Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Άγνωστου ιδιοκτήτη 130.000 ακίνητα - Κινδυνεύουν άμεσα με δήμευση


Το «καμπανάκι» της προειδοποίησης για την απειλή δήμευσης χτυπάει για το σύνολο των 340 περιοχών της χώρας που έχουν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο.


Ούτε λίγο, ούτε πολύ 130.000 περίπου ακίνητα όλων των κατηγοριών, αδόμητες εκτάσεις, ειδικά κτίρια, καταστήματα, ακόμη και διαμερίσματα, τα οποία επειδή δεν έχουν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους στο Κτηματολόγιο ή ακόμη και λόγω σφάλματος κατά την κτηματογράφηση, έχουν καταγραφεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και σύμφωνα με το νόμο, μετά την παρέλευση δεκαετίας για τους κατοίκους εξωτερικού, περιέρχονται οριστικά στο ελληνικό Δημόσιο.

Το «καμπανάκι» της προειδοποίησης για την απειλή δήμευσης χτυπάει για το σύνολο των 340 περιοχών της χώρας που έχουν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο, ενώ άμεσες και αναπάντεχες θα είναι οι εξελίξεις στις 20 περιοχές οι οποίες κτηματογραφήθηκαν με το λεγόμενο πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα της «Κτηματολόγιο Α.Ε.» και απέκτησαν Κτηματολογικό Γραφείο το 2003.

Το Πολύκαστρο και το Πευκόδασος του Νομού Κιλκίς είναι, όπως αναφέρει η Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία, οι δύο πρώτες περιοχές του προγράμματος για τις οποίες εκπνέει την 1η Αυγούστου 2013 η 10ετής προθεσμία, που προβλέπει η νομοθεσία, μετά τη λήξη της οποίας γίνονται οριστικές οι εγγραφές στο Κτηματολόγιο και δεν μπορεί πλέον να ασκηθεί αγωγή διόρθωσης.Σε πανελλαδικό επίπεδο τα «αγνώστου ιδιοκτήτη» επί 6,2 εκατ. δικαιωμάτων που έχουν καταγραφεί στο Κτηματολόγιο, υπολογίζονται σε 130.000, δηλαδή ποσοστό 2%.




epikaira.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πώς θα φορολογηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες


Με ένα πλέγμα έξι κριτηρίων θα προσδιορίζεται εφεξής το τεκμαρτό εισόδημα 800.000 ελευθέρων επαγγελματιών.

Σύμφωνα με την "Ημερησία", τα μέτρα ενεργοποιούνται με υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες υπεγράφησαν την Παρασκευή και τις σχετικές ερμηνευτικές εγκυκλίους που τις συνοδεύουν.

Το οικονομικό επιτελείο επίσπευσε τις διαδικασίες, καθώς έπειτα από συμφωνία με την τρόικα το νέο μοντέλο εντοπισμού αδήλωτων εισοδημάτων και περιστολής της φοροδιαφυγής θα έπρεπε να επικυρωθεί πριν από την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα διεξαγωγής του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Πώς θα υπολογίζονται τα τεκμαρτά εισοδήματα

Με τις υπουργικές αποφάσεις καθιερώνονται έμμεσες μέθοδοι τεκμαρτού προσδιορισμού των ακαθάριστων εσόδων και των καθαρών εισοδημάτων των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών.

Με βασικές τις αναλυτικές οδηγίες των αποφάσεων οι φοροελεγκτές θα προσδιορίζουν τα φορολογητέα ακαθάριστα έσοδα και εισοδήματα των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών με βάση πληροφορίες που θα συλλέγουν για την πραγματική τους ρευστότητα, το επίπεδο διαβίωσής τους και την περιουσιακή τους κατάσταση.

Η εγκύκλιος ορίζει τις διαδικασίες συλλογής πληροφοριών και διασταυρώσεων με τις οποίες τα φορολογητέα ακαθάριστα έσοδα και καθαρά εισοδήματα των ελεγχόμενων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών θα προσδιορίζονται με βάση έξι κριτήρια:

* Τις καταθέσεις τους στις τράπεζες και τις λοιπές μορφές αποταμιεύσεων (μετοχές, ομόλογα κ.λπ.).

* Τα ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία τους.

* Τις δαπάνες διαβίωσής τους.

* Την έδρα της επιχείρησης, τα λειτουργικά έξοδα καθώς και τα έξοδα μισθοδοσίας.

* Την ανάλυση ρευστότητας του φορολογουμένου.

* Τη σχέση της τιμής πώλησης στον συνολικό όγκο κύκλου εργασιών.

Στο πλαίσιο των νέων αυτών ελεγκτικών διαδικασιών θα προβλέπεται η δυνατότητα άμεσης άρσης του τραπεζικού απορρήτου ενώπιον των φορολογικών αρχών και το δικαίωμα των αρμοδίων υπαλλήλων να ελέγχουν εξονυχιστικά τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογουμένων.

Η Εφορία θα προσδιορίζει το συνολικό φορολογητέο εισόδημα και θα επιβάλλει τεκμαρτό φόρο ανεξάρτητα από τα δεδομένα που έχει εμφανίσει ο φορολογούμενος στις φορολογικές του δηλώσεις.

Μάλιστα θα συντάσσεται νέο εκκαθαριστικό σημείωμα με τον πρόσθετο φόρο και οι ελεγκτικές αρχές θα ειδοποιούν τον υπόχρεο για την καταβολή του φόρου ή, σε περίπτωση ένστασής του, να αποδείξει ότι τα πραγματικά του εισοδήματα είναι χαμηλότερα από αυτά που προσδιόρισε η Εφορία.



news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το δημόσιο σε αριθμούς-621.797 μόνιμοι και 78.950 μισθοδοτούμενοι από το κράτος


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες μέσα από την επεξεργασία που έχει γίνει από τις Διευθύνσεις Προσωπικού σε όλη τη χώρα ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων αγγίζει τις 700.000.

Από αυτούς οι 621.797 είναι το τακτικό προσωπικό με τους άνδρες να κατέχουν τα ...πρωτεία καθώς εργάζονται στο δημόσιο 332.336 με τις 289.431 γυναίκες να ακολουθούν.

Ηλικιακά συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων βρίσκεται μεταξύ 20 έως 49 ετών , άρα δεν μιλάμε για ένα γερασμένο ηλικιακά δημόσιο τομέα.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει και ένα προσωπικό 78950 υπαλλήλων μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου από τους οποίος οι 57.944 εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή με συμβάσεις έργου , οι 12757 είναι αιρετοί , 6491 έχουν άλλες εργασιακές σχέσεις και 1747 είναι μετακλητοί.



iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...