Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Εικόνες φρίκης στο παράνομο παζάρι ζώων στο Σχιστό


Να δώσουν τέλος στο παράνομο εμπόριο ζώων που γίνεται κάθε Κυριακή στο Σχιστό είναι αποφασισμένες οι φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και πολλοί πολίτες. Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, στις 9 Οκτωβρίου, μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων και πολίτες της περιοχής με τη συνεργασία της Αστυνομίας συγκεντρώθηκαν στο παράνομο παζάρι Σχιστού για να διαμαρτυρηθούν για την πώληση ζώων αλλά και τις φριχτές συνθήκες στις οποίες κρατούνται. 

Οι πωλητές -Ελληνες και αλλοδαποί- γνωρίζοντας ότι αυτό που κάνουν είναι παράνομο, επιτίθενται φραστικά και σωματικά σε όποιον τους πλησιάσει.

Η Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει δύο παράνομους εμπόρους και να σώσει μερικά ζώα.
Τα ζώα φιλοξενούνται στο καταφύγιο.

Αυτό που γίνεται στο παζάρι του Σχιστού είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Γνωστό και στις Αρχές αλλά και στους δήμους. Εκατοντάδες άνθρωποι πηγαίνουν κάθε Κυριακή στο Σχιστό για να αγοράσουν πράγματα σε οικονομική τιμή. Αυτό όμως που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος είναι ότι στο συγκεκριμένο παζάρι πωλούνται παράνομα δεκάδες ζώα - μεταξύ αυτών και κουτάβια τα οποία κάθονται μέσα σε άθλια κλουβιά για ώρες κάτω από τον ήλιο ή το κρύο χωρίς τροφή και νερό.

Ζώα ημίαιμα, χωρίς αποδείξεις και πιστοποιητικά, τα περισσότερα κλεμμένα, ζευγαρώνονται παράνομα για να πουληθούν. Όταν δεν πουληθούν, εγκαταλείπονται μέσα στα κλουβιά για να πεθάνουν. Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκουν σχεδόν καθημερινά ετοιμοθάνατα ζώα να αργοπεθαίνουν πεταμένα.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δέχεται συνέχεια καταγγελίες για το Σχιστό αλλά μέχρι τώρα δεν κάνει τίποτα. Το ραντεβού των φιλοζωικών οργανώσεων δίνεται για τρίτη φορά στο Σχιστό την ερχόμενη Κυριακή, όπου με τη βοήθεια της Αστυνομίας θα προσπαθήσουν να σώσουν κάποια από τα ζώα που πωλούνται εκεί. 

Πηγή protothema





Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Καύσιμα για 3 μέρες" λένε οι βενζινοπώλες - Ουρές στα πρατήρια βενζίνης



Από τις 07:00 το πρωί της Τρίτης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία (ΠΟΕΠΔΧΒ) απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του σχεδίου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις.



Η απεργία στα διυλιστήρια έχει προκαλέσει, όπως ήταν αναμενόμενο, ουρές στα βενζινάδικα, καθώς πολλοί οδηγοί φοβούνται ότι θα μείνουν χωρίς βενζίνη. Γι' αυτό και από πολύ νωρίς το πρωί, σε πολλά πρατήρια έχουν σχηματιστεί ουρές.

Ο φόβος τους εντείνεται και από την άποψη των βενζινοπωλών πως η αγορά έχει καύσιμα για τρεις μέρες, αφού απεργούν και οι εργαζόμενοι στις εταιρίες πετρελαίου.



Συγχρόνως, άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινάει σε λίγες μέρες. 



Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

15% μειώσεις στους μισθούς Στρατού, Σωμάτων Ασφαλείας, Δικαστικών και Ιατρών

.


Παρά τις εξαγγελίες, ειδικά στην περίπτωση Στρατιωτικών και όσων υπηρετούν σε Αστυνομια, Λιμενικό και Πυροσβεστική τόσο από τον Ε. Βενιζέλο, όσο και από τους αρμόδιους υπουργούς Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη για εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο, εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις, δηλαδή η τρόικα, επιφυλάσσει δυσάρεστη έκπληξη με μειώσεις ως και 20% (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ONALERT)

Γενικότερα προβλέπεται μείωση κατά μέσο όρο 15% σε όλα τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου, από Δικαστές και Γιατρούς, ως Αρχιερείς και Πανεπιστημιακούς.

Το μέτρο αφορά σε περίπου 285.000 άτομα και έρχεται άμεσα, καθώς αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή μέσα στο Δεκέμβριο και να ισχύσει από 01/01/2012

Τα ειδικά επιδόματα που προβλέπονται στα ειδικά μισθολόγια αναμένεται να μειωθούν ως και 20% (χρονοεπίδομα για παράδειγμα). Το επίδομα αυτό που αντιστοιχεί στο 4% του βασικού και προστίθεται στο μισθό ανά δύο χρόνια θα μειώσει δραματικά τις αποδοχές, ειδικά των ανθρώπων που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν μισθούς που ξεκινούν από τα 899 ευρώ.

Το σχέδιο, όπως και στην περίπτωση του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, προβλέπει ενσωμάτωση κάποιων επιδομάτων στον βασικό μισθό ώστε όσοι αμοίβονται με τον ακτώτατο μισθό να μην επιβαρυνθούν τόσο πολύ.

Παράλληλα μελετάται να μείνουν εκτός ενιαίου μισθολογίου οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, ωστόσο και εδώ προβλέπονται μειώσεις που θα φτάσουν κατά μέσο όρο το 15%.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...