Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τσικνοπέμπτη




Ας ρίξουμε μια ματιά στο έθιμο της Τσικνοπέμπτης ανά την Ελλάδα...


Τσικνοπέμπτη Πάτρα

Στην Πάτρα υπάρχει έθιμο της Κουλουρούς. Η Γιαννούλα η Κουλουρού πιστεύει λανθασμένα δύο πράγματα. Το πρώτο ότι ο Ναύαρχος Ουίλσον είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της και το δεύτερο ότι έρχεται να την παντρευτεί. Έτσι λοιπόν, ντύνεται νύφη και με την συνοδεία των Πατρινών πηγαίνει στο λιμάνι της πόλης για να προϋπαντήσει τον καλό της. Γύρω της ο κόσμος ξεφαντώνει και διασκεδάζει με τα καμώματα της. 

Ίος - Φοινίκη

-Στην Ιο το βράδυ της Τσικνοπέμπτης μασκαράδες ζωσμένοι με κουδούνια προβάτων διασχίζουν με κέφι τη Χώρα, επισκεπτόμενοι σπίτια και καταστήματα. Χάρη στις προσπάθειες του Δήμου Ιητών και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ίου «Η Φοινίκη», έχει αναβιώσει στην Ίο και το παραδοσιακό της Καρναβάλι, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, με ποικίλες εκδηλώσεις. 

Καντούνια στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα οι κοπέλες βγαίνουν στα καντούνια και κοτσομπολεύουν ενώ οι άντρες τους κάνουν καντάδες. Η πετεγολέτσα , το πετεγουλιό όπως το λένε οι Κερκυραίοι, δεν είναι άλλο από το γνωστότατο κουτσομπολιό. Η πετεγολέτσα πραγματοποιείται το βράδυ τής τελευταίας Τσικνοπέμπτης, στην Πιάτσα κοντά στην τοποθεσία κουκουνάρα, τής πόλης τής Κέρκυρας. 
Εδώ στήνεται ολόκληρη παράσταση και συμμετέχουν διάφορες νοικοκυρές από τα κοντινά σπίτια τής παλιάς πόλης, στην πιάτσα. Στήνεται ένα πραγματικό, πετεγουλιό, κουτσομπολιό, στα παράθυρα των σπιτιών από τις νοικοκυρές και με ξεκαρδιστικές ιστορίες βγαίνουν όλα τα άπλυτα εις την φόρα των υποτιθεμένων πού έπεσαν σε διάφορα αμαρτήματα. Παντρεμένες με ερωμένους, ανύπαντρες με νόθους ,παντρεμένοι με σχέση με παντρεμένες όλα τα εν οίκω εν δήμω. 

Χοιροσφάγια της Αποκριάς

Μια εβδομάδα πριν από την Τσικνοπέμπτη, με το άνοιγμα του Τριωδίου ξεκινούσε η διαδικασία της σφαγής των γουρουνιών, τα χοιροσφάγια. Γι'αυτό η εβδομάδα αυτή ονομαζόταν και σφαγαριά. Στα παλιά τα χρόνια, κάθε σπίτι έτρεφε για ένα χρόνο το γουρουνόπουλό του. 
Ένα καλό γουρούνι για «χοιροσφαγή» έφτανε τα 100 με 150 κιλά. Όλο το χρόνο ταϊζόταν με καλαμπόκι, πίτουρα κουρκούτι, σγόρτσα (άγρια αχλάδια), βελανίδια και αποφάγια του σπιτιού (παμφάγο). Το σφάξιμο του γουρουνιού γινόταν την περίοδο των Απόκρεω, την πρώτη εβδομάδα του Τριωδίου, την σφαγαριά. Ήταν γιορτή για όλο το χωριό. Οι κάτοικοι σχημάτιζαν φιλικές συντροφιές και έσφαζαν «χαλάγαν» με τη σειρά τα χοιρινά τους. 

Το παστό της Τσικνοπέμπτης

Τσικνοπέφτη ήταν η μέρα που ετοίμαζαν το "παστό". Έβραζαν το λίπος με λίγο νερό, ραντίζοντάς το συγχρόνως με νερό. Το σούρωναν στη συνέχεια. Αυτή ήταν η "γουρναλοιφή". Φυλαγόταν σε δοχεία (πήλινα). Χρησιμοποιούνταν ως άρτυμα για όλη τη χρονιά. Στον πάτο του λεβετιού (καζανιού) έμεναν οι τσιγαρίδες που νοστιμίζαν τα φαγητά (με χόρτα, αυγά, όσπρια). Σε λεβέτι έβραζαν το κρέας με λίγο κρασί για να βγάλει λίπος, που με αυτό έβραζε. Έριχναν τα μπαχαρικά για νοστιμάδα κα τα λουκάνικα, αφού τα καθάριζαν από την καπνιά. Πρόσεχαν μη τσικνιστούν γιατί θα χάλαγε όλο το παστό. Μετά το βράσιμο καθάριζαν το κρέας από τα κόκαλα, έκοβαν τα λουκάνικα και τα τοποθετούσαν σε λαγήνες (δοχεία πήλινα), και τα περιέχεαν με λίπος για να σκεπαστούν οι μεζέδες. Ήταν το φαγητό για όλο το χρόνο. Μ'αυτό φίλευαν και τους ξένους. Ονομαστό φαγητό από παστό ήταν οι καγιανάδες, οι αλιμοκαγιανάδες με κρεμύδι κι αυγά. 

Πόρος – Αερόστατα

Την Τσικνοπέμπτη «τσίκνιζαν» το ψητό κρέας για να μυρίσει στη γειτονιά γιορτάζοντας την «κρεατινή» Αποκριά, και μετά την «Τυρινή», οι νέοι έκλεβαν ένα μακαρόνι και το έβαζαν κάτω από το μαξιλάρι τους για να ονειρευτούν ποια θα πάρουν. Εκείνες τις μέρες οι νέοι έφτιαχναν και αερόστατα. Ένα ελαφρύ στεφάνι μια κόλα λεπτό χρωματιστό χαρτί κι ένα στουπί ποτισμένο με πετρέλαιο μέσα σε ένα τενεκεδάκι και ήταν έτοιμα. Τα άφηναν να πάνε ψηλά, και συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλο ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο και ποιο θα πάει ψηλότερα. 

Τσικνοπέμπτη Σκόπελος

Στο χωριό Κλήμα της Σκοπέλου, οι κάτοικοι, αφού φάνε και τραγουδήσουν στα σπίτια τους, ξεχύνονται στις γειτονιές και χορεύοντας συγκεντρώνονται όλοι στο Πεύκο όπου και συνεχίζουν το γλέντι μέχρι το πρωί. 

Τσικνοπέμπτη Πελοπόννησος

Σε όλη την περιφέρεια την Τσικνοπέμπτη σφάζουν χοιρινά από τα οποία φτιάχνονται λογιών λογιών καλούδια. Η πηχτή, οι τσιγαρίδες, τα λουκάνικα, η γουρναλοιφή και το παστό είναι ορισμένα από αυτά. 

Τσικνοπέμπτη Σέρρες

Στις αλάνες ανάβονται μεγάλες φωτιές στις οποίες αφού ψήσουν κρέας, πηδούν από πάνω τους. Τέλος κάποιος από την παρέα με χιούμορ, αναλαμβάνει να κάνει «προξενιά» ανακατεύοντας ταυτόχρονα την θράκα της φωτιάς με μία βέργα. 

Η πετεγολέτσα

Η πετεγολέτσα , το πετεγουλιό όπως το λένε οι Κερκυραίοι, δεν είναι άλλο από το γνωστότατο κουτσομπολιό. Η πετεγολέτσα πραγματοποιείται το βράδυ τής τελευταίας Τσικνοπέμπτης, στην Πιάτσα κοντά στην τοποθεσία κουκουνάρα, τής πόλης τής Κέρκυρας. 
Εδώ στήνεται ολόκληρη παράσταση και συμμετέχουν διάφορες νοικοκυρές από τα κοντινά σπίτια τής παλιάς πόλης, στην πιάτσα. Στήνεται ένα πραγματικό, πετεγουλιό, κουτσομπολιό, στα παράθυρα των σπιτιών από τις νοικοκυρές και με ξεκαρδιστικές ιστορίες βγαίνουν όλα τα άπλυτα εις την φόρα των υποτιθεμένων πού έπεσαν σε διάφορα αμαρτήματα. Παντρεμένες με ερωμένους, ανύπαντρες με νόθους ,παντρεμένοι με σχέση με παντρεμένες όλα τα εν οίκω εν δήμω.
Πηγή 
Asxetos.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εικόνες που σοκάρουν - Βίντεο με τις σφαγές του Καντάφι , ακατάλληλο για παιδιά - Εκτελέστηκαν εν ψυχρώ ενώ ήταν δεμένοι










Τους έδεσαν χέρια και πόδια για να μην μπορούν να αντιδράσουν. Στην συνέχεια τους πυροβόλησαν στο κεφάλι και σε όλο το σώμα. Οι εικόνες σοκάρουν. Πρόκειται για στρατιώτες που αρνήθηκαν να εκτελέσουν πολίτες και έτσι εκτελέστηκαν οι ίδιοι για παραδειγματισμό.

Τουλάχιστον, λένε πολίτες, αυτοί γλίτωσαν το κάψιμο. Πρίν από μερικές μέρες στρατιώτες που αρνήθηκαν να πυροβολίσουν και να σκοτώσουν πολίτες, τους πυροβόλισαν στα πόδια και στην συνέχεια τους έκαψαν ζωντανούς.

Οι απάνθρωπες και βίαιες μεθόδοι που χρησιμοποιεί ο Καντάφι δείχνουν το πόσο πολύ "ενδιαφέρετε" όπως ο ίδιος λέει για τον λαό του.

Χάος στο αερδρόμιο της Τρίπολης

Πυρά πυροβολικού στα προάστια, φόβος, πείνα και φήμες στην πρωτεύουσα: αυτή την εικόνα περιγράφει ο βρετανός δημοσιογράφος Ρόμπερτ Φισκ από την Τρίπολη της Λιβύης, σε ρεπορτάζ του που δημοσιεύεται σήμερα στην Ιντιπέντεντ.
Όπως γράφει, 15.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά πολιόρκησαν χθες το βράδυ το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης σε μια προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν ένα μαγικό εισιτήριο που θα τους επέτρεπε να φύγουν από τη χώρα. Πολλοί προσπάθησαν να δωροδοκήσουν λίβυους αστυνομικούς για να φτάσουν στα εκδοτήρια, ενώ δεν έλειψαν και οι άγριοι ξυλοδαρμοί απελπισμένων ανδρών που έσπρωχναν για να φτάσουν πρώτοι.
Ανάμεσά τους ήταν πολλοί Αιγύπτιοι που βρίσκονταν τις δύο τελευταίες ημέρες στο αεροδρόμιο χωρίς φαγητό και φάρμακα. Ο τόπος μύριζε παντού ούρα, κόπρανα και φόβο.
Στην ίδια την Τρίπολη υπάρχουν λιγοστές ενδείξεις αντίστασης στον Μεγάλο Ηγέτη, γράφει ο απεσταλμένος της Ιντιπέντεντ. Ομάδες νεαρών άνδρων με Καλάσνικοφ στέκονται δίπλα σε οδοφράγματα φτιαγμένα από αναποδογυρισμένες καρέκλες και ξύλινες πόρτες, στα οποία έχουν καρφιτσώσει φωτογραφίες του Πράσινου Βιβλίου. Είναι τα μέλη των φιλο-κανταφικών επιτροπών επαγρύπνησης και θυμίζουν τους «φρουρούς των γειτονιών» που είχε δει ο δημοσιογράφος στην Αίγυπτο πριν από ένα μήνα.
Τα τρόφιμα στην Τρίπολη είναι λιγοστά και η Πράσινη Πλατεία ήταν χθες το βράδυ άδεια. Δεν υπήρχαν άρματα μάχης ούτε θωρακισμένα οχήματα, στρατιώτες ή μαχητικά αεροπλάνα στον αέρα. Μόνο μερικοί αστυνομικοί και κάποιοι ηλικιωμένοι άνθρωποι που περπατούσαν. Δυστυχώς για τη Δύση και για τους κατοίκους της ελεύθερης Βεγγάζης, η πρωτεύουσα της Λιβύης έμοιαζε όσο ήσυχη θα ήθελε οποιοσδήποτε δικτάτορας.
Η εικόνα αυτή, όμως, είναι παραπλανητική. Οι τιμές της βενζίνης και των τροφίμων έχουν τριπλασιαστεί και ολόκληρες πόλεις έχουν καταρρεύσει από τις μάχες μεταξύ φιλοκανταφικών και αντικανταφικών δυνάμεων. Στα περίχωρα της πόλης, ιδιαίτερα στο Νουφρίν, οι πρώτες έχουν επικρατήσει ύστερα από άγριες μάχες με πολυβόλα και πιστόλια.
Αυτό που φαίνεται ότι μπορεί να ρίξει το καθεστώς, όμως, είναι η έξοδος των ξένων εργατών. Τουλάχιστον 30.000 Τούρκοι, που αποτελούσαν τον σκελετό της κατασκευαστικής βιομηχανίας της Λιβύης, έχουν φύγει από την Τρίπολη, μαζί με δεκάδες χιλιάδες ακόμη ξένους εργάτες. Πολωνοί, γερμανοί, ιάπωνες και ιταλοί επιχειρηματίες είπαν στον Ρόμπερτ Φισκ ότι την τελευταία εβδομάδα έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους. Το χειρότερο απ’όλα για τον Καντάφι είναι ότι τα εργοστάσια πετρελαίου, ουρανίου και χημικών υλών βρίσκονται νοτίως της «απελευθερωμένης» Βεγγάζης. Η Τρίπολη ελέγχει μόνο τους υδάτινους πόρους. Αυτό σημαίνει ότι η προσωρινή διαίρεση της Λιβύης, που μπορεί να έχει περάσει από το μυαλό του Καντάφι, δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Λίβυοι και ξένοι με τους οποίους μίλησε χθες ο βρετανός δημοσιογράφος εξέφραζαν την εκτίμηση ότι ο Καντάφι έχει χάσει τα λογικά του. Μεγαλύτερος ήταν όμως ο θυμός τους για τον γιο του, τον Σαϊφ αλ-Ισλάμ. «Νομίζαμε ότι ο Σαϊφ είναι φιλελεύθερος, αλλά συνειδητοποιήσαμε ότι είναι πιο τρελλός και πιο ωμός από τον πατέρα του», είπε ένας λίβυος επιχειρηματίας.
Εντονες είναι οι φήμες ότι μέλη της οικογένειας του Καντάφι προσπαθούν να φύγουν στο εξωτερικό. Παρόλο που οι δηλώσεις του βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ ότι ο Καντάφι κατευθυνόταν στη Βενεζουέλα διαψεύστηκαν, πολλοί Λίβυοι πιστεύουν ότι το μοναδικό καταφύγιο του Μεγάλου Ηγέτη είναι η Μπουρκίνα Φάσο.
Η Μάλτα διέψευσε την πληροφορία ότι η κόρη του Καντάφι, η Αϊσα, βρισκόταν σε ένα λιβυκό αεροσκάφος που δεν έλαβε άδεια χθες να προσγειωθεί στο νησί. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, όμως, η σύζυγος, η κόρη, οι νύφες και τα εγγόνια του Καντάφι έχουν φύγει από τη Λιβύη για άγνωστη κατεύθυνση.

Σύγχυση όμως επικρατεί και σε ότι αφορά τον αριθμό των θυμάτων. Το αραβίκο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μεταδίδει ότι ο αριθμός των νεκρών έφτασε τις 10.000 την ώρα που κυβερνητικό στέλεχος έκανε λόγο για 1.000 νεκρούς.
Λιβυκές και αραβικές πηγές επισημαίνουν στην Γκάρντιαν ότι το μεγαλύτερο πλήγμα μέχρι στιγμής για τον Καντάφι είναι η αυτομόληση του υπουργού Εσωτερικών Αμπντέλ-Φάταχ Γιουνές αλ-Ομπεϊντί, ο οποίος κάλεσε την Τρίτη τον στρατό «να υπηρετήσει το λαό και να υποστηρίξει την Επανάσταση και τα νόμιμα αιτήματά της».
Ενας άλλος υπουργός που εγκατέλειψε τον Καντάφι, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μουστάφα Αμπντέλ Τζαλίλ, δήλωσε χθες ότι ο Καντάφι έδωσε προσωπικά εντολή να ανατιναχθεί το αεροπλάνο στο Λόκερμπι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 270 άνθρωποι.
Ένα άλλο σημαντικό στέλεχος που αυτομόλησε είναι ο Γιουσέφ Σαουάν, πρώην διευθυντής του Διεθνούς Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Καντάφι, την ευθύνη του οποίου έχει ο Σαϊφ αλ-Ισλάμ. Με το μέρος της επανάστασης πέρασε επίσης ένα ανώτατο στέλεχος των επαναστατικών επιτροπών, ο Άλι αλ-Σαχούλι, που προειδοποίησε ότι ο Καντάφι θα κάνει σαμποτάζ στην υποδομή της χώρας, όπως σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, ενεργειακούς σταθμούς και τράπεζες.
Για την κατάσταση του στρατού δεν είναι πολλά πράγματα γνωστά, εκτός από το ότι στις αρχές της εβδομάδας τέθηκε σε κατ’οίκον περιορισμό ο διοικητής του στρατού και υπουργός Αμύνης Αμπού-Μπακρ Γιουνίς Τζαμπέρ.
"Θα αυτοκτονήσει όπως ο Χίτλερ"!

Ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι θα αυτοκτονήσει "όπως έκανε ο Χίτλερ", δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Μουστάφα Αμπντελ Τζαλίλ.


    "Οι μέρες του Καντάφι είναι μετρημένες. Πρέπει να κάνει ό,τι έκανε ο Χίτλερ και να αυτοκτονήσει", τόνισε σε συνέντευξή του στην σουηδική εφημερίδα Expressen ο πρώην υπουργός που παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για τη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών.

    Χθες Τετάρτη, ο υπουργός τόνισε πως διαθέτει "αποδείξεις ότι ο Καντάφι έδωσε την διαταγή για το Λόκερμπι".

    Η επίθεση εναντίον του Μπόινγκ 747 της Pan Am πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας στις 21 Δεκεμβρίου 1988 προκάλεσε τον θάνατο 270 ανθρώπων, οι περισσότεροι Αμερικανοί.

    "Δεν είναι κάτι που πιστεύω, είναι κάτι που γνωρίζω και για το οποίο είμαι σίγουρος 100%", επισήμανε σε σημερινές του δηλώσεις στην σουηδική εφημερίδα από την αλ-Μπάιντα της ανατολικής Λιβύης. Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν είναι ακόμα ώρα να αποκαλύψει τα πάντα, αλλά η ώρα αυτή θα έρθει.

    Ο πρώην υπουργός κάλεσε τους λίβυους διπλωμάτες να στηρίξουν την εξέγερση και αποκάλυψε ότι το καθεστώς της Τρίπολης προσέλαβε αφρικανούς μισθοφόρους.

    "Είδα τον διάβολο σε αυτόν (τον Καντάφι). Τώρα είναι η ώρα για όλους τους διπλωμάτες στη Σουηδίας και στον υπόλοιπο κόσμο να κρατήσουν τις αποστάσεις τους από το φονικό καθεστώς. Τους ζητώ να παραμείνουν στις θέσεις τους, αλλά να δηλώσουν ότι βρίσκονται στο πλευρό του λαού", τόνισε ο Τζαλίλ.

    Αναφερόμενος στους μισθοφόρους, είπε ότι γνώριζε πως το καθεστώς είχε μισθοφόρους και πριν την εξέγερση. "Στη διάρκεια πολλών υπουργικών συμβουλίων η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να δώσει την λιβυκή υπηκοότητα σε άτομα από το Τσαντ και τον Νίγηρα. Διαμαρτυρήθηκα και αυτό καταγράφηκε", είπε χαρακτηριστικά.

    Ο Τζαλίλ, που είχε επικρίνει πολλές φορές στο παρελθόν το καθεστώς Καντάφι και είχε ζητήσει την διεξαγωγή έρευνας για τη σφαγή στη φυλακή Αμπού Σάλιμ το 1996 με 1.200 νεκρούς, έγινε για πρώτη φορά υπουργός το 2007.


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Όταν ο ανταγωνισμός μας κάνει ...εφευρετικούς...



Ο ανταγωνισμός στη διαφήμιση  τα τελευταία χρόνια , έχεις εξαιρετικά εμπνευσμένα αποτελέσματα..
Δείτε μερικά από αυτά.





















Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εμπιστευόμαστε πρώτα την ΕΕ, μετά τον «κανένα» και μετά την ελληνική κυβέρνηση! - Τα χειρότερα έρχονται

Τα χειρότερα έρχονται

Την απαισιοδοξία, δυσπιστία και δυσαρέσκεια των Ελλήνων αποτυπώνει το Ευρωβαρόμετρο, τα αποτελέσματα του οποίου παρουσιάστηκαν σήμερα.

Οι Έλληνες είμαστε πρώτοι σε δυσαρέσκεια για την οικονομική κατάσταση στη χώρα αλλά και για την επαγγελματική τους κατάσταση ενώ και οι δύο τομείς αναμένουμε να επιδεινωθούν. 

Ως προς το ποιος θέλουμε να αποφασίζει για μας πρώτη επιλογή μας είναι η Ε.Ε.. Ακολουθεί η απάντηση «κανένας» και στην 3η θέση είναι η ελληνική κυβέρνηση!
 
Το 93% των ερωτηθέντων ζητεί νέους φόρους στα κέρδη των επιχειρήσεων, το 92% περισσότερη διαφάνεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές, το 90% μείωση στα bonus των τραπεζικών στελεχών, και το 70% την εισαγωγή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Παράλληλα, το 93% των ερωτηθέντων ζητά από την Ε.Ε. να θεσπίσει αυστηρότερους κανόνες για τη φοροδιαφυγή και τους φορολογικούς παραδείσους.

Τέλος, οι Έλληνες εκφράζουμε τη δυσπιστία μας κατά σειρά: για τα πολιτικά κόμματα (93%), τις μεγάλες επιχειρήσεις (79%), την τηλεόραση (78%), την εθνική κυβέρνηση (76%), τον ΟΗΕ (74%), την εθνική Βουλή (73%), τον Τύπο (71%), τα εργατικά σωματεία (65%), το ραδιόφωνο (61%), την Ε.Ε. (60%), τα εκκλησιαστικά ιδρύματα (58%), τη δικαιοσύνη (56%) και το Διαδίκτυο (41%).

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δημοσίευμα – σοκ των Financial Times- Νέο «γερμανικό» χτύπημα στην Ελλάδα

Νέο «γερμανικό» χτύπημα στην Ελλάδα

Η γερμανική κυβέρνηση προωθεί ψήφισμα από τη Βουλή της χώρας, με το οποίο θα αποκλείεται η δυνατότητα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας να αγοράζει κρατικά ομόλογα ή να χορηγεί δάνεια σε χώρες με προβλήματα χρέους για να επαναγοράσουν τα ομόλογά τους από τη δευτερογενή αγορά, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ψήφισμα φαίνεται βέβαιο ότι θα τεθεί για έγκριση από τη γερμανική Βουλή στις 17 Μαρτίου, μία εβδομάδα πριν από τη σημαντική σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου πρέπει να συμφωνηθεί από τους Ευρωπαίους ηγέτες το συνολικό πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων στην Ευρωζώνη.

Σε περίπτωση που το δημοσίευμα επιβεβαιωθεί και το Ευρωπαϊκό Ταμείο δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράζει κρατικά ομόλογα από την πρωτογενή ή δευτερογενή αγορά, τότε θα ανοίξει ο ασκός για ανοιχτή σύγκρουση της Γερμανίας με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και άλλες χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες τάσσονται υπέρ της μεγαλύτερης ευελιξίας των ευρωπαϊκών μηχανισμών διάσωσης.

Το ψήφισμα, αναφέρει η εφημερίδα, θα χρησιμοποιηθεί για να ενισχυθεί η σκληρή διαπραγματευτική θέση της γερμανικής κυβέρνησης στη σύνοδο κορυφής, θέτοντας αυστηρές «κόκκινες γραμμές» και στέλνοντας σαφές σήμα στις άλλες χώρες-μέλη για τους όρους, με τους οποίους η Γερμανία θα παρέχει οικονομική στήριξη.



Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Είναι η γηραιότερη γυναίκα που έγινε μητέρα στην Ουκρανία



Έκανε το πρώτο της παιδί στα 66!




Μία 66χρονη Ουκρανή, η οποία υποβλήθηκε σε εξωσωματική γονιμοποίηση, έφερε στον κόσμο ένα υγιές αγοράκι, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι του τομέα υγείας.

Η 66χρονη έγινε η γηραιότερη γυναίκα που γίνεται μητέρα στην πρώην σοβιετική δημοκρατία, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε μία γυναίκα που γέννησε στα 57 της χρόνια.

Η ανύπαντρη μητέρα, η οποία γέννησε την Τρίτη με καισαρική τομή, περιγράφεται ως «η μέση συνταξιούχος» και κατάγεται από την βόρεια πόλη Τσερνίχιβ.

Το αγοράκι, το μοναδικό παιδί της γυναίκας, όταν γεννήθηκε ζύγιζε 3.3 κιλά.

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επίθεση με κεφάλια χοιρινού







Νέα επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης κατά του Συνδέσμου Μουσουλμάνων Κρήτης, στα Χανιά.
Οι δράστες τοποθέτησαν έξω από την αλουμινένια πόρτα των γραφείων, ένα κομμάτι ύφασμα αναμμένο και εμποτισμένο με εύφλεκτο υλικό, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί μικρή πυρκαγιά και να προκληθούν μικρής έκτασης φθορές στην πόρτα.
Στη συνέχεια άφησαν δεξιά και αριστερά της πόρτας, δύο κατεψυγμένες κεφαλές χοιριδίων και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η πυρκαγιά κατασβέστηκε άμεσα από μέλος του Συνδέσμου που βρισκόταν εντός των γραφείων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

 Πηγή news 247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στις 24 Φεβρουαρίου

391: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος Α' απαγορεύει την ειδωλολατρία. Στο πλαίσιο αυτό παύει και η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων που είχαν ξεκινήσει το 776 π.Χ.

1786: Γεννήθηκε ο Βίλχελμ Καρλ Γκριμ, γερμανός συγγραφέας. («Τα παραμύθια των αδελφών Γριμ») [θαν. 16/2/1859]

1815: Πέθανε ο Ρόμπερτ Φούλτον, άγγλος ναυπηγός, εφευρέτης του πρώτου υποβρυχίου. [γεν. 14/11/1765]1821: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κηρύσσει στο Ιάσιο την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα.

1943: Γενική απεργία στην Αθήνα και τον Πειραιά, λόγω της εξαγγελίας εφαρμογής του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης από τους γερμανούς κατακτητές.

1946: Ο Χουάν Περόν εκλέγεται πρόεδρος της Αργεντινής.

1955: Γεννήθηκε ο Αλέν Προστ, γάλλος πιλότος της Formula 1.

1955: Γεννήθηκε ο Στίβεν Πολ Τζομπς, αμερικανός επιχειρηματίας, συνιδρυτής με τον Στιβ Βόσνιακ της Apple Computer.

1981: Ο Εγκέλαδος χτυπά τις Αλκυονίδες με 6,6 Ρίχτερ, αφήνοντας πίσω του 14 θύματα και τους Αθηναίους να περνούν αρκετά βράδια στα πάρκα και τις πλατείες της πόλης.

1981: Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αναγγέλλουν τους αρραβώνες του πρίγκιπα Κάρολου με τη Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ.

1990: Πέθανε ο Μάλκολμ Φορμπς, αμερικανός εκδότης. [γεν. 19/8/1919]

1993: Πέθανε ο Μπόμπι Μουρ, άγγλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. [γεν. 12/4/1941]

Πηγή: sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...