Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Οι Ρώσοι επιμένουν... ελληνικά!


Οι δύσκολοι οικονομικοί καιροί έχουν αλλάξει σημαντικά το ευρωπαϊκό τουριστικό τοπίο. Νέα δεδομένα και για την Ελλάδα, η οποία δείχνει να είναι ο αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός για τους Ρώσους.
Το ομιχλώδες πολιτικό και οικονομικό τοπίο στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου έχει επιφέρει σημαντικές μεταβολές τόσο στο τουριστικό προφίλ τους όσο και στις τάσεις των προτιμήσεων ιδιωτών και τουριστικών πρακτόρων. Στην ανατολική Μεσόγειο παραδοσιακά κυριαρχούν η Ελλάδα και η Τουρκία στο παιχνίδι των τουριστικών κρατήσεων. Τόσο η οικονομική κρίση στην Ελλάδα όσο και η Αραβική Άνοιξη αποτέλεσαν δύο καθοριστικούς παράγοντες, οι οποίοι άλλαξαν άρδην τις μεταβλητές των τουριστικών συσχετισμών.
Ελλάδα ή Τουρκία;
Κατά το περασμένο καλοκαίρι «μεγάλος νικητής» της τουριστικής σεζόν αναδείχτηκε η Τουρκία, η οποία εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις γεωπολιτικές συγκυρίες που δημιούργησε η Αραβική Άνοιξη στη βόρεια Αφρική και τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Συν τοις άλλοις, η ελληνική κρίση και η δημιουργία ενός εχθρικού κλίματος απέναντι στη Γερμανία από την πλευρά της Ελλάδας, ώθησαν πολλούς Γερμανούς τουρίστες, που παραδοσιακά προτιμούσαν τα ελληνικά νησιά, προς τα τουρκικά παράλια. Οι φετινές κρατήσεις Γερμανών για τα νησιά του Αιγαίου και του Ιουνίου αναμένεται να εμφανίσουν πτώση.
Η Τουρκία είναι η βασική ατραξιόν μιας κατηγορίας τουριστών που προτιμούν τα μαζικά, φτηνά πακέτα διακοπών σε μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα. Υπολογίζεται ότι πέρυσι το καλοκαίρι έφτασαν στην Τουρκία 4,8 εκατομ. τουρίστες με γερμανικά διαβατήρια ενώ και φέτος αναμένεται αύξηση. Πέρα από την Ελλάδα, βασικοί ανταγωνιστές της Τουρκίας είναι η Ταϋλάνδη και η Ισπανία, οι οποίες σημειώνουν τα τελευταία χρόνια τουριστική άνθηση.
Οι Ρώσοι πάνε Ελλάδα
Κι ενώ οι Ευρωπαίοι εταίροι στρέφονται προς ανατολάς κατά τη θερινή τους ραστώνη, οι Ρώσοι κάνουν την έκπληξη και επιλέγουν Ελλάδα. Οι ευνοϊκές αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης visa μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας, έχουν ανεβάσει την Ελλάδα στις καλοκαιρινές προτιμήσεις του «ξανθού γένους». Ολοένα και περισσότεροι Ρώσοι αγοράζουν εξοχικές κατοικίες κυρίως στη Χαλκιδική, ενώ και το Άγιο Όρος με τα ορθόδοξα μοναστήρια του δείχνει να προσελκύει πιστούς από την ομόδοξη χώρα.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κρατήσεις, αναμένονται στην Ελλάδα περίπου 1 εκατομ. Ρώσοι τουρίστες, διπλάσιος αριθμός σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα το εβδομαδιαίο περιοδικό Economist χαρακτηρίζει αυτή τη νέα τουριστική τάση ως «φιλία μεταξύ ορθοδόξων».
Η Ρωσία αποτελεί πλέον ένα ανερχόμενο τουριστικό target group, με χώρες όπως η Ελλάδα και η Τουρκία να το διεκδικούν δυναμικά. Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία είναι παραδοσιακά ελκυστική στα μάτια των τουριστικών πρακτόρων λόγω των οικονομικών πακέτων διακοπών, οι Ρώσοι δείχνουν ωστόσο να ψηφίζουν φέτος...σουβλάκι αντί για κεμπάπ.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Όχι» λέει το ΓΕΕΘΑ στην ενοικίαση ελικοπτέρων τουρκικών συμφερόντων


Αρνητικά απάντησε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας σε ερώτημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το κατά πόσο κρίνεται σκόπιμη η ενοικίαση ελικοπτέρων τουρκικών συμφερόντων για τη δασοπυρόσβεση φέτος το καλοκαίρι, επικαλούμενο θέμα ασφαλείας.

Στην πρόταση να ενοικιαστούν τουρκικά ελικόπτερα είχε καταλήξει διεθνής διαγωνισμός που έκανε η νατοϊκή υπηρεσία ΝΑΜΣΑ, στην οποία είχε απευθυνθεί πέρυσι το ελληνικό Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για περισσότερη διαφάνεια, λόγω προβλημάτων και υποψιών που είχαν προκύψει από προηγούμενους ελληνικούς διαγωνισμούς.

Καθώς η νατοϊκή υπηρεσία προέκρινε μεταξύ των νικητών και κάποιες τουρκικές εταιρείες, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε ερωτήματα για το «αν συνάδουν θέματα ασφαλείας», τόσο προς το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) όσο και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Ο υπηρεσιακός υπουργός έδωσε οδηγίες στον ΓΕΕΘΑ για τις επιφυλάξεις της πλευράς του ελληνικού Πενταγώνου και σχετική επιστολή στέλνει εντός της ημέρας ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωσταράκος, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση


Μάχη για την πρώτη θέση δίνουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύει ο Κυριακάτικος Τύπος.


Από τις τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα στις δύο, ενώ σε μία ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτη δύναμη. Την ίδια ώρα, πτώση στα ποσοστά τους σημειώνουν Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Οικολόγοι Πράσινοι.

ΜRB: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία

Με βάση τη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της εφημερίδας «Real News» η Νέα Δημοκρατία κερδίζει 20,1%. Στη δεύτερη θέση έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,6% και στην τρίτη το ΠΑΣΟΚ με 11,9%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,9% και η Χρυσή Αυγή με 4,8%.

Εκτός Βουλής μένουν Δημιουργία Ξανά με 1,6%, Δημοκρατική Συμμαχία με 1,4% και ΛΑΟΣ με 1,1%. «Άλλο κόμμα» απάντησε ποσοστό 1,1% των ερωτηθέντων, ενώ στο 17,6% εκτιμάται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

ALCO: Προηγείται η ΝΔ με 1,7%

Πρώτη δύναμη με προβάδισμα 1,7% αναδεικνύεται η ΝΔ και στη δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 23,1%, ενώ έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,4%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 13,5%, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,3%, η Δημοκρατική Αριστερά 6%, το ΚΚΕ με 5,2% και η Χρυσή Αυγή με 5,2%.

Άλλα κόμματα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,7%, ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 12%.

Public Issue: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος στη δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή».

Στη δημοσκόπηση, στην οποία εξετάζεται η εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%, η ΝΔ 24% και το ΠΑΣΟΚ 15%. Στην τέταρτη θέση έρχονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, στην πέμπτη η ΔΗΜΑΡ με 7%, στην έκτη το ΚΚΕ με 5% και στην έβδομη η Χρυσή Αυγή με 4,5%. Εντός βουλής με 3% μπαίνει η Δημιουργία Ξανά, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι λαμβάνουν 1,5 και «άλλο κόμμα» απαντά το 4%.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στο τέλος κερδίζει πάντα...ο Ντρογκμπά – Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τσέλσι


Η Μπάγερν κυριάρχησε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, προηγήθηκε με τον Μίλερ, όμως ο Ντιντιέ Ντογκμπά έστειλε το ματς στα πέναλτι όπου ευστόχησε στο τελευταίο δίνοντας στην Τσέλσι το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ιστορίας της. Μοιραίοι για τους Βαυαρούς οι Ρόμπεν και Σβαϊστάινγκερ.

Παίζοντας στο “σπίτι” της η Μπάγερν μπήκε φουριόζα στο ματς με διάθεση να δείξει από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό. Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες επέβαλλε τον ρυθμό της και έκλεισε στα καρέ της την Τσέλσι χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με τους Μίλερ και Γκόμεζ.

Οι Βαυαροί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μίλερ να λυτρώνει τους συμπαίκτες του στο 83ο λεπτό στέλνοντας με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ. Το πάρτι στις εξέδρες είχε ξεκινήσει όταν στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε η Τσέλσι στο ματς ο Ντρογκμπά νίκησε την γερμανική αεροπορία και έστειλε το ματς στην παράταση. 

Από ήρωας, ο Ιβοριανός λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος στο τρίτο λεπτό της παράτασης όταν ανέτρεψε τον Ριμπερί μέσα στην περιοχή. Ο Προένσα έδωσε το πέναλτι όμως ο Τσεχ απέκρουσε το σουτ του Ρόμπεν δίνοντας εκ νέου παράταση ζωής στους Λονδρέζους. 

Η Μπάγερν συνέχισε να πιέζει όμως το αμυντικό τείχος που παρέταξε ο Ντι Ματέο και η αστοχία των επιθετικών της είχε σαν αποτέλεσμα όλα να κριθούν στα πέναλτι. Οι Γερμανοί που δεν είχαν ηττηθεί ποτέ στην συγκεκριμένη διαδικασία στην ιστορία τους στα κύπελλα Ευρώπης ευστόχησαν στα τρία πρώτα με τους Λαμ, Γκόμεζ και Νόιερ, ενώ ο τερματοφύλακας της Μπάγερν είχε προλάβει να πιάσει το πέναλτι του Μάτα. Κι όμως η Τσέλσι ανέτρεψε την κατάσταση. Ο Τσέχ είπε “όχι” στον Όλιτς, ο Άσλεϊ Κόουλ ισοφάρισε σε 3-3, ο Σβαϊστάινγκερ σημάδεψε το δοκάρι και ο Ντρογκμπά έστειλε την Τσέλσι στον έβδομο ουρανό πανηγυρίζοντας το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην ιστορία των “μπλε”.

Συγκλονιστικές οι εικόνες στο φινάλε με τους περισσότερους παίκτες της Μπάγερν να ξεσπούν σε λυγμούς μη μπορώντας να πιστέψουν πως έχασαν αυτόν τον τελικό.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Κοντέντο, Τίμοστσουκ, Μπόατενγκ, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Κρος, Ριμπερί (96’ Όλιτς), Μίλερ (86’ Φαν Μπούιτεν), Ρόμπεν, Γκόμεζ 

ΤΣΕΛΣΙ (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Τσεχ, Κόουλ, Κέιχιλ, Λουίς, Μποσίνγκουα, Μίκελ, Λάμπαρντ, Μπέρτραντ (73’ Μαλουντά), Μάτα, Καλού (84’ Τόρες), Ντρογκμπά 


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εισήγηση να πληρωθούν μισό μισθό τον Ιούνιο οι δημόσιοι υπάλληλοι!



Οριακή πλέον είναι η κατάσταση στα κρατικά ταμεία αφού όσο πλησιάζει ο Ιούνιος τόσο μεγαλώνει η πιθανότητα το Δημόσιο να μείνει χωρίς χρήματα ακόμη και στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα.

Εκτός από τα έτσι κι αλλιώς άδεια συρτάρια των δημόσιων ταμείων, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» το πρόβλημα έχει γίνει ακόμη πιο οξύ και δυσεπίλυτο εξαιτίας της «εξαφάνισης» των φορολογούμενων που δεν έχουν χρήματα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου η πτώση στα έσοδα άγγιξε το 15% ενώ εκτιμάται ότι τις τελευταίες 20 ημέρες του μήνα η μείωση των εσόδων θα είναι της τάξης του 60-80% αφού μόνο δύο στους δέκα φορολογούμενους πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Για την οικτρή οικονομική κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαννιάς ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχει δεχθεί εισηγήσεις να πληρωθούν τον Ιούνιο οι δημόσιοι υπάλληλοι...μισό μισθό!

Σε «μαύρο χάλι» βρίσκονται τα ταμεία ακόμη στον ευαίσθητο τομέα της υγείας αφού κάποια νοσοκομεία όπως το Κρατικό της Ρόδου και τη Καλαμάτας δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν ούτε τρόφιμα.


iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Όταν η φτώχεια δεν κάνει διακρίσεις


Η οικονομική κατάρρευση έχει γονατίσει τη μεσαία τάξη των Ελλήνων, γράφει σε άρθρο της η Dailymail, η οποία φιλοξενεί ρεπορτάζ δημοσιογράφου της που βρέθηκε σε συσσίτιο στην Αθήνα.
"Καλοχτενισμένη και φορώντας τεράστια γυαλιά τα οποία ενισχύουν την φινέτσα της, μια ηλικιωμένη γυναίκα δείπνησε σε συσσίτιο", γράφει το δημοσίευμα ενώ προσθέτει πως η εν λόγω γυναίκα κάποτε έτρωγε με φίλους σε κάποιο εστιατόριο κοντά στην πρεσβεία της Αθήνας αλλά τώρα δέχεται ελεημοσύνη.


Περιμένει στην ουρά και παίρνει ένα πλαστικό μπολ με φασολάδα με όλη την ευγνωμοσύνη που θα μπορούσε να έχει.
Μάλιστα, όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος μόλις αντιλήφθηκε τη παρουσία του ιδίου και του φωτογράφου που ήταν μάρτυρες της "ντροπής" της τότε μόνο κοντοστάθηκε και τρομοκρατημένη απομακρύνθηκε, αρνούμενη να συζητήσει πως βρέθηκε σε αυτό το σημείο.
"Δεν της έχει απομείνει τίποτα παρά μόνο η αξιοπρέπειά της", σημειώνει ένας εθελοντής στο συσσίτιο που πλησίασε τον δημοσιογράφο εκ μέρους της.
"Άρχισε να έρχεται εδώ τις τελευταίες εβδομάδες και ακόμα είναι πολύ δύσκολο για εκείνη", συμπληρώνει ενώ τονίζει ότι αυτό θα είναι το γεύμα της για σήμερα.
"Όμως δεν είναι η μόνη. Στην αρχή ήταν οι μετανάστες και οι παράνομοι, τώρα προστέθηκαν οι νέοι, οι επαγγελματίες, η μεσαία τάξη. Και κάθε μέρα έρχονται και περισσότεροι. Έχουν γονατίσει αλλά αρνούνται να ηττηθούν από το ΔΝΤ  και τις απαιτήσεις της τρόικας, μένουν προσκολλημένοι στην αξιοπρέπειά τους".
Γνωρίζουν καλά πως έχουν παρουσιαστεί στον υπόλοιπο κόσμο ως διεφθαρμένη χώρα που μόνη της δημιούργησε την πτώση της και τώρα αρνούνται να πληρώσουν για κάτι τέτοιο.
"Αλλά το έχουν ήδη πληρώσει", σχολιάζει ο δημοσιογράφος, λέγοντας πως το ένα τέταρτο των επιχειρήσεων έχει καταρρεύσει, οι φόροι πλήττουν τον λαό και η ανεργία διαμορφώνεται στο 22% και τραβά την ανηφόρα.
"Ωστόσο, στην επιφάνεια, καθώς περπατά κανείς στους χαοτικούς δρόμους της Αθήνας όλα μοιάζουν παραδόξως φυσιολογικά", συνεχίζει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι τα καταστήματα συνεχίζουν να εμπορεύονται και κίτρινα ταξί περνάνε από εδώ και από εκεί συνέχεια.
"Είμαστε περήφανοι άνθρωποι" λέει μια 28χορνη δημοσιογράφος σε τοπική εφημερίδα η οποία έχει να πληρωθεί δύο μήνες. Μου αρέσει να "στολίζομαι", να κάθομαι σε ένα cafe. ντυμένη προσεγμένα. Είναι κάτι που όλοι κάνουμε και όλοι μοιάζουμε φυσιολογικοί αλλά αν παρατηρήσεις κρατάμε ένα αναψυκτικό/ποτό όλο το απόγευμα.
"Η πόλη είναι η μητέρα των φτωχών. Αυτό είναι το καθήκον μας", λέει ο αντιδήμαρχος Φώτης Προβατάς.


news247.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...