Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Τα σχέδια της κεντροαριστερής πολυκατοικίας

Την απαρχή ριζικών αλλαγών στην πολιτική γεωγραφία της χώρας παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα.

Κι αυτό γιατί το εκλογικό αποτέλεσμα και οι συσχετισμοί δυνάμεων -έτσι όπως διαμορφώθηκαν- επανακαθορίζουν τα δύο κυρίαρχα κέντρα, τοποθετώντας το ένα στην κεντροδεξιά με ηγέτιδα δύναμη την ΝΔ και το άλλο στην κεντροαριστερά με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ορισμένες αυτόνομες δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα και όσον αφορά τον χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς, ο κ. Αλέξης Τσίπρας αυτομάτως λαμβάνει τον ρόλο του κεντρικού πρωταγωνιστή και του βασικού αντιπάλου του κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φαίνεται να είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της κεντροδεξιάς.
Επιπροσθέτως, ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα επιχειρεί με προσεκτικές κινήσεις -προκειμένου να μην προκαλέσει εσωτερικές αντιδράσεις– να δημιουργήσει μια ομάδα κρούσης της οποίας τα χαρακτηριστικά θα συγκλίνουν περισσότερο προς το κέντρο παρά προς την αριστερά.
Η επιλογή των προσώπων γίνεται τόσο από τη δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τον χώρο των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων αλλά και από το ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες , επιδίωξη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να απομονωθούν οι ακραίες φωνές και να προωθηθούν στελέχη με σαφείς φιλοευρωπαϊκές θέσεις.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και το ότι το τελευταίο διάστημα στελέχη όπως οι κ.κ. Δημήτρης Στρατούλης και Παναγιώτης Λαφαζάνης έχουν παροπλιστεί, ενώ άλλοι, όπως οι κ.κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιάννης Δραγασάκης, Γιάννης Μηλιός και Γιώργος Σταθάκης αναλαμβάνουν να υποστηρίξουν δημόσια το ευρωπαϊκό προφίλ του κόμματος.
Πέραν τούτων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει νέες συνεργασίες με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός  άλλωστε ότι οι δύο πρώτες θέσεις σε σταυρούς στη Β' Αθήνας καταλήφθηκαν από τους «πασοκογενείς» Σοφία Σακοράφα και Παναγιώτη Κουρουμπλή επιβεβαιώνει όσους υποστήριξαν το άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα δε με πληροφορίες, συνεργάτες του κ. Τσίπρα έχουν ήδη ξεκινήσει συνομιλίες με την κυρία Λούκα Κατσέλη προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα συνεργασίας .
Πέραν όμως των όσων γίνονται εντός συνόρων ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον τα όσα διαδραματίζονται έξω από αυτά.
Κυρίως, όσα γίνονται στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ το οποίο αναζητά την κεντροαριστερή του ταυτότητα.
Αυτή την στιγμή και πιθανότατα και έως τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, οι συσχετισμοί δυνάμεων δεν αναμένεται να αλλάξουν.
Όμως, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι θα μιλήσει την ώρα που πρέπει. Πρέπει άλλωστε να σημειωθεί ότι στην Ιπποκράτους ήδη αρχίζουν οι πρώτες φωνές που μιλούν για την αναγκαιότητα μιας πλήρους αναμόρφωσης του κόμματος δίχως να εξαιρείται η κορυφή.


newsbomb.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΠΑΣΟΚ: Ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών

«Εμείς πιστεύουμε στον διάλογο και προτείνουμε τηλεοπτικές συζητήσεις μεταξύ των αρχηγών όλων των κομμάτων για όλα τα κρίσιμα θέματα» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία άσκησε σκληρή κριτική στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μιχελάκη, αναφέροντας: «Είναι ο ίδιος άνθρωπος που προεκλογικά με διάφορα προσχήματα τίναξε στον αέρα το ντιμπέιτ μεταξύ των αρχηγών. Και τότε και τώρα ήθελαν να αποφύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι το διάλογο μεταξύ του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά».


zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μνημόνιο, αλλιώς θα ζήσετε την απόλυτη φρίκη!

“Καμία χώρα στη Ευρώπη δεν θα συμφωνήσει στην χρηματοδότηση των 130 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα εάν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις σας και αυτά που έχουν συμφωνηθεί”…
Με αυτόν τον σαφή τρόπο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προσγειώνει τις προσδοκίες και βάζει τα πράγματα στη θέση τους σε σχέση με το Μνημόνιο ακολουθώντας, όπως προβλέψαμε και νωρίτερα, γραμμή Σόιμπλε (διαβάστε εδώ σχετικά) ως προς τις ελπίδες μεγάλων αλλαγών στα ήδη συμφωνηθέντα.
Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός επανέλαβε αυτό που είχε πει το πρωί στον Κάρολο Παπούλια: ότι μιλάμε πολύ για την Ελλάδα και ελάχιστα για τους Έλληνες. Έδειξε έτσι αλληλέγγυος προς τον ελληνικό λαό.
Ωστόσο, μας προετοίμασε για τη συνέχεια: “Δεν μπορώ να σας πω ότι όλα θα αλλάξουν από αύριο. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να σας το πω αυτό. Αν το έκανα θα έλεγα ψέματα. Η πρώτη σκληρή αλήθεια είναι πως οι μεταρρυθμίσεις είναι αναπόφευκτες. Δρόμος οδυνηρός. Οι καρποί των μεταρρυθμίσεων θα γίνουν αντιληπτές μετά από χρόνια. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η ελληνική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική. Σκληρές αλήθειες που ισχύουν είτε η Ελλάδα είναι στην ευρωζώνη είτε όχι”.
“Αντιλαμβάνομαι την οργή του λαού που φέρει μεγάλο βάρος, η παρουσία μου εδώ σύμβολο ότι θέλουμε να υποστηρίξουμε τον ελληνικό λαό”, πρόσθεσε.
“Τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί, διερωτώνται πολλοί. Αν εγκαταλείψετε τώρα την προσπάθεια, δεν θα δοθεί η επόμενη δόση, δεν θα καταβληθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, θα κλείσουν σχολεία” τόνισε με έμφαση, προσθέτοντας ότι εκείνοι που λένε ότι δεν αποδέχονται το Μνημόνιο αλλά ταυτόχρονα θέλουν το ευρώ, τρέφουν  φρούδες ελπίδες.
Όσοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες, τότε μία είναι συνέπεια, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η έξοδος από την ευρωζώνη θα είναι η αρχή της φρίκης, θα πληγούν περισσότερο αυτοί που ήδη πλήττονται.
“Δεν είμαστε η Τρόικα”
Ο ίδιος στην ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής που βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθησε να διαχωρίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση από την Τρόικα.
“Δεν είναι δυνατό οι Έλληνες να αντιλαμβάνονται την Τρόικα για Ευρωπαϊκή Ένωση”, είπε, ενώ παράλληλα ευχήθηκε να συνεχίσει ο ελληνικός λαός στο ευρωπαϊκό μονοπάτι.
Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη κυβέρνησης στην χώρα και διαβεβαίωσε ότι η Ε.Ε. θέλει να κρατήσει την Ελλάδα ως μέλος της Ευρωζώνης, για το καλό της Ελλάδας αλλά και για την Ευρώπη.
Επιπλέον,  ο Γερμανός πολιτικός επιτέθηκε σε εκείνους που δεν πληρώνουν φόρους ή βγάζουν τα χρήματά τους έξω.

“Ένας πραγματικός πατριώτης δεν θα το έκανε. Κάνω έκκληση στους πλούσιους να δώσουν κάτι στη χώρα από εκείνα που τους έδωσε η χώρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Σουλτς τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι βουλευτές στρέφουν ήδη τις προσπάθειές τους προς μια αναπτυξιακή πολιτική για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.
“Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε”, ήταν μια χαρακτηριστική ατάκα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ντιμπέιτ μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα προτείνει η ΝΔ

Τη διεξαγωγή μίας τηλεμαχίας, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα πρότεινε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος -θέμα που ανέκυψε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια- ο κ. Μιχελάκης επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα καθώς -όπως είπε- ο λαός έδωσε συγκεκριμένη εντολή για αλλαγή του μνημονίου.

Η πρόταση του κ. Μιχελάκη για ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών επιβεβαιώνει ότι αυτή τη στιγμή ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός αντίπαλος του προέδρου της ΝΔ στη μάχη για την εκλογική πρωτιά.

* Οι πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είναι  θετικές.

Τις τελευταίες ημέρες, άλλωστε, ο κ. Σαμαράς έχει ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κλίματος που έχει δημιουργηθεί είναι το περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, την περασμένη Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «ανίκανους και ανεύθυνους» που δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση και την οδηγούν στην καταστροφή. «Αρχίζουν από την νεκρανάσταση του σφυροδρέπανου και φθάνουν έως την αναρχία» είπε, κάνοντας παράλληλα λόγο για «συνιστώσες της γκρίνιας» και «συνιστώσες της διαμαρτυρίας».

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υποστήριξε πως «η επιμονή Σαμαρά και Βενιζέλου στο μνημόνιο οδήγησαν τη χώρα στις κάλπες».

Ανέφερε ότι σε αυτές τις εκλογές ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στο κοινό πρόγραμμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που είναι ένα μεταφρασμένο στα ελληνικά μνημόνιο.

Κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι «μόνο τους μέλημα είναι να μη χάσουν την εξουσία, αδιαφορώντας για το αν θα γονατίσει ο λαός» και τόνισε ότι διαστρεβλώνουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.


in.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σοκ και Δέος από την εφορία και για τους στρατιωτικούς !

Νέο σοκ για τους στρατιωτικούς -όπως και για τους υπόλοιπους πολίτες βεβαίως- αυτή τη φορά από την εφορία!

Στο Facebook του ΣΥΣΜΕΔ στέλεχος των ΕΔ περιγράφει την εμπειρία του με μία φράση: “έπαθα σοκ”!

Το γιατί το εξηγεί λεπτομερώς και έχει πολύ ενδιαφέρον όσο…οδυνηρό κι αν είναι.Διαβάστε το ,γιατί όλοι θα το περάσουμε:

“Επαθα ένα 2ο σοκ όταν ειδα την κλιμακα που παρακρατειται ο φορος. (ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΟΣΟ 5.000€ όπως οριζει το αρθρο 38 του Ν.4024/2011) 
Παρακαλω καποιος να μελετησει τις 3 ερμηνευτικες εγκυκλιους http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/11705   (ΠΟΛ 1188/2010) http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/12434   (ΠΟΛ 1148/2011),
http://www.dfn.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=380&Itemid=402   (ΠΟΛ 1246/2011)
και νομικά να μας πει αν η καθιερωση αφορολογητου ποσου 5.000€ επρεπε να γινει από το 2011 (ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ TAXISNET http://www.minfin.gr/content-api/betacms/repository/minfin/binaryChannel/ForologikosOdhgos2012/content   
) ή πρεπει να γινει από το 2012, με αποτελεσμα για το ετος 2011 να πρεπει να παρακρατηθει φορος στα εισοδηματα με αφορολογητο ποσό 8.000€.. Οπως μελετω την παρ 3 του αρθρου 38 οριζει «Ειδικά, για την παρακράτηση φόρου εισοδήματος η κλίμακα της προηγούμενης παραγράφου του παρόντος έχει εφαρμογή για τα εισοδήματα που αποκτώνται από 1.1.2012 και μετά.»



ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ: 



1. Αρχικά καθιέρωθηκε αφορολογήτο ποσό 12.000€ από 1-1-2011.

Συγκεκριμενα: Με την εγκύκλιο Δ12Α/2282/ΠΟΛ.1188/21.12.2010 είχαν δοθεί οδηγίες σχετικά με την παρακράτηση φόρου εισοδήματος από μισθούς, ημερομίσθια, συντάξεις και λοιπές παροχές που καταβάλλονται στους δικαιούχους μέσα στο ημερολογιακό έτος 2011 και η οποία διενεργείται από 1ης Ιανουαρίου 2011 βάσει της φορολογικής κλίμακας του άρθρου 9 του ΚΦΕ που ίσχυε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ.1 του ν.3842/2010. 

2.

Στη συνεχεια καθιέρωθηκε το αφορολογήτο ποσο στα 8.000€ από 1-1-2011. Συγκεκριμενα: Με το άρθρο 27 παρ.2 του ν.3986/2011 (ΦΕΚ ΑΊ52) «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» ο οποίος δημοσιεύτηκε στις 1.7.2011, θεσπίστηκε νέα κλίμακα φορολογίας του άρθρου 9 του ΚΦΕ (ενιαία για όλους τους φορολογούμενους), η οποία σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ.8 του ν.3986/2011 έχει εφαρμογή για τα εισοδήματα και τις δαπάνες που πραγματοποιούνται από 1.1.2011 και μετά.

Για τις περιπτώσεις: 
α) των νέων ηλικίας έως και τριάντα ετών, 


β) των συνταξιούχων άνω των εξήντα πέντε ετών,
γ) των ατόμων με ειδικές ανάγκες όπως ορίζονται στην παρ.2 του άρθρου 8 του ΚΦΕ και
δ) των συνταξιούχων ανεξαρτήτως ηλικίας που τους βαρύνουν παιδιά με ειδικές ανάγκες,το αφορολόγητο ποσό του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας μισθωτών - συνταξιούχων 2011 όπως αυτή θεσπίστηκε με τις διατάξεις του ν.3986/2011 προκειμένου για τον υπολογισμό του φόρου, ορίζεται στις δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ.



3. Τελος καθιέρωση αφορολογήτου 5.000€. Συγκεκριμενα: Με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 38 του Ν.4024/2011 (ΦΕΚ Α΄226)» αντικαταστάθηκε το άρθρο 9 του ΚΦΕ. Με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 9 του ΚΦΕ όπως ισχύει ορίζεται, ότι το δηλωθέν εισόδημα πραγματικό ή αυτό που προκύπτει με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες και δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων του φορολογουμένου υποβάλλεται σε φόρο με βάση την ακόλουθη κλίμακα… Περαιτέρω, με τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 38 του Ν.4024/2011 ορίζεται, ότι οι νέες διατάξεις του άρθρου 9 του ΚΦΕ έχουν εφαρμογή για τα εισοδήματα που αποκτώνται και τις δαπάνες που πραγματοποιούνται κατά περίπτωση, από 1.1.2011 και μετά. Ειδικά, για την παρακράτηση φόρου εισοδήματος η κλίμακα της προηγούμενης παραγράφου του παρόντος έχει εφαρμογή για τα εισοδήματα που αποκτώνται από 1.1.2012 και μετά”.



onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αλέξης Τσίπρας, ο Έλληνας πολιτικός που κρατά στα χέρια του την τύχη του ευρώ

"Η Μεγάλη Βρετανία δεν πρόκειται να ανακάμψει ποτέ εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ", τιτλοφορεί άρθρο της ο βρετανικός Guardian, ο οποίος πλαισιώνει το δημοσίευμα με μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με μακριά μαλλιά.
Μάλιστα, στη λεζάντα της φωτογραφίας τον χαρακτηρίζει ως τον άνθρωπο που κρατά το μέλλον του ευρώ στα χέρια του.
Μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ απειλεί να βυθίσει την Μεγάλη Βρετανία σε μια δεύτερη ύφεση ίση με την αγριότητα της μεταπολεμικής ύφεσης του 2008-09 σύμφωνα με εμπειρογνώμονα.
Ο Robert Chote, πρόεδρος του Γραφείου Ευθύνης Προϋπολογισμού, προειδοποίησε ότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος μιας νέα ύφεσης η οποία θα κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στη Μεγάλη Βρετανία.
Σε μια ξεχωριστή αποκλειστική συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας, ο ολοένα και πιο ισχυρός 37χρονος Έλληνας πολιτικός, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είπε στον Guardian πως είναι αποφασισμένος "να σταματήσει το πείραμα" με τις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλονται από την Γερμανία. Μάλιστα περιέγραψε τις φορολογικές αυξήσεις και τις περικοπές ως "έγκλημα κατά του ελληνικού λαού".
Παράλληλα, δήλωσε ότι επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ αλλά να καταπολεμήσει τον καπιταλισμό.
"Από τη μια πλευρά είναι οι εργάτες και η πλειοψηφία του κόσμου και από την άλλη οι κεφαλαιοκράτες, οι τραπεζίτες κτλ. Είναι ένας πόλεμος ανάμεσα στους λαούς και στον καπιταλισμό...Είναι το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και ειδικότερα των τραπεζών που κερδίζουν περισσότερα", λέει χαρακτηριστικά.
Ο Chote με τη σειρά του είπε πως η επιδείνωση της κρίσης στην ευρωζώνη θα μπορούσε να τον οδηγήσει στο να "σκίσει" τις προβλέψεις του.
"Η ανησυχία είναι ότι καταλήγεις σε ένα αποτέλεσμα που δημιουργεί ίδιες διαρθρωτικές δυσκολίες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα που γίναμε μάρτυρες στην προηγούμενη ύφεση", σημείωσε.
Με την οικονομική παραγωγή της Βρετανίας να είναι 4% κάτω από το επίπεδο της κορυφής όταν η ύφεση ξεκίνησε στις αρχές του 2008, ο πρωθυπουργός και ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Sir Mervyn King, έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους σχετικά με την "ευπάθεια" της Μεγάλης Βρετανίας.
"Μια δεύτερη ύφεση φοβάμαι θα αφήσει μόνιμες ουλές", υποστηρίζει ο Chote.
Σύμφωνα με την ανάλυση του Γραφείου Ευθύνης Προϋπολογισμού, η Μεγάλη Βρετανία θα βυθιστεί σε ύφεση για δύο χρόνια. Ο αποπληθωρισμός και η ανεργία θα αγγίξουν σχεδόν στο 11% με το χρέος να φτάνει πάνω από το 90% του ΑΕΠ.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γαλλία: «Να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης στον ελληνικό λαό»

Το άτυπο Ευρωπαϊκό συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, «πρέπει να στείλει ισχυρό σήμα υποστήριξης στον ελληνικό λαό, εξετάζοντας ένα ευρύ φάσμα επιλογών, στις οποίες να συμπεριλαμβάνεται ο προστατευτισμός, αλλά και ο άμεσος δανεισμός της Ελλάδας από την ΕΚΤ», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό.
«Πρέπει όλα τα θέματα να περιληφθούν στις διαβουλεύσεις αυτές: τα χρηματοπιστωτικά, ο τραπεζικός τομέας, η ανάπτυξη, ο προστατευτισμός. Πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον ελληνικό λαό και σε όλους τους Ευρωπαίους», σημείωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λιμπερασιόν».
Ερωτηθείς εάν θα συμπεριληφθεί στη διαβούλευση της Τετάρτης το ενδεχόμενο δανεισμού από την ΕΚΤ προς τα μέλη της ευρωζώνης, ο κ. Ερό δήλωσε: «Κανένα θέμα δεν αποτελεί για εμάς ταμπού. Επομένως, κι αυτό θα γίνει αντικείμενο της διαβούλευσης μας. Η ιδέα, είναι να χαράξουμε το δρόμο της εξόδου από την κρίση, αλλά χωρίς να πνίξουμε τους λαούς μας».
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας προτείνει να διατεθούν κεφάλαια από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ υπέρ «αναπτυξιακού χαρακτήρα έργων» στην Ελλάδα.
«Η αβεβαιότητα, σήμερα, ωθεί την Ελλάδα στην εκδήλωση πανικού στον τομέα των τραπεζών, αλλά και προς μια πολιτική αστάθεια. Εμείς, πρέπει να ανταποκριθούμε σε όλα αυτά, δηλαδή να βρούμε τον τρόπο, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη», τόνισε.


naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Και στο Eurogroup ετέθη θέμα δημοψηφίσματος, αποκαλύπτει η γερμανική Süddeutsche

Το τηλεφώνημα της Άνγκελα Μέρκελ στον Κάρολο Παπούλια και η πρόταση περί δημοψηφίσματος βρίσκονται στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου σήμερα, Σάββατο.

Όπως προκύπτει από δημοσίευμα της Süddeutsche, στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας οι 16 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ζήτησαν από τον πρώην υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη να διερευνήσει στην Αθήνα το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος.
 
Σύμφωνα με ανταπόκριση της Deutsche Welle, η εφημερίδα Süddeutsche του Μονάχου αφιερώνει ολόκληρη τη δεύτερη σελίδα στην Ελλάδα με τον τίτλο «Σύγχυση από τα λόγια της Αθήνας». Η αρθρογράφος της εφημερίδας γράφει πως στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας οι συμμετέχοντες υπουργοί ζήτησαν από τον Έλληνα υπουργό Φιλ.Σαχινίδη να διερευνήσει στην Αθήνα το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος.

Παράλληλα, η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα Κριστιάνε Σλέτσερ, εκφράζει την άποψη ότι οι Έλληνες φαίνεται να επέστρεψαν στα μετριοπαθή κόμματα και ότι κάθε παρέμβαση από έξω τους σπρώχνει πρακτικά προς ριζοσπαστικά κόμματα.

«Όπως και πριν λίγες μέρες πριν τις εκλογές στις 6 Μαΐου η εκ του μακρόθεν παρέμβαση Σόιμπλε στους Έλληνες να ψηφίσουν πολιτικούς που τάσσονται υπέρ του μνημονίου ενίσχυσε ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι μπορεί να γίνει και τώρα. Ο Τσίπρας ίσως χαίρεται όταν Ευρωπαίοι πολιτικοί προτείνουν μαζί με τις εκλογές να γίνει και δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας ή όχι στο ευρώ» υποστηρίζει η Σλέτσερ.

Άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δεν προχώρησε σε συγκεκριμένη πρόταση, αλλά επιχείρησε να βολιδοσκοπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν συμφωνεί με μία τέτοια απόφαση.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πληροφορίες για το οποίο μετέδωσε το Mega, η κ. Μέρκελ ζήτησε από τον Κ.Παπούλια να μην διαρρεύσει το θέμα, επισημαίνοντάς του πως ομιλεί όχι ως καγκελάριος της Γερμανίας, αλλά για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης.

Μάλιστα, δεν ήταν τυχαίο το γεγονός, σύμφωνα πάντα με όσα μετέδωσε το Mega, ότι το τηλεφώνημα έγινε ενώ στο Προεδρικό Μέγαρο βρισκόταν ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.


in.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυτόνομη κάθοδος ΛΑ.Ο.Σ. στις εκλογές

Η αυτόνομη κάθοδος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αποφασίστηκε κατά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματεία του κόμματος με την πρώην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, "η πρόταση του κ. Σαμαρά, κρίθηκε προσχηματική, από τη στιγμή που παράλληλα με το διάλογο σε επίπεδο κορυφής, υπογείως βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση προσεταιρισμού στελεχών του ΛΑΟΣ, έναντι προσωπικών ανταλλαγμάτων" και έτσι δόθηκε οριστικό τέλος στα σενάρια περί συσπείρωσης δεξιού μετώπου ενόψει εκλογών.
Αν και δεν υπάρχει ονομαστική αναφορά, είναι προφανές ότι η ανακοίνωση στρέφεται κατά των πρώην υποψηφίων βουλευτών του ΛΑΟΣ, κ. Κωνσταντίνου Μακρυνόρη και Ιωάννη Κοτσίρη, που την Παρασκευή ανακοίνωσαν την απόφασή τους να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην βουλευτής Θανάσης Πλεύρης, ζήτησε να συναινέσει ο ΛΑ.Ο.Σ. στην πρόσκληση της ΝΔ για ενιαίο μέτωπο της Κεντροδεξιάς, και τόνισε ότι εάν δεν συμβεί αυτό τότε ο ίδιος θα πράξει κατά συνείδηση.
Ο ίδιος μάλιστα κατά την σημερινή συνεδρίαση, αποχώρησε λίγο πριν δοθεί τέλος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Θανάσης Πλεύρηςφέρεται να είναι έτοιμος να προσχωρήσει στη ΝΔ.
Την ίδια ώρα όμως, με δήλωση που διανέμει το γραφείο τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. ο πατέρας του πρώην βουλευτή, Κωνσταντίνος Πλεύρης, καταδικάζει όσους φύγουν από το κόμμα.
Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Πλεύρης τάσσεται με δήλωσή του στο πλευρό του Γ. Καρατζαφέρη, και καλεί τους πολιτικούς του φίλους να πράξουν το ίδιο, για την επικράτηση των ιδεών του πατριωτισμού, όπως υποστηρίζει.
"Απεριφράστως καταδικάζω ανεξαιρέτως όλους όσους έφυγαν από το ΛΑ.Ο.Σ." καταλήγει ο Κ. Πλεύρης.


news247.gr
 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου

Θυροκολλήθηκε το προεδρικό διάταγμα στο περιστύλιο της Βουλής σύμφωνα με το οποίο η Βουλή διαλύεται και προκηρύσσονται εκλογές την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012.

Υπενθυμίζεται ότι το Κοινοβούλιο είχε συγκληθεί σε σώμα την περασμένη Πέμπτη, πριν δηλαδή δύο 24ωρα, και με τον τρόπο αυτό γίνεται το συντομότερο στην ιστορία της Μεταπολίτευσης. Πλέον, η προεκλογική περίοδος ξεκινά και επίσημα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι σχετικές αποφάσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τους τηλεοπτικούς χρόνους που δικαιούνται τα κόμματα, την κρατική επιδότηση που αυτά θα πάρουν κ.α, ενώ αναμένονται και η κατάρτιση εκλογικής λίστας από τα κόμματα. 


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

19 Μαίου - Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων - Βίντεο

 

  Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ κάποιοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό τους στις 350.000.

Όσοι γλίτωσαν από το τουρκικό σπαθί κατέφυγαν ως πρόσφυγες στη Νότια Ρωσία, ενώ γύρω στις 400.000 ήλθαν στην Ελλάδα. Με τις γνώσεις και το έργο τους συνεισέφεραν τα μέγιστα στην ανόρθωση του καθημαγμένου εκείνη την εποχή ελληνικού κράτους και άλλαξαν τις πληθυσμιακές ισορροπίες στη Βόρειο Ελλάδα.

Με αρκετή, ομολογουμένως, καθυστέρηση, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ






Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...