Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Στην πλατφόρμα εκτόξευσης ο πύραυλος της Βορείου Κορέας


Στην πλατφόρμα εκτόξευσης τοποθετήθηκε ο μεγάλου βεληνεκούς πύραυλος Unha-3 στην Β. Κορέα, που όπως υποστηρίζει πρόκειται να θέσει σε τροχιά δορυφόρο.


Η Πιον Γιανγκ εμμένει στα σχέδια εκτόξευσης (αναμένεται μεταξύ 12 και 16 Απριλίου) παρά τις προειδοποιήσεις της Δύσης που «βλέπει» πίσω από την εκτόξευση πυραυλική δοκιμή κατά παραβίαση του μορατόριουμ.

Πληροφορίες που φθάνουν ταυτόχρονα από τη Σεούλ υποδεικνύουν ότι η Βόρειος Κορέα ενδέχεται να ετοιμάζεται και για τη διεξαγωγή τρίτης πυρηνικής δοκιμής. Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι αναφέρουν πως νέες δορυφορικές φωτογραφίες καταδεικνύουν ότι υπάρχει δραστηριότητα στην τοποθεσία όπου είχαν πραγματοποιηθεί οι δοκιμές του 2006 και του 2009.

Το διεθνώς απομονωμένο κομμουνιστικό καθεστώς επέτρεψε για πρώτη φορά σε περίπου 50 ξένους ανταποκριτές να μεταβούν με ειδικό για την περίσταση τρένο στο νέο διαστημικό κέντρο που έχει κατασκευαστεί στη χερσόνησο του Σολσάν, περίπου 50 χλμ από τα κινεζικά σύνορα.

Οι δημοσιογράφοι, περιλαμβανομένου απεσταλμένου του Associated Press, μετέδωσαν πως ο πύραυλος έχει τοποθετηθεί στην πλατφόρμα εκτόξευσης του διαστημικού κέντρου Τονγκτσάνγκ-ρι στη βορειοδυτική Βόρειο Κορέα.

Οι βορειοκορεατικές αρχές οργάνωσαν την πρωτοφανή στα χρονικά επίσκεψη για να δείξουν ότι ο πύραυλος Unha-3, δεν είναι βαλλιστικός, όπως αναφέρουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, κυρίως η Νότιος Κορέα και η Ιαπωνία.

Σύμφωνα με την Πιονγιάνγκ, ο ύψους 30 μέτρων και διαμέτρου 2,5 μέτρων πύραυλος αναμένεται να θέσει σε τροχιά δορυφόρο παρατήρησης της Γης, ο οποίος θα συλλέξει πληροφορίες για τις καλλιέργειες, τα δάση και τους φυσικούς πόρους της Βορείου Κορέας. Πρόκειται κατά το καθεστώς για «επιστημονικό επίτευγμα» με ζητούμενο τη βελτίωση της οικονομίας μέσω της παροχής πληροφοριών για την ύπαιθρο.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Γερμανία "ψαρεύει" τους Έλληνες ανέργους


Στην κατάρτιση σχεδίου για την αντιμετώπιση της ανεργίας προχώρησε η Κομισιόν τη στιγμή που οι άνεργοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ξεπεράσει τα 17 εκατομμύρια.
Στόχος του σχεδίου είναι να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στα επόμενα οκτώ χρόνια, με τον αριθμό της ανεργίας να αποτελεί ρεκόρ για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε τρεις πυλώνες, προβλέπονται σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα La Stampa, δράσεις, δηλαδή προσαρμογές στον κατώτατο μισθό, ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων στην ΕΕ και επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια.
Η Κομισιόν δίνει έμφαση στα υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους, προτείνοντας κίνητρα για τις προσλήψεις νέων από τις επιχειρήσεις.
Το γερμανικό υπουργείο Εργασίας από την άλλη πλευρά αναλαμβάνει πρωτοβουλία, σύμφωνα με την Deutsche Welle, για την καταπολέμηση της ανεργίας νέων και στην Ελλάδα. "Ζητάμε νέους για να μπουν στην αγορά εργασίας, συμβουλευτείτε το Eures", δηλώνει η υπουργός Εργασίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Εμφανίζεται μάλιστα πρόθυμη εκτός από την Ελλάδα να βοηθήσει και άλλες χώρες με ποσοστό νεανικής ανεργίας όπως η Ισπανία, καθώς η γερμανική οικονομία ανθεί.
"Στη Γερμανία", όπως δήλωσε στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, "υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο κενές θέσεις εργασίας και οι ανάγκες μας για εξειδικευμένο προσωπικό αυξάνονται εξ αιτίας της συρρίκνωσης του ενεργού πληθυσμού".
Εξήγγειλε μάλιστα ότι το υπουργείο της θα διερευνήσει τη δυνατότητα να φέρει στη χώρα νεαρούς καλά καταρτισμένους άνεργους από γειτονικά κράτη, έτσι ώστε, από τη μια οι εδώ επιχειρήσεις να έχουν όφελος, και από την άλλη οι νέοι να μπορέσουν επιτέλους να ξεκινήσουν ένα επάγγελμα.
Όταν κάποτε επιστρέψουν, υπογράμμισε, θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για τη Γερμανία στην Ευρώπη. Η Γερμανίδα υπουργός υπενθύμισε ότι η ανεργία των νέων στη Γερμανία και στην Αυστρία ανέρχεται στο 8%, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό εδώ και χρόνια, ενώ αντίθετα στην Ελλάδα και την Ισπανία αγγίζει το 50%.
Το ενδιαφέρον είναι ότι ακόμη και υποψήφιοι με κακούς βαθμούς έχουν στη Γερμανία καλύτερες δυνατότητες εισόδου σε επάγγελμα από ότι παλαιότερα. Το αντίθετο συμβαίνει στην Ελλάδα ή την Ισπανία, όπου κάθε δεύτερος υποψήφιος κάτω των 25 χρόνων και παρά την πανεπιστημιακή μόρφωση και τον υψηλό βαθμό επαγγελματικής κατάρτισης δεν μπορεί να βρει δουλειά. Ίδια κατάσταση στην Ιταλία και την Πορτογαλία.
"Η κατάσταση δεν πάει άλλο" τόνισε η φον ντερ Λάιεν. "Αυτήν την περίοδο η νεολαία στην Ευρώπη νοιώθει σαν να μοιράζεται δύο διαφορετικούς κόσμους και υπό αυτές τις συνθήκες τα βλέμματα πέφτουν σε χώρες, όπως η Γερμανία και η Αυστρία, που η οικονομία ανθεί".
Απευθύνει κάλεσμα στους ενδιαφερόμενους να μπουν στην ευρωπαϊκή πύλη EURES για την επαγγελματική κινητικότητα, όπου μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για την εύρεση εργασίας στον ευρωπαϊκό χώρο.
Σε ό,τι αφορά τη Γερμανία, όπου χιλιάδες επιχειρήσεις ψάχνουν εναγωνίως νέους για θέσεις μαθητείας, η υπουργός καλεί τους επιχειρηματίες να δηλώσουν τον αριθμό των θέσεων στην Κεντρική Υπηρεσία Αναζήτησης Εργαζομένων από το εξωτερικό και με τη στοχευμένη αναζήτηση συναδέλφων από άλλες χώρες της Ε.Ε. μπορεί να βρεθούν οι κατάλληλοι υποψήφιοι από τη Βαρκελώνη ή τον Πειραιά.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η ιστορία της Μεγάλης Δευτέρας




Με τη Μεγάλη Δευτέρα ξεκινά η εβδομάδα των Παθών του Ιησού Χριστού. 
Η Εκκλησία μας, έχει αφιερώσει την ημέρα αυτή στη μνήμη του Ιωσήφ του Παγκάλου.

Η ιστορία του είναι η ακόλουθη: 

Ο Ιωσήφ ήταν ο 11ος υιός του Ιακώβ. Η προσωπικότητα του και η ενάρετη ζωή του, «ενοχλούσε» τα μεγαλύτερα αδέρφια του. Θέλοντας να απαλλαγούν από την παρουσία του, τον πούλησαν σαν σκλάβο. Ο Ιωσήφ, ως σκλάβος, έφτασε στην Αίγυπτο. Εκεί αγοράστηκε από τον Πεντεφρή, ένα αυλικό του Φαραώ. Μην υποκύπτοντας όμως, στις ερωτικές επιθυμίες της γυναίκας του Πεντεφρή, συκοφαντήθηκε από την ίδια και φυλακίστηκε. Από την φυλακή βγήκε, όταν ερμήνεψε ένα όνειρο του Φαραώ, και μέσω αυτής της ερμηνείας έσωσε τους κατοίκους της Αιγύπτου από λιμό.

Στο όνειρο του ο Φαραώ είχε δει στην όχθη του Νείλου να βόσκουν επτά παχιές αγελάδες και να φυτρώνουν επτά ψηλά
και εύρωστα στάχια. Στην συνέχεια όμως του ονείρου παρουσιάστηκαν επτά ισχνές αγελάδες που έφαγαν τις
προηγούμενες, ενώ τα στάχια «πνίγηκαν» από νέα επτά που ήταν όμως άρρωστα και αδύνατα. Η ερμηνεία που έδωσε ο
Ιωσήφ, ήταν ότι για επτά χρόνια στην Αίγυπτο οι καλλιέργειες θα αποδώσουν πολλούς καρπούς και γενικά θα επικρατήσει ευφορία. Τα επτά όμως αυτά χρόνια, θα τα διαδεχθούν επτά χρόνια λιμού και ξηρασίας. Και όντως
έτσι έγινε. Οι Αιγύπτιοι όμως είχαν, μετά τις υποδείξεις του Ιωσήφ, αποθηκεύσει τρόφιμα και τα επτά χρόνια του
λιμού τα πέρασαν αλώβητοι. Δεν έγινε όμως το ίδιο με τους ανθρώπους των γύρω περιοχών. Ανάμεσα σε αυτούς,
ήταν και η οικογένεια του Ιωσήφ, ο οποίος εντωμεταξύ είχε ανέλθει στην Αιγυπτιακή κοινωνία και είχε λάβει
πολλά αξιώματα. Στα πρόθυρα του λιμού τα αδέρφια του, ζήτησαν βοήθεια από την Αίγυπτο και παρουσιάστηκαν
μπροστά στον Ιωσήφ όπου ήταν ο υπεύθυνος διανομής των αποθηκευμένων αγαθών. Ενώ οι ίδιοι δεν αναγνώρισαν τον
αδερφό τους, εκείνος κατάλαβε ποιους είχε απέναντι του. Εκείνη την στιγμή, φάνηκε για μια ακόμη φορά το μεγαλείο
της ψυχής του Ιωσήφ. Όχι μόνο δεν τους τιμώρησε, αλλά δίνοντας τους συγχώρεση, κάλεσε όλη την οικογένεια του
να εγκατασταθεί στην Αίγυπτο και να γλυτώσει από την απειλή της πείνας.

Στην λειτουργία της Μεγάλης Δευτέρας, περιλαμβάνεται και η ιστορία της «Καταραθείσης και Ξηρανθείσης Συκής». Ο
Χριστός περπατώντας στους δρόμους της Ιερουσαλήμ, την επομένη ημέρα της εισόδου του, είδε μια εύρωστη συκιά με
παχύ φύλλωμα. Την πλησίασε με σκοπό να κόψει ένα σύκο. Η συκιά όμως δεν είχε καθόλου καρπούς. Τότε ο Ιησούς είπε
απευθυνόμενος στο δέντρο: «Μηκέτι εκ σου καρπός γένηται εις τον αιώνα και εξηράνθη παραχρήμα η συκή»
Η συκιά την ίδια στιγμή ξεράθηκε. Γι’ αυτό λέγεται «Καταραθείσα», δηλαδή καταραμένη και
«Ξηρανθείσα», δηλαδή ξεραμένη.

Τη Μεγάλη Δευτέρα σε όλη την Ελλάδα ξεκινούν οι ετοιμασίες, στα σπίτια, για τον εορτασμό του Πάσχα. Έτσι
εκείνη την ημέρα, στα χωριά κυρίως, ασπρίζονται με ασβέστη οι αυλές, βάφονται οι γλάστρες κόκκινες και
φυτεύονται διάφορα λουλούδια. Σε κάποιες περιοχές, οι πιστοί συνήθιζαν να τρέφονται μόνο με ψωμί και νερό έως
τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί, που λάμβαναν από την εκκλησία την Θεία Κοινωνία.



Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δεν έχουν καμία συναίσθηση! - Παίζουν με την αγωνία χιλιάδων πολιτών μέχρι την τελευταία στιγμή - Το μεσημέρι η συνάντηση Λοβέρδου-ΠΝΟ




Το γαϊτανάκι στο θέατρο του παραλόγου για την απεργία στα λιμάνια τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη συνεχίζεται, με την κυβέρνηση και τους ναυτεργάτες να μαλώνουν και τους πολίτες να παρακολουθούν τους άλλους να αποφασίζουν για εκείνους, χωρίς εκείνους! 

Ταξιδιώτες του Πάσχα, νησιώτες, παραγωγοί είναι όμηροι των ναυτεργατών που θέλουν να απεργήσουν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και την κυβέρνηση που φαίνεται να βρίσκεται σε πανικό. Πως αλλιώς να ερμηνευτεί μια σύσκεψη που δεν έβγαλε τίποτα και έπρεπε να βγει το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος για να απευθύνει από τα κανάλια πρόσκληση στην ΠΝΟ να συναντηθούν! Δε σήκωσε το τηλέφωνο του γραφείου του, βγήκε στα κανάλια... Μια πρόταση μάλιστα που έγινε δεκτή από τους ναυτεργάτες και το ραντεβού προγραμματίστηκε για τις 15:00 το μεσημέρι. 

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει την ομαλή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και την απρόσκοπτη διακίνηση των προϊόντων» το μήνυμα του Λουκά Παπαδήμου προς τους ναυτεργάτες, μέσω ανακοίνωσης που «βγήκε» το βράδυ της Κυριακής από το πρωθυπουργικό γραφείο. 

Είχε προηγηθεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, από την οποία προέκυψε η ανακοίνωση αλλά χωρίς να διευκρινιστούν οι τρόποι με τους οποίους θα προστατευτεί το συμφέρον των πολιτών. Δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης, η οποία άλλωστε δεν έχει αρθεί από την προηγούμενη απεργία. Με τη διαφορά βέβαια, ότι στα πληρώματα που έχουν αλλάξει, δεν ισχύει... 

Η απεργία χαρακτηρίστηκε αδικαιολόγητη, ιδίως μετά τις «γραπτές δεσμεύσεις του υπουργείου. Η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου», σημειώνεται στην πρωθυπουργική ανακοίνωση και καλεί τους ναυτεργάτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ που δε συνεδρίασε την Κυριακή, μετά τη νέα άκαρπη συνάντηση με την κυβέρνηση, αναμένεται να το κάνει σήμερα και ένα 24ωρο πριν δέσουν κάβους τα πλοία, θα αποφασίσει αν τελικά θα προχωρήσει στην απεργία ή όχι. 

Πηγή newsit 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ξαναζούν τον Τιτανικό 100 χρόνια μετά! (ΦΩΤΟ)





Ένας αιώνας συμπληρώνεται φέτος από το πιο διάσημο ναυάγιο της Ιστορίας και οι συγγενείς των θυμάτων και των επιζώντων βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο να τιμήσουν την... επέτειο.






Και πως θα το κάνουν; Ζώντας όπως και οι προγονοί τους. Σάλπαραν από το Σαουθάμπτον με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Ακριβώς στις 02:25 τα ξημερώματα της 15ης Απριλίου, 100 χρόνια μετά την τραγωδία, θα βρεθούν στο σημείο όπου ο Τιτανικός χτύπησε στο παγόβουνο και βυθίστηκε, παρασύροντας στο θάνατο 1.500 ψυχές. 
Η πρώτο δρομολόγιο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής από το Σαουθάμπτον. Στις 15 Απριλίου, την ώρα του ναυαγίου, το πλοίο θα είναι στο ίδιο σημείο του Ατλαντικού όπου βυθίστηκε ο Τιτανικός, ενώ στις 19 του μήνα θα φτάσει στη Νέα Υόρκη, αφού πρώτα περάσει και από το Χάλιφαξ του Καναδά.

Ένα δεύτερο δρομολόγιο θα ξεκινήσει από τη Νέα Υόρκη την Τρίτη και οι επιβάτες θα επισκεφτούν τους τάφους των θυμάτων του ναυαγίου στο Χαλιφαξ. 
Οι θέσεις στο πλοίο είναι ακριβώς 1.309. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 3.400 έως 7.200 ευρώ για τις 12 μέρες της κρουαζιέρας. Μια μπάντα από το Βέλγιο έχει προσληφθεί για να παίζει μουσική την ώρα που ο Τιτανικός βυθιζόταν. 

Στο πλοίο βρίσκονται τρεις γενιές απογόνων θυμάτων ή επιζώντων του Τιτανικού. Πολλοί από τους ταξιδιώτες φρόντισαν να ντυθούν και με ρούχα της εποχής! Ακόμη κι ένα ζευγάρι νιόπατρων επέλεξε να είναι αυτό το ταξίδι ο μήνας του μέλιτος!

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εξακόσια πενήντα ευρώ και μια κηδεία - Edito

Εξακόσια πενήντα ευρώ και μια κηδεία - Edito


Πάει κι αυτή η κηδεία. Ένας συνταξιούχος των 1800 ευρώ αυτοκτόνησε, πριν αρχίσει να ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει, όπως έγραψε στο σημείωμα που άφησε.
Μόλις το είπα στη μάνα μου, που η σύνταξή της συρρικνώθηκε στα 650 ευρώ, δεν κατάλαβε το νόημα της θυσίας του και αναφώνησε «Εγώ με 1800 ευρώ σύνταξη θα ξαναπαντρευόμουνα!».
Την έβαλα κάτω και της εξήγησα ότι δεν το έκανε για τον εαυτό του, αλλά για να περάσει μήνυμα αντίστασης στον κόσμο που υποφέρει.
«Και πού ήξερε αυτός με τόσα λεφτά, πώς είναι να υποφέρεις;».
Εδώ είχε ένα δίκιο, αν σκεφτεί κανείς ότι η μανούλα ζει μόνη της, δεν έχει κανένα άλλο εισόδημα και τρέφεται μόνο από τη λαϊκή.
Βέβαια, πάντα από τη λαϊκή τρεφόταν, με λίγες εξαιρέσεις κάνα ψαράκι -πάλι από τη λαϊκή- ή κάνα τέταρτο κιμά από το σούπερ μάρκετ.
Έχει μάθει να περνάει λιτά όλη της τη ζωή και δεν καταλαβαίνει από σκουπίδια και θυσίες. Γι αυτήν, όποιος κερδίζει κάποια καλά χρήματα, οφείλει να βγάζει το σκασμό.
Δε χώραγε η θυσία του φαρμακοποιού με τίποτα ως έννοια στο κεφάλι της.
«Και γιατί αυτοκτόνησε για συμπαράσταση στο λαό και δεν έδινε τη μισή του σύνταξη σε καμιά οικογένεια να ζήσει; Και πάλι, 900 ολόκληρα ευρώ θα του μένανε του παλιόγερου, εγώ πώς περνάω με 650;» φώναξε και αναψοκοκκίνησε.
Προβληματίστηκα σε αυτό το σημείο.
Γιατί προτίμησε να πεθάνει αυτός, αντί να βοηθήσει να ζήσει και κάνας άλλος; Τώρα που τα χάρισε στην «κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου» είναι καλύτερα;
Σκέψου δηλαδή, ο Κολοκοτρώνης αντί να οργανώσει την επανάσταση του ‘21, να αυτοκτονούσε προκειμένου να περάσει μήνυμα στον Ελληνικό λαό.
Θα μου πεις τώρα, τι σχέση έχει ο Κολοκοτρώνης; Ξέρω γω; Ό,τι σχέση έχει και η Συριακή σημαία πάνω στο φέρετρο του φαρμακοποιού, αντί της Ελληνικής.
Με Συριακή σημαία κηδεύτηκε ο άνθρωπος που θυσιάστηκε για τους Έλληνες.
Και μπροστά από αυτήν, στεκόταν η κόρη του με ένα μικρόφωνο στο στόμα, να αρθρώνει τον επικήδειο του Λένιν, ξεκινώντας με το «πατέρα, σύντροφε», άκαμπτη, ασυγκίνητη, αβάδιστη, ενώ ο Μίλτος Πασχαλίδης αργότερα, έκανε την πρώτη του τραγουδιστική εμφάνιση, μετά από ανάπαυλα τριών ετών.
Ντρέπομαι και που σκέφτομαι ότι κάποιος καλός ατζέντης μπορεί να του έκλεισε τέτοια καλή συναυλία.
Κανονικά, αν ήταν σωστή η κόρη του αυτόχειρα, θα καλούσε τον Haig Yazdjian που είναι Σύριος, να παίξει το ούτι του.
Χώρια που μπορεί μαζί του να έσκαγε και η Βιτάλη με το «Τραγούδι των γύφτων» και να έβγαινε και σιντί μετά.
Ούτε στις κηδείες τηρούνται τα προσχήματα. Σ΄αυτή τη χώρα, όποιος έχει μέσον, τον Κύριο είδε.
«Σιγά τη θυσία που έκανε το χούφταλο», συνέχισε με θράσος η μάνα μου…«να ‘τανε τριαντάρης, να το πω θυσία…Άρρωστος θα ήταν και δεν ήξερε τι έκανε».
Της ζήτησα να δείξει σεβασμό στο νεκρό.
"Ο άνθρωπος δικαιώνεται ή ζωντανός ή πεθαμένος. Και τα δυο μαζί δε γίνεται. Εγώ τον σέβομαι ως νεκρό, αλλά για όσο ήταν ζωντανός, μπορώ να λέω ό,τι θέλω!".
Καλά που μένει σε μονοκατοικία και δεν ακούγονται παραέξω αυτά που λέει.
Σας είπα, δεν καταλαβαίνει από τέτοια η μαμά, είναι σκληρό καρύδι.
Άμα έχεις στύψει την πέτρα για να ζήσεις, τι να σου κάνει η θυσία κάθε τρελάρα; Τον είπε και τρελάρα, σας τη δίνω στεγνά. Αν ήξερε τι σημαίνει «φλώρος» και φλώρο θα τον έλεγε.
Δεν μπορεί να την κατηγορήσει κανείς, είναι μια απλή γυναίκα του λαού, για την οποία όλοι νοιάζονται και πολλοί θυσιάζονται, αλλά αυτηνής δεν ιδρώνει τ’ αυτί της.
Θεωρεί τους πάντες καραγκιόζηδες και υποκριτές.
Αφού, όταν κάποτε της είπα ότι ο Καραϊσκάκης έπαιρνε βαρβάτο μισθό για τις υπηρεσίες του στην ελληνική επανάσταση, άρχισε να τον αποκαλεί ψευτοήρωα και πατριδοκάπηλο.
Νομίζω, τότε ήταν που έχασε κάθε εμπιστοσύνη στις αγνές προθέσεις πασών προστατών και Ρωσιών.
Πού να μάθει τώρα δηλαδή, ότι ο αυτόχειρας φαρμακοποιός ήταν άρρωστος από καρκίνο και ετοιμοθάνατος, όπως ξέφυγε της κόρης του.
Θα λέει ότι το έκανε για επίδειξη ή απλώς ότι τα είχε χαμένα. Και θα εξηγούσε ότι επειδή τα είχε χαμένα έγραψε το σημείωμα της αυτοκτονίας του με τη διευκρινιστική παρένθεση στο τέλος "για την Πιάτσα Παρέτο του Μιλάνου".
«Αυτός δεν ετοιμαζόταν για αυτοκτονία κορίτσι μου, για διακοπές στο φρενοκομείο ετοιμαζόταν» θα μου πέταγε και θα ντρεπόμουνπου έχω φίλους αριστερούς, αλλά και νεκροθάφτες.
«Εκτός κι αν το ‘γραψε άλλος το σημείωμα» θα έδινε τη χαριστική βολή η μανούλα και δεν θα της απαντούσα, γιατί θα ήταν ανώφελο, αφού δεν της αλλάζεις μυαλά με τίποτα.
Δε με ενοχλεί αυτό. Απόψεις υπάρχουν. Σαφείς αλήθειες δεν υπάρχουν.
Πάρτε παράδειγμα ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ που ακούστηκε στην κηδεία του συνταξιούχου.
Μπορεί να ταυτιστεί μαζί του το πνεύμα του αυτόχειρα, ο παράνομος μετανάστης της γωνίας, η μάνα μου που ψάχνει φτηνά λεμόνια στη λαϊκή, ο Πέτρος Κωστόπουλος, αλλά και ο αδέσποτος σκύλος στην πλατεία.
Πηγή eyedoll
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...