Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Αυτοκίνητα «διαβάζουν» τα όρια και «κόβουν» ταχύτητα !


Αυτοκίνητα με τη δυνατότητα να «διαβάζουν» τις πινακίδες με τα όρια ταχύτητας και να προσαρμόζουν ανάλογα τη δική τους ταχύτητα θα βγάλει στην κυκλοφορία η Ford.

Στόχος της νέας αυτής δυνατότητας, είναι να γλυτώνουν οι οδηγοί τα πρόστιμα, ωστόσο, αν ο οδηγός αν θέλει, θα μπορεί να υπερνικήσει την αυτόματη επιβράδυνση του οχήματός του, πατώντας σταθερά το γκάζι. Θα μπορεί όμως να υπερβεί αυτό το όριο μόνο μέχρι και κατά 8 χλμ.

Το σύστημα ονομάζεται «Intelligent Speed Limiter» και λαμβάνει στοιχεία από αισθητήρες στους τροχούς, και σε ένα σύστημα οπτικής αναγνώρισης των σημάτων της τροχαίας, χάρη σε μία κάμερα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αυτό το μοντέλο θα αρχίσει να πωλείται φέτος τον Αύγουστο, όταν κυκλοφορήσει στην Ευρώπη η δεύτερη γενιά των αυτοκινήτων της S-Max. Η δυνατότητα αυτή θα μπορεί πάντως σταδιακά να επεκταθεί σε όλα τα μοντέλα, σε όλο τον κόσμο.

lifo.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στην Ελλάδα το πρώτο ξενοδοχείο για… μπακούρια !


Για τους ελεύθερους και μοναχικούς τύπους που θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς οικογένειες και ζευγάρια τριγύρω, έχοντας την ευκαιρία να φλερτάρουν χωρίς περιορισμούς, δύο Γάλλοι επιχειρηματίες έχουν τη λύση!

Ο Olivier Testard και ο Morgan Monharoul ονειρεύτηκαν και κάνουν πράξη το Dream Holiday στην περιοχή του Λόγγου στην Πελοπόννησο, ένα πολυτελές ξενοδοχείο μόνο για ελεύθερες ψυχές! Η ιδέα τους βασίστηκε σε μελέτες οι οποίες αποδεικνύνουν ότι υπάρχουν μεταξύ 15 με 18 εκατομμύρια singles στη Γαλλία αλλά δεν υπάρχουν προτάσεις για διακοπές που να απευθύνονται αποκλειστικά στη συγκεκριμένη αγορά.

perierga.gr - Στην Ελλάδα το πρώτο ξενοδοχείο μόνο για... μπακούρια!

«Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων σε ένα ξενοδοχείο: Οικογένειες και ζευγάρια, που καταφέρνουν να συμβιώνουν, και οι μοναχικού και ελεύθεροι άνθρωποι που δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένοι. Έτσι, θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα ξενοδοχείο μόνο γι αυτούς», εξηγεί ο Olivier Testard. Έτσι οι δυο τους έπεισαν τον Έλληνα ξενοδόχο να φιλοξενήσει στον χώρο του το καλοκαίρι μόνο αυτή την κατηγορία ανθρώπων σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που αν πάει καλά θα εδραιωθεί εδώ και θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει από τις 22 Μαΐου έως τις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ οι διακοπές θα κοστίζουν από 1.049 ευρώ μέχρι 1.549 την εβδομάδα.

perierga.gr - Στην Ελλάδα το πρώτο ξενοδοχείο μόνο για... μπακούρια!

perierga.gr - Στην Ελλάδα το πρώτο ξενοδοχείο μόνο για... μπακούρια!



perierga.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το αντικαπνιστικό… χωριό της Κρήτης !


«Κι εμείς οι τρεις στον καφενέ, τσιγάρο, πρέφα και καφέ» τραγουδούσε στα τέλη της δεκαετία του ’60 ο Κώστας Χατζής περιγράφοντας όλη την καθημερινότητα ενός καφενείου στα ελληνικά χωριά.

Μία καθημερινότητα που κρατάει μέχρι και σήμερα καθώς η κλασική εικόνα που αντικρίζει κάποιος σ’ ένα καφενείο ενός χωριού είναι άνθρωποι, κυρίως άνδρες, που πίνουν καφέ, κρατώντας ένα τσιγάρο στο χέρι. Κι όμως, υπάρχει ένα χωριό που αποτελεί εξαίρεση στην παραπάνω εικόνα. Στην Κρήτη – έναν τόπο που σύμφωνα και με πρόσφατες έρευνες οι άνθρωποι είναι «θεριακλήδες» – υπάρχει ένα χωριό, κοντά στο Ηράκλειο χωρίς ούτε έναν… καπνιστή.

Πρόκειται για το χωριό Σκοτεινό, που βρίσκεται 22,5 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου, λίγο πιο πάνω από τις Γούβες. Σε αυτή την περιοχή την δεκαετία του ’70 οι κάτοικοι τυχαία αποφάσισαν να κόψουν το τσιγάρο και να μην το ξαναπιάσουν ποτέ. Οι Σκοτεινιανοί δηλώνουν υπερήφανοι γι’ αυτή τους την συνήθεια ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται για ποιον λόγο οι άνθρωποι καπνίζουν. Την ίδια ώρα οι Σκοτεινιανοί τονίζουν σε όλους τους επισκέπτες ότι όποιος θέλει να καπνίσει να έχει ήδη προμηθευτεί τα τσιγάρα του καθώς στο χωριό δεν πρόκειται να βρει ούτε για… δείγμα. Μάλιστα, όσοι έλειπαν από το χωριό και είχαν «μάθει» το τσιγάρο κατά την επιστροφή τους το έκοψαν.

cretapost.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η κρίση 'κάνει' τους νέους Έλληνες παπάδες


Από 15 πριν από τρία χρόνια, οι αιτήσεις για το Εργαστήριο Υποστήριξης Υποψήφιων Κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών φέτος ξεπέρασαν τις 50, όπως αναφέρει σε άρθρο της η Καθημερινή της Κυριακής. Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πατέρας Συμεών Βολιώτης εκτιμά πως η σημαντική αύξηση αποδίδεται στον πολλαπλό ρόλο της εκκλησίας στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά και των προσωπικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πιστοί.

"Με ενδιαφέρει πολύ το κοινωνικό έργο της εκκλησίας. Θα ήθελα να γίνω κληρικός σε νοσοκομείο για να προσφέρω στήριξη στους ανθρώπους που τη χρειάζονται" αναφέρει ο 34χρονος Νικόλαος Σαμόλης, πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας που αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο του ιερέα.

Στην Ελλάδα υπάρχουν τέσσερις εκκλησιαστικές ακαδημίες που αποτελούν φυτώρια για μελλοντικούς ιερείς, όμως η φοίτηση σε αυτές δεν είναι προϋπόθεση. Ιερέας μπορεί να γίνει κάθε κάτοχος πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αρκεί να πληρούν ορισμένες ποιοτικές προϋποθέσεις.

"Απαιτείται περίοδος γνωριμίας και δοκιμασίας του νέου υποψηφίου και η συμμαρτυρία-πρόταση του πνευματικού, τον οποίο επιλέγει ο ίδιος ο υποψήφιος από τις χιλιάδες που έχουν το λειτούργημα της πνευματικής πατρότητας" σημειώνει ο πατέρας Συμεών.

Ο 38χρονος Πελοπίδας Βουρνάς χειροτονήθηκε διάκονος πριν από μερικές μέρες. Απόφοιτος Ηλεκτρολογίας, σπουδάζει σήμερα στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. "Από 12 χρόνων, όταν πρωτοπήγα κατηχητικό, μου άρεσε ο χώρος της εκκλησίας, η ενασχόληση με τα του Θεού, να βοηθάς συνανθρώπους" αναφέρει στο δημοσίευμα της Καθημερινής. Ο κ. Βουρνάς εξακολουθεί να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, αφού λόγω δημοσιονομικής λιτότητας, δεν γίνονται προσλήψεις ιερέων. Όπως παρατηρεί το άρθρο, υπάρχουν 500 κενές εφημεριακές θέσεις και 10.000 εν ενεργεία κληρικοί σε όλη τη χώρα.


καθημερινή
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...