Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ANAΣΦΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ: ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ & ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ

ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Οδήγηση ανασφάλιστου αυτοκινήτου: Αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 12 μήνες.
Οδήγηση ανασφάλιστου αυτοκινήτου και πρόκληση ατυχήματος: Αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 24 μήνες.
Υπότροπη συμπεριφορά: Αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 36 μήνες.
Ανάλογα με την περίπτωση ισχύουν και ποινικές κυρώσεις, με φυλάκιση από 2 έως 12 μήνες και πληρωμή ποινής, με «κατώφλι» τα 300 ευρώ.
Τα προαναφερθέντα συνοδεύονται και από την καταβολή χρηματικού προστίμου ύψους 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα δίκυκλα, 500 ευρώ για τα ανασφάλιστα επιβατικά αυτοκίνητα και 1.000 ευρώ για τα ανασφάλιστα λεωφορεία και φορτηγά. Τα χρήματα αυτά πηγαίνουν στο Επικουρικό Κεφάλαιο, το οποίο αποζημιώνει όσους ενεπλάκησαν σε ατύχημα με ευθύνη του ανασφάλιστου οχήματος.
 
ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ;
Το Επικουρικό Κεφάλαιο είναι η λύση για όποιον ενεπλάκη σε ατύχημα με ευθύνη του ανασφάλιστου οχήματος, καθώς αποζημιώνει τον παθόντα και ύστερα στρέφεται δικαστικά εναντίον του κατόχου του παρανομούντος διτρόχου ή τετρατρόχου. Καλύπτει δηλαδή την αστική ευθύνη έναντι τρίτων, η οποία περιέχει υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες. Αυτό που δεν αποζημιώνει είναι οι πρόσθετες καλύψεις πέραν του συμφωνημένου «βασικού πακέτου», όπως ασφάλεια κλοπής ή πυρός για παράδειγμα.
 
ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ
Μπορείτε να συμπεριλάβετε στο δικό σας ασφαλιστήριο συμβόλαιο την κάλυψη «ζημιές από ανασφάλιστο όχημα» με πρόσθετο κόστος μόλις μερικά ευρώ, καθώς πολλές εταιρείες τη συμπεριλαμβάνουν από το βασικό κιόλας πακέτο παροχών τους. Για να ξεμπερδέψετε από τέτοιου είδους «σενάρια» κοιτάξτε την ανάλυση του ασφαλιστικού σας συμβολαίου, που τη λαμβάνετε κάθε φορά που το ανανεώνετε. Αν δε γράφει «ζημιές από ανασφάλιστο όχημα» -το ανώτατο ποσό που καλύπτει είναι συνήθως 6.000 ευρώ- απλά τηλεφωνήστε στον ασφαλιστή σας για να το συμπεριλάβει στην επόμενη ανανέωση.  
 
4troxoi.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 21 Μαϊου

Γεγονότα
1864 - Το Ιονικό κράτος ενώνεται με την Ελλάδα.
1927 - Ο Τσαρλς Λίντμπεργκ προσγειώνεται στο Παρίσι, ολοκληρώνοντας την πρώτη πτήση χωρίς σταθμό πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό στην Ιστορία.
1930 - Ο υπουργός Παιδείας, Γεώργιος Παπανδρέου, υλοποιεί την εκπαιδευτική του μεταρρύθμιση, η οποία στηρίζεται πάνω στην αναμόρφωση του δημοτικού σχολείου ως εξατάξιου, αυτοτελούς και υποχρεωτικού.
1938 - "Εδώ Αθήναι", με τον τίτλο αυτό βγήκε στον αέρα η πρώτη επίσημη εκπομπή της τότε ΥΡΕ (Υπηρεσίας Ραδιοφωνικών Εκπομπών) από τους ραδιοθαλάμους Ζαππείου στην Αθήνα.
1939 - Γίνονται στην Κέρκυρα τα αποκαλυπτήρια των προτομών του Σολωμού και του Μάντζαρου, παρουσία αρχών και πολιτών.
1940 - Οι Ναζί παγιδεύουν τους Συμμάχους στη Λουκέρνη, ενώ βρίσκονται ήδη 60 μίλια από το Παρίσι.
1941 - Κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου βυθίζεται στα ανοιχτά της Βραζιλίας το αμερικανικό σκάφος SS Robin Moor. Πρόκειται για το πρώτο σκάφος των ΗΠΑ που βυθίζεται από γερμανικό υποβρύχιο.
1956 - Πραγματοποιείται στα νησιά Μπικίνι, στον Ειρηνικό Ωκεανό, η πρώτη έκρηξη βόμβας υδρογόνου καταστρέφοντας σχεδόν ολοκληρωτικά τη νησίδα.
1961 - Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι, δηλώνει ότι, πριν το τέλος της δεκαετίας οι ΗΠΑ θα στείλουν άνθρωπο στο φεγγάρι.
1979 - Στην Ισπανία, από μουσείο, που δεν φυλάσσεται, κλάπηκε πίνακας του Ελ Γκρέκο, μεγάλης αξίας.
1985 - Γεννιούνται τα πρώτα τρίδυμα με εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα.
1991 - Το περιοδικό "Τρίποντο" δημοσιεύει δημοψήφισμα των Ελλήνων αθλητικογράφων για την ανάδειξη των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του μπάσκετ. Πρώτος παίκτης αναδεικνύεται ο Νίκος Γκάλης με 1.120 ψήφους και ακολουθούν: Π. Γιαννάκης (1.108), Π. Φασούλας (1.101), Β. Γκούμας (916), Φ. Χριστοδούλου (913). Καλύτερος προπονητής ο Γιάννης Ιωαννίδης και διαιτητής ο Κώστας Ρήγας. Πρώτη ομάδα ανακηρύσσεται ο Άρης.
1993 - Τιμάται το μυθιστόρημα "Πριν" του συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη με το γαλλικό βραβείο "Αλμπέρ Καμί".
1998 - Ο δικτάτορας της Ινδονησίας Σουχάρτο παραιτείται.
2003 - Τα 192 κράτη-μέλη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας υιοθετούν στη Γενεύη την πρώτη διεθνή συνθήκη κατά του καπνίσματος.
2005 - Η Ελλάδα κατακτά την πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι "My number One", ερμηνευμένο από την Έλενα Παπαρίζου.
2006 - Το Μαυροβούνιο αποφασίζει σε δημοψήφισμα με πλειοψηφία 55.5% την ανακύρηξή του σε ανεξάρτητο κράτος και τη διάλυση του ομόσπονδου κράτους της Σερβίας και Μαυροβουνίου
Γεννήσεις
428 π.Χ - Πλάτων, Έλληνας φιλόσοφος.
1471 - Άλμπρεχτ Ντύρερ, Γερμανός ζωγράφος
1688 - Αλεξάντερ Πόουπ, Άγγλος ποιητής
1844 - Ανρί Ρουσσώ, Γάλλος ζωγράφος
1851 - Λεόν Μπουρζουά, Γάλλος πολιτικός και νομπελίστας
1860 - Βίλεμ Αϊντχόβεν, Ολλανδός γιατρός και νομπελίστας
1902 - Μαρσέλ Μπρόιερ, Ουγγροεβραίος αρχιτέκτονας και σχεδιαστής
1904 - Φατς Γουόλερ, Αμερικανός τζαζ μουσικός
1913 - Τζίνα Μπαχάουερ, Ελληνίδα μουσικός (πιανίστρια)
1921 - Αντρέι Ζαχάρωφ, Ρώσος φυσικός
1944 - Μαίρη Ρόμπινσον, πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ιρλανδίας
Θάνατοι
987 - Λουδοβίκος Ε', βασιλιάς της Γαλλίας
1786 - Καρλ Βίλελμ Σέελε, Σουηδός χημικός
1895 - Φραντς Φον Ζουπέ, αυστριακός συνθέτης κλασσικής μουσική
1935 - Τζέιν Άνταμς, Αμερικανίδα κοινωνική λειτουργός και νομπελίστρια
1991 - Ρατζίβ Γκάντι, πρωθυπουργός της Ινδίας
1999 - Φρέντυ Γερμανός, Έλληνας συγγραφέας, δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιαστής
2000 - Τζον Γκίλγουντ, Βρετανός ηθοποιός
2000 - Μπάρμπρα Κάρτλαντ, Αμερικανίδα συγγραφέας
2006 - Γεράσιμος Βασιλόπουλος, ιδρυτής της αλυσίδας τροφίμων «Άλφα Βήτα Βασιλόπουλος ΑΕ»
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φιάσκο το μέτρο με τις αποδείξεις

Σε μεγάλες επιστροφές φόρου αναγκάζεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, λόγω του μέτρου των αποδείξεων, το οποίο απειλεί να γυρίσει μπούμερανγκ στην προσπάθεια αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", οκτώ στους δέκα (81,4%) φορολογούμενους που έχουν λάβει μέχρι σήμερα ή πρόκειται να λάβουν εκκαθαριστικό σημείωμα, είτε δεν πληρώνουν επιπλέον φόρο, είτε έχουν επιστροφή, όπως δείχνουν τα συγκεντρωτικά στοιχεία για την εκκαθάριση των πρώτων 781.612 δηλώσεων.
Με την έναρξη, δηλαδή, του προγράμματος εκκαθάρισης, το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να επιστρέψει 311,65 εκατ. ευρώ, όταν ο πρόσθετος φόρος που θα εισπράξει ανέρχεται σε 396,6 εκατ. ευρώ. Η καθαρή θέση του Δημοσίου είναι δηλαδή μόνο 85 εκατ. ευρώ.
Το θέμα προκύπτει από το γεγονός ότι το οικονομικό επιτελείο δεν προσδιόρισε τι θα ισχύει για το φορο-μπόνους στα χαμηλά εισοδήματα, που χρειάζεται να προσκομίσουν αποδείξεις πολύ κάτω από 12.000 ευρώ προκειμένου να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο.
Έτσι, πολλοί φορολογούμενοι με εισόδημα 20.000 ευρώ, για παράδειγμα, οι οποίοι χρειάζεται να προσκομίσουν αποδείξεις αξίας 3.600 ευρώ, δηλώνουν 15.000 σε αποδείξεις για να εισπράξουν την έξτρα έκπτωση φόρου.
Θορυβημένο, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει διάφορες ιδέες, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα προχωρήσει σε πολλούς δειγματοληπτικούς ελέγχους, ξεκινώντας σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, από όσους δικαιούνται επιστροφές 1.000 ευρώ και άνω.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βρέθηκε το κρανίο της Τζοκόντα

Πολλά είναι τα σενάρια που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς, σχετικά με την ταυτότητα του προσώπου, το οποίο πόζαρε στον Λεονάρντο ντα Βίντσι, όταν εκείνος ζωγράφιζε την Τζοκόντα.
Κάποια υποστήριζαν ότι δεν πρόκειται για ένα μόνο πρόσωπο αλλά για κολάζ χαρακτηριστικών φίλων και γνωστών του καλλιτέχνη, άλλα ότι η Μόνα Λίζα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια αυτοπροσωπογραφία του διάσημου Ιταλού εκπροσώπου της Αναγέννησης.
Τελικά η αρχαιολογική σκαπάνη Ιταλών επιστημόνων κατά πάσα πιθανότητα θα δώσει ένα τέλος σε όλα αυτά τα σενάρια.
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, βρέθηκε ο τάφος της γυναίκας η οποία υπήρξε το μοντέλο για τη Μόνα Λίζα.
Η Τζοκόντα ονομαζόταν Λίζα Γκεραρντίνι ντελ Τζοκόντο και είναι θαμμένη σε κρύπτη, στην εγκαταλειμμένη μονή της Αγίας Ούρσουλας. Ήδη η αρχαιολογική σκαπάνη έχει εντοπίσει το κρανίο της γυναίκας, η οποία ήταν σύζυγος εμπόρου μεταξιού και πέθανε το 1542 σε ηλικία 63 ετών.
Οι περισσότεροι ιστορικοί υποστήριζαν ότι η διάσημη Τζοκόντα απεικονίζει στην πραγματικότητα τη 16χρονη σύζυγο του 35χρονου εμπόρου Φραντσέσκο ντι Τζοκόντο. Τώρα πια οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους, αφού χάρη στο κρανίο που βρέθηκε στον τάφο, θα πραγματοποιηθεί ανάλυση μέσω υπολογιστή για να συγκριθούν τα χαρακτηριστικά και το μέγεθος του προσώπου με εκείνο του πίνακα.
Το πρώτο βήμα για τους αρχαιολόγους είναι η πιστοποίηση της ταυτότητας του σωρού, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια εξέτασης DNA.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Χιλιάδες αγανακτισμένοι Iσπανοί δεν το κουνάνε από τις πλατείες! - Δείτε live!

Κάμπινγκ στην πλατεία


Εδώ και μία εβδομάδα έχουν στρατοπεδεύσει στις κεντρικές πλατείες της χώρας περίπου 25.000 Ισπανοί απηυδισμένοι από την ανεργία, την οικονομική κρίση και την ανικανότητα των κυβερνήσεων. ΦΩΤΟ και VIDEO

Η αστυνομία δε θα επέμβει εάν οι διαδηλώσεις είναι ειρηνικές, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΥΕΡΤΑ ΝΤΕΛ ΣΟΛ


Live Video streaming by Ustream
Η εθνική εκλογική επιτροπή είχε νωρίτερα χθες απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις για σήμερα Σάββατο και για την ημέρα των εκλογών. Αλλά οι διαδηλωτές έκαναν σαφές ότι θα αψηφήσουν την απαγόρευση και θα πραγματοποιήσουν καθιστικές διαμαρτυρίες σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Κάμπινγκ στην πλατεία
Κάμπινγκ στην πλατεία

Περίπου 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε μια πορεία το απόγευμα στο κέντρο της Μαδρίτης. Χιλιάδες συμμετείχαν σε κινητοποίηση στη Βαρκελόνη. Πορείες έγιναν σε περίπου 150 ισπανικές πόλεις, σύμφωνα με εγχώρια τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο αστυνομία θα επιβάλει το νόμο αλλά δε θα δημιουργήσει προβλήματα αν δεν είναι απαραίτητο, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα.



Ενδεχόμενα επεισόδια ενώ οι εκλογές απέχουν ώρες θα μπορούσαν να στερήσουν κι άλλες ψήφους από τους Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο, που ήδη προβλέπεται να υποστούν βαριά ήττα από το δεξιό Λαϊκό Κόμμα.

«Δεν συμμετέχουμε σε προεκλογικές εκστρατείες, ούτε ζητάμε ψήφους», είπε ένας εκπρόσωπος του κινήματος των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης, όπου χιλιάδες άνθρωποι διανυκτέρευσαν με σκηνές ή χωρίς. 

Έρωτας και Επανάσταση
Έρωτας και Επανάσταση

Το νεοπαγές κίνημα ονομάστηκε M-15, από την 15η Μαΐου, όταν χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε πάνω από 50 πόλεις της χώρας της Ιβηρικής. Απαίτησαν ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος στην Ισπανία, που οι διαδηλωτές χαρακτηρίζουνδιεφθαρμένο, ταγμένο στην υπηρεσία των τραπεζών και του κεφαλαίου και φτιαγμένο ώστε να ευνοεί μόνο δύο μεγάλα κόμματα.

Το κίνημα ξεκίνησε να οργανώνεται στο Διαδίκτυο πριν από μερικούς μήνες, ως μια αντίδραση στην οικονομική κρίση στην Ισπανία τα τελευταία δύο χρόνια. Η ανεργία στις τάξεις των νέων ξεπερνά το 40%.

Τέσσερις στους δέκα νέους δεν έχουν δουλειά στην Ισπανία
Τέσσερις στους δέκα νέους δεν έχουν δουλειά στην Ισπανία

Το κίνημα διχάζει πολιτικούς επιστήμονες και δημοσιογράφους. Κάποιοι λένε ότι δεν σηματοδοτεί κάτι σημαντικό, ότι αποτελεί μια εκτόνωση, ότι είναι κάτι σαν φεστιβάλ δρόμου. Άλλοι το συγκρίνουν με τις λαϊκές εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο και κοινωνικά κινήματα όπως ο Μάης του 1968 στη Γαλλία.

«Γινόμαστε μάρτυρες της γέννησης ενός νέου τύπου κοινωνικού κινήματος, ανεξάρτητου από κόμματα και συνδικάτα», λέει ο καθηγητής κοινωνιολογίας Χάιμε Παστόρ.  














Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μητροπάνος, Κότσιρας, Μπάσης για πρώτη φορά μαζί

Μητροπάνος, Κότσιρας, Μπάσης για πρώτη φορά μαζί.



Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών συναυλιών

Η πιο δυνατή καλλιτεχνική αντρική παρέα ξεκινάει το οδοιπορικό της. Δημήτρης Μητροπάνος, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης για πρώτη φορά μαζί!

Τα τελευταία χρόνια αυτή η επιθυμία για τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Γιάννη Κότσιρα ήταν ορατή, έτσι οι δύο καλλιτέχνες δισκογραφικά τουλάχιστον συναντήθηκαν σε ένα ντουέτο που ο Γιάννης Κότσιρας έγραψε για τον Δημήτρη Μητροπάνο. Με τον Δημήτρη Μπάση και οι δύο έχουν να θυμηθούν πολλές και εξαιρετικά επιτυχημένες στιγμές.

Το φετινό καλοκαίρι όμως κατάφεραν να πετύχουν την απαρτία και με εξαιρετική διάθεση και οι τρεις βρίσκονται στις τελικές πρόβες του προγράμματος τους…

Ο Δημήτρης Μητροπάνος που τα τρία τελευταία χρόνια βιώνει σε κάθε εμφάνιση του στη σκηνή την συγκινητική αποθέωση από το κοινό καταθέτει κάθε φορά την ψυχή του, ερμηνεύοντας την υπερήφανη διαδρομή του τραγουδιού μας και εκφράζοντας το λαϊκό αίσθημα μέσα από τα τραγούδια σπουδαίων συνθετών και στιχουργών.

Ο Γιάννης Κότσιρας με ένα αξιοζήλευτο ρεπερτόριο στη ταξιδιάρικη διαδρομή του ακροβατεί με απόλυτη επιτυχία από το κλασσικό λαϊκό τραγούδι στις σύγχρονες συνθέσεις της μουσικής μας σκηνής διαθέτοντας μία υπέροχη πλαστικότητα φωνής και μία μοναδική μουσικότητα επί σκηνής.

Ο Δημήτρης Μπάσης άξιος διάδοχος των μεγάλων λαϊκών φωνών έχει κερδίσει όλα τα δύσκολα στοιχήματα στην καριέρα του αφού έχει τολμήσει στις ζωντανές του εμφανίσεις να αναμετρηθεί με τραγούδια που σφραγίστηκαν από μύθους του παρελθόντος.

Αυτά όμως συνοδεύουν τη μοναχική προσωπικότητα των καλλιτεχνών, αυτό που ο καθένας τους χωριστά δίνει στην ζωντανή ερμηνεία του στον κόσμο, η συνέχεια όμως σε μία συνεργασία σαν αυτή είναι ακόμα πιο δελεαστική και αφορά την συνεύρεση στο πάλκο της παρέας, εδώ γράφεται κάθε φορά μια άλλη μοναδική ιστορία, εδώ η αναμέτρηση χωράει τα πάντα, απρόβλεπτες επιλογές, εκρηκτικές ερμηνείες, συγκίνηση, αυτοσχεδιασμό, πλάκα και πάνω από όλα σεβασμό και αγάπη στη μουσική, στο τραγούδι στο κοινό.

Τους καλλιτέχνες στις συναυλίες του καλοκαιριού θα συνοδεύει δεκαμελής ορχήστρα από σημαντικούς σολίστες μουσικούς υπό την διεύθυνση του επί χρόνια στενού συνεργάτη του Δημήτρη Μητροπάνου Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

To πρόγραμμα μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής.

25 Ιουνίου - Λάρνακα
27 Ιουνίου - Θέατρο Λυκαβηττού, Αθήνα
29 Ιουνίου – Θέατρο Γης, Θεσσαλονίκη

6 Ιουλίου – Ηράκλειο Κρήτης 
11 Ιουλίου - Πάτρα
13 Ιουλίου – Καλαμάτα
22 Ιουλίου- Πάφος

4 Αυγούστου – Θέατρο Φλοκα Αρχαία Ολυμπία
6 Αυγούστου- Κεφαλονιά 
12 Αυγούστου- Σαντορίνη

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ντύθηκε γαμπρός 107 φορές!

Ντύθηκε γαμπρός 107 φορές!


Μουσουλμάνος θεραπευτής στη Νιγηρία κατάφερε το ακατόρθωτο: παντρεύτηκε 107 γυναίκες και παρότι στην πορεία έχασε μερικές (άλλες τις χώρισε και άλλες πέθαναν), τις 86 που έχει σήμερα τις κρατά απόλυτα ικανοποιημένες. Καμιά δεν θέλει να τον εγκαταλείψει και ακόμη και τώρα στα 87 του, όλο και προσθέτει νέα κορίτσια στη συντροφιά τους, προκαλώντας αντιδράσεις από τις θρησκευτικές Αρχές.

Ερωτεύτηκε την πρώτη του σύζυγο γιατί ήταν ειλικρινής και πρόθυμη να τον κάνει ευτυχισμένο. Η δεύτερη γυναίκα του, μια ξαδέρφη του, ήταν ακαταμάχητη γιατί έκανε μόνο ό, τι τον ευχαριστούσε. «Αυτό και μόνο με έκανε να την αγαπώ», λέει ο Μπέλο Μαασάμπα που αποδίδει την εμμονή του με τους γάμους στον Αρχάγγελο Γαβριήλ ο οποίος, όπως υποστηρίζει, τον επισκέφθηκε στον ύπνο του και τον συμβούλευσε να παντρεύεται τη μία γυναίκα μετά την άλλη!

Ο 87χρονος παντρεύτηκε συνολικά 107 φορές, αριθμός που ακόμη και για μια κοινότητα με παράδοση στην πολυγαμία, ηχεί προκλητικά. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», σήμερα έχει 86 συζύγους, η νεώτερη είναι 19 ετών και η μεγαλύτερη 64. Εννέα πέθαναν και από 12 πήρε διαζύγιο, για απειθαρχία όπως λέει.

Πριν από τρία χρόνια οι ισλαμικές Αρχές της πόλης Μπάιντα, ζήτησαν από τον Μαασάμπα να πάρει διαζύγιο από τις 82 συζύγους του και να κρατήσει τέσσερις. Ο Μαασάμπα όμως αρνήθηκε να πάρει τα δεκάδες διαζύγια και δεν εγκατέλειψε την πόλη όπως του είχε ζητηθεί, ώσπου ένα πρωί η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του και τον συνέλαβε.

Είκοσι δύο μέρες έμεινε πίσω από τα σίδερα ενώ οι γυναίκες του έκαναν διαδήλωση στην πόλη ζητώντας την απελευθέρωσή του. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, οι δικηγόροι κάλεσαν τις συζύγους του και τους γονείς του έναν προς έναν, για να βεβαιωθούν πως καμιά δεν εξαναγκάστηκε στον γάμο και ότι το ήθελαν όλες τους.

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Wikileaks: Η Τουρκία κατήγγειλε στις ΗΠΑ ότι η Ελλάδα απείλησε να βυθίσει πλοίο!



Νέες αποκαλύψεις για τις τουρκικές προκλήσεις από το Wikileaks.


Οι Τούρκοι είχαν καταγγείλλει στις ΗΠΑ ότι ελληνικό σκάφος “απείλησε να βυθίσει” νορβηγικό ερευνητικό σκάφος ανοιχτά του Καστελόριζου.


Το περιστατικό είχε γίνει στις 13 Νοεμβρίου του 2008 όταν το νορβηγικό Malene Ostervold πραγματοποιούσε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για λογαριασμό της Τουρκίας, συνοδεία μάλιστα και τουρκικής φρεγάτας.

Η Ελλάδα αντέδρασε με διαβήματα και αφού έγινε προειδοποίηση ότι τα σκάφη βρίσκονταν σε ελληνικά ύδατα, απέπλευσαν και τα δύο για τα τουρκικά νερά.

Σημειώνεται ότι μία ημέρα νωρίτερα η Τουρκία είχε στείλει πολεμικό να απειλήσει δύο ερευνητικά σκάφη που διενεργούσαν έρευνες νότια της Κύπρου, ισχυριζόμενη ότι βρίσκονταν σε “τουρκικά ύδατα”.

Λίγες ημέρες μετά τις προκλήσεις υπήρξε συνάντηση του τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών Χαϊντάρ Μπερκ με τον αμερικανό επιτετραμένο στην Άγκυρα Ντάγκλας Σίλιμαν.

Στη συνάντηση σύμφωνα με το Wikileaks o τούρκος υφυπουργός “κατήγγειλε” ότι το ελληνικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού που έσπευσε στην περιοχή πλησίασε στα 50 μέτρα το νορβηγικό ερευνητικό και απείλησε να το βυθίσει. Πρόσθεσε δε ότι το ελληνικό σκαφος “παρενοχλούσε” το νορβηγικό ως τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Πηγή  24ωρο: 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έκρηξη βίας και λεηλασίες βλέπει η CIA στην Ελλάδα


Για εφιάλτη αιματηρών επεισοδίων και σκηνικό "τύπου Αργεντινής" στην Ελλάδα, προϊδεάζουν οι πληροφορίες της CIA, που προειδοποιεί τους ξένους επενδυτές για σοβαρό ενδεχόμενο να ξεσπάσουν ταραχές και βιαιοπραγίες στη χώρα, όσο τα μέτρα λιτότητος γίνονται όλο και πιο σκληρά. 

Μπορεί το ΔΝΤ να ασκεί οικονομική διπλωματία και να προβαίνει σε ενθαρρυντικές προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου ίσως να μη θέσει σε κίνδυνο τα κεφάλαια που έδωσε δανεικά στην Ελλάδα, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ όμως προειδοποιούν ευθέως όσους ενδιαφέρονται ή έχουν βάλει και κεφάλαια στην χώρα μας, πως "τα δύσκολα είναι μπροστά" και ότι οι σκληρές μεταρρυθμίσεις θα συναντήσουν τεράστιες αντιστάσεις, που απειλούν να "μπλοκάρουν" το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής και να οδηγήσουν ακόμα και σε αιματηρά επεισόδια ή και λεηλασίες. 

Στην έκθεσή της για την κατάσταση στην Ελλάδα, η CIA μοιάζει περίπου έκπληκτη για το γεγονός ότι δεν έχουν ήδη ξεσπάσει ακόμα χειρότερα επεισόδια και συγκρούσεις στη χώρα, μετά τα αιματηρά γεγονότα του Μαΐου πέρυσι. 

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι συντάκτες της εκθέσεως που αναρτήθηκε στο επίσημο site της αμερικανικής υπηρεσίας μυστικών υπηρεσιών, η κυβέρνηση της Αθήνας "αντιμετωπίζει μακροπρόθεσμες προκλήσεις για να περάσει αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και να αντιμετωπίσει την ηχηρή αντίδραση από ισχυρά συνδικάτα της χώρας και των εργαζομένων γενικά".  
Τα ελληνικά εργατικά συνδικάτα, σύμφωνα με την έκθεση, έχουν αντιδράσει στα νέα μέτρα λιτότητας "αλλά οι απεργίες μέχρι τώρα είχαν περιορισμένο αντίκτυπο στην πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις".  
"Κόκκινος συναγερμός" για την Ελλάδα  

Η έκθεση της  CIA για την κατάσταση στην Ελλάδα, "στέκεται" ιδιαίτερα στην άνοδο της ανησυχίας που "θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και να επιτύχει τους στόχους του προϋπολογισμού, ενώ θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε ταραχές ή βία".  

Με τον τρόπο  αυτόν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες  στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στους αμερικανούς  –και όχι μόνο- επενδυτές που θα έδειχναν ενδιαφέρον για να τοποθετήσουν στη χώρα μας τα κεφάλαια, τα οποία θα ήθελε η κυβέρνηση να προσελκύσει –με τις διαδικασίες του fast track μάλιστα- για να βάλει την Ελλάδα ξανά στον παγκόσμιο χάρτη των επενδύσεων.  
Φαίνεται έτσι όμως και πόσο εύθραυστη είναι η προσπάθεια για να φιλοτεχνηθεί ένα νέο προφίλ για τη χώρα σύμφωνα με το οποίο, αν και δυσφημίστηκε διεθνώς πριν ένα χρόνο ως σύγχρονος «Τιτανικός», θα μπορούσε τώρα να αποδείξει πως είναι ένας φιλικός και ασφαλής προορισμός για τα ξένα κεφάλαια.  

Στην έκθεση της CIA προβάλλεται ιδιαίτερα η δυσκολία που ενέχει η προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις και προσέλκυση επενδύσεων, σε συνθήκες κρίσης και σαρωτικών ανατροπών. Το οξύμωρο ίσως είναι πως, ενώ οι "θυσίες" οδηγούν σε βία που τρομάζει τους επενδυτές, θεωρούνται ταυτόχρονα και το τίμημα για προσέλκυση ξένων επενδύσεων.  Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι "σε αντάλλαγμα για το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης που δόθηκε ποτέ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων συνολικού ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα τριών ετών, πέρα από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουν ήδη ληφθεί".  
 

"Κρατικός  καπιταλισμός" 

Περιγράφοντας το ελληνικό ζήτημα, οι συντάκτες της  έκθεσης κάνουν λόγο για "μια καπιταλιστική οικονομία, με ένα δημόσιο τομέα που αντιστοιχούσε στο 40% του ΑΕΠ και με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ περίπου στα δύο τρίτα των κορυφαίων οικονομιών της ζώνης του ευρώ". 

Υπό την έντονη πίεση από την ΕΕ και από διεθνείς παράγοντες της αγοράς, τονίζεται στην έκθεση, η κυβέρνηση ενέκρινε ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λιτότητας που περιλαμβάνει μείωση των κρατικών δαπανών, μείωση του μεγέθους του δημόσιου τομέα, μείωση της φοροδιαφυγής, μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης και των συνταξιοδοτικών συστημάτων, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις αγορές εργασίας και προϊόντων.  

"Ζοφερό  μέλλον" 

Τα χειρότερα  έρχονται. Σύμφωνα με την έκθεση της CIA, oι δανειστές της Ελλάδας απαιτούν από την Αθήνα να εντείνει τις προσπάθειές της το 2011 για αύξηση της είσπραξης των φόρων, μετοχοποιήσεις στις δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και  τη συγκράτηση των δαπανών υγείας, ενώ σκοπεύουν να δώσουν στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για την αποπληρωμή του δανείου από το την ΕΕ και ΔΝΤ.  
Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε  εισάγοντας μείζονες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά "οι επενδυτές εξακολουθούν να αναρωτιούνται εάν η Ελλάδα μπορεί να στηρίξει  τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής απέναντι σε μια ζοφερή  οικονομική προοπτική και στη λαϊκή δυσαρέσκεια". 
Στην έκθεση γίνεται εκτενής αναφορά και σε όσα προηγήθηκαν της οικονομικής κρίσης. Υπερτονίζεται το «μαγείρεμα» των αριθμών και η απώλεια της αξιοπιστίας ενώ ουσιαστικά, στην έκθεση αυτή δικαιώνονται και οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης για τις απανωτές υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας στις οποίες προέβησαν.  

Επικρίνονται  τέλος συλλήβδην οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2009 και εξής «για την αποτυχία τους να ελέγξουν την αύξηση των ελλειμμάτων», εξαιτίας της ανικανότητας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την σπατάλη του δημοσίου χρήματος.

protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Aγανάκτησαν οι Ισπανοί και δεν το κουνάνε από τις πλατείες!


Οι διαδηλώσεις κλιμακώθηκαν, ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν πως η αστυνομία δε θα αποπειραθεί να διαλύσει τους συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις ενόψει των τοπικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής.


Η αστυνομία δε θα επέμβει εάν οι διαδηλώσεις είναι ειρηνικές, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης.

Η εθνική εκλογική επιτροπή είχε νωρίτερα χθες απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις για σήμερα Σάββατο και για την ημέρα των εκλογών. Αλλά οι διαδηλωτές έκαναν σαφές ότι θα αψηφήσουν την απαγόρευση και θα πραγματοποιήσουν καθιστικές διαμαρτυρίες σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Περίπου 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε μια πορεία το απόγευμα στο κέντρο της Μαδρίτης. Χιλιάδες συμμετείχαν σε κινητοποίηση στη Βαρκελόνη. Πορείες έγιναν σε περίπου 150 ισπανικές πόλεις, σύμφωνα με εγχώρια τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο αστυνομία θα επιβάλει το νόμο αλλά δε θα δημιουργήσει προβλήματα αν δεν είναι απαραίτητο, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα.

Ενδεχόμενα επεισόδια ενώ οι εκλογές απέχουν ώρες θα μπορούσαν να στερήσουν κι άλλες ψήφους από τους Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο, που ήδη προβλέπεται να υποστούν βαριά ήττα από το δεξιό Λαϊκό Κόμμα.

«Δεν συμμετέχουμε σε προεκλογικές εκστρατείες, ούτε ζητάμε ψήφους», είπε ένας εκπρόσωπος του κινήματος των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης, όπου χιλιάδες άνθρωποι διανυκτέρευσαν με σκηνές ή χωρίς. Οι κινητοποιήσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ειρηνικές από την έναρξή τους το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το νεοπαγές κίνημα ονομάστηκε M-15, από την 15η Μαΐου, όταν χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε πάνω από 50 πόλεις της χώρας της Ιβηρικής. Απαίτησαν ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος στην Ισπανία, που οι διαδηλωτές χαρακτηρίζουν διεφθαρμένο, ταγμένο στην υπηρεσία των τραπεζών και του κεφαλαίου και φτιαγμένο ώστε να ευνοεί μόνο δύο μεγάλα κόμματα.

Το κίνημα ξεκίνησε να οργανώνεται στο Διαδίκτυο πριν από μερικούς μήνες, ως μια αντίδραση στην οικονομική κρίση στην Ισπανία τα τελευταία δύο χρόνια. Η ανεργία στις τάξεις των νέων ξεπερνά το 40%.

Το κίνημα διχάζει πολιτικούς επιστήμονες και δημοσιογράφους. Κάποιοι λένε ότι δεν σηματοδοτεί κάτι σημαντικό, ότι αποτελεί μια εκτόνωση, ότι είναι κάτι σαν φεστιβάλ δρόμου. Άλλοι το συγκρίνουν με τις λαϊκές εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο και κοινωνικά κινήματα όπως ο Μάης του 1968 στη Γαλλία.

«Γινόμαστε μάρτυρες της γέννησης ενός νέου τύπου κοινωνικού κινήματος, ανεξάρτητου από κόμματα και συνδικάτα», λέει ο καθηγητής κοινωνιολογίας Χάιμε Παστόρ.   



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καθηγητής Εργ. Δικαίου: Δεν απαγορεύει το Σύνταγμα απολύσεις στο Δημόσιο


Η απόλυση πλεονάζοντος προσωπικού στο Δημόσιο στέκει νομικά με το υφιστάμενο Σύνταγμα, λέει στην Ημερησία ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Ιωάννης Κουκιάδης, προσθέτοντας όμως ότι απολύσεις δεν θα λύσουν το πρόβλημα του Δημοσίου.


“Νομικά η απόλυση πλεονάζοντος προσωπικού είναι δυνατή με το υφιστάμενο Σύνταγμα με την παράλληλη κατάργηση οργανικών θέσεων, γιατί η μονιμότητα προϋποθέτει την ύπαρξη οργανικών θέσεων” αναφέρει ο καθηγητής.

Σημειώνει ωστόσο ότι το πρόβλημα είναι οξύ και πολιτικό γιατί δεν υπάρχουν προβλέψεις για το εργασιακό μέλλον των απολυμένων.

Προσθέτει ότι η μονιμότητα των δημσίων υπαλλήλων προβλέφθηκε στο Σύνταγμα το 1911 και έκτοτε κατοχυρώθηκε σε όλα τα ελληνικά Συντάγματα. "Η κατοχύρωσή της κρίθηκε αναγκαία για την προστασία των υπαλλήλων κατά της αυθαιρεσίας των πολιτικών και των κομμάτων” λέει. 



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο Στρος Καν στη λεωφόρο των θεαμάτων


Στο Μπρόντγουεϊ βρίσκεται το νέο του σπίτι

Στη φημισμένη λεωφόρο του Μπρόντγουεϊ βρίσκεται η νέα, προσωρινή κατοικία, στην οποία θα μείνει ο Ντομινίκ Στρος-Καν.

Οι συνθήκες ζωής του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, λίγο θα θυμίζουν τα ολόφωτα θέατρα, στην άλλη άκρη της λεωφόρου. Ο Στρος Καν θα έχει μονίμως δίπλα τους έναν ένοπλο σωματοφύλακα και ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι στον αστράγαλό του.

Οι διευθετήσεις για τη νέα του κατοικία έγιναν από μια ιδιωτική εταιρία ασφαλείας την οποία ο Στρος-Καν πληρώνει για να τον έχει υπό 24ωρη ένοπλη φύλαξη και να τον επιτηρεί ηλεκτρονικά όπως προβλέπουν οι όροι της εγγύησής του.

Οι εισαγγελείς εκτίμησαν πως το κόστος της ασφάλειάς του θα είναι 200.000 δολάρια ΗΠΑ το μήνα.

Πάντως, η παρουσία του δεν γίνεται δεκτή με πολλή χαρά από τους περιοίκους, ορισμένοι από τους οποίους έσπευσαν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Ένας άνδρας κρατούσε πλακάτ που έγραφε: «DSK. Όχι στην αυλή μου», ενώ μια άλλη γυναίκα διαμαρτυρήθηκε για την αυξημένη παρουσία φρουρών, αλλά και για τις κάμερες που θα καταγράφουν τα πάντα στο κτίριο
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Υπό επιτήρηση τέσσερα γερμανικά κρατίδια


Παθαίνουν αυτά που κοροϊδεύουν οι Γερμανοί

Υπό στενή οικονομική επιτήρηση σκέφτεται να θέσει η γερμανική κυβέρνηση τα τέσσερα κρατίδια με το μεγαλύτερο χρέος.

Τα τέσσερα ομόσπονδα κρατίδια, του Βερολίνου, της Βρέμης, του Σάαρλαντ και του Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον δανεισμό και τις ενισχύσεις από πλουσιότερες περιοχές της Γερμανίας.

Ενδέχεται να αναγκαστούν να μειώσουν σημαντικά τον προϋπολογισμό τους, με αξιωματούχους από άλλες περιοχές να ελέγχουν την πρόοδό τους, κατά το υπόδειγμα του ΔΝΤ και της παρακολούθησης των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους.

Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη γερμανική ιστορία που οποιοδήποτε από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια --που θεωρούν πολύτιμη την αυτονομία τους-- τίθεται υπό ένα τέτοιο σχήμα επιτήρησης με 6μηνιαίους ελέγχους.
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...