Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ο μαύρος σκύλος της αεροπορικής βάσης Σκάμπτον

Ο μαύρος σκύλος της αεροπορικής βάσης Σκάμπτον


Ανάμεσα στα πιο περίεργα περιστατικά... του 2011 συγκαταλέγεται η έρευνα μιας ομάδας μεταφυσικών μελετητών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι επικοινώνησαν με τον πνεύμα ενός σκύλου, που «πρωταγωνίστησε» στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η μεταφυσική επαφή έγινε το Νοέμβριο με το πνεύμα του μαύρου σκύλου, του οποίου ιδιοκτήτης ήταν ο Γκάι Γκίμπσον, ο ηρωικός πιλότος που ηγήθηκε της αεροπορικής επιδρομής στη βιομηχανική ενδοχώρα της ναζιστικής τότε Γερμανίας, στις 16 Μαΐου 1943, καταστρέφοντας τρία κρίσιμα φράγματα.
Ο Γκίμπσον φώναζε το σκύλο του «Μαύρο». Λίγες μόλις ώρες πριν εκείνη την κρίσιμη αεροπορική επιχείρηση της Βασιλικής Αεροπορίας (RAF), το μαύρο Λαμπραντόρ σκοτώθηκε από αυτοκίνητο.
Πριν απογειωθεί, άφησε οδηγίες για να ταφεί ο αγαπημένος του σκύλος έξω από το γραφείο του.
Μετά το θάνατό του, άρχισαν να εξαπλώνονται φήμες ότι ο «Μαύρος» εξακολουθούσε να τριγυρίζει στην αεροπορική βάση του Σκάμπτον.
Το Νοέμβριο, λοιπόν, η εν λόγω ομάδα εξασφάλισε άδεια από την RAF για να πραγματοποιήσει τις έρευνές της στους χώρους της βάσης.
Στα πορίσματά τους ανέφεραν ότι το φάντασμα του σκύλου προσπάθησε να τους «μιλήσει», καθώς τα μηχανήματά τους εντόπισαν περίεργη ενεργειακή δραστηριότητα.
Ο επικεφαλής της ομάδας, Πολ Ντρέικ, εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη έρευνα από μια φωτογραφία του 1987, που έδειχνε ένα μυστήριο μαύρο σκύλο στα εγκαίνια ενός μνημείου, αφιερωμένου στο βομβαρδισμό του 1943.


Πηγή 24ωρο
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μωρό με δύο κεφάλια γεννήθηκε στη Βραζιλία

Μωρό με δύο κεφάλια γεννήθηκε στη Βραζιλία


Μόλις λίγα λεπτά πριν τη γέννα η νεαρή Βραζιλιάνα έμαθε πως θα έφερνε στον κόσμο ένα μωρό με... δύο κεφάλια! Το αγοράκι γεννήθηκε με καισαρική και σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις έχει δύο πλήρως ολοκληρωμένα κεφάλια, μία καρδιά και όλα τα ζωτικά του όργανα λειτουργούν φυσιολογικά.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του νεογέννητου είναι πολύ καλή και θηλάζει ήδη και με τα δύο κεφάλια του.
Η 25χρονη μητέρα, που προέρχεται από αγροτική περιοχή της επαρχίας Πάρα, δεν είχε κάνει υπερήχους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κι έτσι έμαθε για την ιδιαιτερότητα του μωρού λίγα λεπτά πριν τη γέννα, το πρωί της Δευτέρας.
Στην πραγματικότητα το αγοράκι είναι... σιαμαία δίδυμα που μοιράζονται το ίδιο σώμα. Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή ως «dicephalic parapagus», μία πολύ σπάνια μορφή δίδυμης κύησης.
Καθώς τα δίδυμα μοιράζονται το ίδιο σώμα δεν είναι δυνατό να διαχωριστούν.



Πηγή 24ωρο
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κανείς δεν φταίει για το ΗΛΙΟΣ - Αθώοι και για τις 1.190 κατηγορίες!


Αθώους έκρινε σήμερα, κατά πλειοψηφία, το Κακουργιοδικείο τους κατηγορούμενους για τη συντριβή αεροσκάφους της εταιρείας «ΗΛΙΟΣ», στις 14 Αυγούστου του 2005 στο Γραμματικό Αττικής, με 121 θύματα.








Το Κακουργιοδικείο έκρινε ότι το κατηγορητήριο για τον εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας Ανδρέα Δράκο, την εταιρεία «ΗΛΙΟΣ» ως νομικό πρόσωπο, τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Δημήτρη Πανταζή, τον διευθυντή Πτητικών Προτύπων, Γιώργο Κικκίδη και τον Βούλγαρο αρχιπιλότο της εταιρείας, Γιάνκο Στοϊμένοφ, «είναι ατεκμηρίωτο, αφού δεν υπάρχει μαρτυρία, η οποία να τους συνδέει με την τραγωδία».

Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν 1.190 κατηγορίες για αδικήματα, που αφορούν ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας και η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης είχε αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2009.

Η απόφαση είναι ενδιάμεση, με την έννοια ότι το Κακουργιοδικείο θεώρησε ότι δεν υπάρχει, εκ πρώτης όψεως, υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων και δεν θα τους καλέσει σε απολογία. Αυτό σημαίνει ότι στην τελική απόφασή του, το Δικαστήριο θα κηρύξει τους κατηγορουμένους αθώους και θα τους απαλλάξει των κατηγοριών.

Στο άκουσμα της απόφασης, συγγενείς των θυμάτων σηκώθηκαν από τα καθίσματα και φώναζαν «αίσχος». Αρκετοί ξέσπασαν σε λυγμούς. Ο πατέρας ενός από τα θύματα της τραγωδίας φώναζε «πείτε μας ποιος σκότωσε τα παιδιά μας»




newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το "Οικόπεδο 12" λύνει το οικονομικό πρόβλημα της Κύπρου


Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις της αμερικανικής εταιρείας Noble σχετικά με τα αποτελέσματα των ερευνών στο Οικόπεδο 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.
Δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις εντός της ημέρας, καθώς η αμερικανική εταιρεία είχε προαναγγείλει ότι θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα σχετικά με τα αποθέματα, αλλά και για το αν είναι εκμεταλλεύσιμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κυπριακό κανάλι Sigma, στο Οικόπεδο 12, είναι πιθανό να υπάρχουν μέχρι και 12 τρισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου, κάτι που σημαίνει ότι είναι συμφέρουσα η εξόρυξη και εκμετάλλευσή του, μόλις κατασκευαστεί τερματικός σταθμός στο Βασιλικό της Λεμεσού.
Το ερώτημα που θα πρέπει ωστόσο να απαντηθεί είναι αν θα προχωρήσει πρώτα η εξόρυξη πετρελαίου ή φυσικού αερίου.
Με βάση το συμβόλαιο, το ποσοστό κέρδους για την Κύπρο από το πετρέλαιο είναι 85% ενώ από το φυσικό αέριο 75%.
 
Το κόστος εξόρυξης πετρελαίου είναι περίπου 30 δολάρια το βαρέλι και με βάση της εκτιμήσεις, η τιμή πώλησής του ξεπερνά τα 100 δολάρια το βαρέλι.
Με τους πρώτους υπολογισμούς στο βυθό του Οικοπέδου 12 υπάρχουν 290 με 300 δισ. βαρέλια.
Σύμφωνα με το Sigma, η εξόρυξή του μπορεί να γίνει μέσα σε έξι μήνες και η πώλησή του άμεσα.
Σε περίπτωση που οι υπολογισμοί αποδειχθούν ορθοί, θα δοθεί μια μεγάλη οικονομική ένεση στην Κύπρο, που όμως δεν έχει όλα τα χαρτιά στα χέρια της.
Η συμφωνία την οποία υπέγραψε η κυπριακή κυβέρνηση με την Noble, προβλέπει ότι η εταιρεία θα επιλέξει από που αρχίσει, από το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο.
Μέχρι στιγμής η Noble, δείχνει να προτιμά το φυσικό αέριο και στη συνέχεια το πετρέλαιο, καθώς το πετρέλαιο βρίσκεται σε μεγαλύτερο βάθος.


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Υπερφυσική» η σινδόνη του Τορίνο;

«Υπερφυσική» η σινδόνη του Τορίνο;



Νέα μελέτη ξεσηκώνει αντιπαραθέσεις

Η πασίγνωστη και άκρως αμφιλεγόμενη Ιερά Σινδόνη του Τορίνο, πάνω στην οποία υποτίθεται ότι έχει μυστηριωδώς αποτυπωθεί το αυθεντικό πρόσωπο του Χριστού- κάτι που όμως δεν έχει γίνει γενικά αποδεκτό έξω από τους κύκλους της εκκλησίας- ξεσηκώνει νέες αντιπαραθέσεις. 

Μια νέα μελέτη Ιταλών ερευνητών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εικόνα στο ύφασμα δεν μπορεί να αποτελεί έργο απατεώνων του Μεσαίωνα, αλλά πρέπει να δημιουργήθηκε από μια υπερφυσική λάμψη φωτός.

Οι Ιταλοί επιστήμονες της Εθνικής Υπηρεσίας Νέων Τεχνολογιών, Ενέργειας και Βιώσιμης Οικονομικής Ανάπτυξης (ΕΝΕΑ) αρνούνται να δεχτούν ότι η εικόνα, που υποτίθεται ότι αποτυπώθηκε στο ύφασμα που τύλιγε το νεκρό σώμα του Χριστού, είναι απάτη και δεν αποκλείουν να παραπέμπει σε ένα μεταφυσικό συμβάν, που υπερβαίνει την κατανόηση της σύγχρονης επιστήμης.

Η σινδόνη, δηλαδή το νεκρικό σάβανο, είναι ένα ορθογώνιο ύφασμα με διαστάσεις περίπου τέσσερα μέτρα επί ένα. Οι Ιταλοί ερευνητές, αντίθετα με τους ισχυρισμούς των σκεπτικιστών περί μεσαιωνικής απάτης, ισχυρίζονται ότι την εποχή εκείνη δεν υπήρχε διαθέσιμη τεχνολογία που να επέτρεπε μια τόσο πετυχημένη αποτύπωση.

Οι Ιταλοί επιστήμονες δήλωσαν ότι επί χρόνια προσπάθησαν να κάνουν κάτι παρόμοιο σε ύφασμα στα εργαστήριά τους και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μόνο αν χρησιμοποιούσαν υπεριώδες λέιζερ (κάτι που προφανώς δεν υπήρχε στον Μεσαίωνα) θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάτι ανάλογο. Έτσι, όπως είπαν, δεν πρέπει να αποκλειστεί ότι το αποτύπωμα έγινε από μια πανίσχυρη υπερφυσική έκρηξη ενέργειας, η οποία συνόδευσε την ανάσταση του Χριστού.

Όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Πάολο ντι Λάτσαρο, μόνο μια σύντομης διάρκειας και έντονη εκπομπή κατευθυνόμενης υπεριώδους ακτινοβολίας θα μπορούσε να χρωματίσει με τέτοιο τρόπο ένα λινό ύφασμα, ώστε να αναπαράγει με τέτοια λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του προσώπου ενός γενειοφόρου άνδρα, όπως συμβαίνει με τη Σινδόνη του Τορίνο, η οποία ανήκει στο Βατικανό, το οποίο πάντως έχει αποφύγει μέχρι στιγμής να δηλώσει κατηγορηματικά αν θεωρεί αυθεντική τη Σινδόνη.

Το επίμαχο ύφασμα πιστεύεται ότι μεταφέρθηκε από ένα σταυροφόρο από τους Αγίους Τόπους στη Γαλλία τον 14ο αιώνα. Φυλάχθηκε σε ένα μοναστήρι για αιώνες, όπου και υπέστη ζημιά από φωτιά. Δόθηκε στον αρχιεπίσκοπο του Τορίνο το 1578 από τον Δούκα της Σαβοΐας και έκτοτε φυλάσσεται στον καθεδρικό ναό της πόλης, υπό αυστηρά ελεγχόμενες κλιματικές συνθήκες.

Αναλύσεις με την μέθοδο του ραδιοάνθρακα, που έγιναν το 1988 από διακεκριμένους ερευνητές τριών εργαστηρίων των πανεπιστημίων της Οξφόρδης, της Αριζόνα και του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας, το χρονολόγησαν μεταξύ των ετών 1260 και 1390, πράγμα που ουσιαστικά αποδεικνύει την εκδοχή της μεσαιωνικής απάτης. Το εύρημα αυτό, όμως, αμφισβητήθηκε από ορισμένους, με το επιχείρημα ότι το αρχαίο ύφασμα έχει «μολυνθεί» με πιο πρόσφατες ίνες και άλλο υλικό, κυρίως κατά την προσπάθεια αποκατάστασής του μετά την πυρκαγιά που του προξένησε ζημιές.

Από την άλλη, το 1999, δύο ισραηλινοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι η γύρη από φυτά, η οποία βρέθηκε πάνω στο ύφασμα, προέρχεται από την περιοχή των Αγίων Τόπων. Το Βατικανό έχει έκτοτε αρνηθεί να ικανοποιήσει επιστημονικά αιτήματα για περαιτέρω έρευνα της σινδόνης.

Ο ντι Λάζαρο, που δήλωσε ότι η εικόνα πρέπει να έχει δημιουργηθεί «από κάποια μορφή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας», διευκρίνισε ότι δεν είναι σε θέση να δώσει μια εξήγηση για την πηγή της ενέργειας και δήλωσε ότι «η συζήτηση αναπόφευκτα έρχεται να αγγίξει ζητήματα όπως τα θαύματα», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα μελέτη «θα ανοίξει ένα φιλοσοφικό και θεολογικό διάλογο για το θέμα».

Όμως, ο καθηγητής Κρίστοφερ Ράμσεϊ του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ένας από τους ερευνητές που το 1988 χρονολόγησαν το ύφασμα, επανέλαβε και τώρα τη βεβαιότητά του για την ορθότητα της χρονολόγησης γύρω στον 13ο αιώνα μΧ., αρνούμενος το αντεπιχείρημα περί «μόλυνσης» εκ των υστέρων. Αναφερόμενος στα νέα συμπεράσματα των ιταλών ερευνητών, δήλωσε ότι «επειδή μπορούν να αναπαραχθούν παρόμοια αποτελέσματα με υπεριώδες λέιζερ, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός είναι και ο μόνος τρόπος που κάτι τέτοιο (το αποτύπωμα) μπορεί να είχε δημιουργηθεί σε πρώτη φάση».

Από την άλλη, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Τέλεγκραφ» σε ανάλυσή της, ακόμα και αν αποδεικνυόταν η αυθεντικότητα της αρχαιότητας του υφάσματος, παραμένει το ζήτημα της απόδειξης ότι το πρόσωπο που έχει αποτυπωθεί σε αυτό, ήταν ο ίδιος ο Χριστός. Αν, αντίστροφα, το ύφασμα αποδειχθεί πέραν κάθε αμφιβολίας ότι δεν είναι 2.000 ετών, αυτό δεν αποδεικνύει επίσης πως ο Χριστός δεν ήταν ο υιός του Θεού. 
Πηγή newsbeast
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ένα στα δέκα παιδιά πάσχει από άσθμα

Ένα στα δέκα παιδιά πάσχει από άσθμα


Πώς να το αντιμετωπίσετε

Το άσθμα είναι η συχνότερη χρόνια πάθηση της παιδικής ηλικίας. Σχεδόν ένα στα δέκα παιδιά πάσχει από άσθμα. Το ποσοστό αυτό αλλάζει δραματικά προς το χειρότερο, τα τελευταία χρόνια.

Βασικοί παράγοντες της αλλαγής αυτής, οι οποίοι επιδεινώνουν την κατάσταση είναι η ζωή των παιδιών στις πόλεις - με ότι αυτό συνεπάγεται - και η απομάκρυνση τους από το φυσικό περιβάλλον και τη φύση.

Το άσθμα είναι μια πάθηση που δεν εμφανίσθηκε τώρα. Είναι γνωστή από τα παλιά. Άγνωστοι είναι όμως οι μηχανισμοί που εμπλέκονται μέσα αλλά και έξω από τον ανθρώπινο οργανισμό, και βοηθούν την εμφάνιση αλλά και την εξέλιξη της νόσου. Στο άσθμα οι βρόγχοι στενεύουν με συνέπεια ο αέρας να μην μπορεί εύκολα να περάσει μέσα από αυτούς και να ανασάνουμε. 

Η στένωση των βρόγχων οφείλεται κυρίως σε διάφορους αλλεργιογόνους παράγοντες και προκαλείται φλεγμονή. Βροχοσπασμός, οίδημα και βλέννα είναι το αποτέλεσμα αυτής φλεγμονής. Όταν αναφερόμαστε στο άσθμα πρέπει να έχουμε κατά νου, ότι δεν μιλάμε για ένα μεταδοτικό νόσημα. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι βλάβες που προκαλεί είναι αναστρέψιμες. Το άσθμα έχει να κάνει με δυο βασικούς παράγοντες. Πρώτον την κληρονομικότητα και δεύτερον και πολύ σημαντικό, το περιβάλλον. 

Τον χώρο δηλαδή που ζούμε. Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες που επηρεάζουν, είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση, το κρύο, το εσωτερικό του σπιτιού (σκόνη, ακάρεα ), η γύρη από τα λουλούδια, η υγρασία ο καπνός του τσιγάρου (ειδικά όταν μιλάμε για παιδικό άσθμα, το παθητικό κάπνισμα συμβάλει σε αυτό), οι ουσίες από προϊόντα καθαρισμού κ.α.

Τα συμπτώματα του παιδικού άσθματος δεν διαφέρουν από τα συμπτώματα του άσθματος γενικότερα, και γίνονται εύκολα αντιληπτά από τον παιδίατρο:

Η δύσπνοια, το σφίξιμο στο στήθος, ο έντονος βήχας που συνοδεύεται και από φλέματα, και το σφύριγμα κατά τη διάρκεια της αναπνοής είναι τα βασικά στοιχεία που προδιαθέτουν κατά την εξέταση ότι το παιδί έχει άσθμα. Ειδικά δε όταν τα συμπτώματα αυτά παρουσιάζονται ύστερα από κάποιο κρυολόγημα, ή μετά από σωματική άσκηση, τείνουν να υποστηρίξουν αυτή τη διάγνωση. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι από παιδί σε παιδί τα συμπτώματα μπορεί και να διαφέρουν τόσο στην ένταση όσο και στη συχνότητα. Ο γιατρός θα κρίνει.

Ο βασικός τρόπος θεραπείας είναι η αποφυγή της έκθεσης του παιδιού σε παράγοντες που το ερεθίζουν. Η φαρμακευτική αγωγή έχει δύο στόχους: Πρώτον να ανακουφίσει από τα συμπτώματα και δεύτερον να μειώσει την ένταση της κρίσης. Τα φάρμακα είναι συνήθως εισπνεόμενα – χτυπούν άμεσα το πρόβλημα και ανακουφίζουν με όσο το δυνατόν λιγότερες παρενέργειες.

Ο γιατρός είναι εκείνος που θα κρίνει πότε πρέπει να γίνει η διακοπή των φαρμάκων και όχι οι γονείς που ενδεχομένως να νομίσουν ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε και να τα σταματήσουν.

Το άσθμα όταν το παιδί μπει στην εφηβεία, συνήθως υποχωρεί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε κάποια φάση της ενήλικης ζωής του δεν θα ξαναεμφανιστεί.

Πηγή: iaptropedia 



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic

Οι καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic


Μέσα από το διαγωνισμό με θέμα άνθρωπος-φύση-μέρη

Μία... λιβελούλα είναι το μοντέλο της καλύτερης φωτογραφίας του National Geographic για το 2011. Ο Shikhei Goh, φωτογράφος από την Ινδονησία κέρδισε το χρηματικό έπαθλο 10,000 δολαρίων. Στο διαγωνισμό του έλαβαν μέρος πάνω από 20.000 φωτογράφοι, από κάθε γωνιά της γης, σε τρεις κατηγορίες: άνθρωπος-φύση-μέρη. 

Ο φακός του Goh έπιασε το έντομο τη στιγμή που ετοιμαζόταν να πετάξει, όταν ξέσπασε μία ξαφνική βροχή. 
Δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες των πρώτων θέσεων...
Πηγή newsbeast
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οικογενειακό δράμα στην Πάτρα – Δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του και τα δίνει σε ίδρυμα




Γροθιά στο στομάχι λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα είναι το δράμα που ζει ένας άνεργος πατέρας από την Πάτρα. Άνεργος εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει να ζήσει την οικογένειά του. Και αποφάσισε να αποχωριστεί 4 μέλη της.







Θυμίζει τις δύσκολες μέρες του ’50, όταν οι γονείς αναγκάζονταν με πόνο ψυχής να αποχωριστούν τα ίδια τα παιδιά τους, μόνο και μόνο για να τους εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή, ένα πιάτο φαγητό και ρούχα.

Το ίδιο συμβαίνει τώρα, 60 χρόνια μετά, στην Ελλάδα του 2011. Ένας 45χρονος πολύτεκνος πατέρας έμεινε χωρίς δουλειά όταν η σύμβαση του, ως υπάλληλος σε εταιρία σεκιούριτι, έληξε, γράφει η Espresso. Έψαξε, αλλά δουλειά δε μπόρεσε να βρει. Και τώρα η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Η οικογένεια του Δημήτρη Γασπαρινάτου ζει σε ένα δωμάτιο χωρίς φαγητό, νερό, ρούχα.

Από τη στενοχώρια του, η γυναίκα του λύγισε και δε μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Τα 10 παιδιά του, πεινάνε κι εκείνος πήρε την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του: να δώσει τα τέσσερα μικρότερα παιδιά του σε ίδρυμα.

«Βρισκόμαστε σε άθλια κατάσταση. Τα παιδιά μου τα δίνω για να έχουν μια καλύτερη ζωή. Δεν είμαι τεμπέλης. Το ψυγείο είναι άδειο κι όταν τα βλέπω να κλαίνε από την πείνα, θέλω να πεθάνω», δηλώνει στην Espresso ο 45χρονος πατέρας.

Μέσα στην απελπισία του, χτύπησε την πόρτα του Δήμου Πατρέων και υπήρξε κινητοποίηση, ενώ η πρόεδρος της ανατολικής δημοτικής κοινότητας του δήμου, Κανέλλα Σολωμού κατάφερε να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και τις επόμενες μέρες τέσσερα από τα παιδιά της οικογένειας, ο Ευθύμης (10 ετών), η Αριστέα (8 ετών), ο Νικόλας (7 ετών) και ο Ανδρέας (6 ετών), θα μεταφέρουν στο ίδρυμα «Σωτήρ» της Κεφαλλονιάς.
Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Η Ελλάδα κρύβει ένα μεγάλο χρυσωρυχείο"


Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Πολ Ράιτ, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, υπογράμμισε, πως η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει σοβαρή παραγωγός χρυσού, αλλά πρέπει να γίνει περισσότερη έρευνα, καθώς η έρευνα που έχει γίνει την τελευταία 20ετία ήταν πολύ λίγη.
Η συνέντευξη παραχωρήθηκε μία μόλις μέρα μετά την ανακοίνωση εξαγοράς από την Eldorado Gold της μικρότερης καναδικής εταιρείας European Goldfield, που έχει λάβει άδεια από το κράτος για την εξόρυξη χρυσού στην Ολυμπιάδα και τη Χαλκιδική, από όπου η παραγωγή εκτιμάται σε 350 χιλιάδες ουγγιές ετησίως από το 2015, οπότε  και εκτιμάται ότι θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία.
"Είναι μία ευκαιρία που θα δείξει, αν μία διεθνής μεταλλευτική εταιρία με υψηλού προφίλ θεσμικούς επενδυτές μπορεί να δουλέψει στην Ελλάδα", δήλωσε ο κ. Ράιτ.
"Έχουμε συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε προβληματικές αρχές", είπε εκφράζοντας την πεποίθηση, ότι θα ξεπερασθούν οι όποιες νομικές δυσκολίες.
Δύο ορυχεία και νέες θέσεις εργασίας
Κατά την παρουσίαση της συμφωνίας εξαγοράς, ο κ. Ράιτ ανακοίνωσε επενδυτικά σχέδια ύψους 1,3 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη των δύο ορυχείωνχρυσού, από τα οποία θα δημιουργηθούν 1.800 θέσεις εργασίας.
Η χρηματοδότηση των επενδύσεων θα γίνει με κεφάλαια της Eldorado, ενώ ένα ποσό ύψους 400 εκατ. ευρώ είναι διαθέσιμο ως ταμειακό απόθεμα για να καλυφθούν τα αρχικά κόστη των επενδύσεων, τόνισε ο κ. Ράιτ στους Financial Times.
Η Eldorado, όπως και η European Goldfields, αναμένουν ότι η Ελλάδα θα στηρίξει τη συμφωνία.
"Η πολύ σημαντική επένδυση της Eldorado είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται για να σπάσει ο σημερινός αρνητικός κύκλος της λιτότητας και να φέρει μπροστά τη δημιουργία σημαντικών θέσεων εργασίας και φορολογικών εσόδων για την Ελλάδα", σημείωσε ο κ. Ράιτ κατά την παρουσίαση της συμφωνίας εξαγοράς.
Η συμφωνία αυτή πρέπει να εγκριθεί από τα δύο τρίτα των ψήφων των μετόχων της European Goldfields στη γενική συνέλευσή της που θα γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ πρέπει να εγκριθεί και από τη γενική συνέλευση της Eldorado.
Η τελευταία περιμένει επίσης άδεια για να λειτουργήσει ένα άλλο ορυχείο χρυσού στο Πέραμα της Θράκης με δυνατότητα παραγωγής 150 χιλιάδες ουγγιές ετησίως, αναφέρουν οι Financial Times.
Πρόκειται για ένα σχέδιο που καθυστερεί επί σχεδόν τρία χρόνια, λόγω της αντίθεσης που υπάρχει από τις τοπικές αρχές και περιβαλλοντικές ομάδες.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πρόστιμο μαμούθ για τις μίζες σε Ελλάδα - Πορτογαλία

Στην επιβολή ενός προστίμου – μαμούθ, ύψους 140 εκατ. ευρώ, στην εταιρεία Ferrostaal AG προχώρησε δικαστήριο του Μονάχου στο πλαίσιο υπόθεσης δωροδοκίας που συνδέεται με δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας και τη δράση τους  σε Ελλάδα και Πορτογαλία μεταξύ 2000 και 2003.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα  του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, το πρόστιμο, παρά το δυσθεώρητο ύψος του, δεν παύει να αποτελεί συμβιβασμό της εταιρείας με τις εισαγγελικές αρχές και το δικαστήριο.

H υπόθεση αφορά  στη δράση του πρώην διευθυντή  της Ferrostaal Γιόχαν Φρίντριχ Χάουν  και του πρώην δικηγόρου Χανς Πέτερ Μούχλενμπεκ, oι οποίοι και ομολόγησαν ότι προέβησαν σε δωροδοκίες αξιωματούχων σε Ελλάδα και Πορτογαλία προκειμένου να διασφαλίσουν τις πωλήσεις υποβρυχίων στις χώρες αυτές και μάλιστα εκτιμάται ότι μόνο στην Ελλάδα καταβλήθηκαν μίζες περίπου 60 εκατ. ευρώ για την παραγγελία υποβρυχίων αξίας 1,6 δισ. ευρώ από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο πρώην μάνατζερ ενέκριναν  την καταβολή μέρους του ποσού αυτού σε «λήπτες αποφάσεων υπουργείων και Αρχών», όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται. Ονομαστικά αναφέρεται ο πρώην υπουργός Άμυνας κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες.

Η Ferrostaal είχε ανακοινώσει, στην έναρξη της δίκης στις 15 Δεκεμβρίου, ότι ήταν έτοιμη να πληρώσει το πρόστιμο το οποίο ήταν αποτέλεσμα "εντατικών διαπραγματεύσεων". Η εταιρεία σήμερα επιβεβαίωσε σε ανακοίνωση της ότι θα υποστεί τις συνέπειες και θα πληρώσει το πρόστιμο.

Τα δύο στελέχη  της εταιρείας καταδικάστηκαν και  σε ποινές φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.




protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κατατέθηκε (20/12) το νομοσχέδιο για τα κατοικίδια


Ένα τέλος στο καθεστώς ανευθυνότητας και έλλειψης ρυθμίσεων που διέπει την ιδιοκτησία, στέγαση και εν γένει μεταχείριση των ζώων συντροφιάς, επιχειρεί να φέρει νομοσχέδιο που κατέθεσαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.
 
Με το νομοσχέδιο «για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή την χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό», δημιουργείται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους.
 
Ακόμη, καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση με μικροτσίπ, για όλους ανεξαιρέτως τους σκύλους και τις γάτες συντροφιάς.
 
Στις αγγελίες για υιοθεσία τέτοιου ζώου, πρέπει πλέον να αναφέρεται και ο αριθμός της σήμανσης του ζώου, εκτός και αν η αγγελία γίνεται από φιλοζωικό σωματείο - ενώ για τα αδέσποτα ζώα που περισυλλέγονται, καθίσταται υποχρεωτική και η στείρωση πέραν της σήμανσης.
 
Εξάλλου, καθορίζονται συγκεκριμένοι κανόνες ευζωίας που πρέπει να τηρούνται από τους ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς, για τα οποία πλέον οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να εφοδιάζονται με ειδικό βιβλιάριο υγείας.
 
Για τα αδέσποτα ζώα, δημιουργείται οργανωμένο σύστημα περισυλλογής και διαχείρισης στους δήμους, ενώ ορίζονται τα δημοτικά καταφύγια αδέσποτων ζώων, ως χώρος προσωρινής και όχι μόνιμης παραμονής.

Οι δήμοι και οι σύνδεσμοι δήμων, ιδρύουν σε εφαρμογή του προτεινόμενου νομοσχεδίου, ειδικά αποτεφρωτήρια για τα νεκρά ζώα συντροφιάς.
 
Σημειώνεται εξάλλου, πως απαγορεύεται πλέον η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο στο πρόγραμμα αυτό και απαγορεύεται η χρησιμοποίησή τους σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους.

Ο δε βασανισμός ζώων, επισείει φυλάκιση και χρηματική ποινή μέχρι 30.000 ευρώ.

 
ethnos.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...