Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Παίρνω το σπιτάκι... μου και φεύγω

Παίρνω το σπιτάκι... μου και φεύγω

Το «Σπίτι που περπατάει», όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, πρόκειται για μία κατοικία που χάρη στα αρθρωτά πόδια που διαθέτει, επιτρέπει στον ένοικό του να γίνει ένας πραγματικός νομάς. Θα μπορεί να τριγυρίζει μέσα σε μία πόλη ή σε οποιοδήποτε περιοχή. Την απαιτούμενη ενέργεια την συλλέγει από τα φωτοβολταϊκά πάνελ που υπάρχουν τριγύρω του, καθώς και από μικρούς ανεμοσυλλέκτες. Διαθέτει ακόμα σύστημα περισυλλογής του βρόχινου νερού, ενώ ζεστό νερό παρέχεται μέσω της ηλιακής ενέργειας.





Πηγή newsbeast
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου και άλλες 11 ομάδες κινδυνεύουν με υποβιβασμό και αποκλεισμό από την Ευρώπη



Μέχρι τώρα τα 83 άτομα έχουν το τεκμήριο της αθωότητας καθώς δεν έχουν καταδικασθεί αλλά βρισκόμαστε στο στάδιο της ποινικής διώξεις με βαρύτατες όμως κατηγορίες. Εάν και εφόσον όμως καταδικαστούν όπως ρητά προβλέπεται, ενδεχομένως να πάρουν στο λαιμό τους και τους συλλόγους τους.

Ανεξάρτητα με τις τιμωρίες που θα επιβληθούν σε ποινικό επίπεδο, η υπόθεση των στημένων αγώνων απασχολεί ήδη τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς Ανδρέα Φάκο και Εμμανουήλ Αντωνακάκη οι οποίοι έχουν ζητήσει την δικογραφία της υπόθεσης από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου.
 

Με τι ποινές κινδυνεύουν οι ομάδες των παραγόντων που κατηγορούνται
 

Βάση των ανθρώπων που κατηγορούνται μέχρι τώρα οι ομάδες αυτές είναι οι: Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Αστέρας Τρίπολης, Κέρκυρα, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Ηλιούπολη, Εθνικός Αστέρας, Διαγόρας Ρόδου, Αετός Σκύδρας και Καλαμάτα.
 
Οι ποινές προβλέπουν από πρόστιμο μέχρι και υποβιβασμό στην επόμενη κατηγορία. Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς πιθανότατα να βασιστούν στο άρθρο 21 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ για δωροδοκία και για στοίχημα και στο άρθρο 26 για δυσφήμηση του αθλήματος. Σύμφωνα με το πρώτο και σε περίπτωση που η ομάδα κριθεί υπαίτια από την “δράση” του παράγοντα η ποινή που προβλέπεται είναι υποβιβασμός στην αμέσως επόμενη κατηγορία και πρόστιμο 300.000 ευρώ, με το διάστημα παραγραφής να ορίζετε στα 3 χρόνια. Σε περίπτωση δε που μία ομάδα αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τότε θα γνωρίσει και τον αποκλεισμό από αυτές.
 
Υποβιβασμός προβλέπεται και σύμφωνα με το άρθρο 26, ωστόσο το διάστημα παραγραφής σε αυτή την περίπτωση είναι ένας μήνας.

newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πυροσβέστες με δίκυκλα θα περιπολούν στα δάση

Πυροσβέστες με δίκυκλα θα περιπολούν στα δάση



Οι πυροσβέστες αυτοί, μόλις εντοπίζουν εστία πυρκαγιάς θα ενημερώνουν αμέσως το Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, θα δίνουν στο στίγμα της περιοχής και τις αναγκαίες πληροφορίες.



Κατατέθηκε στο Ε΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο προβλέπει ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πυροσβέστες με μοτοσικλέτες θα πραγματοποιούν περιπολίες στα δάση και τις δασικές εκτάσεις για την επιτήρησή τους.
Οι πυροσβέστες αυτοί, μόλις εντοπίζουν εστία πυρκαγιάς θα ενημερώνουν αμέσως το Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, θα δίνουν στο στίγμα της περιοχής και τις αναγκαίες πληροφορίες, όπως είναι η έκταση της πυρκαγιάς, η εξέλιξή της, η πυκνότητα του δάσους, το εάν υπάρχουν κοντά κατοικημένες περιοχές κ.λπ.
Επίσης, εάν η φωτιά είναι μικρή, θα τη σβήνουν με τα δικά τους μέσα, ενώ εάν είναι μεγάλη θα καθοδηγούν από το συντομότερο δρόμο τα πυροσβεστικά οχήματα στον τόπο της εστίας.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Πρωτάθλημα χωρίς κρατικά χρήματα, κρατικά γήπεδα και κρατική τηλεόραση»


Ο Παύλος Γερουλάνος για μέτρα εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου

Αν η ΕΠΟ δεν καταφέρει να επιβάλλει ένα αυστηρό πλαίσιο εξυγίανσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τα προσεχή πρωταθλήματα ποδοσφαίρου θα διεξαχθούν χωρίς την οικονομική συνδρομή της Πολιτείας, χωρίς την παροχή κρατικών γηπέδων και χωρίς την χρήση της κρατικής τηλεόρασης.

Ο Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξή του, επεσήμανε την σκληρή στάση της κυβέρνησης απέναντι στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια:
«Με εντολή του πρωθυπουργού ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από την πρώτη στιγμή είχαμε εντολή όλα τα όπλα που έχει η ελληνική Πολιτεία στη διάθεσή της να χρησιμοποιηθούν για να ενδυναμώσουν αυτήν την προσπάθεια», τόνισε στους δημοσιογράφους προσθέτωντας επίσης τα εξής:

«Κάνει σε όλους εντύπωση ότι πολλά χρόνια τώρα, παρότι γνωρίζαμε τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, η Πολιτεία δεν είχε τολμήσει να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που είχε στη διάθεσή της. Τώρα όμως καταστήσαμε σαφές στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία ότι αν δεν κάνει κι εκείνη αυτό που χρειάζεται για να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο, το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς κρατικά χρήματα, χωρίς κρατικά γήπεδα, χωρίς κρατική τηλεόραση. 
Αυτό, μαζί με τις έρευνες που έγιναν από την πλευρά του ΣΔΟΕ, μαζί με τις έρευνες που έγιναν στις λέσχες των οπαδών, όλα αυτά λοιπόν έχουν συμβάλει στο να υπάρξει μία πολύ μεγάλη πίεση προς το ποδόσφαιρο και έτσι βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Πρέπει να υπογραμμίσω ότι είναι μόνο το πρώτο βήμα και θέλει μεγάλη νηφαλιότητα και ψυχραιμία».

Ο κ. Γερουλάνος σχολίασε και τα επίπεδα αποτελεσματικότητας των αρμόδιων αρχών σε σχέση με τις πρόσφατες εξελίξεις:

«αυτό είναι αποτέλεσμα της σοβαρής δουλειάς που έχει γίνει από την Αστυνομία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Είναι το πρώτο στάδιο μίας μακρόχρονης διαδικασίας στην οποία όλοι θα πρέπει να συμβάλουμε, ο καθένας με το δικό του τρόπο, για να προχωρήσει σωστά. Η αποφασιστικότητα της Πολιτείας φάνηκε από τα εργαλεία που χρησιμοποίησε, από το γεγονός ότι έβαλε όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο τραπέζι, από την αποφασιστικότητά της να μη φύγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το ευρωπαϊκό πλαίσιο, με αποτέλεσμα να μπορούμε να χρησιμοποιούμε την τεχνογνωσία της UEFA. Όλα αυτά, συνέβαλαν στο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Τώρα πια τα πράγματα είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και είμαι βέβαιος από τις πρώτες ενδείξεις ότι θα προχωρήσουν συστηματικά».
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Έπαιζε μπάλα" και ο Αλκέτ Ριζάι



Στο κόλπο με τα στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υπόθεση που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, φαίνεται πως εμπλέκεται και ο Αλκέτ Ριζάι.
Η τηλεφωνική συνομιλία του Αλβανού κρατούμενου, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές Γρεβενών, με τον μεγαλομέτοχο της Ηλιούπολης Γιώργο Τσακογιάννη στις 28 Μαρτίου 2011 είναι αποκαλυπτική.
Α είναι ο Αλκέτ Ριζάι και Γ ο Γιώργος Τσακογιάννης:
... Α: Προχτές έπαιρνα με την Αλβανία ρε φίλε να το έπαιζες μονό, γιατί έχω έναν ξάδερφο εγώ εκεί και τον είχανε...
Γ: Ο Μπάρμπα; Ο Μπάρμπα είναι ο Μπάρμπα.
Α: Όχι ρε παιδί μου, όχι αυτός.
Γ: Ο Μπάρμπας ποιος είναι ο Μπάρμπας;
Α: Ναι καλό παιδί είναι. Αυτός που σου είπα τότε που μίλησες.
Γ: Ναι, ναι. Για πες.
Α: Με την Αλβανία να το είχες παίξει, γιατί δεν είχα εγώ. 20.000 να το είχες παίξει.
Γ: Ναι τέλος πάντων. Τι να σου εξηγήσω τώρα.
Α: Το ξέρω φίλε μου...
Οι δύο άνδρες φαίνεται πως είχαν φιλικές σχέσεις, δεδομένου ότι και το παρελθόν του Γιώργου Τσακογιάννη είναι σκοτεινό, καθώς είχε εμπλακεί στην υπόθεση Γρηγοράκου.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 24 Ιουνίου




1519: Πέθανε ο Λουκρητία Βοργία, νόθα κόρη του Πάπα Αλέξανδρου του 6ου, που φημολογείται ότι δηλητηρίασε τους τέσσερις συζύγους της. Υπήρξε προστάτις των τεχνών την εποχή της Αναγέννησης.

1812: Οι γαλλικές δυνάμεις υπό τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη εισβάλλουν στη Ρωσία.

1821: Ιδρύεται με απόφαση των Προκρίτων Ύδρας η πρώτη Αστυνομία στην Ελλάδα.

1859: Η Μάχη του Σολφερίνο. Οι συνασπισμένες δυνάμεις της Γαλλίας και της Σαρδηνίας - Πεδρμοντίου νικούν τους Αυστριακούς στην πόλη Σολφερίνο της βόρειας Ιταλίας και ανοίγουν τον δρόμο για την ιταλική ενοποίηση.

1894: H νεοσύστατη Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, με πρόεδρο τον Δημήτριο Βικέλα, αποφασίζει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, αρχής γενομένης στην Αθήνα το 1896.

1901: Ο ισπανός ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο εκθέτει για πρώτη φορά έργα του στο Παρίσι.

1912: Αφόρητος καύσωνας στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να πάθουν θερμοπληξία τέσσερα άτομα.

1911: Γεννήθηκε ο Χουάν Μανουέλ Φάνχιο, οδηγός αγώνων, πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Φόρμουλα 1 τη δεκαετία του '50.

1932: Γεννήθηκε ο Ντέιβιντ ΜακΤάγκαρτ, καναδός επιχειρηματίας, ιδρυτής της οικολογικής οργάνωσης Greenpeace. 

1935: Γεννήθηκε ο Τέρι Ρίλεϊ, αμερικανός συνθέτης, εισηγητής του μινιμαλισμού στη μουσική με το έργο του «Ιn C». 

1935: Πέθανε ο Κάρλος Γκαρντέλ, τραγουδιστής που ταυτίστηκε με το ταγκό. 

1949: Πέθανε ο Θεμιστοκλής Σοφούλης, αρχαιολόγος και πολιτικός, που έφθασε ως το αξίωμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας (1924, 1945-1946, 1947-1949).

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανατροπή-σοκ με τις αποδείξεις !


Βάζουν φρένο στις επιστροφές φόρου

Η κυβέρνηση αφού είδε και απόειδε με τις αυξημένες επιστροφές φόρου, που δημιουργήθηκαν από το μέτρο των αποδείξεων, αποφάσισε… να τις περιορίσει .

Έτσι λοιπόν φρόντισε να περάσει ειδική ρύθμιση στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο όπου για τα εισοδήματα του 2011 μπαίνει πλαφόν 300 ευρώ στις επιστροφές φόρου που δικαιούμαστε επειδή μαζέψαμε περισσότερες, από τις απαιτούμενες αποδείξεις, ενώ για τα εισοδήματα της επόμενης χρονιάς καταργείται τελείως το κίνητρο της έκπτωσης φόρου 10% για τη συλλογή αποδείξεων πλέον των απαιτούμενων για την κάλυψη του αφορολογήτου.

Η κυβέρνηση προσδοκά ότι με αυτό το μέτρο σοκ θα εξοικονομήσει 612 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η αλλαγή δεν επηρεάζει τις αποδείξεις που μαζέψαμε φέτος και τα λεφτά που δικαιούμαστε.

Αυτό που μένει να φανεί πόσο θα αλλάξουν οι κανόνες του μέτρου των αποδείξεων καθώς το αφορολόγητο μειώνεται από τις 12.000 ευρώ στα 8.000 ευρώ.
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

40.000 χρόνια πριν οι πρώτες προσπάθειες γραφής ;


Σπήλαια στη Γαλλία ίσως αποκαλύπτουν την πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να επικοινωνήσει μέσω της γραφής! Τα σπήλαια είχαν ανακαλυφθεί πριν από πολλά χρόνια και από τότε οι επιστήμονες είχαν εντυπωσιαστεί από τις τοιχογραφίες και τα σχέδια που υπήρχαν ζωγραφισμένα μέσα σε αυτά, που έχουν ήδη χρονολογηθεί ότι δημιουργήθηκαν πριν από 30.000 με 40.000 χρόνια.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε, μετά από μία νέα ανάλυση και πιο προσεκτική εξέταση των σχεδίων που υπάρχουν εκεί, οι ζωγραφιές δεν αποτελούν μόνο μία καλλιτεχνική έκφραση, αλλά μέσα σε αυτές είναι πιθανό να υπάρχουν και στοιχεία γραφής.
Τα σημάδια που ανέλυσαν οι ερευνητές αρχικά είχαν θεωρηθεί σαν κάποιες τυχαίες γραμμές, τελείες, και άλλα σχήματα που υπήρχαν στις τοιχογραφίες, και εκτιμούσαν πως δεν είχαν καμία σημασία. Τελικά, όμως, όπως προκύπτει, μάλλον επρόκειτο για σύμβολα που χρησιμοποιούσε ο προϊστορικός άνθρωπος για να επικοινωνήσει. Μάλιστα, τα σύμβολα αυτά είχαν προτιμηθεί έναντι των εικόνων που υπήρχαν στις τοιχογραφίες σαν μέσο επικοινωνίας.
Ποιος έκανε τα χαραγματα;
Ποιος ήταν όμως ο άνθρωπος των σπηλαίων που έκανε τα συγκεκριμένα χαράγματα; Η επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τις ιστορικούς Genevieve von Petzinger και April Nowell από το Πανεπιστήμιο Victoria Του Καναδά, που καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκωδικοποίησή τους, προτείνει ότι κάποιες φυλές που ήρθαν από την Αφρική στην Ευρώπη έφεραν μαζί τους και αυτή τη «διαφορετική» γλώσσα.
Η April Nowell προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Ήταν ένα μέσο επικοινωνίας πληροφοριών με διαφορετικό τρόπο. Ακόμη και η συνοχή των ζευγών των ζώων που απεικονίζονται στις τοιχογραφίες υποδεικνύει ότι στην πραγματικότητα θα μπορούσε να έχει ένα διαφορετικό νόημα. Βλέπουμε ότι ίσως είναι οι πρώτες αναλαμπές ενός στοιχειώδους συστήματος γλώσσας
Η April Nowell ανέφερε σχετικά: «Πραγματικά ένιωσα μεγάλη έκπληξη από αυτή την ανακάλυψη. Η πολύ μεγάλη, η απίστευτη ποικιλία των σχεδίων, δείχνει ότι η επανάσταση των συμβόλων μπορεί να έχει συμβεί πριν από την άφιξη των πρώτων ανθρώπων στην Ευρώπη
Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα, τότε ανατρέπονται οι γνώσεις που είχαμε μέχρι σήμερα για την πολιτιστική ανάπτυξη των προγόνων μας, καθώς και οι ιστορικές θεωρίες που έχουν διατυπωθεί μέχρι σήμερα για τη δυνατότητα της επικοινωνίας. Και αυτό γιατί τα παλαιότερα αρχεία που είχαμε στη διάθεση μας και υποδείκνυαν χρήση της γραφής χρονολογούνται 5.000 χρόνια πριν, σε αντίθεση με τα τωρινά ευρήματα που μπορεί να πηγαίνουν και 40.000 χρόνια πίσω στο χρόνο.

pyles.tv
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

'Εβαζαν στοίχημα ακόμα και την σέντρα !


Απίστευτη είναι η συνομιλία ποδοσφαιριστή του Αρη με άτομο που συμμετέχει σε παράνομο στοίχημα προκειμένου να ποντάρει 15.000 ευρω ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα κάνει τη... σέντρα στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι.


Ο αγώνας έγινε στις 15 Φεβρουαρίου 2011 με τελικό αποτέλεσμα 0-0 για το Γιουρόπα Λιγκ. 

Το σχέδιο περιελάμβανε - με τη βοήθεια του μεξικανού ποδοσφαιριστή του Αρη Καστίγιο και του επιθετικού του Αρη, Κόκε - να υπάρχει συνεννόηση με τον αργεντινό φορ της αγγλικής ομάδας, Κάρλος Τέβες, ώστε ο Αρης να κερδίσει τη σέντρα του αγώνα και ο παίκτης να κερδίσει την απόδοση 1,90 στο στοίχημα.


ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Την 15-2-2011, ο Κωνσταντίνος ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ (Κ) τηλεφωνεί στον Ανδρέα ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ (Α) και αφού του ζητά «να βγει έξω για να μην τον ακούει κανείς» ακολουθεί μεταξύ τους η κάτωθι συνομιλία, όσον αφορά τον αγώνα «Άρης-Manchester City» που διεξήχθη την 15-2-2011 με αποτέλεσμα 0-0:
«Κ: Κοίτα, επειδή θα είμαι στο γήπεδο εγώ.
Α: Μμμ.
Κ: Θα συνεννοηθώ κατά πάσα πιθανότητα με τον Καστίγιο.
Α: Ναι.
Κ: Να πάει να πιάσει τον Τέβες που είναι αρχηγός [ενν. τον Carlos TEVEZ της Manchester City].
Α: Ναι.
Κ: Και θα 'χουμε πει και του Κόκε μάλλον εδώ για τη σέντρα.
Α: Ναι.
Κ: Θα θέλω εκείνη την ώρα να μπεις στον κωδικό μας θα σου δώσω.
Α: Ναι.
Κ: Να δεις τον κωδικό να μου πατήσεις ό,τι σον πω ρε παιδί μου.
A: Ναι.
Κ: Κατάλαβες;
Α: Ναι, διπλό ή άσσο;
Κ: Όχι, όχι, τη σέντρα ρε να πάρουμε τη σέντρα.
Α: Και το 'χει αυτό;
Κ: Το \ει, τώρα το βλέπω μέσα το 'χει.
Α: Ναι.
Κ: Και επειδή το 'χω παρατηρήσει, το 'χει. Καμιά ώρα πριν το...
Α: Ναι, αλλά μήπως όταν αρχίζει το βγάζει έξως;
Κ: Όχι δεν το βγάζει. Και το 'χω δει εγώ και ένα τέταρτο πριν.
Α: Στην Betfair, στο ασιατικό;
Κ: Στο ασιατικό, ναι.
Α: Ποιος θα κάνει τη σέντρα;
Κ: Ναι.
Α: Α, το 'χει, δεν το 'χω δει αυτό, σοβαρά;
Κ: Το 'χει, τώρα εδώ, Kick off.
Α: Άντε ρε, πόσο;
Κ: Το 'χει 1.90.
Α: Πώς θα ξέρουμε;
Κ: Αυτό, λέω, ότι θα πάρω εγώ τον Έντι τηλέφωνο, τον πήρα τηλέφωνο ήδη, το 'χουνε πει δηλαδή, να πάει να πιάσει τον Τέβες και να του πει το και το άσε μας να πάρουμε τη σέντρα. Ή εμείς ή αυτοί ρε παιδί μου.
Α: Αφού θα το γυρίσουν όμως.
Κ: Ε;
Α: Αυτό πότε θα το μάθετε, πόση ώρα πριν;
Κ: Πε θα το γυρίσουνε, ότι θα το γυρίσουνε θα το γυρίσουνε, αλλά θα... θα του πουν ας πούμε ξέρεις, εγώ θέλω το γήπεδο εσύ βάλε τη σέντρα ας πούμε.
Α: Ναι.
Κ: Ανάλογα με το τι θα 'χουμε πει κατάλαβες;
Γ: 1.57 το έχουμε εμείς.
Β: 1.600 ΟΠΑΠ.
Γ: Τέλος πάντων αυτά.
Γ: Πρόσεχε αυτό το ματς που σου είπα
Β: Εντάξει». 

Τελικά το στοίχημα το έχασαν! Τη σέντρα έκανε σε αυτόν τον αγώνα η Μάντσεστερ Σίτι.



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κλείδωσε η συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα




Τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές για νέα χρηματοδοτική βοήθεια στις αρχές Ιουλίου  στην Ελλάδα, που θα καλύπτει τις δανειακές ανάγκες της χώρας έως το τέλος του 2014, αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. Η Σύνοδος Κορυφής εξέφρασε ακόμη την ετοιμότητα της για εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθούν από την Ελληνική Βουλή το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος.

Μετά το πέρας των εργασιών της πρώτης ημέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως "ελήφθησαν πολύ σημαντικές αποφάσεις. Πιστεύουμε ότι είμαστε σε μια πολύ σταθερή πορεία, δύσκολη βέβαια πορεία, με πολλές θυσίες, που θα μας οδηγήσει σε μια ισχυρή και βιώσιμη οικονομία. Πήραμε την στήριξη των εταίρων μας κι αυτό είναι μια θετική ένδειξη για το μέλλον της Ελλάδας, όχι απλώς ένα ¨πράσινο φως¨".

Αναλυτικότερα, το πλήρες κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα έχει ως εξής:


“Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναγνωρίζει τη σημαντική πρόοδο που σημείωσε η Ελλάδα κατά τον τελευταίο χρόνο, κυρίως στον τομέα της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και καλωσορίζει την συνεχή ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν να εφαρμόζουν με αποφασιστικότητα τις αναγκαίες προσπάθειες προσαρμογής, ώστε να επανέλθει η χώρα σε βιώσιμη τροχιά. Το συνολικό πακέτο μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκε με την Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, και η υιοθέτηση από το ελληνικό Κοινοβούλιο των καθοριστικών νόμων για τη δημοσιονομική στρατηγική και τις ιδιωτικοποιήσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν επειγόντως τις επόμενες ημέρες. Το αίτημα που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση και το οποίο ανακοινώθηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό, θα αποτελέσει τη βάση για την οριστικοποίηση των βασικών παραμέτρων του νέου προγράμματος που θα υποστηριχθεί από τους εταίρους της ευρωζώνης και το ΔΝΤ, σύμφωνα με τις ισχύουσες πρακτικές, και θα επιτρέψει παράλληλα την εκταμίευση εγκαίρως της δόσης των δανείων για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της Ελλάδας τον Ιούλιο.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης συμφώνησαν ότι η απαιτούμενη πρόσθετη χρηματοδότηση θα υλοποιηθεί μέσα από δημόσιες και ιδιωτικές πηγές . Υιοθέτησαν ακόμη την προσέγγιση, που αποφάσισε το Eurogroup, για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα με τη διακράτηση ομολόγων και την αντικατάσταση τους με νέα ομόλογα όταν λήγουν προκειμένου να υπάρξει σημαντική μείωση του βάρους των δανειακών αναγκών της χώρας σε ετήσια βάση και να αποτραπεί παράλληλα η επιλεκτική χρεοκοπία. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης καλούν τους υπουργούς οικονομικών να ολοκληρώσουν τις εργασίες για τα εκκρεμή ζητήματα ώστε οι αποφάσεις να ληφθούν στις αρχές Ιουλίου.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να στηρίξουν τους βασικούς στόχους του προγράμματος και τα βασικά μέτρα πολιτικής, ώστε να διασφαλιστεί η αυστηρή και ταχεία εφαρμογή του. Λαμβάνοντας υπόψη τη διάρκεια , το μέγεθος και τη φύση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, η εθνική ενότητα αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλωσόρισε την πρόθεση της Επιτροπής να αναπτύξει συνεργίες μεταξύ του νέου προγράμματος και των διαρθρωτικών ταμείων. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υποστηρίζει κάθε προσπάθεια για να αυξηθεί η δυνατότητα της Ελλάδας για μεγαλύτερη απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων ώστε να υπάρξει ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης . Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλωσορίζει και υποστηρίζει την προετοιμασία εκ μέρους της Επιτροπής , μαζί με τα κράτη μέλη, ενός συνολικού προγράμματος τεχνικής βοήθειας για την Ελλάδα.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων δηλώνουν ότι έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι οι προσπάθειες για δημοσιονομική προσαρμογή βαρύνουν τους Έλληνες πολίτες και δηλώνουν πεπεισμένοι ότι αυτές οι θυσίες είναι απαραίτητες για την οικονομική ανάκαμψη και θα συμβάλουν στη μελλοντική σταθερότητα και την ευημερία της χώρας”.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δίωξη κατά Μαρινάκη-Κανελλόπουλου για συνέργεια σε στημένους αγώνες. Ποιοί είναι οι 83 κατηγορούμενοι

Δίωξη κατά Μαρινάκη-Κανελλόπουλου για συνέργεια σε στημένους αγώνες



Δίωξη κατά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Ευάγγελου Μαρινάκη και του αντιπροέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Αθανάσιου Κανελλόπουλουασκήθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτoδικών Αθηνών κ. Ελένης Ράικουμετά από πρόταση της εισαγγελέως κυρίας Πόπης Παπανδρέου. 

Με διάταξη δημοσιότητας επετράπη και στα ΜΜΕ να ανακοινωθούν τα ονόματα και των άλλων δεκάδων εμπλεκομένων. 

Οι δύο κατηγορούνται για απλή συνέργια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος και απλή συνέργια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που έγινε κατ' εξακολούθηση κατά παράβαση 10 άρθρων του Ποινικού Κώδικα αλλά και του νόμου 2725/1999.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Ελένη Ράικου, διέταξε τη δημοσιοποίηση όλων των ονόματων για την υπόθεση με τα στημένα.

Αναλυτικά η επίσημη λίστα με τα ονόματα

Άσκηση ποινικής δίωξης για α) δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση και β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, στους κάτωθι:

1. Θωμάς Μητρόπουλος

2. Ιωάννης Κομπότης

3. Σπυρίδων Καλογιάννης

4. Αντώνιος Μανίκας

5. Ευάγγελος Κιοτζένης

6. Αγγελος Τραυλός

7. Γεώργιος Πουλόπουλος

8. Ευστάθιος Προβατίδης

9. Πέτρος Ρουτζιέρης

10. Τάκης Γιαννόπουλος

11. Γεώργιος Μποροβήλος

12. Δημήτρης Μπάκος

13. Ιωάννης Ναυρινιάδης

14. Βασίλειος Αδαμάκης

15. Ιωάννης Αρφάνης

16. Αθανάσιος Γιάχος

17. Γεώργιος Λιμπάντσης

18. Περικλής Αμανατίδης

19. Παύλος Δήμος

20. Παναγιώτης Σπάρταλης

21. Γεώργιος Σαλαμαστράκης

22. Χοσέ Λουίς Ρέγες

23. Μαρσέλο Γκούτμαν

24. Ιωάννης Τσιγιάννης

25. Δημήτρης Καλόπουλος

26. Σπυρίδων Τρύφωνας

27. Ακης Πάσσαρης

28. Γεώργιος Χριστοβασίλης

29. Γεώργιος Γρηγορόπουλος

30. Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης

31. Ιωάννης Σπάθας

Άσκηση ποινικής δίωξης για α) απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος και β) απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση, στους κάτωθι:

1.Ευάγγελος Μαρινάκης

2. Αθανάσιος Κανελλόπουλος

Άσκηση ποινικής δίωξης για α) δελτία στοιχημάτων προκαθορισμένης ή μη απόδοσης (παράνομο στοίχημα) τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση, β) απάτη, ο υπαίτιος της οποίας διαπράττει απάτες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 15.000 ευρώ, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση και γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, στους κάτωθι:

1) Γεώργιος Γεωργιάδης

2) Ελενα Νεούζα-Θεόσλου Ζοσέ Λαορένσο

3) Λουκάς Αποστολίδης

4) Γεώργιος Πράττος

5) Γεώργιος Βαρούτσικος

6) Γεώργιος Τόρης

7) Γεώργιος Γεωργόπουλος

8) Ιωάννης Τσιγιάννης

9) Ευθύμιος Σιδηρόγιουλος

10) Δημήτριος Μουστάκας

11) Ανθιμος Καραμανίδης

12) Λουκάς Καραμάνης

13) Αβραάμ Παπαδόπουλος

14) Γεώργιος Χαβενετίδης

15) Δημήτριος Δημητρίου

16) Ευάγγελος Δήμου

17) Σταμάτιος Φασουλής

18) Εμμανουήλ Αρβανιτάκης

19) Ιωάννης Οικονομίδης

20) Νικόλαος Λυράκης

21) Σάββας Παντελίδης

22) Χρήστος Σφήκας

23) Νικόλαος Θεοχαρίδης

24) Λεωνίδας Παπασταθόπουλος

25) Ιωάννης Καλυβίτης

26) Κωνσταντίνος Μενδρινός

27) Δημήτριος Βίλλας

28) Μιχαήλ Τσιβελέκης

29) Μιχαήλ Αλβέρτης

30) Γιαννάκης Ανδρέου

31) Μάριος Μπουλουγούρης

32) Μαρία Αυγίδου,

33) Διονύσιος Κοτίνης

34) Μαρία Βυθοπούλου

35) Αθανάσιος Κωστουλέας

Καταζητούνται οι: Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Βασίλειος Γεωρτσιάκος, Ιωάννης Παπακώστας και Μιχάλης Νικολόπουλος.

Οι δέκα που έχουν συλληφθεί είναι οι: Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος Ολυμπιακού Βόλου),Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος Καβάλας), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος Ηλιούπολης), Νίκος Χάλκος (πρώην πρόεδρος Ηλιούπολης), Νίκος Παντέλης(προπονητής), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Θανάσης Ντότσης(μάνατζερ ομάδας), Ανδρέας Δημόπουλος (μπουκ), Βασίλης Καρακούλιας (μπουκ) καιΝίκος Ζαμάνης (επιχειρηματίας).



tovima.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...