των συναντήσεων ζητήθηκαν οι προτάσεις των δύο σωματείων για το περιεχόμενο των κανόνων με βάση τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η έκδοση νέων αδειών ταξί.
Πάντως, οι ιδιοκτήτες, δια του προέδρου του ΣΑΤΑ κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου, υποστηρίζουν ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρξει μια τρίμηνη διαπραγμάτευση και ότι οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση.
Σημείωσε μάλιστα ότι η Ομοσπονδία επιζητεί ειλικρινή συζήτηση και καθαρές λύσεις και ότι θα προσέλθει στο διάλογο με τις δικές της προτάσεις, οι οποίες θα είναι στη βάση του προεδρικού διατάγματος που προώθησε ο προηγούμενος υπουργός κ. Δημήτρης Ρέππας, βελτιωμένες προς το καλύτερο, σε ό,τι αφορά τον κλάδο των ταξί.
Σε ανακοίνωσή του μετά της δηλώσεις του κ. Λυμπερόπουλου το Υπουργείο Υποδομών τονίζει ότι είναι παντελώς ανακριβές οτιδήποτε περιλαμβάνεται στις δηλώσεις των εκπροσώπων των ιδιοκτητών ταξί (ΣΑΤΑ) και δεν αντιστοιχεί στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου.

naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 7 Ιουλίου

1456: Η γαλλίδα ηρωίδα Ζαν ντ' Αρκ αθωώνεται από την Καθολική Εκκλησία, 25 χρόνια μετά το ρίξιμό της στην πυρά ως αιρετική και μάγισσα.

1745: Πρωτοτραγουδιέται το «God Save the King», προς τιμήν του βασιλιά Γεώργιου Β'. Πρόκειται για ένα λαϊκό τραγούδι, άγνωστου συνθέτη, το οποίο αργότερα θα καθιερωθεί ως ο Εθνικός Ύμνος της Μεγάλης Βρετανίας.

1860: Γεννήθηκε ο Γκούσταβ Μάλερ, αυστριακός συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας. («Συμφωνία αρ.1», «Τιτάν»)

1890: Πέθανε ο Ανρί Νεστλέ, ελβετός επιχειρηματίας από τους πρωτοπόρους της παιδικής διατροφής. 

1893: Γεννήθηκε ο Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, ρώσος ποιητής.

1896: Καταγράφεται ο πρώτος αγώνας επίδειξης βόλεϊ στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης. Εμπνευστής του, ο Γουίλιαμ Μόργκαν, συμφοιτητής του Τζον Νάισμιθ που επινόησε το μπάσκετ.

1907: Πέθανε ο Τέλλος Άγρας, αξιωματικός του ελληνικού στρατού, που είναι γνωστός από το Μακεδονικό αγώνα ως Καπετάν Άγρας. Δολοφονήθηκε από τους κομιτατζήδες.

1908:Πέθανε ο Δημήτριος Βικέλας, ποιητής και πεζογράφος, πρώτος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. («Λουκής Λάρας»)

1923: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Ισμέτ Ινονού, με κοινή δήλωσή τους, ανακοινώνουν ότι επήλθε συμφωνία εφ' όλων των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

1936: Γεννήθηκε ο Νίκος Ξυλούρης, τραγουδιστής και λυράρης. 

1937: Ο ιαπωνικός στρατός εισβάλει στην Κίνα.

2005: Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, με τρεις εκρήξεις σε σταθμούς του μετρό και μία σε λεωφορείο. 54 νεκροί και 700 τραυματίες, ο απολογισμός.

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σπατάλη εκατομμυρίων στην εποχή του μνημονίου


Τέλος στις επιχορηγήσεις προς ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΣΕΒ βάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με έγγραφο του Ευάγγελου Βενιζέλου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΛΑΟΣ Άγγελου Κολοκοτρώνη για τις υψηλές επιχορηγήσεις σε κοινωνικούς φορείς, τόνισε ότι εξετάζεται η περικοπή των κάθε είδους επιχορηγήσεων σε Νομικά Πρόσωπα, με στόχο την ορθολογική κατανομή των διαθέσιμων πόρων του Κρατικού Προϋπολογισμού.
"Θεωρεί λογικό η κυβέρνηση και το υπουργείο σας σε καιρούς χαλεπούς για την εθνική μας οικονομία να συνεχίζει να επιχορηγεί τα ανωτέρω ιδρύματα με τόσο μεγάλα ποσά εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, χωρίς περικοπές λόγω της σημερινής συγκυρίας, καθώς και ευρωπαϊκά κονδύλια που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σε κοινωνικές ομάδες που έχουν μεγάλη ανάγκη σήμερα;", ήταν το ερώτημα που απηύθυνε στον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής του ΛΑΟΣ.
Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι βάσει προγραμματικής συμφωνίας του 2004, η ΑΔΕΔΥ χρηματοδοτείται από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για τους αναφερόμενους στην προγραμματική συμφωνία σκοπούς.
Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης επιχορηγείται από πιστώσεις που εγγράφονται κατ΄ έτος στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την κάλυψη του συνόλου των υποχρεώσεων του, χωρίς να εξειδικεύεται το μέρος που αφορά τη χρηματοδότηση της ΑΔΕΔΥ για την υλοποίηση της εν λόγω συμφωνίας.
Οι επιχορηγήσεις σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΣΕΒ
Στην ερώτηση που είχε απευθύνει στην κυβέρνηση ο κ. Κολοκοτρώνης επικαλούνταν δημοσίευμα για τις σημαντικές επιδοτήσεις που καταβάλλονται ετησίως από το δημόσιο στην ΑΔΕΔΥ, αλλά και στους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς, όπως η ΓΣΕΕ και ο ΣΕΒ.
Ο βουλευτής έχει ειδικότερα, επισημάνει ότι το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης αλλά και η ΑΔΕΔΥ εξακολουθούν να λαμβάνουν το 0,5 τοις χιλίοις επί των συνολικών δαπανών του κράτους για τη μισθοδοσία υπαλλήλων με σκοπό την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Επιπλέον ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών ή ακόμη και μη κυβερνητικές οργανώσεις, δικαιούνται το 2% των κονδυλίων του ευρωπαϊκού προγράμματος "Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013", τα οποία ξεπερνούν τα 650 εκατομμύρια ευρώ.
Σε αυτή την κατηγορία χρηματοδότησης περιλήφθηκε και το Ινστιτούτο τηςΓΣΕΕ που χρηματοδοτήθηκε με 1,5 εκατομμύριο ευρώ από το ίδιο πρόγραμμα.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κλείνουν τη Θύρα 7, τη Θύρα 13, τη Θύρα 21, τη Θύρα 4 και όλους τους συνδέσμους – Απειλή να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα

- Ο Υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού πρότεινε την αναστολή της λειτουργίας όλων των συνδέσμων οπαδών για έναν χρόνο
- Σκληρότερες ποινές για τους στημένους αγώνες
- Εντός του καλοκαιριού έτοιμο το νέο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό

Με κυρίαρχο θέμα συζήτησης τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο ΚΤΕ αθλητισμού.
 
Την πρόθεση της Πολιτείας να χυθεί άπλετο φως στο θέμα των “στημένων” εξέφρασε ο Παύλος Γερουλάνος τονίζοντας πως είναι μεγάλη ευκαιρία για να γίνει η κάθαρση στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού υποστήριξε πως το νέο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στα τέλη του καλοκαιριού θα προβλέπει την αναστολή της λειτουργία των συνδέσμων οπαδών για έναν χρόνο και μέχρι να προσαρμοστούν στο νέο πλαίσιο λειτουργίας τους.
 
Υποστήριξε, επίσης θα μετατραπεί από πλημμέλημα σε κακούργημα το αδίκημα των στημένων αγώνων ενώ υπογράμμισε πως θα θεσπιστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε όλα τα γήπεδα.
 
Παράλληλα, ο Γερουλάνος πέταξε το μπαλάκι σε ΕΠΟ, Ουέφα και δικαιοσύνη τονίζοντας: “Εάν δούμε επιχειρήσεις κουκουλώματος είτε από την ΕΠΟ είτε από την ΟΥΕΦΑ τότε έχουμε τα εργαλεία και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε είτε για να βγούμε εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου είτε για να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Τώρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη, την οποία και εμπιστευόμαστε”.
 
Σε παρέμβαση της η Πέμη Ζούνη αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν καταζητούμενοι από τον χώρο του ποδοσφαίρου να πίνουν καφέ στο Κολωνάκι, ενώ ο Νίκος Τσώνης υπογράμμισε: “Θέλω να χαρώ από τις τελευταίες αποκαλύψεις, αλλά με προβληματίζει που στα στημένα ματς που μας αποκάλυψε η ΟΥΕΦΑ δεν βλέπω Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ”.

newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Τσαντίρια" το κίνημα των Αγανακτισμένων !!!

«Κάλεσμα» στο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη να συμβάλλει ώστε η πλατεία Συντάγματος να …καθαρίσει από τις σκηνές και από τα πανό των αγανακτισμένων, απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία παρουσίασε και το νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου τον κ. Νικόλα Κανελλόπουλο, πρώην πρόεδρο του ΕΟΤ.

«Άλλο η ειρηνική διαδήλωση και άλλο τα τσαντίρια στο Σύνταγμα. Πεθαίνει ο τουρισμός μιας πόλης και το εμπόριό της. Να μπουν μπροστά σε αυτή την υπόθεση και ο κ. Καμίνης και ο κ. Κακλαμάνης (πρώην δήμαρχος Αθηναίων). Δεν είναι η Ελλάδα χώρα του τρίτου κόσμου και αυτοί που έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία δεν εκείνοι που πάνε κάθε Κυριακή για να διαδηλώσουν», είπε ο κ. Παπαιωάννου.

Ερωτηθείς, ωστόσο, για τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες κατά τη διάρκεια των τελευταίων διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, τα ΜΑΤ χρησιμοποιούσαν ληγμένα χημικά, ο κ. Παπαϊωάννου προτίμησε να κρατήσει αποστάσεις: «Δεν μπορώ να εκφέρω κρίση. Η Δικαιοσύνη ερευνά το θέμα και είναι η μόνη αρμόδια να καταλογίσει ευθύνες».

Ο υπουργός  Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στις επιθέσεις κατά των βουλευτών που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα, καλώντας τον κ. Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει συγκεκριμένα πρόσωπα και ενέργειες. «Η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται είναι ο χειρότερος εχθρός της Δημοκρατίας.  Δεν αντιμετωπίζεται με ιδιώνυμα και νομοθετικές παρεμβάσεις. Πρέπει να αντιμετωπιστεί ιδεολογικά. Έχουν καταγραφεί περισσότερο από 100 περιστατικά επιθέσεων κατά βουλευτών. Χρειάζεται να  κατανοήσουν κάποιοι ότι τέτοια φαινόμενα όπου έχουν σημειωθεί έχουν οδηγήσει σε απεχθείς καταστάσεις» τόνισε.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του υπουργείου, ο κ. Παπαιωάνου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης, δηλαδή την ηλεκτρονική Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι τα κονδύλια που θα διατεθούν θα προέρχονται από το ΕΣΠΑ. Επισήμανε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα ψηφίζεται από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την Πολιτική Δικονομία, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων ο κ. Παπαιωάννου ανέφερε ότι οι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει καθώς είναι η μόνη χώρα που δεν έχει κάνει ακόμη αυτή τη μεταρρύθμιση.

Δεκτή η παρέμβαση στη Χάγη
Ο κ. Παπαϊωάννου ανακοίνωσε ότι η παρέμβαση που είχε κάνει η ελληνική κυβέρνηση στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χάγη για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έγινε δεκτή από το ευρωπαϊκό δικαστήριο. Θα ακολουθήσει η κατάθεση προτάσεων και η απόφαση αναμένεται περίπου μετά τα Χριστούγεννα.

Όσον αφορά για το αποκαλούμενο «μνημόνιο στη Δικαιοσύνη» ο υπουργός ανέφερε ότι δεν υπάρχουν μέτρα που μας επιβάλλει η τρόικα στη Δικαιοσύνη διότι -όπως είπε -«στο χώρο της δικαιοσύνης η κυβέρνηση είναι μπροστά από το μνημόνιο». Ανέφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι οι τροικανοί ζήτησαν επίσπευση των φορολογικών δικών, ζήτημα που όπως όμως είπε «εμείς θα πρέπει να δούμε και από μόνοι μας».

Ο κ. Παπαιωάννου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο της Δικαιοσύνης στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και επισήμανε πως  στις προθέσεις του είναι να ανοίξει το διάλογο με τους δικαστικούς λειτουργούς και την ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν. Τόνισε μάλιστα ότι προτίθεται ο ίδιος να επισκεφθεί τις ηγεσίες των ανωτάτων δικαστηρίων.

Τέλος, κάλεσε τους αθλητικούς εισαγγελείς να κάνουν γρήγορα και αποτελεσματικά τη δουλειά τους προκειμένου να υπάρχει πλήρης κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου και των «στημένων» αγώνων.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έθαψαν «ψηφιακή κιβωτό» για να τη σώσουν από το τέλος του κόσμου ;

Διαβάζοντας πριν από μήνες την είδηση, ότι κάποιοι έθαψαν το "ψηφιακό γονιδίωμα" του ανθρώπου για να το σώσουν σε περίπτωση που έρθει το τέλος του κόσμου, το μυαλό μας πήγε σε λάτρεις της συνωμοσιολογίας και της καταστροφολογίας! Κι όμως...
Στην ενέργεια αυτή προχώρησε ομάδα ευρωπαίων επιστημόνων! Σύμφωνα με τους ίδιους το κίνητρό τους δεν ήταν "ο φόβος για το τέλος του κόσμου", αλλά κάτι πολύ πιο τεχνοκρατικό: η ανησυχία τους ότι οι επόμενες γενιές δεν θα μπορούν να "διαβάσουν" τα δεδομένα και τις πληροφορίες που θα βρίσκονται σε "ξεπερασμένες" τεχνολογικές μορφές!
Η επίσημη εκδοχή για την αποθήκευση του "ψηφιακού γονιδιώματος"
Για να είναι λοιπόν σίγουροι ότι οι μελλοντικοί κάτοικοι του πλανήτη Γη, θα καταφέρουν να "ξεκλειδώσουν" ό,τι υπάρχει στα σημερινά ψηφιακά συστήματα αποθήκευσης, δημιούργησαν μια ψηφιακή "χρονοκάψουλα". Ενα κιβώτιο δηλαδή, μέσα στο οποίο τοποθέτησαν οδηγίες χρήσεως για το πώς θα "διαβάσει" κάποιος δεδομένα που βρίσκονται μέσα σε ένα σύγχρονο μέσο αποθήκευσης δεδομένων, ένα CD, ένα DVD ή σε άλλη συσκευή.
Η λογική τους ήταν ότι, από τη στιγμή που σχεδόν όλες οι πληροφορίες και γνώσεις του ανθρώπου βρίσκονται πια σε ψηφιακή μορφή, είναι βέβαιο πως οι μελλοντικές γενιές δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτές, χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία αποκωδικοποίησης!
Και η συνωμοσιολογική πλευρά του θέματος!
Η "θεωρία συνωμοσίας" που θέλει τους επιστήμονες να προχώρησαν στην παραπάνω ενέργεια φοβούμενοι το "τέλος του κόσμου", ξεκινάει από την επιλογή του τόπου και του τρόπου που το έκαναν.
Η "ψηφιακή κιβωτός", κατασκευασμένη ώστε το περιεχόμενό της να είναι απόλυτα ασφαλές από κάθε κίνδυνο, "θαφτηκε" στην καρδιά των ελβετικών Άλπεων, σε ειδικό χώρο μέσα σε ένα δαιδαλώδες τούνελ!
Με τη συνοδεία ειδικών φρουρών, οι επιστήμονες μετέφεραν την "χρονοκάψουλα" μέσα σε ένα λαβύρινθο από υπόγεια τούνελ, σε μια κρύπτη. Το σφραγισμένο κιβώτιο φέρει κώδικα ασφαλείας, και είναι κλειδωμένο πίσω από μια πόρτα 3,5 τόνων!
Γιατί ήταν απαραίτητη η δημιουργία ψηφιακής "κιβωτού"!
Η πρωτοβουλία αυτή , κόστισε 15 εκατ. ευρώ, και εντάσσεται σε ένα τετραετές σχέδιο με την ονομασία "Planets", που έχει ως στόχο τη διατήρηση της ψηφιακής μνήμης της ανθρωπότητας!

Οι μελέτες δείχνουν ότι τα σημερινά μέσα αποθήκευσης, διαρκούν μόνο γύρω στα 20 χρόνια. Όπως εξήγησε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο καθηγητής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, Αντρέα Ράουμπερ, που συμμετείχε στην προσπάθεια, "σε αντίθεση με τα ιερογλυφικά που είναι σκαλισμένα σε κάποια πέτρα ή έχουν γραφτεί με μελάνι σε μια περγαμηνή, τα ψηφιακά δεδομένα έχουν ζωή ετών όχι χιλιετιών.
Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι σήμερα υπάρχουν γύρω στα 100 GΒ δεδομένων, δηλαδή περίπου 24 τόνοι βιβλίων, για κάθε κάτοικο του πλανήτη μας. Η συνεχής τεχνολογική εξέλιξη είναι πιθανό να οδηγήσει στην απώλεια αυτών των ψηφιακών πληροφοριών, λόγω αδυναμίας πρόσβασης σε αυτές, άρα στην απώλεια περίπου 3 δισ. ευρώ κάθε χρόνο!
Αν και κανείς δεν γνωρίζει το ακριβές σημείο "ταφής" της ψηφιακής "κιβωτού", έχουν αρχίσει ήδη οι προσπάθειες εντοπισμού του από ερευνητές που θεωρούν ότι "κάτι άλλο" κρύβεται πίσω από το πρόγραμμα αυτo.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στο «τραπέζι» και η επιλεκτική χρεοκοπία

Σεναρίων συνέχεια για τη διαχείριση του ελληνικού  χρέους με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ιδιωτών ομολογιούχων να μεταφέρεται  σήμερα στη Ρώμη και τα κυρίαρχα σενάρια της ημέρας να παραμένουν αυτά είτε της ανταλλαγής ομολόγων (γερμανική πρόταση), είτε η νέα, βελτιωμένη γαλλική πρόταση που και οι δύο έχουν ήδη “διαβαθμιστεί” ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ως “επιλεκτική χρεοκοπία”.

Εντύπωση προκαλεί πλέον και η νέα δήλωση του επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι και σήμερα θα συζητηθούν όλες οι διαφορετικές πιθανότητες και όχι μόνο μία λύση, συμπληρώνοντας όμως ότι δεν πιστεύει πως ακόμα και το χειρότερο δυνατό σενάριο, δηλαδή η υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας για μια προσωρινή περίοδο είναι και το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρωοικονομία γενικότερα!

Αυτή η δήλωση πρακτικά ανοίγει τις συζητήσεις για την  μέθοδο που θα επιλεχθεί σε ΟΛΕΣ τις μέχρι στιγμής γνωστές προτάσεις, παραλλήλως όμως περιπλέκει και τις διαπραγματεύσεις για τελική λύση. Και πάντως ενδέχεται να καθυστερήσει περαιτέρω τη λήψη απόφασης ...


Η Γερμανία και η Ολλανδία προκρίνουν μία περισσότερο δραστική συμμετοχή των ιδιωτών στο υπό διαμόρφωση νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, αποδεχόμενες ότι αυτό θα οδηγήσει πιθανότατα στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της από τους διεθνείς οίκους στην κατηγορία της επιλεκτικής χρεοκοπίας, ενδεχομένως για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία και Τύπος. 

Η εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρει ότι η επαναφορά χθες από τη Γερμανία της πρότασης που είχε υποβάλει πριν από ένα μήνα -για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που έχουν οι τράπεζες και άλλοι ιδιώτες επενδυτές με νέα ομόλογα μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας - σημαίνει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θεωρεί ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας για ένα μικρό χρονικό διάστημα είναι ένα αποδεκτό τίμημα, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των ιδιωτών. 

protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Να που πήγαν τα λεφτά – Δεν εισπράττουν οι εφορίες – Δεν έχουν κάνει ελέγχους ως και για 3 χρόνια!




Όργιο διαφθοράς και ατιμωρησίας στις ΔΟΥ
- Ανείσπρακτοι φόροι από το 2009
- Δεν έχουν επιβληθεί πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ
- Δεν έχουν εισπραχθεί ούτε τέλη κυκλοφορίας από το ... 1995!








Οι απλοί πολίτες και κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν το 1/3ο του εισοδήματός τους σε φόρους, όμως κάποιοι, χάρη στους εφοριακούς δεν έχουν πληρώσει ούτε τέλη κυκλοφορίας από το 1995.

Σχεδόν οι μισές εφορίες σύμφωνα με τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης δεν εισπράττουν τους φόρους που θα έπρεπε.

Δεν επιβάλλον καν πρόστιμα για να τα εισπράξουν και κάποιες εφορίες έχουν να κάνουν ελέγχους από το 2009. Ούτε έναν έλεγχο δηλαδή από όταν υπογράφηκε το Μνημόνιο και οι μισθωτοί έχουν γονατίσει.

Έτσι το “μαύρο χρήμα” πάει και έρχεται και κάποιοι μεγαλώνουν τη μαύρη τρύπα την οποία καλούνται ως συνήθως να κλείσουν τα συνήθη ... θύματα.

Ρεκόρ “δεν εισπράττω” έχουν σπάσει οι εφοριακοί της Β' ΔΟΥ Λάρισας που έχουν σε ποσοστό 91,5% αβεβαίωτους φόρους!

Κάπως έτσι στο τέλος θα πούμε και... ευχαριστώ αν έρθουν ξένοι τοποτηρητές και ιδιώτες εφοριακοί, τουλάχιστον για να εισπράξουν όσα πρέπει όλοι να πληρώσουν.

Αρκεί μόνο να δει κανείς το ποσό που δεν έχει εισπραχθεί από τέλη. Ξεπερνάει τα 26 εκατομμύρια. Ένα σύστημα που θα έπρεπε να είναι αυτοματοποιημένο και την 1η κάθε χρόνου να βεβαιώνεται πρόστιμο αποδείχθηκε ότι όχι απλά δεν δουλεύει αλλά υπάρχουν 115.000 άτομα που δεν έχουν πληρώσει!

Εννιά εφορίες δεν έχουν εισπράξει από 50% ως και 94% των φόρων που θα έπρεπε να βάλουν στα ταμεία του κράτους.

Το απίστευτο είναι ότι εκκρεμούν σε αρκετές ΔΟΥ εκκαθαρίσεις 18.119 δηλώσεων παλαιότερων ετών, όπως για παράδειγμα 1.100 δηλώσεις στην Δ' ΔΟΥ Πειραιά, 4.442 δηλώσεις στη ΔΟΥ Κορυδαλλού, 1.900 δηλώσεις στην Α' ΔΟΥ Ηρακλείου Κρήτης, 1.050 στην Α' ΔΟΥ Λάρισας και 500 στη ΔΟΥ Ψυχικού.

Σε πολλές Εφορίες εκκρεμεί ακόμα και η επεξεργασία 7.165 δηλώσεων ΕΤΑΚ, με πρώτη τη ΔΟΥ Α' Ηρακλείου Κρήτης με 1.709 υποθέσεις και ακολουθούν η Ζ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης με 815 και η ΔΟΥ Αχαρνών με 470 ανεξέλεγκτες δηλώσεις.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...