Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Νέα ορμόνη αδυνατίζει μιμούμενη τα οφέλη της άσκησης !


Μια νέα ορμόνη που ανακαλύφθηκε από αμερικανούς γεροντολόγους μείωσε το βάρος παχύσαρκων πειραματόζωων και εξουδετέρωσε την αντίσταση στην ινσουλίνη -οφέλη που συνήθως σχετίζονται με τη σωματική άσκηση. Η ορμόνη, με την ονομασία MOTS-c, χορηγήθηκε με ένεση σε ποντίκια που τρέφονταν με λιπαρές τροφές, και ως αποτέλεσμα εμφάνιζαν παχυσαρκία και αντίσταση στην ινσουλίνη, ένα μεταβολικό πρόβλημα που σχετίζεται με την παχυσαρκία και εμποδίζει τα κύτταρα να απορροφήσουν τη γλυκόζη που κυκλοφορεί στο αίμα.

Οι ενέσεις MOTS-c μείωσαν το βάρος των πειραματόζωων και επανέφεραν σε φυσιολογικά επίπεδα την απόκριση στην ινσουλίνη, αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Cell Metabolism. H ορμόνη στοχεύει κυρίως στα μυϊκά κύτταρα, προσθέτουν. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το γονίδιο της ορμόνης δεν βρίσκεται στα χρωμοσώματα αλλά στα μιτοχόνδρια, οργανίδια που λειτουργούν ως τα ενεργειακά εργοστάσια των κυττάρων και περιέχουν το δικό τους γενετικό υλικό, γνωστό ως μιτοχονδριακό DNA ή mtDNA. Όλες οι υπόλοιπες γνωστές ορμόνες κωδικοποιούνται σε γονίδια των χρωμοσωμάτων στον πυρήνα του κυττάρου.

«Η ανακάλυψη ρίχνει νέο φως στα μιτοχόνδρια και τα αναδεικνύει ως ενεργούς ρυθμιστές του μεταβολισμού» σχολιάζει ο Τσάνγκαν Λι του Πανεπιστημίου της Νοτίου Καλιφόρνια, πρώτος συγγραφέας της δημοσίευσης. Επόμενο βήμα της ερευνητικής προσπάθειας θα είναι να επιβεβαιώσει ότι τα ευρήματα ισχύουν και στον άνθρωπο. Οι πρώτες κλινικές δοκιμές προγραμματίζεται να αρχίσουν σε δύο με τρία χρόνια.

in.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παρασκευόπουλος: Προωθείται ο νόμος για το σύμφωνο συμβίωσης


Ο νόμος για το σύμφωνο συμβίωσης θα είναι το πρώτο νομοθέτημά του υπουργείου του, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, κάνοντας λόγο για «σύμφωνο συμβίωσης, που αφορά στην εξίσωση των δυο φύλων».

Ο υπουργός, μιλώντας στον ραδιοσταθμό “ΒΗΜΑ”, τόνισε ότι «ο τύπος των σωφρονιστικών καταστημάτων Γ' Τύπου θα καταργηθεί. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε πτέρυγες με αυξημένα μέτρα ασφάλειας, διάσπαρτες σε όλη την χώρα, ώστε να μην έχουμε και τα πολύ δύσκολα προβλήματα μεταγωγών που εμφανίζονται τώρα, κάποιων κρατουμένων, στο Δομοκό».

Ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ακόμη ότι η καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής οφείλεται στις ελλείψεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.

«Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ταχύτητα στη Δικαιοσύνη. Οπωσδήποτε, όταν φτάνουμε στο 18μηνο, λόγω της ρύθμισης του Συντάγματος, οι προσωρινά κρατούμενοι πρέπει να αφήνονται ελεύθεροι. Το θέμα εδώ είναι η καθυστέρηση της Δικαιοσύνης. Όταν βέβαια οι κατηγορούμενοι είναι πολλοί, οι μάρτυρες είναι πάρα πολλοί και η κατάθεση του καθενός θέλει ένα χρονικό διάστημα και βεβαίως υπάρχουν κι άλλες δίκες, δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να αφήνει τα έργα της και να ασχολείται με μια υπόθεση».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχτηκε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η καθυστέρηση είναι πολύ μεγάλη.



enikos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Η Ευρώπη θα ζήσει μια νέα 11η Σεπτεμβρίου"


Μνήμες από τον εφιάλτη της 11ης Σεπτεμβρίου «ξύπνησε» ο ξάδερφος του πρώην ηγέτη της Λιβύης, Muammar Gaddafi, Ahmed Gaddaf al-Dam.

Σε συνέντευξή του στη βρετανική MailOnline, ο έμπιστος συμβούλους του αποθανόντος δικτάτορα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η απειλή των μαχητών του ισλαμικού χαλιφάτου που πλανάται πάνω από την Ευρώπη θα λάβει τρομακτικές διαστάσεις μέσα στην επόμενη διετία.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, η γηραιά ήπειρος θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα «χτύπημα» ίδιας κλίμακας με αυτό της πτώσης των «Δίδυμων Πύργων».

Ως «δούρειο ίππο» της εισόδου εξτρεμιστών στο ευρωπαϊκό έδαφος αναφέρει το μισό εκατομμύριο πρόσφυγες, που θα εκπατριστούν, ενόσω το ισλαμικό χαλιφάτο θα παγιώνει τη θέση του στη χώρα.



«Υπάρχουν χιλιάδες εξτρεμιστές ανάμεσά τους. Όλοι πηγαίνουν στην Ευρώπη. Μέσα σε έναν χρόνο, δύο χρόνια, θα έχετε ακόμη μία 11η Σεπτεμβρίου», εκτίμησε, μιλώντας στο βρετανικό Μέσο.

Μαχητές που έχουν διασυνδέσεις με το ισλαμικό χαλιφάτο προωθούνται στη Λιβύη τις τελευταίες εβδομάδες και ήδη ελέγχουν τρεις πόλεις.

Ο Ahmed Gaddaf al-Dam ανέφερε, επίσης, ότι είναι πιθανό οι μαχητές του ισλαμικού χαλιφάτου να έχουν στην κατοχή τους περισσότερα από 6.000 βαρέλια με ουράνιο, που άλλοτε έλεγχε ο κρατικός στρατός.

«Το ουράνιο πιστεύω ότι ήδη το έχουν, καθώς ελέγχουν αυτή την περιοχή. Δεν είναι χαζοί πια. Ξέρουν πώς να βγάζουν χρήματα. Θα προσπαθήσουν να το πουλήσουν» σχολίασε.



zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποια κίνητρα δίνονται για τις ρυθμίσεις παλαιών χρεών - Τι αλλάζει στις 100 δόσεις


Έκτακτη ρύθμιση για την εξόφληση παλαιών υποχρεώσεων των πολιτών προς το Δημόσιο, με καταβολή εφάπαξ του ποσού μέχρι τέλος Μαρτίου χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, προανήγγειλε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Μιλώντας στο Mega η κα Βαλαβάνη εξέφρασε την πρόθεσή της να φέρει το νομοσχέδιο με την ρύθμιση των 100 δόσεων ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, διαβεβαιώνοντας ότι το νομοσχέδιο δεν μπαίνει στη διαπραγμάτευση του Eurogroup τη Δευτέρα.

Σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μονομερή ενέργεια καθώς πρόκειται για νομοσχέδιο που θα έχει δημοσιονομικό όφελος για το κράτος ενώ πρόσθεσε ότι είναι έτοιμο και απαιτούνται 1-2 μόνο νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Δεν θα περιλαμβάνει, ωστόσο, το μέρος που προέβλεπε κούρεμα κεφαλαίου, με την κα Βαλαβάνη να τονίζει ότι δεν πρόκειται για ήττα της αλλά για παραδοχή ότι πρέπει να εισακουστεί και η γνώμη των επιχειρησιακών παραγόντων του υπουργείου αλλά και των ειδικών που εκτιμούσαν ότι δεν ήταν σωστό μέτρο, σε αντίθεση με την ίδια αλλά και πολλούς στην κυβέρνηση.

Συμπλήρωσε ότι την ρύθμιση των 100 δόσεων είχε φέρει και η προηγούμενη κυβέρνηση λόγω της έκρηξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ωστόσο την είχε φέρει όπως είπε με έναν τρόπο "κλειδωμένο".

Επανάλαβε ότι στη ρύθμιση μπαίνουν όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι 1/1/2015, όσοι έχουν καταφύγει στα δικαστήρια και θέλουν να παραιτηθούν από ένδικα μέσα και άνθρωποι που αργεί η εφορία λόγω ελλειπούς προσωπικού να εκκαθαρίσει το χρέος τους. Η κα Βαλαβάνη σημείωσε επίσης ότι πρέπει να απελευθερωθεί το όριο του 1 εκατ. ευρώ και ότι ο μόνος αποκλεισμός για ένταξη να είναι εάν κάποιος έχει καταδικαστική απόφαση εις βάρος του.

Σύμφωνα με την κα Βαλαβάνη η ρύθμιση θα γίνει σε δύο φάσεις. "Στην πρώτη θέλουμε να ενταχθούν εκατομμύρια οφειλέτες".

Σε δεύτερη φάση, όπως εξήγησε, οι άνθρωποι που δεν μπορούν να δώσουν ούτε τα 20 ευρώ της ελάχιστης δόσης για χρέη προς το Δημόσιο ούτε τα 50 ευρώ της ελάχιστης δόσης για χρέη προς ασφαλιστικά Ταμεία και επίσης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους στις τράπεζες θα μπορούν να απευθύνονται σε ειδικές επιτροπές που θα δημιουργηθούν για εξωδικαστικό συμβιβασμό για να λάβουν ειδική ρύθμιση, προανήγγειλε η κα Βαλαβάνη.

Μερική εφάπαξ εξόφληση

Η κα Βαλαβάνη υπογράμμισε επίσης ότι στη ρύθμιση θα προβλέπεται και η μερική εξόφληση του χρέους εφάπαξ με το υπόλοιπο μέρος να εντάσσεται στις 100 δόσεις. Μάλιστα σημείωσε πως αυτομάτως θα διαγράφονται προσαυξήσεις ίσες με το ποσό που πληρώθηκε εφάπαξ.

Για παράδειγμα εάν κάποιος έχει χρέη 3.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 1.000 είναι κεφάλαιο και οι 2.000 προσαυξήσεις τότε καταβάλλοντας εφάπαξ 1.000 ευρώ θα διαγραφούν 1.000 ευρώ απ' τις προσαυξήσεις. Επομένως τα 1.000 ευρώ που απομένουν θα ενταχθούν στις 100 δόσεις με τις ανάλογες εκπτώσεις που θα ισχύσουν ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων.

Η κα Βαλαβάνη υπογράμμισε ότι όσοι κάνουν χρήση αυτής της ρύθμισης θα πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσουν σε ρύθμιση του εναπομείναντος ποσού καθώς θα εξακολουθήσουν να απειλούνται με μέτρα εις βάρος τους.

Η αναπλ. Υπ. Οικονομικών τόνισε ότι ως το τέλος Απριλίου θα πρέπει να υποβληθούν οι σχετικές αιτήσεις.

Αντικειμενικές & ΕΝΦΙΑ

Σύμφωνα με τη κα Βαλαβάνη μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν αναπροσαρμοστεί οι αντικειμενικές αξίες, θα έχει καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και θα έχει αντικατασταθεί από Φόρο Ακίνητης Περιουσίας που θα υπολογιστεί με βάση τις νέες αντικειμενικές.

Όπως είπε "ο ΕΝΦΙΑ ήταν καταστροφικός τσάκισε την αγορά και την οικονομία, το όριο για το νέο φόρο θα είναι αλλαγμένο, λογικό. Ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν θα πληρώνει τίποτε, ενώ τώρα πληρώνουν όλοι ακόμα και για ένα χωραφάκι".

Αφορολόγητο

Σε ότι αφορά το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ η κα Βαλαβάνη τόνισε πως θα εφαρμοστεί. "Θα έρθει με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Δεν έχουμε αρχίσει ακόμα τη δουλειά. Στόχος να ισχύσει από το 2015".

Η αναπλ. Υπ. Οικονομικών τόνισε πως θα υπάρχει ένα σοβαρό αφορολόγητο με σοβαρές, κανονικές αξίες. Για παράδειγμα δεν πρέπει να φορολογούνται τα χωράφια γιατί είναι παραγωγικά εργαλεία.

ΦΠΑ

Η κα Βαλαβάνη υπογράμμισε πως, παρά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, η κυβέρνηση δεν έχει αρχίσει να επεξεργάζεται νομοσχέδιο για αναπροσαρμογή ΦΠΑ. "Ο υπ. Οικονομικών έχει πλήρεις αρμοδιότητες να χειριστεί τις υποθέσεις στο πλαίσιο του Eurogroup, αλλά δεν βλέπω να υπάρχει θέμα ΦΠΑ στις προτάσεις – μεταρρυθμίσεις που έχουμε καταθέσει στο Eurogroup", δήλωσε η κα Βαλαβάνη. Σχολιάζοντας μάλιστα πληροφορίες και δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί αύξησης των φόρων σε τσιγάρα και ποτά τόνισε πως "κατά την προσωπική μου άποψη δεν γίνεται να υπάρξει νέα φορολόγηση στα τσιγάρα που σήμερα έχουν φόρους 89% της τιμής τους. Το ίδιο ισχύει και για τα ποτά".

Φοροδιαφυγή

Για την πάταξη της φοροδιαφυγής, έκανε λόγο για ανάγκη δημιουργίας μηχανισμού συντονισμένου και επιχειρησιακά εποπτευόμενου εκτιμώντας όμως ότι οι δανειστές της χώρας πρέπει να της δώσουν χρόνο ώστε να παραχθούν αποτελέσματα. Επίσης είπε πως "είναι αστείο να μας πιέζουν από το εξωτερικό να συλλάβουμε τη μεγάλη φοροδιαφυγή μέσα σε δύο μήνες".

Μπλοκάκια

Για την εισφορά αλληλεγγύης σημείωσε ότι δεν μπορεί να πει κάτι, αναφέροντας ότι θα γίνει διόρθωση ώστε να θεωρούνται μισθωτοί "τα παιδιά με τα μπλοκάκια".



newmoney.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Μεγάλη προβοκάτσια σε βάρος της κυβέρνησης»


Έντονη αντίδραση του Πάνου Καμμένου για τα όσα ακούγονται σχετικά με τους μετανάστες

«Μεγάλη προβοκάτσια σε βάρος της κυβέρνησης» χαρακτήρισε, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος το συμβάν με τη διαταγή της αστυνομίας για τους παράτυπους μετανάστες.

Ο κ. Καμμένος προχώρησε σε αυτή τη δήλωση κατά την άτυπη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ. Εκεί ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενημέρωσε τους βουλευτές για τις εξελίξεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, με αφορμή τις τελευταίες κρίσεις, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη καλής οργάνωσης της ΚΟ, προκειμένου να παραχθεί το μέγιστο κοινοβουλευτικό έργο.

Επίσης, συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, έγινε ενημέρωση από τον αρμόδιο εισηγητή βουλευτή Παύλο Χαϊκάλη, αλλά και κατανομή των νομών εποπτείας στους βουλευτές.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουμε την κυβέρνηση στα βήματα που κάνει και στηρίζουμε οτιδήποτε δεν πλήττει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ενώ διατηρούμε τις κόκκινες γραμμές μας» είπε ο κ. Καμμένος.

Τέλος, ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του προς τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκο Νικολόπουλο, για τηλεφωνική συνέντευξη που πήρε -στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία εμφανίζεται- από τον έγκλειστο στον Κορυδαλλό βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Ξεκαθάρισε ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που έγινε» και το απέδωσε σε προσωπική πρωτοβουλία του βουλευτή. Ο κ. Καμμένος αποχώρησε μετά από μία ώρα, προκειμένου να λάβει μέρος σε συνεδρίαση κυβερνητικού οργάνου.



newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η λογική του εθνικού μας ήρωα


Το ερώτημα τίθεται από την κοινή λογική: γιατί δεν πρέπει να ψηφίσει η δική μας Βουλή τη συμφωνία με τους θεσμούς/τρόικα, όταν την ψηφίζει, λ.χ., η γερμανική Βουλή; Η κυβέρνηση κρίνει ότι δεν πρέπει, προφανώς επειδή δεν έχει σκοπό να δώσει στην αριστερή πτέρυγα της Κ.Ο. την ευκαιρία ώστε να εκδηλωθεί ως εσωκομματική αντιπολίτευση. Την άποψη της κυβέρνησης, ωστόσο, επικροτούν και δύο «σοφοί», οι Γ. Κασιμάτης και Γ. Κατρούγκαλος, με κοινό άρθρο τους σε κυριακάτικο φύλλο. Δεν πρόκειται για τυχαία πρόσωπα. Ο μεν Γιώργος Κασιμάτης, άλλοτε σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου, ανήκει στους «σοφούς του έθνους», δηλαδή στη χορεία των Μίκη Θεοδωράκη, Μανώλη Γλέζου, Λάκη Λαζόπουλου κ.ά. Ο δε υπουργός Κατρούγκαλος ανήκει στους «σοφούς του ΣΥΡΙΖΑ», με τον Μηλιό, τον Μπαλτά, τον Μητρόπουλο κ.ά.

Οι δύο «σοφοί» ξεκινούν με την παραδοχή ότι οι συμβάσεις δανεισμού «πλήττουν την ύπαρξη της Ελληνικής Δημοκρατίας, τα αγαθά της πολιτισμικής της κληρονομιάς (σ.σ.: π.χ., τα Καγιέν, τα πούρα Αβάνας κ.λπ.) και της ιστορίας της, προσβάλλουν θεμελιώδη δικαιώματα του πολίτη [...] παραβιάζουν όλες τις βασικές ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και ανάπτυξης της προσωπικότητας του ανθρώπου». Με αυτό ως δεδομένο, επισημαίνουν ότι η συμφωνία παράτασης ανήκει στη διαδικασία διαπραγμάτευσης και δεν δεσμεύει το περιεχόμενο της τελικής συμφωνίας, στην εκπνοή του διαστήματος των τεσσάρων μηνών. Κατά συνέπεια, κρίνουν ότι η συμφωνία «δεν είναι ανάγκη, ούτε πρέπει πολιτικά και συνταγματικά, να εγκριθεί από τη Βουλή», διότι, αν το κάνει, η Βουλή θα είναι υποχρεωμένη να μπει στην ουσία του ζητήματος και να αποφασίσει για το κύρος των δανειακών συμφωνιών, ενώ κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν αφού η διαπραγμάτευση είναι εν εξελίξει.

Το επόμενο στάδιο στον συλλογισμό των δύο «σοφών» αφορά το τι θα κάνει η Βουλή αν, στο τέλος του τετραμήνου, η κυβέρνηση παρουσιάσει στη Βουλή την τελική συμφωνία προς κύρωση. Ακόμη και αν η Βουλή υπερψηφίσει τη συμφωνία, υποστηρίζουν, αυτή θα είναι άκυρη εφόσον δεν είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, τις Συνθήκες της Ε.Ε. και το Διεθνές Δίκαιο ―δηλαδή, με όλα αυτά περί πολιτισμικής κληρονομιάς, ιστορίας, βασικών αναγκών αξιοπρεπούς διαβίωσης κ.λπ. που αναφέρονται στην αρχή. Αυτό ισχύει, υπογραμμίζουν οι δύο «σοφοί», εφόσον έχει υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους όπως τη θέλουν οι Κασιμάτης και Κατρούγκαλος.

Αν όμως δεν υπάρξει, αν δηλαδή οι εταίροι εξακολουθούν να συναρτούν τη χορήγηση ρευστότητας με την εκτέλεση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, τότε τι γίνεται; Εδώ, θα συνιστούσα να βάλετε γυαλιά ηλίου, γιατί η λάμψη της απάντησης που δίνουν οι δύο «σοφοί» τυφλώνει. (Ενδεχομένως και να κουφαίνει ―η επιστήμη δεν έχει καταλήξει...) Αν δεν μας δώσουν την υπολειπόμενη δόση, επειδή δεν θα έχει προκύψει νέα συμφωνία για την παλιά που έμεινε μετέωρη, οφείλουν εντούτοις να καταβάλουν την τελευταία δόση της παλιάς συμφωνίας, διότι, αν δεν το κάνουν, η άρνησή τους «θα αποτελεί άσκηση οικονομικής βίας».

Εγώ νομικός δεν είμαι και ίσως αυτό με βοηθά να δω πίσω από το περισπούδαστο ύφος των «σοφών» τη διαχρονική λογική του υπέρτατου ήρωα του Υπαρκτού Ελληνισμού. (Αυτός που τον διεκδικούν οι Τούρκοι, αλλά είναι δικός μας.) Πρόκειται για τη λογική που λέει: τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου. Είναι μια λογική με την οποία ο καθένας σε αυτή τη χώρα θα συμφωνήσει αμέσως, εφόσον βρίσκεται από την πλευρά των ευνοημένων, καθώς, στο πλαίσιο του «συναμφότερου», που λέει κι ο Ζουράρις, ο άκρατος ιδεαλισμός μπορεί να συνυπάρχει θαυμάσια με τον πιο χυδαίο κυνισμό. Ωστόσο, ήταν ανάγκη αυτή η απλή αλήθεια, στην οποία βασίζεται η ιδιαιτερότητα του Υπαρκτού Ελληνισμού, να δοθεί τυλιγμένη σε νομικίστικες περικοκλάδες; Μπορούσε να εκφρασθεί αποτελεσματικότερα, με τρόπο που θα γινόταν αμέσως κατανοητός από τον ελληνικό λαό, μέσω του θεάτρου σκιών...

Νοσταλγικό υστερόγραφο. Με τον Γιώργο Κασιμάτη, τον καθηγητή, είχα μια σύντομη συγγενική σχέση (μονομερώς, εκείνος δεν είχε ιδέα...) κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας μου. Ηταν τον καιρό που το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στο απόγειο του θριάμβου του και ο κομματισμός είχε διαβρώσει το στράτευμα. Ο Γ. Κασιμάτης ήταν πασίγνωστος τότε ως νομικός σύμβουλος του Παπανδρέου και ισχυρός παράγων στο περιβάλλον του. Επόμενο ήταν, λοιπόν, κάθε αξιωματικός που με έβλεπε μεγάλο στην ηλικία και σε θέση γραφείου να με ρωτά «τι τον έχεις;». Εγώ χαμογελούσα με ελαφρά συγκατάβαση και έλεγα κάτι όπως: «Α, ο θείος Γιώργος...». Εκείνοι αμέσως μαλάκωναν και ποτέ πια δεν μου δημιουργούσαν προβλήματα. Χρωστώ αυτή την υποχρέωση στον Γ. Κασιμάτη, τον «θείο», και τριάντα χρόνια αργότερα εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για την ευεργεσία που μου παρέσχε η φήμη του ονόματός του.

Γιατί;

Προτού ακόμη συμπληρώσει τους διορισμούς γενικών γραμματέων στα υπουργεία, η κυβέρνηση θεσπίζει και θέσεις αναπληρωτών γενικών γραμματέων. Ποιος ο λόγος, αναρωτιέμαι, όταν, πρώτον, δυσκολεύονται να πληρώσουν τις ήδη υπάρχουσες θέσεις γενικών γραμματέων· δεύτερον, διαλαλούν την πίστη τους στην αξία των δημοσίων υπαλλήλων· και, τρίτον, διακηρύσσουν ότι θα μειώσουν τις σπατάλες στο Δημόσιο.


kathimerini.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποτάμι: Χωρίς σχεδιασμό η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης


Κάθε πολιτική για να έχει αποτέλεσμα προϋποθέτει δομές και σχεδιασμό όχι μεγαλόστομες διακηρύξεις, τονίζει το Ποτάμι.

Οι απειλές για μονομερή κατάργηση της συνθήκης Σέγκεν το μόνο που καταφέρνουν είναι η περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων με τους συμμάχους, σημειώνει το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη χαράξει τη μεταναστευτική της πολιτική. Αναμένουμε να την χαράξει, γιατί η ζωή δεν μπορεί να περιμένει τις ενδοκυβερνητικές συνεννοήσεις.

Προφανώς η Κυβέρνηση δεν έχει ενιαία πολιτική επί του Μεταναστευτικού, καθώς μέχρι στιγμής τα κυβερνητικά στελέχη προβαίνουν σε εξαγγελίες και δηλώσεις, οι οποίες είναι αλληλοαναιρούμενες και πολλές φορές εκ διαμέτρου αντίθετες.

Η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα -όντως απαράδεκτα από άποψη συνθηκών- κέντρα κράτησης παράτυπων μεταναστών θα έπρεπε να συνδυαστεί με την ύπαρξη νέων δομών σίτισης, φιλοξενίας και ιατρικής φροντίδας αυτών των ανθρώπων. Το να τους «σπρώχνεις» στα γκέτο της Αθήνας, χωρίς δουλειά και χωρίς στέγη, είναι σαν να τους παραδίδεις για εκμετάλλευση στα εγκληματικά κυκλώματα που καραδοκούν.

Κάθε πολιτική για να έχει αποτέλεσμα, προϋποθέτει δομές και σχεδιασμό, όχι μεγαλόστομες διακηρύξεις. Και αυτή η πολιτική που εκτελείται χωρίς σχεδιασμό και οργάνωση, κινδυνεύει να ξαναφέρει το κέντρο της Αθήνας στη κατάσταση που ήταν πριν τη σύσταση των κέντρων φιλοξενίας.

Επίσης οι απειλές για μονομερή κατάργηση της συνθήκης Σέγκεν και η διοχέτευση των μεταναστών στη υπόλοιπη Ευρώπη το μόνο που καταφέρνει είναι η περαιτέρω επιδείνωση των ήδη τεταμένων σχέσεων μας με τους συμμάχους μας».


real.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ξεκινά το πρωτάθλημα αλλά χωρίς κόσμο στις κερκίδες


Μετά τη συνάντηση που είχε με τους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Σταύρος Κοντονής αποφάσισε την επανέναρξη του πρωταθλήματος αλλά χωρίς φιλάθλους στις κερκίδες. Όλες οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Τόνισε μάλιστα, ότι τη Δευτέρα θα υπάρξει νέα απόφαση της Κυβέρνησης για την τύχη του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά ο κ. Κοντονής δήλωσε:

«Είχαμε μια μακρά συζήτηση με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών και από αύριο υπάρχει ένας οδικός χάρτης για την αντιμετώπιση και πάταξη της βίας. Ελπίζω αυτός να τηρηθεί σημείο προς σημείο. Τέθηκε το ζήτημα τι θα γίνει και ποια θα είναι η απόφαση για τους αγώνες. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι πως οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών και θα την εξετάζουμε και για την επόμενη Κυριακή. Ευχόμαστε όλα αυτά να έχουν ολοκληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση, ο ορίζοντάς μας είναι ορίζοντας για δύο Κυριακές».

«Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει μέτρα για την πάταξη βίας, κάποια που θα πρέπει να εφαρμοστούν αύριο και άλλα από τη νέα χρονιά γιατί χρειάζονται αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα. Τα άμεσα μέτρα είναι η άμεση διακοπή αγώνων σε περίπτωση που σημειωθούν επεισόδια, τα χρηματικά πρόστιμα και η αφαίρεση των βαθμών. Για τα δύο τελευταία, ωστόσο, απαιτείται άμεση διόρθωση των πειθαρχικών κωδίκων. Για την επόμενη περίοδο βασικό μέτρο είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο, για την αντιμετώπιση της βίας και της φοροδιαφυγής».

«Κανένας αγώνας δεν θα γίνει σε γήπεδο που δεν υπάρχουν αυτά τα μέσα με τα οποία εξοπλίζεται η πολιτεία και οι διοργανώτριες αρχές. Ελπίζουμε αυτά τα μέτρα που αποφασίσαμε, όπως και άλλα, π.χ. με τις αναρτήσεις πανό, να συνειδητοποιήσουν όλοι οι φίλαθλοι πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα εφαρμόσει. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως προχωράμε με σοβαρότητα, σύνεση και προπαντός με αποφασιστικότητα. Να ξέρει ο κάθε πατέρας όταν το παιδί του πηγαίνει στο γήπεδο δεν θα βρει το παιδί του σε νεκροτομείο, στο νοσοκομείο ή στο τμήμα».

Ερωτηθείς αν τα μέτρα ισχύουν και για τον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, απάντησε: «Η απόφαση αφορά τη Super League. Για τους αγώνες του Κυπέλλου δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση για οποιαδήποτε απαγόρευση. Όμως και γι’ αυτόν τον αγώνα θα ισχύσουν όσα συμφωνήθηκαν απόψε. Να περιμένετε οδηγίες που θα λάβουν από την ΕΠΟ όλοι οι διαιτητές προς αυτή την κατεύθυνση. Θα έχω μια σειρά επαφών για τον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακού. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα, το Υπουργείο μας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και αυτό της Προστασίας του Πολίτη. Ελπίζω ό,τι έχει συμβεί να παραδειγματίσει τους πάντες».

Σχετικά με τη στάση των παραγόντων, είπε: «Δεν θέλω να κρίνω ανθρώπους. Κρίνω τη συνολική στάση των διοργανωτριών αρχών σε όλα τα πρωταθλήματα. Ελπίζουμε όλοι να λειτουργήσουν λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πολλών».

Τέλος, αναφορικά με τη συνάντηση που θα έχει με την UEFA, είπε: «Θα θέσει η κυβέρνηση το σχέδιό της υπόψη της διεθνούς ομοσπονδίας, θα ακούσουμε τις σκέψεις τους και πιστεύω πως θα έχουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο για την πάταξη της βίας».



iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Όταν η διαστροφή κωδικοποιείται: Το «εγχειρίδιο των παιδόφιλων», ο κώδικας επικοινωνίας τους και τα σύμβολά τους στο Ίντερνετ


Λεπτομέρειες σχετικά με τον κώδικα επικοινωνίας παιδόφιλων στο Διαδίκτυο, όπως αυτός περιγράφεται σε εγχειρίδιο που βρέθηκε στο αποκαλούμενο «Dark Web», έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονιών,.

Το εγχειρίδιο δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο της υπόθεσης κυκλώματος παιδοφίλων, κατά την οποία συνελήφθη 40χρονος στο Περιστέρι.

Στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο, καλύπτεται σε επτά κεφάλαια ο,τιδήποτε αφορά στην παιδοφιλία, από την ψυχολογία των παιδιών μέχρι και την προετοιμασία που απαιτείται, ώστε να πραγματοποιήσει ο παιδόφιλος τις ασελγείς του πράξεις.

Περιγράφονται οι τρόποι με τους οποίους ένας παιδόφιλος μπορεί να προσεγγίσει ένα παιδί και να το αποπλανήσει, ενώ επίσης αναλύονται οι τρόποι με τους οποίους ένας παιδόφιλος μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του, αν τυχόν αποκαλυφθεί.

Το περιεχόμενο κάθε κεφαλαίου έχει ως εξής:

1ο Κεφάλαιο: Παιδοφιλία (pedophilia)

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει τα πάντα γύρω από την παιδοφιλία, την οποία παρουσιάζει σαν φυσικό και παρεξηγημένο σεξουαλικό προσανατολισμό.
Το κεφάλαιο χωρίζεται σε επτά ενότητες.

1η ενότητα: Πρόλογος (Foreword)

Απόσπασμα : Η παιδεραστία είναι ένας σεξουαλικός προσανατολισμός στα ανθρώπινα είδη, που κάνει ώριμους ενήλικες, τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, να έλκονται συναισθηματικά και σεξουαλικά από ανώριμα παιδιά.

2η ενότητα: Η πηγή (The Source)

Απόσπασμα : Δυστυχώς, όμως, η πηγή της παιδοφιλίας είναι επιστημονικό μυστήριο. Κανένας επιστήμονας δεν είναι σε θέση να πει τι προκαλεί την παιδοφιλία με βεβαιότητα και δεν υπάρχει τρέχουσα θεωρία που μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά. Ούτε μπορεί να μετρηθεί ή να ανιχνευθεί με οποιονδήποτε τρόπο, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε επιστημονική διαδικασία ή όργανο. Η παιδοφιλία υπάρχει μόνο σε μια μειονότητα του ανθρώπινου πληθυσμού, και είναι μόνο ένα από τα πολλά μυστήρια του σύμπαντος.

3η ενότητα: Γνήσιοι/προσποιητοί παιδεραστές (Genuine vs. Artificial)

Απόσπασμα : Οι προσποιητοί παιδεραστές δεν είναι λιγότερο άξιοι από τους γνήσιους παιδεραστές, καθώς κατά τη γνώμη μου, είμαστε όλοι εδώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο, ο οποίος είναι ένα σεξουαλικό ενδιαφέρον για τα παιδιά. Απλά το ενδιαφέρον μας για τα παιδιά προέρχεται από διαφορετικές κατευθύνσεις.

4η ενότητα: Προσανατολισμοί (Orientations)

Απόσπασμα: Η νηπιοφιλία αφορά άτομα που ελκύονται από πολύ μικρές ηλικίες παιδιών, όπως βρέφη και νήπια εντός της ηλικίας των 1-3 ετών. Αυτή η κατηγορία είναι από τις σπανιότερες, καθώς δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου.

5η ενότητα: Προκλήσεις (Challenges)

Απόσπασμα : Σε αυτή την ενότητα θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να χειριστείτε και να ξεπεράσετε τις πιο κοινές δυσκολίες που, κατά μέσο όρο, οι γνήσιοι παιδεραστές συναντούν στη διάρκεια της ζωής τους, έτσι ώστε να μπορείτε να οδηγήσετε τον εαυτό σας πιο εύκολα έξω από όλα τα εμπόδια που βάζει η παιδεραστία στο δρόμο μας.

6η ενότητα: Έλεγχος ορμών (Urge Control)

Απόσπασμα: Όσοι ανησυχούν πολύ για τη σεξουαλική επιθυμία και τον έλεγχό τους, θα πρέπει να αυνανίζονται περισσότερο από το μέσο όρο για να κρατήσουν το κεφάλι τους ήσυχο και τη σεξουαλικότητα τους σε έλεγχο, ειδικά όταν είναι (τακτικά) κοντά και οικεία με τα παιδιά.

7η ενότητα: Θα πρέπει να το κάνω; (Should I Do it?)

Απόσπασμα : Όλα θα αλλάξουν, πρώτα απ’ όλα γιατί ξαφνικά κάνεις κάτι που είναι αυστηρά κοινωνικά απαράδεκτο και παράνομο. Και, δεδομένου ότι θα υπάρχει ένας ορισμένος κίνδυνος να πιαστείς, τόσο από την κοινωνία όσο και από την αστυνομία, θα έχεις ένα ορισμένο βάρος φόβου που θα κρέμεται συνεχώς πάνω από τους ώμους σου, από τώρα και στο μέλλον.

2ο Κεφάλαιο: Παιδιά (Children)

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει τα πάντα για τα παιδιά, ξεκινώντας από την σεξουαλικότητα τους και καταλήγοντας στη «χημεία» ανάμεσα σε ένα παιδί και στον παιδεραστή. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε πέντε ενότητες:

1η ενότητα: Foreword (Πρόλογος)
2η ενότητα: Sexuality (Σεξουαλικότητα)
3η ενότητα: Development (Ανάπτυξη)
4η ενότητα: Personalities (Προσωπικότητες)
5η ενότητα: Chemistry (Χημεία)

3ο Κεφάλαιο: Ασφάλεια (security)

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο πραγματεύεται πως ένας παιδόφιλος μπορεί να μείνει ασφαλής και να αποφύγει δύσκολες καταστάσεις, όπως την σύλληψή του. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε εννιά ενότητες.

1η ενότητα: Foreword (Πρόλογος)
2η ενότητα: Child love levels (Επίπεδα ασφάλειας)
3η ενότητα: Secrecy (Μυστικότητα)
4η ενότητα: Evidence (Αποδείξεις)
5η ενότητα: Environment (Περιβάλλον)
6η ενότητα: Getting Caught (Σύλληψη)
7η ενότητα: Surviving Prison (Επιζώντας στην φυλακή)
8η ενότητα: Escaping Planning (Σχέδιο απόδρασης)
9η ενότητα: Child post-trauma (Μετατραυματικό στάδιο του παιδιού)

4ο Κεφάλαιο: Εντοπισμός παιδιών (Finding children)

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει τρόπους με τους οποίους ένας παιδεραστής μπορεί να πλησιάσει ένα παιδί και πως μπορεί να αναπτύξει φιλία και σχέσεις μαζί του. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε επτά ενότητες.

1η ενότητα: Foreword (Πρόλογος)
2η ενότητα: Single moms (Ανύπαντρες μητέρες)
3η ενότητα: Schools (Σχολεία)
4η ενότητα: Kiddie magnets («Μαγνήτες» παιδιών)
5 η ενότητα: Babysitting and scouting (Babysitting και προκοπισμός)
6η ενότητα: Hunting season («Εποχή κυνηγιού»)
7η ενότητα: Befriending children (Ενεργώντας σαν φίλος των παιδιών)

Το 5ο κεφάλαιο αναφέρεται στην 6η ενότητα του 4ου κεφαλαίου (Hunting season/«Εποχή κυνηγιού»)

6ο Κεφάλαιο: Σεξουαλικές επαφές με παιδιά (Sex with kids)

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει λεπτομέρειες για το πως ένας παιδόφιλος μπορεί να αποπλανήσει και να έρθει σε σεξουαλική επαφή με παιδιά. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε πέντε ενότητες.

1η ενότητα: Preparations (Προετοιμασίες)
2η ενότητα: Babies and Toddlers (Μωρά και νήπια)
3η ενότητα: Children (Παιδιά)
4η ενότητα: Adolescents (Έφηβοι)
5η ενότητα: Penetration Training (Εξάσκηση διείσδυσης)

Το 7ο κεφάλαιο αναφέρεται στην 5η ενότητα του 6ου κεφαλαίου (Penetration Training) και μαθαίνει στον παιδόφιλο πως θα πραγματοποιήσει τις ασελγείς του πράξεις.

Ακολουθούν σύμβολα που χρησιμοποιούν οι παιδόφιλοι για να αναγνωρίζουν μεταξύ τους, τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Το συγκεκριμένο σύμβολο αναφέρεται στους παιδόφιλους που προτιμούν μικρά αγόρια.


Το συγκεκριμένο σύμβολο αναφέρεται στους παιδόφιλους που προτιμούν μικρά κορίτσια.

Το συγκεκριμένο σύμβολο αναφέρεται γενικά στους παιδόφιλους.




huffingtonpost.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πόλεμος για το «άνοιγμα» των κέντρων κράτησης


Διαψεύδει το Μαξίμου κάνοντας λόγο γιια κακοστημένη προβοκάτσια και στοχοποιώντας τον Αντώνη Σαμαρά

Πόλεμος με βαριές κατηγορίες έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ανακοίνωση - έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται ουσιαστικά η ελεύθερη είσοδος μεταναστών που μπαίνουν στη χώρα παράνομα.

Το μείζον θέμα, το οποίο ουσιαστικά σύμφωνα με το επίμαχο έγγραφο ακύρωνε τη συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ προέκυψε μετά από σχετική ανακοίνωση που ακολούθησε της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ) που εκδόθηκε την Τρίτη το βράδυ.




Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα επικαλείται το επίμαχο έγγραφο, αφήνοντας αιχμές για προβοκάτσια. Σε δηλώσεις του στο Βήμα, ο κ. Πανούσης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει βγει καμιά τέτοια ανακοίνωση-έγγραφο από κανένα πολιτικό πρόσωπο του υπουργείου. Ούτε εγώ, ούτε ο υπουργός Εσωτερικών, ούτε η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Χριστοδουλοπούλου έχουμε βγάλει κάτι τέτοιο. Διερευνά το θέμα ο αρχηγός της Αστυνομίας και το επιτελείο. Πιθανόν κάποιος ταξίαρχος να έχει βγάλει κάποια διαταγή. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι επειδή αργούν οι κρίσεις, κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα».

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται: «Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; Ό,τι και να είναι αυτή η Ανακοίνωση για τα Κέντρα κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας».

Για προβοκάτσια κάνει λόγο το Μαξίμου και στοχοποιεί Σαμαρά

Αργά το βράδυ από το Μέγαρο Μαξίμου σε άτυπη ενημέρωση που έφυγε προς τους συντάκτες κυβερνητικού ρεπορτάζ γίνεται λόγος για «κακοστημένη και επικίνδυνη παράσταση» και «προβοκάτσια», ενώ ονομάζεται ως υπεύθυνος πίσω από αυτήν ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς.

Διαβάστε το non paper της κυβέρνησης

«Σε μια κακοστημένη και επικίνδυνη θεατρική παράσταση, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα συστήματα διακινούν την είδηση ότι η κυβέρνηση ανοίγει αύριο όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών! Και σαν έτοιμη από καιρό η μονταζιέρα της Συγγρού διέσπειρε την υποτιθέμενη “αποκάλυψη” προσπαθώντας να πείσει ότι η χώρα κινδυνεύει!

Η ανευθυνότητα του κ. Σαμαρά είναι γνωστή – άλλωστε όλοι ξέρουν που έχει οδηγήσει τη χώρα με τις πολιτικές του. Θα περιμέναμε, όμως, πριν υιοθετηθεί η είδηση να διασταυρωθεί – απ’ όλους!

Ας σταματήσουν, επιτέλους, τα επικίνδυνα παιχνίδια που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Και ας γνωρίζουν, όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι θα χυθεί άπλετο φως».

Το «τιτίβισμα» Καμμένου

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μέσω Twitter κάνει λόγο για συγκεκριμένο πρόσωπο, ανώτατο αξιωματικό, που «διακινεί δήθεν εντολή Πανούση».

«Ο γνωστός στρατηγός που ειδοποίησε για την υπόθεση Χαικάλη σε συνεργασία Συγγγρού με εισαγγελέα διακινεί δήθεν εντολή Πανούση λόγω κρίσεων..» αναφέρει στο τιτίβισμά του ο κ. Καμμένος, καθώς για τους ΑΝΕΛ το άνοιγμα ενός τέτοιου θέματος από την πλευρά της κυβέρνησης χωρίς την συγκατάθεσή τους θα αποτελούσε μείζον πολιτικό θέμα.

Έκρηξη Σαμαρά για το έγγραφο ΠΟΣΥΦΥ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ σε μία οργισμένη απάντηση έκανε λόγο για «απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη».

«Σύμφωνα με αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ανοίγουν αύριο όλα τα κέντρα κράτησης και αφήνονται όλοι οι παράνομοι μετανάστες ελεύθεροι, να κυκλοφορούν στα κέντρα των πόλεων. Επίσης, σύμφωνα με την εντολή της κυβέρνησης όποιος παράνομος μετανάστης πλέον έρχεται στη χώρα μας, δεν θα κρατείται και θα του δίνεται 6μηνη άδεια παραμονής!

Η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα. Οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό, θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη.

Δυστυχώς, οι χειρότερες προβλέψεις μας επαληθεύονται.

Τους καλούμε να ανατρέψουν αμέσως την ανεύθυνη αυτή απόφαση» ανέφερε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα.

Η ανακοίνωση των συνοριοφυλάκων

Η τοποθέτηση της ΠΟΣΥΦΥ για την απελευθέρωση των παράνομων μεταναστών και την «ελεύθερη» διέλευσή τους πλέον προς το εσωτερικό της χώρας

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. παρακολουθώντας το τελευταίο διάστημα τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την πολιτική που έχει προαναγγείλει για το μεταναστευτικό στη χώρα, έθεσε σε προτεραιότητα και ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό και άμεσο πολιτικό προϊστάμενο των ενστόλων που εντάσσονται σε αυτή την αστυνομική δράση κ. Γιάννη Πανούση. Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η Ομοσπονδία εξέθεσε τους προβληματισμούς της σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση των κέντρων κράτησης, την απελευθέρωση των παράνομων μεταναστών και παράλληλα ζήτησε από την πολιτική ηγεσία την βελτίωση των συνθηκών κράτησης αλλά και διαμονής αυτών των ανθρώπων.

Με σημερινή διαταγή του Αρχηγείου και του Αρμόδιου Κλάδου, διατάσσεται «ουσιαστικά» η πλήρης εκκένωση των κέντρων, η απελευθέρωση με υπηρεσιακά σημειώματα 6μηνης διάρκειας όλων των αλλοδαπών που κρατούνταν με το αιτιολογικό της παράνομης εισόδου, αλλά κυρίως η Μ Η κράτηση Κ Α Ν Ε Ν Ο Σ που στο μέλλον θα εισέρχεται παράνομα στη χώρα. Αντιθέτως η 7μηνη ουσιαστικά νομιμοποίησή τους - αφού ταυτοποιηθούν - θα τους καθιστά ισότιμους πολίτες στη χώρα μας.

Θεωρούμε πως κάθε ενέργεια που καθιστά ισότιμη την μεταχείριση από την Πολιτεία των νομίμων μεταναστών και πολιτών μιας χώρας, με αυτούς που εισέρχονται παράνομα, δίνοντας ίδιες ελευθερίες και ίσα δικαιώματα, οδηγεί σε καταστροφικές συνέπειες. Προκαλεί φυσικό κάλεσμα «ορδών» μεταναστών και μεταναστευτικών κυμάτων στη χώρα, αυξάνοντας τη ροπή προς την εγκληματικότητα ( έλλειψη σίτισης, διαμονής, ανθρώπινες συνθήκες, κ.α. ) και διαταράσσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μιας χώρας (βλ. κέντρο Αθήνας προηγ. έτη).

Γνωρίζοντας από την πρόσφατη εμπειρία μας το τι συνέβαινε στα αστυνομικά κρατητήρια, προ της λειτουργίας των κέντρων κράτησης, με την πολύμηνη κράτησή των αλλοδαπών χωρίς προαυλισμό, χωρίς βασικές συνθήκες υγιεινής, με ξηρά τροφή και μόνο, χωρίς φώς ηλίου, θεωρούμε πως η κράτηση των παράνομων μεταναστών στα κέντρα σαφώς και εξάλειψε αυτές τις συνθήκες. Διευκόλυνε της εργασία μας και έκανε ασφαλέστερη και πιο ανθρώπινη την κράτησή τους. Προβήκαμε σε καταγγελίες όταν και όπου διαπιστώσαμε άσχημες συνθήκες κράτησης και ζητήσαμε την άμεση βελτίωσή τους. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να οδηγηθούμε και πάλι στο συνωστισμό των κρατητηρίων των αστυνομικών τμημάτων της χώρας.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου , καθόσον η Ελλάδα μετά από αυτές τις εξαγγελίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να «υποδεχθεί» χιλιάδες παράνομους μετανάστες. Οφείλει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα ώριμα, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, διασφαλίζοντας όμως πρώτιστα την ασφάλεια της κοινωνίας.

Τέλος καλούμε, τη Φυσική Ηγεσία -αφού γνωρίζει τις συνέπειες αυτής της πολιτικής- να επανεξετάσει το ζήτημα και να ενημερώσει τα συναρμόδια Υπουργεία για τις αναμενόμενες συνέπειες που επέρχονται. Το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα οφείλουν να τοποθετηθούν και να αναμορφώσουν μια νέα ενιαία πολιτική, διακομματική και σταθερή, προς το συμφέρον πρωτίστως της χώρας. Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. από την πλευρά της, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τολμώντας με αλήθειες να υπενθυμίζει πως αρχές και αξίες δεν αλλοιώνονται από πολιτικές αλλά προάγονται διαχρονικά από το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη και την κοινωνία.



newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΚΚΕ: Κατατέθηκε η πρόταση νόμου για την κατάργηση των Μνημονίων


Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «τα μνημόνια επιβλήθηκαν για να διασφαλίσουν την επάνοδο της κερδοφορίας του κεφαλαίου, σε μια φάση που εντείνεται ο διεθνής ανταγωνισμός»

Κατατέθηκε απόψε από το ΚΚΕ, η πρόταση νόμου του με την οποία καταγγέλλονται οι συμβάσεις δανειακής διευκόλυνσης που σύναψε η Ελλάδα με τους εταίρους της στην ΕΕ από το 2010 μέχρι σήμερα, και καταργούνται τα δύο Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα Πλαίσια Δημοσιονομικής Στρατηγικής που αφορούν την περίοδο 2012-2018, μαζί με εφαρμοστικούς νόμους τους.

Η πρόταση νόμου διαρθρώνεται σε τρία άρθρα, το τελευταίο από τα οποία περιλαμβάνει και την υποχρέωση εκ μέρους της κυβέρνησης, να καλύψει με κρατική χρηματοδότηση, τις απώλειες που υπέστησαν τα ΝΠΔΔ και τα ασφαλιστικά Ταμεία από τη συμμετοχή τους στο PSI.

«Το ΚΚΕ, συνεπές στην πολιτική του και τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση για μία ακόμη φορά, καταθέτει πρόταση νόμου για την ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά, και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στη συνέχεια» αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «τα μνημόνια επιβλήθηκαν για να διασφαλίσουν την επάνοδο της κερδοφορίας του κεφαλαίου, σε μια φάση που εντείνεται ο διεθνής ανταγωνισμός» και συμπεριλαμβάνουν πολλά από τα μέτρα που προέβλεπε η Συνθήκη του Μάαστριχτ, αλλά των οποίων η εφαρμογή καθυστέρησε ή εμποδίστηκε από την ανάπτυξη της «εργατικής, λαϊκής πάλης».

Στο παραπάνω πλαίσιο, και με δεδομένη την προ ολίγου κατάθεση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, το ΚΚΕ επισημαίνει πως «η αλλαγή του μίγματος πολιτικής, διαιωνίζει την πολιτική λιτότητας, δεν αφορά παροχές στον λαό αλλά διασφάλιση πόρων για τη στήριξη του κεφαλαίου και θα δυναμώσει την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων».

«Τα ψίχουλα για τον λαό συμβαδίζουν με την πολιτική παροχών στο μεγάλο κεφάλαιο» σημειώνει το ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ που βρίσκονται στην κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα «που διακηρύσσουν τη δέσμευσή τους για τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, επί της ουσίας αφήνουν άθικτο το αντεργατικό-αντιλαϊκό οπλοστάσιο», αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου του.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΙΖΟΛΑ: Επιστρέφουν οι ηλεκτρικές συσκευές με την ελληνική υπογραφή


Αναβιώνει η ελληνική μάρκα ΙΖΟΛΑ, που ιδρύθηκε από τον Παναγιώτη Δράκο στη Θήβα το 1930 και αποτέλεσε για τη χώρα, για πάνω από 50 χρόνια, μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες, με περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους και παραγωγή 800.000 συσκευών ετησίως.

Το 1951 παράχθηκε η πρώτη ελληνική ηλεκτρική κουζίνα ΙΖΟΛΑ και το 1952 το πρώτο ψυγείο. Από τότε και έως τα μέσα της δεκαετίας του 1990, η μάρκα κατέλαβε την πρώτη θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών συσκευών, ξεπερνώντας σε μερίδια αγοράς το 48%.  

Η ΙΖΟΛΑ μεσουράνησε στην ελληνική αγορά ως η βιομηχανία οικιακών συσκευών που έφερε «τον πολιτισμό στο σπίτι», όπως επιβεβαίωνε το σύνθημα που την ακολουθούσε για πολλές δεκαετίες, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Ήδη, διατίθενται στα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών, οι πρώτες κουζίνες ΙΖΟΛΑ νέας εποχής, σε τρεις τύπους: εμαγιέ, κεραμικές και εντοιχιζόμενες.  

Την ελληνική μάρκα ΙΖΟΛΑ αναβιώνει η Γ.Ε ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΕΕ, εξελίσσοντας το χαρτοφυλάκιο με μάρκες που αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Γιώργος Δημητρίου, δήλωσε για το νέο αυτό εγχείρημα ότι «η ΙΖΟΛΑ υπήρξε μια θρυλική μάρκα, υπόδειγμα δημιουργικότητας μέσα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και νιώθουμε υποχρεωμένοι να δώσουμε στη νέα γενιά καταναλωτών την ευκαιρία να τη γνωρίσει, να την εμπιστευτεί και να την αγαπήσει, όπως οι προηγούμενες».


in.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα 8 μέτρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας -Ο κατώτατος μισθός και η συλλογική σύμβαση


Οκτώ μεγάλα μέτρα θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί από τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο περιλαμβάνει τα εξής μέτρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα»:

Θα προωθηθεί σταδιακά -σε συνδυασμό με φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα στις επιχειρήσεις- η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα. Μια αύξηση θα δοθεί μέσα στο 2015 και με μια δεύτερη θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2016. Δεν θα υπάρχουν ηλικιακές διαφοροποιήσεις, άρα όλοι θα μεταβούν στα 751 ευρώ. Θα υπάρξει καταληκτική ημερομηνία για την επαναφορά των 751 ευρώ, αφού προηγηθεί διάλογος και με τους κοινωνικούς εταίρους. Σήμερα (βάσει του Μνημονίου) για τους υπαλλήλους άνω των 25 ετών ο κατώτατος μισθός ορίζεται 586,08 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες άνω των 25 ετών το κατώτατο ημερομίσθιο ορίζεται σε 26,18 ευρώ.

Για τους υπαλλήλους κάτω των 25 ετών ο κατώτατος μισθός ορίζεται στα 510,95 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες κάτω των 25 ετών το κατώτατο ημερομίσθιο ορίζεται σε 22,83 ευρώ. Σήμερα με τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ ή 511 ευρώ για νέους έως 25 ετών αμείβονται 137.103 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του συστήματος Εργάνη. Εάν όμως σε αυτούς προστεθούν και όσοι επηρεάζονται από τον κατώτατο μισθό (π.χ. εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης ή με μπλοκ παροχής υπηρεσιών), τότε υπολογίζεται ότι πάνω από 300.000 άτομα αμείβονται με όρους κατώτατων αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα. Η ΓΣΕΕ έχει ήδη προσκαλέσει σε διάλογο τους εργοδότες ζητώντας κατώτατη αμοιβή 751 ευρώ, με δεδομένο ότι η Εθνική Συλλογική

Σύμβαση Εργασίας έχει λήξει και θα ισχύει (μετενέργεια) έως τα τέλη Μαρτίου.

Επανέρχεται ο χρόνος προειδοποίησης για απόλυση στον ιδιωτικό τομέα στα προ Μνημονίου επίπεδα τα οποία σήμερα είναι -ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας- έως έξι μήνες. Παράλληλα προωθούνται αλλαγές ώστε να συνδέεται ανάλογα με τα χρόνια εργασίας το ύψος της αποζημίωσης που χορηγείται σε περίπτωση απόλυσης καθώς σήμερα από 16 έτη προϋπηρεσίας και άνω η αποζημίωση παραμένει σχεδόν ίδια.

Εφαρμογή δέσμης μέτρων στην κατεύθυνση της κατάργησης των ελαστικών μορφών εργασίας: α) διασφάλιση της 5ήμερης εργασίας και στην επαναφορά της κυριακάτικης αργίας, β) δραστική μείωση του ρόλου του δανεισμού-ενοικίασης εργαζομένων και των ιδιωτικών γραφείων εύρεσης εργασίας μέσα από την ενίσχυση του ρόλου των δημόσιων φορέων προώθησης της απασχόλησης, γ) δραστικό περιορισμό των υπεργολαβιών και των εργολαβιών στον δημόσιο τομέα και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις περιπτώσεις αντικειμενικά αποδεδειγμένης έλλειψης τεχνογνωσίας και υλικοτεχνικής υποδομής, δ) περιορισμός όλων των υπόλοιπων ευέλικτων μορφών απασχόλησης, όπως -ιδίως- η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής εργασία και στις προσωρινές συμβάσεις διά της υποχρεωτικής αντικειμενικής δικαιολόγησής τους και στη λήψη της απαιτούμενης μέριμνας για την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών από την ενδεχόμενη χρήση τους.

Επαναφορά του προστατευτικού πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις (μείωση των επιτρεπομένων ανά μήνα ορίων σε κάθε επιχείρηση και αναβίωση του υπουργικού «βέτο»). Από το όριο του 5% που βρίσκεται σήμερα θα υποχωρήσει στο 2%.

Εφεξής η ΕΓΣΣΕ (Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας) και οι όροι που τη διέπουν θα μπορούν να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι που δεν καλύπτονται από συλλογική σύμβαση εργασίας δεν θα κινδυνεύουν να αποδεχθούν κάποια ατομική σύμβαση που θα τους έχει επιβληθεί από τον εργοδότη τους, αλλά θα πηγαίνουν αυτόματα στην ΕΓΣΣΕ.

Εφεξής το χρονικό διάστημα της διαπραγμάτευσης, μετά τη λήξη μιας συλλογικής σύμβασης, αυξάνεται από τους τρεις μήνες που είναι σήμερα στους έξι μήνες, όπως ήταν δηλαδή πριν από την εφαρμογή των μνημονιακών περιορισμών. Με την πάροδο του εξαμήνου, εάν δεν συμφωνήσουν εργοδότες και εργαζόμενοι τότε ξεκινάει η περίοδος της μετενέργειας, με την έννοια ότι όλοι οι όροι που ίσχυαν στη συλλογική σύμβαση μεταφέρονται και μετονομάζονται σε ατομικοί όροι του κάθε εργαζομένου χωριστά.

Μια συλλογική σύμβαση εργασίας θα δεσμεύει και τις επιχειρήσεις ενός κλάδου που δεν έχουν ενταχθεί στο αντίστοιχο εργοδοτικό συλλογικό όργανο. Έως τώρα, όσες επιχειρήσεις δεν επιθυμούσαν να αποδεχθούν τους όρους της συλλογικής σύμβασης στον κλάδο τους αποχωρούσαν από το συλλογικό τους όργανο και προχωρούσαν είτε σε επιχειρησιακές είτε, ακόμη χειρότερα, σε ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Αφαιρούνται όλοι εκείνοι οι όροι που είχε θεσπίσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και οι οποίοι ουσιαστικά εμπόδιζαν τη μονομερή προσφυγή των εργαζομένων στη Διαιτησία (ΟΜΕΔ) για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.


iefimerida.gr 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...