Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Συγχώνευση Alpha Bank με την Eurobank


Συγχωνεύονται, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι τράπεζες Alpha Bank και Eurobank με συμμετοχή funds από το Κατάρ, αλλάζοντας το σκηνικό στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Η νέα τράπεζα που θα προκύψει από την συγχώνευση εκτιμάται ότι θα βρίσκεται ανάμεσα στις 25 μεγαλύτερες της ΕΕ. Την Δευτέρα θα γίνει συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων των δύο τραπεζών και θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση.
enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η διασταύρωση Homo Sapiens με Νεάτερνταλ «ενδυνάμωσε το ανοσοποιητικό μας σύστημα»


Η διασταύρωση του Homo Sapiens με τους Νεάτερνταλ συνέβαλε στην ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Μελέτη στο περιοδικό Science υποστηρίζει ότι, καθώς ο Homo sapiens αναχωρούσε από την Αφρική για να κατακτήσει τον κόσμο, διασταυρώθηκε με τους Νεάντερταλ, που είχαν ήδη αποικήσει την Ευρώπη, και απέκτησε έτσι τα γονίδια που χρειαζόταν, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αρρώστιες στη νέα, κρύα ήπειρο.
Οι παλαιοανθρωπολόγοι εδώ και δεκαετίες για το κατά πόσο υπήρξε αυτή η επιμειξία ανάμεσα στον σύγχρονο άνθρωπο (Homo sapiens sapiens) με τον ξάδελφό του τον Νεάντερταλ (Homo neanderthalensis ή Homo sapiens neanderthalensis).
Η εξέταση όμως τμημάτων από το γονιδίωμα του Νεάντερταλ έδειξε ότι τα δύο συγγενικά είδη είχαν πιθανότατα διασταυρωθεί πριν από μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια.
Οι τελευταίες μελέτες υποδεικνύουν μάλιστα ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι είχαν σεξουαλικές επαφές όχι μόνο με τους Νεάντερταλ, αλλά και με τους «μυστηριώδεις ανθρώπους του Ντενίσοβο», που πήραν το όνομά τους από μια σπηλιά της Σιβηρίας, στην οποία ανακαλύφθηκε μόλις πέρυσι ένα δόντι και ένα οστό από δάχτυλο.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, περίπου το 4% του γονιδιώματός μας αντιστοιχεί σε DNA των Νεάντερταλ, ενώ περίπου 6% προέρχεται από τους ανθρώπους του Ντενίσοβο.
Και αυτό το «ξένο» DNA προσέφερε σημαντική ενίσχυση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, αναφέρει τώρα η ομάδα του Πίτερ Πάρμαν, ερευνητή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι διασημότερες φωτογραφίες φαντασμάτων


Οι 10 πιο διάσημες αυθεντικές φωτογραφίες φαντασμάτων που έχουν καταγραφεί σε φωτογραφικό φιλμ. Βέβαια,όσοι είναι δύσπιστοι θα ισχυριστούν πως ίσως είναι κάποιο παιχνίδι της κάμερας, ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι πολλές από αυτές έχουν ληφθεί δεκαετίες πριν από την εμφάνιση της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής και του photoshop.
Παραθέτουμε τις φωτογραφίες και τα συμπεράσματα δικά σας.
10. Κουίνσλαντ - Αυστραλία, 1946

 
Mία μητέρα φωτογραφίζει τον τάφο της έφηβης κόρης της στο Κουίνσλαντ ττης Αυστραλίας, το 1946. Στη φωτογραφία εμφανίζεται ωστόσο ένα άγνωστο παιδί να κάθεται πάνω στον τάφο.
9. Τα πρόσωπα του πλοίου Watertown, 1924
Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1924 και δείχνει τα πρόσωπα δύο νεκρών μελών του πληρώματος του εμπορικού πλοίου S.S. Watertown. Normally. Οι δύο ανδρες είχαν πεθάνει λίγες ημέρες νωρίτερα από ασφυξία καθαρίζοντας μία δεξαμενή πετρελαίου. Το αρνητικό εξετάστηκε και δε βρέθηκε κάποια παρέμβαση.
8. Το κορίτσι στις φλόγες, 1995
Η περίφημη αυτή φωτογραφία του νεαρού κοριτσιού τραβήχτηκε στη διάρκεια πυρκαγιάς στο δημαρχείο του Σροπσάιρ, από έναν φωτογράφο που στεκόταν απέναντι. Στο αρνητικό εμφανίστηκε το κορίτσι μέσα στο φλεγόμενο κτίριο, ωστόσο παρά τις έρευνες που έγιναν δεν βρέθηκαν λείψανα που να μαρτυρούν ότι βρισκόταν εκεί. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τη νεαρή Τζέιν Τσάρμ η οποία έκαψε κατά λάθος με ένα κερί το δημαρχείο το 1677.
7. Η γυναίκα στο νεκροταφείο, 1991
Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι προϊόν ενός ειδικού στη φωτογράφιση παραφυσικών φαινομένων και με ειδικό εξοπλισμό. Η φωτογράφιση έγινε στο νεκροταφείο του Ιλινόι στις 10 Αυγούστου του 1991, και το αξιοπερίεργο είναι ότι η οντότητα "συνελήφθη" μέρα μεσημέρι από το φωτογραφικό φακό. Πρόκειται για γυναίκα η οποία είναι τυλιγμένη σε σάβανο της εποχής της, η οποία κάθεται πάνω σε έναν τάφο.
6.Το πνεύμα του Corroboree Rock, 1959
Ο αιδεσιμότατος του Corroboree Rock στην Αυστραλία το 1959 τράβηξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία της οντότητας που εμφανίζεται σχεδόν άυλη. Μέχρι σήμερα δεν μπορεί να δοθεί καμία εξήγηση, που ίσως να ήταν δυνατή με τη σύγχρονη τεχνολογία όπως αυτή του Photoshop, αλλά κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο το 1959.
5.Η αναμνηστική φωτογραφία, 1919
Μία κλασική φωτογραφία φαντάσματος. Ημερομηνία λήψης 1919 από τον συνταξιούχο αξιωματούχο της ΡΑΦ που δείχνει τη μονάδα του στο Βασιλικό Ναυτικό. Στη μικρή φωτογραφία αριστερά, πίσω από τον στρατιώτη φαίνεται το πρόσωπο ενός άνδρα. Αναγνωρίστηκε ως ο μηχανικός της μονάδας ΦρέντιΤζάκσον, ο οποίος ωστόσο είχε σκοτωθεί δύο μέρες νωρίτερα. Η κηδεία του είχε γίνει νωρίτερα την δια ημέρα και μάλλον δεν ήθελε να απουσιάζει από αυτή την αναμνηστική φωτογραφία.
4. «Απίστευτο κι όμως αληθινό», 1978
Μία από τις πιο περίεργες φωτογραφίες. Τραβήχτηκε από το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής «Απίστευτο κι όμως αληθινό», το 1978, κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες με αρκετούς μάρτυρες στο Σάνβιλ της Καλιφόρνια σε ένα μέρος με έντονη παραφυσική δραστηριότητα. Στην ανάλυση εμφανίζεται ένας άνδρας αριστερά να ακουμπά στον τοίχο, αλλά κανείς από τους παρόντες δεν τον είδε εκείνη την ώρα. Υπάρχει μια ιστορία ότι το 1869 ένας νεαρός άνδρας έχασε τη ζωή του από μόλυνση όταν αυτοτραυματίστηκε με το τσεκούρι του στο σημείο όπου στέκεται ο άνδρας.
3. Ο λόρδος Combermere, 1891
Ίσως πό τις παλαιότερες φωτογραφίες φαντάσματος. Ελήφθη το 1891 στη βιβλιοθήκη του Combermere Abbey. Πρόκειται για τον Λόρδο Combermere (διοικητής ιππικού), ο οποίος όμως είχε ταφεί 4 μίλια μακριά και το σπίτι ήταν κλειδωμένο και άδειο.
2. Η κ.Τσίνερι στο πίσω κάθισμα
Κατά την επίσκεψή της στον τάφο της μητέρας τη ςτο 1959 η Μάμπελ Τσίνερι θέλησε να τελιώσει το φιλμ που είχε στη μηχανή φωτογραφίζοντας τον άνδρα της στο αυτοκίνητο. Μόλις όμως εμφανίστηκαν οι φωτογραφίες διαπίστωσαν πως στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, καθόταν η μητέρα της ! Μάλιστα είχε καθίσει στη συνηθισμένη θέση της περιμένοντας υπομονετικά να φύγουν για το σπίτι! Η φωτογραφία εξετάστηκε από ειδικούς οι οποίοι αποφάνθηκαν πως είναι γνήσια.
1.Η διασημότερη φωτογραφία φαντάσματος
Ίσως η πιο διάσημη φωτογραφία φαντάσματος. Ελήφθητο 1936 από φωτογράφους που είχαν σταλεί αποστολή από περιοδικό στο Norfolk της Αγγλίας. Αξιοπερίεργο με αυτή την φωτοταγραφία είναι ότι ενώ στις περισσότερες η οντότητα εμφανίζεται αμέσως μετά την εμφάνιση του φιλμ, σε αυτή η γυναίκα που κατεβαίνει τις σκάλες εμφανίστηκε δευτερόλεπτα πριν ανάψει το φλας
Όσο κι αν εξετάστηκε, όσο κι αναναλύθηκε από πάρα πολλούς ειδικούς δεν βρέθηκε κάποιο σημάδι παρέμβασης με συνέπεια να θεωρείται μία από τις καλύτερες του είδους της.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 27 Αυγούστου

Σαν σήμερα στις 27 Αυγούστου του 479 π.Χ: Οι Έλληνες, με αρχηγό τον σπαρτιάτη Παυσανία, νικούν σε αποφασιστική μάχη τον περσικό στρατό του Μαρδόνιου στη Μάχη των Πλαταιών

1660: Τα βιβλία του άγγλου φιλόσοφου Τζον Μίλτον καίγονται στην πυρά στο Λονδίνο, επειδή ο συγγραφέας άσκησε κριτική στο βασιλιά Κάρολο Β'.

1912:
 Ο αμερικανός συγγραφέας Έντγκαρ Ράις Μπάροους δημοσιεύει την πρώτη περιπέτεια με ήρωα τον Ταρζάν. Τίτλος της «Ο Ταρζάν των Πιθήκων».

1949:
 Πέφτει ο Γράμμος. Τέλος του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα.

1998:
 Αποφράδα Πέμπτη για το ελληνικό χρηματιστήριο. Η κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας και η αδυναμία ανόρθωσης της ιαπωνικής οδηγούν σε ρευστοποιήσεις τους ξένους επενδυτές, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να πέσει κατά 7,7%. Αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών στη Σοφοκλέους.

2004: Η Μιρέλα Μανιάνι κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Γεννήσεις

1941: Σεζάρια Έβορα, τραγουδίστρια από τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου.

Θάνατοι

1967: Μπράιαν Έμπσταϊν, ο μάνατζερ των Beatles.

1997: Σωτηρία Μπέλλου, ρεμπέτισσα.

2005: Γιώργος Μουζάκης, μουσικοσυνθέτης.



sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Ανατολική Ακτή περιμένει τον «Αϊρίν»

Με ανέμους ταχύτητας που ενδεχομένως θα φτάσει ως και τα 150 χλμ/ώρα και ισχυρές βροχοπτώσεις που αναμένεται να προκαλέσουν πλημμύρες ο κυκλώνας «Αϊρίν» απειλεί την ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Στη Νέα Υόρκη προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα πιθανά –και όπως προβλέπεται πολύ μεγάλα– προβλήματα από το πέρασμά του κλείνουν αεροδρόμια, διακόπτουν δρομολόγια στα μέσα μεταφοράς, εκκενώνουν επίφοβες περιοχές και καλούν σε ετοιμότητα την Εθνοφρουρά.

Τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης πρόκειται να κλείσουν το Σάββατο από το μεσημέρι (19:00 ώρα Ελλάδας) και δεν θα δέχονται καμιά άφιξη πτήσης, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές.

Η απόφαση αυτή, που ελήφθη στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κυκλώνα Αϊρίν, αφορά στο διεθνές αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι, το ΛαΓκάρντια και αυτό του Νιούαρκ, ανέφερε εκπρόσωπος της αρχής της πολιτικής αεροπορίας της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ.

«Θα είναι κλειστά μόνο για τις αφίξεις πτήσεων», δήλωσε ο Στιβ Κόουλμαν, ο οποίος έκανε λόγο περί "χιλιάδων" πτήσεων που θα επηρεαστούν.

Οι απογειώσεις αεροσκαφών δεν έχουν απαγορευθεί ακόμα, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο οι περισσότερες αναχωρήσεις από τα τρία αεροδρόμια είχαν ήδη ακυρωθεί από τις αεροπορικές εταιρείες.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, λαμβάνοντας μια απόφαση χωρίς ιστορικό προηγούμενο, έδωσε εντολή χθες να απομακρυνθούν από περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών πάνω από 250.000 κάτοικοι της αμερικάνικης μεγαλούπολης. Όλες οι συγκοινωνίες θα πάψουν να λειτουργούν στη Νέα Υόρκη το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Ταυτόχρονα θα διακοπούν τα δρομολόγια των λεωφορείων και του μετρό.

Όες οι παραστάσεις στο Μπρόντγουει αναβλήθηκαν όπως και όλες οι υπαίθριες εκδηλώσεις, οι Αρχές καλούν ακόμα τους πολίτες να αποφεύγουν τα πάρκα γιατί υπάρχει κίνδυνος πτώσης δέντρων.

Ο κυκλώνας, που αυτή τη στιγμή είναι της κατηγορίας 1 από 2 που ήταν την Παρασκευή, παραμένει όμως πολύ επικίνδυνος. Θα φτάσει σε λίγες ώρες στις ακτές της Βόρειας Καρολίνας και στη συνέχεια θα κινηθεί βορειότερα για να πλήξει την ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης την Κυριακή.

Προειδοποίηση για τον «πολύ επικίνδυνο» τυφώνα απηύθυνε στους πολίτες και ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του στη Μασαχουσέτη.

Η «Αϊρίν» θα σαρώσει και την οικονομία των ΗΠΑ

Ακόμη και τα 10 ή  και τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια  μπορεί να φτάσει το κόστος από το πέρασμα  του κυκλώνα Αϊρίν, από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Τις δυσοίωνες αυτές  προβλέψεις δημοσιοποίησε η εταιρεία Kinetic Analysis, εταιρεία εξειδικευμένη στις προβλέψεις ζημιών από ακραία φυσικά φαινόμενα και συνεργάτιδα των  περισσότερων αμερικανικών ασφαλιστικών εταιρειών σε επίπεδο πραγματογνωμοσύνης και εκτιμήσεων ασφαλιστικών καλύψεων.

Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται τόσο οι υλικές ζημιές που μπορεί να προκαλέσει ο κυκλώνας, όσο και  τα χρήματα που θα χαθούν λόγω της  διακοπής λειτουργίας επιχειρήσεων και υποδομών, αλλά και το κόστος καθαρισμού και αποκατάστασης.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σε πύρινο κλοιό η χώρα


Η Ελλάδα φλέγεται απ’ άκρη σ’ άκρη. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από τα Ιωάννινα μέχρι την Αρκαδία, τα πύρινα μέτωπα κατακαίνε ότι βρίσκουν στο πέρασμα τους.
Περισσότερες από 100 νέες πυρκαγιές ξέσπασαν μέσα σε 24 ώρες, οι οποίες με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων επεκτείνονταν ταχύτατα, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Ημέρες 2007 ζουν στην Αρκαδία
Οι μνήμες από τις πυρκαγιές του 2007 ξύπνησαν και πάλι στην Αρκαδία. Η κατάσταση στην περιοχή είναι εκτός ελέγχου, ενώ κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι τοπικές κοινότητες Πάπαρι, Αγριακόνα, Δάφνη, Καλτεζές και Μαυρόγιαννη, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο χωριό Μανιάτη έχουν καεί κατοικίες.
Η φωτιά έχει προκαλέσει προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή, ενώ η ΔΕΗ για λόγους ασφαλείας έχει διακόψει την παροχή ρεύματος.
Άνιση μάχη με τις φλόγες στον Έβρο
Περισσότερα από 47.000 στρέμματα έχει κάνει στάχτη η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται για τέταρτη μέρα στηνΛευκίμη του Έβρου. Με εναέρια μέσα από Ελλάδα, αλλά και από ξένα κράτη, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να θέσουν υπό έλεγχο κάποιο από τα πολλά πύρινα μέτωπα.
Χθες το μεσημέρι η φωτιά απείλησε τα πρώτα σπίτια του οικισμού Κοίλα, που έχει εκκενωθεί, ενώ ένα άλλο μέτωπο ξέσπασε στην περιοχή Καβησού, απειλώντας στρατόπεδο της περιοχής και το άλσος της Αγίας Παρασκευής Φερών. Και στις δύο περιπτώσεις, υπήρξε συντονισμένη επέμβαση της πυροσβεστικής αποτρέποντας την επέκταση της φωτιάς.
Διεκόπη η κυκλοφορία στην Αντιρρίου – Ιωαννίνων
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά στην περιοχή Γαβρολίμνη στην Αιτωλοακαρνανία. Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη για δεύτερη μέρα, ενώ πριν από λίγο οι πυροσβεστικές δυνάμεις διέκοψαν την κυκλοφορία στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος της Γαβρολίμνης, καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι την Εθνική οδό.
Η φωτιά απείλησε τις φυλακές στο Μαλανδρίνο
Τις φυλακές στο Μαλαδρίνο απείλησε η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στη Φθιώτιδα, καθώς οι φλόγες έφθασαν μέχρι τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος κράτησης. Η πυροσβεστική με σύμμαχο την αλλαγή κατεύθυνσης του αέρα απέτρεψαν το ενδεχόμενο να επεκταθεί η φωτιά στο χώρο των φυλακών και την έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο.

Πύρινα μέτωπα σε Ζάκυνθο, Αμφιλοχία, Ιωάννινα, Αχαΐα
Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές στη Ζάκυνθο, στην Αμφιλοχία στη θέση Στάνος και στις Νεγράδες Ιωαννίνων. Η φωτιά στην Αχαΐα στην περιοχή Χαϊκάλι τέθηκε υπό μερικό έλεγχο αργά χθες το βράδυ, ωστόσο δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.

newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έλυσαν τους γρίφους της «Σέχτας»!


Σε εγρήγορση βρίσκονται στον δωδέκατο όροφο της ΓΑΔΑ

Ο εντοπισμός του κρησφύγετου όπου βρίσκονται τα όπλα-ταυτότητα της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» είναι το πρώτο μέλημα των αντρών της Αντιτρομοκρατικής. Τα όπλα αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί στις δολοφονίες του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα και του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό του χώρου στον οποίο βρίσκονται έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο. 

Σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό της οργάνωσης, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής πιστεύουν πως έχουν καταφέρει ένα καίριο πλήγμα στους κομάντος της «Σέχτας» με τις αθρόες συλλήψεις μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Κι αυτό γιατί θεωρούν πως υπήρχε ευθεία διασύνδεση των δύο οργανώσεων, με αποτέλεσμα μετά τις τελευταίες συλλήψεις για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» να σιγήσει και η «Σέχτα».

Όσο όμως τα όπλα - ταυτότητα δεν είναι στα χέρια των αντρών της Αντιτρομοκρατικής κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρεθούν και πάλι στην κατοχή ανθρώπων που θα τα κάνουν να ξαναβγάλουν από τις κάνννες τους καυτό μολύβι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», η ηγεσία της Αντιτρομοκρατικής μετά την πρόοδο των ερευνών είναι έτοιμη και πολύ σύντομα πιστεύει ότι θα έχει τα πολυπόθητα αποτελέσματα.

newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Ξεπουλήστε περισσότερα και όσο όσο"


Τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2011 κινδυνεύει να χάσει η Ελλάδα και οι διαπραγματεύσεις με τα στελέχη της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι σκληρές, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται στέλεχος προσκείμενο στους ελεγκτές της Τρόικας.
Τα στελέχη της Τρόικας θα βρίσκονται τη Δευτέρα στην Αθήνα, με αφορμή τον προγραμματισμένο έλεγχο του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, προκειμένου να αποφασίσουν για την εκταμίευση της έκτης δόσης.
"Υπάρχει ακόμη έντονη ανησυχία, όσον αφορά στους στόχους. Οι Έλληνες υποστηρίζουν ότι φταίει η ύφεση, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες αν κάτι τέτοιο οφείλεται εξ ολοκλήρου στην ύφεση» τόνισε το στέλεχος. «Η μη επίτευξη των στόχων θα πυροδοτήσει πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις", συμπλήρωσε.
Την ίδια ώρα, και ενώ η Ελλάδα αναμένει τις αποφάσεις της ευρωζώνης για τη συμφωνία με τη Φινλανδία, αίσθηση προκαλεί η απάντηση του κοινοτικού Επιτρόπου Όλι Ρεν στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή.
Όπως προκύπτει, και αφού οι αποτιμήσεις λόγω χρηματιστηρίου είναι χαμηλές, ο Όλι Ρεν επισημαίνει ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί να πουλήσει περισσότερα, σε συντομότερο διάστημα!
"Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ, που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση, είναι εφικτό" τονίζει ο κ. Ρεν, αναγνωρίζει ωστόσο ότι "πρόσφατα, έχει αρχίσει να υποχωρεί η αξία ορισμένων από τα περιουσιακά στοιχεία που προορίζονται για μεταβίβαση στον ιδιωτικό τομέα". Και συνεχίζει, εκφράζοντας την ευχή: "Ευελπιστούμε ότι οι προοπτικές ανάκαμψης, στις οποίες θα συντείνει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, θα βελτιώσουν τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων".
Σε αντίθετη περίπτωση, ο κοινοτικός Επίτροπος ζητά επιπλέον ιδιωτικοποιήσεις και επίσπευση του χρονοδιαγράμματος, "ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των τριμηνιαίων στόχων των ιδιωτικοποιήσεων". Αναφέρει συγκεκριμένα: "Ωστόσο, σε περίπτωση που ανακύψουν δυσκολίες στην επίτευξη των στόχων των ιδιωτικοποιήσεων, θα μπορούσε να αναθεωρηθεί ο ρυθμός διάθεσης κρατικής περιουσίας, όπως και οι προσφερόμενες προς πώληση μετοχές, ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των τριμηνιαίων στόχων των ιδιωτικοποιήσεων".

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...