Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Πένθος βαρύ στο Βέλγιο για το χαμό 22 παιδικών ψυχών





Πρόσωπα γέματα δάκρυα, άνθρωποι συγκλονισμένοι, ανίκανοι να συνειδητοποιήσουν το κακό που τους βρήκε. Δε θα ξαναδούν ποτέ τα αγγελούδια τους. 







Δε μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους ότι 22 παιδιά δε θα ξαναχαμογελάσουν ποτέ. Δε θα ακουστεί ξανά η φωνή τους. Δε θα παίξουν, δε θα φωνάξουν. Μαζί τους έφυγαν και έξι ενήλικες, οι δυο οδηγοί του μοιραίου λεωφορείου και τέσσερις συνοδοί. Τραγωδία. 
Μια ζωγραφιά αφιερωμένη στη μνήμη εκείνων που χάθηκανΜια ζωγραφιά αφιερωμένη στη μνήμη εκείνων που χάθηκαν
Στο μοιραίο λεωφορείο βρισκόταν συνολικά 46 παιδιά, 11 και 12 ετών. Τα 24 προέρχονταν από το δημοτικό σχολείο "Sint -Lambertus" της πόλης Εβερλεε, της φλαμανδικής επαρχίας Μπραμπάντ και 22 από το δημοτικό σχολείο "t Stekske" της πόλης Λομέλ της επαρχίας Λιμπούργκ, κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία. Επτά από τα παιδιά του δεύτερου σχολείου ήταν από την Ολλανδία.



Μια χώρα βυθισμένη στο πένθος. Ένα έθνος συγκλονισμένο. Στα σχολεία των θυμάτων, οι εικόνες σπάνε καρδιές. Γονείς, δάσκαλοι, φίλοι, συμμαθητές, συγγενείς συγκεντρώνονται για να ενημερωθούν ή να αναχωρήσουν με τα αεροσκάφη της βελγικής πολεμικής αεροπορίας για τον τόπο της τραγωδίας. 
Και στα δύο σχολεία έχουν συσταθεί κέντρα ψυχολογικής υποστήριξης των γονέων.
Η Βουλή της Ελβετίας τήρησε ενός λεπτού σιγή στη σημερινή συνεδρίασή της. Το ίδιο θα γίνει και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Κανείς δεν ξέρει αν το πούλμαν βγήκε από την πορεία του και προσέκρουσε στο τοίχωμα της σήραγγας γιατί ο οδηγός έτρεχε, είχε πιει, κοιμήθηκε ή κάτι έπαθε την ώρα που ήταν στο τιμόνι. 
Όλοι περιμένουν να «μιλήσει» το σμπαραλιασμένο λεωφορείο, που από πούλμαν της χαράς έγινε τάφος για 28 ψυχές. 

Ο γιατρός Ζαν-Πιερ Ντελάρ επικεφαλής των ελβετικών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών συμμετείχε στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των τραυματισμών από τα συντρίμμια του λεωφορείου. Το μπροστινό μέρος του διαλύθηκε εντελώς από τη μετωπική σύγκρουση και χρειάσθηκε πολύ χρόνο και ήταν μία εξαιρετικά οδυνηρή και τραγική επιχείρηση για τους διασώστες.
Σύμφωνα με τον Ελβετό γιατρό, αναμφίβολα η ταχύτητα με την οποία έτρεψε το λεωφορείο ήταν μεγάλη. Και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πολλά από τα παιδιά που νοσηλεύονται να μην τα καταφέρουν. 

«Τα περισσότερα θύματα δυστυχώς φέρουν πολύ βαριά τραύματα, τραύματα που επιβαρύνουν τις προβλέψεις για την επιβίωσή τους. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για πολυτραυματίες», είπε.



ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS 

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στο κυνήγι του Γερμανού τουρίστα


Με διορθωτικές κινήσεις στο παρά 5’ επιχειρείται να τονωθεί η τουριστική κίνηση.
Μόνο από Γερμανία οι αφίξεις είναι μειωμένες ήδη κατά 30%


Θα είναι ενδεχομένως το χειρότερο χτύπημα, κάτω από τη ζώνη, για τα φετινά έσοδα. Κι ας μην έχει προσεχθεί ιδιαιτέρως, μέσα στο γενικό χαμό που προκάλεσε το PSI και η διαδικασία εφαρμογής του.

Ο λόγος αφορά στην πορεία της τουριστικής σεζόν, φέτος, η οποία αναμένεται εξαιρετικά κακή.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, με βάση την εικόνα που παρουσιάζουν οι προκρατήσεις, για το καλοκαίρι θα πρέπει να αναμένεται πτώση έως και -30% στην κίνηση από την Γερμανία η οποία αναμένεται ότι θα είναι η χειρότερη από κάθε άλλη χρονιά.

Στην κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενοι, μόλις τώρα, ότι κινδυνεύει να χαθεί όλο το παιχνίδι για φέτος, σπεύδουν αυτές τις μέρες, στο παρά 5’, κυριολεκτικά, να σώσουν ό,τι μπορούν από την παρτίδα.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, σχεδιάζουν την πρόσληψη ειδικών συμβούλων δημοσίων σχέσεων, για να βελτιώσουν την εικόνα της χώρας, η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο στο εξωτερικό, λόγω των τελευταίων μεγάλων επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας αλλά και λόγω της αρνητικής ψυχολογίας που εκπέμπει, εξαιτίας της κρίσης που έχει ενσκήψει.

Παράλληλα, διοργανώνεται μια μεγάλη επίσκεψη με Γερμανούς tour operators, μέσα στο Μάιο, προκειμένου να τους δείξουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σήμερα και η οποία πόρρω απέχει από αυτή που περιγράφουν τα Μέσα.

Ιδιαίτερα, σε ό,τι αφορά στα συναισθήματα των Ελλήνων προς τους Γερμανούς τουρίστες, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν έχουν να κάνουν με ό,τι περιγράφεται.

Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι αν έστω και τώρα, προλαβαίνουν κάτι να σώσουν από την σεζόν, η οποία δείχνει να διαμορφώνεται καταστροφική για τα ελληνικά «χρώματα».


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πληρώσαμε 2,5 δισ. ευρώ σε επιδόματα και συντάξεις μαϊμού


Σε επανέλεγχο όλων των κοινωνικών επιδομάτων προχωρά το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, από τους 250 χιλιάδες δικαιούχους επιδομάτων θα διαγραφούν σε πρώτη φάση 40.000 οι οποίοι δεν προσήλθαν για να απογραφούν, ενώ ο αριθμός όσων λαμβάνουν παροχές που δεν δικαιούται, αντιπροσωπεύει το 20% του συνόλου.
Στην όλη προσπάθεια εξοικονόμησης δαπανών φαίνεται να αποδίδει σημαντικά το σύστημα της καταβολής παροχών και επιδομάτων μέσω τραπεζών σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική βάση δεδομένων του ΙΚΑ.
Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, αποκαλύφθηκε η μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας, ενώ εντοπίστηκαν 40 χιλιάδες συντάξεις "μαϊμού", οι οποίες και διακόπηκαν, που κόστιζαν στο ασφαλιστικό σύστημα 400 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Έπαιρνε σύνταξη παράνομα από το... 1978
Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας υπήρξε κατηγορηματικός, ότι πέραν των ποινικών κυρώσεων, θα αναζητηθούν αναδρομικά όλα τα ποσά που έχουν εισπραχθεί παράνομα με διάφορους τρόπους από το ασφαλιστικό σύστημα και τα οποία ανέρχονται σε 2,5 δισ.
Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά την περίπτωση ασφαλισμένου, που λάμβανε σύνταξη από το 1978 μέχρι σήμερα χωρίς να τη δικαιούται.
Επίσης εκτιμά, ότι από τον επανέλεγχο των επιδομάτων συντάξεων και παροχών θα εξοικονομηθούν συνολικά 4,5 δισ. ευρώ από τα οποία το 1,5 δισ. αφορά παράνομες συντάξεις, ενώ 3,2 δισ. ευρώ αναμένεται να εξοικονομηθούν από την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης.
Το υπουργείο Εργασίας προσδοκά να αναπληρώσει μέρος των απωλειών που προκαλεί στο ασφαλιστικό σύστημα η ύφεση ύψους 11 δισ. ευρώ, με μέτρα για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, όπως η καθιέρωση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών μέσω των τραπεζών και της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας από την 1η Μαΐου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των επιχορηγήσεων από τον Κρατικό προϋπολογισμό προς τα ασφαλιστικά ταμεία από το 2002 έως το 2012, ανήλθε στα 154,5 δισ. ευρώ ενώ επιπλέον 42,7 δισ. ευρώ έχουν προϋπολογιστεί για τη διετία 2013- 2015.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λεηλασία χωρίς τέλος στα Ταμεία


Μια άνευ προηγουμένου λεηλασία των Ταμείων συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια. Μεγάλα θύματα αυτής της κατάστασης είναι οι ασφαλισμένοι και κυρίως οι συνταξιούχοι, που βλέπουν τις αποδοχές τους να περικόπτονται δραστικά. Εργοδότες δεν καταβάλλουν τις εισφορές. Πρόσωπα που δεν δικαιούνται εισπράττουν συντάξεις και επιδόματα. Σχεδόν οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες δεν ανταποκρίνονται στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Αν η εικόνα των εσόδων δεν βελτιωθεί, θα ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα τον Ιούνιο
Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, με τον «λογαριασμό» να πηγαίνει στους συνταξιούχους. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, καθώς εργοδότες δεν καταβάλλουν μισθούς και κατ΄ επέκταση εισφορές, ασφαλισμένοι-φαντάσματα παίρνουν συντάξεις και επιδόματα και σχεδόν οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες δεν ανταποκρίνονται στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Ουσιαστικά για χρόνια ήταν σε εξέλιξη μία άνευ προηγουμένων λεηλασία των Ταμείων και τελικά αυτοί που πλήρωσαν ήταν οι ασφαλισμένοι που είδαν τις συντάξεις τους να κόβονται. Μάλιστα η τρόικα θα επιστρέψει τον Ιούνιο στη χώρα μας, οπότε και ανάλογα με την πορεία των εσόδων θα υπάρξει και νέο πακέτο μέτρων.
Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, προκύπτει πως:
Ενα δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο χάνουν τα Ταμεία από την καταβολή συντάξεων και επιδομάτων σε συνταξιούχους-μαϊμού.
Σε 400.000 υπολογίζονται οι εργαζόμενοι που δεν έχουν πάρει κανονικά τον μισθό τους για παραπάνω από έναν μήνα. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι επιχειρήσεις χρωστάνε μισθούς τριών ή και περισσοτέρων μηνών. Αυτό επηρεάζει άμεσα τα Ταμεία, καθώς δεν καταβάλλονται και ασφαλιστικές εισφορές.
Πάνω από 800.000 άτομα χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία, με το ποσό της οφειλής να αγγίζει πλέον τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ. Από τα χρήματα αυτά το υπουργείο Εργασίας εκτιμά πως μπορούν να αναζητούν τα 2/3, δηλαδή σχεδόν 7 δισεκατομμύρια.
Σχεδόν οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες και ένας στους τρεις αγρότες δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές. Με βάση τα τελευταία στοιχεία στον ΟΑΕΕ μόνο το 54,14% των ελεύθερων επαγγελματιών καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές. Την ίδια στιγμή στον ΟΓΑ πληρώνει κανονικά εισφορές το 62%, ποσοστό που ωστόσο παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις σε επίπεδο νομών.
Περίπου 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ χάνονταν τα προηγούμενα χρόνια από τις σπατάλες στην υγειονομική περίθαλψη και κυρίως στον χώρο του φαρμάκου. Για να μπει «φρένο» σε ανάλογα φαινόμενα το υπουργείο Εργασίας έχει θέσει σε ισχύ μία σειρά μέτρων, όπως για παράδειγμα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Χθες ο υπουργός Εργασίας συνέδεσε άμεσα την πορεία του Ασφαλιστικού με τις εξελίξεις στο οικονομικό «μέτωπο», την πάταξη της σπατάλης, την αναπλήρωση των απωλειών των Ταμείων (δημιουργείται εταιρεία γι' αυτό το θέμα) και την ομαλή καταβολή των εισφορών.
Την ίδια στιγμή η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα οδηγήσει σε νέα απώλεια εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία. Με χθεσινή της ανακοίνωση η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για «την πιο βάρβαρη αναδιανομή εισοδήματος, αφού μεταφέρονται πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως από τους εργαζόμενους στους εργοδότες».
Σημειώνεται πως η μείωση στον κατώτατο μισθό φτάνει το 22%, ενώ η περικοπή αγγίζει το 32% για νέους κάτω των 25 ετών (που περιορίζονται στα 510,95 ευρώ μεικτά).


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...