Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Σαρωτικές αλλαγές στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης




Σε μεγάλες αλλαγές στις εξετάσεις οδήγησης για δίπλωμα αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, προχωρά το υπουργείο Υποδομών, με στόχο να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα αδιαφάνειας και τα αλλεπάλληλα κρούσματα χρηματισμού.
Για το λόγο αυτό θέτει το συγκεκριμένο θέμα σε δημόσια διαβούλευση, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις απόψεις τους μέχρι τις 11 του μηνός, στον ιστότοπο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (www.yme.gr).



Η πρώτη ενότητα παρέμβασης αφορά την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και τη διαφάνεια της διαδικασίας ανάδειξης νέων εκπαιδευτών οδηγών.
Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται αύξηση του χρόνου εκπαίδευσης, εισαγωγή νέων μαθημάτων, έλεγχος των φορέων εκπαίδευσης και δημιουργία φορέα εποπτείας και ελέγχου της διαδικασίας εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.



Η δεύτερη ενότητα παρέμβασης έχει να κάνει με τη διασφάλιση της ποιότητας και διαφάνειας στην εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών.
Για το λόγο αυτό προβλέπεται η εποπτεία του εκπαιδευτικού έργου κάθε σχολής, η καθιέρωση επιμορφωτικών σεμιναρίων σε εκπαιδευτές και ο καθορισμός αυστηρότερων κυρώσεων σε παραβάτες εκπαιδευτές.



Στόχος της τρίτης ενότητας είναι η διασφάλιση της ποιότητας και της διαφάνειας στην εξέταση των υποψηφίων οδηγών με την καθιέρωση τακτικών σεμιναρίων σε παλαιούς εξεταστές και αναβάθμιση της εκπαίδευσης των εξεταστών. Επίσης, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να καθιερωθεί η χρήση κάμερας στην εξέταση. 
Η τέταρτη ενότητα έχει να κάνει με απλοποίηση γραφειοκρατικών διαδικασιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Μάλιστα το υπουργείο υπόσχεται ότι ο υποψήφιος οδηγός θα χρειαστεί μόνο μία επίσκεψη στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ η άδεια οδήγησης θα του αποστέλλεται στο σπίτι του από του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καπνιστής ο ένας στους πέντε μαθητές




Θα περίμενε κανείς τα ποσοστά να πέφτουν ωστόσο όσο το κράτος δεν τηρεί ούτε τους νόμους που φτιάχνει και ξανα-φτιάχνει τα αποτελέσματα στη νέα γενιά είναι τα ίδια με αυτά του παρελθόντος







Έτσι την ημερίδα του υπουργείου Παιδείας με θέμα "Πρόληψη του Καπνίσματος στη Σχολική Κοινότητα" φάνηκε ότι σχεδόν οι μισοί μαθητές, ηλικίας 14 έως 18 ετών, έχουν καπνίσει τουλάχιστον μια φορά, ένας στους πέντε είναι καθημερινός καπνιστής, ενώ ένας στους δέκα είναι βαρύς καπνιστής, δηλαδή καπνίζει περισσότερα από δέκα τσιγάρα την ημέρα.

Όσο μένουμε στα ... ευχολόγια το πρόβλημα θα μένει. Μπορεί ο αριθμός των μαθητών που καπνίζουν σήμερα, σε σχέση με τους μαθητές της δεκαετίας του 1980 και τα μέσα της δεκαετίας του 1990 όταν κάπνιζε το 35% των εφήβων να είναι μειωμένος, ωστόσο, το 22% των εφήβων που καπνίζει συστηματικά σήμερα δεν θεωρείται καθόλου μικρό.

Το χειρότερο είναι ότι υπάρχει ένα ποσοστό 8% παιδιών κάτω των 13 που είναι συστηματικοί καπνιστές.


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θα ρίξουν στην θάλασσα 11.500 τόνους ραδιενεργού ύδατος!




Με πόση στωικότητα μπορεί πλεον η ανθρωπότητα να συνεχίσει ν' αντιμετωπίζει όσα γίνονται από την ανεκδιήγητη εταιρεία TEPCo στην Φουκουσίμα αλλά και την ανήμπορη ν' αντιδράσει ιαπωνική κυβέρνηση;







Σήμερα με μια φυσικότητα που τρομάζει η ιαπωνική εταιρία ηλεκτρικής ενεργείας Tepco, η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε ότι θα απορρίψει στη θάλασσα 11.500 τόννους ραδιενεργού ύδατος, το οποίο έχει συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις του σταθμού!

Εκπρόσωπος της Tokyo Electric Power διευκρίνισε ότι "περίπου 10.000 τόννοι νερού αποθηκευμένου σε δεξαμενές και 1.500 τόννοι που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στους αντιδραστήρες 5 και 6", θ΄απορρριφθούν στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Για να μας καθυσηχάσει είπε ότι πρόκειται για ελαφρώς ραδιενεργό ύδωρ.

"Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να απορρίψουμε αυτό το μολυσμένο νερό στη θάλασσα ως μέτρο ασφαλείας", τόνισε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο.

Ο ιάπωνας επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας συνέχισε σήμερα τα ευχολόγια και είπε για ακόμα μια φορά το αυτονόητο: οτι η πυρηνική ενέργεια πρέπει να γίνει ασφαλέστερη για να προληφθούν συμβάντα όπως αυτό στην Ιαπωνία.

"Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε την προσέγγιση 'συνεχίζουμε όπως συνήθως'", δήλωσε ο Αμάνο κατά την πέμπτη σύνοδο για την ανασκόπηση της Σύμβασης για την Πυρηνική Ασφάλεια που διεξάγεται στη Βιένη. "Οι ανησυχίες εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για το αν η ενέργεια είναι ασφαλής πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη".


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φρίκη -Τον ευνούχισαν και τον έκαψαν ζωντανό γιατί... πείραζε τις φίλες τους




Τον απήγαγαν, τον έδεσαν σε παγκάκι και τον βασάνισαν μέχρι θανάτου
- Πέντε μήνες μετά συνέλαβαν τρεις από τους τέσσερις δράστες






Πείραζε τις φίλες τους και αποφάσισαν να τον τιμωρήσουν. Τον απήγαγαν από το σπίτι του στο Παγκράτι, τον πήγαν στο Λαύριο και τον έδεσαν σε ένα απόμερο παγκάκι,τον ξυλοφόρτωσαν, του έκοψαν τα γεννητικά όργανα, τον περιέλουσαν με βενζίνη και τον πυρπόλησαν.

Το φρικιαστικό έγκλημα έγινε στις 28 Νοεμβρίου 2010. Τότε περαστικοί στη θέση “Λιμάνι Πασά” Λαυρίου, είδαν έναν άνδρα να φλέγεται πάνω στο παγκάκι.

Ο 29χρονος από την Πολωνία, ευνουχισμένος και βαριά εγκαύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου πέντε ημέρες αργότερα, στις 2 Δεκεμβρίου άφησε την τελευταία του πνοή.

Δράστες, σύμφωνα με τους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, είναι τέσσερις ομοεθνείς του, ηλικίας 23, 25, 26 και 28 χρόνων.

Είχαν αρπάξει το θύμα από διαμέρισμα, που φιλοξενούταν, στο Παγκράτι, τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητό τους, πήγαν στο Λαύριο, αγόρασαν έναν μπιτόνι βενζίνης από πρατήριο υγρών καυσίμων της περιοχής και πήγαν στην ερημική περιοχή για να προβούν στον δολοφονικό παραδειγματισμό του 29χρονου.

Εκεί τον ξυλοκόπησαν άγρια, τον έγδυσαν, τον έδεσαν στο παγκάκι, έκοψαν με ψαλίδι τα γεννητικά του όργανα, τον έλουσαν με βενζίνη και τον πυρπόλησαν.

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν και ομολόγησαν τις πράξεις τους, ενώ ο τέταρτος δράστης αναζητείται.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οριστικό τέλος στο δώρο του Δημοσίου;




Η Τρόικα θέλει κατάργηση 13ου και 14ου μισθού
- Μένουν μόνο τα 4 επιδόματα
- Που καθορίζονται οι μισθοί με το ενιαίο μισθολόγιο
- "Μπαράζ" μειώσεων και στον ιδιωτικό τομέα








Με στόχο ένα δισεκατομμύριο η κυβέρνηση βλέπει ότι μόνο μέσω του ενιαίου μισθολογίου τα... κουκιά δεν βγαίνουν και έτσι όλα δείχνουν ότι το χιλιάρικο, δηλαδή τα 500 ευρώ των Χριστουγέννων και τα 250 ευρώ το Πάσχα και το καλοκαίρι παίρνουν το δρόμο για... το κρεβάτι του Προκρούστη.

Οι πληροφορίες μιλούν για επιμερισμό των χρημάτων αυτών στους 12 μισθούς και όχι για οριστική τους απώλεια, αλλά... ίδωμεν.

Ακολουθεί το μεγάλο “μαχαίρι” στα ειδικά επιδόματα δικαστικών, γιατρών του ΕΣΥ, των στρατιωτικών, των διπλωματικών υπαλλήλων και των καθηγητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Από τα υπόλοιπα επιδόματα διασώζονται μόνο τέσσερα. Το οικογενειακό, το θέσης, το επικινδυνότητας (όπου δίδεται) και το επίδομα παραγωγικότητας που δεν ξεπερνάει τα 130 ευρώ.

Στόχος είναι κανείς υπάλληλος να μην έχει μισθό άνω των 2.100 ευρώ και σε αυτό περιλαμβάνονται υπάλληλοι με πτυχίο και 35 χρόνια υπηρεσίας στο Δηγμόσιο.

Έτσι αν εξαιρέσει κανείς τα ειδικά μισθολόγια που περικόπτονται μεν ωστόσο θα φτάνουν τις 5856 ευρώ (πρόεδρος Αρείου Πάγου, γενικός δντης ΕΣΥ) το νέο μισθολογικό τοπίο στο δημόσιο περιλαμβάνει μισθούς πολύ κάτω των σημερινών
Υ.Ε. 711 ευρώ ως 1.200
Δ.Ε. 830 ευρώ ως 1.400
Τ.Ε. 938 ευρώ ως 1.700
Π.Ε. 984 ευρώ ως 2.100


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λιβύη: Πρόταση μετάβασης από τους υιούς Καντάφι

Λιβύη: Πρόταση μετάβασης από τους υιούς Καντάφι


Νέα Υόρκη

Τουλάχιστον δύο από τους γιους του Μουάμαρ Καντάφι προτείνουν μετάβαση προς μία συνταγματική μοναρχία, που προβλέπει την αποχώρηση του πατέρα τους από την εξουσία, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Επικαλούμενη ένα Λίβυο διπλωμάτη, που δεν κατονομάζεται, και έναν αξιωματούχο οι οποίοι είναι ενήμεροι για το σχέδιο, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι της μετάβασης θα ηγηθεί ένας από τους γιους του συνταγματάρχη Καντάφι, ο Σάιφ αλ - Ισλάμ Ελ Καντάφι.

Η πρόταση αυτή προωθείται από τον Σάιφ και τον Σαάντι, οι οποίοι «θέλουν να προχωρήσουν για να αλλάξουν τη χώρα, χωρίς τον πατέρα τους», σύμφωνα με πηγή του περιβάλλοντός τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρόταση αυτή είναι πιθανόν να φέρει στην επιφάνεια τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα παιδιά του Καντάφι.

Αν και ο Σάιφ και ο Σαάντι ανήκουν στη «δυτική σχολή» και τάσσονται «υπέρ του δυτικού οικονομικού και πολιτικού ανοίγματος», οι δύο άλλοι, ο Χαμίς και ο Μουτουασίμ, έκαστος των οποίων ηγείται του δικού του παραστρατιωτικού σώματος, θεωρούνται υποστηρικτές της «σκληρής γραμμής». Ο Μουτουασίμ είναι αντίπαλος του Σάιντ στη μάχη για τη διαδοχή του πατέρα τους.

Πηγή TO BHMA
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ψέματα, μύθοι και προπαγάνδα στην μπλογκόσφαιρα

Ψέματα, μύθοι και προπαγάνδα στην μπλογκόσφαιρα

Ψέματα, μύθοι, προπαγάνδα και υπερβολές συνεχίζουν να διαιωνίζονται, άλλοτε από άγνοια και άλλοτε από στράτευση σε κάποιον ειδικό σκοπό, στην ελληνική μπλογκόσφαιρα. Είναι ενδεικτικό ότι μετά την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό προστασίας της τρόικας, που απέτρεψε τη χώρα από τη χρεοκοπία, σύσσωμος ο «αντιμνημονιακός αγώνας» διεξάγεται κατά κανόνα μέσω Διαδικτύου.
Δεκάδες blogs αναδημοσίευσαν ελαφρά τη καρδία το διάσημο, πρόσφατο email που ξεκίνησε από έναν τορναδόρο από την Κρήτη: «Η πτώχευση είναι πλέον θέμα ημερών και έχει προγραμματιστεί για τις 25 του μηνός. Θα αναγγελθεί αργά το βράδυ της Παρασκευής και θα παρουσιαστεί ως αναγκαστικό αποτέλεσμα από τη συνδιάσκεψη της 25ης Μαρτίου.Το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί είναι ιδανικό για να αποφύγει η κυβέρνηση τις αντιδράσεις.Δημόσιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργούν και ο κόσμος θα περάσει το πρώτο σοκ σπίτι του. Ο Πρωθυπουργός θα κάνει διάγγελμα και θα προσπαθήσει να παραληρήσει (!) τηνκατάσταση με την εθνική μας επέτειο» αναφερόταν μεταξύ άλλων στο μήνυμα «τραπεζίτη» αγνώστων λοιπών στοιχείων. Μάλιστα, το αστείο (και επικίνδυνο) της υπόθεσης είναι ότι η εν λόγω «είδηση» δημοσιεύθηκε αυτούσια και σε κανονικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες!
Τα παραπολιτικά χτυπήματα κάτω από τη μέση των εκάστοτε πολιτικών αντιπάλων, τα οποία κυκλοφορούν σε χρόνο dt, είναι συνήθεις πρακτική. Κάθε φορά, για παράδειγμα, που το υπουργείο Υποδομών επιχειρεί να περάσει μια μεταρρύθμιση εμφανίζεται στο Διαδίκτυο με τρομακτική συνέπεια η εξής ιστορία. Πριν από σχεδόν 40 χρόνια ένα νεαρός τότε φοιτητής Οδοντιατρικής, ο σημερινός υπουργός Υποδομών κ. Δ. Ρέππας, υποτίθεται ότι έστειλε επιστολή στον τότε δικτάτορα Γιώργο Παπαδόπουλο, με την οποία, αναφερόμε νος στον αναβρασμό των πανεπιστημίων, έκανε έκκληση η «ιδεολογία ενός εκάστου να παύση να δηλητηριάζη την συμπεριφορά του στον σπουδαστικόν χώρον, την στιγμήν που καυτά αναμένουν την λύσιν των πλείστα φοιτητικά αιτήματα». Υποτίθεται ότι η εν λόγω επιστολή δημοσιεύθηκε στα «Νέα» της 11ης Νοεμβρίου 1972, όμως τέτοια επιστολή δεν υπάρχει στο σύνολο του αρχείου της εφημερίδας. Ο ίδιος ο κ. Ρέππας έχει απαντήσει ουκ ολίγες φορές στην εν λόγω «είδηση», όμως φαίνεται ότι θα βγει από τα συρτάρια και την επόμενη φορά που θα αναλάβει κάποια νομοθετική πρωτοβουλία.
Παθούσα του διαδικτυακού ράδιο αρβύλα υπήρξε πρόσφατα η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κυρία Μιλένα Αποστολάκη, η οποία παρουσιάζεται ακόμη και σήμερα στο Διαδίκτυο (λόγω... scripta manent) ως πρόωρα συνταξιοδοτηθείσα από την Ολυμπιακή Αεροπορία. Η ίδια έχει διαψεύσει πολλάκις την «είδηση», καθώς έχει παραιτηθεί από την ΟΑ εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όμως εξακολουθεί να διασύρεται σχεδόν καθημερινά.
Εδώ και μήνες αναγράφεται στο ελληνικό Διαδίκτυο ότι κατέρχεται συντόμως στην Ελλάδα για να καταστείλει τη λαϊκή εξέγερση η ειδική ευρωπαϊκή δύναμη ΕURΟGΕΝDFΟR, μια άτυπη ένωση των στρατοχωροφυλάκων των ευρωπαϊκών χωρών. Μάλιστα, εδώ και μήνες στο ελληνικό Διαδίκτυο αναφέρεται ότι η διαδικασία της καθόδου εκτελείται υπό αυστηρή μυστικότητα, με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση και την πάταξη των ξεσηκωμών και των επαναστάσεων στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα. Μάλιστα, κάποιοι πήραν στα σοβαρά την «είδηση», όπως ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κ.Βελόπουλος, ο οποίος και κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Το κείμενο που δημοσιεύθηκε αυτούσιο σε blogs και «ενημερωτικές ιστοσελίδες» ανέφερε:«Η μυστική αυτή ομάδα λέγεται ΕURΟGΕΝDFΟR, έχει την έδρα της στην Ιταλία και θαέχει την πρώτη της μεγάλη επέμβαση ενάντια σε λαό ενός ευρωπαϊκού κράτους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στις 23/2/ 2011». Μέσα σε μια πανσπερμία, λοιπόν, απόψεων άλλοτε έγκυρων και άλλοτε εκτός τόπου και χρόνου, ειδικά τις ημέρες απεργίας του Τύπου στο ελληνικό Διαδίκτυο, γράφονται απίστευτα πράγματα. Μάλιστα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί η αρχική πηγή μιας εσφαλμένης είδησης, καθώς η διάχυση της πληροφορίας στο Διαδίκτυο είναι τέτοια, που καθίσταται τρομακτικά δύσκολο να βρεθεί από πού ξεκίνησε το ταξίδι της μια είδηση. Ετσι, μια σειρά από «γεγονότα», τα οποία στη συνέχεια έτυχαν πανηγυρικής διάψευσης, ακόμη κυκλοφορούν και διαιωνίζονται από blog σε blog.
Μια μυθολογία που ξεκίνησε από την «χάρτινη» εποχή και έχει περάσει ανέπαφη στο ελληνικό Διαδίκτυο είναι μια υποτιθέμενη δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑΧένρι Κίσινγκερ.«Οι Ελληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι΄ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες:έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε τη γλώσσα τους, τη θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε τη δυνατότητά τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδιά μας στα Βαλκάνια,στη Μεσόγειοκαι τη Μέση Ανατολή».Αυτή η δήλωση, η οποία είναι αποδεδειγμένα πλαστή, μετακόμισε από τον περιθωριακό Τύπο στο Ιnternet, όπου και διαιωνίζεται μεγαλώνοντας πρακτικά τρεις γενιές!



Πηγή TO BHMA
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...