Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Εφέτης-ανακριτής για την υπόθεση των αυθαιρέτων της Μυκόνου

Τη σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αιγαίου ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, προκειμένου να ανατεθεί σε εφέτη-ανακριτή η υπόθεση διαφθοράς σε νησιά του Αιγαίου, με επίκεντρο τη Μύκονο, στην οποία εμπλέκονται αστυνομικοί, υπάλληλοι της Πολεοδομίας και των τοπικών δημοτικών αρχών.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητά να ανατεθεί η υπόθεση αυτή, η οποία όπως όλα δείχνουν έχει τεράστια διάσταση, σε εφέτη-ανακριτή λόγω της σοβαρότητας και της περιπλοκότητάς της, αλλά και της μεγάλης καθυστέρησης που έχει επέλθει στο στάδιο της ανάκρισης.

Ουσιαστικά πρόκειται για δύο δικογραφίες που έχουν ως αφετηρία διάπραξης των αδικημάτων, το 2005.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αυτή αντιμετωπίζουν σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος αλλά και πλημμελήματος, όπως είναι τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία η οποία προκάλεσε στο Δημόσιο ζημία και όφελος σε τρίτους άνω των 150.000 ευρώ, της παράβασης καθήκοντος, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της παρασιώπησης εγκλήματος, της υπεξαίρεσης από δημοτικούς υπαλλήλους, της πλαστογραφίας και υπεξαγωγής εγγράφων, της έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης, καθώς και της νόθευσης εγγράφων.

Ειδικότερα, με τα μέχρι σήμερα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις δύο δικογραφίες, στο Αιγαίο λειτουργούσε κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν δημοτικοί και αστυνομικοί υπάλληλοι, όπως και υπάλληλοι της Πολεοδομίας Κυκλάδων που αποκόμιζαν τεράστια ποσά από τις αυθαίρετες κατασκευές και ειδικά στην περιοχή της Μυκόνου.

Μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων (κατοικιών, ξενοδοχείων κ.λπ.) "κατέβαλε" από 15.000-20.000 ευρώ στους εμπλεκομένους για να σώσουν τις αυθαίρετες κατασκευές, προεκτάσεις κ.λπ., αφού η πολεοδομία με τη σειρά της θα βεβαιώσει ότι έχουν κατεδαφιστεί.

Σε άλλες περιπτώσεις οι κατάλογοι με τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για αυθαίρετες κατασκευές και έπρεπε να αποσταλούν στην Εφορία προκειμένου να εισπραχθούν, παρέμεναν για χρόνια στα συρτάρια της Πολεοδομίας, λόγω ασθενείας μίας και μόνο υπαλλήλου.

Οι κατάλογοι αυτοί με τα πρόστιμα που δεν διαβιβάστηκαν στην αρμόδια εφορία, σε μία πρώτη εκτίμηση, ανεβάζουν τη ζημία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου σε εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ο διοικητής και υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

Παράλληλα, σε τραπεζικούς λογαριασμούς ανωτάτων υπαλλήλων της Πολεοδομίας Κυκλάδων βρέθηκαν καταθέσεις οι οποίες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τη μισθοδοσία τους, ενώ σε βάρος τους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και έχει απαγορευθεί η έξοδός τους από τη χώρα.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Προειδοποίηση για κατασχέσεις στους οφειλέτες του ΙΚΑ

Να επισπεύσουν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για τους οφειλέτες που μέχρι τις 30 Ιουνίου δεν θα έχουν φροντίσει να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης των οφειλών τους προς το ΙΚΑ, ζητά από τα υποκαταστήματα ο διοικητής του ιδρύματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Με το γενικό έγγραφο Γ99/1/75 από 13/5/2011 που απευθύνει προς τα υποκαταστήματα ο διοικητής του ΙΚΑ ζητά από τους διευθυντές των υπηρεσιών να μεριμνήσουν, στο μεταξύ, για την άμεση διεκπεραίωση των αιτήσεων των οφειλετών, οι οποίοι έχουν ζητήσει να ενταχθούν στη ρύθμιση και τη διαβίβασή τους στις Ταμειακές Υπηρεσίες των Υποκαταστημάτων και των Ταμείων Είσπραξης Εσόδων του Ιδρύματος.

Στο ίδιο έγγραφο, το οποίο περιέχει συμπληρωματικές οδηγίες για την αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης σε όσους υπάγονται σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού των οφειλών τους, αναφέρεται επίσης ότι τα Υποκαταστήματα πρέπει να φροντίζουν, ώστε οι εργοδότες να ενημερωθούν για τις ισχύουσες διατάξεις τις σχετικές με τη ρύθμιση των οφειλών τους και ευεργετήματα που προκύπτουν από αυτές.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εικόνες βγαλμένες από παραμύθι


Μία έκθεση σύγχρονης τέχνης που προκαλεί ενθουσιασμό και χαμόγελα στους επισκέπτες της, πραγματοποιείται στην επαρχία Jilin στη Βορειοανατολικά Κίνα.
Από το πρόσωπο της κοπέλας μπορείτε να καταλάβετε πως δε βρίσκεται σε κίνδυνο από το λιοντάρι που της επιτίθεται ξαφνικά. Αντίθετα το διασκεδάζει καθώς το άγριο ζώο, εμπνευσμένο από το χρονικό της Νάρνια, πηδά από μία κόκκινη ντουλάπα προς το μέρος της.
 
Πρόκειται για μία καινοτομία στο χώρο της τέχνης και χρησιμοποιεί και τις τέσσερις διαστάσεις για να κάνει τα έργα αληθοφανή και αναγάγει τη ζωγραφική σε ρεαλιστική δημιουργία.
Χαριτωμένα κορίτσια ''χτυπημένα'' από τα βέλη του έρωτα, κάνουν κι αυτά τη βόλτα τους στον εκθεσιακό χώρο με μεγάλη ευχαρίστηση.
 
Όποιος έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί την έκθεση θα μείνει άναυδος από τη δημιουργικότητα των καλλιτεχνών που βάζουν τα δυνατά τους για να τους αποζημιώσουν.
Το βάθος των εικόνων να απαιτεί μία διευρυμένη αντιληπτική ικανότητα από όσους τις θαυμάζουν.
 
Στην ουσία, όλες οι προσπάθειες των καλλιτεχνών επικεντρώθηκαν στο να κάνουν τους πίνακες προσιτούς στο ευρύ κοινό και όχι μόνο στους λάτρεις. Μία έκθεση κατάλληλη για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες.
 
Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γίνει μέρος του ζωγραφικού πίνακα, να δημιουργήσει και να εμπνευστεί από αυτόν.
 
 
 Η 4D ζωγραφική έρχεται να ανανεώσει το χώρο και να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος στην ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση.
 
Οι πρωτότυπες αυτές κινήσεις  πραγματοποιούνται στα πλαίσια μιας παγκόσμιας προσπάθειας ανάκαμψης της αγοράς της τέχνης, με θεαματικά αποτελέσματα έως τώρα και αύξηση των πωλήσεων. Η κινέζικη αγορά ξεπέρασε την βρετανική και έγινε η δεύτερη στον κόσμο μετά από την αμερικανική.
Πηγή news247.gr
Συνολικά ο τζίρος στον κλάδο εκτινάχθηκε κατά 52% υψηλότερα το 2010 και έφθασε στα 43 δισεκατομμύρια ευρώ.
Στις γκαλερί της Κίνας έφθασαν στα 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2010, ανεβάζοντας το μερίδιο της χώρας στην παγκόσμια αγορά έργων τέχνης στο 23%.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο "Ιησούς" επέστρεψε και είναι Αυστραλός





Ο Μίλερ ο οποίος έχει "αντιγράψει" την εμφάνιση του Ιησού ώστε να είναι πιο πειστικός στα λεγόμενά του ισχυρίζεται ότι έχει μέχρι τώρα 30 με 40 άτομα που τον ακολουθούν.
"Το όνομά μου είναι Ιησούς και είμαι σοβαρός" λέει ο Μίλερ προσθέτοντας ότι πριν από περίπου 2.000 χρόνια κατέβηκε για πρώτη φορά στη γη.
Και συνεχίζει, το..παραλήρημα: "λόγω της προσωπικής μου επιθυμίας και του πάθους μου για τον Θεό, αναγνώρισα όχι μόνο ότι εγώ ήμουν τελικά ο Χριστός αλλά ότι βρισκόμουν σε μια τέτοια θεόσταλτη διαδικασία στην οποία όλοι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να βρεθούν εφόσον το επιθυμούσαν τόσο πολύ όσο εγώ".
 
Ο Μίλερ είναι χωρισμένος, πατέρας δύο παιδιών και όπως λέει ο πρώτος του γάμος απέτυχε όταν άρχισε να θυμάται λεπτομέρειες από την υποτιθέμενη ενσάρκωση του.
Όπως είναι φυσικό, η παρουσία του ζεύγους στη περιοχή έχει φέρει τα πάνω κάτω. Το "ποίμνιο" του Μίλερ είναι τόσο πιστό που έχει αγοράσει τη περισσότερη γη γύρω από το σπίτι του ώστε να βρίσκεται όσο το δυνατόν κοντά στον Μεσσία τους.
Χαρακτηριστικό είναι πως οι πιστοί του ακόλουθοι ένωσαν τις δυνάμεις τους το 2009 και αγόρασαν ένα ακίνητο αξίας 400.000 λιρών για να έχουν ένα χώρο για τις εβδομαδιαίες συναντήσεις τους ενώ σκοπεύουν να χτίσουν ολόκληρο κέντρο για τους επισκέπτες που θα καταφτάσουν από κάθε μέρος.
Μάλιστα διαβολική (ατυχές επίθετο..) σύμπτωση είναι το γεγονός ότι οι εκχερσώσεις τους σχηματίζουν ένα τεράστιο σταυρό, γεγονός που οι ντόπιοι υποστηρίζουν πως δεν έγινε σκόπιμα.
Δεν είναι λίγες οι φορές που η αστυνομία χρειάστηκε να μεταβεί στο σπίτι τους μετά από κραυγές που ξεσήκωσαν τη γειτονιά, μόνο για να διαπιστώσουν ότι έκαναν κάποιου είδους "θεραπευτική άσκηση" με σκοπό να βοηθήσουν τους πιστούς να επουλώσουν τη ψυχή τους.
Οι αρχές εφιστούν την προσοχή καθώς τονίζουν ότι πλησιάζουν κυρίως ευάλωτα άτομα που ψάχνουν ένα νόημα στη ζωή τους.
"Σίγουρα υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι εκεί έξω που ο καθένας τους υποστηρίζει ότι είναι ο εκλεκτός και οι περισσότεροι είναι σε φρενοκομεία", τονίζει ο Μίλερ, προσθέτοντας ότι "κάποιος από όλους πρέπει να είναι ο Ιησούς... και είμαι εγώ γιατί θυμάμαι τα πάντα για τη ζωή μου".
Τέλος σημειώνει ότι δεν ήθελε να είναι ο Ιησούς, "ποιος άλλωστε θέλει;", διερωτάται τονίζοντας ωστόσο ότι αγαπά την θεϊκή αλήθεια".
 
 Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Μέρκελ μας ζητάει να κόψουμε διακοπές και αργίες και η BILD να πουλήσουμε την Ακρόπολη!




Συντονισμένη επίθεση σήμερα από την Γερμανία! Θυμηθήκαμε τις παλιές "καλές" ημέρες λίγο πριν το Μνημόνιο όταν έντυπα μας ταπείνωναν καθημερινά και η Γερμανία μας κουνούσε το δάχτυλο. 











Η αρχή έγινε από την γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ η οποία μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο είπε μεταξύ άλλων:

 «Δεν μπορεί σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία να συνταξιοδοτούνται οι εργαζόμενοι πιο νωρίς από εκείνους στη Γερμανία. Θα πρέπει όλοι να καταβάλλουν λίγη προσπάθεια και αυτό είναι σημαντικό. Δεν μπορούμε να έχουμε ένα νόμισμα και ο ένας να κάνει πολλές διακοπές και ο άλλος πολύ λίγες. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται στο διηνεκές».



Λίγο αργότερα το περιοδικό BILD στην διαδικτυακή του έκδοση μας ζητούσε να πουλήσουμε την Ακρόπολη αφού το παιχνίδι έχει τελειώσει.  Το ρεπορτάζ του περιοδικού που έχει αποδείξει και στο παρελθόν οτι μπορεί πολύ εύκολα να στάξει χολή για την Ελλάδα περιείχε εκφράσεις όπως : "Η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να πουλάει για να βάλει λεφτά στα ταμεία". "Η αποτυχία προ των πυλών". "Η Αθήνα είναι στον πάγκο". "Η Αθήνα δεν θα έχει χρήματα τον Ιούλιο να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις". 

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Όλι Ρεν : Εμείς σας σώσαμε πέρυσι – Εσείς ΤΩΡΑ πουλήστε




Ο κοινοτικός επίτροπος άνοιξε και μία χαραμάδα για επιμήκυνση του χρέους εαν προηγουμένως η κυβέρνηση προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.







Σε ομιλία του στις Βρυξέλλες, στο Brussels Economic Forum, ο Όλι Ρεν επανέλαβε για άλλη μία φορά την απαίτηση του προς την ελληνική κυβέρνηση: ''Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει σημαντικά τις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων πριν ληφθούν και νέα βήματα. Περιμένω συγκεκριμένες αποφάσεις από την ελληνική κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ημέρες''.

H αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση στην εφαρμογή των αναγκαίων επώδυνων προσαρμογών, επεσήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην ομιλία του.

Ο Ζ. Μπαρόζο επέμεινε στην ανάγκη πιστής εφαρμογής των όσων έχουν συμφωνηθεί και τα οποία περιλαμβάνονται στα προγράμματα προσαρμογής της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας . Υπογράμμισε ότι νέες προτάσεις που κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση δεν βοηθούν.

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε είπε ότι στην απευκταία περίπτωση που στο μέλλον ένα κράτος μέλος της ευρωζώνης αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας ή αφερεγγυότητας , ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης θα προσφέρει λύσεις. Διευκρίνισε πάντως ότι «τα ισχυρά κράτη μέλη δεν θα πρέπει να προσφέρουν αυτόματα δίχτυ προστασίας στις αδύναμες χώρες».

Ο Β. Σόϊμπλε αποσαφήνισε ακόμη ότι αν διαπιστωθεί πρόβλημα βιωσιμότητας του χρέους ενός κράτους μέλους, θα είναι αναγκαίο να συμμετάσχει και ο ιδιωτικός τομέας στην αναδιάρθρωση του χρέους.

Σύμφωνα με τον Γερμανό αξιωματούχο, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των ιδιωτών, για τις ομολογίες των κρατών μελών που θα εκδίδονται από το 2013, διάρκειας ενός έτους, θα προβλέπονται οι λεγόμενες ρήτρες συλλογικής δράσης.

Πηγή newsit.gr
 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δ.Σαββόπουλος: Να καθαρίσουμε το κέντρο, να μεταφέρουμε τους μετανάστες σε νησιά



Σε μια απίστευτη δήλωση προέβη πριν από λίγο ο Διονύσης Σαββόπουλος, στην κοινή εκπομπή με θέμα τη βία των ραδιοφωνικών σταθμών της Αθήνας. 
Ο γνωστος τραγουδοποιός πρότεινε να κηρυχθεί η Αθήνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τον “καθαρισμό” των κτηρίων της Αθήνας από τοξικομανείς και μετανάστες και τη μεταφορά τους σε νησιά, με χαμηλό πληθυσμό μάλιστα. 
Στην παρατήρηση μάλιστα του δημοσιογράφου Α.Τσέκερη ότι τα ξερονήσια δεν είναι η λύση, ο ίδιος απάντησε παραφράζοντας στίχους του, ότι “ήρθε η ώρα να αποφασίσεις αν θα πεθάνεις ή θα ζήσεις”. Τέλος τόνισε ότι η Αθήνα υποφέρει από την τρομοκρατία και τη βία. 
Μια νέα Σπιναλόγκα λοιπόν;




Πηγή iwannaskantzeli
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Πετάξατε το γιο μου σε αποθήκη ψυχών»

«Πετάξατε το γιο μου σε αποθήκη ψυχών»


Τραγικές οι συνθήκες νοσηλείας στο Δαφνί

Σε ένα σύστημα υγείας που ψυχορραγεί, ασθενείς με αυτισμό, ακόμη και κωφάλαλοι, πετάγονται στην κυριολεξία στα αζήτητα και μεταφέρονται σε αποθήκες ψυχών όπου νοσηλεύονται άτομα με «σχιζοφρενικές ψυχώσεις». 

Οργισμένη η Μαρία Κ., μητέρα ενός 20χρονου που πάσχει από αυτισμό διηγείται την οδύσσειά της: «Ο γιος μου στην εφηβεία παρουσίασε επιθετικότητα και νοσηλεύτηκε στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στην μονάδα επειγόντων για τρία ολόκληρα χρόνια γιατί δεν βρισκόταν οικοτροφείο για παιδιά με αυτισμό. Τον Ιανουάριο του 2011 ο γιατρός του με ενημέρωσε ότι ο διοικητής του ΠΝΑ πιέζεται να κλείσει τη μονάδα επειγόντων.

Τα παιδιά μοιράστηκαν, άλλα σε οικοτροφεία του νοσοκομείου και τρία από αυτά, ανάμεσά τους και ο γιος μου, αλλά και ένα παιδί κωφάλαλο, πετάχτηκαν στην κυριολεξία στο «Δαφνί», στο Προκάτ 1, μαζί με χρόνιους ασθενείς που πάσχουν από «σχιζοφρενικές ψυχώσεις».

Σύμφωνα με τη Μαρία Κ., οι συνθήκες νοσηλείας στη συγκεκριμένη μονάδα είναι τραγικές. Οι ασθενείς όλη την ημέρα δεν ασχολούνται με τίποτα. Τα προγράμματα είναι ελάχιστα και για λίγους τυχερούς.

«Εγώ», εξήγησε η άτυχη μητέρα σε σημερινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, «πηγαίνω κάθε απόγευμα στον γιο μου γιατί φοβάμαι να τον αφήσω μόνο του. Η κατάσταση είναι τραγική, όχι μόνο για εκείνον, αλλά και για όλες τις ψυχές που βασανίζονται από την απραξία και την κακομεταχείριση. Τα παιδιά με αυτισμό δεν έχουν καμιά δουλειά εκεί μέσα, δεν είναι ο κατάλληλος χώρος νοσηλείας, μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά με την κατάλληλη θεραπευτική και εκπαιδευτική αντιμετώπιση.

Χρειάζονται εξειδικευμένο προσωπικό και προγράμματα απασχόλησης, αλλιώς παλινδρομούν. Ο γιος μου δεν βγαίνει από το δωμάτιό του παρά μόνο για να πάει στην τραπεζαρία. Στην τουαλέτα δεν πηγαίνει παρά μόνο αν είμαι εκεί, τις άλλες ώρες λερώνει μέσα στο δωμάτιό του γιατί φοβάται να βγει έξω. Οι τουαλέτες είναι άθλιες. Δύο λεκάνες με σπασμένα καπάκια, δύο ντουζιέρες με ένα σπιράλ για ντους για να πλένονται 38 άνθρωποι. Όταν ένας ασθενής είναι ανήσυχος, του κάνουν εναίσιμο και καθήλωση με εντολή ψυχίατρου. Το προσωπικό είναι ανεπαρκές και με μισθούς πείνας, κάποιοι κάνουν ό,τι μπορούν για τους ασθενείς, αλλά τι υπηρεσίες να προσφέρουν 2 ή 3 άτομα προσωπικό σε 38 ανθρώπους;»

«Πετάξατε τον γιο μου», καταλήγει η Μαρία Κ., «σε μια αποθήκη ψυχών μαζί με ανθρώπους που δεν έχουν συγγενείς, ή αν έχουν δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των ανθρώπων τους».

Σχετικά με τις καταγγελίες, η «Ε» επικοινώνησε με τη νευρολόγο-ψυχίατρο Μαρία Κάτσανου, διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας του ΨΝΑ «Δαφνί». Μας επιβεβαίωσε το γεγονός ότι δεν υπάρχει στο νοσοκομείο ειδική και κατάλληλη μονάδα για άτομα που πάσχουν από αυτισμό και πρόσθεσε ότι το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου έχει ήδη λάβει την απόφαση να ζητήσει από το υπουργείο Υγείας τη δημιουργία οικοτροφείου καταλλήλως επανδρωμένου και εξοπλισμένου για τη νοσηλεία παρόμοιων περιστατικών. Τόνισε επίσης ότι προς το παρόν οι ασθενείς με αυτισμό όντως νοσηλεύονται σε μονάδες με ψυχιατρικούς ασθενείς, οι οποίοι ωστόσο βρίσκονται στη φάση της επανένταξης.

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κινα : Γεωργοί αντιμετωπίζουν..."εκρηκτικά" καρπούζια.







  • Οι αγρότες στην ανατολική Κίνα έχουν μείνει με ανοιχτό το στόμα βλέποντας τα καρπούζια του να εκρήγνυνται ΄το ένα μετά το άλλο.

  • Το περιστατικό έλαβε χώρα  στην επαρχία Jiangsu όπου οι αγρότες έχαναν στρέμματα των φρούτων, λόγω του προβλήματος.
  • Η υπερβολική χρήση μιας χημικής ουσίας που βοηθά τα φρούτα μεγαλώνουν γρηγορότερα κατηγορήθηκε για τις..."εκρήξεις" κατα την διάρκεια μιας έκπομπής στην  China Central Television.

  • Αλλά οι εμπειρογνώμονες ωστόσο υποστηρίζουν ότι οι "ένοχοι" για την κατάσταση, είναι οι καιρικές συνθήκες και η αφύσικα μεγάλη ανάπτυξη του φρούτου.     
  •  Από την Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας πάντως , ανακοινώθηκε ότι οι αγρότες ραντίζουν εκ νέου τις καλλιέργειές τους ελπίζοντας να μπορέσουν να προωθήσουν τις σοδειές τους στην αγορά φρούτων μέχρι την  ανάλογη στιγμή ζήτησης ώστε να διασώσουν κάποια από τα κέρδη τους.

  • Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua, οι εκρήξεις των καρπουζιών άρχισαν τον περασμένο μήνα


Πηγή bbc
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του δέρματος.



Λίγες μέρες πριν την έναρξη της θερινής περιόδου, κρίναμε ότι η ενημέρωση για τα αποτελέσματος της έκθεσης στον ήλιο , είναι απαραίτητη. 
Ο Μάιος είναι και επισήμως πια ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του δέρματος.
Το μελάνωμα είναι η πιο σοβαρή μορφή καρκίνου του δέρματος . Αν διαγνωσθεί νωρίς , είναι σχεδόν πάντα ιάσιμος, αλλά αν η διάγνωσή του καθυστερήσει, ο καρκίνος μπορεί να προχωρήσει και να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος, όπου γίνεται δύσκολο η θεραπεία του  και μπορεί να αποβεί μοιραίος.. 


Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία εκτιμά ότι επί του παρόντος, περίπου 120.000 νέα κρούσματα μελανώματος  διαγιγνώσκονται στις ΗΠΑ σε ένα χρόνο. Το 2010, περίπου 68.130 από αυτές ήταν επεμβατικά μελανώματα, με 38.870 στους άνδρες και περίπου 29.260 στις γυναίκες


Πρόσφατες μελέτες παρέχουν ενδείξεις που συνδέουν τους εσωτερικούς χώρους - σολαριουμ,  για το μελάνωμα γεγονός που ενισχύει τη  δήλωση του  Διεθνούς  Οργανισμού Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) ότι τα σολάριουμ είναι καρκινογόνα  για τον άνθρωπο.


Αλλά και οι δύο ακτίνες UVA   ( που είναι το 95% της υπεριώδους ακτινοβολίας) και UVB ,  είναι επικίνδυνες  για το δέρμα, και η έκθεση σε αυτές μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του μελανώματος. Οι Φουσκάλες, τα  ηλιακά εγκαύματα στα παιδιά αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος σε μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά και αθροιστική έκθεση επίσης μπορεί να είναι ένας παράγοντας. 
Οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές που έχουν περισσότερο φως του ήλιου, όπως η Φλώριδα, η Χαβάη, ην Αυστραλία και πολλές Ευρωπαικές χώρες , μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου στο να αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος.


Πηγή medicalnewstoday
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...