Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Νεοάστεγοι με... μάστερ


Το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας...

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την κατάσταση των αστέγων στην Ελλάδα.
 
Όπως επισημαίνεται σε έκθεσή της για την κοινωνική κατάσταση στη ΕΕ, το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και ανέρχονται σε 20.000. Πάνω από το ήμισυ των αστέγων εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000- από τους οποίους 8.000 είναι Έλληνες).
 
Το πρόβλημα των αστέγων έχει κάνει επίσης την εμφάνισή του σε πόλεις όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο Κρήτης και τα Τρίκαλα, αναφέρει η Επιτροπή.
 
Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση που είχαν ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα εξάρτησης, οι οποίοι πλέον δεν τα βγάζουν πέρα, έχοντας χάσει τη δουλειά τους.
 
Η Επιτροπή σημειώνει επίσης ότι το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (σ.σ. δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος) και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.
 
Τέλος, η Επιτροπή αναφέρει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2012 αναμένεται να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες κατά 18%.
 
 
Χάθηκαν 400.000 θέσεις εργασίας
  
Αύξηση της τάξεως του 8,7% καταγράφηκε στα ποσοστά της ανεργίας στην Ελλάδα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Σε καθαρούς αριθμούς το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 400.000 θέσεις εργασίας!
  
Τα στοιχεία προκύπτουν από την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στη ΕΕ. Την ίδια περίοδο, στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000.
 
 
Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών στις οποίες αναμένεται επιδείνωση της απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του 2012 στον τομέα των υπηρεσιών και των κατασκευών.
  
Εξάλλου, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, την τριετία 2008- 2011 η ανεργία στους πολίτες ηλικίας 55- 64 ετών διπλασιάστηκε σε έξι κράτη μέλη: την Ελλάδα, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.
 
Παράλληλα, το 64% των Ελλήνων ηλικίας 15- 35 ετών (27% για περιορισμένο χρονικό διάστημα και 37% μακροπρόθεσμα) δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν και να εργαστούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 53%, ενώ υψηλά ποσοστά παρατηρούνται επίσης στην Ισπανία και την Ιρλανδία (από 67%) και στην Πορτογαλία (57%).


epikaira.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους από 1η Ιουλίου οι φαρμακοποιοί


Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους από 1η Ιουλίου αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής,
καθώς ξεκίνησαν να τους καταβάλλονται από τον ΕΟΠΥΥ οι οφειλές του Απριλίου.

Η αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 5 Ιουλίου, όπως δεσμεύθηκε ο νέος υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος.

Η διοίκηση του Οργανισμού δέσμευσε την Τετάρτη το ποσό των 126,98 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να εξοφλήσει με αυτά τους φαρμακοποιούς για το μήνα Απρίλιο.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε και στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ.Λουράντου, ο οποίος τον συνάντησε στο υπουργείο Υγείας.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Λουράντος δήλωσε ικανοποιημένος από την τήρηση των δεσμεύσεων του υπουργού Υγείας και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί άμεσα λύση και για τα χρέη του 2011.

Από την πλευρά του, μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι κατανοεί τα προβλήματα των φαρμακοποιών και είπε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα μπορεί σύντομα να χρηματοδοτείται ώστε να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρωί με τους 54 προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας και τους ζήτησε να σταματήσουν και αυτοί τις κινητοποιήσεις.

Άφησε ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο οι φαρμακοποιοί να διακόψουν ξανά την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων καθώς τα χρήματα που έχουν απομείνει στον ΕΟΠΥΥ για τον επόμενο μήνα είναι ελάχιστα.

Οι φαρμακοποιοί αναρωτιούνται από που θα αντλούνται κάθε φορά τα χρήματα για να τους πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ.

Φαρμακευτικοί σύλλογοι της περιφέρειας και ο σύλλογος του Πειραιά έχουν σταματήσει τις κινητοποιήσεις και χορηγούν κανονικά φάρμακα με πίστωση.

Τα φαρμακεία του Πειραιά σήκωσαν τις τελευταίες ημέρες το βάρος του συνόλου των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ της Αθήνας, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται μεγάλες ουρές και τα ράφια να αδειάζουν από φάρμακα.


in.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το πρώτο "έξυπνο" ελληνικό κινητό τηλέφωνο


Η εταιρία MLS Πληροφορική ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού κινητού τηλεφώνου με την ονομασία MLS iQTalkTM. Πρόκειται για ένα "έξυπνο" κινητό (smartphone) με λειτουργικό σύστημα Android, που "καταλαβαίνει" και "μιλάει" την ελληνική γλώσσα.

Η συσκευή συνδυάζει τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής (Talk) και τεχνητής νοημοσύνης (iQ), τις οποίες η MLS έχει αρχίσει να αναπτύσσει πριν από χρόνια. Η λεπτομερής παρουσίαση του MLS iQTalk, σύμφωνα με την εταιρία, θα πραγματοποιηθεί κατά την επίσημη κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά μέσα στις επόμενες μέρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος εταιρίας Ιωάννης Καματάκης, δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι και περήφανοι που ολοκληρώσαμε την ανάπτυξη του πρώτου ελληνικού κινητού τηλεφώνου, το οποίο ενσωματώνει άκρως ενδιαφέρουσες καινοτομίες.

Προσπαθήσαμε, ώστε όλοι οι Έλληνες που θα το αποκτήσουν, να απολαύσουν ένα εντελώς καινούργιο επίπεδο επικοινωνίας με το iQTalk και μάλιστα σε προσιτή τιμή".



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επτά μεγάλα μυστήρια στην ιστορία


Yπάρχουν πολλά μυστήρια που μας περιβάλλουν από την αρχή αυτού του κόσμου


Άλλα λύθηκαν με την βοήθεια της επιστήμης και άλλα παραμένουν ακόμα ανεξήγητα και ίσως να μην τα μάθουμε ποτέ..

Εδώ είναι μερικά που ακόμα δεν έχουν την απάντηση τους...
Amelia_Earhart


Η Amelia Earhart προκάλεσε αίσθηση στην Αμερική όταν μπήκε στο βιβλίο με τα ρεκόρ αεροπλοΐας, καταρρίπτοντας αυτά του ύψους, της απόστασης και της διάρκειας.Οι επευφημίες, όμως, έμελλε να πάρουν μοιραία τροπή όταν η ίδια και ο πλοηγός του αεροσκάφους της, Fred Noonan, εξαφανίστηκαν πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό στις 2 Ιουλίου του 1937, κατά τη διάρκεια μίας πολυφημισμένης προσπάθειας να κάνουν το γύρο του κόσμου πετώντας. Η μοίρα τους παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια στην ιστορία της αεροπλοΐας.Οι θεωρίες πολλές: Ξέμειναν από καύσιμα και έπεσαν στον Ειρηνικό Ωκεανό. Πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τους Ιάπωνες και εκτελέστηκαν. Επέζησαν και η Earhart έζησε το υπόλοιπο της ζωής της ως νοικοκυρά στο Νιού Τζέρσεϊ.

Μία ξεχωριστή θεωρία, με αρκετά προκλητικά στοιχεία, λέει πως επέζησαν της συντριβής αλλά βγήκαν ως ναυαγοί στο Nikumaroro, ένα ακατοίκητο νησί στο Κιριμπάτι. Σε μία αποστολή στο νησί το 2010 βρέθηκαν κομμάτια από ένα μαχαίρι τσέπης και ένα γυάλινο βάζο, τα οποία ενδεχομένως να ανήκαν στους ναυαγούς. Εάν οι αναλύσεις του DNA σε αυτά και σε άλλα αντικείμενα ταιριάζουν με αυτό της Earhart, τότε το μυστήριο ίσως να βρει επιτέλους τη λύση του.

kleopatra


Που είναι θαμμένη η Κλεοπάτρα και ο Μάρκος Αντώνιος;

Ανασκαφές που γίνονται σε ναό κοντά στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ίσως να αποκαλύψουν την τελευταία κατοικία δύο καταδικασμένων εραστών, της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου. Η Αιγύπτια βασίλισσα και ο Ρωμαίος στρατηγός αυτοκτόνησαν το 30 π.Χ., μετά την ήττα τους στο Άκτιο για τον έλεγχο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Είναι άγνωστο όμως που ενταφιάστηκε το ζευγάρι.Ο Zahi Hawass, κορυφαίος Αιγύπτιος αρχαιολόγος, πιστεύει πως ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης των δύο εραστών είναι ο Ναός του Ταπόσιρις Μάγκνα και ξεκίνησε μία ανασκαφή για τον εντοπισμό του, σε συνεργασία με μία δομινικανή ομάδα. «Κατά την άποψή μου, εάν βρεθεί ο τάφος, τότε θα είναι μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις του 21ου αι., λόγω του έρωτα που υπήρχε ανάμεσα στην Κλεοπάτρα και τον Μάρκο Αντώνιο, αλλά και λόγω της θλιβερής ιστορίας του θανάτου τους,» δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.

_


Που έχει ταφεί ο Τζέκινς Χαν;

Ο Τζέκινς Χαν κατάφερε να ενώσει τις εμπόλεμες φυλές το 1206 και έγινε ο ηγέτης των Μογγόλων, δημιουργώντας μία αυτοκρατορία που έφτανε από την Κίνα μέχρι την Ουγγαρία. Ο τάφος του φημισμένου πολεμιστή, εντούτοις, παραμένει ένα μυστήριο από το θάνατό του, το 1227, μέχρι και σήμερα.Σύμφωνα με το θρύλο, η ομάδα που τον ενταφίασε σκότωσε όλους όσους είχαν δει τη διαδικασία. Οι σκλάβοι και οι στρατιώτες που παρευρέθηκαν στην κηδεία σκοτώθηκαν και αυτοί. Τα άλογα ποδοπάτησαν οποιοδήποτε στοιχείο είχε μείνει από την ταφή, ενώ εξέτρεψαν και έναν ποταμό για να κυλά πάνω από τον τάφο. Οι φήμες θέλουν να έχει ταφεί κοντά στη γενέτειρά του, στο Khentii Aimag.

Διάφορες αποστολές για τον εντοπισμό του τάφου του διακόπηκαν από φόβο να μην διαταραχτεί η περιοχή και καταστραφεί η ψυχή που υπηρετεί ως προστάτης της. Το 2004, αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το παλάτι του Τζέκινς Χαν, ενώ εικάζουν πως ο τάφος του βρίσκεται στη γύρω περιοχή.

Donner


Η οικογένεια Donner κατέφυγε στον κανιβαλισμό;

Ο θρύλος είναι μία δυσάρεστη ιστορία επιβίωσης: Μία ομάδα πρωτοπόρων, που κατευθυνόταν προς την Καλιφόρνια το 1846, εγκλωβίστηκε σε ένα ορεινό πέρασμα στη Sierra Nevada και κατέφυγε στον κανιβαλισμό για να μπορέσει να επιβιώσει από τον βαρύ χειμώνα. Οι ισχυρισμοί, όμως, ότι αναγκάστηκαν να φάνε ανθρώπινη σάρκα είναι λίγο υπερβολικοί, βάσει των αναλύσεων στα οστά που βρέθηκαν σε τζάκι στο Alder Creek, όπου διέμειναν κάποια μέλη της οικογένειας των Donner.Η ανάλυση έδειξε πως ο σκύλος της οικογένειας, ο Uno, φαγώθηκε, ενώ καταναλώνονταν σε σταθερή βάση βοοειδή, ελάφια και άλογα. Στο Alder Creek δεν βρέθηκαν ανθρώπινα οστά. Αν όντως είχαν καταφύγει στον κανιβαλισμό, τότε τα ανθρώπινα οστά είχαν διαφορετική τύχη. Ίσως να τα έθαψαν ή να τα έριξαν στο τζάκι τελευταία και να έλιωσαν.

Billy_the_Kid


Που είναι θαμμένος ο Billy the Kid;

Ο θρύλος θέλει τον Billy the Kid να έχει πέσει νεκρός από τα πυρά του Σερίφη Pat Garrett το 1881 και να έχει ταφεί στο Fort Sumner. Μια ταφόπετρα σηματοδοτεί τον τάφο του, αλλά από τη δεκαετία του '30 έχει ξεσπάσει μία διένεξη γύρω από τον περίφημο κακοποιό. Ένας άντρας από την Αριζόνα, ονόματι John Miller, ισχυρίστηκε ότι είναι ο διάσημος εγκληματίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Garrett πυροβόλησε και σκότωσε λάθος άνθρωπος και είπε ψέματα. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο μπερδεμένα λίγες δεκαετίες αργότερα όταν ένας Τεξανός, ονόματι «Brushy» Bill Roberts, βγήκε και είπε δημόσια πως αυτός ήταν ο πραγματικός Billy the Kid.Τα παραπάνω στάθηκαν αφορμή για να ξεκινήσει έρευνα με στόχο την επίλυση της υπόθεσης. Ερευνητές προχώρησαν σε εκταφή της μητέρας του Billy the Kid και συνέκριναν το μιτοχονδριακό της DNA με το γενετικό υλικό των τριών αντρών. Όμως, η έρευνα βρήκε πολλά εμπόδια, καθώς οι τάφοι μετακινήθηκαν με το πέρασμα των χρόνων και κανείς δεν είναι απόλυτα βέβαιος ότι οι σωροί ταιριάζουν με τις ταφόπετρες. Επιπλέον, εάν ο πραγματικός Billy the Kid αποδειχτεί ότι είναι θαμμένος στο Τέξας ή την Αριζόνα, τότε θα πεθάνει ένας θρύλος που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες στον υποτιθέμενο τόπο ταφής του, στο Νέο Μεξικό.

KOL


Τα λείψανα του Χριστόφορου Κολόμβου βρίσκονται στην Ισπανία;

Το 1492, ο Χριστόφορος Κολόμβος ταξίδεψε στους ωκεανούς. Μετά το θάνατό του, το 1509, τα λείψανά του συνέχισαν να ταξιδεύουν. Αρχικά ενταφιάστηκε στην ισπανική πόλη Βιγιαδολίδ, αλλά το 1537 τα λείψανά του μεταφέρθηκαν στην Καραϊβική, στο νησί Ισπανιόλα (στη σημερινή Δομινικανή Δημοκρατία και Αϊτή), όπως επιθυμούσε ο ίδιος. Όταν οι Ισπανοί έχασαν τη συγκεκριμένη περιοχή από τους Γάλλους, το 1795, τα λείψανα του Κολόμβου μεταφέρθηκαν στην Κούβα, όπου παρέμειναν μέχρι τον Ισπανο-Αμερικανικό πόλεμο, ότε και επέστρεψαν στη Σεβίλλη, το 1898.Η Δομινικανή Δημοκρατία, ωστόσο, ισχυρίζεται πως τα λείψανα του Κολόμβου δεν έφυγαν ποτέ από την Ισπανιόλα. Το 1877, ανακαλύφθηκε ένα κουτί στον καθεδρικό ναό του Αγίου Δομίνικου, με μία επιγραφή που δήλωνε πως τα λείψανα ανήκουν στον «ένδοξο και διαπρεπή Cristobal Colon (η ισπανική ονομασία του Χριστόφορου Κολόμβου).»

Αναλύσεις DNA που πραγματοποιήθηκαν στα οστά της Σεβίλλης και σε αυτά του αδερφού του Κολόμβου, Ντιέγκο, που είναι και αυτός θαμμένος στην ίδια πόλη, έδειξαν πως τα δύο δείγματα ταιριάζουν απόλυτα. Όταν οι ερευνητές ανακοίνωσαν τα ευρήματα αυτά το 2006, δήλωσαν πως η διαμάχη γύρω από τον Κολόμβο έλαβε οριστικά τέλος. Ακόμα, όμως, δεν έχει γίνει ανάλυση στο DNA των οστών της Ισπανιόλας, γεγονός που αφήνει ανοιχτό ένα μικρό παράθυρο στην υπόθεση.

__II


Το DNA σφράγισε τη μοίρα των τέκνων του Ρώσου Τσάρου

Το 1918, οι Μπολσεβίκοι σκότωσαν τον Ρώσο Τσάρο Νικόλαο τον Β', την αυτοκράτειρα Αλεξάνδρα και τα πέντε τους παιδιά, αλλά για 90 χρόνια ήταν άγνωστη η τοποθεσία ταφής των δύο τους παιδιών, του Πρίγκιπα Αλεξέι (διάδοχος του ρωσικού θρόνου) και της μίας κόρης (Μαρία ή Αναστασία). Το 2008, τα οστά τους βρέθηκαν σε έναν τάφο, κοντά σε αυτόν της υπόλοιπης οικογένειας των Ρομανόφ, πλησίον της πόλης Αικατερίνεμπουργκ, στα Ουράλια Όρη.Τα οστά από τον δεύτερο τάφο κάηκαν και τοποθετήθηκαν σε θειικό οξύ, πιθανότητα για να εξαφανιστεί η ταυτότητα των θυμάτων ή οι συνθήκες θανάτου τους. Οι επιστήμονες, όμως, κατάφεραν να εξετάσουν το μιτοχονδριακό DNA, που περνάει από τη μητέρα στα παιδιά, ενώ ταίριαξαν και το χρωμόσωμα Υ από τον Πρίγκιπα Αλεξέι και τον Τσάρο Νικόλαο τον Β


newsbomb.gr









Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Tόσα παίρνει το κάθε κόμμα


Τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, καθόρισαν και το... πριμ που παίρνουν τα πολιτικά κόμματα...

Από την τελική κατάταξη, λοιπόν, έχουν να λαμβάνουν:
Νέα Δημοκρατία 15,4 εκατ. ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ 14,1 εκατ. ευρώ

ΠΑΣΟΚ 7,5 εκατ. ευρώ

Ανεξάρτητοι Έλληνες 4 εκατ. ευρώ

Χρυσή Αυγή 3,75 εκατ. ευρώ

ΚΚΕ 3,95 εκατ. ευρώ

ΔΗΜΑΡ 3,4 εκατ. ευρώ

Ως όριο για την εξασφάλιση του δικαιώματος είσπραξης έχει τεθεί το ποσοστό του 1,50%.

Έτσι, ο συνασπισμός των πολιτικών σχηματισμών «Δημιουργία Ξανά» και «Δράση» έχει λαμβάνειν 750.000 ευρώ.


enikos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Αρπαγή της περιουσίας σας με όσο το δυνατό λιγότερο κόστος»


«Η Ελλάδα έχει δεχτεί εχθρική επίθεση», λέει ο ακτιβιστής-οικονομικός αναλυτής Μαξ Κάιζερ

Γνωστός οικονομικός αναλυτής, παρουσιαστής, παραγωγός, ακτιβιστής με έντονη δράση κατά των εταιρειών – συμβόλων της παγκοσμιοποίησης, όπως η Goldman Sachs και η JP Morgan, εναντίον της οποίας διεξήγαγε καμπάνια καλώντας τον κόσμο να αγοράσει ασήμι για να ανέβει η τιμή του κι έτσι να χρεοκοπήσει η εταιρεία, η οποία, κατά τον Κάιζερ, είχε «σορτάρει» στο μέταλλο και είχε «γυμνές» θέσεις.

Ο Μαξ Κάιζερ μίλησε στο περιοδικό «Επίκαιρα» και φυσικά δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η ιδέα της κατάληψης της Ελλάδας στοχεύει στην αρπαγή της περιουσίας της με όσο το δυνατό λιγότερο κόστος, σχεδόν μηδενικό. Από νομικής πλευράς, θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε ως “εχθρική επιδρομή”. Δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα οικονομικά από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη, είναι, όμως, μια από τις πιο μικρές και ευάλωτες χώρες, επομένως είναι πιο εύκολο να την καταλάβουν και να τη “γδύσουν” από τα περιουσιακά της στοιχεία», αναφέρει.

Πιστεύει πάντως ότι «η Ευρώπη θα ελέγχεται μέσω του Βερολίνου και των κυβερνήσεων που θα συνεργάζονται με τη Γερμανία, προχωρώντας σε δημοσιονομική ενοποίηση. Θα επέλθει επιβολή περισσότερων φόρων σε όλη την Ευρώπη που θα εισπράττονται από το Βερολίνο, και… αυτός είναι ο στόχος! Η Goldman Sachs έχει ήδη δηλώσει ότι αυτό είναι κάτι που τους ενδιαφέρει, όπως και η Wall Street. Είναι κάτι που έχει πάρει το δρόμο του!».

Φυσικά στο ερώτημα αν η ευρωζώνη τελικά θα καταρρεύσει, θεωρεί ότι «κατά τη δική μου άποψη, η απόφαση αυτή βρίσκεται στα χέρια της Γερμανίας. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να ξεφύγει από το ευρώ, η ιρλανδική κυβέρνηση, η πορτογαλική, η ισπανική επίσης δεν έχουν το θάρρος να ξεφύγουν από το ευρώ.

Η Γερμανία λατρεύει το ευρώ επειδή αυτά τα προβλήματα βοηθούν τις εξαγωγές της, γι’ αυτό και χαίρονται που η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Κάθε φορά που πέφτει το ευρώ και υπάρχουν φόβοι για κατάρρευσή του, αυτό λειτουργεί μια χαρά για τη Γερμανία.

Η οικονομία της αναπτύσσεται, η ανεργία έχει πέσει κατακόρυφα, το πρόγραμμα κοινωνικής ασφάλισής της έχει και πλεόνασμα. Οπότε, δεν βλέπω στην παρούσα φάση να επιθυμούν την κατάρρευσή του. Είναι στο χέρι της Ελλάδας να το επιδιώξει, στο χέρι της Ιρλανδίας και των άλλων να το κάνουν, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει κανείς τη θέληση».

Και πιστεύει, μεταξύ άλλων, ότι: «Υπάρχει πόλεμος αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Κατά τη διάρκεια πολέμων οι άνθρωποι κατακτούν χώρες για τη γη και τους θησαυρούς, χρησιμοποιούν τανκς, όπλα, στρατούς, τώρα, όμως, κατακτούν τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας μέσω του χρέους της, μέσω παραγωγών. Οπότε ένας νομισματικός πόλεμος, ένας χάρτινος πόλεμος, συμβαίνει αυτή τη στιγμή, συμβαίνει τώρα, και η Ελλάδα χάνει».


newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η σύγκρουση Βορρά - Νότου


Η πιο κρίσιμη Σύνοδος στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκινά το απόγευμα στις Βρυξέλλες, μέσα σε έντονο συγκρουσιακό κλίμα μεταξύ των βόρειων και νότιων χωρών της Ευρωζώνης.

Οι παρασκηνιακές ζυμώσεις είναι έντονες, τα στρατόπεδα έχουν χωριστεί και ο διχασμός είναι πιο ορατός από ποτέ, σχετικά με τους μακροπρόθεσμους τρόπους για το ξεπέρασμα της κρίσης χρέους, η οποία απειλεί τα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, υποδέχθηκε για πρώτη φορά μετά την εγκατάστασή του στο Μέγαρο των Ηλυσίων χθες το βράδυ τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, αλλά οι δηλώσεις τους ότι επιθυμούν «να εμβαθύνουν την οικονομική και νομισματική, αύριο και πολιτική, ένωση της Ευρώπης» δεν μπορούν να κρύψουν τις διαφορές που έχουν δημιουργηθεί σε θέματα όπως τα ευρωομόλογα, ο τρόπος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και η δημιουργία ταμείου εξαγοράς χρέους.

Ενθαρρυντικά σημάδια, πάντως, διαφάνηκαν μέσω της δήλωσης της Μέρκελ πριν από το δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν της. «Έχουμε επιτελέσει σημαντικές προόδους ως προς το σύμφωνο για την ανάπτυξη, που ευελπιστώ ότι θα εγκριθεί την Πέμπτη. Μας χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη, μια Ευρώπη η οποία θα λειτουργεί, μια Ευρώπη της οποίας τα μέλη θα βοηθούν το ένα το άλλο» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Μέτωπο κατά Μέρκελ

Μόντι, Ολάντ, Ραχόι και άλλοι ηγέτες εκτιμούν ότι δίνεται υπερβολική έμφαση στη λιτότητα και η ανάπτυξη είναι ο φτωχός συγγενής των ευρωπαϊκών διεργασιών. Στη σημερινή Σύνοδο, οι «27» ευελπιστούν να εγκρίνουν ένα πακέτο μέτρων ανάπτυξης, το οποίο ωστόσο δεν απαιτεί νέο δανεισμό, αλλά στηρίζεται στην ανακατανομή υφισταμένων ευρωπαϊκών κονδυλίων και στην ενίσχυση των πόρων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι τα διεθνή Μ.Μ.Ε. κάνουν λόγο για «βαθύ χάσμα Βερολίνου-Παρισιού» και για «κρίση ιστορικών διαστάσεων στην Ε.Ε.», ενώ τον πήχη των προσδοκιών χαμηλώνουν με δηλώσεις τους ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και οι ομόλογοί του, του Ευρωσυμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, χαρακτηρίζοντας αυτό που οι ίδιοι είχαν παρουσιάσει στις αρχές της εβδομάδας ως «προσχέδιο για τη δημιουργία μιας πραγματικής οικονομικής Ένωσης προκειμένου να σωθεί το ευρώ», με στόχο τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων έως τον Δεκέμβριο.


zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ελληνικό ''κύμα'' μετανάστευσης προς τη Γερμανία


Ιδιαίτερη αύξηση παρουσιάζει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 η μετανάστευση Ελλήνων και Ισπανών προς τη Γερμανία, σύμφωνα με σχετική έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η οποία δημοσιεύεται σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Συγκεκριμένα, στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναζήτησαν εργασία περίπου 15.000 Έλληνες και 13.000 Ισπανοί.
Ο Οργανισμός εκτιμά ότι η τάση θα διατηρηθεί όσο διαρκεί η οικονομική κρίση σε αυτές τις χώρες και βεβαίως όσο η γερμανική αγορά εργασίας παραμένει σε σχετικά καλό επίπεδο.
Σε απόλυτους αριθμούς, ωστόσο, οι μετανάστες από την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία παραμένουν πολύ περισσότεροι, επισημαίνεται στην έκθεση. Αντίστοιχα, έχει μειωθεί αισθητά η μετανάστευση προς την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιρλανδία, στις οποίες, επιπλέον, η ανεργία μεταξύ των μεταναστών έχει αυξηθεί κατά περίπου 10%.
ΟΟΣΑ: Αύξηση της μετανάστευσης και το 2011
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η μόνιμη μετανάστευση προς τις χώρες του ΟΟΣΑ περιορίστηκε κατά 2,5% το 2010 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ωστόσο το 2011 σημειώθηκε αύξηση του ποσοστού.
Συγκεκριμένα, περισσότερους μετανάστες δέχτηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και οι περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ με εξαίρεση την Ιταλία, την Ισπανία και τη Σουηδία.
Οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας σχετίζονται άμεσα, σύμφωνα με τον γ.γ. του Οργανισμού Ανχελ Γκουρία.
Ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι η κρίση στην αγορά εργασίας εκθέτει περισσότερους μετανάστες στον κίνδυνο της περιθωριοποίησης σημειώνοντας ότι από το 2008 έως το 2011 αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των νέων μεταναστών χωρίς δουλειά και εκπαίδευση.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ιερείς πλαστογράφησαν την μισθοδοσία τους και... πήραν αύξηση


Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά...


Και όπως φαίνεται οι δύο ιερείς από τα Φάρσαλα δεν ήταν ικανοποιημένοι από την αμοιβή τους και έστησαν μια κομπίνα για να πάρουν... αύξηση.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr οι δύο ιερείς φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση παραποίησης εγγράφων μισθοδοσίας προκειμένου να εισπράττουν μεγαλύτερα ποσά.

Οι δύο ρασοφόροι συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω από άνδρες της ασφάλειας Λάρισας έχοντας στην κατοχή τους δύο δεσμίδες των 10.000 ευρώ τα οποία θεωρούνται προϊόντα προερχόμενα από υπεξαίρεση.

Ερωτηματικά βέβαια εγείρονται για το πώς μπορούσαν να «στήσουν» έναν τέτοιο μηχανισμό, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τις οικονομικές υπηρεσίες ή τη Μητρόπολη.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Liberation: Μήπως είναι πολύ αργά για την Ευρώπη;


Μέσα σε λίγες λέξεις, η γαλλική εφημερίδα αποτυπώνει αυτό που σκέφτονται όλοι οι Ευρωπαίοι: μήπως χάθηκε το παιχνίδι τελικά;
Μοιάζει περισσότερο με σήριαλ. Όλοι ξέρουν πως η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, αλλά η λύση δε φαίνεται πουθενά. Θα μπορούσε να έχει και τίτλο: Βόρεοι και Νότιοι. Μόνο που δε θα "μιλά" για τον εμφύλιο στις ΗΠΑ.
Ίσως η λέξη "εμφύλιος" να είναι πολύ βαριά. Αλλά αν δε βρεθεί κάποιος, αποφασισμένος να βάλει στην άκρη το μικροπολιτικό, εσωτερικού ενδιαφέροντος, συμφέρον, τότε κανείς δε μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης.
Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Ευρώπης αντανακλά το μήνυμα και την ουσία της άκαρπης συνάντησης Μέρκελ-Ολάντ στο Παρίσι. Μήπως είναι πολύ αργά για την Ευρώπη, διερωτάται η γαλλική εφημερίδα. Και ρωτάει σε όλες τις γλώσσες των πρωταγωνιστών: Γερμανικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά. Η Ελλάδα, πια, είναι έξω από το κάδρο...
Το φόντο μπλε, όπως η σημαία της ενωμένης Ευρώπης. Και τα γράμματα έχουν ένα χρώμα ανάμεσα στο γκρι και το άσπρο. Τουλάχιστον, δεν είναι μαύρα. Ακόμα...


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...