Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Έκτακτα μέτρα για τους άστεγους στην Αθήνα

Σε ισχύ έθεσε ο δήμος Αθηναίων έκτακτα μέτρα προστασίας για τους άστεγους καθώς η θερμοκρασία σημειώνει κάθετη πτώση και στην πόλη επικρατεί πολύ κρύο.

Σε 24ωρη έκτακτη λειτουργία έχουν τεθεί δύο θερμαινόμενοι δημοτικοί χώροι, ενώ σε ετοιμότητα για την υποδοχή αστέγων βρίσκεται ήδη και ο ξενώνας αστέγων του δήμου Αθηναίων.

Οι χώροι αυτοί είναι οι εξής:

α) Το Πολιτιστικό Κέντρο του 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35)
β) και η Λέσχη Φιλίας Κυψέλης στην οδό Κίου 5 (210- 8624449)
γ) Το Υπνωτήριο του δήμου Αθηναίων, της οδού Αλικαρνασσού 49, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου. Στο κτίριο αυτό εκτός από διανυκτέρευση παρέχεται πρόσβαση σε συσσίτιο, γιατρούς και μπάνιο. Η λειτουργία των χώρων θα καλύπτεται από κοινωνικό επιστήμονα (κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, κοινωνιολόγο) φύλακα και εθελοντές και στους χώρους θα υπάρχουν 150 υπνόσακοι.

Καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα λειτουργεί η τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του δημότη 1595, ως γραμμή ενημέρωσης για άστεγους συμπολίτες μας, καθώς και τυχόν έκτακτες ανάγκες.

Ομάδες έργου του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) θα κάνει, σε συνεργασία με εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, καθώς και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επιτόπιες παρεμβάσεις (street work), προκειμένου να ενημερώνονται οι άστεγοι συμπολίτες μας για τους διαθέσιμους χώρους αλλά και να προσφέρονται, όπου χρειάζεται, φάρμακα και ζεστό ρόφημα.

Επίσης, ενημερώνονται τα Αστυνομικά Τμήματα, στην ευθύνη των οποίων βρίσκονται τα σημεία υποδοχής αστέγων, για τη συνδρομή τους ως προς τη φύλαξη των χώρων κατά τη βραδινή βάρδια.

Έχει ήδη γίνει επικοινωνία με την 1η ΔΥΠΕ για την ενημέρωση και τη διασύνδεση με τα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Θα συνεχιστεί και φέτος η συνεργασία των κοινωνικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στην πόλη για την υποστήριξη των αστέγων. Το Εθνικό Κέντρο Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), η PRAKSIS, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, oι Γιατροί χωρίς Σύνορα, οι Γιατροί του Κόσμου, η ομάδα εθελοντισμού της PROTECTA, η Θετική Φωνή και ο ΟΚΑΝΑ, το ΕΘΕΑ Exelixis έχουν ήδη δηλώσει «παρών» στη συμμαχία που στήθηκε για τις συνθήκες των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Το ΚΥΑΔΑ από την έδρα του, Πειραιώς 35, θα συντονίζει και φέτος τις ομάδες που θα παρεμβαίνουν στους δρόμους της πόλης σε εικοσιτετράωρη βάση, θα προωθεί προς όλους τις αναφορές για την ύπαρξη αβοήθητων αστέγων στο δρόμο και θα καλύψει τις ανάγκες των αστέγων σε κλινοσκεπάσματα, φαγητό και μικρογεύματα εντός και εκτός των κέντρων φιλοξενίας που θα ανοίξουν, λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες των άλλων φορέων σε υλική βοήθεια.



newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποιες αρρώστιες θεραπεύει ο.. αυνανισμός;

Συγκεκριμένα δυο Αυστραλοί επιστήμονες ο δρ Άντονι Σαντέλα, λέκτορας Ανοσολογίας & Λοιμωδών Νοσημάτων και η δρ Σπρινγκ Τσενόα Κούπερ, λέκτορας Σεξουαλικής Υγείας στο πανεπιστήμιο, υποστηρίζουν ότι η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να ελαττώσει τον κίνδυνο εκδηλώσεως πολλών προβλημάτων υγείας, από την κυστίτιδα και τον διαβήτη έως τον καρκίνο του προστάτη!

Μάλιστα σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στην ειδησεογραφική, επιστημονική πύλη The Conversation, επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι «ο αυνανισμός ή το αυτοάγγιγμα των γεννητικών οργάνων για ευχαρίστηση, είναι κάτι που και τα μωρά κάνουν όσο βρίσκονται στη μήτρα της μητέρας τους. Την ίδια στιγμή ισχυρίζονται ότι αποτελεί ένα φυσικό και φυσιολογικό κομμάτι της υγιούς σεξουαλικής ανάπτυξης».

Για να τεκμηριώσουν τα συμπεράσματά τους επικαλούνται στοιχεία αμερικανικής μελέτης βάση της οποίας εννέα στους δέκα άντρες και από οκτώ στις δέκα γυναίκες αυτοϊκανοποιούνται.

Όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες τα οφέλη της πράξης αυτής για τις γυναίκες  είναι μεταξύ άλλων:

πρόληψη των λοιμώξεων του τραχήλου της μήτρας και των ουρολοιμώξεων, ελάττωση του κινδύνου εκδηλώσεως τύπου 2 διαβήτη, μειωμένη αϋπνία και αυξημένη δύναμη των μυών της πυέλου.


Στους άντρες, ο αυνανισμός μπορεί να ελαττώσει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη, να βελτιώσει την λειτουργία του ανοσοποιητικού και να μειώσει την κατάθλιψη.

Η αυτοϊκανοποίηση μπορεί επίσης να προστατεύσει έμμεσα από την υπογονιμότητα, καθώς αποτρέπει τον κίνδυνο σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτήν.
Άλλα δυνητικά οφέλη του είναι η μεγιστοποίηση των οργασμών, η μείωση του στρες, της αρτηριακής πίεσης και του πόνου, και η αύξηση της αυτοεκτίμησης.

Οι δύο επιστήμονες αναφέρουν επίσης πως με τον αυνανισμό δεν αγωνιά κάποιος εάν θα ευχαριστήσει ή όχι τον ερωτικό του σύντροφο, ούτε υπάρχει ενδεχόμενο ανεπιθύμητης κυήσεως ή μετάδοσης νοσημάτων του σεξ. Και καταλήγουν:

Όταν εξάλλου αυνανίζονται αμοιβαία δύο ερωτικοί σύντροφοι, μαθαίνουν ο ένας τι αρέσει στον άλλο, ενώ η ανοιχτή επικοινωνία που προϋποθέτει ο αμοιβαίος αυνανισμός «βελτιώνει την ερωτική ζωή και σχέση»




iatropedia.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...