Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ποιες λέξεις θεωρούνται από τις μυστικές υπηρεσίες ως «επικίνδυνες»


Θεωρίες συνωμοσίας, ή πραγματικότητα. Όπως και να έχει πολύς είναι ο κόσμος που υποστηρίζει πως το διαδίκτυο παρακολουθείται εκτενώς από όλες τρις μυστικές υπηρεσίες με αιτιολογία την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η οργάνωση για τα ψηφιακά δικαιώματα «Electronic Frontier Foundation» (EFF), έδωσε στην δημοσιότητα μία λίστα με τις λέξεις κλειδιά, πάνω στις οποίες βασίζονται οι πράκτορες προκειμένου να ξεκινήσουν μία έρευνα.

Στην λίστα αυτήν λοιπόν οι οποία έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, πέραν των λέξεων όπως «τρομοκρατία», «επίθεση» «βρώμικη βόμβα» κλπ, βρίσκονται και θεωρητικά -για εμάς- αθώες λέξεις όπως, «Μεξικό», «σύννεφο», «κύμα», «ομάδα» ακόμα και.. «χοιρινό».

Οι αντιδράσεις λοιπόν στηρίζονται στο ότι πολλές από τις λέξεις που χτυπούν «κόκκινο» στην λίστα για τους πράκτορες, δεν έχουν καμία σχέση με την αρχική αποστολή του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και προστατεύονται συνταγματικά.


iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η κρίση μας έχει διαλύσει!


Αύξηση στις αυτοκτονίες και στις απόπειρες αυτοκτονιών, αύξηση στα αντικαταθλιπτικά φάρμακα και διάλυση οικογενειών, συνθέτουν την άλλη πλευρά της ζωής μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Όπως αποκαλύπτει η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια του Κέντρου Διά Βίου Εξέλιξη, κυρίως τον τελευταίο χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι –κάθε ηλικίας- καταφεύγουν στη βοήθεια των ειδικών νιώθοντας διαλυμένη τη ζωή τους σε κάθε επίπεδο: οικονομικό, κοινωνικό, προσωπικό.
«Η οικονομική μας εξασφάλιση είναι βασικό στοιχείο για την ευημερία και την αίσθηση της ασφάλειας από τη μία, αλλά και συχνά παράμετρος της προσωπικότητάς μας, μιας και δηλώνει τη θέση μας μέσα στην κοινωνία, την ισχύ μας αλλά και τα επιτεύγματα μας στη διάρκεια της ζωής μας. Οτιδήποτε αλλάζει αυτές τις ισορροπίες επηρεάζει την προσωπικότητα, τη σκέψη μας, τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους άλλους αλλά και τον εαυτό μας», επισημαίνει η Λ. Ράγγα.
Αυτό που προκύπτει από τα στοιχεία της ειδησεογραφίας είναι το εξής τραγικό, κάτι που επιβεβαιώνει και η ψυχολόγος. «Αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις των αυτοκτονιών λόγω ιστορικού ψυχιατρικής νόσου (διαγνωσμένης η μη), πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που βρίσκονται σε συναισθηματικό αδιέξοδο λόγω κρίσης, δεν αναζητούν στήριξη και βοήθεια από τους ειδικούς, οι οποίοι μπορούν να αναδείξουν τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης της κρίσης».
Όπως και να' χει, το κυρίαρχο συναίσθημα των ημερών είναι η θλίψη. Και η θλίψη συνδέεται άμεσα με την απώλεια: «Η αβεβαιότητα, η έλλειψη προοπτικής, η ανασφάλεια και ο φόβος που προκύπτουν από την κρίση είναι παράγοντες κινδύνου, οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν σε ψυχικές διαταραχές», εξηγεί η ίδια.
Η οικονομική κρίση δεν αυτοκτονεί μόνον, αλλά διαλύει και οικογένειες. «Η ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των ατόμων περνάει την δική της κρίση με αποτέλεσμα η συναισθηματική υπερφόρτιση των ανθρώπων να μη βρίσκει τρόπους εκτόνωσης κι έτσι μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκαταστροφικές τάσεις και ίσως αυτοκτονία», υποστηρίζει η Λ. Ράγγα και καταλήγει: «Όταν δημιουργούνται υποψίες είτε για τον εαυτό μας, είτε για τα κοντινά μας πρόσωπα ότι εγκλωβιζόμαστε σε δυσάρεστες καταστάσεις και σκέψεις, η αναζήτηση βοήθειας πρέπει να είναι άμεση».


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανοχύρωτη χώρα, στο έλεος ληστών και κακοποιών


Μόνο η λέξη «πόλεμος» μπορεί να αποδώσει αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας. Τα περιστατικά που καταγράφει η Αστυνομία, αλλά και δεκάδες άλλα που δεν καταγγέλονται από τα θύματα, ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Εισβολές ληστών σε δύο σπίτια στην Αττική, επίθεση σε ανήλικους απο τους οπιους άρπαξαν τα ποδήλατα και άλλες έξι ένοπλες ληστείες περιλαμβάνει το αστυνομικό δελτίο της νύχτας του Σαββάτου.
Στην Αγία Παρασκευή, επτά άτομα, τα οποία σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν αλλοδαποί, επιτέθηκαν σε τρεις ανήλικους, 14-15 ετών, οι οποίοι έκαναν βόλτα με τα ποδήλατα τους, τους ακινητοποίησαν, τους άρπαξαν τα ποδήλατα και τα κινητά τους τηλέφωνα και εξαφανίστηκαν!
Σαράντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στην λεωφόρο Κηφισίας στους Αμπελόκηπους, τρεις άγνωστοι εισήλθαν σε σπιτι, ιδιοκτησίας δύο νεαρών και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.
Στη Νέα Ερυθραία, δύο άγνωστοι δράστες εισέβαλαν σε σπίτι που διαμένει ηλικιωμένο ζευγάρι και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν 2.500 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα, δύο πιστωτικές κάρτες και τα κλειδιά Ι.Χ. αυτοκινήτου, με το οποίο διέφυγαν.
Το βράδυ του Σαββάτου διαπράχθηκαν ληστείες, σε κατάστημα τροφίμων στα Καμίνια, σε κατάστημα «φαστ φουντ» στις Αχαρνές, σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων στο Περιστέρι, σε βάρος δύο πολιτών στον δρόμο, στην Δραπετσώνα, καθώς και σε βάρος ενός ακόμα, στη συμβολή Τσόχα και Σούτσου, δίπλα στο κτίριο της ΓΑΔΑ.
Οδηγό ταξί λήστεψαν δύο άτομα στη Θεσσαλονίκη τα οποία συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας.
Οι δράστες, 18 χρόνων, επιβιβάστηκαν σε ταξί που οδηγούσε 59χρονος και στην περιοχή της Ξηροκρήνης, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.


epikaira.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πολιτικός «συναγερμός» για το δράμα των καρκινοπαθών


Αναστρέψιμη χαρακτήρισε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, την κατάσταση στο χώρο της υγείας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών, Δημήτρης Βαρνάβας, καθώς, όπως είπε, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, ο κ. Κίττας τον διαβεβαίωσε πως πέτυχε συμφωνία με τις εταιρείες παραγωγής και εισαγωγής φαρμάκων για καρκινοπαθείς.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, η τροφοδοσία των νοσοκομείων με τα συγκεκριμένα φάρμακα θα γίνει κανονικά από τη Δευτέρα.

Ο καθημερινός «Γολγοθάς» χιλιάδων καρκινοπαθών, ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους για τα φάρμακά τους, καθώς οι φαρμακοποιοί έκοψαν την πίστωση προς το Ταμείο, εξαιτίας των οφειλών του, μπήκε την Κυριακή στο «γήπεδο» της πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Αν υπήρχε κυβέρνηση, θα είχε δώσει λύση αμέσως στο θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς» τόνισε σε δήλωσή του την Κυριακή ο τέως υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση, πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε πως απαιτείται να συγκληθεί σύσκεψη εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων με τον υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας, κ. Κίττα, ώστε να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις εδώ και τώρα.

«Το πρόβλημα λύνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Δριμεία κριτική στον κ. Λοβέρδο άσκησε ωστόσο το Τμήμα Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ.

«Ο πιο πρόθυμος στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και των συνταγών της τρόικα, ο εξολοθρευτής του δημόσιου συστήματος υγείας και δημιουργός του καταδικασμένου σε κατάρρευση ΕΟΠΥΥ, πρώην υπουργός Υγείας, κ. Λοβέρδος, προσπαθώντας να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, εν προκειμένω της φαρμακευτικής περίθαλψης, την αποδίδει σε ακυβερνησία» σχολίασε ο ΣΥΝ.

Και συνέχισε: «Το εκρηκτικό πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές οφείλεται στη δραματική υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ».

Το Τμήμα Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ ζήτησε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας να πάρουν μέτρα για την άμεση κάλυψη με φάρμακα των ασθενών που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, καθώς και για την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων σε φάρμακα.

Ο τέως υπουργός Υγείας επέλεξε να απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, με γραπτή του δήλωση.

«Κρατήσαμε όλες τις υποδομές και λειτουργήσαμε 4 νέες. Ιδρύσαμε τον ΕΟΠΥΥ, που όλοι δέχονται την αναγκαιότητά του. Αν δεν υπήρχαν οι δεύτερες εκλογές, θα είχαμε πάρει χρήματα από το Υπουργείο Οικονομικών για περισσότερη χρηματοδότηση κι εξόφληση οφειλών. Το ερώτημα που γεννάται είναι, πού θα βρουν τα χρήματα να τον χρηματοδοτήσουν στις 18 Ιουνίου; Σε όλες τις αλλαγές ήταν εχθρικοί. Ακόμη και στις πολιτικές που γλίτωσαν 2 δισ. από τη φαρμακευτική σπατάλη ήταν αντίθετοι» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Λοβέρδος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Πάνο Πικραμμένο, από τον οποίο ζήτησε να βρεθούν χρήματα με οποιοδήποτε τρόπο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους βαριά και χρόνια πάσχοντες. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διάβημα στον κ. Πικραμμένο πραγματοποίησε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για το ζήτημα των φαρμάκων προς τους καρκινοπαθείς, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, η γγ του ΚΚΕ ζήτησε «να αντιμετωπιστεί άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες η προμήθεια των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς και αυτά να διατεθούν μέσω του ΕΟΠΥΥ».

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν λίγο μετά τις 21:00 ο υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττας με τον γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και βουλευτή Εύβοιας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Μαρκόπουλο.

Σύμφωνα με διαρροή από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο υπουργός Υγείας στην τηλεφωνική συνομιλία τους περιέγραψε στον κ. Μαρκόπουλο με τα πιο μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση του υπουργείου που παρέλαβε, υπογραμμίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή είναι πρόθυμος να ενημερώσει προσωπικά και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, αλλά και στελέχη του κινήματος.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέα απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ


Τη διενέργεια νέας απογραφής των συνταξιούχων του ΙΚΑ από τις 2 Ιουλίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Όπως ανακοινώθηκε, οι συνταξιούχοι πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο πιστωτικό ίδρυμα (τράπεζα, ΕΛΤΑ), από το οποίο εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους, προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).
Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων β' τριμήνου 2012.

Eπισημαίνεται ότι η καταγραφή θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ξεχωριστά για κάθε παροχή, που χορηγεί το Ίδρυμα (κύρια, επικουρική σύνταξη ή εξωιδρυματικό επίδομα).

Όπως αναφέρει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ιδιαίτερη προσοχή εφιστάται στις περιπτώσεις όπου στο ενημερωτικό σημείωμα δεν αναφέρεται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και τον οποίο πρέπει να προσκομίσουν στο πιστωτικό ίδρυμα ή να φροντίσουν για την έκδοσή του, πριν από την προσέλευσή τους για την απογραφή τους, όπου και θα πρέπει να συνυποβάλουν.

Όσον αφορά στις κατηγορίες συνταξιούχων, που εξαιρούνται από τη διαδικασία προσέλευσης στα πιστωτικά ιδρύματα, (συνταξιούχοι, που κατοικούν στο εξωτερικό και πληρώνονται, μέσω πληρεξουσίου, ανήλικα τέκνα, που δεν διαθέτουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και είναι κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση ανικανότητας για δικαιοπραξία, λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής) θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, με πρόσφατη εξουσιοδότηση-θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στα υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (τμήματα πληρωμών) του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου.

Σημειώνεται ότι το μέτρο της απογραφής των συνταξιούχων στοχεύει στην αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης σύνταξης από μη δικαιούχους.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...