Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

«Μαζί τα φάγαμε σας λέω!»



Επιμένει ο Πάγκαλος

Την ίδια μέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου συναντούσε διαδοχικά στο Μέγαρο Μαξίμου τους πολιτικούς αρχηγούς επιχειρώντας τη δημιουργία κλίματος συναίνεσης, ο Θεόδωρος Πάγκαλος από τη Γενεύη παρουσίαζε και πάλι την Ελλάδα ως άντρο διαφθοράς με αποκλειστικούς υπεύθυνους τους πολίτες της! 

Με μια νέα διχαστική ομιλία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και στο πλαίσιο συζήτησης για τα τριάντα χρόνια της Ελλάδας στην Ε.Ε., ο Θ. Πάγκαλος επανέλαβε τη φράση «μαζί τα φάγαμε», εμφάνισε τον εαυτό του ως... μοιραίο παρατηρητή στη διόγκωση της διαφθοράς που έβλεπε «να έρχεται» επί διακυβέρνησης Σημίτη, και έβαλε την ταμπέλα των «βολεμένων» και «φοροφυγάδων» σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. 

Όπως αναφέρει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», ο Θ.Πάγκαλος είπε: «Εάν υπάρχει ένας πολίτης που δεν έχει λάβει ποτέ αμοιβή που δεν δικαιούνταν εξαιτίας πολιτικής επιρροής ή γνωριμιών αριστερά και δεξιά, που δεν απέφευγε ποτέ να πληρώσει, ο οποίος πάντα ζητούσε απόδειξη όταν αγόραζε κάτι, έ αυτού του ανθρώπου πρέπει να του κάνουμε άγαλμα στην πλατεία Συντάγματος».
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πως θα γίνουν οι εκκαθαρίσεις δημοσίων υπαλλήλων


Απολύσεις, μειώσεις σε μισθούς με έκτακτες εισφορές και περικοπές επιδομάτων καθώς καικατάργηση δημοσιων οργανισμών προκαλεί στο δημόσιο τομέα το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΣΕΠ θα εξετάζει τα προσόντα του υποψηφίου σε σχέση με τις απαιτήσεις της θέση που θέλει να μεταταγεί, τον υπηρεσιακό του φάκελο (πειθαρχικά αδικήματα, συμπεριφορά υπαλλήλου κτλ.) καθώς και κοινωνικά κριτήρια.
Οσοι δεν κρίνονται ικανοί να μεταταγούν στο δημόσιο θα έχουν δύο επιλογές: - Να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους και να τεθούν σε καθεστώς «μισθωτής εφεδρείας» λαμβάνοντας μεσοσταθμικά το 60% των αποδοχών τους για 3-5 χρόνια - Να απομακρυνθούν οριστικά από την εργασία τους, δηλαδή να απολυθούν.
Μετά την αύξηση της αναλογίας προσλήψεων έναντι αποχωρήσεων σε «1:10» για το 2011 περιορίζονται σημαντικά έως και μηδενίζονται οι κενές θέσεις στο δημόσιο που μπορούν να υποδεχτούν μετατασσόμενους ή νεοπροσληφθέντες.
Έτσι ένας μεγάλος αριθμός των υπαλλήλων αορίστου χρόνου των υπό συγχώνευση και κατάργηση οργανισμών θα αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο της απόλυσης. Ιδίως στις περιπτώσεις που θα υπάρχει κατάργηση των οργανικών θέσεων που υπηρετούσαν με τους νέους οργανισμούς που θα διαμορφωθούν στους φορείς.

newscode.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Υπάλληλοι ενός ανώτερου θεού


Ενώ ο λαός στενάζει και η κυβέρνηση λαμβάνει σκληρά μέτρα λιτότητας, κόβοντας μισθούς και συντάξεις και καθυστερώντας την καταβολή του εφάπαξ σε χιλιάδες πολίτες, κάποιοι υπάλληλοι φαίνεται ότι είναι πιο "ίσοι από τους άλλους".
Φυσικά πρόκειται για τους υπαλλήλους της Βουλής, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Βουλευτές της χώρας και άρα "δικαιούνται" προνόμια και πιο ευνοϊκή μεταχείριση.
Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", την ώρα που ο χρόνος αναμονής για την απονομή συντάξεων στα υπόλοιπα Ταμεία φτάνει τα τρία χρόνια, οι νέοι συνταξιούχοι της Βουλής λαμβάνουν τα χρήματά τους άμεσα (μέσα σε 2-3 εβδομάδες) μαζί με το εφάπαξ που μπορεί να φτάσει και τα 400.000 ευρώ!
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, υπάλληλος της Βουλής, με διευθυντικό βαθμό, που συνταξιοδοτήθηκε πριν δύο μήνες, έλαβε αμέσως και το διπλό εφάπαξ που δικαιούνται οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου.
Η συγκεκριμένη υπάλληλος, λαμβάνει συνολικά και από τα δύο ταμεία (Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής και Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων), ποσό που αγγίζει τα 400.000 ευρώ.
Η εφημερίδα κάνει σύγκριση με υπάλληλο του δημοσίου, η οποία  βγήκε στη σύνταξη και προσπάθησε να μάθει πότε θα πάρει το εφάπαξ (58.000 ευρώ). Η απάντηση ήταν ότι δεν μπορεί να το περιμένει πριν το 2014, αν καταφέρει να το πάρει.
Η άμεση καταβολή του εφάπαξ και η παράκαμψη της λίστας προτεραιότητας μπορεί να γίνει αν ο δικαιούχος πιστοποιήσει με έγγραφα κρατικού νοσοκομείου, ότι ο ίδιος ή συγγενής του πρώτου βαθμού, πάσχει από σοβαρή ασθένεια.
Ωστόσο η αντικειμενικότητα στην εφαρμογή της εξαίρεσης αμφισβητείται και θεωρείτε ως παραθυράκι για να ευνοούνται συγκεκριμένοι υπάλληλοι.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Με Λουκέτο κινδυνεύουν 150.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις....

Κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο 150.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να βρεθούν άνεργοι περί τις 450.000 εργαζόμενοι.

Στις 800.000 υπολογίζεται ο αριθμός των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και σχεδόν η 1 στις 2 έχει ως κύριο στόχο την επιβίωση (ποσοστό 47%).

Μάλιστα, από τις 400.000 επιχειρήσεις που έχουν δάνεια, οι 150.000 θεωρούν ότι είναι υπερδανεισμένες και ότι αντιμετωπίζουν την απειλή του λουκέτου. Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα με αντικείμενο τις μικρές επιχειρήσεις, που διενήργησε για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας η ICAP το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η πίεση στη ρευστότητα είναι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα για τις επιχειρήσεις σήμερα. Σε ποσοστό 80% δήλωσαν ότι τόσο οι πωλήσεις τους όσο και τα κέρδη τους υποχώρησαν μέσα στο 2010. Η ανάγκη να πάνε σε αναδιάρθρωση οφειλών όσες επιχειρήσεις είναι υπερδανεισμένες είναι επιτακτική. Ας σημειωθεί ότι από τις 400.000 επιχειρήσεις που έχουν δάνεια οι 150.000 θεωρούν ότι δεν μπορούν να τα εξυπηρετήσουν, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν το φάσμα του λουκέτου. Το άλλο πρόβλημα έχει να κάνει με τις επιταγές.

Πλέον οι επιχειρήσεις δεν τις δέχονται για τις μεταξύ τους συναλλαγές, αφού θεωρούν αμφίβολο αν θα πληρωθούν. Μάλιστα, οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν υιοθετήσει νέο μοντέλο για τις μεταξύ τους συναλλαγές, καθώς χρησιμοποιούν τα μετρητά ή τις εγγυητικές επιστολές για την προμήθεια εμπορευμάτων και πρώτων υλών.

Ακόμα, από την έρευνα, την οποία επιμελήθηκε ο γενικός διευθυντής λιανικής τραπεζικής της ΕΤΕ κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, προκύπτει ότι: Οι 4 στις 10 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

Η 1 στις 2 νιώθει απογοητευμένη από τις τράπεζες. Σε ποσοστό 47% έχουν ως κύριο στόχο την επιβίωση. Οι 6 στους 10 επιχειρηματίες επηρεάστηκαν όχι μόνο επαγγελματικά αλλά και προσωπικά. Σε ό,τι αφορά την επιχειρηματική πρακτική: το 57% μείωσε τις παραγγελίες, το 33% καθυστέρησε την πληρωμή των προμηθευτών, το 36% των επιχειρήσεων προχώρησε σε απολύσεις, το 23% καθιέρωσε ευέλικτο ωράριο εργασίας και το 36% προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση του ενοικίου (το ποσοστό ήταν στο 18% στο εξάμηνο 2010).

http://totefteri.blogspot.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ένας στους τέσσερις χάκερ είναι πληροφοριοδότης του FBI !


To 25% των χάκερ στις ΗΠΑ, γίνεται πληροφοριοδότης των αρχών ύστερα από την απειλή φυλάκισης. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε, το FBI και οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν συλλαμβάνουν έναν χάκερ, τον απειλούν με φυλάκιση, με σκοπό να τον αναγκάσουν να δουλέψει γι’ αυτούς έτσι ώστε να δίνει πληροφορίες για τους υπόλοιπους.
Έτσι λοιπόν οι πληροφοριοδότες χάκερ, χρησιμοποιούν τα διάφορα underground forums, ακολουθώντας τις οδηγίες των πρακτόρων του FBI με απώτερο σκοπό να εντοπίσουν και να συλλέξουν πληροφορίες για εγκληματικές ενέργειες που γίνονται στο διαδίκτυο.
Όπως είναι λογικό το γεγονός αυτό, έχει δημιουργήσει ένα κλίμα δυσπιστίας και αμφιβολίας μεταξύ των χάκερ και πολύ πιθανό να έχουν επηρεάσει και τις δύο μεγάλες ομάδες χάκερ που δραστηριοποιούνται έντονα τον τελευταίο καιρό (Anonymous και των LulzSec)
Τέλος ένα πολύ γνωστό παράδειγμα όπου ο χάκερ έδωσε πληροφορίες στο FBI μετά τη σύλληψή του ήταν ο Adrian Lamo,  οποίος έδωσε πληροφορίες για τον πληροφοριοδότη του WikiLeaks, τον Bradley Manning.
tsantiri.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γ.Μπαμπινιώτης : "Την Ελληνική γλώσσα και τα μάτια σας"


Την ανάγκη στήριξης της Ελληνικής γλώσσας σε ένα επίπεδο ποιότητας, τόνισε ο καθηγητής  Γιώργος Μπαμπινιώτης μιλώντας σε ημερίδα για την γλώσσα που οργάνωσε στα Χανιά, το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου.

Παράλληλα χαρακτήρισε την χρήση των greeklish απο τους χρήστες SMS των κινητών αλλά και στο διαδύκτιο ως δρόμο αποξένωσης απο την εικόνα των Ελληνικών λέξεων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπαμπινιώτης "εγώ θα έλεγα στον κόσμο που μας ακούει, τη γλώσσα και τα μάτια σας. Θα έλεγα, ότι σε ημέρες κρίσης θα πρέπει να σκύψουμε σε ό,τι καλύτερο διαθέτει αυτός ο τόπος. Πού είναι ο πολιτισμός μας, η παράδοση μας και με τον πιο εύγλωττο τρόπο η γλώσσα μας".

'Οπως διευκρίνησε "επειδή η γλώσσα συνδέεται άμεσα με τον τρόπο της σκέψης, κάθε πρόοδος βελτίωσης και ενίσχυσης της γλώσσας είναι στην πραγματικότητα μια ενίσχυση του τρόπου της σκέψης μας. Γι΄ αυτό και επιμένω και στον τρόπο διδασκαλίας της γλώσσας στα σχολεία και στην προσέγγιση της γλώσσας, όχι μόνο εργαλειακά.

Δεν είναι απλό εργαλείο η γλώσσα, είναι ο πολιτισμός μας είναι η ιστορία μας είναι η σκέψη μας είναι η νοοτροπία μας είναι η ταυτότητα μας. Πάνω από όλα η γλώσσα είναι αξία" .

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την πολύ διαδεδομένη χρήση των greeklish μεταξύ των νέων που στέλνουν SMS απο τα κινητά ή μηνύματα μέσω του διαδυκτίου, ο καθηγητής γλωσσολογίας απάντησε : 

"Τα γκρίκλις είναι ο καλύτερος δρόμος αποξένωσης από την εικόνα της λέξης. Αυτό μπορούν νέοι άνθρωποι να το πληρώσουν ακριβά. Έχουμε ελληνικές γραμματοσειρές και μπορούμε, αξιοποιώντας το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά μέσα, να χρησιμοποιούμε τις ελληνικές γραμματοσειρές που έχουν το προτέρημα να δίνουν την εικόνα της λέξης, το οπτικό ίνδαλμα και να μας συμφιλιώνουν με την ορθογραφία της λέξης και με τη σημασία της".

Το πρώτο μέρος της ημερίδας που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στις εγκαταστάσεις του στους Αγ.Πάντες Αποκορώνου, έγινε ομιλία και δημόσια συζήτηση με αφορμή το νέο βιβλίο του κ. Μπαμπινιώτη «Διαλογισμοί για τη γλώσσα και τη γλώσσα μας». 

Στο δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για δημοσιογράφους και εκπαιδευτικούς οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα και να συζητήσουν με τον κ.Μπαμπινιώτη για την Ελληνική γλώσσα στο Μέσα Ενημέρωσης και στην εκπαίδευση.

flashnews.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ στο βαρόμετρο της public issue


Κάμψη στη δημοτικότητα του πρωθυπουργού

To βαρόμετρο της public issue που δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής», καταγράφει αλλαγή σκηνικού με τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με 31% έναντι  27% του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος με 11%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με 8%. ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς με 6,5 %, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5%. 

Σύμφωνα με το βαρόμετρο της public issue η αποχή φτάνει το 38%, ενώ ένας στους 4 πολίτες πιστεύει πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να εξαντλήσει την 4ετία.

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού σημειώνει κάμψη και στο ερώτημα, ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, Γιωργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνουν από ένα 23%, με το 55% των πολιτών να δηλώνουν κανένας.

Τέλος, το 74% εκτιμά πως ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ θα μπορούσαν να κυβερνήσουν σωστά τη χώρα, ενώ το 59% εκτιμά πως στην παρούσα φάση δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές.

Το 87% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση ενώ το 82% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη ζωή.
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΑΤΜ με ανιχνευτή ψεύδους δοκιμάζουν οι Ρώσοι


Όχι δεν είναι στη φαντασία της KGB

Ένα µηχάνηµα που θα φέρει επανάσταση στις συναλλαγές των πελατών δοκιμάζει η µεγαλύτερη εµπορική τράπεζα της Ρωσίας. Πρόκειται για ένα µηχάνηµα αναλήψεως χρηµάτων (ΑΤΜ) που έχει ενσωµατωµένο ανιχνευτή ψεύδους ώστε να προλαµβάνει τις απάτες µε πιστωτικές κάρτες. 

Οι καταναλωτές χωρίς προηγούµενες σχέσεις µε την τράπεζα µπορούν να «µιλήσουν» στο µηχάνηµα υποβάλλοντας αίτηση για έκδοση πιστωτικής κάρτας χωρίς να απαιτείται ηµεσολάβηση κάποιου υπαλλήλου. Η µηχανή µπορεί να σκανάρει διαβατήρια, να καταγράψει δακτυλικά αποτυπώµατα αλλά και να λάβει µια τρισδιάστατη αποτύπωση προσώπου για πιστοποίηση. 

Και χρησιµοποιεί πρόγραµµα ανάλυσης φωνής προκειµένου να διαπιστώσει εάν το πρόσωπο απαντά αλήθεια στις ερωτήσεις που υποβάλλονται από το µηχάνηµα, όπως: «Εργάζεστε;»και «Αυτή τη στιγµή έχετε χρέη πουδεν εξυπηρετούνται;».

Το σύστηµα φωνητικήςανάλυσης αναπτύχθηκε από το Τεχνολογικό Κέντρο Λόγου, µια εταιρεία της οποίας πελάτης είναι και η Οµοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (διάδοχος η KGB). 

O Nτµίτρια Ντιρµόφκσι, διευθυντής των γραφείων του Τεχνολογικού Κέντρου στη Μόσχα, υποστηρίζει ότι το νέο σύστηµα έχει σχεδιαστεί εν µέρει βάσει των δειγµάτων που έχουν στα αρχεία τους οι αστυνοµικές αρχές από καταγεγραµµένες φωνές ανθρώπωνπου ψεύδονταν στη διάρκεια ανακρίσεων. 

Η τράπεζα Sberbank –στην οποία την πλειονότητα των µετοχών ελέγχει η ρωσική κυβέρνηση – σκοπεύει να τοποθετήσει τα νέα µηχανήµατα σε εµπορικά κέντρα και υποκαταστήµατά της σε όλη τη χώρα. Και διαβεβαιώνει, χωρίς να πείθει όµως πολλούς, ότι θα συµµορφωθεί στους νόµους για την προστασία των προσωπικών δεδοµένων.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 11 Ιουνίου

Γεγονoτα
1184 π.Χ: Η Τροία πέφτει στα χέρια των Ελλήνων, σύμφωνα με τον Ερατοσθένη.
1917: Ο βασιλιάς της Ελλάδος Κωνσταντίνος παραιτείται του θρόνου, υπέρ του γιου του πρίγκιπα Αλέξανδρου. Η άνοδος του πρίγκιπα Αλέξανδρου στο θρόνο σηματοδοτεί το τέλος του εθνικού διχασμού και το σχηματισμό ενιαίας κυβέρνησης υπό τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
1931: Ιδρύεται η Πάντειος Σχολή Πολιτικών Επιστημών με κληροδότημα του Αλέξανδρου Πάντου
1955: Σημειώνεται το χειρότερο δυστύχημα σε αγώνες αυτοκινήτου, κατά τη διάρκεια των «24 Ωρών του Λε Μαν». 83 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.
1963: Παραιτείται ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, μετά την οριστική ρήξη του με τα Ανάκτορα.
1999: Ολοκληρώνονται οι αεροπορικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, που οδηγούν στην αυτονομία του Κοσσυφοπεδίου.
  • Γεννησεις
1572: Μπεν Τζόνσον, άγγλος θεατρικός συγγραφέας, σύγχρονος του Σαίξπηρ. («Ο Αλχημιστής», «Βολπόνε») [θαν. 6/8/1637]
1918: Νέλσον Μαντέλα, πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής και αγωνιστής κατά του Απαρτχάιντ.
1922: Μιχάλης Κακογιάννης, κύπριος σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου.
  • Θανατοι
1835: Ανδρέας Μιαούλης, ναύαρχος και πολιτικός, διοικητής ελληνικού στόλου κατά την Επανάσταση του 1821. [γεν. 20/5/1769]
1858: Πρίγκιπας Φον Μέτερνιχ, αυστριακός πολιτικός και διπλωμάτης, που κυριάρχησε στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή από το 1814 έως το 1848. Δια της Ιεράς Συμμαχίας, της οποίας υπήρξε εμπνευστής, αντιτάχθηκε στην ελληνική επανάσταση. [γεν. 15/5/1773]
2004: Ξενοφών Ζολώτας, οικονομολόγος, ακαδημαϊκός, πρωθυπουργός επί οικουμενικής κυβέρνησης την περίοδο 1989 - 1990 και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επί 19 χρόνια. [γεν. 26/3/1904

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποια είναι τα 99 ακίνητα που θα αξιοποιηθούν


Λίστα 99 ακινήτων τα οποία θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία επενδυτικών χαρτοφυλακίων ακινήτων έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών στο Πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλασίου.
Τα ακίνητα αυτά κατηγοριοποιούνται ως εξής:
1. 39 χώροι γραφείων
Τα ακίνητα του Πίνακα 1 (βλέπε παρακάτω), τα οποία διαχειρίζονται από την ΚΕΔ, έχουν επιλεχθεί με βάση την υφιστάμενη χρήση τους από δημόσιους φορείς, σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια:

1. Κτίρια σε μεγάλες αστικές περιοχές, όπως είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
2. Ακίνητα που έχουν τη δυνατότητα πρόσθετων χρήσεων (π.χ. γραφεία) πέραν των υφιστάμενων από κυβερνητικούς φορείς.
3. Επιφάνεια κτιρίων.
4 Κτίρια με μεγάλη ωφέλιμη ζωή.
5. Κτίρια στα οποία το ΕΔ είναι ο αποκλειστικός χρήστης.
Το Δημόσιο προτίθεται να αξιοποιήσει τα ακίνητα αυτά συνθέτοντας χαρτοφυλάκιο και διαθέτοντας χρεόγραφα έναντι των ακινήτων αυτών σε ιδιώτες με τη μέθοδο της πώλησης και επαναμίσθωσης των ακινήτων (sale & leaseback). Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 4ο τρίμηνο του 2011.
.

-31 Ακίνητα της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ)
Ο Πίνακας περιλαμβάνει τριάντα ένα (31) αναξιοποίητα ακίνητα με συνολική επιφάνεια 98 εκ. τ.μ. περίπου, τα οποία αποτελούν το αρχικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων, με δυνατότητα αξιοποίησης σε τομείς όπως είναι ο τουρισμός, η αναψυχή, η οικιστική ανάπτυξη, καθώς και άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

-18 ακίνητα διαχείρισης ΓΑΙΑΟΣΕ
Η ΓΑΙΑΟΣΕ αποτελεί θυγατρική εταιρεία του ΟΣΕ και είναι η διαχειρίστρια της ακίνητης περιουσίας του. Στον Πίνακα παρουσιάζεται ένα δείγμα δεκαοκτώ (18) επιλεγμένων ακινήτων από το σύνολο του χαρτοφυλακίου της που έχουν σημαντική προοπτική αξιοποίησης.
- Ελληνικό και Ακίνητα Διαχείρισης ΕΤΑ (11)
Το ΕΔ είναι ο αποκλειστικός μέτοχος της ΕΤΑ, η οποία διαχειρίζεται τουριστική δημόσια ακίνητη περιουσία. Στον Πίνακα παρουσιάζεται ένα δείγμα δέκα (10) επιλεγμένων ακινήτων, μεταξύ άλλων, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλη δυνατότητα αξιοποίησης.Το Ελληνικό αποτελεί μια έκταση 5.500 στρεμμάτων, όπου ήταν εγκατεστημένος για 60 χρόνια, μέχρι το 2001.

Η έκταση βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα νοτιο-ανατολικά του κέντρου της Αθήνας, καταλαμβάνοντας μια εκτεταμένη παραλιακή περιοχή. Το ακίνητο βρίσκεται κοντά σε οικιστικές περιοχές υψηλής αξίας, το Golf Club της Γλυφάδας και την μαρίνα του Ελληνικού και ευνοείται από μια μακρά παραλιακή γραμμή. Στην περιοχή βρίσκεται μια σειρά από ολυμπιακές εγκαταστάσεις, καθώς επίσης και ένα εκθεσιακό κέντρο, ωστόσο το μεγαλύτερο τμήμα της επιφάνειάς της παραμένει αναξιοποίητο. Το Ελληνικό θεωρείται ως το μεγαλύτερο παραλιακό αστικό ακίνητο στην Ευρώπη.

Το Δημόσιο αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάπτυξη της περιοχής του Ελληνικού μέσω αποκρατικοποίησης χρησιμοποιώντας fast-track διαδικασίες. Αναμένεται ότι οι σχετικές συναλλαγές, οι οποίες προσδοκάται να λάβουν χώρα μεταξύ 4ου τριμήνου του 2011-4ου τριμήνου του 2012, θα περιλαμβάνουν διακρατικές συμφωνίες ή/και συμφωνίες με ιδιώτες μέσω διαγωνισμών.

Πώς θα γίνει η διαδικασία
Η κυβέρνηση προωθεί τη δημιουργία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, στο οποίο θα περιέλθουν μεταξύ άλλων περιουσιακών δικαιωμάτων και όλα τα ιδιωτικά ακίνητα του Δημοσίου που μπορούν να αξιοποιηθούν. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία μεταβίβασης μακροχρόνιας μίσθωσης ή άλλης αξιοποίησής τους, ενώ παράλληλα θα προβλεφθεί ταχύρρυθμη διαδικασία απόδοσης χρήσεων γης όπου αυτό χρειάζεται.
Παραλλήλως θα κινηθεί η διαδικασία για τη δημιουργία ενός πλήρους μητρώου δημόσιων εμπορικών ακινήτων και για τη διαχείριση των επενδυτικών χαρτοφυλακίων που θα δημιουργηθούν. Ο πλήρης εντοπισμός, η καταχώρηση και ο χαρακτηρισμός των περιουσιακών στοιχείων αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις φάσεις ανά εξάμηνο, ήτοι τον Ιούνιο και το Δεκέμβριο του 2011 και του 2012 αντίστοιχα.

Μια δεύτερη, παράλληλη διαδικασία πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2011 μετά την παράδοση της πρώτης κατάστασης αξιοποιήσιμων ακινήτων, η οποία περιλαμβάνει το σχηματισμό χαρτοφυλακίων και την κατάλληλη επενδυτική αξιοποίηση μέσω εξειδικευμένων ΕΕΣ και άλλων χρηματοοικονομικών εργαλείων. Στην περίπτωση ακινήτων εθνικής σημασίας, η βασική μέθοδος αξιοποίησης περιλαμβάνει την είσοδο ιδιωτικής τεχνογνωσίας και κεφαλαίου μέσω μακροχρόνιων συμβάσεων παραχώρησης ή συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης.
Η διαμόρφωση των επενδυτικών χαρτοφυλακίων των προς αξιοποίηση ακινήτων θα είναι μία συνεχής διαδικασία που θα ξεκινήσει μετά την παράδοση της πρώτης κατάστασης των προς αξιοποίηση ακινήτων τον Ιούνιο 2011.

Η διαδικασία αυτή θα αποδώσει ώριμες συναλλαγές στην αγορά από το 4ο τρίμηνο του 2011 έως το τέλος του 2015.
Εχει ήδη επιλεγεί συγκεκριμένος αριθμός σημαντικού μεγέθους ακινήτων από την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου τα οποία αναμένεται, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, να προσελκύσουν σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον και τα οποία ανήκουν σε κρατικές εταιρείες αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας.

tovima.gr



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έδινε εντολές και έπαιζε στοίχημα !

Στοιχεία για δύο νέες υποθέσεις για ύποπτα παιχνίδια έχουν έρθει στα χέρια των ανθρώπων της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων μετά από έρευνες που γίνονται με τη συνδρομή του ΟΠΑΠ.

Όπως αποκαλύπτει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η πρώτη υπόθεση αφορά παράγοντα ΠΑΕ της Βορείου Ελλάδος ο οποίος «καθόταν με το λάπτοπ στην εξέδρα και στοιχημάτιζε σε εταιρείες του εξωτερικού». Προηγουμένως όμως είχε επισκεφθεί τους παίκτες της ομάδας του στα αποδυτήρια, και τους είχε δώσει οδηγίες για το αποτέλεσμα που ήθελε.

Εις βάρος του έχουν καταθέσει δύο ή τρεις ποδοσφαιριστές, δίνοντας περισσότερα στοιχεία. Ο συγκεκριμένος πρόεδρος φέρεται να έχει λάβει κλήση από την Εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση. Το ερώτημα είναι εάν θα καταθέσει με την ιδιότητα του κατηγορούμενου.

Η άλλη υπόθεση αφορά άλλο πρόεδρο –λέγεται πως είναι ομάδας της Σούπερ Λίγκας- ο οποίος έκανε πονταρίσματα στο στοίχημα τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με βάση τη φορολογική του δήλωση. 

Ο εν λόγω παράγοντας φέρεται να στοιχημάτιζε ποσά από 6.000 ευρώ μέχρι και 9.000 ευρώ. Από τη φορολογική του δήλωση όμως δεν μπορεί να δικαιολογηθούν τα πονταρίσματα αυτά.



sport-fm.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Και η Κύπρος στο μνημόνιο;

«Η μικροσκοπική Κύπρος ίσως αποτελέσει το επόμενο πρόβλημα στην κρίση χρέους της ευρωζώνης» αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. O συντάκτης του κειμένου παραδέχεται ότι η Κύπρος δεν αντιμετωπίζει μεσοπρόθεσμα πρόβλημα χρηματοδότησης καθώς και ότι οι περισσότεροι οικονομικοί δείκτες της χώρας βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο από τους αντίστοιχους της Ελλάδας.

«Υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος να βρεθεί η Κύπρος στο "κλαμπ των τριών" (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία)» αναφέρει ο αναλυτής της γερμανικής Commerzbank στο Λονδίνο Ντέιβιντ Σνάουτζ. «Δεν είναι βέβαιο υποχρεωτικό, αλλά πολλοί δείκτες συντείνουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Το Reuters σημειώνει ότι το τελευταίο διάστημα το επιτόκιο δανεισμού της Κύπρου παρουσιάζει σημαντική αύξηση σε σχέση με τα επίπεδα του περασμένου έτους. Το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου έχει φτάσει το 7% από το 6,2% που βρισκόταν μέχρι πριν από ένα μήνα και 4,2% πριν από 12 μήνες.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο φαίνεται ότι θεωρεί «εύκολη υπόθεση» την προσφυγή της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης των χωρών της ευρωζώνης δεδομένων των οικονομικών μεγεθών. «Η Κύπρος αντιστοιχεί μόλις στο 0,2% του ΑΕΠ της ευρωζώνης και οι χρηματοδοτικές της ανάγκες αγγίζουν μόλις τα 2 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος» αναφέρεται στο τηλεγράφημα. Για να βγει το πόρισμα: «Συνεπώς η ΕΕ θα μπορούσε εύκολα να αντέξει το βάρος της διάσωσης».

Τα «πειστήρια του εγκλήματος», δηλαδή του «δυσβάστακτου» προβλήματος της κυπριακής οικονομίας που δικαιολογεί την προσφυγή σε δανεισμό από το μηχανισμό ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ είναι η χαμηλή πιστοληπτική αξιολόγηση από την «τρόικα» των οίκων αξιολόγησης, Moody's, Fitch και Standard & Poor's.

Στα τέλη Μαΐου η Fitch υποβάθμισε κατά τρεις μονάδες την αξιολόγηση της Κύπρου στο επίπεδο Α- λόγω της έκθεσης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος στο ελληνικό χρέος.

Βέβαια το χρέος της Κύπρου ανέρχεται μόλις στο 62% και το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 5,1% του ΑΕΠ. Όμως αυτό που φαίνεται να ανησυχεί τις αγορές, όπως υπογραμμίζει το Reuters, είναι άλλο. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση της χώρας «καθυστερεί τις περικοπές στον πολυδάπανο δημόσιο τομέα».



zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τι παράγει και τι εξάγει η χώρα μας.


Μαγνήσιο: Ο µαγνησίτης που εξάγει η χώρα µας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.


Αλουµίνιο: Εδώ και καιρό η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουµίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουµινίου, µε χιλιάδες εφαρµογές.

Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη ßωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ßωξίτης χρησιµοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού. 

Σµηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσµο µετά τις Ηνωµένες Πολιτείες στην εξόρυξη σµηκτιτών, οι οποίοι έχουν µεγάλο εύρος εφαρµογών, όπως η διάθεση αποßλήτων, τα φάρµακα, τα καλλυντικά και άλλα.

Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως µε σηµαντικά κοιτάσµατα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότηµα παραγωγής νικελίου, του µεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

Ελιές και ελαιόλαδο Η χώρα μας είναι 3η στην παγκόσµια παραγωγή ελιών κ ελαιολάδου.( 15% της παγκόσµια παραγωγής) 

Κρόκος. Η χώρα μας είναι 3η σε παραγωγή κρόκου. (saffron)

Σπαράγγια. Η Ελλάδα είναι 5η σε εξαγωγές σπαραγγιών 

Βαμβάκι . Η χώρα μας είναι 7η παγκοσµίως σε εξαγωγές ßαµßακιού (τo 2004 ήµασταν 4η) 11η σε παραγωγή. 

Τουρισμός . Η Ελλάδα είναι 14η σε αφίξεις τουριστών. 18,2 εκ

Τυροκομικά. Η χώρα μας είναι 16η σε εξαγωγές τυροκοµικών προϊόντων

Ναυτιλία. Η χώρα μας κατέχει την 1η θέση της παγκόσµιας ναυτιλίας

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΌ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ 2000 ΠΕΡΙΠΟΥ «ελλήνων» ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΑΝΤΟΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ


anaggelioxoros.blogspot.com

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...